Annanko Ilmaiseksi vai voiko jotain pyytää ? G astra 98 16 v

Astranomi

First of all.. oon näis asioissa totaalinen amatööri joten turha v....illa mut jos joku asioihin perehtynyt jotakin osaisi kertoa niin olisin onnellinen. Eli mulla on vuoden seissy pihassa neliovinen

G astra -98 ,16 v, ml 188, hatchback.

Vuosi sitten autoon tuli ilmeisesti venttiilivika jonka takia ei mennyt katsastuksesta läpi. Auto on ajettu pihaan mutta seissyt joulukuusta lähtien. Kysymykset kuuluvat:

1.Kannattaako auto korjauttaa ja myydä vasta katsastuksen jälkeen?
2.Kannattaako auto myydä rikkinäisenä halvalla vai onko niin että tuon ikäinen auto lasketaan jo täysin romuraudaksi ja siitä pitäisi luopua illmaiseksi antamalla se esim romukeräykseen.

Etukäteen kiitän ja kumarran

12

238

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • teeseite

      Vaikee kommentoida, kun ei tietoa tarpeeksi? Mikä venttiilivika, katkesko remmi vai mikä?

      Romikselta saa uuden kannen kaikkine osineen mutta ei sitä kannata teettää, ite korjaamalla kyll kannattaa jos muuten ihan ok auto. Hankit vaan korjausoppaan ja teet ite, kansi pois ja uusi tilalle ohjeen mukaan.

      • Astranomi

        Kiitos asiallisesta vastauksesta!

        Remmi ei katkennut. Kerran moottoritiellä rekka-autoa ohittaessani huomasin että tehot yhtäkkiä katosivat. Hätäpäissäni vielä painoin kaasua pohjaan jolloin moottorista kuului jonkinlaista sähköistä napsuntaa. No ajelin auton sitten takaisin kotiin ja katsoin tulpat, jolloin huomasin että yhdestä oli emali palanut ja murtunut( siis sen tulpan kipinäpään keskiosan ympäriltä). Vaihdoin tulpat ja auto alkoi jälleen käymään paremmin mutta ei yhtä hyvin kuin aiemmin. Eräs tuttu teki nopean kartoituksen viasta tutkimalla vikakoodin josta ei näkynyt mitään hälyttävää. Puristustesti osoitti että juuri siitä rikki menneen tulpan sylinteristä puuttuu puristuksia. Hän sanoi että vika voi olla venttiileissä mutta johtua myös jostakin muusta viasta jonka tutkiminen edellyttäisi enemmän työtä johon hänelläkään ei ollut mahdollisuuksia tällä hetkellä.

        Venttiilikoneiston vaihto itse ei ehkä olisi rakettitiedettä mutta jos en ole viasta varma se voisi silti olla hukkaan heitettyä aikaa ja työtä.
        Siksi tässä arvon koska en haluaisi sijoittaa auton korjaamiseen isoja summia rahaa. Käsittääkseni täysin kunnossakin olevasta autosta tuskin saisi 3000 euroa enempää vaikka tämä yksilö onkin korisarjaa ja stereoita myöten se silloinen luxus malli.

        Toisaalta auto toimi 50t. kilometria ilman mitään vikaa. Hyvin käynnistyi pakkasillakin ja oli mun mielestä tuntumaltaan hyvä auto ajaa. Joten jos korjaamiseen sijoittaisi rahaa niin kyllähän sillä käyttöarvoa olisi. Korikin tuossa 98-malliissa on kuulemma kuumasinkitty joten on ruosteherkkä vain lokareiden osalta( näin joku sanoi, en mene takaamaan)


    • natsleeter

      Venttiilinkumit valskaa jos ei vaihda ajoissa. Son tyyppivika opelissa ja venttiilit karstottuu ja lopulta voi hajota. Mulla oli pala irronnu ja puristukset vähissä. Venttiilit ja kumit vaihettiin nyrkkipajalla 700 e ja toimii taas.

      • Astranomi

        Okei kiitos vinkistä!

        Voisiko olla vika tosiaan siinä. Vaan jos laitan 700 euroa työhön eikä vika johdukaan siitä niin alkaa jo tulla hintaa testailuille. Jos olsi paja ja työkalut niin hauskahan tuon kanssa olisi roplata ja oppia autoistakin jotain, vaan kun ei ole.


      • natsleeter
        Astranomi kirjoitti:

        Okei kiitos vinkistä!

        Voisiko olla vika tosiaan siinä. Vaan jos laitan 700 euroa työhön eikä vika johdukaan siitä niin alkaa jo tulla hintaa testailuille. Jos olsi paja ja työkalut niin hauskahan tuon kanssa olisi roplata ja oppia autoistakin jotain, vaan kun ei ole.

        90% varmasti venttiilien vaihdolla tulee kuntoon. Se onkyllä vähän fifty-sixty viiittiikö nuin vanhaa astraa enää korjata.


      • Astranomi
        natsleeter kirjoitti:

        90% varmasti venttiilien vaihdolla tulee kuntoon. Se onkyllä vähän fifty-sixty viiittiikö nuin vanhaa astraa enää korjata.

        Kiitosta varmistuksesta! Sitä korjauksen kannattavuuttahan tässä tosiaan lähdin itsekin selvittelemään. Näyttää pahasti siltä että påhkäily jatkuu. :)


      • Kunnossa
        Astranomi kirjoitti:

        Kiitosta varmistuksesta! Sitä korjauksen kannattavuuttahan tässä tosiaan lähdin itsekin selvittelemään. Näyttää pahasti siltä että påhkäily jatkuu. :)

        ja leimattuna, kaksilla renkaila n. 1000€ auto.


    • OpElMeC

      Kunnollakun kansihomman tekee niin maksaa n. 700e työt. Paljolla luovut kansivikasesta astrasta?

      • halvalla

        ostappa tosta toisesta tredistä ilman kansivikaa..


      • Moro! Kuuntelen kaikki tarjoukset. Turha sitä on tuossa ruostuttaa.

        Malli on 1,6 cdx 16 v. 5 ovinen Hatchback. Ml. alle 200t. Auto on Helsingissä. Talvirenkaat pari talvea ajetut testivoittajat. Nastat ja lamellit kunnossa. Kesärenkaat vaihtaisin uudempiin. Auton katsastus viime vuodelta (12/2013) muuten läpi paitsi siis päästöjen osalta.

        Meilata voi jos vielä kiinnostaa : [email protected]


    • keisari nemo

      Voi voi jospa sieltä onkin mäntä sökönä, pitäs kurkata ökylaarilla pyttyyn! Koska tulppa oli survoutunut!

    • Opel Astra

      Laita auto kuntoon niin pelaa minulla samanlainen kulkee kuin jaguaari. Rahalla saa Opel Astraa kun kaasua painat johan kulkee.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe