pää hajoo

woops1987

Onko ideoita miten mun kannattais edetä.. On mennyt rahat tiukille ja lainoja ja vippejä on useempi tonni. Vielä ei ole maksuhäiriöö mutta kohta on jos jotain ei tapahdu. Käyn siis töissä yms mutta kun rahat ei riitä niin ei.. Olen sellaisessa maksan tuon ja jätän tuon maksamatta kierteessä ettei tarttee kynsiä pureskella nälkäänsä. Yöt nukun todella huonosti jo.. Tätä on jatkunut jo ainakin puol vuotta. Kaikkeni olen mielestäni kokeillut..

16

442

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vyö tiukemmalle

      Normaalit tiukan talouden ohjeet pätevät, kunhan et päästä sotkua liian pitkälle. Toivottavasti et jo ole myöhässä.

      Ala kuluttaa vähemmän kuin tienaat. Kaikki ei-välttämätön kulutus pois ja heti.
      Älä ota lisää pikavippejä. Ovat liian kallista rahaa, kuten olet jo huomannutkin.
      Hanki lisätuloja. Myy jotakin tai tee ylitöitä.
      Maksa kalleimpia luottoja pois.

      Jos et mitenkään pääse plussalle, anna mennä ulosottoon. Muutama tonni tulee maksetuksi vielä aika helposti, kun tarmo ja rahat eivät mene vippisirkuksen pyörittämiseen.

      • taingtsing

        joo kannattaa antaa mennä ulosottoon..tulee lisää maksettavaa oikeudenkäyntikuluja ja korot juoksee mukavasti... velkaneuvonnasta voi kysyä apua. kunnalla on ilmainen mutta ehdot on tiukat sinne pääsyyn mutta aina voi kokeilla.


    • sfdsda

      "Kaikkeni olen mielestäni kokeillut"... öö... oletko kokeillut kuluttaa vähemmän kuin tienaat?

      Onko sinulla vakuuksia, mitä voisit esim. pankille antaa? Nimittäin kun pankki näkee, että olet ostokeutunut vippeihin, niin lainaa ei heru muuten.

      Käytännössä tarvitsisit järjestelylainan, jolla maksettaisiin vipit pois. Ja sitten hakisit omaehtoisen luottohäiriömerkinnän, jottet sorru uusiin vippeihin, koska rahankäyttösi ei selvästi ole hallinnassa.

    • 20+19

      Jos sinulla on vakituinen työpaikka, voit saada Takuu-Säätiöltä takauksen järjestelylainaa varten. Toinen mahdollisuus on kunnallinen sosiaalinen luotto, jos kunnassasi on sellainen mahdollista. Ks. http://www.stm.fi/toimeentulo/tuet_ja_etuudet/sosiaalinen_luototus .

      Molemmat tahot edellyttävät riittävää takaisinmaksukykyä eli lahjaksi heiltä ei rahaa saa.

    • asiatkuntoon

      Eli nyt kannattaa heti pikimmiten ottaa yhteys velkaneuvontaan ja varata sinne aikaa! Samoin pankista kannattaa kysyä järjestelylainaa kuten tuossa ylhäällä mainittiinkin.

    • Nälkäpeli

      Mun kokemuksen mukaan pankit ei kyllä anna lainaa jos pitäis maksaa pois jotain pikavippejä, ei vaikka olis mitä vakuuksia tarjota. Se on jokin sopimus mitä ne ovat tehneet keskenään sopimuksen tästä. Kyllä vain on kontattava eteenpäin, mulla näköpiirissä 7 kk vielä tätä kituuttamista. Tai voi yrittää saada lisätyötä jostain tai myydä kaikkea mitä kotoa löytyy. No onneksi on suht lyhyt aika jäljellä tätä kituuttamista. Tsemppiä kaikille kittuuttajille.

    • näläkävyö

      Auto jos BMV-AUDI-VOLVO-MERSU- johonkin ruosteiseen Ladaan, ulkomaanmatkat kokonaan pois myös kotimaassa..kaikki lehdet peruutettava,kesämökki myytävä...ja opeteltava kaurapuurolla elämään niin kauan kun pääsee pinnalle tai jätä kaikki yhteiskunnan piikkiin...

    • samassa veneessä

      Minulla meni reilu vuosi tuossa kierteessä. Sitten tuli maksuhäiriömerkintä ja luottokortit irtisanottiin, ei uusi lainoja. Päädyin ulosoton asiakkaaksi.
      Oma saldoni oli yli 12 000 euroa.
      Nyt kaksi vuotta vuotta myöhemmin summa on samainen, ulosottoon menee 650 euroa kuukaudessa, mutta kaikki perintäkulut, korot ja käräjäoikeudun ja ulosoton maksut päälle.

      Kannattaa laskea eri vaihtoehtoa myös. Kaikki olisi jo jo hoidettu, jos oisin tajunnut lopettaa viiden tonnin pikkavippilaskujen kohdalla. Siis lopettanut vippien paikkailun uusilla vipeillä enkä lisännyt velkaani.

      Ulosoton asiakkaita tässä maassa on jo 450 000. Eli ihan yksin et ole.
      Velkaneuvoja auttaa, ainakin tekemään hakemuksen takuusäätiölle.

    • köysikauppaan..

      "Päädyin ulosoton asiakkaaksi.
      Oma saldoni oli yli 12 000 euroa.
      Nyt kaksi vuotta vuotta myöhemmin summa on samainen, ulosottoon menee 650 euroa kuukaudessa, mutta kaikki perintäkulut, korot ja käräjäoikeudun ja ulosoton maksut päälle."

      -Onko se todellakin noin?

      Itsellä UO:ssa noin 19000€, ja UO ottaa noin 700€/kk.
      Jos saldo ei tuolla summalla yhtään lyhene, niin mitä järkeä sinne on maksaa yhtään mitään.

      Tosin itselläni tuosta listasta voi poistaa nuo käräjäoikeuden kulut, koska eihän se mene kuin yhden kerran, kun asia paperille laitetaan.

      Joulukuun lyhennys tulee olemaan noin 1900€, mutta se on sitten viimeinen, jos velka ei senttiäkään lyhene.

      • hitaasti mut varmast

        Lyhenee se, mulla myös 700€ lyhennyserä ja alkuperäinen velka oli n.15000€, 18kk kohta maksettu ja jäljellä on 3900€


    • maksuautomaatti

      Korot nyt ainakin menee maltilliseksi 7,5 % puolen vuoden päästä, käräjäkulut tietysti nostaa velkasummaa huimasti jos ulosottoon menee paljon eri luottoja. mutta 650 eur/kk on vuodessa 7800 eur, luulis että 12000 menis kokonaan noin kolmessa vuodessa sellaisilla maksuilla. Itse yritän pysyä kuivilla maksamalla perintäyhtiöille, nyt on kolmelle maksusuunnitelma ja sen lisäksi asuntolaina ja elloslaina. Ei paljon juhlita mutta ensi kesänä rääkki loppuu ellen sitten töppäle maksusuunnitelmissani.

    • Loan Shark

      Ottamatta kantaa kenenkään tilanteeseen, tässä muutamia kituutusvinkkejä.

      1. Jos et välttämättä tarvitse autoa (kuljetut etäisyydet max. 10 - 15 km), myy auto / laita seisontaan. Kulje pyörällä / kävellen / juosten. Auton seisonta kannattaa jo muutaman päivän jaksollekin.
      2.1 Jos asunnossa itse maksettava sähkölämmitys, laita huoneisiin peruslämpö, lämmitä vain osa asunnosta. tai vähintäänkin laske huonelämpöä niin alas kuin vain selviät.
      2.2 Veden lämmitys sähköllä on kroisosten hommaa. Sulje lämminvesivaraaja, ja keitä liedellä kuumaa vettä peseytymistä varten ja peseydy vanhan ajan malliin.
      Myös kylmävesisuihku virkistää, ainakin kesällä.
      2.3 Lämmitä vain puulla, mikäli mahdollista. Hanki polttopuut itse tekemällä hakkuuaukeilta (luvan kanssa) tai halvalla ostamalla "pystykauppana".
      4. Kaikki laitteet lepotilasta pois.
      5. Syö paljon puuroja ja hedelmissä / vihanneksissa / juureksissa vain sesonkituotteita. Vähennä lihan syöntiä. Kasvata itse niin paljon kuin mahdollista.
      6. Mikäli mahdollista, asioi Virossa. Matkusta tarjousristeilyllä (keskellä viikkoa). Osta ruokakaupasta niitä tuotteita, jotka ovat halpoja (liha, leivät, juustot). Vaateostokset torilta.
      7. Älä tilaa mitään lehtiä. Älä vakuuta mitään (paitsi pakolliset ja kotivakuutus)
      8. Älä osta mitään luotolla.
      9. Kun olet saanut kulut alas, tee eri "tilit" erilaisille menoille, siirrä tileille keskimääräinen kulutukseen tarvittava raha. Kaikki ylimenevä menee säästöön / lainojen lyhennyksiin.
      10. Käytä puheluihin vain skypeä, älä soita matkapuhelimiin kuin vain pakosta.
      11. Ja tärkein: lopeta juominen ja polttaminen. No jos käyt Virossa niin onnistunee silloin tällöin, kunhan pidät harrastuksen kurissa.

      Näillä varmaan pääsee alkuun.

    • samassa veneessä

      velkaa oli 12 000 tonnia lokakuussa 2012 kun tuli ensimmäinen merkintä luottotietoihin, nyt niitä on 21 kpl. Ja kyllä, nyt velkojeni saldo edelleen 12 122 euroa. Viime hetken paniikissa otin pieniä vippejä, 200 euron, satasen ja 70 egee, jossa suurin syy velkasaldon nousuun.

      Ulosotto alkoi vasta maaliskuun 2013 palkasta. Olen koulunkäyntiavustaja, joten kesällä on 2,5 kk kesäkeskeytys palkassa. Kesä ja heinäkuun tein muita töitä, mutta uo:hon kertyi vain alle pari sataa kuussa. kk-avustajan töitä teen siis 30 h/viikko ja extrailen lastenhoitajana parina iltana viikossa.

      15 kk on palkasta lähtenyt 650 e/kk, tosin uo:lle menee melkein satanen niihin taulukkomaksuihin. Välillä maksellaan kahdeksaa lainaa, siis aina pienin summa esim 30 euroa ja 7 e taulukkomaksua, vaikka voisi olla jopa 67 euron lyhennys samalla kululla.

      Melkein 9000 euroa on ulosottoon maksettu, ja näköjään sama summa kertyi noita maksuja lisää. No, enää ei lisäkuluja tule, kyllä tää tästä. =)

    • rekka löytyy

      Hyväähän sinä tietysti takoitat, mutta:

      Ottamatta kantaa kenenkään tilanteeseen, tässä muutamia kituutusvinkkejä.

      1. Jos et välttämättä tarvitse autoa (kuljetut etäisyydet max. 10 - 15 km), myy auto / laita seisontaan. Kulje pyörällä / kävellen / juosten.
      -Jos pitää aamuvuoroon ajella pölkupyörällä kello kuudeksi -25 asteen pakkasessa ja paluu iltavuorosta klo. 22 jalkeen, niin yhtälö on mahdoton.

      "Sulje lämminvesivaraaja, ja keitä liedellä kuumaa vettä peseytymistä varten ja peseydy vanhan ajan malliin."
      -Ei se veden keittokaan ihan ilmaista ole..

      "Hanki polttopuut itse tekemällä hakkuuaukeilta (luvan kanssa) tai halvalla ostamalla "pystykauppana"."
      -Hyvä idea, mutta niiden hakkuuaukeilta kerättyjen rankojen selassä kotiin tuominen on aika kova homma. Vaikka olisi tuttu pöllikuski, niin on hyvä huomata, että täysi rekka juo naftaa noin 50 litraa tunnissa, ja pelkkä nuppikin noin 25-30 litraa/100km, eli kovin monesti kukaan ei talkoilla aja.
      Lisäksi kukaan ei päästä ketään omaan metsäänsä ottamaan puitansa ns.pystykauppana.

      • rekka löytyy

        Sata virhettä!!

        pölkupyörällä kello kuudeksi= polkupyörällä

        rekka juo naftaa noin 50 litraa tunnissa= 50 litraa/100km


    • niin että

      Tässä tilanteessa kannattaa hakeutua velkajärjestelyyn.

      Lain mukaan "Velkajärjestely voidaan myöntää velalliselle, joka on maksukyvytön, jos:

      1) maksukyvyttömyyden pääasiallisena syynä on velallisen maksukyvyn olennainen heikentyminen sairauden, työkyvyttömyyden, työttömyyden tai muun olosuhteiden muutoksen vuoksi pääasiassa ilman velallisen omaa syytä; tai

      2) velkajärjestelyyn on muuten painavat perusteet ottaen huomioon velkojen ja niihin liittyvien velvoitteiden määrä suhteessa velallisen maksukykyyn,

      eikä velallinen kohtuudella kykene parantamaan maksukykyään voidakseen selviytyä veloistaan aiheutuvista menoista."

      Velkajärjestelyn päättää tuomioistuin. Kannattaa siis ottaa yhteyttä talous- ja velkaneuvojaan selvittääksesi oletko mahdollinen saamaan tuomioistuimen vahvistaman velkajärjestelyn.

      Suosittelen myös vahvasti jatkossa välttämään vippejä - niistä ei koskaan seuraa mitään hyvää.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      54
      4336
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2209
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1724
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1468
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      23
      1400
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1195
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe