asiakkaan lukuun

miten ois

Joskus näkee auto-liikkeiden myynti-ilmoituksissa maininnan, myydään asiakkaan lukuun. -Onko lajitovereilla kokemuksia kyseisestä kauppamuodosta ja miten ko. homma käytännössä toimii? -Ottavatko liikkeet ylipäätään mielellään asiakkaiden autoja myyntiin ja minkälaisilla ehdoilla? -Huono puolihan tuossa ainakin on, että myynnissä oleva auto on pois omastakin käytöstä seisoessaan liikkeen tiloissa.

17

6998

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • okhomma

      Oikeasti välillä on vain niin, että pakko luopua, kun ei yksinkertaisesti rahat riitä maksamiseen ja velkaa on sen verran, ettei liikkeet osta, mutta autoliike voi ottaa myyntitiliin auttaakseen asiakasta toki jos saa myytyä, niin ottaa myös palkan tehdystä työstä. Onhan se silloinkin pois ajosta, kun rahoitusyhtiö hakee omansa, jonka lisäksi myös luottotiedot menevät. Ei myyntitili mikään huono ratkaisu ole, vaikka tämän palstan kaikkitietävät idiootit sen mieltävät taas kusetukseksi, mutta kun on lusikalla annettu, niin ei voi kauhalla vaatia. Teron ratas lyö tyhjää niin helposti.

    • 5+14

      Autoliikkeelle täysin riskitön ratkaisu kun autossa ei ole omaa pääomaa kiinni. Asiakkaalle taas helppo ratkaisu kun auto saa liikkeessä paremman näkyvyyden eikä sitä tarvitse itse esitellä. Tuossa ei ole siis mitään ihmeellistä mutta kaipa joku tuostakin myyntitavasta mielensä pahoittaa

    • epätod

      On sinä joku petos menossa. Ei makseta veroa tai jotaa muuta. En mä ainakaa alkais mikskään ilmaisapulaiseks.

      • 4+16

        Autoliike ottaa tietysti palkkion jos auto menee kaupaksi.


      • freebie1

        Kuka mitään ilmaisesta palvelusta puhui?


    • Muista tämä

      Sama kun ostaisit yksityiseltä: perävalotakuu.

    • koita vielä uudel...

      Jumalaut, että sä oot mielestäs terävä 'muista tämä'. Ilmoituksessa oikein mainitaan, että asiakkaan lukuun. Kyllä sä sitten oot kaikkien ääliöiden Isä. Ja mikä parasta niin olit vielä siinäkin väärässä, koska liikkeellä on vastuu sen tiloista myydyistä tuotteista olivat sitten omia tai myyntitilissä.

      • on näitä aina ollut

        Ei nyt ihan noinkaan. Se on kauppiaan lisäpalvelu autostaan eroon haluamalle tyypille joka ei halua myydä sitä pilkkahinnalla autokauppiaalle.
        Myyjä saa myyntityöstä proviision ja vastuu on auton ostajalla täysin.


      • tämä arpa voittaa
        on näitä aina ollut kirjoitti:

        Ei nyt ihan noinkaan. Se on kauppiaan lisäpalvelu autostaan eroon haluamalle tyypille joka ei halua myydä sitä pilkkahinnalla autokauppiaalle.
        Myyjä saa myyntityöstä proviision ja vastuu on auton ostajalla täysin.

        On näitä aina ollut ei valitettavasti tunne suomen kuluttajasuojalakia lainkaan, joten lienee parempi vaihtaa heittämään idioottipaskaa johonkin muualle. Hullu saa olla muttei tyhmä.


    • Aksu Taimi

      Mitä mitä mitä onko Terolta saldo loppu, kun ei oo täällä taas itseään nolaamassa?

    • näin on enskat

      Autoliike on aina vastuussa,tapahtuipa myynti millä verukkeella hyvänsä.
      Vaikka kauppa tehtäisiin liikkeen tkapihalla.
      Jos autoon tulee vikoja niin vastuu on aina auto-liikkeellä.

      Vastuu on aina autoliikken vastuulla lukipa ilmoituksessa vaikka mitä.
      Moni kauppias on joutunut maksamaan kalliin hinnan kaupoista jota ovat erehtyeet. ?. Auttamaan niin sanottua hyvä veli kaveria.
      Siis jos auto hajoaa niin autoliike vastaa korjauksista.
      Ja tämä on myös todettu oikeudessa.

      • KSL Rules

        Kuluttajasuojanvirhevastuulaki on voimassa jos auton on myynyt liike, ihan sama kenen nimissä auto on ja jos lakia tulkitaan kirjaimellisesti niin jos autosi on myynnissä liikkeessä ja kuitenkin sen itse myyt vaikka siinä pihalla niin katsotaan kaupan tapahtuneen autoliikkeen tiloissa ja KSL on lainvoimainen...

        Kerron siksi kun tiedän omakohtaisen kokemuksen kautta kun myin kaverini autoa jonka hän lopuksi myi itse "tuttavalleen"


      • Kiiiiitos!
        KSL Rules kirjoitti:

        Kuluttajasuojanvirhevastuulaki on voimassa jos auton on myynyt liike, ihan sama kenen nimissä auto on ja jos lakia tulkitaan kirjaimellisesti niin jos autosi on myynnissä liikkeessä ja kuitenkin sen itse myyt vaikka siinä pihalla niin katsotaan kaupan tapahtuneen autoliikkeen tiloissa ja KSL on lainvoimainen...

        Kerron siksi kun tiedän omakohtaisen kokemuksen kautta kun myin kaverini autoa jonka hän lopuksi myi itse "tuttavalleen"

        No mutta tässähän onkin loistava idea. Menenkin myymään autonromuni Vehon pihaan, niin Veho maksaa ostajalle sen korjauksen. On tämä oikein viisaiden kerho, kun näin hyviä ideoita jaetaan ja vielä ihan ilmaiseksi. Nyt on hyvä mieli pitkän aikaa.


    • ymmyrkäinen

      Valittevasti Vehon vahtimestari on harjaantunut erottamaan persaukiset (kuten itse ilmaisit romulla ajavasi) idiootit, että siihen pihaan tuskin pääset edes kenenkään vanavedessä. Olen kyllä joskus miettinyt, että millaistahan ois olla tyhmä, voisitko vähän avautua?

    • .............

      Hommahan toimii käytännössä valtakirjalla. Liikkeellä on valtakirja auton omistajalta myydä auto. Ei sen kummempaa, kunhan ymmärtää ettei virhevastuu päde. Siksi asiakkaan lukuun olevasta autosta kannattaa maksaa vain sen verran (jos auton taustat muuten kunnossa, ei veroja perässä, katsastus kunnossa) että saa osina omansa pois.

      Markkinahintaisen auton kohdalla taas asiakkaan lukuun olevana kannattaa olla tarkkana. Mieluummin sitä ostaa yksityiseltä suoraan ilman turhaa välikättä, ja etuna on että pääsee vähän puhelimessa haastamaan miten on autoa pidetty.

    • osta suoraan

      Niinkai, mutta mutta, kun se ostaja tarvii rahotuksen ja vanha rysä pitää hävittää?

      • hyvä homma

        Onhan näitä liikkeitä jotka sen "romun ottaa vaihdossa" ja myy ostajaa kiinnostavan ajoneuvon sovitulla hinnallla ja antaa vielä rahoituksen , alkuperäinen omistaja jonka auto on myyntitilillä ei välitä kuin käteen jäävästä summasta ja maksaa mielellään tästä palvelusta sovitun maksun auton myyntiin ottaneelle.

        Ei sen ihmeempää mutta hiukankin kalliimmat autot vaikea myydä käteisellä ja mielelläni maksan tuollaisesta palvelusta kun kuuntelen äpyilijöitä jotla eivät tiedä mitä tarvitsevat.

        Kannattaa selvittää ennen nimen laittoa papereihin miten vastuut ja takuut jakautuu , voi siitä vaihdokistakin tulla merkintä jos siinä vikaa eli aina kyseessä kahden kauppa ja tässä tapauksessa kolmenkin:)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2082
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1624
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1321
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe