perSSut ja ventti

kysyjä?

tuolla alempana veikataan että perSSujen paikkamäärä voi romahtaa jopa vetin kokoiseksi. elikkä luvassa olisi vain 21 paikkaa. itse olen veikannut että paikkamäärä laskee 24-26 välille.

perSSujen kannatus olisi näin ollen noin 12,5 pronsenttia; sama kuin se on ollut kunnallis- ja eu-vaaleissa. eu-vaaleissa tosin kannatusta nosti se, että rasistireppanat saivat äänestää halla-ahoa koko maassa.

sekä kv- että eu-vaaleissa gallupit ennekoivat perSSuille yli 17 prosentin lukemia. soini hehkutti tv-tentissä ennen kv-vaaleja, että perSSujen kannatus on yli 19 prosenttia. näin ollen ei ollut ihme että leuka tipahti kengälle.

mitä tulee tuohon veikkaukseen niin saattaat hyvin toteutua. vaalien loppusuora ratkaisee paljon. jos rinne pystyy esiintymään uskottavasti niin moni epävarma äänestäjä antaa äänensä demareille. parissa viime gallupissa virta on myös vienyt lievästi demareihin päin.

ratkaisevaa tulevan hallituksen kannalta on miten jos rinne onnistuu. jos demarit eivät koe vaalitappiota vaan säilyvät tai jopa lisäävät paikkoja parilla kolmella. juuri nämä äänet ovat pois perSSuilta. näin ollen perSSut voivat hyvinkin jäädä tuohon 21 paikkaan.

tässä vaiheessa tuleva pääministeri, eli sipilä, on tiukan paikan edessä. jos kokkarit kokevat suuren vaalitappion niin he voivat siitä huolimatta lähteä pj vaihdoksen jälkeen hallitukseen.

nimittäin jos kokkarit ottavat turpiin niin stubb saa taatusti lähteä. nyt hän ei sitä voi tehdä, koska se tietäisi uutta pääministeriä. tämä olisi kansan silmissä jo vitsi. kokkarit jatkavat stubin johdolla yli vaalien.

perSSut, tai siis soini, on läähättänyt hallituskiimaa jo pidemmän aikaa. ennakkoehdoista on luovuttu. soini itse on ilmoittanut jatkavansa vuoteen 2019 saakka perSSujen pomona. kenties soini on halu päättää oma poliittinen ura ministerin salkkuun. siihen välineeksi käy hyvin perSSupuolue. soini kun ei näin olen vastaa enää kansalle vuoden 2019 vaaleissa.

mutta kuten sanottu,. vaalien loppusuora tulee ratkaisemaan todella paljon. kuka onnistuu, kuka mokaa ja kuka on uskottavin. väärä sana voi leikata puolueen kannatuksesta pari-kolme prosenttia. siksi on syytä pitää kieli keskellä suuta. taas toistaalta kansa on myös kyllästynyt soinin letkautuksiin koska niillä ei ole saavutettu mitään todellista.

9

<50

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kirotusvire

      Mikä on "vetin kokoinen"?

    • kenttä pohtii

      Ihan asiallinen avaus hyvine perusteluineen. Miksihän persut eivät pysty tekemään koskaan vastaavia?

      • Typeryys tai halu

        olla ymmärtämättä, mutta sehän ei tee persuista typeriä, vaan osoittaa "kentän" käsityskykyä.

        Kyllä niitä persujen avauksia on ollut ja on aivan asiallisia, ongelma vaan on siinä, etteivät ole "kentalle" mieleisiä, tai että yksinkertaisesti ne ovat liian vaativia "kentälle".


    • Ja sitten ??

      Sipilän poppooko nostaa suomen jälleen kasvu-uralle ja hyvinvointivaltioksi ?? Salli minun nauraa...........tästä on kysymys.

    • kirotusvireitä

      "Vetin" pelaajat alkaa olla aika venttejä...

    • muistaluku

      Muista 9 prosenttia:)) Heippa !!!

      • tosipersuille

        Vaalituloksia odotellessa. Osto jytkytuokkonen. Nopea toimitus niin luukkuun kuin laatikkoonkin. Soita toimistoon ja kysy työmiestä !!!


    • persutapapahatapa

      Persut näyttää nyt että paskanpuhumisella ja valehtelulla esim Sipilän sijoituksista sulkevat hallitusovensa jo ennen vaaleja. Soini yrittää taas kaksilla rattailla saada uutta jytkyä. Ei vain ymmärrä että kansalla on jo persuista kokemusta ja nyt tulee lisää.
      Kansa halusi oikeasti muutosta viimeksi ja Soini esti sen muutoksen raukkamaisella pakoonjuoksullaan. Luuleeko persut ettei tämä ole muistissa?

    • 1614

      tolppasen ja oinosen ulostulot saivat minut arvioimaan kannatusta uudelleen. tuo arvioni marraskuussa osoittautuu vääräksi.

      rasismilla ja valehtelulla ei pitkälle perSSut pääse eikä rasisteja hallitukseen haluta. veikkaankin 9% kannatusta vaaleissa.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe