Äiti ei anna mennä kaupunkiin....

poika 14

Eli otsikko jo kertoo, ja olen 14 v poika, ja mutsi sanoo et "et saa mennä, liian vaarallista" jaa... en ole kuullutkaan moista paskaa että tällainen teini ei pärjäisi yksin kaupungilla.

Mutsini on ollut ylihuolehtivainen aina ja luulee että jokainen tilanne koituu kuolemaksi, en saa mennä sukulaisten kanssa mökille ilman isää (wtf?), mennä yksin kaupunkiin (joo toi on jo paskaa), en saa mennä kavereiden luokse ellei jompi kumpi vanhemmista vie minut sinne, en saa olla yötä kaverin luona, kuulemma "en pärjää" siellä koska en osaa olevinaan hoitaa itseäni. Siis hän aliarvioi minua jatkuvasti!

Ja mikään "keskustelu äidin kanssa" ei auta, jos valitan, hän sanoo että "olen sinun äitisi, ja tehtäväni on pitää sinusta huolta, ettei sinulle satu mitään". Jos sanon että menen jonnekkin ja hän sanoo et, ja jos sanon että "menenpäs" niin sitten hän alkaa huutamaan minulle ja sanoo jotakin loukkaavaa esim. "no mene sitten jos haluat loukkaantua ja kuolla, en ole sitten sinun tukenasi!"

Jaa... tuo ei ole enää normaalia. mitä suosittelette tehdä, kun mikään "keskustelu äidin ja isin kanssa" ei tepsi, ja karkaaminen kyllä kuulostaa ihan kivalta, että tulen sitten ilta myöhään kotiin sanomatta mitään.

6

214

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kokemusta.

      Kurjaa kun hän ei anna sinun kasvaa aikuiseksi tai kunnioita sinua kasvavana teininä. Miten hyvin hän tuntee kavereitasi? Luottamuspula heihin ja siihen että ette pitäisi toisistanne tarpeeksi hyvää huolta voi vaikuttaa myös tähän.

      Vaikka rakentavaa keskustelua ei saisikaan niin silti sinun tulee kertoa Aina tunteistasi ja sanoa että et kehtaa kohta enää mennä minnekkään kun olet ainut jota ei kohdella ihmisenä vaan avuttomana vauvana tai elukkana. Hänen käytöksensä vetää sinua oikeasti vain pois hänestä ja saattaa lopulta aiheuttaa sen että lähdet mahdollisimman pian pois kotoa ja otat kunnolla etäisyyttä, että sinun ei tarvitse enää katsella aikuisena tuollaista. Kirjoita vaikka kirje että lukee sen loppuun kunnolla ettei ala heti jutellessa vaan sanomaan samaa mantraansa. Hänen tulee kumminkin ymmärtää virheensä vanhempana ja että hän estää sinua kasvamasta hyväksi ja rohkeaksi ihmiseksi.

      Kaikki pyörii äitisi ongelman ympärillä ja hänen tulisi käsitellä henkisiä ongelmiaan. Kannattaa jutella koulun terveydenhoitajan tai psykologin kanssa asiasta ja kysellä mistä saisitte ensin perheneuvontaa, sellaista terapiaa missä kaikki voisitte kertoa tunteistanne ja miettiä perheenä ammattiauttajan kanssa että mitä oikeuksia sinulla tulisi ikääsi nähden jo olla yms. että sinulle ei kasva henkisiä ongelmia kuten syrjäytymistä, huonoa itsetuntoa ja pelokkuutta maailmaa ja ihmisiä kohtaan kasvatuksesi takia.

      Joudut nyt käyttäytymään kuten aikuinen ja hakemaan perheellesi apua, että ongelmat katoaisivat.

    • kohta19vee

      Tarkoitatko Helsingin keskustaa? Onko äitisi kotoisin maaseudulta? Jos liikkuu keskustassa, tulee muistaa varoa liikennettä ja pitää rahoista huolta. Moni äiti rakastaa lastaan liikaa että asettaa liian tiukat turvasäännöt. Ymmärrän että joku 7vee ei vielä pääse missään nimessä yksin kaupungille, mutta 14veetä voisi jo harkita päästää. Onnistuuko jos lupaat äitillesi ettet lähde esim. kävelemään punaisia päin?

    • azyzz

      Vanhempien tehtävä on myös opettaa lapsi pärjäämään itse ja itsenäistyä.

    • sdgthyhxtdhg

      No missäs kaupungissa sinä nyt asut? Jos asut jossain Helsingissä niin ei ihme ettei päästä, Suomen vaarallisin kaupunki muutenkin ja ne ählyjengit hakkaa ja ryöstää niitä sun ikäsiäs siellä

      • otus (B

        No suksi sinne hakattavaks (vaiket osakkaan hiihtää) vitun kukkahattutäti.


    • 13rk

      Ehkä et tosiaankaan ole vielä osoittanut käytökselläs että pärjäät, emmää tiiä kui lapselline oot viel.. :D

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe