Missä Kuopion taksit?

värjötellyt ihmettel

Käytän harvoin taksia. Nyt 13.11. klo 20.48 tulevalla junalla Kuopioon tulleena minulla oli niin paljon tavaraa, että kilometrien kantomatka ei tullut kysymykseen.

Ei kun rautatieaseman taksitolpalle. Tolppa on komea.
Ainoa vika, ettei taksin taksia. Oli siinä kaksi autoa kuuleman mukaan ollut, tarve olisi ollut ehkä 15 sen lisäksi. Kukin vuorollamme soittelimme taksikeskukseen ja sieltä sanottiin, että autoja tulee kun ehtii.

Minä kai olen liian kiltti ihminen, kun minut jätettiin jonon viimeiseksi, vaikka ehkä puolivälissä tulin.

Minulle tuli taksi klo 21.16, lähes puoli tuntia junan tulon jälkeen.
Kysyin asiallisesti, en rähjännyt, miksi asemalle ei tulla junaa vastaan, kun kyytejä varmasti on. Nytkin - 3 ja kevyttä lumisadetta. Junan kuumuuden vastapainoksi turhan vilpoista.

Vastattiin, että autot ovat ajossa.

Hmm. Minä kun kuvittelen, että takseja järjestettäisiin vuoroon arvioidun tarpeen mukaan. Nyt ei ainakaan rautatieasemalla ollut eikä mitenkään ripeästi tullut.

25

1316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oihuoi

      Niitä junia kulkee joka päivä useampia päivässä. Ei koko päivää voi pitää vuorossa älytöntä määrää porukkaa sen junapiikin takia. Busseja kulkee vierestä ja ovat halvempia jos ei jaksa odottaa.

    • värjötellyt ihmettel

      Ei se ole junapiikki, kun itsekin myönnät, että niitä kulkee useita päivässä. Onko joka kerran se 30 ihmistä pakkasessa odottamassa ja kohmeisin käsin kyselemässä keskukselta?

      Bussi kulkee läheltä, ei tosin enää tuohon aikaan meidän kylälle.

      Jos taas iltajunilla ennen 19, 21 ja 22 on pulaa autoista, eikö joku voisi tehdä 3-4 tunnin vuoron? Vai onko se kuski tärkeämpi kuin aiakas?

    • En ymmärrä enään...

      Viesti 13.11.2014 21:57
      Juna 13.11. klo 20.48
      Aikaväli 69 minuttia. Eli tunti yhdeksän minuttia.

      Kilometrien matka ja kylmyys ja odotus!

      Oletko saanut kriisiapua?

    • 1'1¨3´l

      Tottahan se on junapiikki. Kukaa lähde töihin ajamaan juna-asiakasta ja sitten odottelemaan pari tuntia seuraavaa junaa jotta voi taas viedä yhden ihmisen kotiin. Näinhän siinä kävisi jos takseja olisi niin paljon liikenteessä että kaikki junamatkustajat saisivat taksin 10 minuutissa. Miten paljon sinä luulet että hiljaisena päivänä on kannattavaa pitää takseja ajossa?

      • taksi.

        Aloituksessahan se ilmenee : käyttää harvoin taksia, ja sitten kun sen harvan kerran taksia ei olekaan, ihmetellään. On toki ikävää ettei sillä hetkellä ole pystytty palvelemaan, mutta joskus vaan käy niin. Ei voi mittään.


    • viileetähä se

      kyllä niitä taksia on mut ne on KYS:n tolpalla kyttäämässä rahakyytejä maakuntaan
      sieltä kyllä löytyy aina vähintään 10 autoo iltaisinkin

      • taksi.

        Ei kannattaisi puhua p*skaa kun ei mistään mitään tiedä......kysin asemalla ei ole vähintään 10 autoa, koska siellä saa olla max. 7 autoa. Up yours.....


    • taksi.

      se on hankalaa aina etukäteen arvioida, että kuinka monta junalta tulijaa ottaa taksin. se on täysin lottoa.
      joskus tulee 100 ihmistä junasta, yksikään ei ota taksia.
      joskus tulee 10, ja kaikki ottavat oman taksin.
      sama pätee lentoasemalle.

      20.48 ja 21.47 etelästä saapuvat junat sattuvat pahimmoilleen yhtä aikaa 21.20 tai 21.40 Rissalaan saapuvan lentokoneen kanssa.
      Kummankin aseman palvelutarve pitäisi tyydyttää yhtä aikaa.
      Kummassakin olisi oltava varuilta yhtä aikaa ainakin 10 taksia. Samaan aikaan on tyydytettävä tietenkin alueen muukin taksikysyntä.
      Ja Kuopiossa ja Siilinjärvellä on yhteensä noin 160 taksia, joista osa on tietysti lepovuorossa kyseiseen aikaan.

    • Tiedoksiantaja

      Missä Siilinjärven taksit? Kuopiosta kulkee Tarinan sairaalaan päivittäin väkeä päiväkirurgisiin leikkauksiin. Puoli tuntia helmikuisena aamuna Siilinjärven aseman tyhjällä taksitolpalla jäi ainakin mieleen. Sitten kun taksi tuli niin kyynärsauvat takakonttiin ja heitin kuskille huulta että taidat tietää mihin olen menossa. Ei osannut arvata..

      • taksi.

        olisko ne Siilin taksit olleet lentoasemalla tai Kuopion rautatieasemalla?


    • imaZ

      kyllä takseilla niin hyvin pyyhkii kela-kyytien ja tiettyjen verohelpotusten suhteen että ei ne viitsi niitä empätiiätolppia vahtia.meneehän ne prolevankkuritkin köyhille.

    • en käytä taksia

      Eli takseille rakennetaan komea tolppa katoksineen vilkkaalle asemalle, mutta vetävät mieluummin lonkkaa kotona kuin tulevat ajoon?

    • värjötellyt

      Näköjään minut on ymmärretty tahallaan väärin.
      Olen terve, mutta ikääntynyt ihminen, jonka käsivoimat ovat heikot. Tavallisesti kävelen asemalta kotiin tuon 4 km.
      Nyt oli niin paljon kantamuksia, että en oikein olisi pärjännyt. Siksi etsin taksia.
      Vähän ihmettelen sitäkin, että minut jätettiin jonon viimeiseksi, vaikka en viimeisenä tullut. Mitään kysymättä rynnättiin eteen ja tuupattiin syrjään.
      En tarvitse kriisiapua. Olisin tarvinnut taksia. Kun sen lopulta sain, se ajoi tuon matkan ripeästi.
      Lahdessa ja Helsingissä oli takseja rautatieasemalla.

      Aiheetta enempään ja kiitos sille ystävälliselle taksille, joka lopulta otti minutkin kyytiin.

    • vbnjm

      Kuopiossa on valitettavan huonosti organisoitu tuo taksitoiminta. Aikuiset ihmiset kyllä selittelevät ongelmaa ja sysäävät syyn asiakkaalle.

      • organisoi ite

        mee ite organisoimaan jos muka osaat paremmin!


    • otm pete

      Kuopiossa mahdoton saada taksia, se on nähty kymmeniä kertoja. Siinä rautatieaseman tolpalla on hirveä riita aika ajoin siitä kuka oli jonossa ensin. Olen jopa nähnyt muutamia käsirysyjä.

      Lentoasemalle mennessä olen joutunut pyytämään vierailta ihmisiltä apua viemiseen, kun muuten olisin myöhästynyt lennolta. Satasen annoin palkaksi. Pimeä taksi olisi muuten kova juttu Kuopiossa.

      Taksikeskus on ihan tollo: yleensä jaaritteleva emäntä, jolla ei ole mitään hajua milloin sen taksin voisi saada....

      • taksi.

        Kannattaakin lukea näitä satuja, niiltä ihmisiltä jotka eivät ole taksia nähneetkään, kuin korkeintaan kuvissa.....


    • 18+1

      Ensi vuonna taksien saatavuus ei ainakaan parane, kun on 2 taksilupaa vähemmän.

      • ABC.llä

        Petosen ABC. n invapaikalla , kun ei jaksa lyllertää normiruudusta sisälle.


    • 109

      Punainen Volvo, olikohan 109 numeroltaan parkissa Haapaniemenkadulla lukion bussipysäkillä yökaudet. Ammattimiehen pysäköinti, kieltomerkit ovat vain viitteellisiä.

    • vbnjm

      Hyvä "organisoi ite". Vahvasti epäilen ettei sinulla ole edes puolta siitä kokemuksesta taksitoiminnassa, kuin minulla on. Voin jatkaa kanssasi tätä turhaa keskustelua asiasta, josta sinun tietämys on hyvinkin ohutta. 1980-luvulta lähtien Kuopiossa on syyllistytty taksiasiakkaiden aliarviointiin ja suhteutettu ajovuorossa olevat automäärät palvelemaan yrittäjien palkkapussia. On tietenkin ensiarvoisen tärkeää, että yritys voi hyvin ja saa näin ollen asiansa hoidettua. Kuitenkin väittäisin, että asiakaslähtöisemmällä ajattelulla taksiyrittäjät saisivat totutettua ihmiset suht helppoon taksin saatavuuteen ja näin ollen uusien asiakkaiden kynnys oppia käyttämään palvelua madaltuisi. Taksiautoilijoissa on edelleenkin oma ryhmänsä näitä ns. asiakaspalvelun helmiä, joilla ei ole juurikaan käsitystä nykypäivän asiakaspalvelutyöstä ja valtettavasti nämä jäärät saavat kokouksissa jarrutettua alalle tarpeellista kehitystä. Ihan vaan ajatuksena heitän idean esim. kahdesta erillisestä taksiyhtiöstä Kuopion alueelle. Toiseen voisi valikoitua yrittäjät, joilla on halua kehittää toimintaa ja toisessa yhtiössä voisivat sitten huseerata nämä alan jarrut.

      • 15+17

        tiedän mistä puhut.


      • vbnjm
        15+17 kirjoitti:

        tiedän mistä puhut.

        Ihan vaan selvyyden vuoksi kerron, etten ole alalla enää. Nytpähä siellä kopeilla ei tarvitse syyllistää toisiaan omaan pesään kusemisesta. Taksialalla korvaus menetetystä vapaa-ajasta ei ole riittävä ;)


      • taksilla asemalta
        vbnjm kirjoitti:

        Ihan vaan selvyyden vuoksi kerron, etten ole alalla enää. Nytpähä siellä kopeilla ei tarvitse syyllistää toisiaan omaan pesään kusemisesta. Taksialalla korvaus menetetystä vapaa-ajasta ei ole riittävä ;)

        Voithan tilata taksin jo ennakkoon sinua vastaan asemalle, niin et tarvitse odottaa yhtään. Ja sillä tavoin taksi tulee hakemaan sinut siitä aseman pääoven edestä niin ei tarvitse edes tolpalle kävellä. Järjen käyttö on sallittu näissäkin asioissa.

        Mistä taksit voi ennakkoon tietää tuleeko junasta yksi vai sata taksia tarvitsevaa asiakasta? Joskus ei tule yhtään, toisinaan paljonkin. Helpoimmalla pääsee kun tilaa taksin ennakkoon.


      • puupää
        taksilla asemalta kirjoitti:

        Voithan tilata taksin jo ennakkoon sinua vastaan asemalle, niin et tarvitse odottaa yhtään. Ja sillä tavoin taksi tulee hakemaan sinut siitä aseman pääoven edestä niin ei tarvitse edes tolpalle kävellä. Järjen käyttö on sallittu näissäkin asioissa.

        Mistä taksit voi ennakkoon tietää tuleeko junasta yksi vai sata taksia tarvitsevaa asiakasta? Joskus ei tule yhtään, toisinaan paljonkin. Helpoimmalla pääsee kun tilaa taksin ennakkoon.

        Maksoi 7 euroa lisää kun näin päätin toimia luettuani nämä kauhustoorit. Ihan ok tapa. Firma maksaa onneksi tuonkin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1957
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1506
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      27
      1423
    4. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1217
    Aihe