Nuorelle työ

Nipsaaaa

Oon kohta 16v täyttävä tyttö helsingistä. Tarvitsisin jonkun työn ittelleni, jotta saisin ostettua oman kämpän. Tosin työn pitäisi soveltua aktiiviseen urheiluuni. Aikaa minulla olisi arkipäiväsin aina klo19 jälkeen ja viikonloppuina iltapäivällä. Onko mitään työtä mitä voisin tehdä?

25

739

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • NimimerkkiNimimerkki

      Jos haluat ostaa kämpän, et vuokrata? :D,
      treenaa jotain lajia niin paljon, että susta tulee maailmanmestari.

    • Hei,
      tilanteessasi järkevintä voisi olla esimerkiksi kesätöiden tekeminen, jotta saisit säästettyä rahaa. Toki myös monenlaista osa-aikatyötä ja keikkatyötä voit hakea esimerkiksi kaupan alalta, lastenhoidosta tai kysyä esimerkiksi tutuilta olisiko heillä jotain ideoita. Kerrot myös urheilevasi aktiivisesti, niin kannattaa varmasti pohtia onko töiden tekeminen ylipäätään mahdollista koulun ja harrastusten ohella. Tarvitset myös vapaa-aikaa ja lepoa. Ehdit varmasti myös koulun jälkeen säästämään rahaa, kun pääset työelämään kiinni.

      t. Mari Helsingin Nettisaappaasta

    • helsinki on kallis

      Ostettua? Ei hyvää päivää.
      Tietty jos vanhemmat lähtee sulle takaamaan noin 200 tuhatta niin ehkä sitten. Lisäksi tietenkin siihenkin summaan tarvit 2800 euron kuukausi tulot itsellesi.

      Ei noin suppealla aikataululla voi tehdä töitä ensinnäkään.

      Itse olen helsingistä ja olen 18. Jokainen arkipäivä 7 tuntia töitä ja siihen opiskelu. Ei puhettakaan liikunnasta ym omasta ajasta.
      Siltikin menojen jälkeen on jäänyt ainoastaan 120€ kuukaudessa säästöön. Tätä tahtia on 58 vuotiaana varaa ostaa yksiö.

      • mek

        Jos ei ihan stadin keskustasta osta niin 100 tonnilla saa yksiön pääkaupunkiseudulta ja siihen tarvitaan 10-20 prosentin omaosuus tai takaajat lainaa varten ja vakituinen työpaikka lainan saamiseksi.


    • pläääh

      Sulla on aika pienet mahdollisuudet löytää työpaikka, koska työnantajat yleensä päättää ne työajat eikä toisinpäin. Tuo kellonaika sopisi lähinnä baarimikon töihin, mutta sekään ei oikein onnistu, koska olet alaikäinen ja muutenkin siihen tarvitaan jo vähän taitoa.

      Asunnon ostamiseen kerätään yleensä rahaa tekemällä vuosia töitä ja sittenkin vielä puolet maksetaan lainalla. Kesätyöllä hankitut rahat riittää korkeintaan vuokranmaksuun kelan tukien jälkeen. :) Varsinkin Helsingissä, jossa kuukauden vuokra minikämpässä on varmaan ainakin 1000€?? Sain reilu 1000€:n kk palkkaa kokopäivätyöstä nyppimällä rikkaruohoja, joten älä naurata. :)

      Eli voisit tehdä yöllä töitä. Mee postinjakajaksi... Ainiin niitä just irtisanottiin :/
      Vastasin taas provolle:o

    • Onhan niitä......esim. koiran ulkoiluttaminen, lasten vahtiminen......ja muiden lemmik- kien vahtiminen, kun omistaja on lomalla, jonne ei voi ottaa lemmikkiä mukaan....siis huolehtiminen niistä....esim. vanhukset ja vammaiset tarvitsevat apua, jos heillä on jokin lemmikki, eivätkä aina jaksaisi niitä hoitaa........

    • Nuorena yrittänyt

      Jos tähtäimessä on oma kämppä, niin silloin on järkevintä alkaa jonkin sortin yrittäjäksi. Takavuosina oli muotia perustaa pikavippi-firma ja tehdä sillä hilloa. Nyt ei taida olla enään niin helppoa, mutta aina voi keksiä jotain muuta.
      Vaan miksi et alkaisi tekemään vaikka kiinteistöllä rahaa. Alaikäisenä et voi oikein pyörittää bisnestä, mutta ota vaikka mummosi kimppaan ja mummo perustaa osakeyhtiön, teette sitten paperit sinun nimiisi myöhemmin ja testamentilla varmistelette omaisuutesi siirtymisen sinulle, jos mummo vaikka kuolee. Monet ovat tehneet siten, että mummo lahjoittaa heti osakkeet lapsenlapselle.
      Osakeyhtiön avulla voit harjoittaa sitten vaikka mitä liiketoimintaa. Ostat vaikka vuokrakämppiä. Älä lähde hakemaan mitään suuria pikavoittoja, ne yleensä eivät ole parhaita. Vakaa tuotto on parasta.

      Alaikäisen on vaikea muuten päästä töihin, kun työaikalait ym. työsuojelumääräykset vaikeuttavat työnsaantia. Ja yrittäjänä pärjää muutenkin paremmin.

    • lehdenjakaja

      Ei ole mitenkään realistinen tuo sun ajatus.
      Haistan takaa halun päästä omaan kämppään.

      Se onnistuu tuon ikäiseltä (siis yli 16 v) hakemalla opiskelija-asuntoa, ja hakemalla opintotukia ja asuntotukia. Jos kotona on paha olla, ota yhteys koulusi kuraattoriin, joka voi auttaa eteenpäin.

    • harrastaa seksiä

      rahaa vastaan.

      • Huomannut5

        Jostain syystä luin tämän Seppo Taalasmaan äänellä ja sanapainotuksella.


    • Onhan noita...

      Myyntineuvottelijaksi (puhelinmyyjäksi) johonkin telemarkkinointiyritykseen, iltahommaa, vaan ja jos homman oppii, niin sillä hankkii ihan mukavasti.
      Kesätöissä kannattaa olla hyväpalkkaisissa hommissa, suorita mopo- ja T-kortti, sekä tieturvakurssi, niin pääset helposti asfalttiporukkaan liikennettä ohjaamaan.

    • harja1

      Kyllä voisit tiskata ja siivota KOTONASI !!

    • ajatus

      Hopealiljan idiksen meinasin esittää: koirien ulkoilutus. Olen itse 32 v. eläkeläinen, sain koiranulkoilutuspestin kolme vuotta sitten ystävän kautta, jota tein 5 pv viikossa keskipäivällä. tienestit 200 e kuukaudessa kolmen vuoden ajan. Opiskelijana (tai koululaisena) ajallisesti tietysti hankalaa, mut vanhuksille vaikka siivousapua, kaupassakäyntiapua... monet firmatkin tekee sellasia hommia, niin kyllä sinäkin voisit :) Tiedän, on helppo heittää ideaa, mutta jos vanhempiesi kanssa miettisit toteutustapoja? Tsemppiä!

    • ehdotuksia tässä

      Nyt joulun alla esim. lahjojen paketointia kaupoissa. Uskoisin, että siihen voi palkata alle 18 vuotiaita vai meneekö niin, että asiakas maksaa sen mitä haluaa en tiedä. Mutta sellaisia olen nähnyt näin joulun aikaan joissain kaupoissa hesassa. Mainosten jakamista, ainakin oma tyttäreni aikoinaan jakoi lehtiä 12 vuotiaana. Vanhuksille voi käydä vaikka siivoomassa tai kaupassa pientä korvausta vastaan.

      Jos urheilet voisit perustaa naapurustossasi jonkinlaisen harrastekerhon omasta harrastuksestasi pienemmille lapsille. Voisit kysellä naapureilta mitä mieltä olisivat ja mitä olisivat valmiit siitä sinulle maksamaan.

      • HHUHUH

        "lahjojen paketointia kaupassa"... No eikös nuo erilaiset järjestöt ole haalineet nuo paketointimestat, rahan anto vapaaehtoista ja rahat menee järjestölle.


    • hfuihkufs

      Ei alottaja varmaan ostamista tarkoittanut, ainakaa ensi kämpäksi. Itekki luulin joskus 17veenä että yksiö tosiaan maksaa 40 000 egee, en tiennyt että voi tosiaan vuokrallaki asua :D

      • huhheijaa34567

        Huh huh, taidat olla tynnyrissä kasvanut? Eikö tuollaiset asiat nyt käydä läpi viimeistään jossain 8. tai 9. luokan opon tunneilla...


    • Ei heti kaikkea

      Jotain töitä voit löytää mutta unohda toi asunnonhankinta vaikka voitkin nyt jo alkaa
      säästää sitä varten ennen kun olet ASP ikäinen.
      Otappas jostain vaikka pankista tai netistä selkoa mikä tää nuorille suunnattu ASP asuntosäästäminen meinaa?
      Siinä saa selvää etua asuntolainassa.
      Mutta älä kasva liian vanhaksi sillä sitten taas ei sinulle sellaista asuntovelkaa
      myönnetä.

    • HHUHUH

      Lehtimyyjä, mutta mulle et soita

    • entinenhuora

      alat myymään pilluas se on hyvä vanhan ajan konsti eikä tarvi veroja maksaa sulla kyllä asiakaita riittää makaat pillu levällään yötä päivää rahaa tulee

      • HHUHUH

        Paljonkos pojulla on ikää, ,kun käskee kaupata "omaisuuttaan"? Onko 14 vuotta liikaa arvioitu? Mitäs jos itse lähtisit myymään patukkaas. Ei mutta sinullahan menee vielä pupu pöksyyn, kun tyttöjä näät... Vedä poju kätees, ja hanki laastarit valmiiksi rakkojen varalta. IDIOOTTI SINÄ OLET, ET MITÄÄN MUUTA.


    • panettaa taas

      Siinähä ehtii kummasti persettä jakamaan.
      50€/laaki niin asiakkaita on jonoksi asti.

    • mummeli 66

      Kysyppäs kaupoista tarvitaanko hyllyjen täyttäjiä. Tein sitä itse 14 vuotiaana.

    • Koita kauppoja isoja sekä pieniä. Ehkä kassalle tai hyllytystä? Tee jonkin lainen CV.
      -Nimi ja yhteystiedot
      -Missä koulussa olet
      -Ajatus opinnoista mitä tulet tulevaisuudessa tekemään.
      -Harrastuksista jotain.

      Se kohta mitä aiot tulevaisuudessa opiskella olisi hyvä olla sama kuin se kauppaa ala mistä haet töitä.
      Paperi pitää viedä itse. Kysy myymäläpäällikköä. Niin se näkee sinut samalla.
      -
      Pääsitkö?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      1992
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1526
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1438
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1395
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe