Kysymyksiä evoille.

28x...

1. Jos teorianne takana pysytte niin onko se silloin uskonto? Uskonnoistahan on kylläkin historiat olemassa toisinkuin teidän.
2. Teorianne mukaisesti ihmiskunta on lähtöisin yhdestä paikasta Afrikassa. Ok. Kuinka he levittäytyivät ympäri pallon? Lentäminen tuntuu järkeenkäyvältä selosteelta koska kaikki muinaiskansat taivaalle osoittelevat.
3. Miksi kehitys loi niin paljon eri rotuja? Kuitenkin ne nyt vasta ovat yhdistymässä. Kohta olemme kaikki maitonkahvinvärisiä nappisilmiä jotka puhuvat enkkua.
4. Kuinka monta maailmanloppua on ollut olemassa? Kuinka voidaan muutoin selittää menneet loistokulttuurit joista kukaan ei tiedä yhtään mitään?
5. Kuinka selitätte nyt merien alla olevat muinaiskaupungit?
6. Kuinka selitätte esim. Puma Punkun muinaisjäännökset? Ei siellä ollut satojatuhansia työntekijöitä niinkuin olette vakuutelleet olleen pyramideja rakentamassa. Nythän tosin on niitä löytynyt kymmeniä lisää yksinä esimerkkeinä Kiinan ja Bosnian pyramidit. Miksi kukaan ei tiedä niistä mitään? Jos moisia kolosseja osattiin rakentaa niin tottakai rakentajat niistä olisivat jättäneet dokumenttejä jos olisivat halunneet.
7. Eikö ihmiskloonien teko olekin jo jokapäiväistä puuhastelua?
8. Eikö jo voimakkailla mailla maailman mahdeista ole labroja joissa geenimanipuloidaan mitä kummallisimpia otuksia? Miksi eivät sitä tekisi koska mahdollisuudet siihen ovat?
9. Olisiko kaukaa haettu se mahdollisuus että tuollainen geenimanipulaatio joka on jo nykypäivää olisi joskus taannoinkin ollut mahdollista?
10. Miksi aiempi kyselyni aiheesta on poistettu. Olen varma että kysymykseni täyttävät kaikki tieteen kriteerit.

Olen tietenkin täysin maallikko ilman tieteellistä koulutusta. Nähdäkseni sen ei pitäisi estää kysymyksiäni niistä jotain tietäville.

Kiitos.

28

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • huuhaata

      1. Tieteellinen teoria ei ole uskonto.
      2. Ihminen ei kykene lentämään ilman tekniikka ja sellaista tuon ajan ihmisillä ei ollut. Leviäminen tapahtui hitaasti.
      3. Biologia ei puhu nykyään ihmisroduista. Ihmisen genomi on erittäin yhtenäinen. Suuriin fenotyypin muutoksiin on voinut vaikuttaa yksi ainoa geeni.
      4. Ei ainuttakaan. Mistä tiedät olleen loistokulttuureja, jos kukaan ei tiedä niistä mitään. Kulttuuriantropologia ja netin huuhaasivustojen väitteet on syytä pitää erillään.
      5. Meren pinnan nousu selittää asian.
      6. Bosnian pyramideja pidetään asiantuntijapiireissä luonnonmuodostelmina. Puma Punkun asukasluvusta ei ainakaan minulla tuollaista tietoa ole. Ihmisetn tekemiä vanhat kivirakennelmat kuitenkin ovat.
      7. Ei todellakaan. Homma on erittäin vaikea toteuttaa ja lisäksi kansainvälisillä sopimuksilla kiellettyä.
      8. Nettilegendaa. Ei geenimanipulaatio ihan niin toimi.
      9. Täysin mahdotonta, koska kuvailemasi ei nytkään ole realistista.
      10 Kysymyksilläsi ei ole evoluutioteorian kanssa mitään tekemistä, eikä ilmeisestikään lähteillä, joista tietoa haet, ole tieteen kanssa mitään tekemistä. Olet ilmeisesti sekoilemassa nettihömpän pahnanpohjimmaisiin väitteisiin.

    • Mää vaan kysyn

      Jos jalkasi pysyvät maassa seistessäsi, niin onko painovoimateoria silloinkin vain pelkkä teoria vai pelkkä uskomus eli uskonto?

      Montako kertaa meinaat ulostaa tuon saman paskan tälle palstalle?

    • Kressulogiikkaa

      Uskotko itseesi? ...eli olet siis uskonto?

    • 28x...

      Kiitän hra huuhata asiallisista vastauksista. Asioitahan nämä vain ovat ja mielenkiintoisia pohdittavaksi. Mielenkiintoa lisää se että kadunmiehen ihmettelyt saavat usein evot raivon partaalle ja alentuvat alatyylisiin ilmaisuihin. Miksi?

      Vastineeni vastauksiisi:

      1. Vastauksesi on varmaankin oikeellinen.
      2. Ihmiskunnan leviäminen siis tapahtui hitaasti. Meriteitsekö?
      3. Vaikka biologia ei roduista enää puhukaan niin silti ne ovat totta.
      4. Muinaiset kivijäänteet osoittavat muinaiskulttuurien loiston.
      5. Totta on. Kuitenkin vrt edelliseen.
      6. Onkin aivan huvittavaa että todellakin monet kuulut argeologit väittävät Bosnian pyramideja luonnonmuodostelmiksi. Jokainen voi muodostaa oman mielipiteensä Googlattuaan kohteen.
      7. Kloonaus on varmasti nykypäivää. Kansainvälisillä sopimuksilla pyyhitään pyllyä.
      8. Geenimanipulaatio- tutkimukset ovat taatusti jo varsin pitkällä.
      9. Tämä olikin vain heitto ja arvelua. Ei kai kuitenkaan siksi kiellettyä?
      Eikö tiede salli vieläkään epäilyjä vallitseviin teorioihin?
      10. Kiitän kuitenkin kysymysteni saamasta huomiosta.

      Iloista viikonloppua kaikille! Naureskellaan yhdessä maailman monimuotoisuudelle ja sille että pohdittavaa riittää myös jälkipolville!

      Kiitos.

      • piygytt8rd

        "9. Tämä olikin vain heitto ja arvelua. Ei kai kuitenkaan siksi kiellettyä?
        Eikö tiede salli vieläkään epäilyjä vallitseviin teorioihin?"

        Jos kritisoit vallitsevia teorioita, sinun pitäisi olla edes jotenkin hajulla, mitä ne sisältävät.

        Mitä geenimanipulaation nykytasoon tulee, minulla on yhteyksiä geeniteknologian tutkijoihin. Ihmisten kloonauksesta on yksi väite Kiinasta takavuosilta eikä sekään pitänyt paikkaansa. Asia ei ole läheskään niin yksinkertainen, kuin huuharipalstoilla annettaan ymmärtää. Ja miksi ihmisiä kloonattaisiin?


    • olhikujhgdfsx

      Bosnian "pyramidit" ovat luonnon muodostelmia ja vain typerät hörhöt väittävät muuta..

    • 1. Jos pysyy painovoimateorian takana, onko se uskonto? Jos pysyy mannerliikuntoteorian takana, onko se uskonto?
      "Uskonnoistahan on kylläkin historiat olemassa toisinkuin teidän."
      Mihin oikein viittaat. Evoluutioteorian kehittämisestä on kyllä aika tarkka dokumentaatio.

      2. Ihanko oikeasti pidät lentämistä todennäköisempänä kuin kävelemistä?! Ainoana perusteenasi se, että ihmiset katselevat taivaalle? Afrikka, Eurooppa ja Aasia ovat maayhteydessä ja ihminen on aivan kykenevä kulkemaan pitkiäkin matkoja. Toki Australiaan ja Amerikkaan pääseminen vaati veneitä. Tyynenmeren saaret asutettiin suhteellisen vähän aikaa sitten, muutama tuhat vuotta sitten.

      3. Siksi että ihmisryhmät asuivat vailla kosketusta toisiinsa, eivätkä perintötekijät päässeet sekoittumaan ja näin ollen ryhmien ominaispiirteet kehittyivät. Esim. pohjoisessa ihmisillä vaalea ihonväri sai vallan, koska se on niissä olosuhteissa paljon hyödyllisempi kuin musta ihonväri, eikä sitten mustaihoisia tullut afrikasta sekoittamaan ihonvärejä perimällään.
      "Kuitenkin ne nyt vasta ovat yhdistymässä."
      Johtuen teknologian huimasta kehityksestä, joka tekee mahdolliseksi siirtyä nopeasti maailman toiselta puolelta toiselle. Tässä ihminen on murtanut luonnon asettamat rajoitteet.

      4. Täydellistä maailmanloppua ei ole tiettävästi ollut olemassa. Toki yksittäisten kulttuurien hyvinkin dramaattisia loppuja on ollut. Esim. Theran purkaus 1600-luvulla eKr. oli varmasti minolaisten mielestä täydellinen maailmanloppu, mutta kiinalaiset vain kummastelivat tuhkan aiheuttamaa hämäryyttä ja kylmyyttä, ja vaikutusten lakattua jatkoivat rauhassa elämäänsä.

      5. Merenpinnan taso on vaihdellut eri aikoina ja mannerliikunnoillakin on vähän vaikutusta, esim. antiikin Aleksandriasta iso osa on meren alla määnjäristysten upotettua sen.

      6. Voinet kertoa kuinka paljon Puma Punkussa sitten oli työvoimaa? Kiinan pyramideista tiedetään, että niitä pystettiin hautamuistomerkeiksi, esim. keisari Qin Shi Huangille. Kukaan ei kiellä, etteikö bosniassa olisi muokattu suuressa määrin kukkuloita, mutta kysymys onkin siitä, ovatko kukkulat ihan kokonaan keinotekoisia, vai vain pinnalta käsiteltyjä.

      7. Ei. Voinet esittää todisteen sille väitteellesi, että "Kloonaus on varmasti nykypäivää"?

      8. Tuskin.

      9. Sellainen geeinmanipulaatio ei ole nykypäivää, eikä ole viitteitä siitä, että muinaisilla kansoilla olisi ollut geeniteknologiaa. Perimää on tosin osattu muokata jo vuosituhansien ajan menetelmällä, joka tunnetaan nimella jalostus. Mutta siitä on vielä pitkä matka nykyaikaiseen geeniteknologiaan.

      10. Ehkä siksi, että tämä on evoluutiota käsittelevä palsta ja vain muutama kysymyksistäsi koskee evoluutiota. Monet niistä olisivat sopineet arkeologia-palstalle.
      "Eikö tiede salli vieläkään epäilyjä vallitseviin teorioihin?"
      Tiede perustuu vallitsevan käsitysen epäilyyn. Tosin siis perusteltuun epäilyyn. Itsekin myönsit, että väitteesi muinaisesta geenimanipulaatiosta oli "vain heitto ja arvelua". Jos esität mielikuvituksellisen väitteen vailla mitään järkevää perustelua, niin älä ihmettele, jos väite teilataan.

    • rottamiäs

      "Eikö tiede salli vieläkään epäilyjä vallitseviin teorioihin?"

      Mitäääh

      Tieteessähän on juuri se hyvä puoli,että jos joku jonkun teorian pusertaa ulos,voi olla varma,että sitä tutkitaan todella tarkasti .
      Siitä voi sitten tulla yleisesti hyväksytty,tai se kumotaan.
      Tiedehän elää juuri tuosta kriittisyydestä.

    • 28x...

      Tieteessä on myöskin tapahtunut kautta vuosisatojen niin että uuden väittämän esittäjää on pilkattu, halveksittu, ajettu maanpakoon tai tapettu.

      Siis näin jos väittämää ole heti pystytty oikeaksi osoittamaan.

      Mutta yhtä kaikki; tiede kehityy koko ajan ja uusille pohdinnoille pitää sijansa antaa vaikka ensin voivat hassulilta kuulostaa. Pallollamme on tuhansia mysteereitä mihin ei aukottomia selityksiä löydy, teorioita kylläkin.

      Uskon edelleen että ihmisiä kloonataan täyttä häkää useassakin paikassa. Ei kukaan siihen kykenevä valtio voi pitää näppejään irti näin kiehtovasta asiasta. Sopimukset revitään ja humanistit tapetaan.

      • eipä taideta

        Mitä ihmisten kloonauksesta mielestäsi hyötyy?


      • Ja toiseksi

        "Mutta yhtä kaikki; tiede kehityy koko ajan ja uusille pohdinnoille pitää sijansa antaa vaikka ensin voivat hassulilta kuulostaa."

        Pohdinnoillasi ei kuitenkaan ole mitään tekemistä tieteen kanssa. Ne kuuluvat salaliitto- ja New Ages palstoille.


      • "Tieteessä on myöskin tapahtunut kautta vuosisatojen niin että uuden väittämän esittäjää on pilkattu, halveksittu, ajettu maanpakoon tai tapettu.

        Siis näin jos väittämää ole heti pystytty oikeaksi osoittamaan."


        Niinpä, jos esittää mielikuvituksellisen väittämän jota ei pysty todistamaan tai edes perustelemaan oletustaan, niin tottakai joutuu naurunalaiseksi. MUTTA jos sen pystyy todistamaan, niin sitten luvassa on mainetta ja kunniaa.

        Hyvä esimerkki siitä on Mary Schweitzer, joka joitain vuosia sitten ilmoitti löytäneensä dinosauruksen fossiilista punasolujen jäänteitä. Aluksi monet asiantuntijat tyrmäsivät väitteen ja sanoivat ettei se mitenkään ole mahdollista. Mutta Schweitzer pystyi esittämään tutkimustulokset ja toistamaan tutkimuksen. Ja hänen todisteensa kestivät tieteellisen tarkastelun.
        Lopputulos on se, että Schweitzer on tätä nykyä yksi tunnetuimmista paleontologeija; ennen löytönsä julkaisua hän oli tuntematon tutkija, jonka edes kollegat eivät olleet mainittavasti kiinnostuneita (Ylellä muutama kuukausi sitten esitetyssä dokumentissa Schweitzer vitsaili, että hänen työtovereidansa suhtautuminen hänen työhönsä oli: "no taas se Mary tihrustelee niitä näytteitään".)

        Ihmiset, jotka eivät syystä tai toisesta halua hyväksyä jotain tieteen tulosta tai osa-aluetta yleensä väittävät, että tieteessä pitää pitää kiinni auktoriteeteista tai muuten nauretaan ulos. Tosiasiassa tieteessä saa ansioita kyseenalaistamalla (perustellusti!) vallitsevan käsityksen.

        "Pallollamme on tuhansia mysteereitä mihin ei aukottomia selityksiä löydy, teorioita kylläkin."

        Jaahas, sinulla ei sitten taida olla tietoa siitä, mitä tieteessä tarkoitetaan teorialla?


      • >Tieteessä on myöskin tapahtunut kautta vuosisatojen niin että uuden väittämän esittäjää on pilkattu, halveksittu, ajettu maanpakoon tai tapettu.

        Modernin tieteen aikaan ja demokratian oloissa ei varmasti ole. Nuo kaksi ensimmäistä ovat tosin mahdollisia silloin jos esim. yritetään ujuttaa uskontoa tieteeseen, mutta eihän se silloin enää tiedettä olekaan.

        Taikauskon sävyttämän "tieteen" aikaan sekä eri näköisissä diktatuureissa on tosiaan sattunut kaikenlaista, mutta miten se liittyy meidän tieteellisiin oloihimme?


      • eipä taideta kirjoitti:

        Mitä ihmisten kloonauksesta mielestäsi hyötyy?

        Kyllä joku Paavo Väyrynen voisi hyvinkin kokea jo hyödyksi sen, että hän ikään kuin eläisi ikuisesti.


      • >>Tieteessä on myöskin tapahtunut kautta vuosisatojen niin että uuden väittämän esittäjää on pilkattu, halveksittu, ajettu maanpakoon tai tapettu.


    • nakerta

      "Tieteessä on myöskin tapahtunut kautta vuosisatojen niin että uuden väittämän esittäjää on pilkattu, halveksittu, ajettu maanpakoon tai tapettu."

      Kyllä, uskonto on jo kauan yrittänyt kahlita tiedettä.
      Huonolla menestyksellä tietysti;)

    • teoria ja teoria

      Nämä ovat aivan turhia keskusteluja, koska kaikki eivät edes ymmärrä peruskäsitteitä.

    • kumpi lokero

      Evolutionisteille voisi esittää kaksi (2) kysymystä:
      - Oletko evoluutioteorian lukitussa lokerossa?
      - Tunnetko tieteen tutkimusmetodit? Oletko näiden tutkimusmetodien avoimessa lokerossa?

      Vastaaminen voisi selventää evolutionistin päättelykykyjä riippuen kummasta lokerosta se järki on löydettävissä.

      • opettele alkeet

        Jokainen tieteellinen teoria on siinä mielessä lokerossa, että niillä on oma pätevyysalueensa. Et voi selittää Newtonin liikelaeilla verkkoperhosten populaatioiden leviämistä Ahvenanmaan saaristossa.
        Tunnen tieteellistä metodia varmasti paremmin kuin sinä. Nimi on tosin vain yhdessä tieteellisessä artikkelissa, mutta sinulla ei ole sitäkään. Jos olisi, et kirjoittelisi lapsellista roskaa.
        Ei ole mitään kuvittelemaasi "tutkimusmetodien avointa lokeroa".


      • Sanaa "evolutionisti" käyttävillä ei yleensä ole lainkaan sellaista lokeroa, josta voisi löytyä järkeä.


    • ressu79

      vastaisin 4. kysymykseen 5 massivista lajien sukupuuttoa on tapahtunut maapallon historian aikana

      • ihan oikein

        Tietosi on oikea. Tosin yksikään niistä isoista sukupuutoista ei sovi yhteen aloittajan "loistokulttuureiden" häviämisen kanssa. Eipä tainnut ihmisiä tuolloin olla. Nykyinen kuudes sukupuuttooaalto onkin sitten ihmisen tekosia.

        Aloittaja sekoittaa ufojuttuja ja New Agws humpuukia kysymyksiinsä.


    • 28x...

      Kiitän herroja älykkäistä vastineistaan.
      On mukavaa huomata että tällaisen tavallisen taapertajan tyhmiltä vaikuttavat kysymykset saavat aikaan pohdintoja. Näin oli tarkoitukseni ja hymy huulessa ne esitinkin.

      Uskon että tiede kehittyy koko ajan ja voimme saada vastauksia tulevaisuudessa. Milloin niin se onkin eri asia.

      En ole millään lailla uskovainen mutta tietenkin Raelismi on alkanut kiinnostaa parempien selityksien puuttuessa. Ainakin ovat kivaa porukkaa...

      • Tervemenoa vaan sinne huuhaamaailmaan.


    • 28x...

      Kiitos kiitos. Raelilaisilla ei taida olla paljoa kannatusta Suomessa.
      Tämä koko maailma on aivan täyttä huuhaata monilla tieteenkin aloilla.
      Tällä tarkoitan siis teorioita. Niitähän sopii aina epäillä jos pitävät todisteet puuttuvat.

      Ihmisen evoluutio apinasta on yksi sellainen. Sitä sopii mielestäni epäillä koska se viimeinen rengas puuttuu eikä sitä uskoakseni tulla koskaan löytämään.

      Miksi epäilijöitä aina pilkataan niin raivokkaasti? Ehkäpä siksi että se on teoriauskovaisten ainoa keino puolustautua?

      • ´8u+uioh+uh

        Koska kaltaisesi "epäilijät" ovat epäilemästään tieteenalasta ulkona kuin lumiukon pippelit.

        "Ihmisen evoluutio apinasta? Ihminen ON apina.


    • marttyyrinäonmukavaa

      "En ole millään lailla uskovainen mutta tietenkin Raelismi on alkanut kiinnostaa parempien selityksien puuttuessa"

      Kirjoituksesi paljastavat hieman muuta ,kuin tuo lauseesi alku toteaa.
      Lähinnä eräs lahkouskonto tulee mieleen,mutta ei siitä sen enempää.

      Uskonnon ja evoluutioteorian vertailussa on hyvä muistaa ainakin yksi suuri ero,nimittäin rukoileminen.

      • Dänikenismi

        Taitaa olla sama "realisti" kun uskoo avaruusölliäisten jalostaneen ihmisen. Dänikenismi on aika kaukana realismista.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1866
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe