Ruumis

afgzdb

On kauheaa että niin suuri ja mahtava asia kuin ihmisen ruumis, voi vain kuolla ja tuhoutua hetkenä minä hyvänsä. Jokin pieni asia kun menee pieleen niin kohta se on kuollut eikä sillä tee enää mitään. Kauheaa ajatella.

8

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kuolema ei loppu

      Ruumis muuttuu maan tomuksi, mutta henki ja sielu palavat Jumalan tykö.
      1 Moos.2:7"Silloin Herra Jumala teki maan tomusta ... Ja tämä onkin ihan Raamatullista, Saarn.12:7"Ja tomu palajaa maahan, niin kuin on ollutkin, ja henki palajaa ... Jumalan tykö.

      Ja vielä mikä ihana tieto: ylösnousemuksessa Jumala luo uuden kirkastetun ruumiin, saamme elää iankaikkisesti ruumiina, sieluna ja henkenä.

    • JonesHenry

      Ruumis maatuu, mutta sielu elää IKUISESTI! Joko helvetissä tai taivaassa!

    • neuvoni

      No älä ajattele silleen.

    • Henki

      Niin valtavan hieno ja monimutkaisuudessaan uskomaton järjestelmä kuin ihmisen anatomia onkin, niin silti olen aloittajan kanssa eri mieltä. Joskus kuolema tulee ja korjaa nopeasti, yht'äkkiä yllättäen, mikä saattaa ja voi olla ihmiselle myös sangen onnellista.

      Mutta ihan yhtä usein kuolema antaa odotuttaa ja kidututtaa odottajaansa, jonka maallinen ruumis on saanut monen monta kolhua, kipua, sairautta ja tautia. Ihmiset elävät 'ristiensä' kanssa uskomattoman pitkiä elämiä, jotka loppupäästään ovat pelkkää odottamista.

      Ja vaikka ruumista särkee ja kivut koettelevat fyysistä olemusta ja muuta ei niin kovin mukavaa ja mahtavaa, niin kaikista kovimmilla on kuitenkin se asia, joka asuu ruumiin sisällä eikä sitä voi paljain silmin nähdä. Henkinen hätä, ahdistus, paine, pelot ... ovat myös somaattisten sairauksien syitä useammin kuin ihmiset tulevat edes ajatelleeksi.

    • Henkinentuska

      Se on paljon kauheampaa, kuin voi koskaan kuvitella, kun todella läheinen ihminen kuolee. Sitä tunnetta ei voi edes kuvailla, kun se osuu kohdalle. "Kun tuuli käy hänen ylitseen, häntä ei enään ole." On hyvin kuvaava sanonta. Ruumis maatuu ellei sitten tuhkata, mikä on nopeutunutta maatumista. Näin me vaan kaikki lähdetään kukin vuorollaan.

      • Suhteellisuudentaju

        Onneksi olen kasvanut ja kehittynyt ihmisenä edes sen verran, että tiedän maailmassa ja elämässä olevan paaaljooon pahempiakin asioita kuin kuolema ja ne myös aiheuttavat tuskaa ja ahdistusta enemmän epäoikeudenmukaisuudessaan ja vääryydessään.

        Esittämäsi fraasi kuvaa hyvin sitä, miten äkkiä joku voi lähtönsä tehdä. Mutta on myös heitä, joita ei kaada ja lopeta juuri mikään maallinen myrsky.


    • keddu

      Mitä suurta ja mahtavaa ruumiisa on... Ise olen aina ajatellut että se on vain hauras kemikaalikoktail ja herkkä menemään sekaisin ja kuihtumaan kuin kasvi. Joillakin ruumis on sitkeämpi kestämään kaikenlaista kuin toisilla... Lopulta se on Game over jokaisella. Joka väittää kuoleman jälkeen olevan jotakin, valehtelee vain itselleen. Mutta suotakoon se heille mielenrauhansa takia.

      • Viddumitentyhjää

        Taitaa teikäläisellä anatomiaopiskelu olla olematonta. Puhumattakaan, että et ole tainnut ikinä kuulla mielen puolen asioista mitään, saatikka hengestä, jota sieluksi toiset kutsuvat. Mutta em. tarvitaankin niitä alitajuisia voimia, mitkä "kedulta" kuuluvat uupuvan.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1873
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1436
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      15
      1384
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1344
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1327
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1270
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1197
    Aihe