Kissojen ripuli

Ongelmatilanteessa

Hei minulla on kaksi kissaa joilla molemmilla meinaa nyt olla ongelmia, toinen käytettiin viikko sitten eläinlääkärilla "perusterveystarkastuksessa" eikä mitään löytynyt. Otettiin verikokeet ja arvot oli hyvät.

No tämä kissa joka kävi eläinlääkärillä ja todettiin terveeksi on 3vuotias leikattu kolli ja tänään kun se hyppäs syliin nii haisi kakalle. Ja kun makoili sylissä niin vaatteetkin haisi. Yritin katsella onko pesulle tarvetta, mutta en löytänyt likaa. Olin lähdössä töihin siinä enkä kerennyt sen kummin jäädä pesemään "huvinvuoksi". Laitoin miehelleni viestiä, että jos viitsii vilkaista kun tulee töistä. ,mies oli kotiin tulessaam pessyt kissan, mutta haju ei ollut kokonaan kadonnut. Vielä sen verran "kiusasimme" kissaa, että leikkasimme hiukan takapuolen lähettyviltä karvaa (pitkäkarvainen) jotta mahdollisesti karvoihin jäänyt kakka lähtisi. Tämän aikana huomasin kissan aristavan takapuoleen koskemista sekä jos peräaukkoa vähän venytti nin haju paheni. Sillein en ole huolissaan arastelemisesta kun on arka kissa ja aristelee suuhun katsomista, korvien putsaus yms.

Sitten se toinen kissa (jos joku vielä lukee huonosti kirjoitettua tekstiäni) Kissa on 4vuoitas leikattu kolli. Kissalla on ollut löysällä jo kauemmin n1kk (?) ja haju on älytön. Ei ole niinku vetelän löysällä muttei ihan täysin kiinteäkään. Ja tähän ongelmaan olen syiksi ajatellut ruokamerkin vaihtamisen. Vaihdoimme jo useampi kuukausi sitten ruuan perus kaupan friskiesta tast of the wild ruokaan ja kun tässä vaiheessa ripuli alkoi vaihoimme power of natureen. Sitä olemme nyt syöneet pari viikkoa. Eikä ole helpottanut. Olisiko parasta kokeilla taas kaupan ruokia vai lähtä eläinlääkärille?

Kiitoksia jos joku vastaisi asiallisesti.

7

1864

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 818

      Vatsa voi mennä sekaisin, kun vaihtaa marketin höttöruuasta vahvempaan ruokaan. Siksi totuttelu pitäisi tehdä ihan pikkuhiljaa. Ihan vain pari murua uutta ruokaa vanhan sekaan ja esim viikon välein lisää vähän enemmän uutta ruokaa.

    • ---------

      Kokeile apteekista tehobakt pet

    • jorolainen

      Väärä ruokavalio. Rajoita yhteen hyvin sulavaan lihaan. Valitse sellaisia ruokia, joissa kerrotaan tarkasti mitä lihaa purkki sisältää ja voit olla varma että kissat saa vain yhdenlaista proteiinia. Itse valitsisin kanan ja jättäisin ehdottomasti nappulat pois. Antaisin vain märkäruokaa koska nappuloissa on monen montaa lisuketta ja höystettä. Kissojesi suoli on todennäköisesti ärtynyt niille sopimattomasta ruokavaliosta (yliherkkyys tai kissalle sopimaton ruokavalio). Moni kissanruoka ei sovi luontaisesti kissoille vaan sisältää kissoille huonoja aineosia. Vaikka olet vaihtanut laadukkaaseen esim Power of Naturen nappulat sisältävät paljon aineita, jotka voi ärsyttää herkistyneen kissan suolta (pellavansiemen, alfalfa, kalaöljy).

      Ja jos viet kissoja ripulin vuoksi eläinlääkäriin niin siellä annetaan helposti antibioottia. Kannattaa muistaa, että antibiootit ja kortisoni voivat rauhoittaa tilannetta joksikin aikaa, mutta ne eivät poista vaivan syytä ja se yleensä palaa takaisin voimakkaampana kuurin jälkeen. Mieluummin siis tee ruokavaliomuutos. Kokeilemalla löydät sopivan ruuan. Ja huolehdi, että kissasi saavat tarpeeksi nestettä. Raksukissojen ruuansulatusongelmat johtuvat usein nesteenpuutteesta. Parempaa vointia kisuille!

    • op95

      Meillä oli kahdella kissalla pitkään ripulia ja ongelmia sisäsiisteyden kanssa. Eivät auttaneet ripuli ja virtsatielääkkeet eikä kokeistakaan löytynyt mitään. Ruokavalio muutettiin enemmän märkäruokapitoiseksi ja sitä annetaan aamuin illoin 12 h välein. Lisäksi aluksi annettiin eläimille tarkoitettua maitohappobakteerijauhetta. Lopuksi annettiin myös 10 pv Axilur kuuri giardia varalle. Jos on giardia niin sitten täytyy kuurin viidentenä päivänä ja kuurin loputtua uudelleen pestä KAIKKI! Kaikki mihin kissan kakkaa on saattanut osua ja mielellään kaikki lattiat ja seinät. Desinfioidakin kannattaa (me käytettiin virosta tuotua viinaa desinfiointiin, kemistiserkun mukaan labroissakin käytetään yli 40 % viinaa siihen tarkoitukseen) :)

    • kiskiskis

      Jos on ripulia niin ei kannata lähteä antamaan pitkää Axilur-kuuria! Tuollainen kuuri on aiheuttanut itsessään ripulia. Kannattaa ensin kokeilla ruokamuutosta (asteittain). Luepa tämä ketju pitkän Axilur-kuurin osalta:
      http://keskustelu.suomi24.fi/node/12321163#comment-68497788

      • op95

        No ainakin eläinlääkäri näin ehdotti vaikkei giardiaa tuloksissa näkynytkään. Se ei nimittäin oikeasti aina näy vaikka olisi kolmen päivän näytteet. Ja ripulihan katosi sen sileän tie kun kuuri loppui. Giardia aiheuttaa ripulia eli pakkohan se pitkä kuuri oli antaa, että ripuli saatiin pois.

        Axilurkuuriin lähdettiin senkin takia, että oltiin kokeiltu jo kolmet eri lääkkeet eikä auttanut. Ruokakin oli täysin viljatonta eli siinä ei ollut mitään vikaa.Oltiin kokeiltu myös kaiken maailman lisäravinteita ja maitohappobakteereja muttei nekään yksinään auttaneet mitään. Ekat tutkimukset oli 2kk ennen giardiakuurin aloittamista. (verikokeet, virtsanäytteet, ulostenäytteet).


    • anim

      Giardia on mahdollinen mutta ensin kokeilisin ruokamuutosta. Pari päivää vaikka pelkkää kanaa ja riisiä märkänä. Vilja ei ole ainoo mikä kissan mahaa voi ärsyttää. Ärsyttäjä voi olla mikä tahansa liha (esin nauta ja sika ovat monelle sopimattomia, myös kala ja kalaöljykin) tai sitten muu aineosa. Niitä riittää ainakin nappuloissa loppumattomiin, myös laadukkaiksi sanotuissa (en pidä mitää kuivanappulaa laadukkaana ruokana). Niiden kans juominen on erittäin tärkeää. Juoko kissanne vettä etteivät kuivu? Tietty teidän tilanteessa mietityttää se että oireet on alkanu toisella ensin ja perään toisella eli voi olla tarttuvaakin, Mut jos pakki onkin sekasin muusta syystä niin matokuuri ei tilannetta helpota. Toivottavasti menee pian ohi!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe