Tkl:än toiminta

Ylireagoinko...?

Kysyisin nyt teidän mielipidettänne. Ystävälläni kävi pikku tapaturma tkl:än bussissa ja mielestäni heidän toimintansa asian tiimoilta on aikas ala-arvoista.

Elikkä siis ystäväni oli eräs aamu lähtenyt töihin bussilla. Bussi oli ollu yöllä huollossa ja huoltoluukku oli jäänyt huoltomiehinä laittamatta paikalleen. (Eikös muuten kuskinkin pitäisi tehdä jonkunsortin lähtötarkastus?)Eihän ystäväni tietenkään tajunnut paljoa jalkoihinsa katsoa kun ei tullut mieleen että lattiassa olisi aikuisen ihmisen mentävä aukko. Sinnehän hän sitten tipahti. Siellä hän sitten oli puoliksi bussin sisällä ja puoliksi alla. Jumissa. Bussi kuski ei vissiin ollut tätä aluksi huomannut vaan lähtenyt vain jatkamaan matkaa. Muut matkustajat olivat sitten kuskille huutaneet että pysyttää. Kuski pysäytti auton ja joku ystävällinen mies kaverini sieltä sitten nosti ylös. Kaveri oli vielä nilkasta jumissa (jonkun tankojen välissä) kun kuski tyynen rauhallisena lähtee jatkamaan matkaa. Muut matkustajat kyllä kyselivät vointia ja että tarviiko lääkäriin lähteä mutta kuski ei sanaakaan mennyt ystävälleni sanomaan. Ei kysymään onko kunnossa tai edes pahoittelemaan.

Ystäväni meni sitten tietenkin käymään tkl:än toimistolla selvittämässä tilannetta. Teki valituksen ja lähti kotiin itseään parantelemaan. Seuraavana päivänä hänelle soitettiin ja kyseltiin tarkemmin tapahtumista. Sieltä myös ohjattiin olemaan heidän vakuutusyhtiöönsä fenniaan yhteydessä. Kaveri kävi siellä tekemässä vielä erikseen ilmoituksen tapahtuneesta. Muutamaa päivää myöhemmin fenniasta soitettiin ja selviteltiin asiaa lisää. Sanoivat soittavansa viikon päästä takaisin kun asiaa on saatu selvitettyä. (Nyt tapahtumasta lähemmän 2 kk aikaa eikä ole mistään mitään kuulunut.)
Kuukauden kuluttua ystäväni meni uudestaan tkl:än toimistolle kysymään asiasta. Vastaukseksi hän sai että Fennia hoitaa ja että kyllä vähän pitäisi jalkoihinsa katsoa eikä vaan sitä puhelinta toljottaa.

Hän sai työpaikkansa vakuutuksesta tietenkin sairasloman palkan ja työpaikan vakuutusyhtiö on hakenut fennialta itselleen takaisin sen mitä ystävälleni maksoivat.

Edelleenkään ei mistään ole kuulunut mitään ja ystäväni on jo sitä mieltä että antaa olla.
Itse olen sitä mieltä että käytös on ollut todella törkeää. Juu kyllähän olisi tietenkin tältäkin vältytty jos jalkoihinsa olisi katsonut mutta mielestäni tästä ei silti kaveria voi syyttää.. Kelle muka tulee mieleen että bussin lattiassa on 1m x 1m reikä? Omasta mielestäni tkl on jollainlailla korvausvastuullinen.

Eli mitä olette mieltä? Pitäisikö asiaa viedä eteenpäin vai vaan antaa olla? Olisiko teistä suotavaa että ystäväni tästä edes jonkinlaisen korvauksen saisi? Eihän noin vaan saa tapahtua

28

277

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 19+9

      Tietenkin TKL on korvausvelvollinen vakuutustensa kautta, mutta mitä todellista vahinkoa henkilölle tapaturmasta tuli? Suomessa korvataan yleensä vain todellinen aiheutunut vahinko.

      Bussin liikennekelpoisuus olisi pitänyt tarkistaa sekä huollossa että kuljettajan toimesta. Kuljettajan olisi pitänyt auttaa ja huolehtia matkustajasta. Kolme vakavaa velvollisuuksien laiminlyöntiä.

      Kas kun muut matkustajat eivät olleet huomanneet aukkoa, vai laiminlöivätkö moraalisen velvollisuutensa ilmoittaa siitä kuljettajalle? Vai oliko kuljettajalle ilmoitettu ja hän ei tehnyt mitään?

      Ja todellakin on henkilön oma syy, ettei huomannut avointa aukkoa. Sitä ei voi vähätellä lainkaan. Ihmisten pitäisi katsoa mihin kulkevat, sen sijaan että olettavat väylän olevan heille aina kunnossa.

      • Kova laki

        Työsuojelurikkomus. Rikosilmoitus. Korvausta kivusta ja särystä. Onko tapaturmasta mennyt raportti aluehallintovirastoon? Sakot kuljettajalle ja Liikennelaitokselle.


      • fhdhdhh
        Kova laki kirjoitti:

        Työsuojelurikkomus. Rikosilmoitus. Korvausta kivusta ja särystä. Onko tapaturmasta mennyt raportti aluehallintovirastoon? Sakot kuljettajalle ja Liikennelaitokselle.

        Työsuojelu ja rikosilmoitus


      • fdfsdfs

        Tuollaista ei kyllä osaa olettaa jos ei tiedä luukun siellä olevan. Usein kun etenee suoralla käytävällä niin ei katso välttämättä niin alas, että näkisi lattiassa olevan aukon. Se mitä katsotaan on vapaa istumapaikka ja tiellä olevat esteet, kuten laukut tai muiden asiakkaiden jalat yms.

        Tällöin pitäisin syyllisenä huoltomiehiä ja kuskia, joiden tehtävä olisi ehdottomasti ollut sulkea luukku. Tippuneen toruminen lähinnä ajatuksen tasolla, koska korvauksia ajatellen hän ei ole tehnyt mitään väärää.

        Totta puhut, että korvauksia ei lähdetä maksamaan turhasta. Terveydenhoitokulut korvataan ja samoin muut tapahtuneesta aiheutuneet haitat. Jos aiheutui väliaikaista työkyvyttömyyttä tai vamma rajoittaa vapaa-aikaa niin voidaan määrätä myös muita korvauksia.


    • ei kannata

      Sanompa vaan niin ettei kannata jatkaa mitään toimia.Taikka jos joku korvaus niin matkakortille saldoa esim.Ketä mitkään oikeudenkäynnit loppujen lopuksi.

    • huhhuh.

      Kuulostaa pelottavalta. Oliko luukku avoin tielle?? Siis ulos, maahan? Silloin se on pahempi juttu. Vaikkakin vahinko. Mutta turvallisuuspuutteita. Ja kyllä pitäisi kysyä vointia ja hoitaa tilanne.

    • Yleiskorvaus

      Niin kyllähän Tkl voisi jonkun yleisen korvauksen maksaa mutta eipä mielestäni kannata riitauttaa tai muuten menee Jenkkilän tyyliin.Heh siihen tyyliin että sain flunssan bussissa kun kaidetta ei ollut puhdistettu mutta hei aivan aikuisten oikeesti miksei busseissa käsipyyhkeitä kun kaiteet limaisia.

    • 5*1

      Ihmisillä on ne dollarinkuvat silmissä joka asiassa.
      Asiaa olisi tietysti autanut, kun kuljetaja olisi edes keskustellut henkilön kanssa. Mutta eiköhän tuo viimekädessä ole sen nyssen lattian pesijän huolimattomuus.

    • tätä mieltä

      On tuo kyllä jo mielestäni tkl:n törkeää huolimattomuutta - bussin lattiassa kulkuväylällä iso aukko. Bussin asiakashan ei voi sellaista edes aavistaa. Idioottimaisena tuollaista aukkoa pitäisin. Minusta täysi korvaus, kivut ja säryt mukaan luettuna, olisi oikein.

    • korvaus toki

      Korvaus toki luulisi Tkl maksavan ja mielenkiintoista olisi kuulla saiko tämä henkilö korvauksia.

    • refdsfds

      Aika hiljaiselta kaverisi vaikutti tilanteessa jos ei bussi edes pysähtynyt. Itseltäni olisi ainakin lentänyt sellaista tekstiä, että bussi olisi kyllä varmasti ajanut sivuun. Jos siellä hiljakseen yrittää itseään irroitella niin ei bussikuski välttämättä tajua tilanteen vakavuutta jos tilanne edes vakava oli. En tiedä millaisesta huoltoluukusta on kyse, mutta voisi olettaa kuskin tienneen, että ei ole vaarallinen kun tilannetta jatkoi. Ehkei ymmärtänyt, että kaverisi jalka on kiinni ja ei pääse sen takia pois. Tosin ihmetyttää kyllä hieman sekin, että antaa asiakkaan "potkia" mihin sattuu, joka voi rikkoa jotain myös bussista.

      Kokonaisuudessaan kuulostaa aika oudolta jutulta, jonka selittänee vain se, että kuski ei ollut kuitenkaan tietoinen tapauksesta. Jos siis oletetaan, että tämä tarina on ylipäänsä totta.

      • Ylireagoinko..?

        Hiljaisuuteen syynä ollut lähinnä hämmennys. On sanonut että olis perkele pitäny huutaa sille kuskille jotain tai ainakin käydä sanomassa sitten ku reiästä irti pääsi. Mutta ite ymmärrän kyllä että oli sen verran outo tilanne ettei oikein osannu siihen reagoida mitenkään.
        Ei siinä kaverille silleen pahasti käynyt. Polveen tuli aika iso vekki ja mustelmia muualle jalkoihin. Ja polvea siitä lähtien särkenyt aikas paljon. Mutta ei sen pahempaa.
        Ymmärrän kyllä ettei täälä Suomessa tommosesta mitään hirveitä korvauksia saa. Mutta kyllä mun mielestä olisi suotavaa että vaikka niitä ilmaisia bussimatkoja antaisivat kun kumminkin vika oli heissä eikä kaverissa (vaikkakin tästä näköjään voi olla myös sitä mieltä et kaverin oma moka)
        ja siis itseäni eniten ehkä tilanteessa ottaa päähän tämä kuskin käytös. Juu ei kuski välttämättä heti huomannut mitä tapahtui. Mutta kyllä mun mielestä sen kuskin olisi pitäny ehdottomasti edes mennä vaikka seuraavan pysäkin kohalla pahoitella tapahtunutta. Vahinkoja sattuu eikä sille mitään voi. Mutta tommonen täydellinen välinpitämättömyys vituttaa. Kuski kumminkin omallalaillaan vastuussa niistä matkustajista.

        Ja sitten kumminkin kun ajattelee et onneks oli nuori ja perusterve likka kyseessä eikä esim joku vanhus. Sillon olis voinu käydä todella pahasti.. Ja jos se ei olis ollu se keskiluukku vaan vaikka se viimeinen niin sielä alla olis ollu kardaaniakseli joka pahimmassa tapauksessa olis repiny puol jalkaa irti. Ja tiedän, aina voi jossitella ja ikinä siitä ei mitään hyötyä oo mutta just sen takia kun vaarat noissa on aika isoja niin pitäs ehdottomasti olla tarkempi.


    • Josmitään

      tuskin tkl mitään huimia korvauksia maksaa. rahallista tuskin ollenkaan. Ehkä jotain ilmasia bussi matkoja mutta ei muuta. Ja eikös kumminkin vakuutus sitten maksa hoitokulut ja semmoset kun kerta työtapaturmasta menee?? Eli mihin kaveri sitten hakee korvausta? Ei kumminkaa mee ihan niinku leffoissa että et kaiken maailman traumoista ja sellasista saa miljoona korvaukset...

      • SeolinMINÄ:D

        Ei perkele, täällähän puhutaan meikäläisestä :D kukakohan aloittaja mahtaa olla kun vissiin tunnetaan mutta eipä mun kaverit kyl tääl kirjottelis. Tai no näköjää kirjottelee... Mut ihan hauskaahan täält on lukee muitten mielipiteitä hommasta :D


    • ....

      Oliko bussi varmasti TKL:llän? Kaikki sinivalkoiset kaupungissa liikkuvat bussit eivät ole.
      Ja onhan se osittain ystäväsi syytä, kun ei katso mihin astuu.

    • Pari huomiota asiaan:

      Kuljettaja tekee ajoonlähtö-tarkastuksen kulkuneuvon ULKOPUOLELLA. Eli tsekkaa renkaat, öljyt yms. Kuka nyt käy syynäämässä bussin sisätiloja, jos vaikka löytyis roska lattialta?! Eli vika ei ole kuljettajan, vaan huoltomiesten!

      Toisekseen aika hiljasia hissukoita nää muut matkustajat, jotka istuivat bussissa ennen sun kaveria. Varmasti edes joku heistä oli huomannut aukon lattiassa, mut suomalaiseen tapaan sitä leipäläpee ei osata avata ja käydä ilmoittamassa kuskille. Kattellaan vaan tyhmännäkösinä ja odotetaan kuka siihen aukkoon tipahtaa. Joukossa tyhmyys tiivistyy...

      • huomiota huomiota

        Eiköhän kuskin kuulu tarkastaa myös sisätilat.


      • trgfdgdf
        huomiota huomiota kirjoitti:

        Eiköhän kuskin kuulu tarkastaa myös sisätilat.

        Voi olla, että ne tarkastetaan kun ajo loppuu, jolloin niitä ei periaatteessa tarvitse tarkastaa vuoron alussa. Niissä kun harvemmin varmaan on mitään merkittävää vikaa. Toki jos tuollaisia luukkuja löytyy niin ne tulisi tarkastaa, mutta tietääkö kuski edes välttämättä noiden luukkujen olemassaolosta, kun ei se heidän työhönsä kuulu?


      • Hooohhhoohhoohhoo
        trgfdgdf kirjoitti:

        Voi olla, että ne tarkastetaan kun ajo loppuu, jolloin niitä ei periaatteessa tarvitse tarkastaa vuoron alussa. Niissä kun harvemmin varmaan on mitään merkittävää vikaa. Toki jos tuollaisia luukkuja löytyy niin ne tulisi tarkastaa, mutta tietääkö kuski edes välttämättä noiden luukkujen olemassaolosta, kun ei se heidän työhönsä kuulu?

        Mikähän vatipää siellä oikein kirjoittelee? Tietääkö kuljettaja edes, että siinä autossa on myös takana pyörät, vai kuvitteleeko se ajavansa vain pelkkää ohjaamoa sinne sun tänne?


      • joku roti

        Jos näin on, että kuljettajan ei tarvitse tarkastaa auton asiakastiloja, pitää kuljettajan velvoitteita muuttaa. Kyllä aiakastilojen tarkastus on tärkeämpää kuin auton ympärikieräminen. Asiakastilojen tarkastus ajoon lähdettäessä ja ajo lopetettaessa senkin vuoksi, että havaitaan onko ajovuoron aikana vahingoitettu auton sisätiloja.


      • trgfdgfd
        Hooohhhoohhoohhoo kirjoitti:

        Mikähän vatipää siellä oikein kirjoittelee? Tietääkö kuljettaja edes, että siinä autossa on myös takana pyörät, vai kuvitteleeko se ajavansa vain pelkkää ohjaamoa sinne sun tänne?

        Jos bussin huolto ei kuulu kuljettajalle niin hänellä tuskin on koulutusta bussin yksityiskohtaisesta rakenteesta tai siitä, että miten mitäkin osaa pääsee huoltamaan.


      • ythfghgfhfg
        joku roti kirjoitti:

        Jos näin on, että kuljettajan ei tarvitse tarkastaa auton asiakastiloja, pitää kuljettajan velvoitteita muuttaa. Kyllä aiakastilojen tarkastus on tärkeämpää kuin auton ympärikieräminen. Asiakastilojen tarkastus ajoon lähdettäessä ja ajo lopetettaessa senkin vuoksi, että havaitaan onko ajovuoron aikana vahingoitettu auton sisätiloja.

        Tuo kyllä onnistuu kun tarkastetaan vain lopettaessa. Tuskin autolle siellä tallissa seistessä mitään tapahtuu sisätiloissa.


      • Afjöog
        trgfdgdf kirjoitti:

        Voi olla, että ne tarkastetaan kun ajo loppuu, jolloin niitä ei periaatteessa tarvitse tarkastaa vuoron alussa. Niissä kun harvemmin varmaan on mitään merkittävää vikaa. Toki jos tuollaisia luukkuja löytyy niin ne tulisi tarkastaa, mutta tietääkö kuski edes välttämättä noiden luukkujen olemassaolosta, kun ei se heidän työhönsä kuulu?

        Ne huoltoluukut on niitä isoja neliöitä siinä bussin käytävällä. Luulis kuskin kai niistä olevan tietonen vaikka ei sen tarkemmin olis bussin rakenteeseen tutustunutkaan. Eiköhän kuskin pitäisi huomata jos vaaleassa lattiassa on musta ihmisen mentävä reikä? (toisaalta eihän tämä tyyppi joka sinne on pudonnu oo myöskään sitä huomannu et kai sen si voi olla huomaamatta)


      • kuljettaja
        Afjöog kirjoitti:

        Ne huoltoluukut on niitä isoja neliöitä siinä bussin käytävällä. Luulis kuskin kai niistä olevan tietonen vaikka ei sen tarkemmin olis bussin rakenteeseen tutustunutkaan. Eiköhän kuskin pitäisi huomata jos vaaleassa lattiassa on musta ihmisen mentävä reikä? (toisaalta eihän tämä tyyppi joka sinne on pudonnu oo myöskään sitä huomannu et kai sen si voi olla huomaamatta)

        Niitä huoltoluukkuja löytyy kyllä penkkien altakin joissain malleissa eikä se kuljettaja sitä välttämättä ole huomannut jos ei ole auton perällä ehtinyt edes käymään.


      • Äfjöög
        kuljettaja kirjoitti:

        Niitä huoltoluukkuja löytyy kyllä penkkien altakin joissain malleissa eikä se kuljettaja sitä välttämättä ole huomannut jos ei ole auton perällä ehtinyt edes käymään.

        Juu voihan niitä luukkuja muuallakin olla mut tosta ymmärrän ainakin ite sen että luukku on nimenomaan ollut kulkuväylällä eikä missään penkin alla...


    • kuljettaja

      Kyllähän kuljettajan kuuluukin tarkistaa auto ajon päätyttyä. Mitään järkeä siinä ei ole ajoon lähdettäessä koska auto yleensä on siivoojien jäljiltä jätetty parkkiin. Aikas harvoin on edes aikaa moiseen vaikka se ei paljon aikaa vie. Kuljettajan kuuluisi tarkistaa ajoneuvo ulkoa päin ajoon lähdettäessä tarkoittaen ajoneuvon renkaita, valoja ja suuntamerkkejä. Myös ajoneuvon öljyn ja nesteiden määrien tarkastus saattaanee kuulua kuljettajan tehtäviin ennen ajoon lähtöä mutta joissakin yrityksissä on huoltohenkilöstö tekemässä tämän ennen ajoneuvon lähtöä linjalle.

    • Anonyymi

      TKL Tampereen liikennelaitoksen aikataulu kirjoja saa R.kioskilta 3.90e käykää heti ostamassa ennen kuin loppuvat.T.Pena

    • Anonyymi

      Jos olisi ollut laiva, niin katoamisilmoitusta lukuunottamatta, ei olisi tapauksesta kuultu ikinä enään mitään.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1671
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1297
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      6
      1277
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe