YLEN oikea galluptulos

revi siitä

Kokoomus oli kakkosena 19,4 %:n kannatuksella.

http://www.ksml.fi/uutiset/kotimaa/keskusta-repaisi-selvan-kaukan-ylen-gallupissa/1923498

5

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kok+kepu+ps

      Pukkaa porvarihallitusta päälle. Kokoomus on menossa seuraavaankin hallitukseen, johon ei tule yhtään vasemmiston edustajia.

      • rawaha

        En usko, että ps tälläkään kertaa suostuu hyppäämään tuon kelkan kyytiin.


      • Vesa Kaitera

        Kok kepu ps kirjoitti: "Pukkaa porvarihallitusta päälle. Kokoomus on menossa seuraavaankin hallitukseen, johon ei tule yhtään vasemmiston edustajia."


        Puusta katsoenhan tuolta se kieltämättä nyt näyttäisi. Keskusta saattaisi saada tuollaisen kahdenkymmenen paikan voiton, Kokoomus menettäisi pari kolme paikkaa ja PS noin kahdeksan. SDP:lle tulisi noin kahdentoista paikan murskatappio. Kolmen suuren porvarillisen puolueen hallitus olisi tuolla vaalituloksella varsin luonnollinen. Mutta vaaleihin on vielä aikaa useita kuukausia, eikä viimeisin mielipidetutkimus välttämättä toteudu huhtikuun vaaleissa. Ja vaikka toteutuisikin, niin on syytä muistaa, että Keskustan perusstrategia on hallita yhdessä vasemmiston kanssa niin, että Kokoomuksen ja PS:n kansanedustajat tukisivat oppositiosta Keskustaa vasemmiston pyrkimyksiä vastaan. Sitten jos vasemmiston vaatimukset kasvaisivat kohtuuttomiksi, niin Keskusta voisi muodostaa muiden porvaripuolueiden kanssa joiksikin vuosiksi porvarihallituksen niin, että vasemmisto pystyttäisiin pitämään aisoissa.

        Kun Keskusta viimeksi kävi punamultahallituksen jäsenenä vuoden 2007 eduskuntavaaleihin, niin se menetti neljä paikkaa. Vuosien 1991 - 1995 porvarihallituskauden päättäneissä vaaleissa keskusta menetti yksitoista paikkaa ja vuosien 2007 - 2011 porvarihallitusten jäjiltä Keskustan saalis oli kuudentoista paikan tappio. Tätä taustaa vasten on aivan ilmeistä, ettei Keskusta jatkossakaan tule pyrkimään porvarihallitukseen, vaan se vain ajautuu sellaiseen, jos mitään muuta käyttökelpoista vaihtoehtoa ei ole. Porvarihallitus tuottaisi Keskustalle todennäköisesti melkoisen mojovan tappion, punamultapohjainen hallitus taas ei rassaisi sen kannatusta lainkaan samalla tavalla.

        Kokoomukselle nykyinen hallituskokoonpano on ollut suunnilleen samanlainen kokemus kuin poskihampaan poisto ilman puudutusta. En usko, että Kokoomus ja SDP olisivat kummatkin seuraavassa hallituksessa, toinen niistä todennäköisesti on. Vaalitulos voi hyvinkin olla Kokoomukselle selvästi myönteisempi kuin SDP:lle, mutta sekä Keskusta että PS todennäköisesti preferoisivat demareita, jos ne saisivat vapaasti valita. Voi kuitenkin olla, että demarit saavat niin raskaasti turpiinsa, että tukka lähtee. Tällöin SDP tuskin on innostunut jatkamaan hallituksessa.

        Juuri nyt näyttäisi hyvinkin todennäköiseltä, että Keskustasta tulisi ensi kevään vaaleissa suurin puolue.Mutta tällä suurella suosiolla on myös kääntöpuolensa: media rupeaa aivan aidosti kiinnostumaan Sipilän ja Keksustan poliittisesta linjasta ja tavoitteista ja myös kritisoimaan niitä. Keskustahan on saanut olla rauhassa median ryöpytykseltä jo useita vuosia. Nyt tilanne tulee taatusti muuttumaan. En siksi usko, että Keskusta tulee saamaan yli neljännestä annetuista äänistä tulevissa eduskuntavaaleissa. Mutta tuommoiseen 45 - 50:een paikkaan se voi kyllä yltää, ja silläkin tuloksella se olisi varma hallituspuolue.


      • KOK ulos!

        Jos KEPU voittaa vaalit, niin seuraavassa hallituksessa ovat: Kepu, SDP ja Perussuomalaiset. Hyvä niin. Kokoomuksesta on kärsitty jo kohta 25 vuotta.
        Hyvinvointivaltio on säpäleinä, teollisuus viety maasta, työttömistä Kokoomus ei piittaa.


    • ulos, ulos, ulos

      Taloustutkimus OYssä ja kokoomuksessa on täysi paniikki päällä.
      Kokoomusta yritetään pitää manipulaatiogallupeilla pinnalla, hinnalla millä hyvänsä.
      Se vain on niin ja sen sanoo järkikin, että kokoomussen toimet viimeisen neljän vuoden aikana ei saa todellisessa tutkimuksessa hääppöistä arvostusta. Arvosana on suorastaan heikko, välttävä on jo aivan liikaa.
      Kataisen pyyhkeen heitto törkeällä tavalla kesken kauden, ja muidenkin ministerien häipyminen ylimielisellä tavalla ei nosta kokoomuksen kannatusta vaan romahduttaa sen.
      Nykyisen pääministerin hullun sekava käyttäytyminen ja ylimielinen möläyttely sekä natokiima on ajanut kokoomuksen lopullisesti ihmisten mielissä täysin kykenemättömäksi kantamaan vastuuta Suomen taloudesta ja ulkopoliitikasta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe