minkäikäiset saavat harrastaa seksiä

teoreetikko

teoreettinen tilanne, kaksi samanikäistä lasta harrastaa seksiä, onko olemassa jokin alaraja iässä mikä kieltää heiltä sekstailun vai voiko esim kahdekanvuotiaan laittaa pippeliä pimppi, vaikka siinä ei liene mitään järkeä ?

Entä vastuukysymys, voidaanko huoltajat laittaa tilanteessa jonkilaiseen vastuuseen?

10

94

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hypoteetikko

      Suoranaista rikoslain säännöstä ei ole, joka sellaisen kieltäisi.

      Tai ihan tarkalleen ottan sanottuna alle 16-vuotiaiden kohdalla on, mutta juurikin samanikäisten tapauksessa se kumotaan erillisellä pykälällä.

      Lasten normaaliin kehitykseen kuuluvat ns. lääkärileikit, joissa myös sukupuolielimiin tutustutaan. Vanhempien kohdalla kysymys on normaalista huolenpitovastuusta; epänormaaliin toimintaan pitää puuttua. Varsinaista yhdyntää tai sen yritystä voitaisiin luultavasti pitää jo tällaisena normaalista poikkeavana toimintana.

    • teoreetikko

      "Varsinaista yhdyntää tai sen yritystä voitaisiin luultavasti pitää jo tällaisena normaalista poikkeavana toimintana." siis missä iässä tai mistä iästä alaspäin?

      • hypoteetikko

        No tässä tapauksessa pohdin sinun esimerkkisi kahdeksanvuotiaita, jotka eivät vielä todennäköisesti edes tiedä mitä se tarkoittaa ja miksi aihe tuntuu epämääräisen kiinnostavalta.

        Mitään tarkkaa rajaa ei ole esitetty missään. Mikäli jotain haitallisia seurauksia syntyy, tuomioistuin harkitsee tietenkin tapauskohtaisesti, onko kasvatus- ja huolenpitovelvoitetta rikottu. Oikeuskäytäntöä, josta hakea tukea arvioinnille, tuskin ihan viljalti on.

        Katsos ei Suomen laki kymmenistä tuhansista säädöksistään huolimatta pilkuntarkasti sääntele kaikkea, vaan moneen asiaan haetaan yleisiä linjoja, joita sitten tulkitaan tapauskohtaisesti. Sellaisissa asioissa tuomioistuinkäytännöllä on oma roolinsa "lain luomisessa", vaikka common law -perinteestä muuten olemmekin kohtuullisen kaukana.

        Tässä tapauksessa tällaiset yleiset periaattet voisivat löytyä esimerkiksi laista lapsen huollosta ja tapaamisoikeudesta:

        4 § 1. mom.
        "Huoltajan tehtävät

        Lapsen huoltajan on turvattava lapsen kehitys ja hyvinvointi siten kuin 1 §:ssä säädetään. Tässä tarkoituksessa huoltajalla on oikeus päättää lapsen hoidosta, kasvatuksesta, asuinpaikasta sekä muista henkilökohtaisista asioista"

        Ja tuo mainittu 1 §

        "Lapsen huolto

        Lapsen huollon tarkoituksena on turvata lapsen tasapainoinen kehitys ja hyvinvointi lapsen yksilöllisten tarpeiden ja toivomusten mukaisesti. Huollon tulee turvata myönteiset ja läheiset ihmissuhteet erityisesti lapsen ja hänen vanhempiensa välillä.

        Lapselle tulee turvata hyvä hoito ja kasvatus sekä lapsen ikään ja kehitystasoon nähden tarpeellinen valvonta ja huolenpito. Lapselle on pyrittävä antamaan turvallinen ja virikkeitä antava kasvuympäristö sekä lapsen taipumuksia ja toivomuksia vastaava koulutus.

        Lasta tulee kasvattaa siten, että lapsi saa osakseen ymmärtämystä, turvaa ja hellyyttä. Lasta ei saa alistaa, kurittaa ruumiillisesti eikä kohdella muulla tavoin loukkaavasti. Lapsen itsenäistymistä sekä kasvamista vastuullisuuteen ja aikuisuuteen tulee tukea ja edistää."


    • pedohuntteri

      SEKSUAALISUUS TUHOAA MIELEN!!!111 KUOLEMANTUO MIO SEKSUAALI RIKOLLISIL LE!!

    • huntteri

      Jos kuka tahansa on kiinnostunut seksistä alle 18 vuotiaan kanssa, puhumattakaan siitä, että sitä yrittäisi, niin on pedofiili!

      • aivovammainen

        kuka tahansa joka on kiinnostunut vähemmän karvaisesta sukupuolesta, eli naisista, on EPÄILYTTÄVÄ!!! HAETAANKO NAISILTA LAPSENOMAISIA PIIRTEITÄ`??``??? KUOLEMA HETE ROILLE!!!11111


      • hypoteetikko

        Hyvä provo.

        Ehkä tämä pedohuntteriasia rupeaa olemaan hieman vanhenutunut, koska heistä itsestäänkään ei vähään aikaan ole tainnut suuria kuulua, mutta silti ihan viihdyttävä letkautus.


      • ei provo
        hypoteetikko kirjoitti:

        Hyvä provo.

        Ehkä tämä pedohuntteriasia rupeaa olemaan hieman vanhenutunut, koska heistä itsestäänkään ei vähään aikaan ole tainnut suuria kuulua, mutta silti ihan viihdyttävä letkautus.

        hetero mies saa olla kiinnostunut VAIN yli 60 V NAISISTA!!11!!111111 muuten kansan OIKEUS taju VAATII KUOLEMAN TUOMIO TA!!11111 suoja ikä raja nostet tava kuuskymppiseks!!!!111!!!!1111

        t pertti ja marja-liisa


      • ei ole provo
        ei provo kirjoitti:

        hetero mies saa olla kiinnostunut VAIN yli 60 V NAISISTA!!11!!111111 muuten kansan OIKEUS taju VAATII KUOLEMAN TUOMIO TA!!11111 suoja ikä raja nostet tava kuuskymppiseks!!!!111!!!!1111

        t pertti ja marja-liisa

        kuinka monelta viiskymppiseltä on mennyt elämä pilalle aivan turhaan? eikö KUKAAN ajattele keski-ikäisiä???!!!1111


    • tässä ei provoilla

      ILIET TÄVÄÄ!!!111!!11!11111

      SEKSIÄ HARRAS TAVAT OVAT SAI RAITA"!"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

      EI MAHDU OIKEUS TAJ UUU!N!!!!!!!!!°!!!!1"1"!""!!1

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe