muutama visainen kysymys paappeille ja uskoville

vastaa ken uskaltaa

Ef. 2: 8. Armosta Jumala on teidät pelastanut antamalla teille uskon. Pelastus ei ole lähtöisin teistä, vaan se on Jumalan lahja. 9. Se ei perustu ihmisen tekoihin, jottei kukaan voisi ylpeillä.

Jos usko on jumalan antama, miksi jumala ei anna sitä kaikille?

Jos usko on jumalan antama, miksi kristityissä maissa ihmiset tulee yleensä kristinuskoon ja islamistisissa maissa islamin uskoon?

Miksi jumala katsoo että teot eivät ole tärkeitä ettei kukaan voisi ylpeillä. voisihan jumala määritellä ylpeilyn synniksi erikseen? tekojen korostaminen aiheuttaisi vain hyviä asioita.

13

53

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • järkisanoo

      "Jos usko on jumalan antama, miksi jumala ei anna sitä kaikille?"

      En ole pappi enkä oikein uskovakaan. Uskallan silti vastata. Jumala antaa uskon kaikille niille, jotka sitä aidosti pyytävät. Jumala ei pakota ihmistä vastaanottamaan uskoa. Pitäisikö? Pyytävä saa sellaisen uskon, jota pyytää. Kristillisessä ympäristössä elävä yleensä haluaa olla kristitty, islamilaisessa maailmassa elävä haluaa olla mielummin muslimi kuin kristitty. Siis useimmiten, poikkeuksia on.

      Jos aidosti pyydät ja rukoilet, varmaan sinäkin voit tuon uskon lahjan saada. Olisitko mieluummin kristitty vai muslimi? Vai et kumpaakaan? Muitakin vaihtoehtoja on. Voit myös jatkaa uskonnotonta linjaa, sinua ei pakoteta mihinkään.

      • pitää olla uskoa

        Raamatussa sanotaan että ihmisten Jumala on olemassa, hän on se joka on luonut ihmiset. Jeesus sanoi että hänen Isänsä luokse johtaa tie vain Jeesuksen kautta, sitten kun ihminen uskoo. Maksoihan Jeesus niin ison hinnan sen takia että jokainen joka Häneen uskoo, pelastuu, eikä häntä tuomita viimeisellä tuomiolla hävitettäväksi, helvettiin.


    • Muodot vaihtelevat

      "Jos usko on jumalan antama, miksi kristityissä maissa ihmiset tulee yleensä kristinuskoon ja islamistisissa maissa islamin uskoon?"

      Jahve, Allah, etc etc ovat nimiä, jolla on tarkoitus viitata jumaluuteen. Samoin uskonnot ovat systeemejä, joilla on tarkoitus viljellä yhteyttä jumaluuteen. Ei ole väliä millä nimellä jumaluuteen viitataan ja millä ulkoisella systeemillä yhteyttä jumaluuteen viljellään. Siksi kristityissä maissa aletaan uskoa Jeesuksen nimeen, islamilaisissa maissa Allahin nimeen, jne. Selvää on että vain sellaisen nimen mukaan voidaan uskoa, josta ollaan joskus kuultu.

      Valtavirran uskonnon mukana meno on tietysti helpoin ratkaisu, jota ei tarvitse erikseen edes tehdä, vaan riittää vain mennä virran mukana. Siitä poikkeaminen edellyttää yleensä tavallista syvemmälle menevää hengenelämää ja pintaraapaisua syvempiä omakohtaisia itse sisäistettyjä käsityksiä jumaluuden ja todellisuuden todellisesta luonteesta. Jotkin uskonnot - nimiä mainitsematta - saattavat tarjota ja painottaa syvempiä oivalluksia perimmäisen todellisuuden luonteesta kuin jotkut toiset, jotka puolestaan keskittyvät enemmän ulkoisiin muotoihin tai joihinkin historiallisiin tapahtumiin.

      Ymmärryksen puutteesta lähtee sitten muiden uskontojen demonisointi - sellaista toimintaa harjoittavaa joukkoa tai uskontokuntaa tässä mitenkään erikseen nimeämättä - joka on käsittämättömän suuri häpeätahra kaikkien uskontojen sisältämien uskonnonharjoitusten muotojen joukossa. Sellaista harjoittavat lahkolaiset ovat itse ansainneet tulla vainotuiksi nykyisten ateistien taholta; he saavat edes vähän maistaa sitä omaa lääkettään (eli aggressiivista lähetystyötä, lähetystyötä tekevän henkilön halventaessa kurjasti sitä, mikä on itselle pyhää).

      • Niin se menee...!

        Se jolla ei ole uskoa elävään Jumalaan etsii itselleen uskon vaikka polkupyörän satulasta ja kumartaa sitten sitä...!


      • Universaali jumaluus
        Niin se menee...! kirjoitti:

        Se jolla ei ole uskoa elävään Jumalaan etsii itselleen uskon vaikka polkupyörän satulasta ja kumartaa sitten sitä...!

        Onko elävään Jumalaan tutustuminen ollut milloinkaan mahdollista Maa-planeetan ulkopuolella? Entä Maa-planeetallakaan ennen raamatullisia aikoja? Entä Raamatullisinakaan aikoina muissa maissa ja maanosissa? Jos ei, niin mitenkäs se on mahdollista?

        Voisiko vain olla, että teillä on lahkolainen käsitys jumaluudesta?


    • Heippa
      Tässä muutama ajatukseni.

      Usko on lahja. Ajattelen, että ihminen voi ottaa tuon lahjan vastaan tai sitten olla ottamatta. Siis kääntää Jumalalle selkänsä. Ihmisellä siis on vapaa tahto tehdä elämällään mitä tahtoo, myös uskon suhteen.

      Tämä seuraava on vaikea kysymys. Me elämme aina oman kulttuurimme ympäröiminä. Mutta mä tunnen paremmin vain tämän meidän kristittyjen Jumalan. Meidän uskossamme usko on lahja. En tiedä, millaista on kääntyä muslimiksi.

      Tekojen korostaminen ehkä näyttäisi aiheuttavan hyviä asioita. Mutta ajattelen, että tämä kristinuskon logiikka on kuitenkin jotenkin aivan toisenlainen. Kaikki lähtee Jumalasta ja siitä, mitä Jumala antaa. Mitä lähempänä kristitty elää Jumalaa, sitä enemmän Jumala saa vaikuttaa hänessä ja silloin nuo teot syntyvät itsestään. Katekismus sanoo tämän asian näin: ”Kun turvaamme kasteen armoon, meidän ei tarvitse omin voimin tehdä parannusta. Pyhä Henki kitkee meistä joka päivä itsekkyyttämme ja herättää meissä uutta uskoa ja rakkautta.”
      Siis ei niin, että ihminen muuttuisi omilla pyrkimyksillään ”hyväksi ihmiseksi”, vaan olennaisinta on riippuvuus Jumalasta ja luottamus häneen, elintilaa Pyhälle Hengelle.

      Tällaisia ajatuksia
      Päivi-pappi Hämeestä

      • fda

        " En tiedä, millaista on kääntyä muslimiksi."

        Sama juttuhan se on. Täytyy vaan uskoa niin vahvasti että yhtäkkiä uskoo mielikuvitukseensa.


      • mistä tiedät
        fda kirjoitti:

        " En tiedä, millaista on kääntyä muslimiksi."

        Sama juttuhan se on. Täytyy vaan uskoa niin vahvasti että yhtäkkiä uskoo mielikuvitukseensa.

        Onko sinulla omakohtaista kokemusta asiasta? Vai mistä tiedät?


      • fda
        mistä tiedät kirjoitti:

        Onko sinulla omakohtaista kokemusta asiasta? Vai mistä tiedät?

        Siitä kun minulle on useampi muslimi tai muuhun uskontoon kuulunut selittänyt uskoontuloaan samaan tapaan kuin tekin.


      • järkeä saa käyttää

        "Usko on lahja. Ajattelen, että ihminen voi ottaa tuon lahjan vastaan tai sitten olla ottamatta. Siis kääntää Jumalalle selkänsä. Ihmisellä siis on vapaa tahto tehdä elämällään mitä tahtoo, myös uskon suhteen."

        Tämä on tyypillinen uskovan ihmisen järjetön aivopieru rumasti sanoen. Miten voi kääntää jumalalle selkäänsä josta ei näy eikä kuulu koskaan yhtään mitään? jos jumala on olemassa niin jumalahan sen selän on kääntänyt ihmisille. ihmiset rukoilee päivät pääksytysten mutta jumala ei edes vastaa. ei näy ei kuulu. ihminen on aktiivinen osapuoli ja jumala ei.

        käsittämätöntä paskapuhetta että se on selän kääntämistä jumalalle ettei usko hölynpölyyn ilman todisteita. samalla logiikalla käänsit selkäsi allahille koska et usko islamiin. miksi käänsit selkäsi allahille? alapas selittää kun kerran paskaa puhut.

        te uskovat todistatte tehokkaasti omilla jutuillanne mistä uskossa on kysymys. täysin typeristä uskomuksista.


    • fda

      "Jos usko on jumalan antama, miksi jumala ei anna sitä kaikille?"

      Koska koko juttu on keksitty. Tätä on aina käytetty hyvänä tekosyynä vääräuskoisten pakkokäännyttämiselle ja myös uskonsodille, intiaanien epäinhimilliselle kohtelulle jne.

    • 1213

      " Jos usko on jumalan antama, miksi jumala ei anna sitä kaikille?"

      Minun mielestäni ongelma on siinä, ettei kaikki halua sitä vastaanottaa ja olla siis uskollisia Jumalalle (pitää hänen sanat). Ne jotka vastaanottavat hänen sanat ja pitävät ne, ovat uskollisia Jumalalle. Jokainen joka kuulee Jumalan sanat, saa mahdollisuuden alkaa uskollisiksi hänelle.

      "Jos usko on jumalan antama, miksi kristityissä maissa ihmiset tulee yleensä kristinuskoon ja islamistisissa maissa islamin uskoon?"

      Paikassa jossa kuulee sanat, on helpompi tulla uskolliseksi sille sanalle.

      "Miksi jumala katsoo että teot eivät ole tärkeitä ettei kukaan voisi ylpeillä. voisihan jumala määritellä ylpeilyn synniksi erikseen?"

      Raamatun perusteella vanhurskaus on tärkeää, koska siitä kumpuaa kaikki hyvät teot. Teot ovat vain ulkoinen merkki ihmisen sisimmästä. Sisin on se mikä ratkaisee, koska sieltä kaikki teot lähtevät.

      Ja nämä menevät pois iankaikkiseen rangaistukseen, mutta vanhurskaat iankaikkiseen elämään.
      Mat. 25:46

      Sillä sydämestä lähtevät pahat ajatukset, murhat, aviorikokset, haureudet, varkaudet, väärät todistukset, jumalanpilkkaamiset. Nämä ihmisen saastuttavat; mutta pesemättömin käsin syöminen ei saastuta ihmistä."
      Matt. 15:19-20

      Ihminen jolla on oikea ymmärrys, tietää mikä on hyvä ja oikein ja haluaa tehdä sen mukaan.

    • totta 1

      Kristinuskon Jumala sanoo älä pidä muita Jumalia Minun rinnallani. Näin on uskottava.
      Kun Jumala on antanut sinulle elämän ole siitä kiitollinen keneltä elämän olet saanut.
      Joka päivä elämässäsi tapahtuu jotain huomaatko mitä? Huomaat ehkä joskus ja toteat olipa minulla tuuri mutta kuka sen tuurin sinulle mahdollisti?
      Huomaatko uskoessasi vaikka vähän miten mielesi muuttuu suvaitsemaan muita ja pyrit siivoamaan epäkohtia elämästäsi sekä ryhdyt katsomaan lähimmäisiäsi rakkaudellisin ajatuksin.
      Huomaatko tekosi joita teet ovat omiasi ja otat aina vastuun itsestäsi vaikka siitä on sinulle haittaa ja vaivaa haluten vastata itsestäsi.
      Huomaatko että alat kunnioittamaan isääsi ja äitiäsi että KAUAN eläisit ja MENESTYISIT maanpäällä. Kunnioittaisit siksi että sinulla on isä ja äiti ei heidän hyvyytensä vuoksi. Luetteloa voisi jatkaa loputtomiin . Esittäisin , katsokaa omaa elämää mitä siinä tapahtuu ei niinkään muita. Tutkikaamme itsemme olemmeko kelvolliset Jumalan kasvojen edessä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2012
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1537
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1448
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1367
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1300
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe