paljonko arvo laskee rasitteesta

omakotiasujahelsinki

Meillä on jo rasitetie eli tie jota kautta naapuri kulkee omalle tontillensa, se oli jo ostettaessa taloamme....
No paljonkos se meidän omakotitalon arvo laskee jos naapuri tekee vesi viemäri yms linjansa ja kaivavat ne talomme toiseen päähän ja niistäkin tulee rasite?
tavallaan sitten on rasitettu tonttimme molemmat puolet toisessa rasitetie ja toisessa naapurin putket ja talomme niiden keskellä.rasittamatonta aluetta jäisi vain talon kahdelle muulle sivulle.
mietimme annammeko luvan putkille ja otamme rahallisen korvauksen mutta tarvitsisi tietää mitä pyydämme korvauksena eli sama summa kuin talomme arvon laskeminen.
sanotaan et vaikka talomme arvo on 300 000 nyt yhdellä rasitteella kun on se tie. mitä se olisi kahdella rasitteella? itse olen sitä mieltä että arvo laskisi n 10% n30 000e onko liikaa?
vai voimmeko pyytää vuosivuokraa että heidän putket saa laittaa siihen meidän alueelle?se nyt ei kai ole ihan järkevää.....
Luultavasti kiellämme ja tehkööt muuta kautta kun siihen mahdollisuus kaivaa rasitetien kautta joka tapauksessa mutta pitempi matka heille kaivaa.

4

1406

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asfdasfasf

      Riippuu vähän tontin koostakin. Jos tontti on pieni ja siinä on rakennusoikeutta jäljellä, niin ainakin putket pienentää käytännössä rakentamis- tai laajentamismahdollisuuksia, koska putkien päälle ei saa rakennuslupaa.

      Jos taas tontti on todella iso eli tuhansia neliöitä, niin mitä ne putket siellä haittaa? Rasitekorvaukset tuollaisesta ei todellakaan ole kovin helposti kymmeniä tuhansia, veikkaanpa että lähempänä paria tuhatta euroa.

      Rasitekorvaukset määrätään kiinteistötoimituksessa. Voitte esittää oman mielipiteenne korvaukseksi, mutta toimitusinsinööri ratkaisee asian viime kädessä. Rasitteet sinänsä ei pienennä talon arvoa, jos niillä ei ole suuria vaikutuksia esim jäljellä olevan rakennusoikeuden käyttämiseen.

    • yksi rasitelinja

      Mielestäni uusi putkirasite olisi paras heti tien viereen, ettei joka puolella rasitteita.Haitta teille huomattavasti pienempi jos vaikka 10cm tierasitteen rajasta on putkirasite ja eihän sitä tiedä mitä maankaivuutarpeita teidän tontillanne on esim 20vuoden kuluttua. Vaikka naapurillesi tulisi nyt hieman pidempi putkilinja tien kautta, eiköhän kuitenkin halvempi kuin jonkun toisen naapurin mailta, jos teidän tonttinne kautta haluaa. Korvaukset usein olemattomat ja ikuinen haitta, aina pitää olla varautunut uusiin kaivauksiin jos jotain sattuu ja kukapa haluaa pitää edes pihaansa ja istutuksiaan jatkuvasti kaivuu-uhan alla

    • apapapap

      kiitos, heillä siis on jo hyväksytyt suunnitelmat rasitetien alle putkitukset, mutta eivät ole niitä tehneet vaan "kinuavat" niitä meidän takapihalle.koska lyhyempi matka.
      Joo emme siis anna lupaa niitä takapihalle kaivaa, kun mielestämme pilaavat tonttimme kun pieni muutenkin helsigissä kun asumme pientaloalueella. luulimme että saisimme paljonkin korvauksia.....mutta muutama tuhat ei todellakaan korvaa pienellä tontilla pysyvää haittaa joka halkaisee siivun takapihaltamme, ja jos tulee putkirikko tms. niin aina revitään meidän takapiha auki.......rasitetie kun on täysin vapaana siihen tarkoitukseen vetäkööt sinne mitä haluaa koska sen päälle ei koskaan rakennetakaan mitään. kiitos teille :)

      • Anonyymi

        Meillä sama Espoossa, halusi talon toiselle puolelle, emme antaneet lupaa. Nyt rasitetien alla ja hyvä niin.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1721
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1323
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe