Tyttökaverista tuli sinkku yllättäen

petepetteri

Olen hieman vajaa kolmekymppinen mies. Minulla on kaverina yksi kolme vuotta nuorempi tyttö, joka on seurustellut lukioikäisestä asti yhden pojan kanssa ja ovat olleet kaksi vuotta kihloissakin.

Käymme silloin tällöin kahvilla, syömässä tai istuskelemassa kaupungilla. Joskus näemme useammin, mutta joskus harvemmin ja saattaa mennä kuukausikin, että emme ole yhteyksissä. Meillä on myös yhteinen harrastusporukka, jossa näemme vaihtelevasti. Tapaamisemme kestävät yleensä pari tuntia ja olemme jutelleet melkein kaikesta mahdollisesta. Minä olen aktiivisempi yhteydenpidon suhteen ja minä yleensä ehdotan kahville menoa. Tyttö kyllä yleensä lähtee mielellään ulos, kun pyydän. Välillä ajattelen, että hän voisi aktiivisemmin pitää yhteyttä ja hänkin vois ehdottaa joskus kahville menoa. En tiedä mistä tämä "vähäisempi aktiivisuus" johtuu. Voi tietty johtua siitäkin, että tytöllä on paljon kavereita ja aktiviteetteja. Hän käy myös töissä opiskeluiden ohella.

Tulemme hyvin juttuun ja kaipa tämä tyttö seurassani viihtyy, kun hän aina ulos kerran lähtee. Tyttö on sanonut, että olen hänen mielestään hyvä tyyppi ja hän pitää hartiahieronnastani. Tämä ei tietenkään todista yhtään mitään sen enempää kuin, että hän pitää minua ainakin kaverinaan.

Pyysin eilen tyttöä taas kahville ja ollaan me menossakin lähipäivinä. Samalla kuulin yllättävän uutisen. Tyttö on eronnut poikaystävästään pari viikkoa sitten. Eron syytä en sen tarkemmin tiedä. Sanoi kertovansa sitten, kun nähdään. Tyttö sanoi, että ero tapahtui yhteisymmärryksessä ja he aikovat jatkossa olla hyviä ystäviä ja ovat edelleenkin läheisiä.

Minä en nyt oikein tiedä, että miten pitäisi tähän uutiseen suhtautua. Tämä tyttö on aivan huipputyyppi ja hänestä ei ole mitään pahaa sanottavaa. Hänestä ei voi olla pitämättä ja hän on tosi valloittava persoona. Lisäksi hän on vilpitön, aito, ystävällinen, luotettava ja tosi herttanen. Olen pitänyt häntä aina hyvänä kaverina. Olen ollut häneen vähän ihastunutkin ja joskus olen ajatellut, että hän olisi kiva tyttöystävä. Olen kuitenkin pitänyt mielessäni, että hänellä on poikaystävä, eikä minun ja tytön välille tule syntymään mitään kaveruutta enempää. Minulla on sellainen periaate, että jätän toisten tyttöystävät rauhaan, enkä varattuihin kajoa. Tyttö tietää kyllä, että pidän hänestä ja olemme keskustelleet välimme selviksi ja molemmille on selvää, että olemme vain hyviä kavereita.

En halua riskeerata kaveruuttamme, mutta nyt mieleeni on hiipinyt ajatus siitä, että voisinko saada hänestä tyttöystävän. En ole koskaan seurustellut ja minulla on huonoja kokemuksia naisista. Tämä tyttö on jotenkin erilainen kuin useimmat muut. Hän on kohdellut minua tosi hyvin. En tiedä, että onko meillä lopulta tarpeeksi yhteisiä kiinnostuksen kohteita. Haluan olla jatkossakin hänen kaverinsa, mutta väkisinkin ajattelen, että olisiko mahdollista saada hänestä tyttöystävää nyt kun tilanne on muuttunut ja hänkin on sinkku. Kovin nopeasti ei tietenkään kannata edetä, enkä edes vielä tiedä, että kiinnostaako häntä seurustella kenenkään kanssa vähään aikaan. En myöskään tiedä, että olisiko hän kiinnostunut minusta parisuhdemielessä. En nyt oikein tiedä, että pitäisikö minun tehdä asialle jotakin ja jos pitäisi tehdä, niin mitä? Vai pitäisikö minun vain jatkaa hänen kaverinaan olemista ja etsiä tyttöystävää muualta.

Tyttö on tosi fiksu ja hänen kanssaan voi puhua asiasta kuin asiasta. Onko siinä mitään järkeä, että kun aikaa on kulunut esim. kuukausi tai pari, niin kertoisin tytölle avoimesti ajatuksistani ja tunteistani? Kertoisin, että olen ihastunut häneen ja olisi kiva saada hänestä tyttöystävä, mutta jos ei niin olisi kiva jatkaa kaverina kuten tähänkin asti. Kyllä minä sen voin hyväksyä, jos hän haluaa olla vain kaverini, eikä halua seurustella minun kanssani. En kyllä satavarma ole, että kuinka hän tähän reagoisi, jos kertoisin. Tosin hän on sellainen, että voisi ottaa sen hyvin. Hän kyllä tietää, että kaipaisin tyttöystävää ja että olen etsinyt sellaista. Olemme puhuneet paljon hänen kanssaan naisasioistani.

18

761

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • LadyBugOfTheForest

      Ensinnäkin, ihanan selkeästi ja pohdiskelevasti kirjoitat tilanteestasi. Vaikutat rehdiltä tyypiltä, joka kunnioittaa naisia ja selvästi olet ollut hyvä ystävä tälle tytölle. Tämä on yleisesti ottaen varsin mainio lähtökohta myös romanttiselle suhteelle.

      Kaipa tämä on klassinen rohkea rokan syö -tilanne. Varmastikin niistä ajatuksista on kerrottava jossain vaiheessa, ja vaikka nykypäivänä tekstaaminen yms. kirjallinen viestintä on suosiossa (ja kieltämättä antaa toiselle osapuolelle aikaa muotoilla vastauksensa, oli se millainen tahansa), on kasvotusten kertomisessa edelleen erityistä voimaa. Ehkä vain ajatuksella käsinkirjoitettu kirje voisi kilpailla sen kanssa :).

      Itsekään en ole vielä seurustellut, mutta olen tällaista mahdollisuutta kahdelle miehelle vuosien varrella ehdottanut, ja molemmilla kerroilla ihan henkilökohtaisesti kahdenkesken. Eihän se pakkien saaminen kivaa ole, mutta se riski on tässä elämässä joskus otettava.

      Itse kyllä arvostaisin suuresti, jos hyvä miespuolinen ystäväni, joka olisi ystävyytemme aikana ollut minulle tukena ja turvana, kertoisi tunteistaan juurikin niin. Hakisi kotoa (vaikka sitten bussilla ;)...), veisi johonkin mukavaan paikkaan jossa ei olisi pakko intensiivisesti tuijottaa toista (esim. kävelemään jolloin voi olla rinnakkain), ja kysyisi miten reagoisin jos hän kertoisi että olisi ajatellut minua ja mahdollisuutta meistä.

      Voisihan olla että nämä tunteet tulevat ihan täytenä yllätyksenä, kun kerta kavereita on siihen asti oltu. Mutta joskus niihin vastataan, joskus toinen osapuoli tarvitsee aikaa, joskus vastaus on kielteinen mutta ystävyys säilyy... Mutta sitten ainakin tietää vastauksen, kun on kysynyt.

      Onnea matkaan ;).

    • Kyynis-realistinen

      "Tyttö tietää kyllä, että pidän hänestä ja olemme keskustelleet välimme selviksi ja molemmille on selvää, että olemme vain hyviä kavereita."

      Yleensä mies pysyy kaverisektorilla kun se on kerran sinne laitettu. Näin ainakin oman kokemuksen perusteella. Ihmeitähän voi tapahtua, mutta en lähtisi kuvittelemaan liikoja. Kyynisesti tulkiten olet tälle naiselle se seksitön kaveripoika, jonka antaa hartiahierontoja ja jonka kanssa voi puhua kuin tyttökaverin kanssa, mutta se kipinä puuttuu, joka löytyy miehen ja naisen väliltä, eli sussa ei ole sitä maskuliinista seksuaalista kipinää, joka vaaditaan suhteeseen. Naiselle kun ei riitä, että mies on kiva ja hyvä tyyppi ja kerran kun olet sinne seksittömälle kamusektorille päätynyt, niin vaadittaisiin aika isoja muutoksia naisen maailmankuvassa, että yhtäkkiä hän näkisikin sinut toisin. Never say never, mutta pidä tämä mielessä.

      • xym

        Tottakai he ovat olleet vuosia vain hyviä ystäviä, koska nainen on KIHLOISSA toisen kanssa. Luulen että seuraavasta tapaamisesta tulee hyvin mielenkiintoinen tytön ja sinun suhteen. Nyt äiti-ihmisen neuvona, todellakin rohkea rokan syö. Ainoa oikea liike on rehellisesti tunnustaa kiinostuksesi ja salainen toiveesi. Luulen että hän ilahtuu. Kyllä olet jo ihan tarpeeksi iso poika seurustelemaan, ei sitä tarvitse palstoilla kysellä. Kerran elämässäsi ole terveesti itsekäs. Muuten kadut seuraavat 50 vuotta..


      • Kyynis-realistinen
        xym kirjoitti:

        Tottakai he ovat olleet vuosia vain hyviä ystäviä, koska nainen on KIHLOISSA toisen kanssa. Luulen että seuraavasta tapaamisesta tulee hyvin mielenkiintoinen tytön ja sinun suhteen. Nyt äiti-ihmisen neuvona, todellakin rohkea rokan syö. Ainoa oikea liike on rehellisesti tunnustaa kiinostuksesi ja salainen toiveesi. Luulen että hän ilahtuu. Kyllä olet jo ihan tarpeeksi iso poika seurustelemaan, ei sitä tarvitse palstoilla kysellä. Kerran elämässäsi ole terveesti itsekäs. Muuten kadut seuraavat 50 vuotta..

        Mitkään sanalliset tunteiden tunnustukset harvemmin toimii. Parempi olisi käyttäytymisellään se osoittaa ja katsella reaktioita. Jos on sosiaalista pelisilmää sen verran, niin molemmat ymmärtää jutun juonen eikä tule mitään vaivaannuttavaa tilannetta. Yleensähän naiset haluaa, että "se vain tapahtui". Ap:n kannattaisi näyttää tälle kamunaiselleen jollain tapaa olevansa potentiaalinen sulhasehdokas. Jos hän vain tekee jonkun rakkaudentunnustuksen, niin se on liian reppanaa, vaikka olisi miten vilpitöntä ja tulisi puhtaasti sydämestä. Näin se vaan homma yleensä menee tässä reaalimaailmassa.


    • Hukassa2014

      Kiinnostaisi tietää että mitä sä saat siitä kaveruudesta?

      • Pyytettömyys

        Mitä kaveruudesta sitten pitää saada? Kaveri? Sä oot ihan varmaan joku Turkulainen...


      • Kamut kehiin
        Pyytettömyys kirjoitti:

        Mitä kaveruudesta sitten pitää saada? Kaveri? Sä oot ihan varmaan joku Turkulainen...

        Itse turkulaisena, jolla oli kaksikymppisenä yksi tyttökaveri kerrallaan plus muutama kamunainen, ihan pakko heittää kommenttia, miksi pidin kamuja suuressa arvossa:

        Voi esim. sparrata omia ajatuksia, jopa niistä vakavista seurustelusuhteista, ilman että tarvitsisi pitää yllä miehistä macho-minäkuvaa. Syystä että kyseistä kamunaista ei olla koskaan iskemässä (kunnollinen varattu, taso ihan over my league, tai sitten ei-kiinnosta-minua tyyppiä tms.).

        Parikymppiselle kollille oli ihan avartavaa kuulla naisten mielipiteitä. Samalla oppi olemaan ihmisiksi vastakkaisen sukupuolen kanssa. Haku päällä käyttäytyminen on kuitenkin vähän toisenlaista.

        Osa kamuista oli kyllä sellaisia, että olisin heti lähestynyt jos he olisivat vapailla markkinoilla. Muutaman kanssa tapaamiset joskus kyllä muistutti seurustelua seksi poislukien, ja ketkä meitä kaupungilla näki luulivat todennäköisesti että minun kamunainen pelaa kaksilla korteilla ja minä olen varsinainen kolli. Aiheetonta arvonnousua ;)


    • Jagdpanther

      Hmm... Tuota pahempaan soppaan on vaikeaa itteään saada... Ei käy aloittajaa kateeksi mutta näin turvallisen etäisyyden päästä voi sanoa että parempi katua jotaki mitä on tehny kuin jättäny tekemättä. Silleen vastakkaisen sukupuolen kanssa, en puhu murhasta...

    • Sannnnnnni

      Hae muualta. Olet analysoinut tytön, kaveruuden, parisuhteen, ja muunkin aivan puhki -aivan liikaa ottaen huomioon että kyseessä on joku jonka kanssa käyt joskus kahvilla. Kaveruudesta voi kyllä seurata parisuhde ja mielestäni se on paras tapakin, tämä "friendzone" jankutus on roskaa. Paremmanhan käsityksen toisesta saa jos hengailee kahvilla tai harrastaa, kuin jos tapaa yöllä baarissa kello 2. Mutta se edellyttää että kyseessä on *kaveruus* -että oikeasti suhtaudutte toisiinne niinkuin ihmiseen jota näkee aina joskus, aivan samoin kuin keneen tahansa muuhunkin. Oma parisuhteeni (naimisissa nyt) kehittyi juuri niin että kaksi ihmistä jotka näkivät aina joskus molemmat tulivat samaan aikaan sinkuiksi, alkoivat nähdä enemmän paremman tekemisen puutteessa, ja alkoivat hiljakseen ajatella että tämähän onkin hyvä tyyppi, siitä sitten flirttiä ja niin edelleen. Mutta ennenkuin meistä tuli sinkkuja en ollut miestä koskaan ajatellutkaan, sen enempää kuin ketä tahansa satunnaista tuttavaa, tai hän minua.
      Yritän sanoa että sellainen kemia joka johtaa ihastukseen, rakastumiseen ja suhteeseen kehittyy *yhdessä*, vuorovaikutuksen tuloksena. Sinä olet kehittänyt koko suhdehaaveen aivan yksinäsi, ja se tulisi tytölle kuin salama kirkkaalta taivaalta -hänhän luulee että olette sopineet olevanne kavereita. Suhdetta ei aloiteta sanomalla "hyvää kahvia. Haluaisin muuten kanssasi parisuhteeseen" -siinä vaiheessa kun asiasta aletaan puhua niin molemmille on jo flirtin ja ruumiinkielen kautta aivan selvää että voitaisiin olla muutakin kuin kavereita.
      Voit saada tytön yhdellä keinolla: tee itsellesi aivan selväksi että olette sopineet olevanne kavereita, ja jahtaa muita tyttöjä. Kunhan olet unohtanut tuon fantasiasuhteen ja oppinut flirttaamaan, voit kokeilla uudestaan josko tyttö olisi kiinnostunut -joskin siinä vaiheessa luultavasti itselläsi on jo muutakin tekemistä.
      Koko friend zone teoria on kehitetty juuri näihin tapauksiin: ystävyydestä voi kasvaa parisuhde jos molemmat osallistuvat. Jos yksi ei ole "friend" ollenkaan vaan haaveilee toisen tietämättä koko yhteisen tulevaisuuden, niin se joka luulee olevansa ystävyyssuhteessa ei ilahdu jos saa tietää.

      • 17 + 19

        Kyllä se vaan niin on, että kaveripoika ei muuksi muutu jos on sellaiseksi päätynyt. Friendzone on todellinen. Itselläsi on käynyt jokin harvinainen poikkeus, joka johtunee siitä että olitte alunperin molemmat varattuja ettekä sen takia tehneet mitään, mutta jokin jännite siellä on kuitenkin taustalla ollut. Aloittajan tapauksessa sitä jännitettä ei ole eikä tule.


    • 7+7+7

      Jos tyttö ei ole susta romanttisessa mielessä kiinnostunut, ei suoraan sanominen välttämättä ole hyvä asia. Voi vaikuttaa väleihin negatiivisesti. Niinkuin edellinenkin sanoi, kannattaa teoin kokeilla olisiko toisella mielenkiintoa tai jos se lähtisi syntymään flirtin avulla.
      Omista kokemuksista voin sanoa, että kun miespuolinen kaveri on yhtäkkiä illanvietossa tullut sanomaan että "sä oot varmaan huomannut miten mä oon katsellut sua koko illan" ... Niin en todellakaan ollut huomannut, en olisi edes arvannut. Sanoin sitten että en ole siitä siinä mielessä kiinnostunut, sen illan jälkeen oli vaivaannuttavaa nähdä toista ja kaveruus hiipui siitä pikkuhiljaa.

    • 18+10

      No tuu ny petteri kertomaan miten sulle kävi!!

    • Kakkosmies

      Hah!

      Bämä on just näitä, että naisetpitävät miestään typeränä mustasukkaisena tyyppinä, kun mies kyselee, että mitäs käyt miesten kanssa kahvilla ja epäilee, että miehen mielessä voi olla muutakin.

      Nainen haukkuu miehensä sairaan mustasukkaiseksi.

      Totuus on, että jos mies jaksaa naisen kanssa käydä kahvilla useamman kerran peräkkäin, on hän kyllä valmis sänkyynkin jos nainen antaa vihreää valoa.

      ja vihreää valoahan voi tulla vähän humalassa, riidan jälkeen, puutteessa jne jne.

    • 17+10=27

      Joskus voi tärpätä, joskus ei.

      Toisinaan 20 - 30 -vuotiaiden kavereideni piirissä kävi niin, että nainen
      vaihtoi poikaystävänsä tämän kaveriin. Itse erosin 24-vuotiaana tyttöystävästäni
      ja ilmaisin ehkä turhankin pian meidän yhteiselle tutulle naiselle, että olen
      kiinnostunut. Eihän siitä sitten mitään tullut, vaikka olimme olleet tämän naisen kanssa vuoden tai pari varsin hyviä ystäviä, joilla paljon yhteistä.
      Kannatti kuitenkin mielestäni kokeilla.

      Joskus epäonnistunut tunteiden ilmaisu voi hiukan pilata sen vanhan kaveruuden, mutta jos olet sosiaalinen ja kavereita piisaa, niin kaipa kestät
      sen, jos yksi kaveruus lopahtaa. Eihän se välttämättä lopahda edes.
      Ja tosiaan, joskus siis tuttavapiirissäni naiset ihan oikeasti ovat vaihtaneet vanhan miehensä tuttuun mieheen, jonka kanssa olleet "vain kavereita"
      vuosien ajan. Mahdotonkin voi olla mahdollista.

      Onnea matkaan!

    • varmatieto

      Ap on selvästikin homoseksuaali. Ei hän tytöstä ole kiinnostunut vaan tämän poikakaverista. Heteromiehet ei kirjoittele noin pitkiä avauksia. Hanki tuubi liukuvoidetta ja iske kiinni siihen sälliin, siinä ne sinun pukamasikin kummasti tasoittuu.

      • Homo homon tuntee

        Kateellisen kyvyttömän sinkkuluuserin panettelua.


    • 12+4

      Kaveri on kaveri. Ja se siitä. Ei tule paria koskaan jos olet päässyt "sydänystäväksi".

      Ja jos tällaisessa tilanteessa sinua kohtaa osoitetaan tunteita niin tunteiden meren saa jäähtymään ja arjen päälle kun tivaa miksi se ero tuli. Ja ihan kokeuksesta, asia kannattaa tarkistaa toiseltakin osapuolelta. Vo tuntua kyyniseltä, mutta henkilö joka kerran eroaa, eroaa toisekin kerran. Ja aiempaa helpommin. Joten, joku suuremp yhdessäpitävä voima täytyy löytyä kuin ulkonäkö tai lohtuseksi.

      Maailman on täynnä ihania ihmisiä. Meidän Suomalaisten ongelma on vain se että emme sano sitä mitä tilanne vaatii. Ehkä suurin syy on naisväellä. Jos heille kertoo kohteluiaisuuden, usein nakellaan niskoja tai töksäytetään jotain alentavaa takaisin.

      Kertokaamme siis toisillemme jos tunnemme jotain heitä kohtaa. Tai vaikka ihan kohteliaisuuksia. Niillä saa ainakin nörttipojat punaisiksi.

    • xdfasdr234

      Valitettavasti kertomasi perusteella sinulla ei ole mitään mahdollisuuksia.

      Jos hän olisi koskaan ajatellut sinua romanttisessa mielessä, hän olisi siitä jotenkin ilmaissut - flirtillä tai muuten. Nyt kun tuollaisesta ei ole ei ole tietoakaan, niin sinä olet se "hyvänpäiväntuttu" jonka kanssa voi joskus jutella.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe