Jeesus ja Tooraa

Shabbatshalom

Matteus 5:17-7:28 on pitkä tutkielma Messiaalta miten seurata Tooraa oikein. Hän aloittaa asettamalla kaksi faktaa:

1.Jos ajattelet että jotakin Toorasta kumotaan, olet erehtynyt. (Matt. 5:17-18)

2.Jos opetat ihmisiä olemaan noudattamatta Tooraa, tulet vastaamaan siitä Hänelle. (Matt. 5:19-20)

Jeesus selittää ja täsmentää Tooraa, hän lopettaa opetukseen (Matt. 7:21-23) jossa hän puhuu tulevaisuuden hetkestä, jolloin ryhmää ihmisiä ei päästetä taivaaseen. Nuhteleeko hän heitä siitä että "he eivät uskoneet Messiaaseen?" Tai, että "he eivät olleet kutsuneet Häntä sydämiinsä?" Tai, että he "eivät olleet toistaneet "syntisen rukousta?'"

Ei. Sen sijaan, Jeesus selvästi tuo julki että ne jotka harjoittavat laittomuutta (kreikaksi: anomia) eivät pääse Hänen kuningaskuntaansa. Onko olemassa uskontoa jossa ihmiset sanovat olevansa Messiaan seuraajia, mutta väittävät että heillä ei enää ole suhdetta Tooraan, joka sopii Matteus 7:23 kuvaukseen? Eikö "kirkko" sovikin tähän kuvaukseen?

Jotkut varmasti loukkaantuvat tästä kommentista. Idea että "Kristuksen oma Seurakuntaa" voisi olla niin vakavasti erehtynyt Jumalan Sanan suhteen, ja sen ymmärtämisessä mitä todellinen usko Jumalaan pitää sisällään, on yksinkertaisesti mahdoton uskoa. Kuitenkin, kuten mainittua, koko käsite "kirkko" on tulosta Tooran vastaisesta (Jumalan vastaisesta) korvausteologiasta, ja tahallisesta Raamatun väärintulkinnasta.

Toora näyttää että Jumalan asema koskien Sapattia on selvä. Se on perjantai-illasta lauantai iltaan ja meidän on erotettava tämä aika Hänelle Pyhänä Päivänä. Historia näyttää että ihminen muutti tämän epäkunnioituksesta juutalaisuutta ja Tooraa kohtaan. Kristityt eivät vaivaudu tutkimaan tätä historiaa (tai he eivät välitä) hyväksymällä valheen, että Jumala muutti tämän. Tämän seurauksena, he rikkovat Jumalan Sapatin joka viikonloppu, samalla kun he kuljettavat Hänen Tooraansa Raamatuissaan matkalla "sunnuntain Jumalanpalvelukseen" joissa saarnataan "vapautta Toorasta".

Paavalin mukaan Room. 8:5-8:ssa, jos elät "Hengen mukaan," sinä KYLLÄ alistut Jumalan Tooran alle.

Alistutko sinä?

148

236

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Miten tuonkin tulkitsee?..Jumalan sana ei kuitenkaan tyhjänä palaja!

    • Mitä Raamattu sanoo

      Luetaanko hieman Uutta testamenttia ja mitä se sanookaan ?

      Joh. 1:17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

      Mitä tuossa sanotaankaan ?

      Vanhassa liitossa oli Laki siis ULKOINEN Laki, jota yritettiin noudattaa !

      Mutta mitä tuossa sitten sanotaan Uudesta liitosta ?

      Armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

      Mitä se tarkoittaa siis ?

      Se tarkoittaa sitä, että se Totuus on SISÄINEN asia, eli nyt SISÄISEN Pyhän Hengen opetuksen kautta uskova pyhittyy ja siten alkaa ilosta yhtyä Jumalan hyvään tahtoon !

      Eli ei enää Laki, vaan Totuus, ei enää ulkoinen vaan sisäinen !

      Jos nyt taannutaan ULKOISTA lakia noudattamaan lain vaatimuksen kautta, mennään siis lain alle, ja laki sanoo sinä kohtaa seuraavaa sille Lain alle menneelle:

      Jaak. 2:10 Sillä joka pitää koko lain, mutta rikkoo yhtä kohtaa vastaan, se on syypää kaikissa kohdin.

      Siis jos lähdetään uskoisen lain kautta vanhurskautumaan, niin KOKO Laki pitää silloin pitää, eikä Raamatun mukaan siihen kukaan ihminen pysty, vain Herramme Jeesus siihen kykeni.

      Nyt siis on kunkin uskovan tarkoitus kasvaa ja oppia Pyhän Hengen opetuksen ja pyhitys työn kautta lopulta ILOLLA yhtyä Jumalan lakiin eli hyvään tahtoon !

      Room. 7:22 sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin,

      Mutta se siis ei onnistu lain alle pakottamalla, vaan opettamalla se, mitä Raamattu opettaa uudessa liitossa asioista, eikä niitä siis voi väkisin tyrkyttää ja tunkea toisen suusta sisään, vaan vain Pyhän Hengen henk koht avaaman Sanan kautta lopulta uskova kykenee vain ILOLLA yhtymään Jumalan hyvään tahtoon, eli vaeltamaan Totuudessa, mutta ei siis lain alla !

      Siis nyt ei ole Toora, eli ulkoinen laki se juttu, vaan uudessa liitossa se on Totuus, eli ei enää ihmisten omaa Tooran tulkintaa, vaan Pyhän Hengen henk koht opetusta, eli Totuutta ilman Tooran inhimillisiä tulkintoja ja selitysteoksia !

      Siis kuten tuossa Sanan kohdassa sanottiin:

      Armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta !!!

      On ehkä aika avata tuota sapatti asiaakin, kun sitä niin paljon sekoitetaan täälläkin ?

      Siis on hyvä erottaa muutama perus asia !

      1)
      Lepopäivän Jumala antoi kaikille ihmisille silloin syntiin lankeemuksessa, eli viikon viimeisenä päivänä, joka siis on lauantai, on lupa levätä MAALLISESTA TYÖSTÄ JOKAISEN IHMISEN !

      2)
      Sitten vanhassa liitossa sanotaan, että Muista pyhittää lepopäiväsi !
      Se on ohje, ja annettu vanhan ja uuden liiton uskoville ohjeeksi ja siunaukseksi, eli jos sitä noudattaa, käy hyvin eli edes sinä maallisen työn lepopäivänä uskovan olisi hyvä keskittyä Hengellisiin asioihin ja rakentaa siten itseään !

      Mutta vanhan liiton asiat ovat vain "kuvia ja varjoja" uuden liiton asioista, eli eivät itse asiain olemus suinkaan !

      3)
      Siis on olemassa sitten myös Hengellinen kuva, ja ulottuvuus ja näitä kolmea siis ei tulisi sekoittaa keskenään, eli on erikseen siis 3 tasoa !

      En selitä nyt enempiä tästä hengellisestä tasosta, mutta sapatin lepo on Jumalan kansalle siis tuleva ja siitä siis kertoo osaltaan seuraava Sanan kohta:

      Heprealaiskirje 4
      3 Sillä me pääsemme lepoon, me, jotka tulimme uskoon, niinkuin hän on sanonut: "Ja niin minä vihassani vannoin: 'He eivät pääse minun lepooni'", vaikka hänen tekonsa olivat valmiina maailman perustamisesta asti.
      4 Sillä hän on jossakin sanonut seitsemännestä päivästä näin: "Ja Jumala lepäsi seitsemäntenä päivänä kaikista teoistansa";
      5 ja tässä taas: "He eivät pääse minun lepooni".
      6 Koska siis varmana pysyy, että muutamat pääsevät siihen, ja ne, joille hyvä sanoma ensin julistettiin, eivät päässeet siihen tottelemattomuuden tähden,
      7 niin hän taas määrää päivän, "tämän päivän", sanomalla Daavidin kautta niin pitkän ajan jälkeen, niinkuin ennen on sanottu: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne".
      8 Sillä jos Joosua olisi saattanut heidät lepoon, niin hän ei puhuisi toisesta, senjälkeisestä päivästä.
      9 Niin on Jumalan kansalle sapatinlepo varmasti tuleva.
      10 Sillä joka on päässyt hänen lepoonsa, on saanut levon teoistaan, hänkin, niinkuin Jumala omista teoistansa.

      Eli uskovan tulisi päästä lepoon ns. "omista töistään" ihan kuten Jumala pääsi lepoon omista töistään !

      Tämä on Hengellinen taso, eli uuden liiton Uskovan "sapatin lepo" !

      Kirjoitin nyt vain lyhykäisesti, ehkäpä vielä pitää käydä laajemmin nuo eri tasot läpi ?

      Mutta älkää hyvät uskovat sekoittako ja sotkeko näitä eri tasoja keskenään !

      • shabbatshalom

        >>>>Se tarkoittaa sitä, että se Totuus on SISÄINEN asia, eli nyt SISÄISEN Pyhän Hengen opetuksen kautta uskova pyhittyy ja siten alkaa ilosta yhtyä Jumalan hyvään tahtoon !Eli ei enää Laki, vaan Totuus, ei enää ulkoinen vaan sisäinen !


      • shabbatshalom
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>>>Se tarkoittaa sitä, että se Totuus on SISÄINEN asia, eli nyt SISÄISEN Pyhän Hengen opetuksen kautta uskova pyhittyy ja siten alkaa ilosta yhtyä Jumalan hyvään tahtoon !Eli ei enää Laki, vaan Totuus, ei enää ulkoinen vaan sisäinen !

        Pieni lisäys: Jesajaan kirjassa on profetoitu miten Tooraa on VIELÄKIN VOIMASSA uudessa Jerusalemissa, siellä pakanat noudatavat Jumalan lakia ja sen opettaja on ITSE Messias. Kuinka te haluatte kumota sen?

        Jesajaa 2:2-4 AIKOJEN LOPUSSA on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, JA KAIKKI PAKANAKANSAT virtaavat sinne. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; SILLÄ SIIONISTA LÄHTEE LAKI (TOORAA) , Jerusalemista Herran sana (OPETUS ?)".Ja hän


    • Ennen kuin alat

      Oletko sinä alkuperältäsi suomenkielinen ?

      Ennen kuin alat enempiä vastailemaan, niin suomennatko seuraavan väitteesi :

      "Jeesuksen sanoissa pitäminen ja hänen käskyjään noudattaminen on EHTO JA PAKOLLISTA saadakseen totuuteen henki joka on sama kun pyhä henki. "

      Tuo siis ei ole ihan sujuvaa suomea edes, ja muutenkin haluan siis tietää, että mitä siis haluat sanoa tuossa ja tuon kirjoittamasi kautta minulle ?

      Siis minä ymmärsin sen siten, että sanot seuraavaa:

      Ensin täytyy pitää Jeesuksen Sanat ja Hänen käskynsä, eli se on ehtona ja pakollista ensin, ja vasta sitten sen kautta ja vuoksi vasta saadaan Pyhä Henki eli Totuuden Henki ?

      Oliko tuo oikea tulkinta, vai tulkitsinko kirjoittamaasi väärin jotenkin ???

      Siis oikeasti en ihan ymmärtänyt tuota kohtaa kirjoituksestasi !

      • shabbatshalom

        Olet ymmärtänyt oikein, tuli eilen liikaa kirjoitettua.

        Siunausta


    • JonesHenry
    • Retu3

      Sanan mukaan, ennen Jeesuksen tuloa Israelin kansa kääntyy Jeesuksen puoleen kokonaisena kansana. Israelin kansa siis Juutalaiset elävät vielä vanhaa liittoa vaikka Jeesus on tullut jo kaksituhatta vuotta sitten. Jeesus kumosi Mooseksen lakiliiton ja toi uuden armoliiton.
      "Jotka lakiin pitäytyvät eivät peri Jumalan valtakuntaa". Tuo uudentestamentin raamatun paikka ei aivan tarkoita vanhaa testamenttia vaikka tietenkin sitäkin. Käsittääkseni tuo Raamatun paikka tarkoittaa uudessa liitossa uskoon tullutta , joka on harhaan joutunut tai johdatettu tekoja tekemään pois siitä , että Jeesus saa armahtaa, yksin armosta , ilman mitään vaatimuksia tehdä sitä ja tätä ennekuin olet uskovainen.

      • Tiestä

        Raamatun mukaan Jeesus täytti LAIN, ei KUMONNUT sitä. Tuo tarkoittaa sitä, että Jeesuksessa laki pysyy voimassa.

        Eivät lihassa eläjät voi pitää lakia ja siksi Jeesuksen usko MUUTTAA ihmisen hengelliseksi.

        Molemmat, niin laki kuin armokin kuuluvat tämänkin päivän uskovaisille. Ainoa ikuinen laki on liitonarkissa. Se on kymmenen käskyä joiden edessä Paavalikin joutui näkemään syntinsä ja kuoleman alaisuutensa. Paavali tiesi, että hänen lihassaan ei asu mitään hyvää. Sen hän joutui oppimaan lain edessä. Paavalin kiitos on ylitsepursuava siitä, että vaikka hän ei itse voittanutkaan synnin- ja kuolemanlakia, niin Jeesus teki sen hänen puolestaan. Paavali pääsi lain alta Kristuksen lakiin, joka pitää lain voimassa. Se laki on RAKKAUS.

        Koska Paavali sai omakohtaisesti tuon oppia, muisti hän koko jäljellä olevansa vaelluksen ajan varoittaa uskon tielle nostettuja vaeltamasta lihassa. Hän kertoi, hengenhedelmistä ja antoi meille kohteen miten tarkastella omaa ja lähimmäisemmekin uskoa. Hengen hedelmät ovat hyviä ja ne kasvavat Jeesuksen tuntemisen kautta.


      • shabbatshalom

        Tuo on se perinteinen kristillinen selitys, raamatussa ei sanota mitään uudesta liitosta ja vanhasta liitosta, on vain yksi liitto Israelin ja Juudan kanssa.Sana liitto on hebrean kielessä yksinkertaisesti "lupaus". Kristikunta siis opettaa että oli "vanha lupaus", joka korvattiin uudella. Vertaile 3:Ms.26:11,12 vs Ilm.21:3 Kovin samalta kuulostaa. Jeremia ei tarkkaan ottaen puhu uudesta, vaan uudistetusta liitosta. Sana on sama jolla kuvattiin uuttakuuta (chadash), kirjaimellisesti alunperin uudistuva kuu, sillä onhan kuu itsessään ollut sama maailman alusta. Niin kuin kuun valo uudistuu pimeiden öiden jälkeen, samoin Jumala on luvannut lähettää Messiaan uudistamaan liiton jonka ihmiset rikkoivat.

        Siunausta


      • Nyt tämä selvisi !
        shabbatshalom kirjoitti:

        Tuo on se perinteinen kristillinen selitys, raamatussa ei sanota mitään uudesta liitosta ja vanhasta liitosta, on vain yksi liitto Israelin ja Juudan kanssa.Sana liitto on hebrean kielessä yksinkertaisesti "lupaus". Kristikunta siis opettaa että oli "vanha lupaus", joka korvattiin uudella. Vertaile 3:Ms.26:11,12 vs Ilm.21:3 Kovin samalta kuulostaa. Jeremia ei tarkkaan ottaen puhu uudesta, vaan uudistetusta liitosta. Sana on sama jolla kuvattiin uuttakuuta (chadash), kirjaimellisesti alunperin uudistuva kuu, sillä onhan kuu itsessään ollut sama maailman alusta. Niin kuin kuun valo uudistuu pimeiden öiden jälkeen, samoin Jumala on luvannut lähettää Messiaan uudistamaan liiton jonka ihmiset rikkoivat.

        Siunausta

        Siis "shabbatshalom" on vanhassa liitossa yhä, ja markkinoi sitä täällä !

        Hän siis on juutalainen, joka ei hyväksy Jeesusta Vapahtajana, vaan haluaa siis vain käännyttää uuden liiton uskovia vanhaan liittoon, joka siis on Jumalan taholta JO lopetettu !

        Olen ennenkin törmännyt näihin ns "judaisteihin" joiden tarkoitus on lopulta tehdä uskovasta käännynnäinen, eli ympärileikata uskova vanhan liiton juutalaiseksi !

        Joten huomatkaa tämä hyvät uudestisyntyneet uskovat sisarukseni !

        Siis näitä kuvastaa seuraava Sanan kohta:

        1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
        2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.


      • Shabbatshalom
        Nyt tämä selvisi ! kirjoitti:

        Siis "shabbatshalom" on vanhassa liitossa yhä, ja markkinoi sitä täällä !

        Hän siis on juutalainen, joka ei hyväksy Jeesusta Vapahtajana, vaan haluaa siis vain käännyttää uuden liiton uskovia vanhaan liittoon, joka siis on Jumalan taholta JO lopetettu !

        Olen ennenkin törmännyt näihin ns "judaisteihin" joiden tarkoitus on lopulta tehdä uskovasta käännynnäinen, eli ympärileikata uskova vanhan liiton juutalaiseksi !

        Joten huomatkaa tämä hyvät uudestisyntyneet uskovat sisarukseni !

        Siis näitä kuvastaa seuraava Sanan kohta:

        1 Veljet, minä toivon sydämestäni ja rukoilen Jumalaa heidän edestänsä, että he pelastuisivat.
        2 Sillä minä todistan heistä, että heillä on kiivaus Jumalan puolesta, mutta ei taidon mukaan;
        3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.
        4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.

        En ole, olen uudistuussa liitossa muukalaisena Yeshua Hamashiach kautta. Jumala uudisti liittonsa monta kerta Israelin kanssa, ei mitään muuttaa. Taas edelleen kerta kuin et pystyy kumoamaan mikä aloituksessa sanotaan, hyppäät aiheesta toiseen. Jeesus sanoi.

        1.Jos ajattelet että jotakin Toorasta kumotaan, olet erehtynyt. (Matt. 5:17-18)

        2.Jos opetat ihmisiä olemaan noudattamatta Tooraa, tulet vastaamaan siitä Hänelle. (Matt. 5:19-20)

        Miksi vastustat Jeesusta?


    • Ei enää lakilliittoa

      Lakiliitto ei enää ole voimassa Raamatun mukaan !

      Shabbatshalom kirjoitti nimittäin tuolla sapatti ketjussa seuraavaa:

      " Saku ei ole pakanaa enää, vain on muukalainen israelin keskuudessa 'uudistetussa liitossa' (EI uusi liito) Abrahamin lupaukset kuuluu tässä uudistetussa liitossa Sakulle ei sinulle koska olet hylännyt Jeesuksen opetuksen."

      Vanhaa liittoa EI OLE UUDISTETTU, vaan se ON LOPETETTU JO !

      7 Sillä jos ensimmäinen liitto olisi ollut moitteeton, ei olisi etsitty sijaa toiselle.
      8 Sillä moittien heitä hän sanoo: "Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton,
      9 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta. Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin en minäkään heistä huolinut, sanoo Herra.
      10 Sillä tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa näiden päivien jälkeen, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän mieleensä, ja kirjoitan ne heidän sydämiinsä, ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
      11 Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut.
      12 Sillä minä annan anteeksi heidän vääryytensä enkä enää muista heidän syntejänsä."
      13 Sanoessaan "uuden" hän on julistanut ensimmäisen liiton vanhentuneeksi; mutta se, mikä vanhenee ja käy iälliseksi, on lähellä häviämistään.

      Siis kun esirippu repesi Jeesuksen kuollessa avattiin tie kaikkein pyhimpään !

      Tuo oli kuva uuden liiton alkamisesta, mutta sen jälkeenkin siis ns juutalaiset jatkoivat temppelissä yhä eläin uhrien uhraamista, MUTTA vain siihen asti siis, kunnes temppeli hajoitettiin maahan TOTAALISESTI, eli YHTÄÄN KIVEÄKÄÄN ei jäänyt päällekkäin maahan jaottamatta, ihan kuten Jeesus ennalta todisti !

      1 Ja Jeesus lähti ulos pyhäköstä ja meni pois; ja hänen opetuslapsensa tulivat hänen tykönsä näyttämään hänelle pyhäkön rakennuksia.
      2 Niin hän vastasi ja sanoi heille: "Ettekö näe näitä kaikkia? Totisesti minä sanon teille: tähän ei ole jäävä kiveä kiven päälle, maahan jaottamatta."

      Siis noin vuonna 70 vanhan liiton temppeli siis tuhottiin TOTAALISESTI, eli vanha liitto loppui !

      Vanhaa liittoa ei siis uudistettu, vaan Uusi liitto tuli sen TILALLE !

      Mutta nyt lopun ajassa tulee lisääntymään sellainen opetus, joka pyrkii palauttamaan vanhan liiton, jonka siis Jumala on lopettanut JO !

      Tarkoitus on siis pystyttää vanha liitto uudestaan ja siksi jo on tarkat suunnitelmat myös uuden temppelin rakentamiselle Jerusalemiin, ja siellä tullaan nähdäkseni aloittamaan eläin uhrien uhraaminen vastoin Jumalan tahtoa lopunajassa !

      Joten varokaa näitä "vanhan liiton uudistamis" oppeja ja opettajia, sillä jos lähdette näihin mukaan, niin taistelette siis Jumalan tahtoa vastaan ja teette Jumalan valehtelijaksi, kun pakitatte takaisin vanhaan liittoon, jonka siis Jumala lopetti ja siitä selvänä "kuvana" oli tuo temppelin TOTAALINEN ja KERTAKAIKKINEN tuhoaminen, ja sana "EI KIVEÄKÄÄN PÄÄLLEKÄIN MAAHAN JAOTTAMATTA" !!!

      • shabbatshalom

        Jumalan uskollisuus Israelia kohtaan on kuin luonnon laki. Hänen uskollisuutensa uudistuu kuin kuu. Messiaslupaus. Tämä on lupaus (liitto) jota he juhlivat joka uusi kuu shofarilla ja juhla-aterialla!Luomakunnassa kaikki kirkastaa ikuista liittoa - taivaankappaleet asetettiin julistamaan Uskollisen kätten tekoja. Kuu uudistuu kaksitoista kertaa vuodessa; kerran jokaiselle Israelin heimolle.Konteksti huomioiden ei ole mitään mahiksia että sana olisi vain "uusi". Alkuperäisille lukijoille sanaleikki on ollut ihan selvä. "Uusikuu" sanan juuri tarkoittaa "jälleenrakentaa", eli ennalleenasettaa. SIITÄ on kysymys!
        Jeesuksen opetuslapset kysyivät: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?" He tiesivät mikä on Messiaan funktio. Yhdistää kaikki Israelin heimot, niin kuin ne yhdessä asuivat omassa maassaan Daavidin ja Salomon aikana. He tarkoittivat Jeremian lukua 31 kokonaisuudessaan. Se ei ole vielä toteutunut.

        >Vanhaa liittoa ei siis uudistettu, vaan Uusi liitto tuli sen TILALLE !>Mutta nyt lopun ajassa tulee lisääntymään sellainen opetus, joka pyrkii palauttamaan vanhan liiton, jonka siis Jumala on lopettanut JO !
        Tarkoitus on siis pystyttää vanha liitto uudestaan ja siksi jo on tarkat suunnitelmat myös uuden temppelin rakentamiselle Jerusalemiin, ja siellä tullaan nähdäkseni aloittamaan eläin uhrien uhraaminen vastoin Jumalan tahtoa lopunajassa !
        Joten varokaa näitä "vanhan liiton uudistamis" oppeja ja opettajia, sillä jos lähdette näihin mukaan, niin taistelette siis Jumalan tahtoa vastaan ja teette Jumalan valehtelijaksi, kun pakitatte takaisin vanhaan liittoon, jonka siis Jumala lopetti ja siitä selvänä "kuvana" oli tuo temppelin


      • Huomatkaa taas !
        shabbatshalom kirjoitti:

        Jumalan uskollisuus Israelia kohtaan on kuin luonnon laki. Hänen uskollisuutensa uudistuu kuin kuu. Messiaslupaus. Tämä on lupaus (liitto) jota he juhlivat joka uusi kuu shofarilla ja juhla-aterialla!Luomakunnassa kaikki kirkastaa ikuista liittoa - taivaankappaleet asetettiin julistamaan Uskollisen kätten tekoja. Kuu uudistuu kaksitoista kertaa vuodessa; kerran jokaiselle Israelin heimolle.Konteksti huomioiden ei ole mitään mahiksia että sana olisi vain "uusi". Alkuperäisille lukijoille sanaleikki on ollut ihan selvä. "Uusikuu" sanan juuri tarkoittaa "jälleenrakentaa", eli ennalleenasettaa. SIITÄ on kysymys!
        Jeesuksen opetuslapset kysyivät: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?" He tiesivät mikä on Messiaan funktio. Yhdistää kaikki Israelin heimot, niin kuin ne yhdessä asuivat omassa maassaan Daavidin ja Salomon aikana. He tarkoittivat Jeremian lukua 31 kokonaisuudessaan. Se ei ole vielä toteutunut.

        >Vanhaa liittoa ei siis uudistettu, vaan Uusi liitto tuli sen TILALLE !>Mutta nyt lopun ajassa tulee lisääntymään sellainen opetus, joka pyrkii palauttamaan vanhan liiton, jonka siis Jumala on lopettanut JO !
        Tarkoitus on siis pystyttää vanha liitto uudestaan ja siksi jo on tarkat suunnitelmat myös uuden temppelin rakentamiselle Jerusalemiin, ja siellä tullaan nähdäkseni aloittamaan eläin uhrien uhraaminen vastoin Jumalan tahtoa lopunajassa !
        Joten varokaa näitä "vanhan liiton uudistamis" oppeja ja opettajia, sillä jos lähdette näihin mukaan, niin taistelette siis Jumalan tahtoa vastaan ja teette Jumalan valehtelijaksi, kun pakitatte takaisin vanhaan liittoon, jonka siis Jumala lopetti ja siitä selvänä "kuvana" oli tuo temppelin

        Tuossa lopussa tuo "3000 kristillistä lahkoa", joten uudestisyntyneitä uuden liiton uskovia nimitetään lahkolaisiksi, ihan kuten jo muinoin Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikana ja sen jälkeen !

        Ap. t. 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, niin palvelen isieni Jumalaa, että minä uskon kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa,

        Siis olen kyllä sen ymmärtänyt, että vastoin Jumalan tahtoa 3 temppeli rakennetaan lopun ajassa, mutta sen tarkoitus on vain antikristillinen !

        Siis antikristus asettuu sinne lopulta ja julistaa olevansa Jumala, siis nyt puhutaan kadotuksen lapsesta:

        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

        Joten Jumalan ennalta tietämyksen mukaan kaikki tuo tapahtuu, mutta eihän toki Jumala tallaa Poikansa kallista sovintoverta lokaan !!!

        Mutta ne juutalaiset siis, jotka eivät ole hyväksyneet Kristusta Vapahtajanaan, ne siis tulkitsevat Sanaa väärin ja sen kautta rakentavat ja pystyttävät sitä, minkä itse Jumala on JO lopettanut ja hävittänyt !

        Ihan samoin siis, kuin juutalaiset ristiin naulitsivat Jeesuksen, niin samoin he ymmärtämättömyyttään pystyttävät vanhaa liittoa ja sen eläin uhri menoja uudestaan, mutta siis vastoin Jumalan tahtoa !

        Hepr. 10:29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!

        Jumala kyllä sen sallii, ihan kuten Jeesuksen ristiin naulitsemisen, mutta lopun ajan juutalaisten, eli noiden vanhan liiton pystyttäjien päälle, tulee vielä tuokin asia ja synnin teko, eivätkä he jää rangaistuksetta !

        Siis Jerusalemissa tai Israelissa lopulta vain pieni jäännös pelastuu, jossain sanotaan, että vain kolmas osa pelastuu kun vihdoin ahdistuksissa tunnustaa Jeesuksen Herrakseen

        Hes 13
        8 Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle.
        9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        Tarkemmin asiasta ja tapahtumista kerrotaan Hes luvussa 14 !

        Mutta ongelmana siis näillä juutalaisilla ja ns. judaisteilla on se, että kun heillä ei ole Pyhää Henkeä itsessään, niin he tulkitsevat tooraakin omalla järjellään, ja siksi he eksyvät, ihan kuten Jeesus sanoi noille aikansa lain-, ja kirjanoppineille !

        Matt. 22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        Tit. 1:14 eivätkä kiinnittäisi huomiotansa juutalaisiin taruihin eikä totuudesta pois kääntyvien ihmisten käskyihin.

        1. Kor. 2:13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.


      • shabbatshalom kirjoitti:

        Jumalan uskollisuus Israelia kohtaan on kuin luonnon laki. Hänen uskollisuutensa uudistuu kuin kuu. Messiaslupaus. Tämä on lupaus (liitto) jota he juhlivat joka uusi kuu shofarilla ja juhla-aterialla!Luomakunnassa kaikki kirkastaa ikuista liittoa - taivaankappaleet asetettiin julistamaan Uskollisen kätten tekoja. Kuu uudistuu kaksitoista kertaa vuodessa; kerran jokaiselle Israelin heimolle.Konteksti huomioiden ei ole mitään mahiksia että sana olisi vain "uusi". Alkuperäisille lukijoille sanaleikki on ollut ihan selvä. "Uusikuu" sanan juuri tarkoittaa "jälleenrakentaa", eli ennalleenasettaa. SIITÄ on kysymys!
        Jeesuksen opetuslapset kysyivät: "Herra, tälläkö ajalla sinä jälleen rakennat Israelille valtakunnan?" He tiesivät mikä on Messiaan funktio. Yhdistää kaikki Israelin heimot, niin kuin ne yhdessä asuivat omassa maassaan Daavidin ja Salomon aikana. He tarkoittivat Jeremian lukua 31 kokonaisuudessaan. Se ei ole vielä toteutunut.

        >Vanhaa liittoa ei siis uudistettu, vaan Uusi liitto tuli sen TILALLE !>Mutta nyt lopun ajassa tulee lisääntymään sellainen opetus, joka pyrkii palauttamaan vanhan liiton, jonka siis Jumala on lopettanut JO !
        Tarkoitus on siis pystyttää vanha liitto uudestaan ja siksi jo on tarkat suunnitelmat myös uuden temppelin rakentamiselle Jerusalemiin, ja siellä tullaan nähdäkseni aloittamaan eläin uhrien uhraaminen vastoin Jumalan tahtoa lopunajassa !
        Joten varokaa näitä "vanhan liiton uudistamis" oppeja ja opettajia, sillä jos lähdette näihin mukaan, niin taistelette siis Jumalan tahtoa vastaan ja teette Jumalan valehtelijaksi, kun pakitatte takaisin vanhaan liittoon, jonka siis Jumala lopetti ja siitä selvänä "kuvana" oli tuo temppelin

        Shabbatshalom:
        >>>He tiesivät mikä on Messiaan funktio. Yhdistää kaikki Israelin heimot, niin kuin ne yhdessä asuivat omassa maassaan Daavidin ja Salomon aikana. He tarkoittivat Jeremian lukua 31 kokonaisuudessaan. Se ei ole vielä toteutunut.


      • shabbatshalom
        Huomatkaa taas ! kirjoitti:

        Tuossa lopussa tuo "3000 kristillistä lahkoa", joten uudestisyntyneitä uuden liiton uskovia nimitetään lahkolaisiksi, ihan kuten jo muinoin Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikana ja sen jälkeen !

        Ap. t. 24:14 Mutta sen minä sinulle tunnustan, että minä sitä tietä vaeltaen, jota he lahkoksi sanovat, niin palvelen isieni Jumalaa, että minä uskon kaiken, mitä on kirjoitettuna laissa ja profeetoissa,

        Siis olen kyllä sen ymmärtänyt, että vastoin Jumalan tahtoa 3 temppeli rakennetaan lopun ajassa, mutta sen tarkoitus on vain antikristillinen !

        Siis antikristus asettuu sinne lopulta ja julistaa olevansa Jumala, siis nyt puhutaan kadotuksen lapsesta:

        3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        4 tuo vastustaja, joka korottaa itsensä yli kaiken, mitä jumalaksi tai jumaloitavaksi kutsutaan, niin että hän asettuu Jumalan temppeliin ja julistaa olevansa Jumala.

        Joten Jumalan ennalta tietämyksen mukaan kaikki tuo tapahtuu, mutta eihän toki Jumala tallaa Poikansa kallista sovintoverta lokaan !!!

        Mutta ne juutalaiset siis, jotka eivät ole hyväksyneet Kristusta Vapahtajanaan, ne siis tulkitsevat Sanaa väärin ja sen kautta rakentavat ja pystyttävät sitä, minkä itse Jumala on JO lopettanut ja hävittänyt !

        Ihan samoin siis, kuin juutalaiset ristiin naulitsivat Jeesuksen, niin samoin he ymmärtämättömyyttään pystyttävät vanhaa liittoa ja sen eläin uhri menoja uudestaan, mutta siis vastoin Jumalan tahtoa !

        Hepr. 10:29 kuinka paljoa ankaramman rangaistuksen luulettekaan sen ansaitsevan, joka tallaa jalkoihinsa Jumalan Pojan ja pitää epäpyhänä liiton veren, jossa hänet on pyhitetty, ja pilkkaa armon Henkeä!

        Jumala kyllä sen sallii, ihan kuten Jeesuksen ristiin naulitsemisen, mutta lopun ajan juutalaisten, eli noiden vanhan liiton pystyttäjien päälle, tulee vielä tuokin asia ja synnin teko, eivätkä he jää rangaistuksetta !

        Siis Jerusalemissa tai Israelissa lopulta vain pieni jäännös pelastuu, jossain sanotaan, että vain kolmas osa pelastuu kun vihdoin ahdistuksissa tunnustaa Jeesuksen Herrakseen

        Hes 13
        8 Ja näin on käyvä koko maassa, sanoo Herra: kaksi osaa siitä hävitetään ja saa surmansa, mutta kolmas osa siitä jää jäljelle.
        9 Ja sen kolmannen osan minä vien tuleen; minä sulatan heidät, niinkuin hopea sulatetaan, ja koettelen heitä, niinkuin kulta koetellaan. He huutavat avuksi minun nimeäni, ja minä vastaan heille. Minä sanon: "Se on minun kansani", ja se sanoo: "Herra, minun Jumalani".

        Tarkemmin asiasta ja tapahtumista kerrotaan Hes luvussa 14 !

        Mutta ongelmana siis näillä juutalaisilla ja ns. judaisteilla on se, että kun heillä ei ole Pyhää Henkeä itsessään, niin he tulkitsevat tooraakin omalla järjellään, ja siksi he eksyvät, ihan kuten Jeesus sanoi noille aikansa lain-, ja kirjanoppineille !

        Matt. 22:29 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Te eksytte, koska te ette tunne kirjoituksia ettekä Jumalan voimaa.

        Tit. 1:14 eivätkä kiinnittäisi huomiotansa juutalaisiin taruihin eikä totuudesta pois kääntyvien ihmisten käskyihin.

        1. Kor. 2:13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.

        >Tuossa lopussa tuo "3000 kristillistä lahkoa", joten uudestisyntyneitä uuden liiton uskovia nimitetään lahkolaisiksi, ihan kuten jo muinoin Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikana ja sen jälkeen !


      • Asiantuntijoina siis
        Jonah kirjoitti:

        Shabbatshalom:
        >>>He tiesivät mikä on Messiaan funktio. Yhdistää kaikki Israelin heimot, niin kuin ne yhdessä asuivat omassa maassaan Daavidin ja Salomon aikana. He tarkoittivat Jeremian lukua 31 kokonaisuudessaan. Se ei ole vielä toteutunut.

        Asiantuntijoina siis ne jotka eivät ottaneet Jeesusta vastaan ???

        Joh. 1:11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.

        Siis nuo jotka eivät tunteneet eivätkä tunnistaneet edes Herraansa, ovat muka asiantuntijoita ???

        Haloo, onko valoo ?


      • Kuten sanottua
        shabbatshalom kirjoitti:

        >Tuossa lopussa tuo "3000 kristillistä lahkoa", joten uudestisyntyneitä uuden liiton uskovia nimitetään lahkolaisiksi, ihan kuten jo muinoin Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikana ja sen jälkeen !

        Vanhaa liitto ei ole edes olemassa enää !!!

        Tuossa Matt 7 kohdassa puhutaan uudestisyntymättömistä eli uskosta osattomista ihmisistä !

        Siis kun siinä sanotaan: En ole KOSKAAN tuntenut, tarkoittaa sitä, että nuo ihmiset eivät ole uudestisyntyneet ja tulleet Hengen kautta Jumalan lapsiksi !

        Ymmärrätkö edes tämän ?

        Siis minusta vaikuttaa siltä, että sinä kuulut tuohon joukkoon, vai oletko syntynyt Hengestä eli ns. uudestisyntynyt ?

        Kerrotko oman todistuksesi, jos pidät itseäsi uudestisyntyneenä ?


      • shabbatshalom
        Kuten sanottua kirjoitti:

        Vanhaa liitto ei ole edes olemassa enää !!!

        Tuossa Matt 7 kohdassa puhutaan uudestisyntymättömistä eli uskosta osattomista ihmisistä !

        Siis kun siinä sanotaan: En ole KOSKAAN tuntenut, tarkoittaa sitä, että nuo ihmiset eivät ole uudestisyntyneet ja tulleet Hengen kautta Jumalan lapsiksi !

        Ymmärrätkö edes tämän ?

        Siis minusta vaikuttaa siltä, että sinä kuulut tuohon joukkoon, vai oletko syntynyt Hengestä eli ns. uudestisyntynyt ?

        Kerrotko oman todistuksesi, jos pidät itseäsi uudestisyntyneenä ?

        >>Tuossa Matt 7 kohdassa puhutaan uudestisyntymättömistä eli uskosta osattomista ihmisistä !


      • Älä viitsi valehdell
        shabbatshalom kirjoitti:

        >Tuossa lopussa tuo "3000 kristillistä lahkoa", joten uudestisyntyneitä uuden liiton uskovia nimitetään lahkolaisiksi, ihan kuten jo muinoin Jeesuksen maanpäällisen vaelluksen aikana ja sen jälkeen !

        Älä viitsi valehdella vastoin totuutta "shabbatshalom" !

        Nasaretilaisten lahko ei ole ollut juutalaisuuden sisä vaan ulkopuolella, sen vahvistaa Raamattu:

        Joh. 9:22 Näin hänen vanhempansa sanoivat, koska pelkäsivät juutalaisia. Sillä juutalaiset olivat jo sopineet keskenään, että se, joka tunnusti hänet Kristukseksi, oli erotettava synagoogasta.

        Joh. 12:42 Kuitenkin useat hallitusmiehistäkin uskoivat häneen, mutta fariseusten tähden he eivät sitä tunnustaneet, etteivät joutuisi synagoogasta erotetuiksi.

        Joh. 16:2 He erottavat teidät synagoogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle.

        Siis on sula mahdottomuus rakentua yhdessä vanhaan liittoon uskovan juutalaisen ja uuden liiton uskovan !

        Kun uudestisyntynyt kertoo vain Uskostaan, ja sen että uskoo Jeesuksen olevan Messias Vapahtaja ja Jumala, niin lähtö tulee synagoogasta HETI, eli välittömästi !

        Osaatte te olla kieroja ja vääntelette ihan kaikkea vinoon, harha oppienne vuoksi !


      • shabbatshalom
        Älä viitsi valehdell kirjoitti:

        Älä viitsi valehdella vastoin totuutta "shabbatshalom" !

        Nasaretilaisten lahko ei ole ollut juutalaisuuden sisä vaan ulkopuolella, sen vahvistaa Raamattu:

        Joh. 9:22 Näin hänen vanhempansa sanoivat, koska pelkäsivät juutalaisia. Sillä juutalaiset olivat jo sopineet keskenään, että se, joka tunnusti hänet Kristukseksi, oli erotettava synagoogasta.

        Joh. 12:42 Kuitenkin useat hallitusmiehistäkin uskoivat häneen, mutta fariseusten tähden he eivät sitä tunnustaneet, etteivät joutuisi synagoogasta erotetuiksi.

        Joh. 16:2 He erottavat teidät synagoogasta; ja tulee aika, jolloin jokainen, joka tappaa teitä, luulee tekevänsä uhripalveluksen Jumalalle.

        Siis on sula mahdottomuus rakentua yhdessä vanhaan liittoon uskovan juutalaisen ja uuden liiton uskovan !

        Kun uudestisyntynyt kertoo vain Uskostaan, ja sen että uskoo Jeesuksen olevan Messias Vapahtaja ja Jumala, niin lähtö tulee synagoogasta HETI, eli välittömästi !

        Osaatte te olla kieroja ja vääntelette ihan kaikkea vinoon, harha oppienne vuoksi !

        >>Älä viitsi valehdella vastoin totuutta


      • Herää jo harhoistasi
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>Älä viitsi valehdella vastoin totuutta

        Ihan käsittämättömiä selityksiä sinulla on !

        Kukaan ei usko sepustuksiasi !

        Lue nyt edes hieman Uutta testamenttia !

        Kanssasi on ihan turhaa edes keskustella, kun "tietosi" ovat tällä tasolla !


      • shabbatshalom
        Herää jo harhoistasi kirjoitti:

        Ihan käsittämättömiä selityksiä sinulla on !

        Kukaan ei usko sepustuksiasi !

        Lue nyt edes hieman Uutta testamenttia !

        Kanssasi on ihan turhaa edes keskustella, kun "tietosi" ovat tällä tasolla !

        Jumala ei vuodata rakkauttaan (Room.5:5, Ap.t.5:32) tottelemattomaan. Käsittämätönta on se että menneet yli Jeesuksen.


      • Chaver Shelach
        Jonah kirjoitti:

        Shabbatshalom:
        >>>He tiesivät mikä on Messiaan funktio. Yhdistää kaikki Israelin heimot, niin kuin ne yhdessä asuivat omassa maassaan Daavidin ja Salomon aikana. He tarkoittivat Jeremian lukua 31 kokonaisuudessaan. Se ei ole vielä toteutunut.

        Midrash aggada merkitsee perinteistä juutalaista tapaa tehdä tulkinta tai opetus jostain Raamatun sanasta tai kertomuksesta. Tämän avulla voidaan pyrkiä arvoimaan eettisiä kysymyksiä.Paavali, eli Shaul käytti omassa opetuksessaan paljon tätä tunnettua juutalaista opetusmetodia (ks. esim. Galatalaisille 4:22-26) Tutkin tällaisella metodilla Jeshuan kertomusta tuhlaajapojasta, ja siitä miten tuhlaajapojan henkilöhahmo voisi liittyä Raamatun muiden profetoiden valossa kristinuskoon.

        Jeshuan kertomus tuhlaajapojasta, alkuosa (Luukas 15:11-19)
        "Vielä hän sanoi: "Eräällä miehellä oli kaksi poikaa.
        Ja nuorempi heistä sanoi isälleen: 'Isä, anna minulle se osa tavaroista, mikä minulle on tuleva'. Niin hän jakoi heille omaisuutensa. Eikä kulunut montakaan päivää, niin nuorempi poika kokosi kaiken omansa ja matkusti pois kaukaiseen maahan; ja siellä hän hävitti tavaransa eläen irstaasti.

        Mutta kun hän oli kaikki tuhlannut, tuli kova nälkä koko siihen maahan, ja hän alkoi kärsiä puutetta. Ja hän meni ja yhtyi erääseen sen maan kansalaiseen, ja tämä lähetti hänet tiluksilleen kaitsemaan sikoja.

        Ja hän halusi täyttää vatsansa niillä palkohedelmillä, joita siat söivät, mutta niitäkään ei kukaan hänelle antanut. Niin hän meni itseensä ja sanoi: 'Kuinka monella minun isäni palkkalaisella on yltäkyllin leipää, mutta minä kuolen täällä nälkään! Minä nousen ja menen isäni tykö ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan; tee minut yhdeksi palkkalaisistasi.'".


      • Chaver Shelach
        Chaver Shelach kirjoitti:

        Midrash aggada merkitsee perinteistä juutalaista tapaa tehdä tulkinta tai opetus jostain Raamatun sanasta tai kertomuksesta. Tämän avulla voidaan pyrkiä arvoimaan eettisiä kysymyksiä.Paavali, eli Shaul käytti omassa opetuksessaan paljon tätä tunnettua juutalaista opetusmetodia (ks. esim. Galatalaisille 4:22-26) Tutkin tällaisella metodilla Jeshuan kertomusta tuhlaajapojasta, ja siitä miten tuhlaajapojan henkilöhahmo voisi liittyä Raamatun muiden profetoiden valossa kristinuskoon.

        Jeshuan kertomus tuhlaajapojasta, alkuosa (Luukas 15:11-19)
        "Vielä hän sanoi: "Eräällä miehellä oli kaksi poikaa.
        Ja nuorempi heistä sanoi isälleen: 'Isä, anna minulle se osa tavaroista, mikä minulle on tuleva'. Niin hän jakoi heille omaisuutensa. Eikä kulunut montakaan päivää, niin nuorempi poika kokosi kaiken omansa ja matkusti pois kaukaiseen maahan; ja siellä hän hävitti tavaransa eläen irstaasti.

        Mutta kun hän oli kaikki tuhlannut, tuli kova nälkä koko siihen maahan, ja hän alkoi kärsiä puutetta. Ja hän meni ja yhtyi erääseen sen maan kansalaiseen, ja tämä lähetti hänet tiluksilleen kaitsemaan sikoja.

        Ja hän halusi täyttää vatsansa niillä palkohedelmillä, joita siat söivät, mutta niitäkään ei kukaan hänelle antanut. Niin hän meni itseensä ja sanoi: 'Kuinka monella minun isäni palkkalaisella on yltäkyllin leipää, mutta minä kuolen täällä nälkään! Minä nousen ja menen isäni tykö ja sanon hänelle: Isä, minä olen tehnyt syntiä taivasta vastaan ja sinun edessäsi enkä enää ansaitse, että minua sinun pojaksesi kutsutaan; tee minut yhdeksi palkkalaisistasi.'".

        Lähdemme tässä midrashissa siitä, että kertomuksen tuhlaajapoika vertauskuvaa kristinuskoa, joka syntyi ensimmäisen vuosisadan juutalaisen herätysliikkeen, Jeshuaan Messiaana uskovan juutalaisuuden pohjalta. Luemme ettei "kulunut montakaan päivää, niin nuorempi poika kokosi kaiken omansa ja matkusti pois kaukaiseen maahan" (Luuk.15:13a). Varhaiseen netzarim-liikkeeseen ("nasaretilaisten lahko" - ks. Apostolien teot 24:5) siis tuli mukaan henkilöitä, jotka myöhemmin 'myivät' itsensä ja uskonsa vieraille elementeille. Näin oli Shaul (Paavali) ennustanut, toorattomuuden (synnin) henki alkoi siis vaikuttaa joissain Jeshuaan uskovissa hyvin pian:

        2Te 2:3 Älkää antako kenenkään vietellä itseänne millään tavalla. Sillä se päivä ei tule, ennenkuin luopumus ensin tapahtuu ja laittomuuden ihminen ilmestyy, kadotuksen lapsi,
        2Te 2:7 Sillä laittomuuden salaisuus on jo vaikuttamassa; jahka vain tulee tieltä poistetuksi se, joka nyt vielä pidättää,
        Laittomuuden (eli synnin, toorattomuuden, kapinan) salaisuus on Baabelin (Babylonin) henki, josta Jochanan kirjoittaa Näyssään:

        Ilm 17:2 hänen, jonka kanssa maan kuninkaat ovat haureutta harjoittaneet ja jonka haureuden viinistä maan asukkaat ovat juopuneet". Lue myös 17:1.5.

        Samoin kuin Tuhlaajapoika meni kaukaiseen maahan ja "yhtyi sen maan kansalaiseen", samoin monet varhaiset uskovat matkustivat hengellisessä mielessä kauas Israelin maan, kansan, kulttuurin ja Pyhien Kirjoitusten luota kaukaisen Rooman tarjoamaan hekumaan ja maalliseen loistoon, sekä Aleksandrian ja Ateenan kreikkalaisten filosofien kouluihin. Näin Jeshuan aloittamasta, juutalaisesta "reformaatioliikkeestä" syntyi uusi uskonto, kristinusko, joka sekoitti Jeshuan uskon (raamatullinen juutalaisuus) hellenistiseen filosofiaan, ja viimeistään keisari Konstantinus "Suuren" aikana (300-luku) yhtyi Baabel-porttona maan kuninkaisiin ottaen keisarillisia kunnianosoituksia vastaan ja luopuen yhä enemmän ja enemmän juuristaan (Raamattu, Toora, heprealainen maailmankatsomus).

        On merkille pantavaa, että sika on lähes "pyhä" eläin monille kristityille. Monet kristityt puolustavat lujasti oikeuttaan syödä tuota Jumalan jo ennen Siinain liittoa saastaiseksi määrittelemää eläintä (ks.1.Moos.7:2). Kristikunta kollektiivisesti on kuin sika, joka väittää olevansa kosher: Sillä kyllä on halkinaiset sorkat kuten Toora määrää, mutta se ei märehdi, joten se ei ole kosher, eli puhdas eläin (ks.3.Moos.11:3). Jumala ei jättänyt meitä tyhjän päälle, vaan varoitti, että monille kävisi niin, että otetaan kyllä Messiaan nimi, mutta parannuksen hedelmät (pyhitys, Tooran noudattaminen) jäisivät toteutumatta. Keefaa kirjoittaa:

        2Pi 2:20 Sillä jos he meidän Herramme ja Vapahtajan Jeesuksen Kristuksen tuntemisen kautta ovat päässeetkin maailman saastutuksia pakoon, mutta niihin taas kietoutuvat ja tulevat voitetuiksi, niin on viimeinen tullut heille ensimmäistä pahemmaksi.
        2Pi 2:21 Parempi olisi heille ollut, etteivät olisi tulleet tuntemaan vanhurskauden tietä (haDerek l'tsadik), kuin että sen tunnettuaan kääntyvät pois heille annetusta pyhästä käskystä (Mitzva kadosh, eli Tooran käskyt).
        2Pi_2:22 Heille on tapahtunut, mitä tosi sananlasku sanoo: "Koira palaa oksennukselleen", ja: "Pesty sika rypee rapakossa".

        Kristinuskolle on kollektiivisesti käynyt niin kuin Tuhlaajapojalle. Se hävitti heprealaisen perintönsä Aleksandrian ja Ateenan akatemioissa ja Rooman hovissa. Se viihtyy paremmin sikojen parissa ja hengellinen ravinto mitä sille annetaan on verrattavissa sikojen ruokaan. Kristittyjen ei kuitenkaan tarvi jäädä Tuhlaajapojan surkuteltavaan tilaan! Voit lukea Luukaan 15:20-32, miten Tuhlaajapoika toteaa että Isän kodissa oli sittenkin asiat paremmin. Abba (Isä) on aina valmis ottamaan katuvan Tuhlaajapojan takaisin, ja Taivaallinen Isämme (Avoteinu b'Shamajim) on järjestävä meille tulevassa Valtakunnassaan (Malkuth) messiaaniset juhlapidot, kuten kertomuksen isä järjesti omalle tuhlaajapojalleen! (Ks. Jesaja 25:6).

        Toda raba.


      • Asiantuntijoina siis kirjoitti:

        Asiantuntijoina siis ne jotka eivät ottaneet Jeesusta vastaan ???

        Joh. 1:11 Hän tuli omiensa tykö, ja hänen omansa eivät ottaneet häntä vastaan.

        Siis nuo jotka eivät tunteneet eivätkä tunnistaneet edes Herraansa, ovat muka asiantuntijoita ???

        Haloo, onko valoo ?

        Vanhan Testamentin kirjat on kirjoitettu ennen ajanlaskumme alkua eli ennen Jeesuksen tulemista.

        Sekö, että juutalaiset (eivät kaikki) hylkäsivät Jeesuksen, todistaa että he eivät neljäntuhannen vuoden aikana tätä ennen ymmärtäneet omia kirjoituksiaan miltään osin?

        Mutta sinä olet se asiantuntija, joka ymmärrät paremmin toisten kirjoituksia kuin he itse?

        Haloo, onko valoo?


      • Kirjallisuudesta
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>Älä viitsi valehdella vastoin totuutta

        Kyllä historian ja uskonnon opettaja opetti koulussa myös niin, että alkuun oli ns. Jeesus-liike, joka oli juutalainen lahko ja siis osa juutalaisuutta ihan kuten ne muutkin juutalaiset lahkot, joita oli olemassa. Kyllä se Jeesuskin eli kuin juutalaiset. Historian kirjoista löytyy sama opetus. Kahdeksannen luokan uskonnon kirjassa myös kerrotaan historian näkökulmasta nuo tapahtumat ja se ei ota kantaa Jeesuksen jumaluuteen vaan kertoo ns. historiallisen näkökulman.


      • Höpö höpö !
        shabbatshalom kirjoitti:

        Jumala ei vuodata rakkauttaan (Room.5:5, Ap.t.5:32) tottelemattomaan. Käsittämätönta on se että menneet yli Jeesuksen.

        Jeesuksen OMIEN Sanojen mukaan, Hän ei tullut etsimään vanhurskaita, siis lue OMA VANHUHURSKAITA, vaan syntisiä !

        9 Ja sieltä kulkiessaan ohi Jeesus näki miehen, jonka nimi oli Matteus, istumassa tulliasemalla ja sanoi hänelle: "Seuraa minua". Niin tämä nousi ja seurasi häntä.
        10 Ja kun hän aterioi hänen kodissaan, niin katso, tuli monta publikaania ja syntistä, ja he aterioivat Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa.
        11 Ja kun fariseukset sen näkivät, sanoivat he hänen opetuslapsilleen: "Miksi teidän opettajanne syö publikaanien ja syntisten kanssa?"
        12 Mutta kun Jeesus sen kuuli, sanoi hän: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.
        13 Mutta menkää ja oppikaa, mitä tämä on: 'Laupeutta minä tahdon enkä uhria'. Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."


        14 Ja ohi kulkiessaan hän näki Leevin, Alfeuksen pojan, istumassa tulliasemalla ja sanoi hänelle: "Seuraa minua". Niin tämä nousi ja seurasi häntä.
        15 Ja kun hän aterioi hänen kodissaan, aterioi myös monta publikaania ja syntistä Jeesuksen ja hänen opetuslastensa kanssa; sillä heitä oli paljon häntä seuraamassa.
        16 Kun fariseusten kirjanoppineet näkivät, että hän söi syntisten ja publikaanien kanssa, sanoivat he hänen opetuslapsilleen: "Publikaanien ja syntistenkö kanssa hän syö?"
        17 Sen kuullessaan Jeesus sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

        1 Ja kaikki publikaanit ja syntiset tulivat hänen tykönsä kuulemaan häntä.
        2 Mutta fariseukset ja kirjanoppineet nurisivat ja sanoivat: "Tämä ottaa vastaan syntisiä ja syö heidän kanssaan".

        27 Ja sen jälkeen hän lähti sieltä ja näki tulliasemalla istumassa publikaanin, jonka nimi oli Leevi, ja sanoi hänelle: "Seuraa minua".
        28 Niin tämä jätti kaikki, nousi ja seurasi häntä.
        29 Ja Leevi valmisti hänelle suuret pidot kodissaan; ja siellä oli suuri joukko publikaaneja ja muita aterioimassa heidän kanssaan.
        30 Niin fariseukset ja heidän kirjanoppineensa napisivat hänen opetuslapsiansa vastaan ja sanoivat: "Miksi te syötte ja juotte publikaanien ja syntisten kanssa?"
        31 Jeesus vastasi ja sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat.
        32 En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä parannukseen."

        Jeesus kutsui syntisiä ja söi ja keskusteli ja eli näiden kanssa !

        Mark. 2:17 Sen kuullessaan Jeesus sanoi heille: "Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat. En minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä."

        Siis sinulla on ihan väärä näkemys ja täysin väärä sydämen asenne, ihan samoin kuin noilla kirjanoppineilla ja fariseuksilla, noilla ulkokultaisilla ja omavanhurskailla pinnan kalkitsijoilla !!


      • todella valoo
        Jonah kirjoitti:

        Vanhan Testamentin kirjat on kirjoitettu ennen ajanlaskumme alkua eli ennen Jeesuksen tulemista.

        Sekö, että juutalaiset (eivät kaikki) hylkäsivät Jeesuksen, todistaa että he eivät neljäntuhannen vuoden aikana tätä ennen ymmärtäneet omia kirjoituksiaan miltään osin?

        Mutta sinä olet se asiantuntija, joka ymmärrät paremmin toisten kirjoituksia kuin he itse?

        Haloo, onko valoo?

        Messias Jeesus on Itse kirjoitusten täyttymys ja ydin. juutalaiset jotka hylkäävät Jeesuksen, eivät ole löytäneet valoakaan vaikka tuntisivat kirjan takaperin ulkoa. Uudestisyntynyt yksinkertainen kristitty on jo sisällä siinä valossa mistä Jeesuksen hylännyt juutalainen on osaton.


    • Armo riittää

      Poimintoja Galatalaiskirjeestä:

      Oi te älyttömät galatalaiset! Kuka on lumonnut teidät, joiden silmäin eteen Jeesus Kristus oli kuvattu ristiinnaulittuna? Tämän vain tahdon saada teiltä tietää: lain teoistako saitte Hengen vai uskossa kuulemisesta? Niinkö älyttömiä olette? Te alotitte Hengessä, lihassako nyt lopetatte?

      Sillä kaikki, jotka perustautuvat lain tekoihin, ovat kirouksen alaisia; sillä kirjoitettu on: "Kirottu olkoon jokainen, joka ei pysy kaikessa, mikä on kirjoitettuna lain kirjassa, niin että hän sen tekee". Ja selvää on, ettei kukaan tule vanhurskaaksi Jumalan edessä lain kautta, koska "vanhurskas on elävä uskosta". Mutta laki ei perustaudu uskoon, vaan: "Joka ne täyttää, on niistä elävä". Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme-sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" - että Aabrahamin siunaus tulisi Jeesuksessa Kristuksessa pakanain osaksi ja me niin uskon kautta saisimme luvatun Hengen.

      Onko sitten laki vastoin Jumalan lupauksia? Pois se! Sillä jos olisi annettu laki, joka voisi eläväksi tehdä, niin vanhurskaus todella tulisi laista.

      Niinmuodoin on laista tullut meille kasvattaja Kristukseen, että me uskosta vanhurskaiksi tulisimme. Mutta uskon tultua me emme enää ole kasvattajan alaisia. Sillä te olette kaikki uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa.

      Mutta kun aika oli täytetty, lähetti Jumala Poikansa, vaimosta syntyneen, lain alaiseksi syntyneen, lunastamaan lain alaiset, että me pääsisimme lapsen asemaan. Ja koska te olette lapsia, on Jumala lähettänyt meidän sydämeemme Poikansa Hengen, joka huutaa: "Abba! Isä!" Niinpä sinä et siis enää ole orja, vaan lapsi; mutta jos olet lapsi, olet myös perillinen Jumalan kautta.

      Tämä on kuvannollista puhetta; nämä naiset ovat kaksi liittoa: toinen on Siinain vuorelta, joka synnyttää orjuuteen, ja se on Haagar; sillä Haagar on Siinain vuori Arabiassa ja vastaa nykyistä Jerusalemia, joka elää orjuudessa lapsineen. Mutta se Jerusalem, joka ylhäällä on, on vapaa, ja se on meidän äitimme.

      Vapauteen Kristus vapautti meidät. Pysykää siis lujina, älkääkä antako uudestaan sitoa itseänne orjuuden ikeeseen.

      Te olette joutuneet pois Kristuksesta, te, jotka tahdotte lain kautta tulla vanhurskaiksi; te olette langenneet pois armosta.

      • shabbatshalom

        Tulkintasi laitaa Paavalin vastaa Jeesusta. Älä tulkitse Paavalin kirjeitä jos et osaa pysyvää heprealaisessa ajatuksessa. Seuraavaksi otat pari valikoitua vaikeata jaetta hänen kirjeistään, niillä pyrkien oikeuttamaan näkemyksiäsi. Muista silloin mitä Shimon Kefa kirjeessään kertoo Paavalin vaikeista kirjeistä.Juuri sinä olet yksi, joista Shimon varoittaa. Tulkitset kirjoituksia omaksi kadotukseksesi.

        Tulkintasi ON ristiriidassa koska Jeesus ITSE (SINUN JUMALASI JOS OLET TRINITAARINEN) sanoi : "joka noudattaa ja opettaa Tooraa on SUURI TAIVAISsa."
        VS

        Paavali: "Joka noudattaa Tooraa on kirottu koska Tooraa on kirous"

        Joku on jompikumpi valhettelija tai sitten tai sitten tulkintasi on väärässä.


      • Eikö Jeesus siis ole
        shabbatshalom kirjoitti:

        Tulkintasi laitaa Paavalin vastaa Jeesusta. Älä tulkitse Paavalin kirjeitä jos et osaa pysyvää heprealaisessa ajatuksessa. Seuraavaksi otat pari valikoitua vaikeata jaetta hänen kirjeistään, niillä pyrkien oikeuttamaan näkemyksiäsi. Muista silloin mitä Shimon Kefa kirjeessään kertoo Paavalin vaikeista kirjeistä.Juuri sinä olet yksi, joista Shimon varoittaa. Tulkitset kirjoituksia omaksi kadotukseksesi.

        Tulkintasi ON ristiriidassa koska Jeesus ITSE (SINUN JUMALASI JOS OLET TRINITAARINEN) sanoi : "joka noudattaa ja opettaa Tooraa on SUURI TAIVAISsa."
        VS

        Paavali: "Joka noudattaa Tooraa on kirottu koska Tooraa on kirous"

        Joku on jompikumpi valhettelija tai sitten tai sitten tulkintasi on väärässä.

        Eikö Jeesus siis ole Jumala sinun mielestäsi ?

        Luetko muuten tarkemmin sen kohdan, että keistä Paavali varoitti:

        Tit. 1:10 Sillä paljon on niskoittelevia, turhanpuhujia ja eksyttäjiä, varsinkin ympärileikattujen joukossa;
        11 semmoisilta on suu tukittava, sillä he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton vuoksi.

        Minä en ole ympärileikattu, siis lihaan tehdyllä leikkauksella !

        5 ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut;
        16 niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.
        17 Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,
        18 ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään.

        Sinä taitavasti pyrit sekoittamaan kaiken, olet siihen varmaan oppisi saanut "opettajiltasi", mutta yksi asia jo paljasti sinun perustasi, eli se josta jo sinulta pyysin varmistuksen !

        " Ensin täytyy pitää Jeesuksen Sanat ja Hänen käskynsä, eli se on ehtona ja pakollista ensin, ja vasta sitten sen kautta ja vuoksi vasta saadaan Pyhä Henki eli Totuuden Henki ? "

        Vastauksesi tuohon kysymykseeni siis oli seuraava:

        " Olet ymmärtänyt oikein "

        Siis järjestys on päälaellaan, eli sinä siis sanot tuossa, että lain noudattamisen kautta vain saavutetaan Pyhä Henki, eli ns. uudestisynnytään eli synnytään Hengestä, eli synnytään uudesti ylhäältä, eli tullaan Uskoon ja siten sen kautta saadaan Pyhä Henki vasta sanojesi mukaan !

        Mutta järjestys onkin Raamatun terveen opetuksen mukaan se, että ENSIN ns. uudestisyntymässä saadaan se Pyhä Henki, ja vasta sen jälkeen voidaan oppia Hengellisiä Totuuksia Pyhän Hengen avaaman Sanan kautta !

        Mutta sinä siis et edes ymmärrä pystyttäväsi oppisi kautta, vaan pystytät vain omaa vanhurskauttasi:

        Room. 10:3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.

        Olet siis ymmärtämättömyyttäsi pystyttämässä vain omaa vanhurskauttasi, mutta sitäkään et näytä itse ymmärtävän, ikävä kyllä !


      • shabbatshalom
        Eikö Jeesus siis ole kirjoitti:

        Eikö Jeesus siis ole Jumala sinun mielestäsi ?

        Luetko muuten tarkemmin sen kohdan, että keistä Paavali varoitti:

        Tit. 1:10 Sillä paljon on niskoittelevia, turhanpuhujia ja eksyttäjiä, varsinkin ympärileikattujen joukossa;
        11 semmoisilta on suu tukittava, sillä he kääntävät ylösalaisin kokonaisia huonekuntia opettamalla sopimattomia häpeällisen voiton vuoksi.

        Minä en ole ympärileikattu, siis lihaan tehdyllä leikkauksella !

        5 ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut;
        16 niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.
        17 Koska te siis, rakkaani, tämän jo edeltäpäin tiedätte, niin olkaa varuillanne, ettette rietasten eksymyksen mukaansa tempaamina lankeaisi pois omalta lujalta pohjaltanne,
        18 ja kasvakaa meidän Herramme ja Vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen armossa ja tuntemisessa. Hänen olkoon kunnia sekä nyt että hamaan iankaikkisuuden päivään.

        Sinä taitavasti pyrit sekoittamaan kaiken, olet siihen varmaan oppisi saanut "opettajiltasi", mutta yksi asia jo paljasti sinun perustasi, eli se josta jo sinulta pyysin varmistuksen !

        " Ensin täytyy pitää Jeesuksen Sanat ja Hänen käskynsä, eli se on ehtona ja pakollista ensin, ja vasta sitten sen kautta ja vuoksi vasta saadaan Pyhä Henki eli Totuuden Henki ? "

        Vastauksesi tuohon kysymykseeni siis oli seuraava:

        " Olet ymmärtänyt oikein "

        Siis järjestys on päälaellaan, eli sinä siis sanot tuossa, että lain noudattamisen kautta vain saavutetaan Pyhä Henki, eli ns. uudestisynnytään eli synnytään Hengestä, eli synnytään uudesti ylhäältä, eli tullaan Uskoon ja siten sen kautta saadaan Pyhä Henki vasta sanojesi mukaan !

        Mutta järjestys onkin Raamatun terveen opetuksen mukaan se, että ENSIN ns. uudestisyntymässä saadaan se Pyhä Henki, ja vasta sen jälkeen voidaan oppia Hengellisiä Totuuksia Pyhän Hengen avaaman Sanan kautta !

        Mutta sinä siis et edes ymmärrä pystyttäväsi oppisi kautta, vaan pystytät vain omaa vanhurskauttasi:

        Room. 10:3 sillä kun he eivät tunne Jumalan vanhurskautta, vaan koettavat pystyttää omaa vanhurskauttaan, eivät he ole alistuneet Jumalan vanhurskauden alle.

        Olet siis ymmärtämättömyyttäsi pystyttämässä vain omaa vanhurskauttasi, mutta sitäkään et näytä itse ymmärtävän, ikävä kyllä !

        Sinun järjestys tuosta asiasta on päin vastoin Jeesusta, toiseksi siinä ei kirjoiteta Toorasta olenkaan. Vain Jeesuksen käskyjen noudattamisesta, on pakollista saadakseen ph totuuden henki. Käskyjen noudattaminen on osoitus rakkaudesta Jeesusta kohtaan.

        Johanne luku 14: Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. 16 Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. 17 Tämä puolustaja on Totuuden Henki.......21 Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni...." 23 Jeesus vastasi: "Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. 24 Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani -- mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.

        Oliko tuossa jotain epäselvä? Et voi sanoa että seuraat Jeesusta sitten samalla hylkäät hänen käskyt sanomalla että olet uudessa liitossa niin sinun ei tarvitse kuin uskoa, mutta ei totella. Jos jatkat tätä rataa niin tulet huomaan hänen vastaus sinulle: "En tunne sinua".

        Jeesuksen ensimmäinen ja kaikkista tärkein käsky on tämä: Mark 28: 29 Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme,
        on ainoa Herra. 30. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.'

        Kaikista tärkein on uskominen yhden ainoan Jumalan ja rakkaus Häntä kohtaan on totella käskyjä.Olet hylännyt Jeesuksen menemällä toisen miehen mukaan. Ei ole enempää lisäämistä.

        Siunausta


      • shabbatshalom
        shabbatshalom kirjoitti:

        Sinun järjestys tuosta asiasta on päin vastoin Jeesusta, toiseksi siinä ei kirjoiteta Toorasta olenkaan. Vain Jeesuksen käskyjen noudattamisesta, on pakollista saadakseen ph totuuden henki. Käskyjen noudattaminen on osoitus rakkaudesta Jeesusta kohtaan.

        Johanne luku 14: Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. 16 Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. 17 Tämä puolustaja on Totuuden Henki.......21 Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni...." 23 Jeesus vastasi: "Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. 24 Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani -- mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.

        Oliko tuossa jotain epäselvä? Et voi sanoa että seuraat Jeesusta sitten samalla hylkäät hänen käskyt sanomalla että olet uudessa liitossa niin sinun ei tarvitse kuin uskoa, mutta ei totella. Jos jatkat tätä rataa niin tulet huomaan hänen vastaus sinulle: "En tunne sinua".

        Jeesuksen ensimmäinen ja kaikkista tärkein käsky on tämä: Mark 28: 29 Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme,
        on ainoa Herra. 30. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.'

        Kaikista tärkein on uskominen yhden ainoan Jumalan ja rakkaus Häntä kohtaan on totella käskyjä.Olet hylännyt Jeesuksen menemällä toisen miehen mukaan. Ei ole enempää lisäämistä.

        Siunausta

        Pieni lisäys , voin sanoa että sinulla ei ole 'uskoa' koska et 'tottelee', kuljet lihan mielen mukaan, joka ei ikinä alistu Tooran alle; "Lihan mieli on vihollisuus Jumala vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle"- Paavali. Ompaa ristiriitainen Paavali, nyt hän halua että alistutaan lain alle hmm. Tällainen on 'sinun' ristiriitainen Paavali, menee niin ristiriitaiseksi ja sekavaksi kun julista että Jeesus on ihminen välimiehenä yhdelle ainoalle Jumalalle. Paavali ei ole ristiriitainen, Jeesus ei ole ristiriitainen, SINÄ OLET ristiritainen. Koska sinulla ei ole totuuden henkiä, olet hylännyt Jeesuksen käskyt.


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        Tulkintasi laitaa Paavalin vastaa Jeesusta. Älä tulkitse Paavalin kirjeitä jos et osaa pysyvää heprealaisessa ajatuksessa. Seuraavaksi otat pari valikoitua vaikeata jaetta hänen kirjeistään, niillä pyrkien oikeuttamaan näkemyksiäsi. Muista silloin mitä Shimon Kefa kirjeessään kertoo Paavalin vaikeista kirjeistä.Juuri sinä olet yksi, joista Shimon varoittaa. Tulkitset kirjoituksia omaksi kadotukseksesi.

        Tulkintasi ON ristiriidassa koska Jeesus ITSE (SINUN JUMALASI JOS OLET TRINITAARINEN) sanoi : "joka noudattaa ja opettaa Tooraa on SUURI TAIVAISsa."
        VS

        Paavali: "Joka noudattaa Tooraa on kirottu koska Tooraa on kirous"

        Joku on jompikumpi valhettelija tai sitten tai sitten tulkintasi on väärässä.

        > Seuraavaksi otat pari valikoitua vaikeata jaetta hänen kirjeistään, niillä pyrkien oikeuttamaan näkemyksiäsi.

        Mikähän niissä on vaikeaa ymmärtää? Tilan säästämiseksi poimin vain nuo, mutta lue sinä ajatuksella kaikki muutkin jakeet ympäriltä, jos ymmärtäisit sitten.

        > Joku on jompikumpi valhettelija tai sitten tai sitten tulkintasi on väärässä.

        Laki osoittaa syntisyytemme ja johdattaa meidät turvautumaan Jeesukseen. Armahdettuna voimme oppia Jumalan tahdosta lain kautta, joka sinänsä pysyy, mutta joka ei voi pelastaa, koska kukaan ei voi noudattaa sitä täysin.

        Gal. 2:21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.


      • Nobody,,,,
        shabbatshalom kirjoitti:

        Pieni lisäys , voin sanoa että sinulla ei ole 'uskoa' koska et 'tottelee', kuljet lihan mielen mukaan, joka ei ikinä alistu Tooran alle; "Lihan mieli on vihollisuus Jumala vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle"- Paavali. Ompaa ristiriitainen Paavali, nyt hän halua että alistutaan lain alle hmm. Tällainen on 'sinun' ristiriitainen Paavali, menee niin ristiriitaiseksi ja sekavaksi kun julista että Jeesus on ihminen välimiehenä yhdelle ainoalle Jumalalle. Paavali ei ole ristiriitainen, Jeesus ei ole ristiriitainen, SINÄ OLET ristiritainen. Koska sinulla ei ole totuuden henkiä, olet hylännyt Jeesuksen käskyt.

        Hyvin kirjoitettu tätä just olen tarkoitanut kokoajaan.


      • Tästä kirjoituksesta
        shabbatshalom kirjoitti:

        Sinun järjestys tuosta asiasta on päin vastoin Jeesusta, toiseksi siinä ei kirjoiteta Toorasta olenkaan. Vain Jeesuksen käskyjen noudattamisesta, on pakollista saadakseen ph totuuden henki. Käskyjen noudattaminen on osoitus rakkaudesta Jeesusta kohtaan.

        Johanne luku 14: Jos te rakastatte minua, te noudatatte minun käskyjäni. 16 Minä käännyn Isän puoleen, ja hän antaa teille toisen puolustajan, joka on kanssanne ikuisesti. 17 Tämä puolustaja on Totuuden Henki.......21 Joka on ottanut vastaan minun käskyni ja noudattaa niitä, se rakastaa minua. Ja minun Isäni rakastaa sitä, joka rakastaa minua, ja häntä minäkin rakastan ja ilmaisen hänelle itseni...." 23 Jeesus vastasi: "Jos joku rakastaa minua, hän noudattaa minun sanaani. Minun Isäni rakastaa häntä, ja me tulemme hänen luokseen ja jäämme asumaan hänen luokseen. 24 Se, joka ei minua rakasta, ei noudata minun sanaani -- mutta sana, jonka te kuulette, ei ole minun omani, vaan Isän, joka on minut lähettänyt.

        Oliko tuossa jotain epäselvä? Et voi sanoa että seuraat Jeesusta sitten samalla hylkäät hänen käskyt sanomalla että olet uudessa liitossa niin sinun ei tarvitse kuin uskoa, mutta ei totella. Jos jatkat tätä rataa niin tulet huomaan hänen vastaus sinulle: "En tunne sinua".

        Jeesuksen ensimmäinen ja kaikkista tärkein käsky on tämä: Mark 28: 29 Jeesus vastasi: "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme,
        on ainoa Herra. 30. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.'

        Kaikista tärkein on uskominen yhden ainoan Jumalan ja rakkaus Häntä kohtaan on totella käskyjä.Olet hylännyt Jeesuksen menemällä toisen miehen mukaan. Ei ole enempää lisäämistä.

        Siunausta

        Näkyy nyt se Hengettömyys, eli ihmisjärjen kautta Raamatun asioiden ja opetusten tutkistelusi erittäin hyvin !

        Oikein malli esimerkki siitä !

        Siis tuo Raamatunkohta on ENNEN Hengen vuodatusta, ja siinä siis puhutaan vanhan liiton uskoville, ja he eivät siis voineet saada Henkeä, ennen kuin Jeesus oli noussut ylös, eli vasta 3:na päivänä Kristuksen kuolemasta !

        Joh. 20:22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki.

        Samoin siis jo Johannes Kastaja valmisti kansaa Jeesuksen tulemukseen kehoittamalla parannukseen, eli vaeltamaan vanhan liiton mukaan oikein.

        Mutta tuossa kohdassa siis oltiin VIELÄ vanhan liiton puolella, eikä Henkeä ollut mahdollista saada vielä !

        Mutta sinä sabbathshalom et tätäkään perus asiaa kykene ymmärtämään !

        Ensimmäiset uudestisytnyneet pakanat olivat Kornelius perhekuntineen, ja Pietari julisti heille vain evankeliumin ja sen kautta nuo pakanat uudestisyntyivät ja saivat Pyhän Hengen, sen merkkinä he puhuivat kielillä !!!

        Eli ei ollut YHTÄÄN MITÄÄN ENNALTA lain toteuttamista, vaan vain Armon sanoma ja sen kautta synnyttiin Hengestä eli saatiin Pyhä Henki !!!

        Paavali kirjoitta myös, että hän synnytti evankeliumin sanalla:

        1. Kor. 4:15 Sillä vaikka teillä olisi kymmenentuhatta kasvattajaa Kristuksessa, niin ei teillä kuitenkaan ole monta isää; sillä minä teidät synnytin evankeliumin kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

        Mutta sinä ja te siis haluatte kuten Kain, ansaita ITSE Jumalan hyväksynnän OMILLA TEOILLAAN, eikä siten Kristuksen kallis sijais uhri veri riitä teille, mutta mitä Raamattu sanookaan Kainin tiestä ?

        1. Joh. 3:12 eikä olla Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä. Ja minkätähden hän tappoi hänet? Sentähden, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat.

        Juud. 1:11 Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!


      • shabbatshalom
        Tästä kirjoituksesta kirjoitti:

        Näkyy nyt se Hengettömyys, eli ihmisjärjen kautta Raamatun asioiden ja opetusten tutkistelusi erittäin hyvin !

        Oikein malli esimerkki siitä !

        Siis tuo Raamatunkohta on ENNEN Hengen vuodatusta, ja siinä siis puhutaan vanhan liiton uskoville, ja he eivät siis voineet saada Henkeä, ennen kuin Jeesus oli noussut ylös, eli vasta 3:na päivänä Kristuksen kuolemasta !

        Joh. 20:22 Ja tämän sanottuaan hän puhalsi heidän päällensä ja sanoi heille: "Ottakaa Pyhä Henki.

        Samoin siis jo Johannes Kastaja valmisti kansaa Jeesuksen tulemukseen kehoittamalla parannukseen, eli vaeltamaan vanhan liiton mukaan oikein.

        Mutta tuossa kohdassa siis oltiin VIELÄ vanhan liiton puolella, eikä Henkeä ollut mahdollista saada vielä !

        Mutta sinä sabbathshalom et tätäkään perus asiaa kykene ymmärtämään !

        Ensimmäiset uudestisytnyneet pakanat olivat Kornelius perhekuntineen, ja Pietari julisti heille vain evankeliumin ja sen kautta nuo pakanat uudestisyntyivät ja saivat Pyhän Hengen, sen merkkinä he puhuivat kielillä !!!

        Eli ei ollut YHTÄÄN MITÄÄN ENNALTA lain toteuttamista, vaan vain Armon sanoma ja sen kautta synnyttiin Hengestä eli saatiin Pyhä Henki !!!

        Paavali kirjoitta myös, että hän synnytti evankeliumin sanalla:

        1. Kor. 4:15 Sillä vaikka teillä olisi kymmenentuhatta kasvattajaa Kristuksessa, niin ei teillä kuitenkaan ole monta isää; sillä minä teidät synnytin evankeliumin kautta Kristuksessa Jeesuksessa.

        Mutta sinä ja te siis haluatte kuten Kain, ansaita ITSE Jumalan hyväksynnän OMILLA TEOILLAAN, eikä siten Kristuksen kallis sijais uhri veri riitä teille, mutta mitä Raamattu sanookaan Kainin tiestä ?

        1. Joh. 3:12 eikä olla Kainin kaltaisia, joka oli pahasta ja tappoi veljensä. Ja minkätähden hän tappoi hänet? Sentähden, että hänen tekonsa olivat pahat, mutta hänen veljensä teot vanhurskaat.

        Juud. 1:11 Voi heitä, sillä he kulkevat Kainin tietä ja heittäytyvät palkan tähden Bileamin eksytykseen ja hukkuvat niskoitteluunsa niinkuin Koora!

        >>Siis tuo Raamatunkohta on ENNEN Hengen vuodatusta, ja siinä siis puhutaan vanhan liiton uskoville, ja he eivät siis voineet saada Henkeä, ennen kuin Jeesus oli noussut ylös, eli vasta 3:na päivänä Kristuksen kuolemasta !


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        > Seuraavaksi otat pari valikoitua vaikeata jaetta hänen kirjeistään, niillä pyrkien oikeuttamaan näkemyksiäsi.

        Mikähän niissä on vaikeaa ymmärtää? Tilan säästämiseksi poimin vain nuo, mutta lue sinä ajatuksella kaikki muutkin jakeet ympäriltä, jos ymmärtäisit sitten.

        > Joku on jompikumpi valhettelija tai sitten tai sitten tulkintasi on väärässä.

        Laki osoittaa syntisyytemme ja johdattaa meidät turvautumaan Jeesukseen. Armahdettuna voimme oppia Jumalan tahdosta lain kautta, joka sinänsä pysyy, mutta joka ei voi pelastaa, koska kukaan ei voi noudattaa sitä täysin.

        Gal. 2:21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.

        Sinulla ei ole vihamielisyyttä sen takia vastaan sinulle kunnolla mutta saat odottaa vastausta.

        Palataan asiaan ja siunausta.


      • Ihan sekavaa taas !
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>Siis tuo Raamatunkohta on ENNEN Hengen vuodatusta, ja siinä siis puhutaan vanhan liiton uskoville, ja he eivät siis voineet saada Henkeä, ennen kuin Jeesus oli noussut ylös, eli vasta 3:na päivänä Kristuksen kuolemasta !

        Jeesuksen Sanat pysyvät, mutta on ihan eri asia se, KENELLE ja MILLOIN ne on sanottu !

        Kiva muuten että sinä lopetat nämä sepustuksesi, sillä ne eivät kestä yhtään pienintäkään koettelua !


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        > Seuraavaksi otat pari valikoitua vaikeata jaetta hänen kirjeistään, niillä pyrkien oikeuttamaan näkemyksiäsi.

        Mikähän niissä on vaikeaa ymmärtää? Tilan säästämiseksi poimin vain nuo, mutta lue sinä ajatuksella kaikki muutkin jakeet ympäriltä, jos ymmärtäisit sitten.

        > Joku on jompikumpi valhettelija tai sitten tai sitten tulkintasi on väärässä.

        Laki osoittaa syntisyytemme ja johdattaa meidät turvautumaan Jeesukseen. Armahdettuna voimme oppia Jumalan tahdosta lain kautta, joka sinänsä pysyy, mutta joka ei voi pelastaa, koska kukaan ei voi noudattaa sitä täysin.

        Gal. 2:21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.

        Todellinen Jumalan lapsi ei taistele käskyjä vastaan, vaan hän pyrkii pitämään ne, sillä Hän rakastaa Jumalaa ja haluaa olla otollinen Hänelle.Käskyt eivät ole vanhentuneet eivätkä lakanneet olemasta, sillä Jumala on edelleen samaa mieltä ja haluaa, että Hänen Tooransa saisi tänäkin päivänä ohjata ihmistä elämään Jumalalle otollisesti. Mutta kun Jumalan vastustaja on päässyt varastamaan totuuden myös käskyjen osalta, niin että monet Jumalasta syntyneetkin taistelevat Jumalan käskyjä vastaan, eivätkä he voi sen tähden vaeltaa Jumalan Hyvän Hengen johdatuksessa. (2Tess.2:3-8).

        Miten kukaan voi pitää Tooran? Mitä Tooran pitäminen tarkoittaa. Tämä on hyvin yksinkertainen ja maanläheinen selvitys. (Gal 3:13) ”Kristus on lunastanut meidät Tooran kirouksesta….”tiedätkö mihin Paavali viittaa? Tähän:

        1. Deu 11:26 Katso, minä asetan tänä päivänä teidän eteenne siunauksen ja kirouksen:

        2. Deu 11:27 siunauksen, jos te tottelette Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä tänä päivänä teille annan,

        3. Deu 11:28 mutta kirouksen, jos te ette tottele Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, vaan poikkeatte siltä tieltä, jota minä tänä päivänä käsken teidän vaeltaa, ja seuraatte muita jumalia, joita te ette tunne.

        Tooran pitäminen on helppoa, kun ei ole Tooran kirouksen alla. Ja mikä on Tooran kirous? Tooran kirous on kuolema. Eli miksi on helppoa pitää Tooraa? Kerraten. Siksi, että me olemme saaneet armon: (Rom 6:14) ” Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole Tooran alla, vaan armon alla”. Ei armo ole sitä, että annetaan lupa rikkoa Tooran sääntöjä, niin kuin monet kristityt haluavat tätä kohtaa lukea. Vaan armo on sitä, että saa anteeksi kun on jo rikkonut Tooran sääntöjä. Siksi kristityiltä onkin hyvä kysyä: miksi te nyt armon alla olette, jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?! Eikö se olekaan Tooraa, kirjain, joka kuolettaa, niin kuin hiljan julistitte?! Ja selvennyksen tarpeesta Paavali jatkaa: (Rom 6:15) ”Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole Tooran alla, vaan armon alla? Pois se!”

        Ja nyt voikin kysyä: eikö synti olekaan Tooran rikkomista, niin kuin 1Johannes 3:4 sanoo, ”Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.”?!

        Toinen erikoisuus, mitä kristityiltä silloin tällöin kuulee, on, että kukaan ei voi pitää Tooraa. Tooran pitäjälle tämä vihjaa välittömästi, että sen lausuja on lihallinen uskova. Sillä eihän kukaan voi uskoa tähän: Rom 8:6-8 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        Ja sitten julistaa, ettei hän voi pitää Tooraa?! Se on aivan sama kuin sanoisi, ”olen juoppo, siispä en voi lopettaa juomista” tai ”en auta sairasta ojasta, koska tahtoni on niin heikko”! Emme me elä lihassa, me elämme Hengessä. Ja Henki ei missään kohdin riko Jumalan Tooraa vastaan. Meidän lihamme puolestaan ei edes voi pitää Jumalan Tooraa, ei rahtuakaan, joten se keskustelu on aivan turha, eikä johda minnekään. Kaikki tämä merkitsee sitä, että Tooran pitäminen tarkoittaa yksinkertaisesti Hengen alle alistumista. Sitä, että todistaa, että ruumista määrää Jumala, eikä liha; että Jumalan Tooraa on se, joka kertoo synnin. Tällöin ainoastaan voidaan myös armo ottaa ymmärryksellä vastaan. Sillä eihän kukaan voi kokea armahdusta sellaisesta erheestä, mitä ei edes tajua tehneensä?!

        Jos kristitty ja Tooran pitäjä astuvat Jumalan eteen, kumpi pitää itseään ansiottomampana Jumalan Rakkaudelle? Se, joka todistaa rikkoneensa kaikissa kohdin Jumalaa ja lähimmäistään vastaan, sekä osaa luetella ne käskyt mitä on rikkonut. Vai se, joka vain toteaa olevansa kelvoton, syntinen?
        Tämä oli kompakysymys, jonka oikea vastaus on: kristitty. Miksi? Siksi, että vasta Jumalan edessä kristitty tajuaa olevansa Tooranrikkoja. Tooran pitäjä järkyttyy Jumalan edessä paljon vähemmän, sillä hän kaikella todennäköisyydellä tietää paremmin mitä käskyjä on rikkonut. Tämän ja muunkin sanon rakkaudella, hyvän toivossa, en loukatakseni ketään.

        Siunausta


      • shabbatshalom
        Nobody,,,, kirjoitti:

        Hyvin kirjoitettu tätä just olen tarkoitanut kokoajaan.

        Kiitos.

        Siunausta


      • shabbatshalom
        Ihan sekavaa taas ! kirjoitti:

        Jeesuksen Sanat pysyvät, mutta on ihan eri asia se, KENELLE ja MILLOIN ne on sanottu !

        Kiva muuten että sinä lopetat nämä sepustuksesi, sillä ne eivät kestä yhtään pienintäkään koettelua !

        Totuus on sinulle sekavaa, se on ihan ymmärrettävää.


      • Y-leikkaus
        shabbatshalom kirjoitti:

        Todellinen Jumalan lapsi ei taistele käskyjä vastaan, vaan hän pyrkii pitämään ne, sillä Hän rakastaa Jumalaa ja haluaa olla otollinen Hänelle.Käskyt eivät ole vanhentuneet eivätkä lakanneet olemasta, sillä Jumala on edelleen samaa mieltä ja haluaa, että Hänen Tooransa saisi tänäkin päivänä ohjata ihmistä elämään Jumalalle otollisesti. Mutta kun Jumalan vastustaja on päässyt varastamaan totuuden myös käskyjen osalta, niin että monet Jumalasta syntyneetkin taistelevat Jumalan käskyjä vastaan, eivätkä he voi sen tähden vaeltaa Jumalan Hyvän Hengen johdatuksessa. (2Tess.2:3-8).

        Miten kukaan voi pitää Tooran? Mitä Tooran pitäminen tarkoittaa. Tämä on hyvin yksinkertainen ja maanläheinen selvitys. (Gal 3:13) ”Kristus on lunastanut meidät Tooran kirouksesta….”tiedätkö mihin Paavali viittaa? Tähän:

        1. Deu 11:26 Katso, minä asetan tänä päivänä teidän eteenne siunauksen ja kirouksen:

        2. Deu 11:27 siunauksen, jos te tottelette Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä tänä päivänä teille annan,

        3. Deu 11:28 mutta kirouksen, jos te ette tottele Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, vaan poikkeatte siltä tieltä, jota minä tänä päivänä käsken teidän vaeltaa, ja seuraatte muita jumalia, joita te ette tunne.

        Tooran pitäminen on helppoa, kun ei ole Tooran kirouksen alla. Ja mikä on Tooran kirous? Tooran kirous on kuolema. Eli miksi on helppoa pitää Tooraa? Kerraten. Siksi, että me olemme saaneet armon: (Rom 6:14) ” Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole Tooran alla, vaan armon alla”. Ei armo ole sitä, että annetaan lupa rikkoa Tooran sääntöjä, niin kuin monet kristityt haluavat tätä kohtaa lukea. Vaan armo on sitä, että saa anteeksi kun on jo rikkonut Tooran sääntöjä. Siksi kristityiltä onkin hyvä kysyä: miksi te nyt armon alla olette, jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?! Eikö se olekaan Tooraa, kirjain, joka kuolettaa, niin kuin hiljan julistitte?! Ja selvennyksen tarpeesta Paavali jatkaa: (Rom 6:15) ”Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole Tooran alla, vaan armon alla? Pois se!”

        Ja nyt voikin kysyä: eikö synti olekaan Tooran rikkomista, niin kuin 1Johannes 3:4 sanoo, ”Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.”?!

        Toinen erikoisuus, mitä kristityiltä silloin tällöin kuulee, on, että kukaan ei voi pitää Tooraa. Tooran pitäjälle tämä vihjaa välittömästi, että sen lausuja on lihallinen uskova. Sillä eihän kukaan voi uskoa tähän: Rom 8:6-8 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        Ja sitten julistaa, ettei hän voi pitää Tooraa?! Se on aivan sama kuin sanoisi, ”olen juoppo, siispä en voi lopettaa juomista” tai ”en auta sairasta ojasta, koska tahtoni on niin heikko”! Emme me elä lihassa, me elämme Hengessä. Ja Henki ei missään kohdin riko Jumalan Tooraa vastaan. Meidän lihamme puolestaan ei edes voi pitää Jumalan Tooraa, ei rahtuakaan, joten se keskustelu on aivan turha, eikä johda minnekään. Kaikki tämä merkitsee sitä, että Tooran pitäminen tarkoittaa yksinkertaisesti Hengen alle alistumista. Sitä, että todistaa, että ruumista määrää Jumala, eikä liha; että Jumalan Tooraa on se, joka kertoo synnin. Tällöin ainoastaan voidaan myös armo ottaa ymmärryksellä vastaan. Sillä eihän kukaan voi kokea armahdusta sellaisesta erheestä, mitä ei edes tajua tehneensä?!

        Jos kristitty ja Tooran pitäjä astuvat Jumalan eteen, kumpi pitää itseään ansiottomampana Jumalan Rakkaudelle? Se, joka todistaa rikkoneensa kaikissa kohdin Jumalaa ja lähimmäistään vastaan, sekä osaa luetella ne käskyt mitä on rikkonut. Vai se, joka vain toteaa olevansa kelvoton, syntinen?
        Tämä oli kompakysymys, jonka oikea vastaus on: kristitty. Miksi? Siksi, että vasta Jumalan edessä kristitty tajuaa olevansa Tooranrikkoja. Tooran pitäjä järkyttyy Jumalan edessä paljon vähemmän, sillä hän kaikella todennäköisyydellä tietää paremmin mitä käskyjä on rikkonut. Tämän ja muunkin sanon rakkaudella, hyvän toivossa, en loukatakseni ketään.

        Siunausta

        Olet varmaan Vanhan Testamentin lakien noudattajana antanut ympärileikkauttaa kikkelisi?


      • Chaver Shelach
        Armo riittää kirjoitti:

        > Seuraavaksi otat pari valikoitua vaikeata jaetta hänen kirjeistään, niillä pyrkien oikeuttamaan näkemyksiäsi.

        Mikähän niissä on vaikeaa ymmärtää? Tilan säästämiseksi poimin vain nuo, mutta lue sinä ajatuksella kaikki muutkin jakeet ympäriltä, jos ymmärtäisit sitten.

        > Joku on jompikumpi valhettelija tai sitten tai sitten tulkintasi on väärässä.

        Laki osoittaa syntisyytemme ja johdattaa meidät turvautumaan Jeesukseen. Armahdettuna voimme oppia Jumalan tahdosta lain kautta, joka sinänsä pysyy, mutta joka ei voi pelastaa, koska kukaan ei voi noudattaa sitä täysin.

        Gal. 2:21 En minä tee mitättömäksi Jumalan armoa, sillä jos vanhurskaus on saatavissa lain kautta, silloinhan Kristus on turhaan kuollut.

        Väärinymmärretty galatalaiskirje 1 Messiaaninen rabbi opettaa!

        https://www.youtube.com/watch?v=lC9H6oJIl6E


      • Chaver Shelach
        shabbatshalom kirjoitti:

        Todellinen Jumalan lapsi ei taistele käskyjä vastaan, vaan hän pyrkii pitämään ne, sillä Hän rakastaa Jumalaa ja haluaa olla otollinen Hänelle.Käskyt eivät ole vanhentuneet eivätkä lakanneet olemasta, sillä Jumala on edelleen samaa mieltä ja haluaa, että Hänen Tooransa saisi tänäkin päivänä ohjata ihmistä elämään Jumalalle otollisesti. Mutta kun Jumalan vastustaja on päässyt varastamaan totuuden myös käskyjen osalta, niin että monet Jumalasta syntyneetkin taistelevat Jumalan käskyjä vastaan, eivätkä he voi sen tähden vaeltaa Jumalan Hyvän Hengen johdatuksessa. (2Tess.2:3-8).

        Miten kukaan voi pitää Tooran? Mitä Tooran pitäminen tarkoittaa. Tämä on hyvin yksinkertainen ja maanläheinen selvitys. (Gal 3:13) ”Kristus on lunastanut meidät Tooran kirouksesta….”tiedätkö mihin Paavali viittaa? Tähän:

        1. Deu 11:26 Katso, minä asetan tänä päivänä teidän eteenne siunauksen ja kirouksen:

        2. Deu 11:27 siunauksen, jos te tottelette Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä tänä päivänä teille annan,

        3. Deu 11:28 mutta kirouksen, jos te ette tottele Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, vaan poikkeatte siltä tieltä, jota minä tänä päivänä käsken teidän vaeltaa, ja seuraatte muita jumalia, joita te ette tunne.

        Tooran pitäminen on helppoa, kun ei ole Tooran kirouksen alla. Ja mikä on Tooran kirous? Tooran kirous on kuolema. Eli miksi on helppoa pitää Tooraa? Kerraten. Siksi, että me olemme saaneet armon: (Rom 6:14) ” Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole Tooran alla, vaan armon alla”. Ei armo ole sitä, että annetaan lupa rikkoa Tooran sääntöjä, niin kuin monet kristityt haluavat tätä kohtaa lukea. Vaan armo on sitä, että saa anteeksi kun on jo rikkonut Tooran sääntöjä. Siksi kristityiltä onkin hyvä kysyä: miksi te nyt armon alla olette, jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?! Eikö se olekaan Tooraa, kirjain, joka kuolettaa, niin kuin hiljan julistitte?! Ja selvennyksen tarpeesta Paavali jatkaa: (Rom 6:15) ”Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole Tooran alla, vaan armon alla? Pois se!”

        Ja nyt voikin kysyä: eikö synti olekaan Tooran rikkomista, niin kuin 1Johannes 3:4 sanoo, ”Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.”?!

        Toinen erikoisuus, mitä kristityiltä silloin tällöin kuulee, on, että kukaan ei voi pitää Tooraa. Tooran pitäjälle tämä vihjaa välittömästi, että sen lausuja on lihallinen uskova. Sillä eihän kukaan voi uskoa tähän: Rom 8:6-8 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        Ja sitten julistaa, ettei hän voi pitää Tooraa?! Se on aivan sama kuin sanoisi, ”olen juoppo, siispä en voi lopettaa juomista” tai ”en auta sairasta ojasta, koska tahtoni on niin heikko”! Emme me elä lihassa, me elämme Hengessä. Ja Henki ei missään kohdin riko Jumalan Tooraa vastaan. Meidän lihamme puolestaan ei edes voi pitää Jumalan Tooraa, ei rahtuakaan, joten se keskustelu on aivan turha, eikä johda minnekään. Kaikki tämä merkitsee sitä, että Tooran pitäminen tarkoittaa yksinkertaisesti Hengen alle alistumista. Sitä, että todistaa, että ruumista määrää Jumala, eikä liha; että Jumalan Tooraa on se, joka kertoo synnin. Tällöin ainoastaan voidaan myös armo ottaa ymmärryksellä vastaan. Sillä eihän kukaan voi kokea armahdusta sellaisesta erheestä, mitä ei edes tajua tehneensä?!

        Jos kristitty ja Tooran pitäjä astuvat Jumalan eteen, kumpi pitää itseään ansiottomampana Jumalan Rakkaudelle? Se, joka todistaa rikkoneensa kaikissa kohdin Jumalaa ja lähimmäistään vastaan, sekä osaa luetella ne käskyt mitä on rikkonut. Vai se, joka vain toteaa olevansa kelvoton, syntinen?
        Tämä oli kompakysymys, jonka oikea vastaus on: kristitty. Miksi? Siksi, että vasta Jumalan edessä kristitty tajuaa olevansa Tooranrikkoja. Tooran pitäjä järkyttyy Jumalan edessä paljon vähemmän, sillä hän kaikella todennäköisyydellä tietää paremmin mitä käskyjä on rikkonut. Tämän ja muunkin sanon rakkaudella, hyvän toivossa, en loukatakseni ketään.

        Siunausta

        Shalom

        Se on vaikea oppetta jotka paistavat sikaa shabattina, että he olisivat kääntyneet hänestä pois.


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        Todellinen Jumalan lapsi ei taistele käskyjä vastaan, vaan hän pyrkii pitämään ne, sillä Hän rakastaa Jumalaa ja haluaa olla otollinen Hänelle.Käskyt eivät ole vanhentuneet eivätkä lakanneet olemasta, sillä Jumala on edelleen samaa mieltä ja haluaa, että Hänen Tooransa saisi tänäkin päivänä ohjata ihmistä elämään Jumalalle otollisesti. Mutta kun Jumalan vastustaja on päässyt varastamaan totuuden myös käskyjen osalta, niin että monet Jumalasta syntyneetkin taistelevat Jumalan käskyjä vastaan, eivätkä he voi sen tähden vaeltaa Jumalan Hyvän Hengen johdatuksessa. (2Tess.2:3-8).

        Miten kukaan voi pitää Tooran? Mitä Tooran pitäminen tarkoittaa. Tämä on hyvin yksinkertainen ja maanläheinen selvitys. (Gal 3:13) ”Kristus on lunastanut meidät Tooran kirouksesta….”tiedätkö mihin Paavali viittaa? Tähän:

        1. Deu 11:26 Katso, minä asetan tänä päivänä teidän eteenne siunauksen ja kirouksen:

        2. Deu 11:27 siunauksen, jos te tottelette Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä tänä päivänä teille annan,

        3. Deu 11:28 mutta kirouksen, jos te ette tottele Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, vaan poikkeatte siltä tieltä, jota minä tänä päivänä käsken teidän vaeltaa, ja seuraatte muita jumalia, joita te ette tunne.

        Tooran pitäminen on helppoa, kun ei ole Tooran kirouksen alla. Ja mikä on Tooran kirous? Tooran kirous on kuolema. Eli miksi on helppoa pitää Tooraa? Kerraten. Siksi, että me olemme saaneet armon: (Rom 6:14) ” Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole Tooran alla, vaan armon alla”. Ei armo ole sitä, että annetaan lupa rikkoa Tooran sääntöjä, niin kuin monet kristityt haluavat tätä kohtaa lukea. Vaan armo on sitä, että saa anteeksi kun on jo rikkonut Tooran sääntöjä. Siksi kristityiltä onkin hyvä kysyä: miksi te nyt armon alla olette, jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?! Eikö se olekaan Tooraa, kirjain, joka kuolettaa, niin kuin hiljan julistitte?! Ja selvennyksen tarpeesta Paavali jatkaa: (Rom 6:15) ”Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole Tooran alla, vaan armon alla? Pois se!”

        Ja nyt voikin kysyä: eikö synti olekaan Tooran rikkomista, niin kuin 1Johannes 3:4 sanoo, ”Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.”?!

        Toinen erikoisuus, mitä kristityiltä silloin tällöin kuulee, on, että kukaan ei voi pitää Tooraa. Tooran pitäjälle tämä vihjaa välittömästi, että sen lausuja on lihallinen uskova. Sillä eihän kukaan voi uskoa tähän: Rom 8:6-8 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        Ja sitten julistaa, ettei hän voi pitää Tooraa?! Se on aivan sama kuin sanoisi, ”olen juoppo, siispä en voi lopettaa juomista” tai ”en auta sairasta ojasta, koska tahtoni on niin heikko”! Emme me elä lihassa, me elämme Hengessä. Ja Henki ei missään kohdin riko Jumalan Tooraa vastaan. Meidän lihamme puolestaan ei edes voi pitää Jumalan Tooraa, ei rahtuakaan, joten se keskustelu on aivan turha, eikä johda minnekään. Kaikki tämä merkitsee sitä, että Tooran pitäminen tarkoittaa yksinkertaisesti Hengen alle alistumista. Sitä, että todistaa, että ruumista määrää Jumala, eikä liha; että Jumalan Tooraa on se, joka kertoo synnin. Tällöin ainoastaan voidaan myös armo ottaa ymmärryksellä vastaan. Sillä eihän kukaan voi kokea armahdusta sellaisesta erheestä, mitä ei edes tajua tehneensä?!

        Jos kristitty ja Tooran pitäjä astuvat Jumalan eteen, kumpi pitää itseään ansiottomampana Jumalan Rakkaudelle? Se, joka todistaa rikkoneensa kaikissa kohdin Jumalaa ja lähimmäistään vastaan, sekä osaa luetella ne käskyt mitä on rikkonut. Vai se, joka vain toteaa olevansa kelvoton, syntinen?
        Tämä oli kompakysymys, jonka oikea vastaus on: kristitty. Miksi? Siksi, että vasta Jumalan edessä kristitty tajuaa olevansa Tooranrikkoja. Tooran pitäjä järkyttyy Jumalan edessä paljon vähemmän, sillä hän kaikella todennäköisyydellä tietää paremmin mitä käskyjä on rikkonut. Tämän ja muunkin sanon rakkaudella, hyvän toivossa, en loukatakseni ketään.

        Siunausta

        Eikö olisi kohtuullista mainta, että tekstisi on kopioitu Israelin huone -sivustolta?


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        Todellinen Jumalan lapsi ei taistele käskyjä vastaan, vaan hän pyrkii pitämään ne, sillä Hän rakastaa Jumalaa ja haluaa olla otollinen Hänelle.Käskyt eivät ole vanhentuneet eivätkä lakanneet olemasta, sillä Jumala on edelleen samaa mieltä ja haluaa, että Hänen Tooransa saisi tänäkin päivänä ohjata ihmistä elämään Jumalalle otollisesti. Mutta kun Jumalan vastustaja on päässyt varastamaan totuuden myös käskyjen osalta, niin että monet Jumalasta syntyneetkin taistelevat Jumalan käskyjä vastaan, eivätkä he voi sen tähden vaeltaa Jumalan Hyvän Hengen johdatuksessa. (2Tess.2:3-8).

        Miten kukaan voi pitää Tooran? Mitä Tooran pitäminen tarkoittaa. Tämä on hyvin yksinkertainen ja maanläheinen selvitys. (Gal 3:13) ”Kristus on lunastanut meidät Tooran kirouksesta….”tiedätkö mihin Paavali viittaa? Tähän:

        1. Deu 11:26 Katso, minä asetan tänä päivänä teidän eteenne siunauksen ja kirouksen:

        2. Deu 11:27 siunauksen, jos te tottelette Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä tänä päivänä teille annan,

        3. Deu 11:28 mutta kirouksen, jos te ette tottele Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, vaan poikkeatte siltä tieltä, jota minä tänä päivänä käsken teidän vaeltaa, ja seuraatte muita jumalia, joita te ette tunne.

        Tooran pitäminen on helppoa, kun ei ole Tooran kirouksen alla. Ja mikä on Tooran kirous? Tooran kirous on kuolema. Eli miksi on helppoa pitää Tooraa? Kerraten. Siksi, että me olemme saaneet armon: (Rom 6:14) ” Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, koska ette ole Tooran alla, vaan armon alla”. Ei armo ole sitä, että annetaan lupa rikkoa Tooran sääntöjä, niin kuin monet kristityt haluavat tätä kohtaa lukea. Vaan armo on sitä, että saa anteeksi kun on jo rikkonut Tooran sääntöjä. Siksi kristityiltä onkin hyvä kysyä: miksi te nyt armon alla olette, jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?! Eikö se olekaan Tooraa, kirjain, joka kuolettaa, niin kuin hiljan julistitte?! Ja selvennyksen tarpeesta Paavali jatkaa: (Rom 6:15) ”Kuinka siis on? Saammeko tehdä syntiä, koska emme ole Tooran alla, vaan armon alla? Pois se!”

        Ja nyt voikin kysyä: eikö synti olekaan Tooran rikkomista, niin kuin 1Johannes 3:4 sanoo, ”Jokainen, joka tekee synnin, tekee myös laittomuuden; ja synti on laittomuus.”?!

        Toinen erikoisuus, mitä kristityiltä silloin tällöin kuulee, on, että kukaan ei voi pitää Tooraa. Tooran pitäjälle tämä vihjaa välittömästi, että sen lausuja on lihallinen uskova. Sillä eihän kukaan voi uskoa tähän: Rom 8:6-8 Sillä lihan mieli on kuolema, mutta hengen mieli on elämä ja rauha; sentähden että lihan mieli on vihollisuus Jumalaa vastaan, sillä se ei alistu Jumalan lain alle, eikä se voikaan. Jotka lihan vallassa ovat, ne eivät voi olla Jumalalle otolliset.

        Ja sitten julistaa, ettei hän voi pitää Tooraa?! Se on aivan sama kuin sanoisi, ”olen juoppo, siispä en voi lopettaa juomista” tai ”en auta sairasta ojasta, koska tahtoni on niin heikko”! Emme me elä lihassa, me elämme Hengessä. Ja Henki ei missään kohdin riko Jumalan Tooraa vastaan. Meidän lihamme puolestaan ei edes voi pitää Jumalan Tooraa, ei rahtuakaan, joten se keskustelu on aivan turha, eikä johda minnekään. Kaikki tämä merkitsee sitä, että Tooran pitäminen tarkoittaa yksinkertaisesti Hengen alle alistumista. Sitä, että todistaa, että ruumista määrää Jumala, eikä liha; että Jumalan Tooraa on se, joka kertoo synnin. Tällöin ainoastaan voidaan myös armo ottaa ymmärryksellä vastaan. Sillä eihän kukaan voi kokea armahdusta sellaisesta erheestä, mitä ei edes tajua tehneensä?!

        Jos kristitty ja Tooran pitäjä astuvat Jumalan eteen, kumpi pitää itseään ansiottomampana Jumalan Rakkaudelle? Se, joka todistaa rikkoneensa kaikissa kohdin Jumalaa ja lähimmäistään vastaan, sekä osaa luetella ne käskyt mitä on rikkonut. Vai se, joka vain toteaa olevansa kelvoton, syntinen?
        Tämä oli kompakysymys, jonka oikea vastaus on: kristitty. Miksi? Siksi, että vasta Jumalan edessä kristitty tajuaa olevansa Tooranrikkoja. Tooran pitäjä järkyttyy Jumalan edessä paljon vähemmän, sillä hän kaikella todennäköisyydellä tietää paremmin mitä käskyjä on rikkonut. Tämän ja muunkin sanon rakkaudella, hyvän toivossa, en loukatakseni ketään.

        Siunausta

        Lain rikkominen on syntiä, johon kaikki syyllistyvät:

        Room. 3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla

        Joh. 1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.


        Mutta uusi liitto (uskon vanhurskaus) on itse asiassa sitä, mikä oli jo ennen lakia:

        Room. 4:2 Sillä jos Aabraham on teoista vanhurskautettu, on hänellä kerskaamista, mutta ei Jumalan edessä. Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi". Mutta töitä tekevälle ei lueta palkkaa armosta, vaan ansiosta, mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

        Gal. 3:6 samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia.

        Gal. 3:16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi", joka on Kristus. Minä tarkoitan tätä: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi. Sillä jos perintö tulisi laista, niin se ei enää tulisikaan lupauksesta. Mutta Aabrahamille Jumala on sen lahjoittanut lupauksen kautta. Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.


        Jos usko sitten ei näy mitenkään teoissa (uskon hedelmä), ei henkilö ole vanhurskas:

        Jaak. 2:21 Eikö Aabraham, meidän isämme, tullut vanhurskaaksi teoista, kun vei poikansa Iisakin uhrialttarille? Sinä näet, että usko vaikutti hänen tekojensa mukana, ja teoista usko tuli täydelliseksi; ja niin toteutui Raamatun sana: "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi", ja häntä sanottiin Jumalan ystäväksi. Te näette, että ihminen tulee vanhurskaaksi teoista eikä ainoastaan uskosta. Eikö samoin myös portto Raahab tullut vanhurskaaksi teoista, kun hän otti lähettiläät luokseen ja päästi heidät toista tietä pois? Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut.


      • Uudestisyntyneelle
        shabbatshalom kirjoitti:

        Totuus on sinulle sekavaa, se on ihan ymmärrettävää.

        Vain Raamattu oikein aukeaa !

        Et taida olla uudestisyntynyt ?

        Ymmärrätkö edes mitä siinä tapahtuu ?

        Luin viestisi "Armo riittää" nikille, ja pitää vain sanoa, että ihan sama lakihenkisyys ja farisealainen asenne ja tyyli siinä on kuin seuraavassa Jeesuksen kertomuksessa:

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
        10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
        11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
        12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
        14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

        Olette siis pahasti harhassa luullessanne itsestänne liikoja !

        Gal. 6:3 Sillä jos joku luulee jotakin olevansa, vaikka ei ole mitään, niin hän pettää itsensä.

        1. Kor. 8:2 Jos joku luulee jotakin tietävänsä, ei hän vielä tiedä, niinkuin tietää tulee;


      • Kuuntelin kyllä,
        Chaver Shelach kirjoitti:

        Väärinymmärretty galatalaiskirje 1 Messiaaninen rabbi opettaa!

        https://www.youtube.com/watch?v=lC9H6oJIl6E

        Mutta pitää nyt vain sanoa, että Raamattua ja Paavalin sanoja väännellään tuossa omaksi kadotuksekseen !

        15 ja lukekaa meidän Herramme pitkämielisyys pelastukseksi, josta myös meidän rakas veljemme Paavali hänelle annetun viisauden mukaan teille on kirjoittanut;
        16 niinkuin hän tekee kaikissa kirjeissään, kun hän niissä puhuu näistä asioista, vaikka niissä tosin on yhtä ja toista vaikeatajuista, jota tietämättömät ja vakaantumattomat vääntävät kieroon niinkuin muitakin kirjoituksia, omaksi kadotuksekseen.

        Eli kukin etsii ja löytää omaan "korvasyyhyynsä" sopivat opettajat ja opit ! :(

        2. Tim. 4:3 Sillä aika tulee, jolloin he eivät kärsi tervettä oppia, vaan omien himojensa mukaan korvasyyhyynsä haalivat itselleen opettajia


      • Ei turhaan Paavali
        Y-leikkaus kirjoitti:

        Olet varmaan Vanhan Testamentin lakien noudattajana antanut ympärileikkauttaa kikkelisi?

        Ei turhaan Paavali sanonut näinkin rankasti tuosta leikkelystä:

        Gal. 5:12 Kunpa aivan silpoisivat itsensä, nuo teidän kiihoittajanne!


      • Tuo judaisti rabbi
        Chaver Shelach kirjoitti:

        Väärinymmärretty galatalaiskirje 1 Messiaaninen rabbi opettaa!

        https://www.youtube.com/watch?v=lC9H6oJIl6E

        Jätti mukavasti seuraavan Paavalin todistuksen pois:

        20 ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia;

        Siis Paavali oli ja toimi IKÄÄNKUIN juutalainen, voidakseen julistaa evankeliumia niille, joista hän oli LIHAN puolelta !

        Rabbi väiitti sen sijaan, että Paavali piti vanhasta liitosta kiinni ja pysyi juutalaisena, vastoin siis tätä Paavalin omaa todistusta !

        Tässä tuo Sanan kohta laajemmin !

        19 Sillä vaikka minä olen riippumaton kaikista, olen tehnyt itseni kaikkien palvelijaksi, voittaakseni niin monta kuin suinkin,
        20 ja olen ollut juutalaisille ikäänkuin juutalainen, voittaakseni juutalaisia; lain alaisille ikäänkuin lain alainen, vaikka itse en ole lain alainen, voittaakseni lain alaiset;
        21 ilman lakia oleville ikäänkuin olisin ilman lakia-vaikka en ole ilman Jumalan lakia, vaan olen Kristuksen laissa-voittaakseni ne, jotka ovat ilman lakia;
        22 heikoille minä olen ollut heikko, voittaakseni heikot; kaikille minä olen ollut kaikkea, pelastaakseni edes muutamia.

        3 Mutta ei edes seuralaistani Tiitusta, joka oli kreikkalainen, pakotettu ympärileikkauttamaan itseänsä.
        4 Noiden pariimme luikertaneiden valheveljien tähden, jotka orjuuttaakseen meitä olivat hiipineet vakoilemaan vapauttamme, mikä meillä on Kristuksessa Jeesuksessa,
        5 me emme hetkeksikään alistuneet antamaan heille myöten, että evankeliumin totuus säilyisi teidän keskuudessanne.

        Paavalilla olisi siis ollut vapaus ja vapautus vanhan liiton seremonioista, mutta Rakkaudesta LIHALLISIIN veljiinsä eli juutalaisiin, hän ei käyttänyt vapauttaan, vaan voidakseen evankeliumia julistaa myös heille, Pavaali eli IKÄÄNKUIN juutalainen, ei siis kuten juutalainen, vaan IKÄÄNKUIN !

        Mutta kaikki tämä on teillä yhä sen saman PEITTEEN takana piilossa kuin silloin suurimmalla osalla juutalaisista:

        2. Korinttolaiskirje 3
        13 emmekä tee niinkuin Mooses, joka pani peitteen kasvoillensa, etteivät Israelin lapset näkisi sen loppua, mikä on katoavaista.
        14 Mutta heidän mielensä paatuivat, sillä vielä tänäkin päivänä sama peite, vanhan liiton kirjoituksia luettaessa, pysyy poisottamatta, sillä vasta Kristuksessa se katoaa.
        15 Vielä tänäkin päivänä, kun Moosesta luetaan, on peite heidän sydämensä päällä;
        16 mutta kun heidän sydämensä kääntyy Herran tykö, otetaan peite pois.
        17 Sillä Herra on Henki, ja missä Herran Henki on, siinä on vapaus.
        18 Mutta me kaikki, jotka peittämättömin kasvoin katselemme Herran kirkkautta kuin kuvastimesta, muutumme saman kuvan kaltaisiksi kirkkaudesta kirkkauteen, niinkuin muuttaa Herra, joka on Henki.

        Siis tuo ymmärtämättömyyden peite siis vasta Kristuksessa poistuu, eli silloin vasta nähdään siis Kristus ja Hänen kirkkautensa oikein ja suoraan !


      • Älkää antako sanoa
        Chaver Shelach kirjoitti:

        Väärinymmärretty galatalaiskirje 1 Messiaaninen rabbi opettaa!

        https://www.youtube.com/watch?v=lC9H6oJIl6E

        Älkää antako sanoa itseänne rabbiksi !!!

        Matt. 23:8 Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä.

        Eli jo lähtökohtaisesti homma on pielessä !

        1 Sitten vielä, veljeni, iloitkaa Herrassa! Samoista asioista teille kirjoittaminen ei minua kyllästytä, ja teille se on turvaksi.
        2 Kavahtakaa noita koiria, kavahtakaa noita pahoja työntekijöitä, kavahtakaa noita pilalleleikattuja.
        3 Sillä oikeita ympärileikattuja olemme me, jotka Jumalan Hengessä palvelemme Jumalaa ja kerskaamme Kristuksessa Jeesuksessa, emmekä luota lihaan,
        4 vaikka minulla on, mihin luottaa lihassakin. Jos kuka muu luulee voivansa luottaa lihaan, niin voin vielä enemmän minä,
        5 joka olen ympärileikattu kahdeksanpäiväisenä ja olen Israelin kansaa, Benjaminin sukukuntaa, hebrealainen hebrealaisista syntynyt, ollut lakiin nähden fariseus,
        6 intoon nähden seurakunnan vainooja, lain vanhurskauteen nähden nuhteeton.
        7 Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi.

        8 Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana-että voittaisin omakseni Kristuksen

        9 ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella;
        10 tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta,
        11 jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista.

        Voi voi teitä judaisteja ! :(


      • Bublikaani !
        Uudestisyntyneelle kirjoitti:

        Vain Raamattu oikein aukeaa !

        Et taida olla uudestisyntynyt ?

        Ymmärrätkö edes mitä siinä tapahtuu ?

        Luin viestisi "Armo riittää" nikille, ja pitää vain sanoa, että ihan sama lakihenkisyys ja farisealainen asenne ja tyyli siinä on kuin seuraavassa Jeesuksen kertomuksessa:

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
        10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
        11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
        12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
        14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

        Olette siis pahasti harhassa luullessanne itsestänne liikoja !

        Gal. 6:3 Sillä jos joku luulee jotakin olevansa, vaikka ei ole mitään, niin hän pettää itsensä.

        1. Kor. 8:2 Jos joku luulee jotakin tietävänsä, ei hän vielä tiedä, niinkuin tietää tulee;

        En ole fariseus, sillä en maksa kymmenyksiä, enkä kirkollisveroja !


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        Lain rikkominen on syntiä, johon kaikki syyllistyvät:

        Room. 3:23 Sillä kaikki ovat syntiä tehneet ja ovat Jumalan kirkkautta vailla

        Joh. 1:8 Jos sanomme, ettei meillä ole syntiä, niin me eksytämme itsemme, ja totuus ei ole meissä. Jos me tunnustamme syntimme, on hän uskollinen ja vanhurskas, niin että hän antaa meille synnit anteeksi ja puhdistaa meidät kaikesta vääryydestä. Jos sanomme, ettemme ole syntiä tehneet, niin me teemme hänet valhettelijaksi, ja hänen sanansa ei ole meissä.


        Mutta uusi liitto (uskon vanhurskaus) on itse asiassa sitä, mikä oli jo ennen lakia:

        Room. 4:2 Sillä jos Aabraham on teoista vanhurskautettu, on hänellä kerskaamista, mutta ei Jumalan edessä. Sillä mitä Raamattu sanoo? "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi". Mutta töitä tekevälle ei lueta palkkaa armosta, vaan ansiosta, mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

        Gal. 3:6 samalla tavalla kuin "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi"? Tietäkää siis, että ne, jotka uskoon perustautuvat, ovat Aabrahamin lapsia.

        Gal. 3:16 Mutta nyt lausuttiin lupaukset Aabrahamille ja hänen siemenelleen. Hän ei sano: "Ja siemenille", ikäänkuin monesta, vaan ikäänkuin yhdestä: "Ja sinun siemenellesi", joka on Kristus. Minä tarkoitan tätä: Jumalan ennen vahvistamaa testamenttia ei neljänsadan kolmenkymmenen vuoden perästä tullut laki voi kumota, niin että se tekisi lupauksen mitättömäksi. Sillä jos perintö tulisi laista, niin se ei enää tulisikaan lupauksesta. Mutta Aabrahamille Jumala on sen lahjoittanut lupauksen kautta. Mitä varten sitten on laki? Se on rikkomusten tähden jäljestäpäin lisätty olemaan siihen asti, kunnes oli tuleva se siemen, jolle lupaus oli annettu; ja se säädettiin enkelien kautta, välimiehen kädellä.


        Jos usko sitten ei näy mitenkään teoissa (uskon hedelmä), ei henkilö ole vanhurskas:

        Jaak. 2:21 Eikö Aabraham, meidän isämme, tullut vanhurskaaksi teoista, kun vei poikansa Iisakin uhrialttarille? Sinä näet, että usko vaikutti hänen tekojensa mukana, ja teoista usko tuli täydelliseksi; ja niin toteutui Raamatun sana: "Aabraham uskoi Jumalaa, ja se luettiin hänelle vanhurskaudeksi", ja häntä sanottiin Jumalan ystäväksi. Te näette, että ihminen tulee vanhurskaaksi teoista eikä ainoastaan uskosta. Eikö samoin myös portto Raahab tullut vanhurskaaksi teoista, kun hän otti lähettiläät luokseen ja päästi heidät toista tietä pois? Sillä niinkuin ruumis ilman henkeä on kuollut, niin myös usko ilman tekoja on kuollut.

        Tekstin olen itse kirjoittanut israelin palstalle, ei ole kenenkään jäljiltä. Tykkään että perustelit hyvin! Kuitenkin se kultainen kysymys jäi vastaamatta, sanoit; "Lain rikkominen on syntiä, johon kaikki syyllistyvät". Tarkoitatko tällä sitä jos olisin juoppo siispä en voi lopettaa juomista? Jeesus kutsuu ihmiset tekemään parannuksen synneistä, niinku Johannes sanoi synti on Tooran käskyjen rikkomista, eikö parannuksen tekeminen ole ensin katuminen ja sitten Tooran noudattaminen? Miksi Jeesus kutsui niitä jotka noudattavat Tooraa suureksi taivasten valtakunnassa? Toinen asia on miksi olette nyt armon alla , jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?
        Ja kolmas asia on miksi Jeesus tuomitsee tooran rikkojat ja sanoo "en tunne teitä"?

        Siunausta


      • Jos Toora on voimass
        shabbatshalom kirjoitti:

        Tekstin olen itse kirjoittanut israelin palstalle, ei ole kenenkään jäljiltä. Tykkään että perustelit hyvin! Kuitenkin se kultainen kysymys jäi vastaamatta, sanoit; "Lain rikkominen on syntiä, johon kaikki syyllistyvät". Tarkoitatko tällä sitä jos olisin juoppo siispä en voi lopettaa juomista? Jeesus kutsuu ihmiset tekemään parannuksen synneistä, niinku Johannes sanoi synti on Tooran käskyjen rikkomista, eikö parannuksen tekeminen ole ensin katuminen ja sitten Tooran noudattaminen? Miksi Jeesus kutsui niitä jotka noudattavat Tooraa suureksi taivasten valtakunnassa? Toinen asia on miksi olette nyt armon alla , jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?
        Ja kolmas asia on miksi Jeesus tuomitsee tooran rikkojat ja sanoo "en tunne teitä"?

        Siunausta

        Jos Toora on voimassa yhä, niin silloin ovat eläinuhritkin !!!

        Ei ole enää Uudessa liitossa !!!


      • shabbatshalom
        Älkää antako sanoa kirjoitti:

        Älkää antako sanoa itseänne rabbiksi !!!

        Matt. 23:8 Mutta te älkää antako kutsua itseänne rabbiksi, sillä yksi on teidän opettajanne, ja te olette kaikki veljiä.

        Eli jo lähtökohtaisesti homma on pielessä !

        1 Sitten vielä, veljeni, iloitkaa Herrassa! Samoista asioista teille kirjoittaminen ei minua kyllästytä, ja teille se on turvaksi.
        2 Kavahtakaa noita koiria, kavahtakaa noita pahoja työntekijöitä, kavahtakaa noita pilalleleikattuja.
        3 Sillä oikeita ympärileikattuja olemme me, jotka Jumalan Hengessä palvelemme Jumalaa ja kerskaamme Kristuksessa Jeesuksessa, emmekä luota lihaan,
        4 vaikka minulla on, mihin luottaa lihassakin. Jos kuka muu luulee voivansa luottaa lihaan, niin voin vielä enemmän minä,
        5 joka olen ympärileikattu kahdeksanpäiväisenä ja olen Israelin kansaa, Benjaminin sukukuntaa, hebrealainen hebrealaisista syntynyt, ollut lakiin nähden fariseus,
        6 intoon nähden seurakunnan vainooja, lain vanhurskauteen nähden nuhteeton.
        7 Mutta mikä minulle oli voitto, sen minä olen Kristuksen tähden lukenut tappioksi.

        8 Niinpä minä todella luen kaikki tappioksi tuon ylen kalliin, Kristuksen Jeesuksen, minun Herrani, tuntemisen rinnalla, sillä hänen tähtensä minä olen menettänyt kaikki ja pidän sen roskana-että voittaisin omakseni Kristuksen

        9 ja minun havaittaisiin olevan hänessä ja omistavan, ei omaa vanhurskautta, sitä, joka laista tulee, vaan sen, joka tulee Kristuksen uskon kautta, sen vanhurskauden, joka tulee Jumalasta uskon perusteella;
        10 tunteakseni hänet ja hänen ylösnousemisensa voiman ja hänen kärsimyksiensä osallisuuden, tullessani hänen kaltaisekseen samankaltaisen kuoleman kautta,
        11 jos minä ehkä pääsen ylösnousemiseen kuolleista.

        Voi voi teitä judaisteja ! :(

        Jeesus sanoi kans että HÄN ON AINOA OPETTAJA, ei kukaan saa mennää Jeesuksesta yli, kuitenkin pidät Paavalia arvokkaampana, hänen väärinymmärrettyjä kirjeitä tänne kopsat kilometrikaupalla. Sanoiko Jeesus sinulle että saat rikkoa Jumalaan Tooraa? Painaa päähän että juutalaisuudessa on kaksi Tooraa, kirjallinen Toora ja on suullinen Toora. Suullinen Toora on kulkenut perimätietona rabbilta rabbille. Juutalaisuuden käsitys on että suullinen Toora selittää kirjallisen Tooran, eikä kirjallista voida ymmärtää ilman suullista. Fariseusten käsitys oli että tavallinen ihminen ei siis heidän mukaansa voinut ymmärtää kirjallistakaan Tooraa ilman heidän suullista Tooraa. Jeesus ei hyväksynyt suullista Tooraa ns perinnäissäännöt. Jeesus ei noudattanut fariseusten suullista Tooraa vain sensijaan Jeesus noudatti kirjoitettua Tooraa ja yritti palauttaa ihmisiä puhtaaseen Tooran tulkintaan. Jeesus ja Paavali johdonmukaisesti vastusti suullista Tooraa. Tooran mukaan henkilö joka tekee ihmeitä, mutta eksyttää ihmiset pois Toorasta, on väärä profeetta.


      • Höpö höpö !
        shabbatshalom kirjoitti:

        Jeesus sanoi kans että HÄN ON AINOA OPETTAJA, ei kukaan saa mennää Jeesuksesta yli, kuitenkin pidät Paavalia arvokkaampana, hänen väärinymmärrettyjä kirjeitä tänne kopsat kilometrikaupalla. Sanoiko Jeesus sinulle että saat rikkoa Jumalaan Tooraa? Painaa päähän että juutalaisuudessa on kaksi Tooraa, kirjallinen Toora ja on suullinen Toora. Suullinen Toora on kulkenut perimätietona rabbilta rabbille. Juutalaisuuden käsitys on että suullinen Toora selittää kirjallisen Tooran, eikä kirjallista voida ymmärtää ilman suullista. Fariseusten käsitys oli että tavallinen ihminen ei siis heidän mukaansa voinut ymmärtää kirjallistakaan Tooraa ilman heidän suullista Tooraa. Jeesus ei hyväksynyt suullista Tooraa ns perinnäissäännöt. Jeesus ei noudattanut fariseusten suullista Tooraa vain sensijaan Jeesus noudatti kirjoitettua Tooraa ja yritti palauttaa ihmisiä puhtaaseen Tooran tulkintaan. Jeesus ja Paavali johdonmukaisesti vastusti suullista Tooraa. Tooran mukaan henkilö joka tekee ihmeitä, mutta eksyttää ihmiset pois Toorasta, on väärä profeetta.

        Mitä Paavali sanoikaan ?

        11 Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista;
        12 enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.


      • shabbatshalom
        Jos Toora on voimass kirjoitti:

        Jos Toora on voimassa yhä, niin silloin ovat eläinuhritkin !!!

        Ei ole enää Uudessa liitossa !!!

        1Joh.5:3 Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme Hänen käskynsä, ja Hänen käskynsä eivät ole raskaat.

        Olet valmis menemään kuinka pitkälle että saat hyvällä omatunnolla jatkaa synnistä elämää! Jätit vastaamatta kysymykseen niin mitä sinä tällä iniset?


      • Harmittaako jo ?
        shabbatshalom kirjoitti:

        1Joh.5:3 Sillä rakkaus Jumalaan on se, että pidämme Hänen käskynsä, ja Hänen käskynsä eivät ole raskaat.

        Olet valmis menemään kuinka pitkälle että saat hyvällä omatunnolla jatkaa synnistä elämää! Jätit vastaamatta kysymykseen niin mitä sinä tällä iniset?

        Kun harhaoppisi paljastetaan ?

        Siis ovatko eläinuhrit siis sinun oppisi mukaan voimassa ???


      • shabbatshalom
        Höpö höpö ! kirjoitti:

        Mitä Paavali sanoikaan ?

        11 Sillä minä teen teille tiettäväksi, veljet, että minun julistamani evankeliumi ei ole ihmisten mukaista;
        12 enkä minä olekaan sitä ihmisiltä saanut, eikä sitä ole minulle opetettu, vaan Jeesus Kristus on sen minulle ilmoittanut.

        Niinhän se Jeesus on höpö höpö sinulle, kyllä vain tälläinen makara syöjää ymmärtää kaksi tuhatta vuotta vanhoja kirjeitä fareisus-juutalais-nasaretilaisuudeen kirjoittajan ajatuksia kirjainten takana!! Jopa Keefakan EI YMMÄRTÄNYT NIITÄ JA VAROITTI NIISTÄ että ne voi johdattaa oma kadotukseen.Mutta sinä ymmärrät kaikki koska sinä teet suurempia ihmeitä kuin Keefaa.


      • Mutta ymmärrystä
        Bublikaani ! kirjoitti:

        En ole fariseus, sillä en maksa kymmenyksiä, enkä kirkollisveroja !

        Mutta ymmärrystä puuttuu ?

        Vai etkö ymmärrä lukemaasi ?

        Kirjoitin FARISEALAISUUS, en fariseus !

        Farisealaisuus on juuri tuon kaltaista itsensä koroittamaista ja muiden halveksintaa, johon TAAS lankesit !

        Joten sinä TAAS vain omilla sanoillasi ja toimillasi vahvistit näkemykseni oikeaksi ! ;)

        Harmittaako ? :)


      • shabbatshalom
        Harmittaako jo ? kirjoitti:

        Kun harhaoppisi paljastetaan ?

        Siis ovatko eläinuhrit siis sinun oppisi mukaan voimassa ???

        Eikö Jeesuksen uhrikuolema täyttänyt uhri järjestelmä ja poisti Tooran kirouksen? Koska Toorassa on elämä ja kuolema, siunaus ja kirous, Tooran noudattamisesta on suuri palkka (Ps.19:12), "kullekin maksetaan hänen tekojensa mukaan, SEN TAKIA Jeesus kutsu Tooran noudattaja SUUREKSI ja Tooran purkaja pieneksi, Jeesus EI sanonut että tooraan purkaja ei pääse taivaaseen, vain että "häntä kutsutaan pieneksi". Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle. Toorassa ei ole enää kirousta vaan palkkaa.Enempää en jaksa keskustella kanssasi. "Jos teitä ei oteta vastaan, lähtekää pois sellaisesta kaupungista ja pudistakaa pöly jaloistanne todistukseksi heitä vastaan"- Jeesus. NYT KUN TOTTELEN TUOTA KÄSKYÄ OLENKO KIROTTU?


      • Uhraatko eläinuhreja
        shabbatshalom kirjoitti:

        Niinhän se Jeesus on höpö höpö sinulle, kyllä vain tälläinen makara syöjää ymmärtää kaksi tuhatta vuotta vanhoja kirjeitä fareisus-juutalais-nasaretilaisuudeen kirjoittajan ajatuksia kirjainten takana!! Jopa Keefakan EI YMMÄRTÄNYT NIITÄ JA VAROITTI NIISTÄ että ne voi johdattaa oma kadotukseen.Mutta sinä ymmärrät kaikki koska sinä teet suurempia ihmeitä kuin Keefaa.

        Vastaa nyt selvästi !

        Siis jos väität, että Toora on voimassa, niin silloin ovat eläin uhritkin !

        Missä uhraat niitä ?


      • Koetko nyt jopa
        shabbatshalom kirjoitti:

        Eikö Jeesuksen uhrikuolema täyttänyt uhri järjestelmä ja poisti Tooran kirouksen? Koska Toorassa on elämä ja kuolema, siunaus ja kirous, Tooran noudattamisesta on suuri palkka (Ps.19:12), "kullekin maksetaan hänen tekojensa mukaan, SEN TAKIA Jeesus kutsu Tooran noudattaja SUUREKSI ja Tooran purkaja pieneksi, Jeesus EI sanonut että tooraan purkaja ei pääse taivaaseen, vain että "häntä kutsutaan pieneksi". Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle. Toorassa ei ole enää kirousta vaan palkkaa.Enempää en jaksa keskustella kanssasi. "Jos teitä ei oteta vastaan, lähtekää pois sellaisesta kaupungista ja pudistakaa pöly jaloistanne todistukseksi heitä vastaan"- Jeesus. NYT KUN TOTTELEN TUOTA KÄSKYÄ OLENKO KIROTTU?

        Koetko nyt jopa itsesi kirotuksi ?

        Joudutko todella tuollaisiakin miettimään ?

        Ei ole helppoa sinullakaan näemmä ! :(


      • Herraonyksi
        Koetko nyt jopa kirjoitti:

        Koetko nyt jopa itsesi kirotuksi ?

        Joudutko todella tuollaisiakin miettimään ?

        Ei ole helppoa sinullakaan näemmä ! :(

        Olet perkeleellinen valhetelija ja vääristelijä.Tahallinen julkinen vääristely ! Pelkäät niin kovasti kolme jumalanpalvoja, totella käskyjä että luulet että ihmiset kirottu sen noudattamisessa. Olet kolme jumalan palvoja rikkonut ensimmäisen käskyn miljoona kertaa ja joka kerta luulet että olet oikeassa, etkä syntiä tehnyt. Hän tuomitsee sinut sen vuoksi, että olet tehnyt syntiä.


      • No nyt lähti jo
        Herraonyksi kirjoitti:

        Olet perkeleellinen valhetelija ja vääristelijä.Tahallinen julkinen vääristely ! Pelkäät niin kovasti kolme jumalanpalvoja, totella käskyjä että luulet että ihmiset kirottu sen noudattamisessa. Olet kolme jumalan palvoja rikkonut ensimmäisen käskyn miljoona kertaa ja joka kerta luulet että olet oikeassa, etkä syntiä tehnyt. Hän tuomitsee sinut sen vuoksi, että olet tehnyt syntiä.

        No nyt lähti jo sinulla tosi pahasti "lapasesta" !

        Eli jos en hyväksy oppejasi alat jo demonisoimaan minua !

        Olet NYT ihan rauhassa ja katsotaan sitten viimeisellä tuomiolla, kun kukin vastaa omista toimistaan Jeesuksen tuomioistuimen edessä !

        2. Kor. 5:10 Sillä kaikkien meidän pitää ilmestymän Kristuksen tuomioistuimen eteen, että kukin saisi sen mukaan, kuin hän ruumiissa ollessaan on tehnyt, joko hyvää tai pahaa.

        Siis tuossa Jeesuksen Kristuksen eli Jumalan tuomioistuimen edessä kun sitten väität Jeesukselle, että et sinä Jeesus ole mikään Jumala, niin miten luulet siinä kohtaa käyvän sinulle itsellesi ?

        1. Kor. 4:5 Älkää sentähden lausuko mitään tuomiota, ennenkuin aika on, ennenkuin Herra tulee, joka myös on saattava valoon pimeyden kätköt ja tuova ilmi sydänten aivoitukset; ja silloin kukin saa kiitoksensa Jumalalta.

        Muuten voisitko yrittää kirjoittaa suomeksi ?


      • shabbatshalom
        Herraonyksi kirjoitti:

        Olet perkeleellinen valhetelija ja vääristelijä.Tahallinen julkinen vääristely ! Pelkäät niin kovasti kolme jumalanpalvoja, totella käskyjä että luulet että ihmiset kirottu sen noudattamisessa. Olet kolme jumalan palvoja rikkonut ensimmäisen käskyn miljoona kertaa ja joka kerta luulet että olet oikeassa, etkä syntiä tehnyt. Hän tuomitsee sinut sen vuoksi, että olet tehnyt syntiä.

        Olet ihan oikeassa, mutta me olemme kaksi ihan eri ihmistä, näköjään hänen mielestä olemme sama olemusta. Jos ei ymmärrä raamattuun kaikista tärkeintä, helppoa ja yksinkertaista asiaa, niin kuinka siis voi ymmärtää mitää Jeesus opetti?

        Siunausta


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        Tekstin olen itse kirjoittanut israelin palstalle, ei ole kenenkään jäljiltä. Tykkään että perustelit hyvin! Kuitenkin se kultainen kysymys jäi vastaamatta, sanoit; "Lain rikkominen on syntiä, johon kaikki syyllistyvät". Tarkoitatko tällä sitä jos olisin juoppo siispä en voi lopettaa juomista? Jeesus kutsuu ihmiset tekemään parannuksen synneistä, niinku Johannes sanoi synti on Tooran käskyjen rikkomista, eikö parannuksen tekeminen ole ensin katuminen ja sitten Tooran noudattaminen? Miksi Jeesus kutsui niitä jotka noudattavat Tooraa suureksi taivasten valtakunnassa? Toinen asia on miksi olette nyt armon alla , jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?
        Ja kolmas asia on miksi Jeesus tuomitsee tooran rikkojat ja sanoo "en tunne teitä"?

        Siunausta

        > Tarkoitatko tällä sitä jos olisin juoppo siispä en voi lopettaa juomista?

        Jokainen on kutsuttu tekemään parannusta elämässään. Kukapa tahtoisi jatkaa synnin tekemistä armahdettuna? Mutta ihminen on vain sellainen, että täällä ajassa emme langenneen luontomme takia koskaan kykene elämään täysin synnittömästi. Toistan tämän (Room. 7:15):

        Sillä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen; sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon, vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen. Mutta jos minä teen sitä, mitä en tahdo, niin minä myönnän, että laki on hyvä. Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu. Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni; sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin, mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on. Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla SYNNIN LAKIA. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on VAPAUTTANUT sinut SYNNIN ja kuoleman LAISTA. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.

        > Miksi Jeesus kutsui niitä jotka noudattavat Tooraa suureksi taivasten valtakunnassa?

        Vastasit jo itse: "Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle."

        > Toinen asia on miksi olette nyt armon alla , jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?

        Koska Jeesus on pitänyt lain meidän puolestamme ja sovittanut rikkomuksemme ristillä.

        2. Kor. 5:21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.

        Jes. 53:10 Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä [Jumalan lapsia] ja elää kauan [ikuisesti], ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa. Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.

        > Ja kolmas asia on miksi Jeesus tuomitsee tooran rikkojat ja sanoo "en tunne teitä"?

        Jeesus ei koskaan tuntenut heitä, joten he eivät ihmeteoista ja Herran nimen käytöstä huolimatta olleet tulleet koskaan uskoon. Koska he eivät olleet uskossa, heidän syntejään ei tietenkään ole sovitettu ja he ovat siten yhä lain rikkojan asemassa.


      • Tästä nousi mieleeni
        shabbatshalom kirjoitti:

        Olet ihan oikeassa, mutta me olemme kaksi ihan eri ihmistä, näköjään hänen mielestä olemme sama olemusta. Jos ei ymmärrä raamattuun kaikista tärkeintä, helppoa ja yksinkertaista asiaa, niin kuinka siis voi ymmärtää mitää Jeesus opetti?

        Siunausta

        Seuraava Sanan kohta:

        1. Kor. 2:12 Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;

        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.

        14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.

        Siis vain Hengellinen ihminen eli uudestisyntynyt uskova voi ymmärtää Hengellisiä asioita, ja siksi näistä on turhaa puhua sille jolla ei ole Henkeä itsessään !

        Siis ymmärtääkseni et ole siis uudestisyntynyt, koska et kykene näitä Hengellisiä asioita ymmärtää !

        Siis tilanne on ihan samankaltainen kuin aikoinaan Nikodeemuksen kohdalla, joka oli Tooran tunteva ja toimi siis arvostettuna opettajana:

        Johannes 3
        1 Mutta oli mies, fariseusten joukosta, nimeltä Nikodeemus, juutalaisten hallitusmiehiä.
        2 Hän tuli Jeesuksen tykö yöllä ja sanoi hänelle: "Rabbi, me tiedämme, että sinun opettajaksi tulemisesi on Jumalasta, sillä ei kukaan voi tehdä niitä tunnustekoja, joita sinä teet, ellei Jumala ole hänen kanssansa."
        3 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: joka ei synny uudesti, ylhäältä, se ei voi nähdä Jumalan valtakuntaa".
        4 Nikodeemus sanoi hänelle: "Kuinka voi ihminen vanhana syntyä? Eihän hän voi jälleen mennä äitinsä kohtuun ja syntyä?"
        5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.
        6 Mikä lihasta on syntynyt, on liha; ja mikä Hengestä on syntynyt, on henki.
        7 Älä ihmettele, että minä sanoin sinulle: teidän täytyy syntyä uudesti, ylhäältä.
        8 Tuuli puhaltaa, missä tahtoo, ja sinä kuulet sen huminan, mutta et tiedä, mistä se tulee ja minne se menee; niin on jokaisen, joka on Hengestä syntynyt."
        9 Nikodeemus vastasi ja sanoi hänelle: "Kuinka tämä voi tapahtua?"
        10 Jeesus vastasi ja sanoi hänelle: "Sinä olet Israelin opettaja etkä tätä tiedä!
        11 Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: me puhumme, mitä tiedämme, ja todistamme, mitä olemme nähneet, ettekä te ota vastaan meidän todistustamme.
        12 Jos ette usko, kun minä puhun teille maallisista, kuinka te uskoisitte, jos minä puhun teille taivaallisista?

        Siis kuten Jeesus tuli tuohon lopputulemaan jakeessa 12, niin samoin olen minä tullut samaan sinun kohdallasi shabbatshalom, ikävä kyllä ! :(


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        > Tarkoitatko tällä sitä jos olisin juoppo siispä en voi lopettaa juomista?

        Jokainen on kutsuttu tekemään parannusta elämässään. Kukapa tahtoisi jatkaa synnin tekemistä armahdettuna? Mutta ihminen on vain sellainen, että täällä ajassa emme langenneen luontomme takia koskaan kykene elämään täysin synnittömästi. Toistan tämän (Room. 7:15):

        Sillä minä en tunne omakseni sitä, mitä teen; sillä minä en toteuta sitä, mitä tahdon, vaan mitä minä vihaan, sitä minä teen. Mutta jos minä teen sitä, mitä en tahdo, niin minä myönnän, että laki on hyvä. Niin en nyt enää tee sitä minä, vaan synti, joka minussa asuu. Sillä minä tiedän, ettei minussa, se on minun lihassani, asu mitään hyvää. Tahto minulla kyllä on, mutta voimaa hyvän toteuttamiseen ei; sillä sitä hyvää, mitä minä tahdon, minä en tee, vaan sitä pahaa, mitä en tahdo, minä teen. Jos minä siis teen sitä, mitä en tahdo, niin sen tekijä en enää ole minä, vaan synti, joka minussa asuu. Niin huomaan siis itsessäni, minä, joka tahdon hyvää tehdä, sen lain, että paha riippuu minussa kiinni; sillä sisällisen ihmiseni puolesta minä ilolla yhdyn Jumalan lakiin, mutta jäsenissäni minä näen toisen lain, joka sotii minun mieleni lakia vastaan ja pitää minut vangittuna synnin laissa, joka minun jäsenissäni on. Minä viheliäinen ihminen, kuka pelastaa minut tästä kuoleman ruumiista? Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla SYNNIN LAKIA. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on VAPAUTTANUT sinut SYNNIN ja kuoleman LAISTA. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.

        > Miksi Jeesus kutsui niitä jotka noudattavat Tooraa suureksi taivasten valtakunnassa?

        Vastasit jo itse: "Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle."

        > Toinen asia on miksi olette nyt armon alla , jos ette ole velvoitetut pitämään Tooraa?

        Koska Jeesus on pitänyt lain meidän puolestamme ja sovittanut rikkomuksemme ristillä.

        2. Kor. 5:21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.

        Jes. 53:10 Mutta Herra näki hyväksi runnella häntä, lyödä hänet sairaudella. Jos sinä panet hänen sielunsa vikauhriksi, saa hän nähdä jälkeläisiä [Jumalan lapsia] ja elää kauan [ikuisesti], ja Herran tahto toteutuu hänen kauttansa. Sielunsa vaivan tähden hän saa nähdä sen ja tulee ravituksi. Tuntemuksensa kautta hän, minun vanhurskas palvelijani, vanhurskauttaa monet, sälyttäen päällensä heidän pahat tekonsa. Sentähden minä jaan hänelle osan suurten joukossa, ja väkevien kanssa hän saalista jakaa; sillä hän antoi sielunsa alttiiksi kuolemaan, ja hänet luettiin pahantekijäin joukkoon, hän kantoi monien synnit, ja hän rukoili pahantekijäin puolesta.

        > Ja kolmas asia on miksi Jeesus tuomitsee tooran rikkojat ja sanoo "en tunne teitä"?

        Jeesus ei koskaan tuntenut heitä, joten he eivät ihmeteoista ja Herran nimen käytöstä huolimatta olleet tulleet koskaan uskoon. Koska he eivät olleet uskossa, heidän syntejään ei tietenkään ole sovitettu ja he ovat siten yhä lain rikkojan asemassa.

        >>Vastasit jo itse: "Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle.">>Koska Jeesus on pitänyt lain meidän puolestamme ja sovittanut rikkomuksemme ristillä. Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla SYNNIN LAKIA. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on VAPAUTTANUT sinut SYNNIN ja kuoleman LAISTA. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.>>Jeesus ei koskaan tuntenut heitä, joten he eivät ihmeteoista ja Herran nimen käytöstä huolimatta olleet tulleet koskaan uskoon. Koska he eivät olleet uskossa, heidän syntejään ei tietenkään ole sovitettu ja he ovat siten yhä lain rikkojan asemassa.


      • shabbatshalom
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>Vastasit jo itse: "Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle.">>Koska Jeesus on pitänyt lain meidän puolestamme ja sovittanut rikkomuksemme ristillä. Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla SYNNIN LAKIA. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on VAPAUTTANUT sinut SYNNIN ja kuoleman LAISTA. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.>>Jeesus ei koskaan tuntenut heitä, joten he eivät ihmeteoista ja Herran nimen käytöstä huolimatta olleet tulleet koskaan uskoon. Koska he eivät olleet uskossa, heidän syntejään ei tietenkään ole sovitettu ja he ovat siten yhä lain rikkojan asemassa.

        Anteeksi väärin kirjoituksesta, joku näkee vaivaa sitä, nämä armosta pelastuneet.


      • shabbatshalom
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>Vastasit jo itse: "Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle.">>Koska Jeesus on pitänyt lain meidän puolestamme ja sovittanut rikkomuksemme ristillä. Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla SYNNIN LAKIA. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on VAPAUTTANUT sinut SYNNIN ja kuoleman LAISTA. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.>>Jeesus ei koskaan tuntenut heitä, joten he eivät ihmeteoista ja Herran nimen käytöstä huolimatta olleet tulleet koskaan uskoon. Koska he eivät olleet uskossa, heidän syntejään ei tietenkään ole sovitettu ja he ovat siten yhä lain rikkojan asemassa.

        Lisään vielä sen, että viimeisen päivään pyhät joilla on Jumalan käskyt ja Jeesuksen usko, laulavat voitto laulun Jumalalle, "Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä..." Joh 15:3

        Eli ei ollut kristillinen laulu, tuo laulu on TOORASSA.

        Koko Israelin kansa oli kokoontunut kuulemaan, kun Mooses lausui sille tämän laulun sanat alusta loppuun saakka:http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/5Moos.32.html


      • Vähänpä ymmärrät
        shabbatshalom kirjoitti:

        Lisään vielä sen, että viimeisen päivään pyhät joilla on Jumalan käskyt ja Jeesuksen usko, laulavat voitto laulun Jumalalle, "Ja he veisasivat Mooseksen, Jumalan palvelijan, virttä..." Joh 15:3

        Eli ei ollut kristillinen laulu, tuo laulu on TOORASSA.

        Koko Israelin kansa oli kokoontunut kuulemaan, kun Mooses lausui sille tämän laulun sanat alusta loppuun saakka:http://www.evl.fi/raamattu/1933,38/5Moos.32.html

        Sillä YKSIKÄÄN Egytistä lähtenyt ympärileikattu EI saavuttanut luvattua maata !

        EI YKSIKÄÄN, ja se on kuva siitä, että laki liiton kautta ei voi ihminen saavuttaa luvattua maata, vaan vain Jeesuksen kautta eli uuden liiton kautta !

        Ne 40v aikana erämaassa syntyneet sen sijaan pääsivät luvattuun maahan, ja heitä ei oltu ympärileikattu, heidät leikattiin vasta luvatussa maassa Joosuan toimesta ja leikkaamattomilla kivillä(Jumalan muovaamilla,joihin ihminen ei ole koskenut), eli se on kuva siitä, että Jumala ympärileikkaa uudestisyntyneen sydämen !

        Mutta näitäkään asioita et varmasti ymmärrä, koska Henki ei ole niitä sinulle opettanut, vaan LUULET ITSE paljon tietäväsi !


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>Vastasit jo itse: "Toisin sanoen pelastus on uskosta Jeesuksen Jumalan poikana , mutta palkka ja siunaus tulee kuuliaisuudesta Tooralle.">>Koska Jeesus on pitänyt lain meidän puolestamme ja sovittanut rikkomuksemme ristillä. Kiitos Jumalalle Jeesuksen Kristuksen, meidän Herramme, kautta! Niin minä siis tämmöisenäni palvelen mielellä Jumalan lakia, mutta lihalla SYNNIN LAKIA. Niin ei nyt siis ole mitään kadotustuomiota niille, jotka Kristuksessa Jeesuksessa ovat. Sillä elämän hengen laki Kristuksessa Jeesuksessa on VAPAUTTANUT sinut SYNNIN ja kuoleman LAISTA. Sillä mikä laille oli mahdotonta, koska se oli lihan kautta heikoksi tullut, sen Jumala teki, lähettämällä oman Poikansa syntisen lihan kaltaisuudessa ja synnin tähden ja tuomitsemalla synnin lihassa, että LAIN VANHURSKAUS TÄYTETTÄISIIN MEISSÄ, jotka emme vaella lihan mukaan, vaan Hengen.>>Jeesus ei koskaan tuntenut heitä, joten he eivät ihmeteoista ja Herran nimen käytöstä huolimatta olleet tulleet koskaan uskoon. Koska he eivät olleet uskossa, heidän syntejään ei tietenkään ole sovitettu ja he ovat siten yhä lain rikkojan asemassa.

        Yksi käskyistä on "Muista pyhittää lepopäivä". Onko se sitten aurinkojumalalle pakanuudessa pyhitettynä päivänä, Saturnus-jumalan päivänä (lauantai) tai muuna päivänä ei ole mielestäni niin tärkeä kysymys. Yksi päivä viikossa. Suomessa lepopäivänä pidetään yleensä sunnuntaita, joten minä teen maassa maan tavalla, niin en häiritse toisten rauhaa.

        > En siis ole pakotettu enää tekemään syntiä...Noudatan Tooraa vapaasta tahdostani

        Mutta epäonnistut kuitenkin ja teet syntiä. Et mitenkään pääse eroon synnistä uskovaisenakaan. Ethän ole viisaampi tai kykenevämpi kuin Paavali, joka sai oppinsa suoraan Jeesukselta (Gal. 1:11-12)? Paavalistakaan ei tullut täydellistä lain pitäjää. Vain Jeesus pystyi siihen.

        Paavalin sanoman ydin on Jeesus Kristus, ristiinnaulittuna (1. Kor. 2:2). Hänen kauttaan saamme levon lain teoista: "Matt. 11:28 Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon."

        > Eikö tässä kuvata kristillisiä uskovaisia?

        Mielestäni ei, koska Jeesus ei ole heitä koskaan tuntenut. Joh. 10:14 Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut

        > "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiään vastaan, JOTKA PITÄVÄT JUMALAN KÄSKYT ja joilla on Jeesuksen todistus"

        Tuo ei voi tarkoittaa sellaisia, jotka onnistuvat aina pitämään kaikki käskyt, koska sellaisia ihmisiä ei ole.


      • VESITTELIJÄT !
        Armo riittää kirjoitti:

        Yksi käskyistä on "Muista pyhittää lepopäivä". Onko se sitten aurinkojumalalle pakanuudessa pyhitettynä päivänä, Saturnus-jumalan päivänä (lauantai) tai muuna päivänä ei ole mielestäni niin tärkeä kysymys. Yksi päivä viikossa. Suomessa lepopäivänä pidetään yleensä sunnuntaita, joten minä teen maassa maan tavalla, niin en häiritse toisten rauhaa.

        > En siis ole pakotettu enää tekemään syntiä...Noudatan Tooraa vapaasta tahdostani

        Mutta epäonnistut kuitenkin ja teet syntiä. Et mitenkään pääse eroon synnistä uskovaisenakaan. Ethän ole viisaampi tai kykenevämpi kuin Paavali, joka sai oppinsa suoraan Jeesukselta (Gal. 1:11-12)? Paavalistakaan ei tullut täydellistä lain pitäjää. Vain Jeesus pystyi siihen.

        Paavalin sanoman ydin on Jeesus Kristus, ristiinnaulittuna (1. Kor. 2:2). Hänen kauttaan saamme levon lain teoista: "Matt. 11:28 Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon."

        > Eikö tässä kuvata kristillisiä uskovaisia?

        Mielestäni ei, koska Jeesus ei ole heitä koskaan tuntenut. Joh. 10:14 Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut

        > "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiään vastaan, JOTKA PITÄVÄT JUMALAN KÄSKYT ja joilla on Jeesuksen todistus"

        Tuo ei voi tarkoittaa sellaisia, jotka onnistuvat aina pitämään kaikki käskyt, koska sellaisia ihmisiä ei ole.

        Jo tuli taas vesittelyä kerrakseen. Olkoon puheenne on on, tahi ei, ei !


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        Yksi käskyistä on "Muista pyhittää lepopäivä". Onko se sitten aurinkojumalalle pakanuudessa pyhitettynä päivänä, Saturnus-jumalan päivänä (lauantai) tai muuna päivänä ei ole mielestäni niin tärkeä kysymys. Yksi päivä viikossa. Suomessa lepopäivänä pidetään yleensä sunnuntaita, joten minä teen maassa maan tavalla, niin en häiritse toisten rauhaa.

        > En siis ole pakotettu enää tekemään syntiä...Noudatan Tooraa vapaasta tahdostani

        Mutta epäonnistut kuitenkin ja teet syntiä. Et mitenkään pääse eroon synnistä uskovaisenakaan. Ethän ole viisaampi tai kykenevämpi kuin Paavali, joka sai oppinsa suoraan Jeesukselta (Gal. 1:11-12)? Paavalistakaan ei tullut täydellistä lain pitäjää. Vain Jeesus pystyi siihen.

        Paavalin sanoman ydin on Jeesus Kristus, ristiinnaulittuna (1. Kor. 2:2). Hänen kauttaan saamme levon lain teoista: "Matt. 11:28 Tulkaa minun tyköni, kaikki työtätekeväiset ja raskautetut, niin minä annan teille levon."

        > Eikö tässä kuvata kristillisiä uskovaisia?

        Mielestäni ei, koska Jeesus ei ole heitä koskaan tuntenut. Joh. 10:14 Minä olen se hyvä paimen, ja minä tunnen omani, ja minun omani tuntevat minut

        > "Ja lohikäärme vihastui vaimoon ja lähti käymään sotaa muita hänen jälkeläisiään vastaan, JOTKA PITÄVÄT JUMALAN KÄSKYT ja joilla on Jeesuksen todistus"

        Tuo ei voi tarkoittaa sellaisia, jotka onnistuvat aina pitämään kaikki käskyt, koska sellaisia ihmisiä ei ole.

        EI ole kysymyksessa kaikkien käskyjen pitämisessä, on kysymys hengen kuuliaisuudesta Jumalalle, kuuliainen ihminen tottelee Jumala. Olla kuuliainen tarkoittaa: olla tottelevainen; totella; noudattaa käskyjä, huomio! rakkaudesta Jumalaa kohtaan. Tooran pitäminen muistuttaa kokoajaan Jumalasta, tämä on sen tarkoitus, ei pelastuksesta ole ikinä ollut kysymys. Jumala toista monta kertaa: " muistakaa sapatti"! Kadosh; *PYHÄ* tarkoittaa hebrealaisessa raamatullisessa ajatuksessa; erottamalla pitää pyhänä, pyhittää, kunnioittaa pyhänä. Ja se on seitsemäs päivä eli viimeinen päivä on Herran Jumalan sapatti, koska Hän silloin lepäsi luomistyöstänsä. Sunnuntain on kaikkien pakanoiden pyhäpäivää. Tämä epäjumalanpalveluksen päivää ja muoto vahvistettiin lopullisesti kirkolliskokouksen määräyksellä, rohkeni poistaa Jumalan Toorasta neljännen käskyn syrjäyttääkseen ikivanhan sapatin, päivän jonka Jumala oli siunannut ja pyhittänyt ikuisesti.

        "Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisillä vuosisadoilla myös kaikki kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua valtionkirkko, mikä sai loppu­huipennuksensa 500-luvun alussa. Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se,että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja jumalan­palvelus­päivänään sunnuntaita, jonka keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman valtakunnan viralliseksi lepopäiväksi.[3] Monet tutkijat, myös Katolinen kirkko, sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364, jolloin katolisessa (ei ekumeenisessa) Laodikean konsiilissa paavi Liberiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita"- http://fi.wikipedia.org/wiki/Sunnuntai

        Laodikean kirkolliskokous antoi käskyn v. 364: "Kristittyjen ei tule olla juutalaisten mukaisia eivätkä he saa levätä sapattina, vaan heidän pitää tehdä töitä sinä päivänä ja kunnioittaa Herran päivää (sunnuntaita); ja jos he voivat, niin levätköön kristittyinä. Mutta jos heidät havaitaan seuraavan juutalaisuutta, heidät tulee sulkea pois Kristuksesta."

        Ennustuksen mukaan "antikristus" katolinen kirkko pyrkisi "muuttamaan ajat ja lain" ja niin se on muuttanut ajan ja lait niin kuin profeetta Daniel on ennustanut Dan.7:25. Sunnuntain viettämiseksi Jumalanpalvelus päiväksi koko kristikunta tunnustuvat antikristillinen Rooman kirkon paavin auktoriteetin niin seurakunnat ja yksilöt, kuin käyt seuravaan kerran sunnuntaina kokokusessa helluntaiseurakunnassa, mieti sitä kenelle osoitat kuuliaisuutta ja tottelevaisuutta, tällä "auringon kunnianarvoisanpäivän" vietolla haluttiin erottautua aidosta kristitystä ja juutalaisesta vähemmistöstä sekä yhdistää pakanallisia aineksia kristinuskoon. Sunnuntai on ollut auringonjumalan palveluksen päivä ja siitä se on saanut myös nimensä.

        >>>Mutta epäonnistut kuitenkin ja teet syntiä. Et mitenkään pääse eroon synnistä uskovaisenakaan. Ethän ole viisaampi tai kykenevämpi kuin Paavali, joka sai oppinsa suoraan Jeesukselta (Gal. 1:11-12)? Paavalistakaan ei tullut täydellistä lain pitäjää. Vain Jeesus pystyi siihen.


      • shabbatshalom
        shabbatshalom kirjoitti:

        EI ole kysymyksessa kaikkien käskyjen pitämisessä, on kysymys hengen kuuliaisuudesta Jumalalle, kuuliainen ihminen tottelee Jumala. Olla kuuliainen tarkoittaa: olla tottelevainen; totella; noudattaa käskyjä, huomio! rakkaudesta Jumalaa kohtaan. Tooran pitäminen muistuttaa kokoajaan Jumalasta, tämä on sen tarkoitus, ei pelastuksesta ole ikinä ollut kysymys. Jumala toista monta kertaa: " muistakaa sapatti"! Kadosh; *PYHÄ* tarkoittaa hebrealaisessa raamatullisessa ajatuksessa; erottamalla pitää pyhänä, pyhittää, kunnioittaa pyhänä. Ja se on seitsemäs päivä eli viimeinen päivä on Herran Jumalan sapatti, koska Hän silloin lepäsi luomistyöstänsä. Sunnuntain on kaikkien pakanoiden pyhäpäivää. Tämä epäjumalanpalveluksen päivää ja muoto vahvistettiin lopullisesti kirkolliskokouksen määräyksellä, rohkeni poistaa Jumalan Toorasta neljännen käskyn syrjäyttääkseen ikivanhan sapatin, päivän jonka Jumala oli siunannut ja pyhittänyt ikuisesti.

        "Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisillä vuosisadoilla myös kaikki kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua valtionkirkko, mikä sai loppu­huipennuksensa 500-luvun alussa. Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se,että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja jumalan­palvelus­päivänään sunnuntaita, jonka keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman valtakunnan viralliseksi lepopäiväksi.[3] Monet tutkijat, myös Katolinen kirkko, sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364, jolloin katolisessa (ei ekumeenisessa) Laodikean konsiilissa paavi Liberiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita"- http://fi.wikipedia.org/wiki/Sunnuntai

        Laodikean kirkolliskokous antoi käskyn v. 364: "Kristittyjen ei tule olla juutalaisten mukaisia eivätkä he saa levätä sapattina, vaan heidän pitää tehdä töitä sinä päivänä ja kunnioittaa Herran päivää (sunnuntaita); ja jos he voivat, niin levätköön kristittyinä. Mutta jos heidät havaitaan seuraavan juutalaisuutta, heidät tulee sulkea pois Kristuksesta."

        Ennustuksen mukaan "antikristus" katolinen kirkko pyrkisi "muuttamaan ajat ja lain" ja niin se on muuttanut ajan ja lait niin kuin profeetta Daniel on ennustanut Dan.7:25. Sunnuntain viettämiseksi Jumalanpalvelus päiväksi koko kristikunta tunnustuvat antikristillinen Rooman kirkon paavin auktoriteetin niin seurakunnat ja yksilöt, kuin käyt seuravaan kerran sunnuntaina kokokusessa helluntaiseurakunnassa, mieti sitä kenelle osoitat kuuliaisuutta ja tottelevaisuutta, tällä "auringon kunnianarvoisanpäivän" vietolla haluttiin erottautua aidosta kristitystä ja juutalaisesta vähemmistöstä sekä yhdistää pakanallisia aineksia kristinuskoon. Sunnuntai on ollut auringonjumalan palveluksen päivä ja siitä se on saanut myös nimensä.

        >>>Mutta epäonnistut kuitenkin ja teet syntiä. Et mitenkään pääse eroon synnistä uskovaisenakaan. Ethän ole viisaampi tai kykenevämpi kuin Paavali, joka sai oppinsa suoraan Jeesukselta (Gal. 1:11-12)? Paavalistakaan ei tullut täydellistä lain pitäjää. Vain Jeesus pystyi siihen.

        >>Paavalistakaan ei tullut täydellistä lain pitäjää. Vain Jeesus pystyi siihen>Tuo ei voi tarkoittaa sellaisia, jotka onnistuvat aina pitämään kaikki käskyt, koska sellaisia ihmisiä ei ole.


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        EI ole kysymyksessa kaikkien käskyjen pitämisessä, on kysymys hengen kuuliaisuudesta Jumalalle, kuuliainen ihminen tottelee Jumala. Olla kuuliainen tarkoittaa: olla tottelevainen; totella; noudattaa käskyjä, huomio! rakkaudesta Jumalaa kohtaan. Tooran pitäminen muistuttaa kokoajaan Jumalasta, tämä on sen tarkoitus, ei pelastuksesta ole ikinä ollut kysymys. Jumala toista monta kertaa: " muistakaa sapatti"! Kadosh; *PYHÄ* tarkoittaa hebrealaisessa raamatullisessa ajatuksessa; erottamalla pitää pyhänä, pyhittää, kunnioittaa pyhänä. Ja se on seitsemäs päivä eli viimeinen päivä on Herran Jumalan sapatti, koska Hän silloin lepäsi luomistyöstänsä. Sunnuntain on kaikkien pakanoiden pyhäpäivää. Tämä epäjumalanpalveluksen päivää ja muoto vahvistettiin lopullisesti kirkolliskokouksen määräyksellä, rohkeni poistaa Jumalan Toorasta neljännen käskyn syrjäyttääkseen ikivanhan sapatin, päivän jonka Jumala oli siunannut ja pyhittänyt ikuisesti.

        "Kirkkohistorioitsijoiden mukaan ensimmäisillä vuosisadoilla myös kaikki kristilliset seurakunnat viettivät sapattia lepopäivänään. 300-luvun alussa alkoi Rooman seurakunnasta muotoutua valtionkirkko, mikä sai loppu­huipennuksensa 500-luvun alussa. Näiden muutosten lomassa kirkko muokkautui osittain silloisen yhteiskunnan mukaisesti. Yksi muutos oli se,että kirkko lopetti sapatin vieton ja siirtyi viettämään lepopäivänään ja jumalan­palvelus­päivänään sunnuntaita, jonka keisari Konstantinus oli jo määrännyt Rooman valtakunnan viralliseksi lepopäiväksi.[3] Monet tutkijat, myös Katolinen kirkko, sijoittaa tämän lepopäivämuutoksen vuoteen 364, jolloin katolisessa (ei ekumeenisessa) Laodikean konsiilissa paavi Liberiuksen johdolla kehoitettiin kirkon jäseniä sapatin sijasta alkamaan kunnioittaa sunnuntaita"- http://fi.wikipedia.org/wiki/Sunnuntai

        Laodikean kirkolliskokous antoi käskyn v. 364: "Kristittyjen ei tule olla juutalaisten mukaisia eivätkä he saa levätä sapattina, vaan heidän pitää tehdä töitä sinä päivänä ja kunnioittaa Herran päivää (sunnuntaita); ja jos he voivat, niin levätköön kristittyinä. Mutta jos heidät havaitaan seuraavan juutalaisuutta, heidät tulee sulkea pois Kristuksesta."

        Ennustuksen mukaan "antikristus" katolinen kirkko pyrkisi "muuttamaan ajat ja lain" ja niin se on muuttanut ajan ja lait niin kuin profeetta Daniel on ennustanut Dan.7:25. Sunnuntain viettämiseksi Jumalanpalvelus päiväksi koko kristikunta tunnustuvat antikristillinen Rooman kirkon paavin auktoriteetin niin seurakunnat ja yksilöt, kuin käyt seuravaan kerran sunnuntaina kokokusessa helluntaiseurakunnassa, mieti sitä kenelle osoitat kuuliaisuutta ja tottelevaisuutta, tällä "auringon kunnianarvoisanpäivän" vietolla haluttiin erottautua aidosta kristitystä ja juutalaisesta vähemmistöstä sekä yhdistää pakanallisia aineksia kristinuskoon. Sunnuntai on ollut auringonjumalan palveluksen päivä ja siitä se on saanut myös nimensä.

        >>>Mutta epäonnistut kuitenkin ja teet syntiä. Et mitenkään pääse eroon synnistä uskovaisenakaan. Ethän ole viisaampi tai kykenevämpi kuin Paavali, joka sai oppinsa suoraan Jeesukselta (Gal. 1:11-12)? Paavalistakaan ei tullut täydellistä lain pitäjää. Vain Jeesus pystyi siihen.

        > Ennustuksen mukaan "antikristus" katolinen kirkko pyrkisi "muuttamaan ajat ja lain" ja niin se on muuttanut ajan ja lait niin kuin profeetta Daniel on ennustanut Dan.7:25

        Katolinen kirkko laittoi ainakin joulun ja juhannuksen pakanallisten juhlien kohdalle. Pääsiäisen ajankohta taitaa olla vääristynyt.

        > Jos Paavali purkas Tooran käskyjä ja oppetti Tooraa vastaan, silloin hän on pienempi kuin mikään taivaassa, ja minä suurempi Toora noutaessa kun hän. Ja toinen asia on jos Paavali oli Tooraan vastustaja, hän olisi väärää apostoli tai profeetta , jos joku eksyttää pois toorasta hän on vain testi Jumalalta.

        Vihjailetko Paavalin kirjoitusten olevan vähemmän totuudellisia kuin VT tai Jeesuksen sanat?


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        > Ennustuksen mukaan "antikristus" katolinen kirkko pyrkisi "muuttamaan ajat ja lain" ja niin se on muuttanut ajan ja lait niin kuin profeetta Daniel on ennustanut Dan.7:25

        Katolinen kirkko laittoi ainakin joulun ja juhannuksen pakanallisten juhlien kohdalle. Pääsiäisen ajankohta taitaa olla vääristynyt.

        > Jos Paavali purkas Tooran käskyjä ja oppetti Tooraa vastaan, silloin hän on pienempi kuin mikään taivaassa, ja minä suurempi Toora noutaessa kun hän. Ja toinen asia on jos Paavali oli Tooraan vastustaja, hän olisi väärää apostoli tai profeetta , jos joku eksyttää pois toorasta hän on vain testi Jumalalta.

        Vihjailetko Paavalin kirjoitusten olevan vähemmän totuudellisia kuin VT tai Jeesuksen sanat?

        Vihjailen että tulkitset Paavalia väärin, ihan kuin Keefas varoittaa, tulkitset Paavalia oma kadotukseen. Jeesuksen sanat ovat tietenkin painavammat kuin kenenkään ihmisen sanat, koska Jumala Itse laitoo sanat Hänen suuhuun, 5. Moos. 18:18-19. Koska Jumala Itse on se Yksi, joka "ilmoitti ja paljasti" Sanan Jeesukselle jonka hän puhui ulos ja opetti Jumalan nimessä. Sen takia Jumala itse sanoo että se joka ei kuuntele Hänen Messiaan sanoja niin Jumala Itse vaadi sen ihmisen tilille. Myös Jeesus sanoi että; se joka ei pysyy minun sanoissa on kuin irronnut oksa. Niin todellakin on Jeesuksen sanat kaikista painavammat. Sinun tulkintasi Paavalista laitaa Jeesuksen sanat vastaan Paavalin sanoja koska Jeesus ei ikinä kumonnut Tooraa.


        shabbatshalom
        22.10.2014 23:40
        Matt. 23:3 "Kaikki mitä HÄN (Mooses) teille sanoo, se tehkää ja pitäkää, mutta HEIDÄN (fariseusten) tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee."

        Ero on yhdessä sanassa 'he' on 'hän' siis Mooses. Sana 'he' on ristiriidassa Jeesuksen muun puheen kanssa . Sana 'he' on käännetty väärin kreikan kielelle (ja kreikasta virhe on periytynyt kaikkien muiden kielten käännöksiin. Eikö Jeesus puhunut aramean kieltä? Pidä se mielessä!


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        Vihjailen että tulkitset Paavalia väärin, ihan kuin Keefas varoittaa, tulkitset Paavalia oma kadotukseen. Jeesuksen sanat ovat tietenkin painavammat kuin kenenkään ihmisen sanat, koska Jumala Itse laitoo sanat Hänen suuhuun, 5. Moos. 18:18-19. Koska Jumala Itse on se Yksi, joka "ilmoitti ja paljasti" Sanan Jeesukselle jonka hän puhui ulos ja opetti Jumalan nimessä. Sen takia Jumala itse sanoo että se joka ei kuuntele Hänen Messiaan sanoja niin Jumala Itse vaadi sen ihmisen tilille. Myös Jeesus sanoi että; se joka ei pysyy minun sanoissa on kuin irronnut oksa. Niin todellakin on Jeesuksen sanat kaikista painavammat. Sinun tulkintasi Paavalista laitaa Jeesuksen sanat vastaan Paavalin sanoja koska Jeesus ei ikinä kumonnut Tooraa.


        shabbatshalom
        22.10.2014 23:40
        Matt. 23:3 "Kaikki mitä HÄN (Mooses) teille sanoo, se tehkää ja pitäkää, mutta HEIDÄN (fariseusten) tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee."

        Ero on yhdessä sanassa 'he' on 'hän' siis Mooses. Sana 'he' on ristiriidassa Jeesuksen muun puheen kanssa . Sana 'he' on käännetty väärin kreikan kielelle (ja kreikasta virhe on periytynyt kaikkien muiden kielten käännöksiin. Eikö Jeesus puhunut aramean kieltä? Pidä se mielessä!

        Kootaanpa vähän ajatuksia.
        - Pelastumme yksin armosta Jeesuksen syntien sovitustyön tähden.
        - Pyrimme noudattamaan lakia, koska rakastamme Jumalaa, emmekä tahdo tehdä lisää syntiä.
        - Välillä epäonnistumme, mutta Jumala antaa anteeksi, koska Jeesus noudatti lakia virheettömästi meidän puolestamme.
        Menikö tässä jotakin mielestäsi väärin?


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        Kootaanpa vähän ajatuksia.
        - Pelastumme yksin armosta Jeesuksen syntien sovitustyön tähden.
        - Pyrimme noudattamaan lakia, koska rakastamme Jumalaa, emmekä tahdo tehdä lisää syntiä.
        - Välillä epäonnistumme, mutta Jumala antaa anteeksi, koska Jeesus noudatti lakia virheettömästi meidän puolestamme.
        Menikö tässä jotakin mielestäsi väärin?

        >Menikö tässä jotakin mielestäsi väärin? <

        Ei mennyt, ymmärsit aivan oikein.


      • Armo riittää
        shabbatshalom kirjoitti:

        >Menikö tässä jotakin mielestäsi väärin? <

        Ei mennyt, ymmärsit aivan oikein.

        No mitäpä tässä sitten enää väitellään, jos olemme itse asiassa samaa mieltä?


      • shabbatshalom
        Armo riittää kirjoitti:

        No mitäpä tässä sitten enää väitellään, jos olemme itse asiassa samaa mieltä?

        Olimme alussa eri mieltä muutamista asioista ja ehkä molemmin puolin väärinkäsityksiä, nyt kun nämä on selvitetty niin olemme samaa mieltä.


      • Armo riittää kirjoitti:

        Kootaanpa vähän ajatuksia.
        - Pelastumme yksin armosta Jeesuksen syntien sovitustyön tähden.
        - Pyrimme noudattamaan lakia, koska rakastamme Jumalaa, emmekä tahdo tehdä lisää syntiä.
        - Välillä epäonnistumme, mutta Jumala antaa anteeksi, koska Jeesus noudatti lakia virheettömästi meidän puolestamme.
        Menikö tässä jotakin mielestäsi väärin?

        Nimimerkki Armo riittää kirjoitti;
        "Pyrimme noudattamaan lakia"

        Siis puhutko Mooseksen laista (613 vanhan liiton aikana annettua lain kohtaa)?

        Ei Kristus kuollut, että me voisimme lakia noudattamalla pelastua.
        Sitä fariseukset ja juutalainen kansa oli tehnyt jo satoja vuosia ennen Herramme ristiä. Se ei ole tie kirkkauteen, vain Jeesus on Tie.

        Laki annettii, jotta se näyttäisi meille kuinka väärässä ja rikkoneita me olemme, kuinka me olemme niin paljossa syntisiä, että emme voi millään itseämme puolustaa!
        Laki annettiin jotta meissä nousisi synnintunto!

        Tässä synnintunnossa, kun vihdoin ymmärrämme, että me emme itseämme millään tavoin voi auttaa pelastukseen, emmekä itseämme millään tavoin puolustaa saati kruunuamme kirkastamaan, me vihdoin voimme kääntyä Herran puoleen ja sanoa olevamme täydellisesti Hänen armostaan riippuvaisia!

        Silloin laki on totisesti tehnyt tehtävänsä ja ihminen on tullut tyhjänä astiana, omat suojamuurinsa tiputtaneena Herran kasvojen eteen.

        Kun Jumala synnyttää sisimmässämme uskon Ylösnousseeseen Herraan Jeesukseen, Hän tekee meidät vanhurskaaksi. Se tarkoittaa, että tilimme ja tekemisemme on Herramme veren tähden sovitettu. Saamme siis Kristuksessa puhtaan alun. Tästä puhtaasta alusta on kyse myös kasteen haudassa.

        Tämä uskon vanhurskautus ei tarkoita sitä, että me olisimme pyhitetyt niin, että emme koskaan enään lankeaisi, kompuroisi tahi voisi synnintekoa tehdä.
        Sen tähden, uskova Kristustiellä astuu pyhitykseen.
        Jumala kasvattaa, ohjaa ja vie meitä pyhityksessä kohti Hänen kaltaisuuttaan, kunhan vain pidämme katseemme kiinni uskossa uskon alkajaan, Herraan Jeesukseen!
        Jos me Hänen sijasta alamme katsomaan itseemme, omaan vaellukseemme, jotkut jopa kätensä töihin verraten niitä Mooseksen kautta saadun lain määräyksiin, luisumme takakain kohti vanhaa liittoa. Silloin emme seiso yksin Herran Jeesuksen varassa!

        Mutta kun katsemme ja sydämemme on kiinitetty kokoajan ja jatkuvasti kaikessa Häneen, huomaamme, että Hänen tahtonsa alkaa vaikuttamaan meissä tahtomista ja tekemistä! Silloin me seisomme lujasti uskon alkajassa ja silloin sydämiimme kirjoitettu laki toimii kättemme töissä!

        Ei niin, että minun tarvitsisi lukea päivin ja öin vanhan liiton lain määräyksiä ja pyrkiä nyt uskovana varomaan sortumasta niihin, pois sellainen, sillä Kristus kuoli jotta laki täytettäisiin Hänessä ja Hänen kauttaan jokaisessa joka Häneen uskoo!

        Vaan niin, että Jumalan kirjoittama täydellinen laki, joka uskon kautta kirjoitetaan jokaisen sydämeen, joka tulee täytetyksi kahdessa; rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäsi, tulee täydellisesti käsiemme töissä täytetyksi kunhan pysymme jatkuvasti ja kokoajan Herrassa Jeesuksessa, kaikessa mitä ikinä teemme!
        Silloin kun kaiken tekemisemme perusta on Herra Jeesus, tulee kätemme työnä väistämättä ilmi täydellinen lain noudattaminen!

        Täytetys, armo, vapaus ja pelastus on mahdollista ihmisille siis VAIN yhden Tien kautta ja se on Jeesuksen Kristuksen.
        Kuinka siis antaisimme sitoa uskovina itsemme takaisin lain kirjaimen alle?
        Emmekö me silloin toteaisi, että Kristus ei riitä meille?

        Mutta Kristus riittää ja Kristus on ainoa mikä riittää.
        Yksin armo, Kristuksen tähden. Herra Jeesus on ainoa Tie.

        Vanhurskaus luetaan ihmiselle siis hetkessä, uskoon tullessa. Silloin synnin palkka osaltamme poistuu.
        Pyhitys on prosessi, tie, se jatkuu läpi elämämme Hänessä. Pyhityksessä synnin tarpeellisuus osaltamme tulee poistuneeksi.
        Kirkastus on toivomme ja päämäärämme. Se tapahtuu ylösnousemuksessamme, Herran tulemuksessa. Se on hetki jollain synnin mahdollisuus on lopullisesti osaltamme poistunut.


      • Shelach
        nikojt kirjoitti:

        Nimimerkki Armo riittää kirjoitti;
        "Pyrimme noudattamaan lakia"

        Siis puhutko Mooseksen laista (613 vanhan liiton aikana annettua lain kohtaa)?

        Ei Kristus kuollut, että me voisimme lakia noudattamalla pelastua.
        Sitä fariseukset ja juutalainen kansa oli tehnyt jo satoja vuosia ennen Herramme ristiä. Se ei ole tie kirkkauteen, vain Jeesus on Tie.

        Laki annettii, jotta se näyttäisi meille kuinka väärässä ja rikkoneita me olemme, kuinka me olemme niin paljossa syntisiä, että emme voi millään itseämme puolustaa!
        Laki annettiin jotta meissä nousisi synnintunto!

        Tässä synnintunnossa, kun vihdoin ymmärrämme, että me emme itseämme millään tavoin voi auttaa pelastukseen, emmekä itseämme millään tavoin puolustaa saati kruunuamme kirkastamaan, me vihdoin voimme kääntyä Herran puoleen ja sanoa olevamme täydellisesti Hänen armostaan riippuvaisia!

        Silloin laki on totisesti tehnyt tehtävänsä ja ihminen on tullut tyhjänä astiana, omat suojamuurinsa tiputtaneena Herran kasvojen eteen.

        Kun Jumala synnyttää sisimmässämme uskon Ylösnousseeseen Herraan Jeesukseen, Hän tekee meidät vanhurskaaksi. Se tarkoittaa, että tilimme ja tekemisemme on Herramme veren tähden sovitettu. Saamme siis Kristuksessa puhtaan alun. Tästä puhtaasta alusta on kyse myös kasteen haudassa.

        Tämä uskon vanhurskautus ei tarkoita sitä, että me olisimme pyhitetyt niin, että emme koskaan enään lankeaisi, kompuroisi tahi voisi synnintekoa tehdä.
        Sen tähden, uskova Kristustiellä astuu pyhitykseen.
        Jumala kasvattaa, ohjaa ja vie meitä pyhityksessä kohti Hänen kaltaisuuttaan, kunhan vain pidämme katseemme kiinni uskossa uskon alkajaan, Herraan Jeesukseen!
        Jos me Hänen sijasta alamme katsomaan itseemme, omaan vaellukseemme, jotkut jopa kätensä töihin verraten niitä Mooseksen kautta saadun lain määräyksiin, luisumme takakain kohti vanhaa liittoa. Silloin emme seiso yksin Herran Jeesuksen varassa!

        Mutta kun katsemme ja sydämemme on kiinitetty kokoajan ja jatkuvasti kaikessa Häneen, huomaamme, että Hänen tahtonsa alkaa vaikuttamaan meissä tahtomista ja tekemistä! Silloin me seisomme lujasti uskon alkajassa ja silloin sydämiimme kirjoitettu laki toimii kättemme töissä!

        Ei niin, että minun tarvitsisi lukea päivin ja öin vanhan liiton lain määräyksiä ja pyrkiä nyt uskovana varomaan sortumasta niihin, pois sellainen, sillä Kristus kuoli jotta laki täytettäisiin Hänessä ja Hänen kauttaan jokaisessa joka Häneen uskoo!

        Vaan niin, että Jumalan kirjoittama täydellinen laki, joka uskon kautta kirjoitetaan jokaisen sydämeen, joka tulee täytetyksi kahdessa; rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäsi, tulee täydellisesti käsiemme töissä täytetyksi kunhan pysymme jatkuvasti ja kokoajan Herrassa Jeesuksessa, kaikessa mitä ikinä teemme!
        Silloin kun kaiken tekemisemme perusta on Herra Jeesus, tulee kätemme työnä väistämättä ilmi täydellinen lain noudattaminen!

        Täytetys, armo, vapaus ja pelastus on mahdollista ihmisille siis VAIN yhden Tien kautta ja se on Jeesuksen Kristuksen.
        Kuinka siis antaisimme sitoa uskovina itsemme takaisin lain kirjaimen alle?
        Emmekö me silloin toteaisi, että Kristus ei riitä meille?

        Mutta Kristus riittää ja Kristus on ainoa mikä riittää.
        Yksin armo, Kristuksen tähden. Herra Jeesus on ainoa Tie.

        Vanhurskaus luetaan ihmiselle siis hetkessä, uskoon tullessa. Silloin synnin palkka osaltamme poistuu.
        Pyhitys on prosessi, tie, se jatkuu läpi elämämme Hänessä. Pyhityksessä synnin tarpeellisuus osaltamme tulee poistuneeksi.
        Kirkastus on toivomme ja päämäärämme. Se tapahtuu ylösnousemuksessamme, Herran tulemuksessa. Se on hetki jollain synnin mahdollisuus on lopullisesti osaltamme poistunut.

        Kirjoitit: "Ei Kristus kuollut, että me voisimme lakia noudattamalla pelastua."

        Vastaus: Jos olisit hieman lukenut ketjun keskustelua et olisi laittanut noin tyhmää väitöstä.

        Ymmärrätkö mikä on rakkaus? Ja ymmärrätkö mikä on uskomalla kun vain halua pelastaa oma nahka? Näissä kahdessa on iso eroavaisuus. "Rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat." 1Joh 5:3.


      • Shelach kirjoitti:

        Kirjoitit: "Ei Kristus kuollut, että me voisimme lakia noudattamalla pelastua."

        Vastaus: Jos olisit hieman lukenut ketjun keskustelua et olisi laittanut noin tyhmää väitöstä.

        Ymmärrätkö mikä on rakkaus? Ja ymmärrätkö mikä on uskomalla kun vain halua pelastaa oma nahka? Näissä kahdessa on iso eroavaisuus. "Rakkaus Jumalaan on se, että pidämme hänen käskynsä. Ja hänen käskynsä eivät ole raskaat." 1Joh 5:3.

        Ja nämä käskyt, jotka meidän tulee pitää tulevat täydellisesti pidettyä, kunhan pidämme nämä;

        Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäsi.

        Elkäämme antako sitoa itseämme uudestaan lain kirjaimen alle, takaisin vanhan liiton noudattamiseen, vaan pitäkäämme koko Jumalan laki Kristuksessa.


      • shabbatshalom
        nikojt kirjoitti:

        Ja nämä käskyt, jotka meidän tulee pitää tulevat täydellisesti pidettyä, kunhan pidämme nämä;

        Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäsi.

        Elkäämme antako sitoa itseämme uudestaan lain kirjaimen alle, takaisin vanhan liiton noudattamiseen, vaan pitäkäämme koko Jumalan laki Kristuksessa.

        "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. 30. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.'"

        Jeesus lainasi viidennestä Mooseksen kirjasta kohtaa, jossa sanotaan, että meidän tulee rakastaa Jumalaa koko sydämellämme, sielullamme,mielellämme ja koko voimallamme (5 Moos.6:5). Tuo kohtaa on Israelin kansan uskontunnustus nimeltä shema mutta se aloita jaesta 3 "Niin kuule siis, Israel, ja NUODATA TARKOIN NIITÄ, että, niinkuin Herra, sinun isiesi Jumala, on sinulle luvannut, menestyisit ja te lisääntyisitte suuresti siinä maassa, joka vuotaa maitoa ja mettä. "

        Ja Matteus 23:3 sanoo näin "Kaikki mitä HÄN (Mooses) teille sanoo, se tehkää ja pitäkää, mutta HEIDÄN (fariseusten) tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee."

        >>Elkäämme antako sitoa itseämme uudestaan lain kirjaimen alle, takaisin vanhan liiton noudattamiseen


      • shabbatshalom kirjoitti:

        "Tärkein on tämä: 'Kuule, Israel: Herra, meidän Jumalamme, on ainoa Herra. 30. Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi ja koko voimallasi.'"

        Jeesus lainasi viidennestä Mooseksen kirjasta kohtaa, jossa sanotaan, että meidän tulee rakastaa Jumalaa koko sydämellämme, sielullamme,mielellämme ja koko voimallamme (5 Moos.6:5). Tuo kohtaa on Israelin kansan uskontunnustus nimeltä shema mutta se aloita jaesta 3 "Niin kuule siis, Israel, ja NUODATA TARKOIN NIITÄ, että, niinkuin Herra, sinun isiesi Jumala, on sinulle luvannut, menestyisit ja te lisääntyisitte suuresti siinä maassa, joka vuotaa maitoa ja mettä. "

        Ja Matteus 23:3 sanoo näin "Kaikki mitä HÄN (Mooses) teille sanoo, se tehkää ja pitäkää, mutta HEIDÄN (fariseusten) tekojensa mukaan älkää tehkö, sillä he sanovat, mutta eivät tee."

        >>Elkäämme antako sitoa itseämme uudestaan lain kirjaimen alle, takaisin vanhan liiton noudattamiseen

        "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?"
        Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi.
        Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.
        Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.
        Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ( TOORA ) ja profeetat ( Profeettojen kirjoitukset säädöksineen )."

        Ymmärrä se, että uudessa liitossa lakia eli Tooraa ei ole enään kirjoitettuna meille kivitauluihin eikä meidän tule enään kivitaulun lain mukaan pyrkiä elämäämme elämään vaan laki, eli koko Toora, koko Jumalan laki, on kirjoitettuna uskovien sydämiin!

        Kun me pidämme Rakkauden lain, me pidämme automaattisesti koko Tooran.
        Ne eivät ole ristiriidassa, ne ovat sama asia.

        Mutta paljon on heitä uskovia tässä ajassa jotka eivät sydämen lain mukaan tahdo elää, ikäänkuin se ei heille riittäisi, vaan he palaavat takaisin kivitaulujen lakien ääreen....

        Paavali todisti omasta vaelluksestaan näin;
        "Voittaakseni ilman lakia eläviä olen näille ollut kuin eläisin ilman lakia, vaikka en olekaan Jumalan lakia vailla -- onhan minulla KRISTUKSEN LAKI."

        Ei Paavali, Gamalienin huippuoppilas, elänyt enään Tooran lakikokoelmaa noudattaen kivitaulun kirjaimen mukaan vaan Kristuksen lain pitäen ( rakkauden laki ) ja näin todellinen Toora tuli pidetyksi Kristuksessa myös Paavalin osalta.

        Hepr. 10:1
        "Laissa siis on vain varjo tulevasta, paremmasta todellisuudesta, ei sen varsinaista ilmentymää. Vaikka lain määräämät uhrit toistetaan vuodesta vuoteen, laki ei ikinä pysty tekemään pysyvästi täydellisiksi niitä, jotka astuvat Jumalan eteen."

        Lain täyteys saavutetaan vain Kristuksessa.
        Joka Hänen käskynsä pitää, on lain edessä täydellisen nuhteeton!

        Laista EI katoa pieninkään kirjain, vaan se kokonansa pysyy iäti, sillä Kristus on ainoa joka sen on kyennyt täyttämään!
        Hänen tekonsa oli niin valtava, että joka poistaa laista pienimmänkin kirjaimen tulee näin vähätelleeksi Kristuksen teon täydellisyyttä!

        Mutta meille lain täyteys luetaan osaksemme vain Kristuksessa.
        Ja kun me Kristuksen lain pidämme, pidämme koko Jumalan lain kättemme töissä.


      • shabbatshalom
        nikojt kirjoitti:

        "Opettaja, mikä on lain suurin käsky?"
        Jeesus vastasi: "Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi.
        Tämä on käskyistä suurin ja tärkein.
        Toinen yhtä tärkeä on tämä: Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi.
        Näiden kahden käskyn varassa ovat laki ( TOORA ) ja profeetat ( Profeettojen kirjoitukset säädöksineen )."

        Ymmärrä se, että uudessa liitossa lakia eli Tooraa ei ole enään kirjoitettuna meille kivitauluihin eikä meidän tule enään kivitaulun lain mukaan pyrkiä elämäämme elämään vaan laki, eli koko Toora, koko Jumalan laki, on kirjoitettuna uskovien sydämiin!

        Kun me pidämme Rakkauden lain, me pidämme automaattisesti koko Tooran.
        Ne eivät ole ristiriidassa, ne ovat sama asia.

        Mutta paljon on heitä uskovia tässä ajassa jotka eivät sydämen lain mukaan tahdo elää, ikäänkuin se ei heille riittäisi, vaan he palaavat takaisin kivitaulujen lakien ääreen....

        Paavali todisti omasta vaelluksestaan näin;
        "Voittaakseni ilman lakia eläviä olen näille ollut kuin eläisin ilman lakia, vaikka en olekaan Jumalan lakia vailla -- onhan minulla KRISTUKSEN LAKI."

        Ei Paavali, Gamalienin huippuoppilas, elänyt enään Tooran lakikokoelmaa noudattaen kivitaulun kirjaimen mukaan vaan Kristuksen lain pitäen ( rakkauden laki ) ja näin todellinen Toora tuli pidetyksi Kristuksessa myös Paavalin osalta.

        Hepr. 10:1
        "Laissa siis on vain varjo tulevasta, paremmasta todellisuudesta, ei sen varsinaista ilmentymää. Vaikka lain määräämät uhrit toistetaan vuodesta vuoteen, laki ei ikinä pysty tekemään pysyvästi täydellisiksi niitä, jotka astuvat Jumalan eteen."

        Lain täyteys saavutetaan vain Kristuksessa.
        Joka Hänen käskynsä pitää, on lain edessä täydellisen nuhteeton!

        Laista EI katoa pieninkään kirjain, vaan se kokonansa pysyy iäti, sillä Kristus on ainoa joka sen on kyennyt täyttämään!
        Hänen tekonsa oli niin valtava, että joka poistaa laista pienimmänkin kirjaimen tulee näin vähätelleeksi Kristuksen teon täydellisyyttä!

        Mutta meille lain täyteys luetaan osaksemme vain Kristuksessa.
        Ja kun me Kristuksen lain pidämme, pidämme koko Jumalan lain kättemme töissä.

        >>"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi.
        Tämä on käskyistä suurin ja tärkeinYmmärrä se, että uudessa liitossa lakia eli Tooraa ei ole enään kirjoitettuna meille kivitauluihin eikä meidän tule enään kivitaulun lain mukaan pyrkiä elämäämme elämään vaan laki, eli koko Toora, koko Jumalan laki, on kirjoitettuna uskovien sydämiin!


      • shabbatshalom
        shabbatshalom kirjoitti:

        >>"Rakasta Herraa, Jumalaasi, koko sydämestäsi, koko sielustasi ja mielestäsi.
        Tämä on käskyistä suurin ja tärkeinYmmärrä se, että uudessa liitossa lakia eli Tooraa ei ole enään kirjoitettuna meille kivitauluihin eikä meidän tule enään kivitaulun lain mukaan pyrkiä elämäämme elämään vaan laki, eli koko Toora, koko Jumalan laki, on kirjoitettuna uskovien sydämiin!

        Millä ehdoilla pakanalampaat saavat liittyä Herran laumaan. On yksi lauma, nimeltään Israel, ja yksi paimen, nimeltään Israelin Messias

        (4Ms.15:14-16) "Ja jos muukalainen, joka asuu teidän luonanne tai on ainiaaksi asettunut teidän keskuuteenne, tahtoo uhrata suloisesti tuoksuvan uhrin Herralle, niin hän tehköön, niinkuin tekin teette. Seurakunnassa olkoon laki sama teillä kuin muukalaisellakin, joka asuu teidän luonanne. Tämä olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen. Se, mikä koskee teitä, koskekoon myös muukalaista Herran edessä.Sama laki ja sama oikeus olkoon sekä teillä että muukalaisella, joka asuu teidän luonanne."

        (Jes.56:6-7) Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.

        Ja lue Jesajassa miten pakanakansat aikojen lopussa palvovat Jumala israelin litettyynä ja yhdessä noudattavat Tooraa, (Jes 2:2-4) "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana".Ja hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan. "

        Kuka tahansa halusi liittyä Israeliin, sai liittyä. Kunhan ympärileikkautti itsensä ja noudatti Tooraa. Liittyminen oli ehdollista. Muukalaisen oli pysyttävä Toorassa, aivan kuten syntyperäisen israelilaisenkin oli pysyttävä Toorassa. Kaikki Herran omat, juutalaiset ja muukalaiset, muodostavat Israelin. Ympärileikkaus vaatimusta ei ole poistettu, se vain on muutettu sydämen ympärileikkaukseksi. Ei myöskään vaatimusta noudattaa Tooraa ole poistettu, kyse on nyt sydämeen kirjoitetusta Toorasta. Käskyt ovat kuitenkin samat, voimme tarkistaa kirjoitetusta Toorasta mitkä ovat ne käskyt mitä sydämemme haluaa noudattaa. Tämä on sisäisen onnen salaisuus.

        Israel on seurakunta. Ei ole Israelia JA seurakuntaa, on vain Israel. Jos pakana ottaa Israelin Messiaan vastaan, hän tulee osaksi Israelia. Ei osaksi jotain kirkkoa tai kuppikuntaa. Me voimme leikkiä omaa uskontoa irrallaan Israelista, mutta Israelin Jumala ei ole siinä mukana. Hän ei ole helluntailaisten Jumala, eikä luterilaisten Jumala, Hän esittelee itsensä Israelin Jumalana. Tämä totuus on länsimaissa täysin pimennossa.


      • shabbatshalom
        shabbatshalom kirjoitti:

        Millä ehdoilla pakanalampaat saavat liittyä Herran laumaan. On yksi lauma, nimeltään Israel, ja yksi paimen, nimeltään Israelin Messias

        (4Ms.15:14-16) "Ja jos muukalainen, joka asuu teidän luonanne tai on ainiaaksi asettunut teidän keskuuteenne, tahtoo uhrata suloisesti tuoksuvan uhrin Herralle, niin hän tehköön, niinkuin tekin teette. Seurakunnassa olkoon laki sama teillä kuin muukalaisellakin, joka asuu teidän luonanne. Tämä olkoon teille ikuinen säädös sukupolvesta sukupolveen. Se, mikä koskee teitä, koskekoon myös muukalaista Herran edessä.Sama laki ja sama oikeus olkoon sekä teillä että muukalaisella, joka asuu teidän luonanne."

        (Jes.56:6-7) Ja muukalaiset, jotka ovat liittyneet Herraan, palvellakseen häntä ja rakastaakseen Herran nimeä, ollakseen hänen palvelijoitansa, kaikki, jotka pitävät sapatin eivätkä sitä riko ja pysyvät minun liitossani, ne minä tuon pyhälle vuorelleni ja ilahutan heitä rukoushuoneessani, ja heidän polttouhrinsa ja teurasuhrinsa ovat otolliset minun alttarillani, sillä minun huoneeni on kutsuttava kaikkien kansojen rukoushuoneeksi.

        Ja lue Jesajassa miten pakanakansat aikojen lopussa palvovat Jumala israelin litettyynä ja yhdessä noudattavat Tooraa, (Jes 2:2-4) "Aikojen lopussa on Herran temppelin vuori seisova vahvana, ylimmäisenä vuorista, kukkuloista korkeimpana, ja kaikki pakanakansat virtaavat sinne. Monet kansat lähtevät liikkeelle sanoen: "Tulkaa, nouskaamme Herran vuorelle, Jaakobin Jumalan temppeliin, että hän opettaisi meille teitänsä ja me vaeltaisimme hänen polkujansa; sillä Siionista lähtee laki, Jerusalemista Herran sana".Ja hän tuomitsee pakanakansojen kesken, säätää oikeutta monille kansoille. Niin he takovat miekkansa vantaiksi ja keihäänsä vesureiksi; kansa ei nosta miekkaa kansaa vastaan, eivätkä he enää opettele sotimaan. "

        Kuka tahansa halusi liittyä Israeliin, sai liittyä. Kunhan ympärileikkautti itsensä ja noudatti Tooraa. Liittyminen oli ehdollista. Muukalaisen oli pysyttävä Toorassa, aivan kuten syntyperäisen israelilaisenkin oli pysyttävä Toorassa. Kaikki Herran omat, juutalaiset ja muukalaiset, muodostavat Israelin. Ympärileikkaus vaatimusta ei ole poistettu, se vain on muutettu sydämen ympärileikkaukseksi. Ei myöskään vaatimusta noudattaa Tooraa ole poistettu, kyse on nyt sydämeen kirjoitetusta Toorasta. Käskyt ovat kuitenkin samat, voimme tarkistaa kirjoitetusta Toorasta mitkä ovat ne käskyt mitä sydämemme haluaa noudattaa. Tämä on sisäisen onnen salaisuus.

        Israel on seurakunta. Ei ole Israelia JA seurakuntaa, on vain Israel. Jos pakana ottaa Israelin Messiaan vastaan, hän tulee osaksi Israelia. Ei osaksi jotain kirkkoa tai kuppikuntaa. Me voimme leikkiä omaa uskontoa irrallaan Israelista, mutta Israelin Jumala ei ole siinä mukana. Hän ei ole helluntailaisten Jumala, eikä luterilaisten Jumala, Hän esittelee itsensä Israelin Jumalana. Tämä totuus on länsimaissa täysin pimennossa.

        >>Lain täyteys saavutetaan vain Kristuksessa.
        Joka Hänen käskynsä pitää, on lain edessä täydellisen nuhteeton!
        Laista EI katoa pieninkään kirjain, vaan se kokonansa pysyy iäti, sillä Kristus on ainoa joka sen on kyennyt täyttämään!
        Hänen tekonsa oli niin valtava, että joka poistaa laista pienimmänkin kirjaimen tulee näin vähätelleeksi Kristuksen teon täydellisyyttä!


      • shabbatshalom kirjoitti:

        >>Lain täyteys saavutetaan vain Kristuksessa.
        Joka Hänen käskynsä pitää, on lain edessä täydellisen nuhteeton!
        Laista EI katoa pieninkään kirjain, vaan se kokonansa pysyy iäti, sillä Kristus on ainoa joka sen on kyennyt täyttämään!
        Hänen tekonsa oli niin valtava, että joka poistaa laista pienimmänkin kirjaimen tulee näin vähätelleeksi Kristuksen teon täydellisyyttä!

        Kirjoitit; "Ovatko taivas ja maa kadonneet? Ei, sitten Toora on vielä voimassa."

        Laista ei ole kadonnut pieninkään kirjain, mutta Mooseksen lakia noudattamalla ihminen ei voi tulla vanhurskaaksi.
        Tooran voi pitää kokonansa vain uskomalla Herraan Jeesukseen!
        Sillä Hän on ainoa joka on koko Tooran pitänyt, kaikkinensa, pienintäkin kirjaita myöden!

        Nyt uskomalla Häneen, meidät luetaan koko Tooran edessä vanhurskaiksi yksin uskon kautta ja pitämällä Hänen, Herran Jeesuksen käskyt;

        Rakastamalla Jumalaa yli kaiken ( Joka on uskomalla Häneen, Herraan Jeesukseen ja pysymällä Hänelle uskollisena ), sekä lähimmäistään niinkuin itseään, tulemme kättemme töissä toteuttamaan Jumalan todellisen lain, Tooran.

        Hepr. 10:1
        "Laissa siis on vain varjo tulevasta, paremmasta todellisuudesta, ei sen varsinaista ilmentymää. Vaikka lain määräämät uhrit toistetaan vuodesta vuoteen, laki ei ikinä pysty tekemään pysyvästi täydellisiksi niitä, jotka astuvat Jumalan eteen."

        Vain uskon kautta Herraan Jeesukseen, mekin voimme tulla täydellisiksi niinkuin Jumalan Poika tuli, pitäen koko Tooran.
        Tooran täyteys tulee osaksemme nyt uskon kautta ja pitämällä Hänen käskynsä, Rakkauden kaksoiskäskyn, me myös pysymme Tooran täydellisyyden pitämisessä kaikessa tekemisessämme.

        "Voittaakseni ilman lakia eläviä olen näille ollut kuin eläisin ilman lakia, vaikka en olekaan Jumalan lakia vailla -- onhan minulla KRISTUKSEN LAKI." ( Apostoli Paavali )


        Älkäämme palatko takaisin vanhaan liittoon, vaan pysykäämme uudessa, siinä jossa pysyvän ja täydellisen lain täyteys todella voidaan saavuttaa!

        Mutta monen liha ei tätä suostu uskomaan, vaan mielummin palajaa takaisin vanhaan liittoon... monen lihalle ei kelpaa Kristuksessa oleva lain täyteys. Näin Herra Jeesus ei riitä heille, Hänen armonsa ei riitä....

        Lain täydellinen täyteys on yksin Herrassa Jeesuksessa, uskon kautta Häneen.
        Lain täydellinen pitäminen löytyy yksin Herramme Jeesuksen Kristuksen käskystä, rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistää niinkuin itseämme!

        Kun näin teemme, jatkuvasti ja kokoajan, me totisesti olemme Tooran edessä nuhteettomat, pienintäkin kirjanta myöden!


      • Shelach
        nikojt kirjoitti:

        Kirjoitit; "Ovatko taivas ja maa kadonneet? Ei, sitten Toora on vielä voimassa."

        Laista ei ole kadonnut pieninkään kirjain, mutta Mooseksen lakia noudattamalla ihminen ei voi tulla vanhurskaaksi.
        Tooran voi pitää kokonansa vain uskomalla Herraan Jeesukseen!
        Sillä Hän on ainoa joka on koko Tooran pitänyt, kaikkinensa, pienintäkin kirjaita myöden!

        Nyt uskomalla Häneen, meidät luetaan koko Tooran edessä vanhurskaiksi yksin uskon kautta ja pitämällä Hänen, Herran Jeesuksen käskyt;

        Rakastamalla Jumalaa yli kaiken ( Joka on uskomalla Häneen, Herraan Jeesukseen ja pysymällä Hänelle uskollisena ), sekä lähimmäistään niinkuin itseään, tulemme kättemme töissä toteuttamaan Jumalan todellisen lain, Tooran.

        Hepr. 10:1
        "Laissa siis on vain varjo tulevasta, paremmasta todellisuudesta, ei sen varsinaista ilmentymää. Vaikka lain määräämät uhrit toistetaan vuodesta vuoteen, laki ei ikinä pysty tekemään pysyvästi täydellisiksi niitä, jotka astuvat Jumalan eteen."

        Vain uskon kautta Herraan Jeesukseen, mekin voimme tulla täydellisiksi niinkuin Jumalan Poika tuli, pitäen koko Tooran.
        Tooran täyteys tulee osaksemme nyt uskon kautta ja pitämällä Hänen käskynsä, Rakkauden kaksoiskäskyn, me myös pysymme Tooran täydellisyyden pitämisessä kaikessa tekemisessämme.

        "Voittaakseni ilman lakia eläviä olen näille ollut kuin eläisin ilman lakia, vaikka en olekaan Jumalan lakia vailla -- onhan minulla KRISTUKSEN LAKI." ( Apostoli Paavali )


        Älkäämme palatko takaisin vanhaan liittoon, vaan pysykäämme uudessa, siinä jossa pysyvän ja täydellisen lain täyteys todella voidaan saavuttaa!

        Mutta monen liha ei tätä suostu uskomaan, vaan mielummin palajaa takaisin vanhaan liittoon... monen lihalle ei kelpaa Kristuksessa oleva lain täyteys. Näin Herra Jeesus ei riitä heille, Hänen armonsa ei riitä....

        Lain täydellinen täyteys on yksin Herrassa Jeesuksessa, uskon kautta Häneen.
        Lain täydellinen pitäminen löytyy yksin Herramme Jeesuksen Kristuksen käskystä, rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistää niinkuin itseämme!

        Kun näin teemme, jatkuvasti ja kokoajan, me totisesti olemme Tooran edessä nuhteettomat, pienintäkin kirjanta myöden!

        Sinä kirjoitit "Mitä Raamatussa kirjoitetaan Jeesuksen jumaluudesta?" ketjussa :>> "Jeesus sanoi, että jotka uskovat Hänet Herraksi ja Jumalaksi, niinkuin Tuomas uskoi, mutta vaikka eivät Häntä näe, ovat autuaita;

        "28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, SINÄ USKOT. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"


      • Shelach kirjoitti:

        Sinä kirjoitit "Mitä Raamatussa kirjoitetaan Jeesuksen jumaluudesta?" ketjussa :>> "Jeesus sanoi, että jotka uskovat Hänet Herraksi ja Jumalaksi, niinkuin Tuomas uskoi, mutta vaikka eivät Häntä näe, ovat autuaita;

        "28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, SINÄ USKOT. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"

        1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
        3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

        Siis alussa oli Sana ja Sana oli ja on Jumala, ja Sana oli alussa Jumalan tykönä, ja se Sana eli Jumala tuli Lihaksi, eli on kyse Jeesuksesta !

        Siis Jeesus on Jumala Raamatun mukaan, kun Sana on Jumala siis !!!


      • Shelach kirjoitti:

        Sinä kirjoitit "Mitä Raamatussa kirjoitetaan Jeesuksen jumaluudesta?" ketjussa :>> "Jeesus sanoi, että jotka uskovat Hänet Herraksi ja Jumalaksi, niinkuin Tuomas uskoi, mutta vaikka eivät Häntä näe, ovat autuaita;

        "28 Tuomas vastasi ja sanoi hänelle: "Minun Herrani ja minun Jumalani!"
        29 Jeesus sanoi hänelle: "Sentähden, että minut näit, SINÄ USKOT. Autuaat ne, jotka eivät näe ja kuitenkin uskovat!"

        Kirjoitit; "Shabbatshalom ei tarvitse vastata sinulle koska olet Jumalaan pilkaaja!"

        Näin sanottiin myös Herralleni... eikä oppilas ole opettajaansa suurempi.

        Mutta Tuomas kertoi totuuden ja Jeesus tunnusti Hänen uskovan koskan niin sanoi.
        Autuaat he jotka niin Hänet uskovat, vaikka eivät näe.


      • Shelach
        nikojt kirjoitti:

        Kirjoitit; "Shabbatshalom ei tarvitse vastata sinulle koska olet Jumalaan pilkaaja!"

        Näin sanottiin myös Herralleni... eikä oppilas ole opettajaansa suurempi.

        Mutta Tuomas kertoi totuuden ja Jeesus tunnusti Hänen uskovan koskan niin sanoi.
        Autuaat he jotka niin Hänet uskovat, vaikka eivät näe.

        Vääristelijä käytät meidän shema jossa julistetaan JUMALAAN OLEVAN YKSI Toora vastaan, sitten käytät Tuomasta julistamalla että Jumala on kolme, voi parkaa Tuomas joka oli viisaampi kun Jumala ja Jeesus. Ja aivan oikein luet Shabbatshalom ei tarvitse vastata sinulle, hän on yksi israelin palstan perustajia ja Netzari juutalaisuuden sivuston yksi perustajista, mitä sinä olet? Jumalan pilkkaaja!!!!


      • Shelach kirjoitti:

        Vääristelijä käytät meidän shema jossa julistetaan JUMALAAN OLEVAN YKSI Toora vastaan, sitten käytät Tuomasta julistamalla että Jumala on kolme, voi parkaa Tuomas joka oli viisaampi kun Jumala ja Jeesus. Ja aivan oikein luet Shabbatshalom ei tarvitse vastata sinulle, hän on yksi israelin palstan perustajia ja Netzari juutalaisuuden sivuston yksi perustajista, mitä sinä olet? Jumalan pilkkaaja!!!!

        Ei minulla ole mitään millä kehua, en minä ole mitään.
        Mutta minä uskon Herraan Jeesukseen, minun Herraani ja minun Jumalaani!


      • Shelach
        nikojt kirjoitti:

        Ei minulla ole mitään millä kehua, en minä ole mitään.
        Mutta minä uskon Herraan Jeesukseen, minun Herraani ja minun Jumalaani!

        Tyhjä sinä israelin vihollinen nöyristät itseäsi tässä olisit uskonut shema. Jeesus sanoi shemassa kaikista tärkein on uskoa että Jumala on yksi ja ainoa Herra. Tekopyhää! Se joka pitää toorasta kiinni hän on siunattu ja menestyy, ei ihme ettet ole mitään!


      • Shelach kirjoitti:

        Tyhjä sinä israelin vihollinen nöyristät itseäsi tässä olisit uskonut shema. Jeesus sanoi shemassa kaikista tärkein on uskoa että Jumala on yksi ja ainoa Herra. Tekopyhää! Se joka pitää toorasta kiinni hän on siunattu ja menestyy, ei ihme ettet ole mitään!

        "Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä."


      • Shelach kirjoitti:

        Tyhjä sinä israelin vihollinen nöyristät itseäsi tässä olisit uskonut shema. Jeesus sanoi shemassa kaikista tärkein on uskoa että Jumala on yksi ja ainoa Herra. Tekopyhää! Se joka pitää toorasta kiinni hän on siunattu ja menestyy, ei ihme ettet ole mitään!

        "Eihän yksikään ihminen tule Jumalan edessä vanhurskaaksi lain käskyjä noudattamalla. Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan, mitä synti on.
        Nyt Jumala on kuitenkin laista riippumatta tuonut ilmi vanhurskautensa, josta laki ja profeetat todistavat. TÄMÄ JUMALAN VANHURSKAUS TULEE USKOSTA JEESUKSEEN Kristukseen, JA SEN SAAVAT OMAKSEEN KAIKKI, JOTKA USKOVAT. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. "


      • Shelach kirjoitti:

        Tyhjä sinä israelin vihollinen nöyristät itseäsi tässä olisit uskonut shema. Jeesus sanoi shemassa kaikista tärkein on uskoa että Jumala on yksi ja ainoa Herra. Tekopyhää! Se joka pitää toorasta kiinni hän on siunattu ja menestyy, ei ihme ettet ole mitään!

        "Katsomme siis, että ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän uskoo, ilman lain vaatimia tekoja." ( Room 3:28 )
        "KUMOAMMEKO ME SIIS LAIN VETOAMALLA USKOON? Emme suinkaan, me PÄINVASTOIN VAHVISTAMME sen mitä LAKI SANOO." ( Room 3:31 )

        "Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi." ( Room. 5:20 )

        "Kun Kristus kuoli, hän kertakaikkisesti kuoli eroon synnistä. Kun hän nyt elää, hän elää Jumalalle. Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa" ( Room 6 )


      • Shelach
        nikojt kirjoitti:

        "Oikea juutalainen on se, joka on juutalainen sisimmässään, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus, jota ei saa aikaan laki, vaan Henki. Tällainen juutalainen saa kiitoksen Jumalalta, ei ihmisiltä."

        Aijaa tyhjää sinä tänne Saulin kirjeitä lainaat, koska ajattelet hellenistisellä tavalla, onko Saul yhtäkkiä messias sinulle, eikö Yeshua Ha Mashiach sanonut shemassa että Hashem on yksi ja ainoa Adonai? Miksi nyt kuomat sen mitä Yeshua Ha Mashiach sanoo Shemassa? Toistaaksesi miksi lainaat niin kovasti Saulia kun "haluat kumota Tooran" ja sitten et usko kun hän sanoo että Eloah on yksi. Snä olet israelin viholllinen!


      • Shelach
        nikojt kirjoitti:

        "Katsomme siis, että ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän uskoo, ilman lain vaatimia tekoja." ( Room 3:28 )
        "KUMOAMMEKO ME SIIS LAIN VETOAMALLA USKOON? Emme suinkaan, me PÄINVASTOIN VAHVISTAMME sen mitä LAKI SANOO." ( Room 3:31 )

        "Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi." ( Room. 5:20 )

        "Kun Kristus kuoli, hän kertakaikkisesti kuoli eroon synnistä. Kun hän nyt elää, hän elää Jumalalle. Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa" ( Room 6 )

        Toisto;Aijaa tyhjää sinä tänne Saulin kirjeitä lainaat, koska ajattelet hellenistisellä tavalla, onko Saul yhtäkkiä messias sinulle, eikö Yeshua Ha Mashiach sanonut shemassa että Hashem on yksi ja ainoa Adonai? Miksi nyt kuomat sen mitä Yeshua Ha Mashiach sanoo Shemassa? Toistaaksesi miksi lainaat niin kovasti Saulia kun "haluat kumota Tooran" ja sitten et usko kun hän sanoo että Eloah on yksi. Snä olet israelin viholllinen!


      • KTS (Ei kirj:)
        nikojt kirjoitti:

        "Katsomme siis, että ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän uskoo, ilman lain vaatimia tekoja." ( Room 3:28 )
        "KUMOAMMEKO ME SIIS LAIN VETOAMALLA USKOON? Emme suinkaan, me PÄINVASTOIN VAHVISTAMME sen mitä LAKI SANOO." ( Room 3:31 )

        "Laki tuli maailmaan sitä varten, että rikkomus tulisi suuremmaksi. Mutta missä synti on tullut suureksi, siellä on armo tullut ylenpalttiseksi." ( Room. 5:20 )

        "Kun Kristus kuoli, hän kertakaikkisesti kuoli eroon synnistä. Kun hän nyt elää, hän elää Jumalalle. Ajatelkaa tekin samoin itsestänne: te olette kuolleet pois synnistä ja elätte Jumalalle Kristuksessa Jeesuksessa" ( Room 6 )

        Juuri näin kuten Nikojt sanoo ja murskaa näiden meshiaanis-jashualaisten harhauttajien opit!

        HYVÄ!


      • Shelach kirjoitti:

        Toisto;Aijaa tyhjää sinä tänne Saulin kirjeitä lainaat, koska ajattelet hellenistisellä tavalla, onko Saul yhtäkkiä messias sinulle, eikö Yeshua Ha Mashiach sanonut shemassa että Hashem on yksi ja ainoa Adonai? Miksi nyt kuomat sen mitä Yeshua Ha Mashiach sanoo Shemassa? Toistaaksesi miksi lainaat niin kovasti Saulia kun "haluat kumota Tooran" ja sitten et usko kun hän sanoo että Eloah on yksi. Snä olet israelin viholllinen!

        Evankeliumi on Jumalan voima.


      • Selitätkö tämän ?
        Shelach kirjoitti:

        Toisto;Aijaa tyhjää sinä tänne Saulin kirjeitä lainaat, koska ajattelet hellenistisellä tavalla, onko Saul yhtäkkiä messias sinulle, eikö Yeshua Ha Mashiach sanonut shemassa että Hashem on yksi ja ainoa Adonai? Miksi nyt kuomat sen mitä Yeshua Ha Mashiach sanoo Shemassa? Toistaaksesi miksi lainaat niin kovasti Saulia kun "haluat kumota Tooran" ja sitten et usko kun hän sanoo että Eloah on yksi. Snä olet israelin viholllinen!

        Selitätkö tämän Shelach ?

        1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
        3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

        Siis alussa oli Sana ja Sana oli ja on Jumala, ja Sana oli alussa Jumalan tykönä, ja se Sana eli Jumala tuli Lihaksi, eli on kyse Jeesuksesta !

        Siis Jeesus on Jumala Raamatun mukaan, kun Sana on Jumala siis ja se Sana eli Jumala oli siis tuon mukaan Jumalan luona !!!

        Sitten kun tämän olet itsellesi selvittänyt, niin sitten voimme jatkaa ! :)


      • sHELACH
        Selitätkö tämän ? kirjoitti:

        Selitätkö tämän Shelach ?

        1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
        2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.
        3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.

        14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.

        Siis alussa oli Sana ja Sana oli ja on Jumala, ja Sana oli alussa Jumalan tykönä, ja se Sana eli Jumala tuli Lihaksi, eli on kyse Jeesuksesta !

        Siis Jeesus on Jumala Raamatun mukaan, kun Sana on Jumala siis ja se Sana eli Jumala oli siis tuon mukaan Jumalan luona !!!

        Sitten kun tämän olet itsellesi selvittänyt, niin sitten voimme jatkaa ! :)

        SELITÄ SINÄ jUMALAN PILKKAAJA MIKSI Jeesus sanoi Jumala omaksi Jumalaksi , miksi Jeesus sanoi että ISÄ YKSIN ON AINOA TOTINEN JUMALA miksi Jeesus sanoi että ISÄ yksin on hyvä?????????????????????????????????????? SANO MIKSI jEESUS SANOI ITSESTÄ IHMISEKSI KUN HÄNTÄ SYYTETTIIN JUMALAN PILKASTA????????????????????? vASTA!!!!!!


      • Näytät nyt oman
        sHELACH kirjoitti:

        SELITÄ SINÄ jUMALAN PILKKAAJA MIKSI Jeesus sanoi Jumala omaksi Jumalaksi , miksi Jeesus sanoi että ISÄ YKSIN ON AINOA TOTINEN JUMALA miksi Jeesus sanoi että ISÄ yksin on hyvä?????????????????????????????????????? SANO MIKSI jEESUS SANOI ITSESTÄ IHMISEKSI KUN HÄNTÄ SYYTETTIIN JUMALAN PILKASTA????????????????????? vASTA!!!!!!

        Näytät nyt oman sisinpäsi, eli mitä siellä on, ja siellä on sitä samaa, mitä fariseuksilla ja kirjanoppineillakin oli :

        Matt. 7:15 Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.

        Matt. 23:25 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te puhdistatte maljan ja vadin ulkopuolen, mutta sisältä ne ovat täynnä ryöstöä ja hillittömyyttä!

        Matt. 23:27 Voi teitä, kirjanoppineet ja fariseukset, te ulkokullatut, kun te olette valkeiksi kalkittujen hautojen kaltaisia: ulkoa ne kyllä näyttävät kauniilta, mutta ovat sisältä täynnä kuolleitten luita ja kaikkea saastaa!

        Matt. 23:28 Samoin tekin ulkoa kyllä näytätte ihmisten silmissä hurskailta, mutta sisältä te olette täynnä ulkokultaisuutta ja laittomuutta.

        Muuten oletko unohtanut sen, mitä Mooses Jumalalta toi juutalaisille ?

        Siunaukset ja kiroukset, ja mitä juutalaiset yhä niittävät siunauksia vai kirouksia ?

        5. Mooseksen kirja 28
        15 Mutta jos sinä et kuule Herran, sinun Jumalasi, ääntä etkä tarkoin pidä kaikkia hänen käskyjänsä ja säädöksiänsä, jotka minä tänä päivänä sinulle annan, niin kaikki nämä kiroukset tulevat sinun päällesi ja saavuttavat sinut.
        16 Kirottu olet sinä kaupungissa ja kirottu olet kedolla.
        17 Kirottu on sinun korisi ja sinun taikinakaukalosi.
        18 Kirottu on sinun kohtusi hedelmä ja maasi hedelmä, kirotut sinun raavaittesi vasikat ja lampaittesi karitsat.
        19 Kirottu olet tullessasi ja kirottu olet lähtiessäsi.

        Minun nähdäkseni lähinnä kirouksia, sillä olette hyljänneet Jumalan, sillä Jumala todisti omasta Pojastaan, mutta te ette ottaneet edes Jumalan todistusta vastaan, ja siksi juutalaiset hyljättiin, ja liitto purkaantui !

        Nyt Jumalan lapsia ovat vain uudestisyntyneet uskovat, jotka pääosin ovat ns. pakanoita ja vain hyvin harva juutalainen on uudestisyntynyt, joten huonosti on käynyt, eikä ylpeilyn aihetta pitäisi enää olla !

        Ja nyt tekin houkuttelette hylkäämään Elävän Jumalan ja siirtymään kuolleiden joukkoon kuolleita tekoja tekemään, eli lain tekoja vain !

        Jos vaikka olettekin ehkä uudestisyntyneet ???, niin teille on käynyt kuten Galatalaisille, jotka sitten eksyivät ja pakittivat takaisin lain alle !

        Kumpikaan teistä eksyttäjistä ei ole kuitenkaan todistanut henk koht uudestisyntyneensä !!!


      • Armo riittää
        nikojt kirjoitti:

        "Eihän yksikään ihminen tule Jumalan edessä vanhurskaaksi lain käskyjä noudattamalla. Lain tehtävänä on opettaa tuntemaan, mitä synti on.
        Nyt Jumala on kuitenkin laista riippumatta tuonut ilmi vanhurskautensa, josta laki ja profeetat todistavat. TÄMÄ JUMALAN VANHURSKAUS TULEE USKOSTA JEESUKSEEN Kristukseen, JA SEN SAAVAT OMAKSEEN KAIKKI, JOTKA USKOVAT. Kaikki ovat samassa asemassa, sillä kaikki ovat tehneet syntiä ja ovat vailla Jumalan kirkkautta mutta saavat hänen armostaan lahjaksi vanhurskauden, koska Kristus Jeesus on lunastanut heidät vapaiksi. "

        Mielestäni kukaan ei ole väittänyt tulevansa vanhurskaaksi lakia noudattamalla. Ei edes nimimerkki shabbatshalom. Näin oli ylempänä:
        - Pelastumme yksin armosta Jeesuksen syntien sovitustyön tähden.
        - Pyrimme noudattamaan lakia, koska rakastamme Jumalaa, emmekä tahdo tehdä lisää syntiä.
        - Välillä epäonnistumme, mutta Jumala antaa anteeksi, koska Jeesus noudatti lakia virheettömästi meidän puolestamme.


    • JonesHenry

      Paavali puhuu muuten kirjeessään Galatialaisille YMPÄRILEIKKAUKSESTA!

    • Raamattu.

      Paavali kirjoittaa kymmenestä käskystä voimassa olevina rakkauden käskyinä.Ainoastaan seremonialliset säädökset,joissa määriteltiin Vanhan testamentin aikaiset uhrit ja muut pyhäkköön liittyvät toimitukset,menettivät esikuvallisina merkityksensä Vapahtajan kuollessa ristillä

      • Moni hinaa ulkoisia

        Moni hinaa ulkoisia käskyjä uuteen liittoon !

        Siis edes perus asiaa ei ole luettu ja ymmärretty:

        Jeremia 31
        31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
        32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
        33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.

        Siis mitä siinä luki ?:

        Minä panen lakini heidän sisimpäänsä !!!

        Hepr. 8:11 Ja silloin ei enää kukaan opeta kansalaistaan eikä veli veljeään sanoen: 'Tunne Herra'; sillä he kaikki, pienimmästä suurimpaan, tuntevat minut.

        Joh. 14:26 Mutta Puolustaja, Pyhä Henki, jonka Isä on lähettävä minun nimessäni, hän opettaa teille kaikki ja muistuttaa teitä kaikesta, minkä minä olen teille sanonut.

        Sisäinen !!!

        Joh. 1:17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; armo ja totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

        Miksi siis Armo ja Totuus, eikä siis laki ?

        Kun laki on ULKOINEN, ja vaatii siis aina tulkinnan, mutta Pyhä Henki uudestisyntyneessä uskovassa sisältää Jumalan tahdon ilmaisun ja sen tapaus kohtaisen tulkinnan kun Pyhä Henki sen kertoo uskovalle !!!


    • Montako olet tappanut jotka eivät pidä schabattisi ???

      2. Moos. 31:14
      Siis pitäkää sapatti, sillä se on teille pyhä. Joka sen rikkoo, rangaistakoon kuolemalla; sillä kuka ikinä silloin työtä tekee, hävitettäköön kansastansa.
      2. Moos. 31:15
      Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäntenä päivänä on sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä tekee työtä sapatinpäivänä, rangaistakoon kuolemalla.
      2. Moos. 35:2
      Kuusi päivää tehtäköön työtä, mutta seitsemäs päivä olkoon teille pyhä sapatti, levon päivä, Herralle pyhitetty. Kuka ikinä silloin työtä tekee, se surmattakoon.

      Vasta nyt edes tähän sinä oikeamielinen Juutalainen joka pidät lakia viimeistä piirtoa myöten niinkuin sun jeesus sulle on opettanut.

      • shabbatshalom

        Jesaja 58: 13-14 Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia, silloin on ilosi oleva Herrassa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä Herran suu on puhunut.

        Enempää vastausta et saa koska asenne on väärää, pidät juutalaisia haukkuma nimenä.


      • shabbatshalom kirjoitti:

        Jesaja 58: 13-14 Jos sinä pidätät jalkasi sapattia rikkomasta, niin ettet toimita omia asioitasi minun pyhäpäivänäni, vaan kutsut sapatin ilopäiväksi, Herran pyhäpäivän kunnioitettavaksi ja kunnioitat sitä, niin ettet toimita omia toimiasi, et aja omia asioitasi etkä puhu joutavia, silloin on ilosi oleva Herrassa, ja minä kuljetan sinut maan kukkuloitten ylitse, ja minä annan sinun nauttia isäsi Jaakobin perintöosaa. Sillä Herran suu on puhunut.

        Enempää vastausta et saa koska asenne on väärää, pidät juutalaisia haukkuma nimenä.

        Aj niin ?? Minulla on paljon rakkaitta Juutalaisystäviä !! Mutta en mä ole lähettämäs ne Hel-vettiin niinkuin sinä ole uhramisrituaalien kanssa.

        Odotan vielä vastaus mix et pidä Lakia Kokonaisuudessa vaan olet mitätöinnyt Lain Kun et tapa niitä jotka eivät pidä sapatin?


      • Jumalan tuomiot !
        savonarola kirjoitti:

        Aj niin ?? Minulla on paljon rakkaitta Juutalaisystäviä !! Mutta en mä ole lähettämäs ne Hel-vettiin niinkuin sinä ole uhramisrituaalien kanssa.

        Odotan vielä vastaus mix et pidä Lakia Kokonaisuudessa vaan olet mitätöinnyt Lain Kun et tapa niitä jotka eivät pidä sapatin?

        Jätetään tämä tappaminen Jumalalle. Tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa nämä laittomat sapatin hylkääjät viimeisellä tuomiolla.


      • Jumalan tuomiot ! kirjoitti:

        Jätetään tämä tappaminen Jumalalle. Tuli lankeaa alas taivaasta ja kuluttaa nämä laittomat sapatin hylkääjät viimeisellä tuomiolla.

        Huj kun sinä minua nyt pelottaa ,,, hiiiiiiiiiiiiiiii


    • KTS (Ei kirj.)

      Hebrealaiskirje:
      8:9 Sillä he eivät pysyneet minun liitossani, ja niin en minäkään heistä huolinut, sanoo Herra.

      10:1 Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta,

      Tää on rippikoulukamaa ja finninaamaiset riparilaisetkin ymmärtää tän paremmin kuin kaiken maailman jaashushushuslais-mashialiset puoljudaistiset vippaslahkot!

      • laittomat kulkijat

        Laki kymmenkäskyä on varjoa niinkö ? ja laittomuus vaan käy aina vaan röyhkeämäksi ajan loppua kohti mentäessä.


      • Yhä laitan sinulleki
        laittomat kulkijat kirjoitti:

        Laki kymmenkäskyä on varjoa niinkö ? ja laittomuus vaan käy aina vaan röyhkeämäksi ajan loppua kohti mentäessä.

        Yhä laitan sinullekin seuraavan Sanan kohdan tutkisteltavaksi :


        Joh. 1:17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; Armo ja Totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

        Laki tuli siis Mooseksen kautta !!!

        Armo ja Totuus on siis vastapari tuolle laille, eli sen lain korvaaja !

        Siis Mooseksen eli laki liiton perusta oli Laki, mutta uuden liiton perusta ei ole enää Laki, vaan Armo ja Totuus !

        Miksi siis Armo ja Totuus, eikä siis laki ?

        Kun laki on ULKOINEN, ja vaatii siis aina sen Lain tulkinnan !!,

        Tuon tilalla uudessa liitossa Pyhä Henki, siis uudestisyntyneessä uskovassa, sisältää sekä Jumalan tahdon ilmaisun, että myös sen Jumalan tahdon tapaus kohtaisen tulkinnan, kun Pyhä Henki sen kertoo uskovalle henk koht avaaman Sanan kautta !!!

        Siis ei tarvita enää Leeviläisiä pappeja tai siis ihmisiä kertomaan Jumalan hyvän tahdon (lain) oikeaa tulkintaa, vaan uskovalle Pyhä Henki siis opettaa ja muistuttaa kaikesta ja kaikista Jeesuksen sanoista !

        Siis uusi liitto on Hengellinen ja sisäinen, ei enää ulkoinen !

        Uudessa liitossa meillä uskovilla siis on Elävä Sana, sen Pyhän Hengen henk koht avaaman Sanan kautta ja vuoksi !

        Vanhassa liitossa oli kuollut ulkoinen kirjain, ja mitä se Sana sanookaan:

        2. Kor. 3:6 joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.

        Siis uuden liiton uskova todella ja totisesti, on Jumalan palvelija Pyhän Hengen kautta ja Hengen avaaman, eli Elävöittämän, Elävän Sanan kautta , sen sijaan vanhan liiton uskovat olivat kuolleen kirjaimen alla, ja se kuollut kirjain siis vain kuolettaa !

        Puhutaan siis ihan eri tasosta, mutta tätä moni uskovakaan ei kykene kunnolla vielä ymmärtämään, vaan yhä mennään siis lain alle sen kuolettavan kirjaimen alle suorittamaan itsevalittua jumalanpalvelusta, joka ei mitään hyödytä Sanan mukaan, vaan vain ruokkii lihaa, joka pitäisi kuolettaa:

        20 Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä:
        21 "Älä tartu, älä maista, älä koske!"
        22 -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan?
        23 Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

        Siis kun mennään lain alle kuolleen kirjamen mukaan ITSE itseään "pyhittelemään" ja parantelemaan, niin siinä käykin niin, kuin fariseuksille kävi, eli jos siinä jotenkin omasta mielestä onnistutaan, se viekin ylpeyteen, eikä nöyryyteen, eli siten vain ruokitaan lihaa, jota pitäisi uskovan kuolettaa !

        Siis itsevalittu jumalanpalvelus eli lain alla oleminen siis vain tyydyttää lihaa !

        Tämä on selvästi havaittavissa näiden lain alla olevien kohdalla, sillä heidän asenteensa on siis ihan sama kuin sillä fariseuksella ja farisealaisella, joka halveksi publikaania ja korotti itseään ylpeydessä ja paisuneisuudessa, mutta mikä olikaan Jeesuksen todistus ???

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
        10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
        11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
        12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
        14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

        Nämä lakihenkiset eivät siis luota Jeesukseen ja Hänen sovitus työhönsä ja sijais uriinsa, vaan ITSEENSÄ, eli otetaan tuo jae 9 tarkemmin :

        Luuk. 18:9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka LUOTTIVAT ITSEENSÄ, LUULLEN olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:

        Sama väärä sydämen asenne on nähtävissä näillä lain opettajilla, ja saman kaltainen LUULOTTELU omasta hyvyydestä ja pyhyydestä paistaa kaikeasta heidän kirjoittamastaan läpi, eli he eivät luota ja perusta Jeesukseen ja Hänen ansioihinsa, vaan he luottavat ITSEENSÄ ja ruokkivat lihaansa ja paisuvat yhä noissa LUULOISSAAN OMASTA ITSESTÄÄN !

        Se on Kainin tie, eli omavanhurskauden tie, eli heidän tiellään omilla teoilla tullaan Jumalalle kelvolliseksi, vaikka Jumala sanoo, että vain Jeesus Kristus kelpaa, eli Jumalan työ !


      • Siis hyvin kirjoitit
        Yhä laitan sinulleki kirjoitti:

        Yhä laitan sinullekin seuraavan Sanan kohdan tutkisteltavaksi :


        Joh. 1:17 Sillä laki on annettu Mooseksen kautta; Armo ja Totuus on tullut Jeesuksen Kristuksen kautta.

        Laki tuli siis Mooseksen kautta !!!

        Armo ja Totuus on siis vastapari tuolle laille, eli sen lain korvaaja !

        Siis Mooseksen eli laki liiton perusta oli Laki, mutta uuden liiton perusta ei ole enää Laki, vaan Armo ja Totuus !

        Miksi siis Armo ja Totuus, eikä siis laki ?

        Kun laki on ULKOINEN, ja vaatii siis aina sen Lain tulkinnan !!,

        Tuon tilalla uudessa liitossa Pyhä Henki, siis uudestisyntyneessä uskovassa, sisältää sekä Jumalan tahdon ilmaisun, että myös sen Jumalan tahdon tapaus kohtaisen tulkinnan, kun Pyhä Henki sen kertoo uskovalle henk koht avaaman Sanan kautta !!!

        Siis ei tarvita enää Leeviläisiä pappeja tai siis ihmisiä kertomaan Jumalan hyvän tahdon (lain) oikeaa tulkintaa, vaan uskovalle Pyhä Henki siis opettaa ja muistuttaa kaikesta ja kaikista Jeesuksen sanoista !

        Siis uusi liitto on Hengellinen ja sisäinen, ei enää ulkoinen !

        Uudessa liitossa meillä uskovilla siis on Elävä Sana, sen Pyhän Hengen henk koht avaaman Sanan kautta ja vuoksi !

        Vanhassa liitossa oli kuollut ulkoinen kirjain, ja mitä se Sana sanookaan:

        2. Kor. 3:6 joka myös on tehnyt meidät kykeneviksi olemaan uuden liiton palvelijoita, ei kirjaimen, vaan Hengen; sillä kirjain kuolettaa, mutta Henki tekee eläväksi.

        Siis uuden liiton uskova todella ja totisesti, on Jumalan palvelija Pyhän Hengen kautta ja Hengen avaaman, eli Elävöittämän, Elävän Sanan kautta , sen sijaan vanhan liiton uskovat olivat kuolleen kirjaimen alla, ja se kuollut kirjain siis vain kuolettaa !

        Puhutaan siis ihan eri tasosta, mutta tätä moni uskovakaan ei kykene kunnolla vielä ymmärtämään, vaan yhä mennään siis lain alle sen kuolettavan kirjaimen alle suorittamaan itsevalittua jumalanpalvelusta, joka ei mitään hyödytä Sanan mukaan, vaan vain ruokkii lihaa, joka pitäisi kuolettaa:

        20 Jos te olette Kristuksen kanssa kuolleet pois maailman alkeisvoimista, miksi te, ikäänkuin eläisitte maailmassa, sallitte määrätä itsellenne säädöksiä:
        21 "Älä tartu, älä maista, älä koske!"
        22 -sehän on kaikki tarkoitettu katoamaan käyttämisen kautta-ihmisten käskyjen ja oppien mukaan?
        23 Tällä kaikella tosin on viisauden maine itsevalitun jumalanpalveluksen ja nöyryyden vuoksi ja sentähden, ettei se ruumista säästä; mutta se on ilman mitään arvoa, ja se tapahtuu lihan tyydyttämiseksi.

        Siis kun mennään lain alle kuolleen kirjamen mukaan ITSE itseään "pyhittelemään" ja parantelemaan, niin siinä käykin niin, kuin fariseuksille kävi, eli jos siinä jotenkin omasta mielestä onnistutaan, se viekin ylpeyteen, eikä nöyryyteen, eli siten vain ruokitaan lihaa, jota pitäisi uskovan kuolettaa !

        Siis itsevalittu jumalanpalvelus eli lain alla oleminen siis vain tyydyttää lihaa !

        Tämä on selvästi havaittavissa näiden lain alla olevien kohdalla, sillä heidän asenteensa on siis ihan sama kuin sillä fariseuksella ja farisealaisella, joka halveksi publikaania ja korotti itseään ylpeydessä ja paisuneisuudessa, mutta mikä olikaan Jeesuksen todistus ???

        9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka luottivat itseensä, luullen olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:
        10 "Kaksi miestä meni ylös pyhäkköön rukoilemaan, toinen fariseus ja toinen publikaani.
        11 Fariseus seisoi ja rukoili itsekseen näin: 'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani.
        12 Minä paastoan kahdesti viikossa; minä annan kymmenykset kaikista tuloistani.'
        13 Mutta publikaani seisoi taampana eikä edes tahtonut nostaa silmiään taivasta kohti, vaan löi rintaansa ja sanoi: 'Jumala, ole minulle syntiselle armollinen'.
        14 Minä sanon teille: tämä meni kotiinsa vanhurskaampana kuin se toinen; sillä jokainen, joka itsensä ylentää, alennetaan, mutta joka itsensä alentaa, se ylennetään."

        Nämä lakihenkiset eivät siis luota Jeesukseen ja Hänen sovitus työhönsä ja sijais uriinsa, vaan ITSEENSÄ, eli otetaan tuo jae 9 tarkemmin :

        Luuk. 18:9 Niin hän puhui vielä muutamille, jotka LUOTTIVAT ITSEENSÄ, LUULLEN olevansa vanhurskaita, ja ylenkatsoivat muita, tämän vertauksen:

        Sama väärä sydämen asenne on nähtävissä näillä lain opettajilla, ja saman kaltainen LUULOTTELU omasta hyvyydestä ja pyhyydestä paistaa kaikeasta heidän kirjoittamastaan läpi, eli he eivät luota ja perusta Jeesukseen ja Hänen ansioihinsa, vaan he luottavat ITSEENSÄ ja ruokkivat lihaansa ja paisuvat yhä noissa LUULOISSAAN OMASTA ITSESTÄÄN !

        Se on Kainin tie, eli omavanhurskauden tie, eli heidän tiellään omilla teoilla tullaan Jumalalle kelvolliseksi, vaikka Jumala sanoo, että vain Jeesus Kristus kelpaa, eli Jumalan työ !

        olet siis oivaltanut mistä siis on kysymys tässä ketjussa, siis.

        Vihjeeksi annan kaikessa rakkauvessa ja veljellisessä huumorimielessä, että harkitse siis tota siis-sanan käytön vähentämista teksteissäsi, siis!


      • Kiitos vinkistäsi !
        Siis hyvin kirjoitit kirjoitti:

        olet siis oivaltanut mistä siis on kysymys tässä ketjussa, siis.

        Vihjeeksi annan kaikessa rakkauvessa ja veljellisessä huumorimielessä, että harkitse siis tota siis-sanan käytön vähentämista teksteissäsi, siis!

        Pitää kiinnittää huomiota siihen SIIS ! ;)


      • Kiitos vinkistäsi ! kirjoitti:

        Pitää kiinnittää huomiota siihen SIIS ! ;)

        Kyllä pidä huomio Totuuden,, SIIS --->totuuden ja armon kautta : )


      • Raamattu.
        savonarola kirjoitti:

        Kyllä pidä huomio Totuuden,, SIIS --->totuuden ja armon kautta : )

        Menekkiteoksessaan The Faith of Millions 1974 roomalaiskatollinen tutkija John A.O Brien päätyy tähän väistämättömään johtopäätökseen Koska Raamatun mukaan lepopäivä on lauantai eikä sunnuntai,eikö ole outoa,että ei-katoliset,jotka sanovat perustavansa uskonsa suoraan Raamattuun eikä Kirkon arvovaltaan,viettävät sunnuntaita lauantain sijasta? Kyllä, tietenkin se on epäjohdonmukaista,hän huomauttaa,että tapa viettää sunnuntaita perustuu Katolisen Kirkon arvovallalle eikä millekään Raamatun nimenomaiselle tekstille.
        Tämä sunnuntainvietto on muistuttamassa äitikirkosta,josta ei-katoliset lahkot ovat eronneet.


      • Ei ole outoa ollenka
        Raamattu. kirjoitti:

        Menekkiteoksessaan The Faith of Millions 1974 roomalaiskatollinen tutkija John A.O Brien päätyy tähän väistämättömään johtopäätökseen Koska Raamatun mukaan lepopäivä on lauantai eikä sunnuntai,eikö ole outoa,että ei-katoliset,jotka sanovat perustavansa uskonsa suoraan Raamattuun eikä Kirkon arvovaltaan,viettävät sunnuntaita lauantain sijasta? Kyllä, tietenkin se on epäjohdonmukaista,hän huomauttaa,että tapa viettää sunnuntaita perustuu Katolisen Kirkon arvovallalle eikä millekään Raamatun nimenomaiselle tekstille.
        Tämä sunnuntainvietto on muistuttamassa äitikirkosta,josta ei-katoliset lahkot ovat eronneet.

        Ei ole outoa ollenkaan !

        Siis AINA kun opillisesti erotaan jostain lahkosta, niin on JO opittu äidin maidosta asti ne sen lahkon opit, eli yleensä siis vain OSA nähdään vääräksi ja osaa taas ei !

        Joten isien perinnäis säännöt ovat tiukassa !

        Ne katoavat vain laajemman Raamatun tutkinnan kautta ja avulla !

        Mutta ihminen on inhimillinen, ja siten vain usein yksi tai muutama asia opitaan ja sitten halutaan eroon väärästä, ja monille se riittää, eikä enää laajemmin tutkita sitä, mikä perinnäis säännöissä oli väärin !

        Olen nähnyt tästä hyviä esimerkkejä, eli osa jo tajuaa sen, että nykyiset puolueet ovat väärin, mutta siitä kun yksin on alettu kiivailemaan, niin ei ole enää lisää tutkittu sitä, mikä kaikki on pielessä siinä, mitä uskovalle ovat ihmiset opettaneet !

        Muutos on hidasta, ja jos ja kun on väärin jo äidin maidosta asioita opittu, niin Totuuden oppiminen sen valheen tilalle on todella pitkä prosessi !

        Siitä on maallinen tutkimus, eli jos on opittu joku ns totuus, niin ihmisen on erittäin vaikeaa omaksua sen vastainen uusi totuus, pitäisi etsiä se tutkimus, sillä se ketoo sen uuden Totuuden oppimisen vaikeuden !

        Muistaakseni piti kymmeniä kertoja asia tankata, ja silti ihminen epäili, ja vasta kymmeinien toistojen ja todistelujen jälkeen siis ihminen kykeni uuden totuuden sen valheen tilalle hyväksymään todella sydämessään !

        Eli ei ole mikään helppo ja nopea asia kyseessä todellakaan !


      • KTS (Ei kirj.)
        laittomat kulkijat kirjoitti:

        Laki kymmenkäskyä on varjoa niinkö ? ja laittomuus vaan käy aina vaan röyhkeämäksi ajan loppua kohti mentäessä.

        "Laki kymmenkäskyä on varjoa niinkö ?"

        No niin siellä Raamatussa sanotaan ja uskomme toki Raamattua emmekä jotakin saakelin peräkammarin vippaslahkoa:

        Hebr. 10:1 Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta,

        HYVÄ!


      • Judaism Rules
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        "Laki kymmenkäskyä on varjoa niinkö ?"

        No niin siellä Raamatussa sanotaan ja uskomme toki Raamattua emmekä jotakin saakelin peräkammarin vippaslahkoa:

        Hebr. 10:1 Sillä koska laissa on vain tulevan hyvän varjo, ei itse asiain olemusta,

        HYVÄ!

        " Kirje heprealaisille kirjeen kirjoittajaa ei tunneta." Wikipedia

        KTS ja kumppanit seuraavat tuntematonta kirjeen kirjoittaja, huvittava! Heh heh!


      • totuus!
        Ei ole outoa ollenka kirjoitti:

        Ei ole outoa ollenkaan !

        Siis AINA kun opillisesti erotaan jostain lahkosta, niin on JO opittu äidin maidosta asti ne sen lahkon opit, eli yleensä siis vain OSA nähdään vääräksi ja osaa taas ei !

        Joten isien perinnäis säännöt ovat tiukassa !

        Ne katoavat vain laajemman Raamatun tutkinnan kautta ja avulla !

        Mutta ihminen on inhimillinen, ja siten vain usein yksi tai muutama asia opitaan ja sitten halutaan eroon väärästä, ja monille se riittää, eikä enää laajemmin tutkita sitä, mikä perinnäis säännöissä oli väärin !

        Olen nähnyt tästä hyviä esimerkkejä, eli osa jo tajuaa sen, että nykyiset puolueet ovat väärin, mutta siitä kun yksin on alettu kiivailemaan, niin ei ole enää lisää tutkittu sitä, mikä kaikki on pielessä siinä, mitä uskovalle ovat ihmiset opettaneet !

        Muutos on hidasta, ja jos ja kun on väärin jo äidin maidosta asioita opittu, niin Totuuden oppiminen sen valheen tilalle on todella pitkä prosessi !

        Siitä on maallinen tutkimus, eli jos on opittu joku ns totuus, niin ihmisen on erittäin vaikeaa omaksua sen vastainen uusi totuus, pitäisi etsiä se tutkimus, sillä se ketoo sen uuden Totuuden oppimisen vaikeuden !

        Muistaakseni piti kymmeniä kertoja asia tankata, ja silti ihminen epäili, ja vasta kymmeinien toistojen ja todistelujen jälkeen siis ihminen kykeni uuden totuuden sen valheen tilalle hyväksymään todella sydämessään !

        Eli ei ole mikään helppo ja nopea asia kyseessä todellakaan !

        "Paavalin kuoleman jälkeen hänen perinteensä säilyi seurakunnissa ja hänen kirjeensä saivat jatkuvasti uusia lukijoita. Ajan kuluessa huomattiin, että Paavalin kirjeiden sisällöt eivät enää vastanneet seurakuntien uusiin ajankohtaisiin kysymyksiin. Paavalin kuoleman jälkeen seurakunnat olivat vakiinnuttaneet asemansa ja kristinusko oli etääntynyt yhä enemmän juutalaisista juuristaan.
        Ensimmäisinä vuosisatoina kristinuskossa oli valtavasti julistajia, joilla oli erilaisia näkemyksiä Jeesuksen opetuksista ja uskon sisällöstä. Tästä seurasi kilpailutilanne, jonka tärkeimmät osanottajat olivat juutalais-, gnostilais- ja hellenistikristityt.Juutalaiskristittyjä oli sekä Palestiinan alueella että diasporassa. He jatkoivat Jerusalemin seurakunnan perinnettä ja noudattivat juutalaisten säädöksiä. Tämä suuntaus oli aluksi vahva, mutta kaatui lopulta siihen, että sen oli yhtä vaikeaa saada kannattajia pakanoista kuin saada juutalaisten hyväksyntä.
        Omaperäistä ja nykyisin epäkristillisenä pidettyä uskontulkintaa edusti gnostilaiskristillisyys. Gnostilaisessa teologiassa ihmisen päämäärä on vapautua ruumiin ja aineellisen maailman kahleista pyhän tiedon, eli gnosiksen avulla. Jeesus ei ollut heille syntien sovittaja, vaan jumalallisen tiedon tuoja. He uskoivat, että Jeesuksen on Jumala luonut ensitöikseen ja siksi häntä kutsuttiin" luomakunnan esikoiseksi", ei siis syntynyt Jumalasta. Gnostilaiskristityt jatkoivat Jeesuksen tuoman opetuksen noudattamista mutta joutuivat vainon kohteiksi ja tuhoutuivat.Menestyksekkäin kristinuskon pääsuuntaus oli hellenistikristillisyys( Helleenit eli kreikkalainen pakanauskonto), josta voidaan katsoa nykyisen kristikunnan periytyneen. Menestyksen avain oli matala kynnys kääntymiseen, sillä se ei juurikaan edellyttänyt juutalaisten säädösten noudattamista vaan kaikki aikaisemmat palvontamuodot saivat vain " kristillisen nimityksen".

        "Myös jotkut kristilliset suuntaukset ovat sitä mieltä, että lännen ja idän kirkot (katolinen ja ortodoksinen kirkko) luopuivat oikeasta Jeesuksen saarnaamasta opista. Apostolista aikaa seuranneiden apostolisten isien ja muiden kirkkoisien kirjoitusten joukossa onkin lähinnä kirjoituksia, jotka tukevat pakanallisuudesta kääntyneiden kristittyjen paavalilaista eli apostoli Paavalin mukaista näkemystä kristinuskosta. Sen sijaan Jerusalemin juutalaiskristittyjen, esimerkiksi Jeesuksen veljen Jaakobin, edustamat näkemykset ovat käytännössä katsoen hävinneet ensimmäisten kahden vuosisadan aikana. Paavalin kirjeiden kirjoittamisen aikaan heitä oli kuitenkin vielä pidetty "seurakunnan tukipylväinä".Juutalaiskristittyjen Paavalille vastakkainen näkemys juutalaisen lain noudattamisesta ja esimerkiksi ympärileikkauttamisesta hävisi näin oikeaoppisesta kirkosta. Samoin hävisivät monet muut alkukristityille ominaiset asiat, kuten erilaiset "salaiset kirjoitukset", initiaatioriitit ja naisten julkinen asema. Varhaisen kirkon osittain kadonneista käytännöistä voidaan saada kuva joistakin apostolisten isien kirjoituksista, kuten Didakheesta, sekä eräistä muista apokryfikirjoista."

        Wikipedia


      • KTS (Ei kirj.)
        Judaism Rules kirjoitti:

        " Kirje heprealaisille kirjeen kirjoittajaa ei tunneta." Wikipedia

        KTS ja kumppanit seuraavat tuntematonta kirjeen kirjoittaja, huvittava! Heh heh!

        Kuten arvasinkin, Raamatun sanaa ollaan jälleen kyseenalaistamassa vippaslahkojen toimesta.

        Ja mohkaani aamentaa.

        Jukkavinlandi aamentaa!

        Turhislössin energia kuluu israelfanittamiseen kun pitäisi puolustaa Sanaa!


      • Sieltäkö se totuus
        totuus! kirjoitti:

        "Paavalin kuoleman jälkeen hänen perinteensä säilyi seurakunnissa ja hänen kirjeensä saivat jatkuvasti uusia lukijoita. Ajan kuluessa huomattiin, että Paavalin kirjeiden sisällöt eivät enää vastanneet seurakuntien uusiin ajankohtaisiin kysymyksiin. Paavalin kuoleman jälkeen seurakunnat olivat vakiinnuttaneet asemansa ja kristinusko oli etääntynyt yhä enemmän juutalaisista juuristaan.
        Ensimmäisinä vuosisatoina kristinuskossa oli valtavasti julistajia, joilla oli erilaisia näkemyksiä Jeesuksen opetuksista ja uskon sisällöstä. Tästä seurasi kilpailutilanne, jonka tärkeimmät osanottajat olivat juutalais-, gnostilais- ja hellenistikristityt.Juutalaiskristittyjä oli sekä Palestiinan alueella että diasporassa. He jatkoivat Jerusalemin seurakunnan perinnettä ja noudattivat juutalaisten säädöksiä. Tämä suuntaus oli aluksi vahva, mutta kaatui lopulta siihen, että sen oli yhtä vaikeaa saada kannattajia pakanoista kuin saada juutalaisten hyväksyntä.
        Omaperäistä ja nykyisin epäkristillisenä pidettyä uskontulkintaa edusti gnostilaiskristillisyys. Gnostilaisessa teologiassa ihmisen päämäärä on vapautua ruumiin ja aineellisen maailman kahleista pyhän tiedon, eli gnosiksen avulla. Jeesus ei ollut heille syntien sovittaja, vaan jumalallisen tiedon tuoja. He uskoivat, että Jeesuksen on Jumala luonut ensitöikseen ja siksi häntä kutsuttiin" luomakunnan esikoiseksi", ei siis syntynyt Jumalasta. Gnostilaiskristityt jatkoivat Jeesuksen tuoman opetuksen noudattamista mutta joutuivat vainon kohteiksi ja tuhoutuivat.Menestyksekkäin kristinuskon pääsuuntaus oli hellenistikristillisyys( Helleenit eli kreikkalainen pakanauskonto), josta voidaan katsoa nykyisen kristikunnan periytyneen. Menestyksen avain oli matala kynnys kääntymiseen, sillä se ei juurikaan edellyttänyt juutalaisten säädösten noudattamista vaan kaikki aikaisemmat palvontamuodot saivat vain " kristillisen nimityksen".

        "Myös jotkut kristilliset suuntaukset ovat sitä mieltä, että lännen ja idän kirkot (katolinen ja ortodoksinen kirkko) luopuivat oikeasta Jeesuksen saarnaamasta opista. Apostolista aikaa seuranneiden apostolisten isien ja muiden kirkkoisien kirjoitusten joukossa onkin lähinnä kirjoituksia, jotka tukevat pakanallisuudesta kääntyneiden kristittyjen paavalilaista eli apostoli Paavalin mukaista näkemystä kristinuskosta. Sen sijaan Jerusalemin juutalaiskristittyjen, esimerkiksi Jeesuksen veljen Jaakobin, edustamat näkemykset ovat käytännössä katsoen hävinneet ensimmäisten kahden vuosisadan aikana. Paavalin kirjeiden kirjoittamisen aikaan heitä oli kuitenkin vielä pidetty "seurakunnan tukipylväinä".Juutalaiskristittyjen Paavalille vastakkainen näkemys juutalaisen lain noudattamisesta ja esimerkiksi ympärileikkauttamisesta hävisi näin oikeaoppisesta kirkosta. Samoin hävisivät monet muut alkukristityille ominaiset asiat, kuten erilaiset "salaiset kirjoitukset", initiaatioriitit ja naisten julkinen asema. Varhaisen kirkon osittain kadonneista käytännöistä voidaan saada kuva joistakin apostolisten isien kirjoituksista, kuten Didakheesta, sekä eräistä muista apokryfikirjoista."

        Wikipedia

        Sieltäkö se totuus löytyy ?

        Siis Wikipediasta ?


      • totuus!
        Sieltäkö se totuus kirjoitti:

        Sieltäkö se totuus löytyy ?

        Siis Wikipediasta ?

        Kyllä, objektiivinen totuus. Lue koko artikkeli ehkä viisastut.


      • Tiedätkö Wikin
        totuus! kirjoitti:

        Kyllä, objektiivinen totuus. Lue koko artikkeli ehkä viisastut.

        Toimintaperiaatteen ?

        Siis "lisää kirjoitus" "muokkaa kirjoitusta" !

        Eli siellä voi siis olla jonkun opin kannattajan tuotosta, ja tarkoitus on siis vain silloin tuoda se, mikä vahviostaa oman näkemyksen !

        Uskova sen sijaan perustaa Raamattuun ja sen ilmoitukseen, eikä ihmisten luuloihin ja tulkintoihin sun muuhun perimä tietoon, jota ei edes voi varmistaa millään !

        On Wikipediassa paljon tietoa, mutta se ei sovellu edellä mainituista syistä Raamatun tulkintaan !


      • to..
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        Kuten arvasinkin, Raamatun sanaa ollaan jälleen kyseenalaistamassa vippaslahkojen toimesta.

        Ja mohkaani aamentaa.

        Jukkavinlandi aamentaa!

        Turhislössin energia kuluu israelfanittamiseen kun pitäisi puolustaa Sanaa!

        Puolustan Raamatun sanaa kyseenalaista vippaslahkolaista KTS:ää vastaan :UT kertoo että Jerusalemissa oli temppeli ja että Jeesus kävi siellä useaan kertaan, samoin Paavali ja moni muu UT:n hahmoista. Kts ja palestiinalaisjohtajat väittävät ettei ole koskaan ollut temppeliä . Missä lie Jeesuskin hortoillut luullessaan olevansa temppelissä. Toisaalta, jos ei ollut temppeliä ei ollut uhrejakaan ja kristinuskolta putoaa kokonaan pohja.


    • KTS (Ei kirj.)

      Galatalaiskirje:

      3:13 Kristus on lunastanut meidät lain kirouksesta, kun hän tuli kiroukseksi meidän edestämme - sillä kirjoitettu on: "Kirottu on jokainen, joka on puuhun ripustettu" -

      • Raamattu.

        Katollinen Kardinaali James Gibbons kirjoitti aikoinaan:Voit lukea Raamatun ensimmäisestä Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan asti etkä löydä ainuttakaan riviä,jossa annettaisiin valtuudet sunnuntain pyhittämiselle.Raamattu vahvistaa lauantain uskonnollisen vieton. Sunnuntainvieton historian tutkija A.T.Lincoln,protestantti,myöntää: Ei voida väittää,että Uusi testamentti itse olisi antanut perustan uskomukselle,jonka mukaan ylösnousemuksen jälkeen Jumala asetti viikon ensimmäisen päivän lepopäiväksi sapatin tilalle. Hän tunnustaa: Jokaisen,joka pitää koko dekalogia sitovana moraalilakina,ainoa johdonmukainen menettelytapa on viettää sapattia .


      • KTS (Ei kirj.)
        Raamattu. kirjoitti:

        Katollinen Kardinaali James Gibbons kirjoitti aikoinaan:Voit lukea Raamatun ensimmäisestä Mooseksen kirjasta Ilmestyskirjaan asti etkä löydä ainuttakaan riviä,jossa annettaisiin valtuudet sunnuntain pyhittämiselle.Raamattu vahvistaa lauantain uskonnollisen vieton. Sunnuntainvieton historian tutkija A.T.Lincoln,protestantti,myöntää: Ei voida väittää,että Uusi testamentti itse olisi antanut perustan uskomukselle,jonka mukaan ylösnousemuksen jälkeen Jumala asetti viikon ensimmäisen päivän lepopäiväksi sapatin tilalle. Hän tunnustaa: Jokaisen,joka pitää koko dekalogia sitovana moraalilakina,ainoa johdonmukainen menettelytapa on viettää sapattia .

        Sunnuntai oli "Herran Päivä" alusta alkaen kuten mm. fundamentalisti raamatunkääntäjä Uuras Saarnivaarakin vakuuttaa ja ottaa omassa käännöksessään erityisesti esille seuraavat kohdat:

        Apostolien teot:
        20:7 Ja kun viikon ensimmäisenä päivänä (sunnuntaina) olimme kokoontuneet murtamaan leipää..

        1.Korinttolaiskirje:
        16:2 Kunkin viikon ensimmäisenä päivänä (sunnuntaina) pankoon jokainen teistä kotonaan jotakin talteen, säästäen menestymisensä mukaan, ettei keräyksiä tehtäisi vasta minun tultuani.

        Myös Justinus Marttyyri ilmoitti selkeästi sunnuntain pyhäpäiväksi jo 150-luvun puolivälissä. Justinus peräti kuoli uskonsa puolesta kun taas tää nykyajan lauantailössi levittää takapuoltaan sohvalla sipsejä syöden ja Israelin lippua heilutellen.

        http://en.wikipedia.org/wiki/First_Apology_of_Justin_Martyr

        Kirkkoisä Tertullianus (n. v. 200) ilmoittaa myös selkeästi sunnuntain pyhäpäiväksi, koska se oli Herramme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuspäivä.

        http://www.sundaylaw.net/books/other/andrews/1stcentury/chapter07.htm

        HYVÄ!


      • sapatti takaisin
        KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        Sunnuntai oli "Herran Päivä" alusta alkaen kuten mm. fundamentalisti raamatunkääntäjä Uuras Saarnivaarakin vakuuttaa ja ottaa omassa käännöksessään erityisesti esille seuraavat kohdat:

        Apostolien teot:
        20:7 Ja kun viikon ensimmäisenä päivänä (sunnuntaina) olimme kokoontuneet murtamaan leipää..

        1.Korinttolaiskirje:
        16:2 Kunkin viikon ensimmäisenä päivänä (sunnuntaina) pankoon jokainen teistä kotonaan jotakin talteen, säästäen menestymisensä mukaan, ettei keräyksiä tehtäisi vasta minun tultuani.

        Myös Justinus Marttyyri ilmoitti selkeästi sunnuntain pyhäpäiväksi jo 150-luvun puolivälissä. Justinus peräti kuoli uskonsa puolesta kun taas tää nykyajan lauantailössi levittää takapuoltaan sohvalla sipsejä syöden ja Israelin lippua heilutellen.

        http://en.wikipedia.org/wiki/First_Apology_of_Justin_Martyr

        Kirkkoisä Tertullianus (n. v. 200) ilmoittaa myös selkeästi sunnuntain pyhäpäiväksi, koska se oli Herramme Jeesuksen Kristuksen ylösnousemuspäivä.

        http://www.sundaylaw.net/books/other/andrews/1stcentury/chapter07.htm

        HYVÄ!

        - "Olen toistuvasti tarjonnut $1.000 sille joka voi todistaa minulle yksin Raamatusta, että minut on sidottu pitämään Sunnuntai pyhänä. Raamatussa ei ole sellaista lakia. Se on yksin katolisen kirkon pyhä laki. Raamattu sanoo, 'Muista pitää sapatinpäivä pyhänä. ' Katolinen kirkko sanoo: 'Ei. Jumalallisen voimani kautta minä lakkautan sapatinpäivän ja käsken sinua pitämään pyhänä viikon ensimmäisen päivän. ' Koko sivistynyt maailma kumartaa kunnioittaen kuuliaisesti pyhän katolisen kirkon käskyä. "
        T. Enright, C.S.S.R., in a lecture at Hartford, Kansas, Feb. 18,1884.

        >Sunnuntai oli "Herran Päivä" alusta alkaen kuten mm. fundamentalisti raamatunkääntäjä Uuras Saarnivaarakin vakuuttaa ja ottaa omassa käännöksessään erityisesti esille seuraavat kohdat:


    • Jeesus sanoi, että koko Toora, eikä vain pelkkä Toora, vaan myös profeettojen kirjat ja kirjoitukset, toisin sanoen koko VT kaikkinensa tulee täytetyksi kun pitää nämä;

      Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistään niinkuin itseään.

      Uudessa liitossa ei muuta lakia ole, kuin tämä rakkauden kaksoiskäsky.
      Joka sen pitää, pitää kaiken.

      • 1234567...

        Eivät vaan pidä kaikkea ! Suuri osa julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Näin he kulkevat paksu PEITE silmillään, eivätkä halua nähdäkään, että sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.

        Kymmenenkäskyn laki kuuluu kaikille, sillä kymmenenkäskyä on kasvattaja Kristukseen.

        1700-luvun virren sanoin. Nää käskysanaa kymmenen, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY , saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.


      • 1234567... kirjoitti:

        Eivät vaan pidä kaikkea ! Suuri osa julistajia julistaa, että sapatti ei kuulu enää Uudenliiton kristityille. Näin he kulkevat paksu PEITE silmillään, eivätkä halua nähdäkään, että sapatti kuuluu myöskin Uudenliiton kristityille.

        Kymmenenkäskyn laki kuuluu kaikille, sillä kymmenenkäskyä on kasvattaja Kristukseen.

        1700-luvun virren sanoin. Nää käskysanaa kymmenen, ne meille kautta Mooseksen Jumala itse ilmoitti, ja Siinailla kirjoitti. Ah Herra armahda.
        Ken tahtoo olla kristitty ja kristittynä kuolla, ei sille outo, PEITETTY , saa Herran laki olla, jonk' antoi itse Jumala.

        Jeesus sanoi, että koko laki, profeetat ja kirjoitukset tulee pidettyä kun nämä kaksi pitää; rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistään niinkuin itseään.
        Hänen Sanansa on Totuus. Usko sinäkin siis Häntä tässäkin kokonansa.

        Matt. 22:40
        Näissä kahdessa käskyssä riippuu KAIKKI laki ja profeetat."

        Tähän "kaikkeen" lukeutuu myös sapatin laki.

        Jos ei lukeutuisi, ei Kristuksen ristin saavutus olisi riittänyt poistamaan maailman syntejä, eikä se olisi ollut täydellinen. Mutta se oli!


      • KTS (Ei kiej.)
        nikojt kirjoitti:

        Jeesus sanoi, että koko laki, profeetat ja kirjoitukset tulee pidettyä kun nämä kaksi pitää; rakastaa Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistään niinkuin itseään.
        Hänen Sanansa on Totuus. Usko sinäkin siis Häntä tässäkin kokonansa.

        Matt. 22:40
        Näissä kahdessa käskyssä riippuu KAIKKI laki ja profeetat."

        Tähän "kaikkeen" lukeutuu myös sapatin laki.

        Jos ei lukeutuisi, ei Kristuksen ristin saavutus olisi riittänyt poistamaan maailman syntejä, eikä se olisi ollut täydellinen. Mutta se oli!

        Silloinhan se just EI olisi riittänyt muuhun kuin "Hauska on tietää" -tapahtumaksi historiassa jos tässä pitäis yhtäkkiä ruveta kyyläämään ortodoksijuutalaisten tavoin lauantain patikkamatkoja ja sähkönappuloiden käyttämistä pitkällä tikulla tai ilman.

        HALOO ONX VALOO!


      • KTS (Ei kiej.) kirjoitti:

        Silloinhan se just EI olisi riittänyt muuhun kuin "Hauska on tietää" -tapahtumaksi historiassa jos tässä pitäis yhtäkkiä ruveta kyyläämään ortodoksijuutalaisten tavoin lauantain patikkamatkoja ja sähkönappuloiden käyttämistä pitkällä tikulla tai ilman.

        HALOO ONX VALOO!

        Et ymmärtänyt mitä luit ja mitä kirjoitin.
        Joka pitää Kristuksen käskyt; Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäsi, riittää. Joka ne pitää jatkuvasti ja kokoajan, on KOKO Jumalan lain edessä virheetön! Lain täyteys nimittäin tulee VAIN Kristuksessa.

        Koko Toora kaikkinensa sisältyy Rakkauden kaksoiskäskyyn.
        Riittää siis, että kaikessa noudatamme Rakkauden kaksoiskäskyä, silloin huomaamattammekin olemme jopa Toorankin edessä virheettömiä.


      • 1234567...
        nikojt kirjoitti:

        Et ymmärtänyt mitä luit ja mitä kirjoitin.
        Joka pitää Kristuksen käskyt; Rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistä niinkuin itseäsi, riittää. Joka ne pitää jatkuvasti ja kokoajan, on KOKO Jumalan lain edessä virheetön! Lain täyteys nimittäin tulee VAIN Kristuksessa.

        Koko Toora kaikkinensa sisältyy Rakkauden kaksoiskäskyyn.
        Riittää siis, että kaikessa noudatamme Rakkauden kaksoiskäskyä, silloin huomaamattammekin olemme jopa Toorankin edessä virheettömiä.

        Suuri osa julistajia julistaa rakkauden kaksoiskäskyä. Miksi he sitten kumoavat sapatin Uudenliiton kristityiltä ja arkipäiväistävän sapatin, tätä ihmettelen.


      • KTS (Ei kirj.)
        1234567... kirjoitti:

        Suuri osa julistajia julistaa rakkauden kaksoiskäskyä. Miksi he sitten kumoavat sapatin Uudenliiton kristityiltä ja arkipäiväistävän sapatin, tätä ihmettelen.

        Ihmettele vaan mutta meidän työaikalaissamme on kaksi lepopäivää seitsemästä joten paremmin jo noudatetaan sapattikäskyä nykyään kuin muinoin.


      • KTS (Ei kirj.) kirjoitti:

        Ihmettele vaan mutta meidän työaikalaissamme on kaksi lepopäivää seitsemästä joten paremmin jo noudatetaan sapattikäskyä nykyään kuin muinoin.

        Pidätkö sinä lepopäivää sen tähden, että noudattaisit lakia, vaiko sen tähden, että rakastaisit Jumalaa ja tahtoisit antaa Hänelle aikaa ja ylistystä Rakkauden ja Vapauden lain mukaan, niinkuin sydän sanoo?


      • KTS (Ei kirj.)
        nikojt kirjoitti:

        Pidätkö sinä lepopäivää sen tähden, että noudattaisit lakia, vaiko sen tähden, että rakastaisit Jumalaa ja tahtoisit antaa Hänelle aikaa ja ylistystä Rakkauden ja Vapauden lain mukaan, niinkuin sydän sanoo?

        Lepopäivä on Raamatussa sitä varten että ihmiset saisivat riittävän viikkolevon työviikon lomassa.

        Kukaan ei sitten estä sinua käyttämästä viikkolepoasi kuten itse lystäät vaikka sitten uskonnollisiinkin harrastuksiin.

        Keep it simple. Simppeli!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2022
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1557
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1458
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1437
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe