Väärä vala

Onneton 1

Todistaja teki väärän valan käräjä- sekä hovioikeudessa. Syyttömät tuomittiin. Hovioikeuden tuomari kysyi, että meinaatteko tehdä kanteen väärästä valasta. Tehtiin, mut tuntuu, että asia ei kuitenkaan etene. Ulosotto kyllä teki toimenpiteensä. Tietääkö kukaan kehen eduskunnassa kannattaisi ottaa yhteyttä? Tuntuu kyllä siltä, että Suomi ei ole oikeusvaltio.

13

101

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 16+15

      Ei kansanedustaja voi vaikuttaa oikeuden tekemiin päätöksiin. Suomessa oikeudet ovat riippumattomia. Eduskunnalle kuuluu vain lainsäädäntövalta, ei tuomiovaltaa.

      • Onneton 1

        Entä valtakunnan syyttäjä?


      • un6yb5tv4rc
        Onneton 1 kirjoitti:

        Entä valtakunnan syyttäjä?

        Ai että valtakunnansyyttäjä voisi vaikuttaa tehtyihin tuomioistuinratkaisuihin? Mietihän nyt vielä vähän.

        Mitenkäs tästä Suomesta saataisiin mielestäsi paremmin oikeusvaltio? Olisiko tuomarin pitänyt jättää uskomatta todistajaa ja uskoa sen sijaan syytettyä? Ottaen huomioon, että todistaja todellakin todistaa valan alla, ja valehtelusta voidaan rangaista, mitä samaa ei voida sanoa syytetystä, joka saa valehdella ummet ja lammet niin mikä merkitys koko todistamisella sen jälkeen olisi, jos syytetty voisi vain todeta todistajan valehtelevan ja itse olevansa oikeassa? Sekö olisi oikeusvaltiota?


      • 7+18
        un6yb5tv4rc kirjoitti:

        Ai että valtakunnansyyttäjä voisi vaikuttaa tehtyihin tuomioistuinratkaisuihin? Mietihän nyt vielä vähän.

        Mitenkäs tästä Suomesta saataisiin mielestäsi paremmin oikeusvaltio? Olisiko tuomarin pitänyt jättää uskomatta todistajaa ja uskoa sen sijaan syytettyä? Ottaen huomioon, että todistaja todellakin todistaa valan alla, ja valehtelusta voidaan rangaista, mitä samaa ei voida sanoa syytetystä, joka saa valehdella ummet ja lammet niin mikä merkitys koko todistamisella sen jälkeen olisi, jos syytetty voisi vain todeta todistajan valehtelevan ja itse olevansa oikeassa? Sekö olisi oikeusvaltiota?

        ************** Suomi ei ole oikeusvaltio.**************

        Kyllä Eduskunta lainsäätäjänä on ottanut esimerkissäkin kuvatun tilanteen huomioon.
        Jos kansalaisen rikoksena pitämä asia ei viranomaisten toimin etene, niin silloin hän voi itse rollin perusteella syyttää. Se edellyttää sitä, että tuon kansalaisen on saatava joko poliisin asiasta tekemä tutkinnan lopettamispäätös, tai syyttäjän tekemä ratkaisu, ettei hän tule syyttämään, tai syyttäjän määräys, että tutkinta keskeytetään/lopetetaan.
        Se on liitettävä haastehakemukseen, jonka kansalainen jättää oikeuteen. Oikeus tutkii asian ja jos ottaa sen käsiteltäväksi, niin seuraa oikeudenkäynti.
        Syyttäjän käynnistämästä oikeudenkäynnistä se poikkeaa siten, ettei nyt veronmaksajien piikki ole auki, vaan viiimekädessä jutun hävinnyt osapuoli maksaa kaiken.
        Ketjun aloitttajan tarkoitus on verovaroin saada oikeuden tekemät päätökset muuttumaan, mutta hän ei ole ilmeisesti valmis uhraamaan siihen senttiäkään omaa rahaansa. Eihän oikeudenkäynti mitään hänelle maksaisi, jos hän on voitosta varma.


    • Onneton 1

      Ei ole kysymys, et kuka maksaa oikeudenkäyntikulut. Tässä on tarkoitus saada totuus esille ja väärän valan tekijä vastuuseen. On hirveätä olla syyttömänä tuomittu.

      • un6yb5tv4rc

        No siinä tapauksessa tuomarijuomari on jo neuvon antanut. Kanne pystyyn vaan. Mutta pitää varautua siihen, että jos asiassa mitään uutta tietoa ei tule niin miksi se tuomari ei uskoisi todistajaa toisellakin kerralla?


      • 7+16

        *********** On hirveätä olla syyttömänä tuomittu.*******

        Lähes kaikki vangit ovat omasta mielestään syyttömästi tuomittuja.


    • Väärä vala

      Vääri todistuksiako ei muka ole? ihan jokainen tietää että niitä on ja tulee aina olemaan,on siis turhaa vedota mihinkään muuhun..harmi vaan että oikaisut ei toteudu,sillä olematoman virka vastuun piikki ei sitä kestäsi,,,ja entäpä sitten kun onkin näyttöä todistajan valehtelusta..niin asiaa ei avata,ei sitten millään ja tällöinhän on kyse rikos asiasta..niin kenehän itressissä onkaan vastustaa totuuden esille tuloa ja asian oikaisua..

      • 8+3

        Olet joko harvinaisen kovakalloinen, tai harvinaisen tyhmä.
        Suomessa vaan on sellainen systeemi, että vähemmistöön jääneet saavat tyytyä enemmistön tekemiin päätöksiin, niin oikeudessakin. Jos Suomen viranomaisille tehty kantelukaan ei auta, niin jäähän EIT. Väkilukuun nähden suomalaiset ovatkin Euroopan kovakalloisin ja eniten kanteleva kansa. Tosin kanteluista EIT:hen on johtanut kantelijan kannalta myönteiseen päätökseen vain alle 3 %.


    • Voi rassu

      Onkohan sulla keltaista mehua nupissa? kun alat nimitteleen?etkö oikein ymmärrä.että rikoslakiin on nimenomaan kirjattu väärä vala ja se mitä siitä seuraa,ja siitähän oli alunperinkin kyse.ja siitä kun sitä ei tutkita vaikka selkeä näyttö asiasta on.ja miksei sitä tutkita? johtuukin siitä, kun ei haluta myöntää esitutkinnan olleen ammatitaidotonta..ja näin jää aukko oikeusturvaan jota ei paikata EIT.kanteluilla.no jos itse tyytyisit kohtaloos vastaavassa asemassa niin ok..ettet nyt vaan olis oma lehmä ojassa pikku narsistina..

      • 7+18

        Hoh, hoijaa. Minkäköhän maan rikosoikeuden asiantuntija olet, kun Suomen rikoslaissa ei väärää valaa ole?

        Suomen rikoslaissa on perätön lausuma tuomioistuimessa RL 15:1 § ja törkeä perätön lausuma tuomioistuimessa RL 15:3 §.
        Kun et näköjään Suomen lakia hallitse, niin voi kertoa, että ei tuomioistuimessa määrätyssä asemassa olevan tarvitse mitään väärää vannoa, rikokset toteutuvat jo silloin, kun jättää asiaan vaikuttavan seikan kertomatta, eli salaa.
        Ehkä tällä forumilla ei kannata ottaa kantaa, jos Suomen rikosoikeudesta ja rikosprosessista ei ole hajuakaan.
        Kuten olen jo aikaiemmin kirjoittanut, niin jos asia ei etene viranomaisten toimesta, niin omalla rahalla voi käräjöidä kuinka paljon vaan, jos oikeus ottaa asian käsiteltäväksi. Suomi on köyhä maa, jonka vuoksi veronmaksajien piikki ei ole auki ihan mihin tahansa.


    • 9+3

      Jahas että sun milestäs pa..skan puhumisella pitäää tuomita syyttömiä? ja veronmaksajijen piikki olis kiinni, niinpä tietysti ylimielisyytesi kertoo että kuuluut pelle porukkkaan joka pelkää itse joutuvansa vankilaan nussittavaksi...ja sitä taidat halutakkin,ei tuota järjetöntä vastustamista asiattomuuksillas voi muuten ymmärtää,,on kuitekin sääli että tajuat esiteyn asian ytimen mutten vaan halua kertoa jos tiedät miten asiaan puuttua sen sijaan lähdit asiattomalle linjalle kuinkas muuten..ja veronmaksajien piikkiin ilmeisemmin teet päiväs...

      • 8+12

        Hoh, hoijaa, näitä anarkistien mielipiteitä.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4306
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2199
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1714
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1390
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1268
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      8
      1194
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      994
    Aihe