Kollega osti OK-talon,

Tylsä 2.95% 5v.

Moi,

Noniin lukiluki, whonowswins, kari, japi, lahenmies ja muut won rommelsteinit…..

Pitääkö mun nyt rynnätä kollegan pilliin kiinni, ravistella sitä ja huutaa sille sylki roiskuen: "ei kukaan osta enää!!! ymmärrätkö!, hintarommaus-70%, hinnat putoaa kautokeinona ja smolanderina!!, banjomajoneesi, suhnuja, senkin tuulari ja muuli!!!"

Se osti kodiksi perheelleen pienellä omalla tontilla sijaitsevan 200m2 OK-talon Helsingistä.

Ainiin, muuten siitä huolimatta että kaikki rommaa vähintään -70%, niin se maksoi eurolleen kohteen pyyntihinnan, hintaa oli 560 000 €.

Koska alueelta on harvoin myynnissä heille soveltuvia sopivia OK-kiinteistöjä

t: tylsis, omassa kiinteistössä…..nyt työpaikalla onnittelemassa kollegaa uudesta hankinnasta….

23

579

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • evvk 0%/0v

      Ketä kiinnostaa,

    • Luki.

      No onneksi olkoon sitten hankinnasta.

      Eihän minulta ole pois kun toinen ostaa,antaa ostaa jos näkee sen tarpeelisekseen,ei siinä muiden kirjoitukset paina mitään.

      Jokainen tekee nyt tulevaisuutensa tyylillään,kuka mitenkin,onnitteleppa oikein kaksin käsin tätä kaveriasi ja toivota jaksuja muiltakin,jos nyt vielä luet itsellesi tämän alla olevan linkin,tässä eurohumpan suurin veturi alkaa sukeltamaan.

      "Talouden hälytyskellot soivat Saksassa"

      http://www.arvopaperi.fi/uutisarkisto/talouden halytyskellot soivat saksassa/a1030440

    • Luki.
    • ei hätiä mitiä

      Kyllähän niillä "erikoisasiantuntijoiden" palkoilla ja bonuksilla talon maksaa, oli hinta mikä tahansa.

    • Roustekohouma

      Kymmenen prosentin työttömyys tarkoittaa sitä, että 90 % on töissä. Kun parikymmentä vuotta sitten oli viimeksi huonot ajat, ei se vaikuttanut paljonkaan niiden elämään, joilla hommia riitti. Eikä vaikuta nytkään, kunhan isoja kauppoja tehdessä riskinhallinta on kunnossa.

      Ja mistäpä sen tietää, kuinka paljon kaverilla on velkaakaan. Ties vaikka on pistänyt hyvästä palkastaan reilusti säästöön ja maksanut talonsa käteisellä.

      • Tylsä 2.95% 5v.

        Moi,

        Joo, onhan sillä niiden nykyinen 150m2 rivari. Se myyntiin, lisää velkaa pankista ja a´vot.

        Toimialamme on tylsä, mutta vakaa, nytkin rekryämme taas yhtä erikoisasiantuntijaa lisää, koska työnmäärä on lisääntynyt…..

        Pyyntihinta oli kuulemma ihan kohallaan, itse en alueen tasoa seuraa, mutta tuolla suuruudella ne huitelee…..

        Ja lukilukille: kyllä me pärjätään ilman mitään jaksuja, me keski-ikäiset heteroperheenisät ollaan saatu sellainen "luterilainen" kotikasvatus ja "wanhan mallin" koulutus että me pärjätään, tekemällä töitä, lisää töitä ja vielä enemmän töitä.

        Niin meidät vanhanliiton miehet on kasvatettu…..

        Ei millään naminami-ihq-bigbrother-facebook-swagga-mallilla, jossa kaikki pitäisi saada heti, ja rehelliset työt on "paskaduuneja"….

        t: "vaan otsasi hiessä….jne"


      • No ei kyllä tarkoita

        "Kymmenen prosentin työttömyys tarkoittaa sitä, että 90 % on töissä."

        10 prosentin työttömyys tarkoittaa sitä, että 90% työikäisistä on töissä. Käytönnössä tämä tarkoittaa sitä, että kun 5 miljoonan ihmisen väestöstä alle työikäisiä ja eläkkeellä olevia on 2 miljoonaa, ja jäljelle jäävästä 3 miljoonasta puoli miljoonaa tekee osa-aikais- ja pätkätöitä, niin normaalissa työsuhteessa on n. puolet väestöstä. Tämä tarkoittaa, että jokaista työssäkäyvää kohden löytyy myös yksi elätettävä (tätä kutsutaan huoltosuhteeksi). Kun huomioidaan, että melko iso osa työssäkäyvistä tekee töitä kaupan kassana, myyjänä, kiinteistövälittäjänä, puhelinmyyjänä jne, jne, niin tuo huoltosuhde ei ole kovin mairitteleva.

        Kun työttömyys nousee vaikkapa 10 prosenttiin, niin tuosta 2,5 miljoonasta tippuu 250 000 ihmistä lisää töissä käyvien elätettäväksi, vaikka jo normaalissakin huoltosuhteessa olisi kestämistä. Ja jotta soppa olisi täydellinen, niin tulevina vuosina ihmisiä on jäämässä eläkkeelle kiihtyvään tahtiin. Tämä tarkoittaa ,että kohta huoltosuhde on 2. Jos keskipalkka huitelee siellä 3 tonnin korvilla, niin on siinä miettimistä, miten sillä liksalla elätetään kolme suomalaista ilmaisine terveydenhuoltoineen, koulunkäynteineen jne.

        Onneksi en ole päättämässä siitä, miten tämä ongelma hoidetaan. Lisäksi onneksi olen varautunut tulevaan niin, että meidän perhe pärjää, vaikka emme saisi eläkettä lainkaan. Ja voin sen verran valottaa, että tätä varallisuutta ei ole hankittu ostamalla kuplahintaista taloa toivoen, että sen arvo nousee ikuisesti.


      • 90% ei ole töissä

        N. 60 % on työllisuusaste. Ikäjakauman ja talouden kolmatta vuotta jatkuvan alamäen vuoksi se on laskussa. Uusi talouskurisopimus kärjistänee tilannetta, koska se rajoittaa valtion velkaantumista.


    • Leuku

      Tuohan on kyllä ihan loogista.

      Hintojen täydellistä romahdusta jarruttaa aika pitkään vielä kysynnän ja tarjonnan laki.

      Aina on niitä, jotka tarvitsevat asunnon, ja he asettavat sille muunkin kriteerin, kuin edullisen hinnan. Kaikki eivät halua ostaa 50-luvun rintamamiestaloa metsätien varresta.

      Nämä ostajat etsivät hyviä kohteita, joita taas ei ole paljoa tarjolla, koska harvalla on kuitenkaan vielä "pakkomyyntiä" edessä. Hyvistä kohteista on pulaa, edelleen.

      Toisaalta, on totta että monilla on ollut kohtuuttomia odotuksia asuntonsa hintakehityksestä. Romahduksen määritelmä on tietysti aika venyvä, mutta 20% hinnanalennusta puolen vuoden aikana voisi kyllä jo pitää romahduksena.

      Että ihan vaan vilpittömät onnittelut tälle uudelle (toivottavasti onnelliselle) OK asujalle. Pidetään kesällä BBQ bileet takapihalla, tervetuloa.

    • Luki.

      Vielä kerran käy kertomassa onnittelut ,sillä sitä se nyt tarvitsee.

      • Tylsä 2.95% 5v.

        Moi,

        No tottakai käyn kun kerran pyydät.

        Kerronko terkkuja?

        t:tylsis


    • whoknowswins

      Kiitos huomiostasi!
      Tuossa on ollut tilinteon meininkiä myyjällä. Tiedätkö yhtään sitä, miksi talo myytiin? Noin isosta tuskin muutetaan kerrostaloon, veikkaisin lähtöä ulkomaille.

      Toteutunut kauppa vaikuttaa hieman myös sinuun. Nyt sinulla on kollega, joka on työnantajan edessä nöyrää poikaa semmoiset 10-15 vuotta. Siten sinunkin on viisasta olla samanmoinen, jotta mahdollisen YT:n napsahtaessa et lennä pihalle ennen työtoveriasi. Velkamiehet ovat raskaita työkavereina, varsinaisia taksanpolkijoita ja pebannuolijoita.

      Välitysfirma sai 20 000, samoin verottaja. Ei lainkaan hassumpaa tiliä niillekään sektoreille. Ostajan kannalta maksettu hinta on linjassa, mlikäli taloa on takavuosina kaupattu noin 750 tonnin hintaan. Tuossa hintaluokassa mennään parin satkun rommissa tänäpäivänä.

      Onnea uuteen kotiin! Älä sitten Tylsis turhaan vaan innostu tupareissa funtsimaan itsellesi myös uutta taloa. Ei se niin kamalasti haittaa, vaikka kaveri pääseekin samalle asumistasolle. Vie XO -lesti tuliaisiksi! Oppii sitten heti tavoille.

      • Tylsä 2.95% 5v.

        Huomenia,

        Käsittääkseni myyntisyy oli se että nykyiset asukkaat olivat senverran "wanhoja" etteivät enää viitsineet/jaksaneet tehdä ylläpitohommia joita OK-kiinteistössä on, vaan muuttavat kerrostaloon, ihan Helsinkiin.

        Kuten sanoin, meillä ei kollegat "kilpaile" keskenään, olemme eri sektorilla/vastuualueella, näinollen eituota mainitsemaasi "nöyrää poikaa" tilannetta tule. Mutta tuohon meikäläisen limittyvälle toimialalle/sektorille sensijaan haetaan uutta lisäosaajaa eli rekryt käynnissä…..

        Se onkiva että kauppa käy ja rattaat pyörii, hintalinjasta en muuta tiedä muutakun kollegan siteerauksen "siellä 500-800t€ välissä ne OK-kiinteistöt liikkuu"……tuo tönö tuili kaupattavaksi vasta äskettäin ja meni heti.

        Enköhän mä tupareissa saa vähän innostuakkin, kun niin tehnee kollegakin….

        t: kiva kun on onnellinen ja tyytyväinen työkaveri tossa naapurihuoneessa…..on sellainen positiivinen pöhinä kohti vkonloppua ja mökkireissua


    • vanhan osti

      Mitään uudempaa ei Helsingistä tuohon hintaan löydy, no tai Jollaksesta niitä löytää, joka sinne palveluiden ulottumattomiin haluaa.

    • Pelleily seis

      Onnittelut tosiaan hyvästä valinnasta. Se kertoo, että joillain on elämässään tavoitteita ja halua tehdä valintoja oman hyvinvointinsa eteen.

    • hyvä kauppa.

      Onnittelut myyjälle.

    • turhaa miettimistä

      Rakennuskustannukset nousevat joka vuosi hieman ja helsingin väkiluku kasvaa samoin.
      Asuntojen hinnat varmaankin laskevat nykyolosuhteissa hieman, mutta mikä tekisi suoran romahduksen -30%.
      Suuren romahduksen voi kyllä aiheuttaa ydinsisku helsinkiin, mutta tuskin vielä muutamat pommi-iskut muihinkuin iskun kohteisiin.

    • Tylsä 2.95% 5v.

      Niin……

      Täällä palstan "profeetat" mouhoaa rommelista aivan Kautogeinona, Muhoksena ja Tyrwäänä…..

      Varmasti tuolla "sivusuomessa" missä kaikenlainen toiminta hiipuu, niin hiipuu myös kysyntä ja hinnat….

      Helsingissä, ei siis ainakaan tällä alueella, ole rommannut prosenttiakaan tai promilleakaan…..

      Kollega tarjosi pyyntihinnan, myyjä hyväksyi ja kaupat tuli, pyyntihintaan….eurolleen….

      560000€uroa……

      t: onnellisen kollega, omista kiinteistö- ja huoneistoinvestoinneista lainaa vielä 200t€…..

      • kyllä kelpaa

        sitten vielä ainakin 25000 euroa varainsiirtoveroja ja lainhuutoja ja kiinnitys yms kuluja


      • pönkittääkö?

        Sinulla se on vilkas mielikuvitus, siellä pienessä läävässäsi, juttua tulee ja monella nicillä, oletko viime aikoina nähnyt niitä panssarivaunuja siellä erämaassa ja kymmeniä vuosia sitten kuoleen sotapäällikön. tylsää todella, vaan ei totta murto-osakaan multikupla.


      • Tylsä 2.95% 5v.
        pönkittääkö? kirjoitti:

        Sinulla se on vilkas mielikuvitus, siellä pienessä läävässäsi, juttua tulee ja monella nicillä, oletko viime aikoina nähnyt niitä panssarivaunuja siellä erämaassa ja kymmeniä vuosia sitten kuoleen sotapäällikön. tylsää todella, vaan ei totta murto-osakaan multikupla.

        Moi,

        Varmasti jonkun mielestä tämän kotimme on "läävä" koska se on vanha eli käytetty…..ja jonkun mielestä tämä on myös pieni, tässä kun on sen 200 huoneistoneliötä…..

        Kyllä meikä on käyttänyt/ja käytän edelleen tätä samaa "nick"iä. Eli "Tylsä 2.95% 5v." Sitä olen käyttänyt, ja käytän edelleen, vaikka korko marginaali onkin vuosi sitten vaihtunut 12kk Euriin, sen ollessa nyt 0.97% marginaaleineen.

        Ja mitä "Erwin-setään" tulee…….se taitaa vieläkin käynnistellä niitä Tiger:eitään siellä El Alameinissa, ei oo ainakaan tänne pääkaupunkiin "romppu" kerenny ……

        t: eurotylsis


    • Keep on rolling

      Tuttu joka kehittaa automaatioratkaisuja kertoi, etta parin viime vuosikymmenen aikana on automaation avulla vahennetty tyovoimakuluja 20-25 pros. Han ennusti, etta seuraavan 20 vuoden aikana softalla korvataan puolet tyontekijoista tassa maassa. Silloin ei enaa puhuta pelkastaan itsepalvelukassoista vaan kaikista ammattiryhmista juristeihin ja terkkarilaakareihin asti.

      Ei siina mitaan, tekniikka menee eteenpain. Siina on vaan se, etta automaatiosta ei hyody kaikki tasaisesti vaan vaan ne omistajat. Loppujen pitais loytaa jotain muuta koukkimista etta sais asuntolainat maksettua.

    • Basrado

      Mitä se sulta on pois vaikka olisi ostanut 10 omakotitaloa???? Ongelmansa kullakin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2122
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1674
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1501
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      32
      1486
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1425
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1407
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1341
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1260
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe