UPM Sulkee paperikoneen Kaukaalla!

UuuPeeÄmm

51

1016

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Alasajon meininkiä

      Noin. Vastuullista toimintaa. Puujalka pettää aina.
      Mutta tähän on varauduttu jo. Onneksi on rakenettu tilalle peltihalleja joissa myydään kiinalaista tavaraa venäläisille. Ei huolen häivää. Rahaa on teatteriin. Lystiä pidetään teatterissa. Veroaste on tapissa. Energiamaksut, vesimaksut (tasa piiloverot ) tapissa.
      Nyt politikkomme polkee puuuttuvaa rahaa, mistä ? Ehkä palveluista. Palvelualaan kannattaa kuulemma satsata. Sitä on haettu pitkään. Kun savupiipputeollisuus on niin vanhanaikaista, ja se ei ole ollenkaan in.

      • rahtireino

        Nyt se venäläistenkin osto voima huvennut..Nyt lähtee kaikki paperimiehet kunnon töihin.Enään ei elvistellä palkoilla.Johan meni aikaa että paperimiehet tajuavat homman,,vai tajuavatko???Nyt paperi-ukot kunnon talkoisiin,,ei se Åhönen oo mikään jumala..kusi Teitä silmään vain....


      • Pave J.
        rahtireino kirjoitti:

        Nyt se venäläistenkin osto voima huvennut..Nyt lähtee kaikki paperimiehet kunnon töihin.Enään ei elvistellä palkoilla.Johan meni aikaa että paperimiehet tajuavat homman,,vai tajuavatko???Nyt paperi-ukot kunnon talkoisiin,,ei se Åhönen oo mikään jumala..kusi Teitä silmään vain....

        Edelleen, onko perusduunarille 1750 e/kk netto sinusta iso palkka keskeytymättömästä kolmivuorotyöstä?


      • rahat pois suomesta
        Pave J. kirjoitti:

        Edelleen, onko perusduunarille 1750 e/kk netto sinusta iso palkka keskeytymättömästä kolmivuorotyöstä?

        pitäskö niitä toivo-talkoita edelleen tehdä kokoomus kelmeille ?
        vai enrooteille vai kelle ?


    • Oppisopimuskaverit

      Entäpä oppisopimuskoulutuksessa olevat? Miksi UPM halusi heitä muutama kuukausi sitten?

      Turhasta oppisopimuskoulutuksesta seuraa satojen tuhansien eurojen lasku yhteiskunnalle. Kakkoselta vapautuu valmiiksi ammattitaitoista porukkaa usean vuoden tarpeiksi Kaukaalle, joka takaisinottovelvollisuuden nimissä on palkattava ennen oppisopimuskoulutuksen suorittaneita, koska oppisopimuskoulutuksessa ollaan määräaikaisessa työsuhteessa.

      Yhteiskunta maksaa noin 20-30% oppisopimuskoulutuksen kustannuksista (teoriaopinnot). Lisäksi yritys saa yhteiskunnalta tukia oppisopimuskoulutuksen järjestämiseen, koska yhteisestä kassasta otetaan kaikki kustannukset, joita ohjaamisesta syntyy.

    • paljon rahaa

      Niiden jotka jäävät tehtaalle, heidän palkkansa nousee entistä korkeammalle

      • Pave J.

        Tuo on ihan myytti. Olin ennen rullamies ja tienasin vuorotyöstä noin 1750 e kuukaudessa netto. Joulut, juhannukset ja muut pyhät olivat työpäiviä. Tästä on aikaa alle 10 vuotta. Koneenhoitaja toki tienaa paremmin, mutta niitä ei ole kuin yksi jokaisessa vuorossa.

        Luottamusmies toteaa osuvasti Ilta-Sanomissa:

        "Suomalainen yhtiö hakkaa aina enemmän kotimaata kuin ulkomaita. Viikatteella vaan jalkoja poikki, koska meillä irtisanominen on helpompaa, pääluottamusmies arvostelee."

        Suomessa on todellakin huomattavan helppoa irtisanoa porukkaa verrattuna läntisen Euroopan sivistysmaihin.


    • kyllä harmittaa

      Voi voi,kylläpä on hurja juttu kun paprumieheltä loppuu työt,pítää jopa marssia perjantaina ulos osoittaen mieltä.Senkin päivän oisvat töissä ja sais rahaa.

      • anna palaa yöllä

        On tuo koko seutukunnalle melkoinen kolaus, vaikka onkin vain yksi monen joukossa. Ihan on tärviöllä meno siellä kaakkoisrajalla.

        Viimeinen sammuttakoon valot.


    • temari

      Kärnä ja Kiljunen on työmiehen puolella ja he tulevat pistämään STOPIN tälle ahneudelle!

    • Papermonkey

      Pave J puhuu kahden viikon eikä kuukauden liksasta!

      • kaikki vaan ulos

        Mie tuun ostaa teitin kämpät kun 500päivää on kulunu,niin ei tartte alkaa kiikkuun mennä...Mut maksan vuan 10prossaa ,koska täytyy miunkin syörä!Ja siehän otat sen koska muuton vouti viepi sen läävän.Hesassa muuten assan vessan siivojan paikka on auki,jos papru poikia kiinnostaa.


    • heh heh

      Johan loppuu rahoilla retostelu,, jota ovat tehneet..

      • Expaperimiesomatahto

        Ai, miten niin. Kyllä sinne vielä kone jää ja muutama sata työntekijää. Miten voit olla kateellinen raskaasta kolmivuorotyöstä, jossa eliniänodote tippuu vuosilla.

        Koittakaa jaksaa siellä Kaukaalla. Tiedän, että saa ja joutuu tekemään töitä, joista maksetaan aika huonoa liksaa, jos vertaa Karvisen liksoihin.


    • oikeen nille leuhkil

      joutaavatpahan tankkaamaan venäjälle

      • kokomuskivaa

        Koko köyhä suomi tankkaa pian venäjällä. Ja silti suomessa valtaa pitää ahneet naivit kokoomus riukusääret ja rkp muotimies, ja ne haastaa riitaa venäjän kanssa. Köyhä suomi vastaan rikas venäjä - kova peli on !


    • nettomaksaja

      Kukahan teidänkin arvostelioiden sosiaalituet maksaa kun savupiipputeollisuutta
      ajetaan suomessa alas? .Ei kaikki voi vaan skeittailla ja poltella myssyä!!

      • ahneiden osa

        Kukanhan sun vero alen, edut, ylisuuren palkan ja hehtaarituet ja investointituet ja liian kuluttavan elämän maksaa ??? et ainakaan sinä itse !


      • Tilattua saatu

        Punavihreät ovat jo ajaneet ja ajavat teollisuuden pois Suomesta. Ay-sakki/demarit ovat ylihinnoitelleet työt ja vihertallukoiden takia energia sekä kuljetuskustannukset ovat aivan ylihintaisia.

        Yritykset eivät ole mitään sosiaalitoimistoja! Jos työvoima on joustavammin ja edullisemmin saatavissa toisaalla, eikä ole niin tiukkoja päästörajoituksia sekä halpaa energiaa riittää, niin kuka oikeasti olisi ehdoin tahdoin niin tyhmä, että jotain tekisi kalliimpien kulujen paikassa? Varsinkin, kun puut kasvavat hitaammin ja heikommin täällä pohjoisempana ja energian tarve suurempi? Lisäksi tuotteet olisi kuljetettava kauas.

        Herätkää nyt jo! Olette saaneet ihan sitä mitä olette äänestäneet, demokratian aikaansaannos. Demarit ja vihertallukat ovat varmistaneet Suomen siirtymisen kehitysmaatasolle, ja tämä on aloitettu jo Lipposen I hallituksen aikaan 1990-luvun puolivälissä. Nyt viedään jo viimeisiä teollisuustyöpaikkoja, ei ole enää paluuta.


    • luistaaa

      kiima ja kateus siinä kaksi kantavaa voimaa.mikä ihme se on kun pitää olla kateellinen tavan työmiehelle ei täällä työllä kukaan ole rikastumaan päässyt.entäs johtajien isot palkat?saatika turhanpäivästen jääkiekon pelaajien palkkiot.kyllä työmies on aina palkkansa ansainnut.ja kyllä verotus tasaa bruttoa sen verran hyvin ettei niitä suuria tuloeroja palkkatyötä tekevien kesken.(5000€ vero n 37% muut tellit ja lellit)joten suurin menettäjä on kaupunki noin verotulojen puoleen.

      • ei liikuta yhtään

        Se on se haalaritaukin kuspiäsyys joka täällä ketuttaa,pojat leikki isotulosta vaikka perseelle potkitaan koko ajan...No mutta tosin pojathan tekikin paskapaperia...hahhhaaaaaaaaa....On varmaan kivaa yrittää myydä kämppää näinä aikoina?Hajotkaa!!!


    • uudistuva Lpr.

      Saman verran virkamiehiä nyt kans pellolle... siitä se lähtee... tulonjako....

    • upm 12.59e+2.52%

      "Osavuosikatsaus Q3/2014: UPM saavuttaa 200 miljoonan euron kannattavuustavoitteensa etuajassa – nettovelka alimmalla tasolla 15 vuoteen

      Q3/2014 (verrattuna Q3/2013)

      Tulos osaketta kohti ilman kertaluonteisia eriä oli 0,32 (0,26) euroa ja raportoitu 0,34 (0,26) euroa. Liikevoitto ilman kertaluonteisia eriä nousi 235 (194) miljoonaan euroon eli 9,7 (7,8) %:iin liikevaihdosta tuloksellisen kannattavuusohjelman ansiosta. EBITDA oli 346 (311) miljoonaa euroa eli 14,3 (12,6) % liikevaihdosta. Tavoitellut 200 miljoonan euron vuotuiset säästöt saavutettiin aikataulusta edellä vuoden 2014 kolmannella
      neljänneksellä."

    • juupiiäm

      En minäkään pitäisi päivääkään kannattamatonta laitosta.

      • Wan Bjornroos

        Mikä on kannattamaton kenestäkin? Toiselle riittää 250 000 000e ja toisen on saatava miljardi euroa ja tuhottava kaikki hyvä, mitä tehtaasta on mm. luonnon tuhoamisen ja saastuttamisen vastineeksi koitunut.

        Eräät milardiomaisuuden omaavat ovat saaneet yhteiskunnan avustuksia toimintaansa (ns. sosiaalipummimeininki) ja laitostensa ylläpitoon. Ja sitten olla niin omistajaa, niin omistajaa, ollessaan tukihuijari...


    • köyhä kylä

      Ei kukaan asu enää tommosessa sosialismikylässä kuin lappeenranta....

      • AHlWik

        Älä nyt! Asutko peräti Vantaalla ja kerrot muille olevasi Helsingistä. Ja jos asut Helsingissä, niin maks Myllypurossa ja kerrot käyväsi lenkillö Kaivarissa.


    • ent.upm

      SAAVUTETTUJA ETUJA EI SAA MENETTÄÄ!!! Ai kelle mie nyt huudan kun ei ole työpaikkoja? Missä se Ahonen luuraa, aloitti tämän alasajon.Miks kukaan ei HUUDA että saavutettuja työpaikkoja ei saa menettää!!

      • t. Jokke

        Ahonen tulee itse hyvin toimeen.
        Hoiti hommansa hienosti.


      • mattinykyne
        t. Jokke kirjoitti:

        Ahonen tulee itse hyvin toimeen.
        Hoiti hommansa hienosti.

        Joo, Janne jatkaa uraansa onneksi pari vuotta.


    • ahneus talous

      Tahvot !!! - älkää tehkö enää toivo-talkoita upm kymmenelle. - siellä ahneet kapitalistit vaan vetää duunaria hanuriin.... - voitot katoaa ulkomaille, jne. Moraalia ei ole. On vain ahneus.

    • vapaaaaaaaaaaaaaahhh

      Itse en ainakaan olisi huolissani työpaikkani puolesta jos siellä olisin, kun kerran olen pois päässyt paperitehtaalta 25 vuoden palveluksen jälkeen. Nyt elämässä ihan uusi vaihde ja homma toimii. Että tällainen näkökulma myös tähän antoisaan keskusteluun;) Minun puolesta juoskaa kieli vyön alla vaikka maailman tappiin ja lusatkaa rullia unissaankin.

    • kannattiko

      Ai et naurattaa kun velaks ostettu perhe muijaa myöten lähtee sen muslimin mukaan, minkä lapsia ne tedänkin ol. Mohammed laittaa laskuja sulle loppuiän.

      • Opettaja.

        Opettele kirjoittamaan!

        Kyllä hävettää puolestasi noin onneton teksti. Luepa uudelleen koko tekeleesi!


    • työttömyys osaaminen

      työttöminä kuljemme näin , tuppi katainen vahanenen lipponen milessämme, jutta peeaa kreikan takuu ja nuorisotakuu ja hoitotakuu päin hevttiä maamme vei, oi kallis isänmaa, -----mitä nämä tollot löytyi tänne pelleiksi johtamaan... ?

      • Demokratia

        Itse äänestitte heidät. Joten katse vaan sinne peiliin!


      • diesellu
        Demokratia kirjoitti:

        Itse äänestitte heidät. Joten katse vaan sinne peiliin!

        Kiitos taas tästäkin SDP




        ¬-


    • luistaaa

      opettajalle mitä luepa tarkoittaa??

      • Jorma Korolla

        Ilmeisesti et ole tyhmyyttäsi koskaan oppinut sitäkään kirjoittamaan oikein?

        Kehoitus kirjoitetaan juuri noin. Luepa ,otapa, ajapa, teepä. Sinä kirjoittaisit sen varmaankin kaksoiskonsonanttivirheellisesti lueppa, otappa, ajappa, teeppä.


      • Niinpä niin

        Apukoulunko kävit?


    • FaktaaVain

      Ei tämä alasajo voimut kellekkään yllätyksenä tulla ! ! Semmosta on ollu meininki jo kauan.Vaikka kuinka ilmaisette mieltä paperipellet,niin ei auta ei !

    • päästäänkö pilkille?

      Vieläkö Ihalainen ajaa niitä kolmea koulutuspäivää täydellä palkalla?

    • expaprugubbe

      Eipä tämä hirveänä yllätyksenä tosiaan tullut. Maailman markkinoilla paperista ylitarjontaa runsaasti ja kilpailu asiakkaista kovaa. Liian kovaa.

      Veikkaisin, että viimeistään keväällä eräs toinen firma ilmoittaa yyteet alkaviksi tai pahimmassa tapauksessa konelinjan alasajo.

      • paranisi vaan

        Kaukas pitäisi sulkea kokonaan.
        Storan kannattavuus paranisi.


    • eu kaatopaikka

      kalliin suuren eu tasoisen kaatopaikan ympärillä elää ja lämmittelee köyhä kansa, joka nuolee näppejänsä. teollisuus ja työt ulkomaille lahjoittettiin, naivit-poltikot sen itse teki.. Jäljelle jäi van kalliis kaatoapikka ja rauniot.

    • paperimies 50000€

      Ja nykyinen YT ei koske kunnossapitoa....vielä.

      Eli 116 kunnossapito.

      • joutaa puolet

        Kunnossapitoon laitetaan neitimiehet jotka ei oikeassa työssä pärjää.
        Joten puolet pois.


      • Keittiönkautta

        Kuka antoi ja kenelle , kun luku olikin 114 hlöä


    • budumbumpuuum

      Hyvä että sulkevat. Itse kävelin aikoinaan portista ulos, eikä ikävä vieläkään niihin hommiin. Vain elämää.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      58
      4377
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      24
      1402
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1205
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe