Ikä väärin syntymätodistuksessa!

Moraali111

Terve!

Otsikkohan kertoo periaatteessa kaiken. Ihmettelette varmasti, että miten se on mahdollista.
Meitsi on meinaas syntynyt Iranin sekasortoisessa valtiossa aikoinaan ja syntyessäni sairaanhoitaja oli laittanut yhden vuoden liian vanhaksi vahingossa (joku sairaanhoitajan kirjoitusvirhe). Noh, passit ja kaikki tuli ja vanhemmilla ei ollut sitten varaa muuttaa niitä, sillä se olisi maksanut maltaita köýhille vanhemmilleni.

No tässä on nytten eletty tuolla henkkarilla. Tietääkö kukaan, että onko sen muutto mahdollista Suomessa? Toki joutuisin uusimaan kaiken (passin, kelakortin jne.).
Ja ei, Iraniin paluu ei ole mahdollista.

Kiitos etukäteen!

9

81

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 6+5

      Ei tuolla ole mitään merkitystä, sillä Suomessa on tuhansia somaleita, joitten iästä ja henkilöllisyydestä ei ole varmuutta. Ikä on arvioitu ja nimeksi merkattu se, jonka he ovat kertoneet, oli se siten oikea, tai väärä. Niillä papereilla he kuitenkin maassa asuvat.

      • Neuvo Teuvo

        No onhan virallisella iällä hyvinkin merkitystä monissa eri oikeustoimissa, kuten: varusmiespalveluksessa, eläkeiässä, työttömyyspäivärahan myöntämisessä, rikosoikeudellisessa vastuussa jne.
        Alkuperäisen kannattaa kysyä neuvoa esimerkiksi maistraatista.


      • fkjfdklj

        niitäkun on ihan supisuomalaisiakin vanhemmassa polvessa, sodan ajat läpikäyneitä

        jos ei ole kovin suuresta heitosta kyse, tuskin hyödyttää lähteä ruljanssiin


    • Tod. iän määritys

      Yleensä se on TOISIN PÄIN eli että ikä merkitty on huomattavasti todellista ikää alemmaksi.

      "Alaikäiseksi esittäytyvien turvapaikanhakijoiden määrä on vähentynyt tuntuvasti. Lisäksi räikeimmät väärinkäyttötapaukset, joissa turvapaikanhakija on ilmoittanut ikänsä reippaasti alakanttiin, ovat viranomaisten arvioiden mukaan harventuneet selvästi.

      Yhtenä syynä muutoksiin pidetään tehostunutta iän selvittämistä. Oikeuslääketieteellisiä ikätutkimuksia on tehty Suomessa viime vuosina enenevässä määrin, ja 2010 asiasta säädettiin myös lain tasolla.

      Suomessa iänmääritys tehdään hammas- ja ranneröntgenin avulla. Ikä päätellään viisaudenhampaiden ja ranneluiden kehityksen perusteella.

      Suomessa poliisi alkoi teettää ikätutkimuksia yhä useammin sen jälkeen, kun Suomeen alkoi tulvia yksin saapuvia alaikäisiä turvapaikanhakijoita vuonna 2008."

      • Moraali111

        juu olen tietoinen tuosta että moni esittäytyy nuorempana, mulla se on just toisinpäin.


    • Ikätestit käyttöön

      Yli puolet Tanskaan vuosina 2011 ja 2012 yksin saapuneista pakolaislapsukaisista eivät oleetkaan lapsia, kun maahanmuuttoviranomaiset testauttivat heidät.

      Poliisi ja ulkomaalaisviranomaiset turvautuivat oikeuslääketieteellisen laitoksen palveluihin ja kuvauttivat pakolaisten ranneluut ja purukalut.

      Oikeusministeriön mukaan vuoden 2013 neljän ensimmäisen kuukauden aikana saapuneesta 43 ”lapsesta” 34 olikin aikuisia.

      ”Kokemus on osoittanut, että suuri osa testatuista on osoittautunut aikuisiksi. Siksi olemme päättäneet teettää kokeet aina".

      • 15+14

        Niin, Suomeenkin tuli aikoinaan näitä ´ankkurilapsia´ jotka saivat turvapaikan, lasta kun ei voi palauttaa. Heti ´lapsen´saaman turvapaikan jälkeen tuli koko ´lapsen´suku perässä. Sukuakin alettiin myöhemmin rajoittamaan vain lähiomaisiin, kun todettiin, että sukuna Suomeen olikin tullut koko kylä.


    • Varmentakaa ikä

      Kun kieltäydyin myymästä heille olutta sillä perusteella, että tiesin heidän olevan alaikäisiä, he kertoivat kyllä oikeasti olevansa jo yli 18, mutta saadakseen Suomesta oleskeluluvan helpommin he olivat maahan tullessaan väittäneet olevansa 17 tai jopa sen alle, Eerola kertoi.

      Turvapaikanhakijoiden asiakirjojen ollessa puutteelliset uskotaan pääsääntöisesti lähinnä sitä, mitä henkilö itsestään kertoo. Täysi-ikäisyyden rajamailla kiikkuvien henkilöiden kohdalla tilanne on erityisen ongelmallinen, jos alaikäiseksi tekeytymällä saa löyhemmän kohtelun kuin täysi-ikäisenä".

      http://www.verkkouutiset.fi/kotimaa/oleskelulupa taysiika-26228

    • VASTAUS 2222

      Ei välttämättä onnistu,eikä edes kannata alkaa muuttamaan noita jo saatuja henkilöpapereita. Täytyisi ensin selvittää että voitko TODISTAA tämän virheen todenperäisyyden? Onko kotimaassasi kuinka päteviä dokumentteja tuolta ajalta?

      Onhan se toki mahdollista muuttaa,tiedän kyllä tapauksen jossa mies 45-vuotiaana sai selville että hänen tiedoissaan on merkitty kuukausi väärin. no kirkonkirjoista sitten vain tarkistelemaan mistä löytyikin vastaus.kuukausi ja jopa nimi (siis toinen nimi) oli virheellisesti kirjoitettu voimassa oleviin henk.papereihin. Hän sai uusittua ajo-ja kelakorttinsa mutta tästä nyt oli lähinnä mielenrauhan kannalta hyötyä. muuten vain haittaa. katsos kun nyt hänellä on kahdella eri sosiaaliturvatunnuksella mm. eläketiedot. tästä seurasi aikoinaan se,että eläke maksettiin väärin perustein pelkän aikaisemman tunnuksen mukaan eikä siinä huomioitu niitä tuloja jotka olivat ansaittu sos.tunnuksen vaihdon jälkeen. lisäksi viranomaismaksut ajokorteista ym.sekä lippujen ja lappujen hakeminen mm.papin todistus siitä että virhe on ollut olemassa. Hän on tällä hetkellä jo 72 vuotias.

      kannattaa todellakin miettiä kuinka paljon sitten hyödyt tuosta "korjauksesta" . ellei sitten ole tavoitteenakin uuden "identiteetin" hakeminen ja mahdollisten viranomaisten pakoilu vanhasta elämästä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe