ELÄINTEN METSÄT HAKATTU JA PINOTTU TIENVARTEEN ! KANNOTKIN ! .

VIIMEISIÄ VIEDÄÄN !

Nuoret ! . Olen vanha ja sairas äijänkäppyrä mutta liikkunut ja liikuttunut metsässä ! . Olen asunut vuosia myös lapissa jossa oli yhtenäisiä metsäalueita vielä 80 luvun alussa nykyään asun eteläsuomessa hämeessä . En voi olla ihmettelemättä kun metsiä parturoidaan oikein urakalla ja maapohjakin revitään auki . Liikun paljon eteläsuomen vielä jäljellä olevan luonnon rippeissä ja vedet silmissä katselen kun viimeisiä viedään ! . Vetoankin nyt tässä teihin luonnonystävät että yhdistäisitte kaikki voimanne metsiemme suojeluun ja turvaisitte näin myös lastenne mahdollisuuden nauttia luonnosta tulevaisuudessakin ! .

19

85

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • asdfasdf

      rahallahan niitä saa,sitä ennen kannattaa huolehtia omistamistaan kuten haluaa.

    • Jagdpanzer

      Ei oo äijänkäppänä tainnu kuulla metsänuudistamisvelvoitteesta?

      • Metsä ei lopu

        Metsän kasvaessa kasvaa myös uusi äijänkäppyrä. Jo neljässäkymmenessä vuodessa on tilalla uusi metsä ja toinen moinen lisää on äijä käppyrässä.

        Siitä olen samaa mieltä, että hakattu aukko on pahan näköinen. Luonto hoitaa homman kuitenkin. hoitamaton pelto vesottuu ja metsittyy kymmenessä vuodessa.


      • Jagdpanzer
        Metsä ei lopu kirjoitti:

        Metsän kasvaessa kasvaa myös uusi äijänkäppyrä. Jo neljässäkymmenessä vuodessa on tilalla uusi metsä ja toinen moinen lisää on äijä käppyrässä.

        Siitä olen samaa mieltä, että hakattu aukko on pahan näköinen. Luonto hoitaa homman kuitenkin. hoitamaton pelto vesottuu ja metsittyy kymmenessä vuodessa.

        Pellolla menee kyllä aika hiton kauan mutta sarkaojat kyllä täyttyy alle aikayksikön : /


    • Lastemme metsät .

      Onkohan teillä vastaajilla 50 vuoden kokemus ja näkemys asioista kun kirjoittelette näkemyksiänne lievästi sanonottuna liian optimistisesti ! . Koko tuon edellä mainitun ajan olen liikkunut myös samoilla paikoilla mistä havumetsät on kaadettu sekä todennut että melkeimpä poikkeuksetta tilalle on kasvanut lehtipuuvaltainen ryteikkö ! sen kymmenen vuoden sisällä ! . Muutamilla hakkuualueilla on tosin lähtenyt istutetut etupäässä männyntaimet lähteneet vuosien päästä kituen kasvamaan mutta nekin on osaksi tuholaisten tappamia ! . Olen sitä mieltä että rikkaat ostaa ja hakkaa metsiämme surutta tehdäkseen näin nopeasti voittoa sijoituksellaan ! . Uudistamisvelvoitteissa on havaittu törkeitä laiminlyöntejä ! .

      • Jagdpanzer

        Eikö viherhipit tykkääkkään sekametsistä?


      • asdfasdf

        pitäisihän sinun tietää että luonnolla ei ole kiire,kyllä se metsä metsään kasvaa,ensin tulee ryteikköä josta nousee mitä nousee lehtipuuta kosteammalle ja kuivemmalle havupuuta.


    • LUONTOBISNESTÄ ! .

      Te kaksi taidatte olla juuri noita kyseisiä ns. bisnesmiehiä jotka vievät kannotkin ! . On sikamaista että tällainen toiminta on vieläkin aivan laillista tässä maassa mutta ettehän te ymmärrä kuin rahantekemisen päälle ja luontoarvot ei teitä kiinnosta . Tyhmempikin ymmärtää että meidän havumetsien lajisto pienenee pienenemistään ja osa on jo katoamassa kokonaan ! .

      • Jagdpanzer

        Arvokkaat ja harvinaiset ympäristöt ovat asia erikseen ja niitä kuuluuki suojella järkevästi. Tehometsät on sitte tehometsiä.


      • asdfasdf

        joo joo ja jaa jaa,voihan suojelijat ostaa ne metsät itselleen niin ei aina tarvi olla päällään muiden omaisuudessa.
        se on helppoa sanoa mitä tehdä kun ei tarvitse omassa elämässä luopua mistään.


    • mystinenmetsätyömies

      Normaali kierto, yksi sukupolvi kasvattaa seuraava hakkaa. suuret ikäluokat ovat hakkuuttaneet ja me 80luvulla syntyneet omistajat kasvatamme ja harvennamme.

    • LUONTOBISNESTÄ ! .

      ONKO SE HARVENNUSHAKKUUTA KUN PARTUROIDAAN METSÄT VIIMEISTÄKIN OKSAA JA KANTOA MYÖTEN PINOIKSI TIEN VARTEEN !!! . SUURIN OSA TEISTÄ TEKEE METSÄLLÄ NOPEASTI BISNESTÄ TEIDÄN ON TURHA ESITTÄÄ TÄLLÄPALSTALLA PUHDASTA PULMUSTA !!! .

      • Pulu-nen

        No se ei ole harvennushakkuuta. Helpottiko?

        Ei pulmunen siitä likaannu jos metsä hakataan ja tilalle istutetaan uusi. Vaikka kuten sanottu aukkohakkuu näyttää pahalta.


    • Kettu siittää

      Monesti aukkohakkuu on ainoa vaihto-ehto. Monin paikoin metsät ovat niin huonossa kunnossa ettei niissä mikään kasva, risupuuta ovat täynnä. Johtuukohan kaupunkilaisomistajien kyvyttömyydestä hoitaa metsäänsä vai mistä ? Jos metsä on hyvää niin tottakai siitä voi siivun silloin tällöin pistää matalaksi ja tietysti osaa sitten vain harventaa. Ei siitä kenenkään tulisi pahastua paitsi kateelliset tietenkin. Suomi on kuitenkin metsää täynnä. Jos aivan väkisin haluaa suojella ettei tikkuakaan katkaista niin metsää on myytävänä koko ajan. Tililtä vaan pennosia käyttöön tai pankista lainaa. Jokainen itsensä elettävä saa pankista rahaa joten siitä on turha kitistä.

    • mystinenmetsätyömies

      Pitää myös muistaa että taimikot ovat nostaneet hirvi ja peura kantoja ja monia metsälintukantoja. Ei aarniometsässä ole eläimille juuri syötävää paitsi ehkä oravalle.
      Se hakkuu tuntuu pahalle koska ihminen olettaa kaiken tapahtuvan nopeasti mutta metsä ei kasva kovin nopeasti.
      Suomessa kuitenkin aina istutetaan uusi metsä hakatun, tilalle toisin kuin suurimmassa osassa maailman maita.
      Tärkeimpänä: Jos vastustaa puun kaatoa niin pitää miettiä miksi niitä kaadetaan moni ympäristö aktiivikin pyyhkii takapuolensa puusta valmistetulla paperilla lukee lehtiä, omistaa puusta valmistettuja huonekaluja jopa asuu puisessa talossa tai sitten saa vain lämpönsä jostain hake/pelletti polttamosta. Eihän puita kaadettaisi kuin murto osa jos niille ei olisi kysyntää.
      Turha metsän omistajia on syyttää hehän vastaavat vain kysyntään, eikä pelkkä metsän harvennus pystyisi siihen vastaamaan.

    • VASTATKAA VIISAAT !

      Osa metsiemme lajistosta tarvitsee elääkseensä yhtenäisiä metsäalueita joita nyt hakataan oikein urakalla sileäksi ! . Miten parturointiin osallistujat vastaavat tähän kyseiseen kysymykseen ? .

      • mystinenmetsätyömies

        Se on kieltämättä huono asia. Mutta minkäs teet. Suomessa on hyvin paljon pieniä metsänomistajia jotka tekee suunnitelmia toisistaan riippumatta.
        Jos vaikka naapuri parturoi oman metsänsä, niin siihen jää terävä raja, hakkuun ja oman metsäsi väliin. Silloin sinun metsäsi saattaa jäädä myrskyjen armoille(tuulenkaato). Koska ne rajalle jäävät puut ovat aikaisemmin olleet keskellä metsää ja siten heikompia juuriltaan.

        "Miten parturointiin osallistujat vastaavat tähän kyseiseen kysymykseen"

        Varmasti moni metsänomistaja on harmissaan, kun helppokulkuinen vanha metsä kaadetaan, mutta raha vain painaa vaakakupissa enemmän.


      • Kysymällä että mitkä ovat kuvaamiasi lajeja? Vastaukseksi ei kelpaa liito-orava.


      • asdfasdf

        se pitää vihernarsistien ostaa ne metsät maapohjineen päivineen,ennen sitähän on turha itkeä jos joku tekee omalle omaisuudelleen jotain.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe