Työttömyyskorvaus vastikkeelliseksi

Tasa-arvoa

Oikeuksien joukkoon on vaivihkaa ilmaantunut oikeuksia, jotka muistuttavat oikeutta omistaa mersu. Jo se, että sallitaan hmisten vapaa valinta kelpaako työ, olisi ihmisoikeus, on kyseenalaista. Niin kauan kuin on ollut valtioita ja tunnustettu niiden suvereniteetti oman alueensa suhteen, on ollut etuoikeus saada olla valtiossa. Se on edellyttänyt velvoitteita, ei ihmisoikeus. Suomalaisen on aivan turha kuvitella voivansa muuttaa esimerkiksi Yhdysvaltoihin (tai oikeastaan minnekään), jos on olemassa pieniäkään merkkejä siitä, että hänestä muodostuisi tavalla tai toisella rasite vastaanottavalle yhteiskunnalle. Miksi suomalaisella pitäisi olla oikeus suhtautua suomalaisiin Työtä Tekeviin ihmisiin toisin?

Vielä mutkikkaammaksi tilanne muuttuu, jos myös oikeus elää yhteiskunnan veronmaksajien lompakolla on "ihmisoikeus". Oikeus oleskeluun on muuttunut oikeudeksi viettää elämänsä muiden ihmisten rahalla. Oikeus perhe-elämään on muuttunut oikeudeksi jättää perheensä muiden ihmisten elätettäväksi. Ja niin edelleen.

Ihmisoikeudet eivät siis enää tarkoita niinkään oikeutta tulla jätetyksi rauhaan vaan oikeutta muiden ihmisten työllään kustantamaan hyvinvointiin. Paitsi että tämä on väärin ja epäoikeudenmukaista, se myös johtaa ennemmin tai myöhemmin mahdottomaan tilanteeseen. Jos jokin oikeus on rajoittamaton (kuten ihmisoikeuksien tietenkin kuuluu olla), mutta sen toteuttaminen tapahtuu rajallisilla resursseilla, mitä tehdään sitten, kun rajalliset resurssit on kulutettu? Peruutetaanko kyseinen ihmisoikeus?

Tulonsiirtovaltio tarjoaa monenlaista hyvää asukkailleen. Koska verotettavien ihmisten ja toimijoiden määrä on rajallinen, myös edunsaajien määrä on pidettävä rajallisena. Hyvää ei voida jakaa laajenevalle samalle joukolle, jos rahoittajien määrä pysyy ennallaan tai peräti kutistuu.

36

576

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 17+5

      Sun kirjoittelu pitäisi tehdä vastikkeeliksi. Jos saat riittävästi kanatusta, niin saat kirjoittaa seuraavan jutun, muussa tapauksessa sinun pitää kirjoittaa peräkammarissa vain paperille.

    • saako asettaa sanoja

      Ketjun aloittajan pitäisi miettiä tätä: Mikä laki kieltää elämästä yhteiskunnan tuilla?

      Niin, voihan se tietysti olla hieman moraalitonta, mutta niinhän on verokikkailukin osinkoyhtiöillä, ja jos verokikkailu on hyväksyttävää vaikka onkin moraalitonta, niin miten se eroaa tuilla elämisestä? Onhan verojen maksamisen kiertäminen rahallisesti sama asia kuin tukien vastaanottaminen, vaikkakin budjetin eri päissä ovatkin.

      Vai asetinko sanani nyt vähän väärin... sillä eihän niitä kovin montaa voi olla, jotka elävät alle 2100 euroa kuukaudessa...

    • AsijanTuntia

      Kannattaisi perehtyä asioihin, joista kirjoittaa. Työttömyyskorvaus on nimittäin jo nykyään vastikkeellista. Työtön ei voi muuta kuin tehdä, kuten TE-toimisto vaatii, tai tulee karenssi eli työttömyyskorvaus lähtee.

    • 167-176

      Nuo orjuuttajat kuvittelevat että työpaikkoja riittää kaikille kunhan vaan menee töihin ja työttömät ovat työttömiä siksi etteivät mene töihin. Todella typerää paskakokkarismia jota ei kukaan täysjärkinen usko.

      Nuo orjuuttajat kieltäytyvät keskustelemasta siitä paljonko tuo vastikkeellisuus maksaa. Jotkut kuvittelevat että siitä tulisi säästöjä tai tuloja yhteiskunnalle. Ei tule vaan lisää kuluja. Ihmisoikeuksia rikotaan pakottamalla ihmiset työskentelemään alle käyvän TES-palkan suuruisella mitättömällä korvauksella. Ylläpitokorvauskin lasketaan tuloksi vaikka se kuluu matkoihin ja muihin työssä käynnistä aiheutuviin menoihin. Todella typerää paskakokkarismia tuokin.

      Nuo orjuuttajat kuvittelevat että vastikkeellisuus vähentää työttömyyttä. Orjuuttaminen ja vastikkeellisuus tosiasiassa lisäävät työttömyyttä koska moni palkkatyöpaikka on muuttunut orjatyöpaikaksi koska palkkaa ei haluta maksaa. Vaikka on lailla kielletty korvaamsta palkkatyöpaikkoja orjatyövoimalla niin silti sitä tapahtuu koko ajan koska niiden joiden pitäisi valvoa tuota kieltoa toimivat itse orjuuttajina. Todella typerää paskakokkarismia tuokin.

    • Byro B

      Aloittajan murhetta on yritetty hoitaa tuomalla tänne mamuja tuhansittain.
      Miten se sopii käsityksiisi?

      Ite olen maksanut veroja kymmeniä vuosia, ennen vanhempani maksoivat ja heidän vanhempansa jne. Nyt maksan edelleen kiinteistöveroa, autoveroa jne. Olen lainkuuliainen kansalainen, pahin synti ylinopeussakot töissäollessa.
      Yhteiskunta maksaa 500ekk..

    • 167-176

      @Olet siipiveikko

      "Nuo orjuuttajat kieltäytyvät keskustelemasta siitä paljonko tuo vastikkeellisuus maksaa. Jotkut kuvittelevat että siitä tulisi säästöjä tai tuloja yhteiskunnalle. Ei tule vaan lisää kuluja. Ihmisoikeuksia rikotaan pakottamalla ihmiset työskentelemään alle käyvän TES-palkan suuruisella mitättömällä korvauksella. Ylläpitokorvauskin lasketaan tuloksi vaikka se kuluu matkoihin ja muihin työssä käynnistä aiheutuviin menoihin. Todella typerää paskakokkarismia tuokin."

      Varaa on kuitenkin tuohon orjuuttamiseen ja työttömien kyykyttämiseen, siihen on aina rahaa, se tehdään vaikka velaksi että paskakokkareet saa orgasmeja.

    • ei näin

      Hahhah, joku taas kuvittelee, että joku maa voi olla ilman sosiaaliturvaa muuttumatta kolmannen maailman maaksi.

      Jopa Yhdysvalloissa, jota eräät pöhköoikeistolaiset pitävät ihannevaltionaan, on ansiosidonnainen työttömyyskorvaus (unemployment benefits) ja toimeentulotuki (general assistance).

    • Loisinta loputtava

      Onneksi tänään tuli hallitukselta seuraava päätös,
      Työllisyyttä kohennetaan muun muassa työttömien aktivoinnilla, eli rankaisemalla työstä kieltäytymistä. Hallitus ei halua, että suomalaiset eivät ota tarjottua työtä vastaan.

      • Byro B

        Ihan oikein, jos työstä kieltäytymisestä rangaistaan, jos sillä työllä elättäisi itsensä!

        Tosiasiassa ei voi kieltätyä, koska sitä ei koskaan tarjota!


      • Byro B kirjoitti:

        Ihan oikein, jos työstä kieltäytymisestä rangaistaan, jos sillä työllä elättäisi itsensä!

        Tosiasiassa ei voi kieltätyä, koska sitä ei koskaan tarjota!

        Tuli myös mieleen sama asia, että tarjotusta työstä kieltäytymisen rankaisu ei nyt henk. koht. tunnu kovin pelottavalta asialta, koska viimeisen muutaman vuoden aikana töitä on tarjottu 0 kertaa. :D


    • 167-176

      Joku viisas saa nyt selittää uskottavasti ja selkokielellä sen miten työttömiä rankaisemalla luodaan työpaikkoja?
      Jos asia on tosiaan noin niin silloin pitäisi antaa työttömille selkäsauna joka päivä torilla, johan alkaa työpaikkoja synytmään. Miksi tuota ei ole ennen keksitty?

      • TÖIHIN!!!

        Yksinkertaista: menet töihin tai itket ja menet töihin. Siivoustyöhön pääsee aina, samoin liukuhihnalle. Työ ei vain KIINNOSTA! Työttömänä on kivempaa!


      • 167-176
        TÖIHIN!!! kirjoitti:

        Yksinkertaista: menet töihin tai itket ja menet töihin. Siivoustyöhön pääsee aina, samoin liukuhihnalle. Työ ei vain KIINNOSTA! Työttömänä on kivempaa!

        "Siivoustyöhön pääsee aina, samoin liukuhihnalle. "
        Tuo on se vakiovastaus ja ratkaisu ongelmiin, todellisuus on kokonaan toinen. Sinulla ei järki riitä työttömyysongelman laajuuden ymmärtämiseen. Yksinkertaista tuossa on vain sinä itse.


      • 2014!!!
        TÖIHIN!!! kirjoitti:

        Yksinkertaista: menet töihin tai itket ja menet töihin. Siivoustyöhön pääsee aina, samoin liukuhihnalle. Työ ei vain KIINNOSTA! Työttömänä on kivempaa!

        Vai että oikein liukuhihnalle. Kas kun ei reikäkortinlävistäjäksi, puhelinkeskukseen tai sandaalinkantajaksi.


    • kleptokratia

      Kuunnelkaapa tätä ekonomian professoria. Vaikka aihe on vaikea, eikä siitä voi ihan yksinkertaisesti puhua, hän tekee sen suhteellisen kansantajuisesti. Jo tästä lyhyestä puheesta selviää, miksi meidänkin maamme on tässä jamassa, ja mitä meidän on tehtävä ongelman ratkaisemiseksi. Se on koko maailma yksityisineen ja yrityksineen vastaan tuo pieni klikki, ei palkkaorjat vastaan työttömät, ei kokkareet vastaan persut. Olemme kaikki samassa veneessä, noita yhtä prosenttia vastaan. Heidän toimintansa on finanssisotaa, rikollisuutta.

    • uhuhuhuhhuuuhuuuhuhh

      Entä kansalaisten oikeus elää rauhassa ilman että satojen tuhansien köyhien joukko joutuisi hankkimaan elantonsa rikollisesti?

      • Etkö tiennyt

        Rikolliset kuuluu vankilaan.


      • Haha Haa
        Etkö tiennyt kirjoitti:

        Rikolliset kuuluu vankilaan.

        Vankilat tulevat PALJON kalliimaksi kuin perusturva.

        Voin toki perustaa yksityisen vankilayhtiön ja ryöstää yhteiskunnan rahat, jos joku joskus saa hienon päähänpiston jolla laitetaan sadat tuhannet mieron tielle. Siinä riittää laskutettavaa valtiolta, kun poistetaan "häiriötekijät" kadulta säilytykseen. :D


      • vastaus tässä
        Etkö tiennyt kirjoitti:

        Rikolliset kuuluu vankilaan.

        Ai sie oot ollu siel oliko mukavaa?


    • sutta ja sekundaa

      Olisipa kiva päästä johonkin firmaan kokeilemaan työntekoa työttömyyskorvauksilla. Tietenkään en osaisi enkä oppisi mitään. Hirveästi tulisi vahinkoa vaikka kuinka varovasti yrittäisin mitä tahansa. Kauankohan yrityksen talous kestäisi sellaista? Korvausvastuutahan minulla ei tietenkään olisi koska en ole työsuhteessa, eikä alan koulutusta tai työkokemusta. Sitä kokemustahan siellä oltaisiin hankkimassa, ja ei voi olettaa että on heti alusta lähtien virheetön ammattilainen.

    • Orjatöihin en lähde.Heti saikkua.Mutta palkkatyö onkin jo eri asia.Mutta eipä näy kukaan enää huolivan 48v.

    • voi kiesus

      Persut ovat näköjään jo kateellisia jostain työttömän ikivanhasta, ruosteisesta mersusta. Ei ihme, että persujen kannatus romahti.

    • 8 2 10

      Miksi suomalaisella pitäisi olla oikeus suhtautua suomalaisiin Työtä Tekeviin ihmisiin toisin?


      Eikö työpaikka ole enää työnantajien luomaa-useimmat ovat kuitenkin sitä vailla?- kaikkien työttömien oltava sitten yrittäjiä


      Tulonsiirtovaltio tarjoaa monenlaista hyvää asukkailleen. Koska verotettavien ihmisten ja toimijoiden määrä on rajallinen, myös edunsaajien määrä on pidettävä rajallisena.

      Meinaat ilmeisesti tappaa työttömät varmaankin nälkään, jossain leirillä, poissa sinun silmistä

    • sfjhjger

      Minä käyn töissä ja saan pientä palkkaa, onko tämä itseasiassa vastikkeellista työttömyyskorvausta vai korvausta menetetystä vapaa-ajasta?

      • Tasa-arvoa

        Työtön saa palkkaa vapaa-ajastaan. Sinun täytyy vaatia samat edut. Vai luokitellaanko sinut huonommaksi ihmiseksi.


    • Töihin heti!

      Joka yrityksessä tulisi olla kiintiömäärä työttömiä suorittamassa yrityksen helppoja ja yksinkertaisia työtehtäviä tukiensa eteen. Ei liian vaativia töitä, koska sellaiset kuuluvat ammattilaisille, mutta sopivaa aktiviteettia niin, että työtön tekisi edes jotain tukiensa eteen ja yritys saisi hyötyä työttömän työpanoksesta.

      • Byro B

        Noiden helppojen hommien teosta kun pitää maksaa PALKKAA työntekijälle (tosin pienempää kuin ammattilaisille. Yksityisen firman ei tule hyötyä työttömän työpanoksesta eikä yleensä asiattomilla olekaan mitään asiaa hyvin toimivan firman tiloihin.

        Pystyn jotenkin ymmärtämään, että kunnallisen vanhainkodin apuhommiin halutaan työkokeilija vaikka nuori, joka sitten lähtee alaa opiskelemaan, tai sitten kuntoutuva keski-ikäinen lukemaan vanhuksille tms. seuraneitihommaa. Sen sijaan en ikinä ymmärrä, että yksityiseen firmaan joku menisi ilman töihin lahjoittamaan työpanostaan, ainoaa omaisuuttaan.

        On mulla pari entistä pomoa, joille voisin orjatöitä tehdä. Maksoivat silloin joskus hyvin. Mutta he ovat nyt eläkkeellä.


      • 43795
        Byro B kirjoitti:

        Noiden helppojen hommien teosta kun pitää maksaa PALKKAA työntekijälle (tosin pienempää kuin ammattilaisille. Yksityisen firman ei tule hyötyä työttömän työpanoksesta eikä yleensä asiattomilla olekaan mitään asiaa hyvin toimivan firman tiloihin.

        Pystyn jotenkin ymmärtämään, että kunnallisen vanhainkodin apuhommiin halutaan työkokeilija vaikka nuori, joka sitten lähtee alaa opiskelemaan, tai sitten kuntoutuva keski-ikäinen lukemaan vanhuksille tms. seuraneitihommaa. Sen sijaan en ikinä ymmärrä, että yksityiseen firmaan joku menisi ilman töihin lahjoittamaan työpanostaan, ainoaa omaisuuttaan.

        On mulla pari entistä pomoa, joille voisin orjatöitä tehdä. Maksoivat silloin joskus hyvin. Mutta he ovat nyt eläkkeellä.

        Niinpä ne entiset pomot. Ainakin missä itse olin töissä, ne vanhanajan pomot, firman omistajat, olivat parhaat. Arvostivat hyvää työtekijää, maksoivat kunnollisen palkan ja työpaikoilla oli hyvä ilmapiiri.


      • hölmöys

        Mee vaan tekeen, jos haluat. Rikkaille ilmatteks lisää ilmaisia työntekijöitä. Taidat olla firman omistaja.


      • Byro B
        43795 kirjoitti:

        Niinpä ne entiset pomot. Ainakin missä itse olin töissä, ne vanhanajan pomot, firman omistajat, olivat parhaat. Arvostivat hyvää työtekijää, maksoivat kunnollisen palkan ja työpaikoilla oli hyvä ilmapiiri.

        Omistajajohtajat ylös, kravattirengit ovat inhimillisen alakerran tuotteita.
        Harmi vaan, että omistajajohtajat ovat sukupuuttoon kuolemassa. Globaali kasvottomuus jyrää.


      • yuvyiuuoioioj
        43795 kirjoitti:

        Niinpä ne entiset pomot. Ainakin missä itse olin töissä, ne vanhanajan pomot, firman omistajat, olivat parhaat. Arvostivat hyvää työtekijää, maksoivat kunnollisen palkan ja työpaikoilla oli hyvä ilmapiiri.

        Kyllä vanhan ajan pomot oli parempia vaikka ei omistajia olleetkaan, arvostettiin työntekijää, palkittiin joskus hyvistä suorituksista esim. lounas firman piikkiin työpaikkaruokalassa tms.
        Sitten kun jäi eläkkeelle niin tilalle tuli tiukkapipo merkonomijolppi ja kaikki muuttui huonompaan suuntaan.


    • työtä

      Joka yrityksessä tulisi olla kiintiömäärä työttömiä suorittamassa yrityksen helppoja ja yksinkertaisia työtehtäviä ------
      Aivan oikein, ja nimenomaan pitkäaikaistyöttömiä ja niille maksetaan 8-10 €/h ja työaika 6-8 h päivässä. Ja saahan firma siihen tukea . Nykyään firmat saa tukea joka ikiseen henkilöön joka on virallisesti työtön, vaikka työttömyyttä oli kestänyt vain viikko.

      • vakiduunari...

        eli vakituiset työntekijät suorittaisivat vain ammattitaitoa vaativat työt ja jakelisivat käskyjä tukityöllistetyille vaatimattomampien oheishommien suorittamiseksi?
        No, saahan siinä vakiduunarit kokemusta työnjohdollisistakin tehtävistä silloin...
        Varsinaiset työnjohtajathan istuu vaan pomojen kopissa nytkin eivätkä ymmärrä varsinaisesta työnteosta mitään joten heistä ei olisi tukityöllistettyjenkään komentajiksi...


    • tule tappamaan

      Työttömät tulevat olemaan teidän "veronmaksajien" riesana niin kauan kun te selkärangattomat paskahousuduunarit kasvatatte pallit ja alatte tappamaan työttömiä.

      Minä olen itse työtön ja minä olen heti valmin kuolemaan jos vain joku säälittävä hinttari-duunari tulisi nyt sen aseen kanssa ja tappaisi minut, mutta kun ei.

      EI paskahousuduunarit uskalla tehdä mitään muuta kuin itku silmässä vikistä jossain netissä.

      Maksakaa paskahousut siis jatkossakin minun sossurahani ja haistakaa oikein iso vittu!!

      • know your enemy

        duunari ei ole vihollisesi vaan porvarit jotka ei ota teitä töihin.


    Ketjusta on poistettu 27 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe