Kissalla löysä vatsa viljattomista ruoista huolimatta

Ziltoid

Meillä on kaksi ragdoll-kissanpentua, yli 3kk ikäisiä. Molemmilla tuli vaan löysää ulostetta kun ne tulivat meille (olivat saaneet 10 päivän axilur-kuurin). Voiko pitkä matolääkekuuri vaikuttaa vatsan toimintaan vielä kahden viikon jälkeenkin? Oon antanut pelkästään näitä ruokia: http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/pentu_marka/animonda_junior/142240 sekä http://www.zooplus.fi/shop/kissat/markaruoka/pentu_marka/bozita_junior/248566 (kitten) ja noissahan ei siis vehnää tms. ole. Poikapennulla vatsa on suht ok, välillä ulosteet on aika pehmeitä, mutta tytöllä saattaa tulla ihan löysää/vesimäistä ulostetta kerran, sitten vähän kiinteempää ja sit jonain päivänä taas ihan löysää. Mikähän mahtaa olla ongelmana kun noilla ei tule ihan kiinteitä ulosteita ollenkaan?

8

414

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suolinkainen

      Onpas ollu pitkä kuuri! Minä kun madotan axilurilla vain sen 3 päivää.
      Tuon pituisen kuurin jälkeen voi olla suolisto sekaisin. Pentukissoilla kun muutenkin on helposti. Usein helpottaa sitten vanhempana.

      Anna maitohappobakteereja, apteekista kysy jotain, esim tehobakt.

    • Kanaaa

      Kyllä voi, hui. Anna ruokaa, jossa pelkkää kanaa. On helposti sulavaa. Tuo nauta on tuhtia vatsalle. Bozitassa on hiivaa, jättäisin sen tässä kohtaa pois.

    • ruokaa tuokaa

      Aivan, helposti sulavaa on myös kalkkuna, lammas ja ankka , nautaa ja sianlihaa ei joka aterialle. Tuo animonda carny sisältää nautaa.
      Esim. zooplussasta: Grau gourmet kitten, kalkkuna ja porkkana
      grau,siipikarja ja täysjyväriisi
      granatapet, lammas ja kalkkuna
      miamor kitten, siipikarja
      Iams kitten ja junior, kana

    • kasvattajan puoleen

      Sinun pitäisi kyllä ottaa yhteyttä pentujen kasvattajaan, jolta ostit pennut. Hänen kuuluu neuvoa, miten pennut hoidetaan.

      Jos pennut eivät tule hyvään kuntoon, on syytä pyytää hinnasta palautusta osaksi. Vai ostitko ne sairaina?

    • Ziltoid

      Kiitoksia paljon vastauksista! Oon parina päivänä nyt antanut keitettyä kanaa osana ruokavaliota ja muutkin ruoat mahdollisimman kanapainotteisia, ja kisujen ulosteet ovat normalisoituneet vihdoinkin! Kyllä huokaisin helpotuksesta, se täytyy sanoa, koska kyllähän mua vähän pelotti että onko pennuissa oikeesti jotain vikaa.

    • varmista..

      Ilmeisesti noin pitkä Axilur-kuuri viittaisi giardiaan tai ainakin epäilyyn siitä. Nyt tekisin niin, että ottaisin ulostenäytteet molemmilta 3 peräkkäisenä päivänä ja veisin tutkittavaksi. Jos kuuri ei ole tehonnut, ei ripulointi katoa mihinkään. Jos kyseessä on suoliston ärtyminen jonka pitkä matolääkekuuri voi helposti aiheuttaa, on syytä ottaa maitohappobakteeri tai prebiootti käyttöön.

      Jos kyseessä olisi allergia, se tuskin on molemmilla pennuilla, vaan enemmän tuo viittaa muuhun ongelmaan. Suoliston tasapaino on saatava aikaan keinolla millä hyvänsä, koska pitkään jatkunut ripulointi on vaarallista. Mitä pienempi pentu, sitä nopeammin kuivuus ripulin myötä alkaa vaikuttaa.

      Ruokavalio kuntoon, kaikki viljat pois, kala pois ja mahdollisesti myös nauta pois sekä maitotuotteet pannaan. Mieluiten kevyttä ruokaa eli vähän kypsennettyä kanaa liemineen ja nuo edellä mainitut prebiootit kehiin. Vitamiinit katsottava sellaisiksi joissa ei ole laktoosia ja kalkkilisä mukaan ellei raakoja luita ole ruokavaliossa mukana.

      Kasvattajalta kysyt miksi noin pitkä kuuri on annettu, joku syyhän siihen on.

    • Ziltoid

      Joo siis kissalassahan oli yhden pentueen pennuilla (kun olivat kotiutuneet) todettu giardia joskus... oliskohan ollut helmikuussa. Meidän pennut syntyi maaliskuussa. Kasvattaja oli giardian toteamisen jälkeen desinfioinut pitkään paikkoja ja lääkinnyt kissoja muistaakseni. Sen takia meidän pennut sai normaalien matokuurien lisäksi ennen kotiutumistaan 10 päivän matokuurin. Tosiaan sen helmikuisen tapauksen jälkeen ei ole yhtään giardiatapausta todettu enää. Onneksi tuon mun viestin jälkeen kissojen vatsat rauhoittui seuraavana päivänä jo, kun annoin keitettyä kanaa liemineen ja maitohappobakteereita.

      On muuten harmillista että niin monessa kissan valmisruoassa on esim. nautaa tai sikaa. Joissain täydennysravinnoissa on esim. pelkkää kanaa, mutta sit melkein pitäisin kissat samantien vaan raakaruoalla kun vitamiinit pitäis antaa jokatapauksessa.

    • raaka-arksa

      raaka ruokinta, broilerin siivet ja koivet luineen kovettaa, tai oikeastaan normalisoi, vatsaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      95
      2575
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2223
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      84
      1927
    4. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1661
    5. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      11
      1645
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1616
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      34
      1578
    8. 83
      1512
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      113
      1398
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1264
    Aihe