Hölmölän kuntapoliitikot “väärän” yhteiskunta moraalin mallina l

Kaulustyöläinen

Laittomuus - ja laillisuus on esillä kotona, lehdissä ja televisiossa. Kuntapoliitikkojen roolimalli yhteisten asioiden hoitamisesta vääristää käsityksen lain noudattamisen tärkeydestä. Kotona, koulussa ja tarhassa on yhtenä kasvatuksen perusteena oikea ja väärä tapa toimia.
Kunnanhallituksen-ja valtuuston päätökset horjuttavat yhteiskunta moraalin ymmärtämistä lasten ja nuorten parissa.

Lapset imevät aikuisten keskusteluista kaiken, myös kuntapoliitikkojen päätösten ruotimisen. Lehtien isot otsikot kertovat laittomasta päätöksen teosta, uutislähetyksissä haastatellaan kuntapäättäjiä ja kysellään päätösten laillisuudesta. Vaara siihen on ilmeinen.

Heräsin tähän todellisuuteen kuunnellessani noin 10-vuotiaiden koululaisten pohdintaa lehden otsikoiden edessä....”miksi ne rikkoo lakia, eikö ne panna siitä linnaan?” Kysymys oli herättävä, onko yhteiskunnallisten lakien kunnioitus eri arvoista kuin varastaminen tai muu selvästi ymmärrettävä rikollinen toiminta?

Kittilässä kuntapäättäjien rikostutkinta - tai laillisuus on jatkuvasti esillä, miten se vaikuttaa lasten kuvaan oikeasta - ja väärästä?
Voiko iskän tai äidin potkaista laittomasti pois töistä, nii-iin, mitäpä siihen vastaat?

47

438

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • morainela

      Tuon tyyppisen tekstin voisi lähettää Timo Kurulalle. Miten hän kasvattajana koulussa vastaa kysymyksiin ja mikä hänen vastuunsa opettajana on?

    • Etiikkaa

      Samaa asiaa on miettinyt vähän vanhempi kuntalainenkin. Kunnalle on annettu valtion toimesta valvottavaksi monenlaisia kuntalaisia ja kunnan alueen yrityksiä koskevia lakeja ja määräyksiä. Tarvitseeko kittiläläisen ihmisen tai yrityksen edes yrittää noudattaa näitä Kittilän kunnan viranomaisen valvomia asioita? Tällaisia ajatuksia hiipii mieleen, kun on katsellut kittiläläisten poliitikkojen laittomuuksien sarjaa. Lait on tarkoitettu noudatettaviksi jo sen takia, että yhteiskuntarauha ja - järjestys säilyisi.

    • Pitkä Muisti

      Opettajien periaatehan on aina ollut "älkää tehkö niin kuin minä teen vaan niin kuin minä sanon".

    • Mitä kerrot

      Valtuutettujen on syytä ymmärtää vastuunsa!

    • laosia ei saa sotkea

      Kuka vastaa kysymyksiin koulussa ja luoden terveen ymmärryksen tähän touhuun.

      Viestit lehdistössä ovat rajuja, laittomuus päällimmäisenä.

      Se on vaikea tilanne,valtuttettuna oppilaan vanhempi on äänestämässä lain vastaisesti ja se pitäisi kertoa 20 - tenavalle luokassa demokratiana?

      Lapset ymmärtävät työpaikan tärkeyden kotona, mites se muuttuu kun iskä tai äiti on kunnassa töissä, moni on.

    • Siis miten?

      Ikävä on kertoa että aikuisten asiat tutkitaan sitten myöhemmin? Viestiikö se aikuiten maailman lupaa tehdä väärin nyt, ja oikeaa ja väärää mietitään joskus...

      • Rehti meininki.

        Valtuutetuilla on myös omia pieniä lapsia, köpöjä lukuunottamatta. Mites siellä kerrotaan? "iskä tässä kävi tekemässä laittomuuksia, mutta älä sinä tee koskaan" mahtavaa kun on valtaa ja vastuu tulee junalla...


    • boikottia

      Lehdistö on kieroutunut ja Lapin Kansa on lähtenyt uutisoinnissaan 7-päivää lehden linjalle. Jatkuvasti virheellistä ja raflaavaa uutista pukkaa ko. vihkosesta. Onneksi suurin osa ihmisistä ymmärtää, että kaikkea ei saa uskoa, eikä varsinkaan keskeneräisiä asioita, joita puidaan oikeudessa ei saisi uutisoida ja niihin uutisiin pitää suhtautua varauksellisesti. SYYTTÖMIEN IHMISTEN KUNNIAA EI SAA TAHALLAAN LOUKATA. Toimittajillakin pitää olla vastuu, mitä julkaisevat.

      • paljonmölyävähänasia

        Kirjoituksesi on populistista propagandaa vailla todellisuuspohjaa. Selvitäpä ensin sääntely, joka ohjaa journalisteja. Lapin kansa ei ole julkaissut virheellistä tietoa Kittiläuutisoinnissaan, lähteet perustuvat kunnan pöytäkirjoihin. Mikään laki ei kiellä uutisoimasta asioita, jotka ovat mahdollisen tutkinnan alla. Päinvastoin, lehdistö on sitä varten, koska ihmisillä on oikeus tietoon, se on yksi perusoikeuksista. Lapin kansa ei ole loukannut kenenkään kunniaa uutisoinnillaan, selvitäpä ensin mitä kunnianloukkaus edes tarkoittaa. Toimittajilla on vastuu ja he noudattavat sääntöjä.


      • Läpinäkyvyys
        paljonmölyävähänasia kirjoitti:

        Kirjoituksesi on populistista propagandaa vailla todellisuuspohjaa. Selvitäpä ensin sääntely, joka ohjaa journalisteja. Lapin kansa ei ole julkaissut virheellistä tietoa Kittiläuutisoinnissaan, lähteet perustuvat kunnan pöytäkirjoihin. Mikään laki ei kiellä uutisoimasta asioita, jotka ovat mahdollisen tutkinnan alla. Päinvastoin, lehdistö on sitä varten, koska ihmisillä on oikeus tietoon, se on yksi perusoikeuksista. Lapin kansa ei ole loukannut kenenkään kunniaa uutisoinnillaan, selvitäpä ensin mitä kunnianloukkaus edes tarkoittaa. Toimittajilla on vastuu ja he noudattavat sääntöjä.

        Täyttä asiaa.
        Kittilän kähmijät eivät vain pidä, että heidät paljastetaan.

        Lapin Kansa on asialehti.


    • samaa mieltä

      Tosi on että Lapin Kansa on mennyt alaspäin sekä kokonsa että sisältönsä suhteen. Takapuolen pyyhkeeksikään ei sovi niinkuin joskus ennen. Hakee raflaafia juttuja populistiseen tyyliin. Eikä tarkista oikeudenistunnossa olevien juttujen ajantasaisuuksia. Uuninsytöksikään ko. lehti ei kelpaa. Enkä tilaa enää.

    • hyysikkänalustaksi

      Lapin Kansa ei ole enää uskottava, koska julkaisee keskeneräisiä juttuja, jotka ovat oikeuden käynnisä. Aivan rupu lehti.

    • Joutuuko ne linnaan

      Nyt kun KRP siirtyy tutkimaan myös Mäkelän erottamista on valtuutetuilla miettimistä mitä kerrotaan lapsille ja lapsenlapsille. Yle -lappi, HS, IS Kaleva uutisoivat jo. Lapin Kansa nukkuu vielä, paperiversio revittää oletettavasti torstaina isot uutiset Keskusrikospoliisin mukaan tulosta.

      Keskustelu hyppää hassuille raiteille, ei se ole median vika että uutiskynnykset ylittyy,
      Syy on valtuutettujen kollektiivinen lakien mahdollinen rikkominen ja kolkuttelu. Median PITÄÄ uutisoida yhteiskunnassa tapahtuvista, kaikista väärinkäytöksistä ja rikkeistä sekä ehdottomasti myös epäilyistä.

      Ollaanko tilanteessa jossa on 23 varamiehet syytettyinä tahallisista ja piittaamattomista virkarikoksista?

      Tästä syntyy helposti kuva että kokoussalissa saa rikkoa lakia, kun kaikki tekee niin!
      Lasten kanssa pitää puhua totta, moraali ja eettisyys ovat tuttuja yläasteikäisille. Jos koulu ei keskustele, vanhempien on syytä purkaa tilanne järkevästi. Valtuusto ja kunnanhallitus pitävät huolen otsikoista joissa kyseenalaistetaan laillisuutta vielä pitkään.
      Lapsille ja nuorille ei saa syntyä kuvaa että lakeja saa rikkoa eikä kunnallispolitiikoista saa tehdä henkipattoja.

    • älälöpötä

      Äläpäs sievistele. Medialla on liian suuri valta uutisoida keskeneräisiä juttuja.Sitten kun joudut itse otsikoihin, muuttuu käsitys mediasta.

    • Mediapelistä

      Olisikohan siinä jokin syy miksi media uutisoi? Mikähän se voisi olla? Hmm, olisikohan khallituksen ja valtuuston törttöily? Taitaapi olla.

    • hulabala

      Niin, oikeus tietoon on meidän jokaisen perusoikeus. Siksi journalistit uutisoivat asioita. Kiitos tiedonlevityksen, on tullut kaikkien tietoon, että Kittilässä asuu katajainen kansa, joka on laskeutunut puusta vastikään. Tällainen "ei saa tutkia, ei saa uutisoida"- asenne kertoo erittäin syrjäytyneestä ja kaukaisesta kansasta, tuli mieleen ihan Papua-Uuden Guinean alkuasukkaat, jotka eivät ole koskaan nähneet valkoista ihmistä.

    • varoettetjoudu

      Media on vain vähän kehittyneempi muoto entisaikojen uhrimenoista joissa leijonat hyökkäsivät lopuksi ja raatelivat uhrin.

    • röyh röyh

      oikeus raateluun ja lurp lurps nautiskeluun? ihmisessä on sisäsyntyinen pahuus ja vahingonilo. nykymaailmassa vain voit joutua juuri sinä, sinä ja sinä syytetyksi epäoikeudenmukaisesti .miten sitten suu pannaan?

    • älälöpötä

      Tai sinun isä, äiti, sisko, veli, tai oma lapsi tai muu lähisukulainen tai rakas ihminen. Miten sitten ajattelet asiasta?

    • Median uhri

      Kuka nyt on raadellut ja mitä? Media on uutisoinut tehtyjä päätöksiä. Piste. Kittilässä sen sijaan on puhuttu viherfemakoista ja junaan potkimisesta. Kumpi on uhri, kenen päätökset ovat tutkinnan kohteena?

      • Kaulustyöläinen

        Kuinka syytteet/epäilyt ( Rikos ) kerrotaan lapsille?

        Lapsia riittää, osalla vanhemmat ovat lehdistössä syyllisiksi epäilyinä, ei syyllisinä.

        Metkuilu aiheutti ison pulman jonka vaikutus voi viedä pitkälle nuoren ajatusmaailmaan.


    • Kerro totuus

      No eikö se kannata kertoa totuus? Isä/äiti on epäiltynä KRP:n rikostutkimuksessa. Vai pitäisikö tutkinta lopettaa koska ahdistaa niin paljon? Eipä paljon kiinnostanut mitä mäkelän lapsille pitäisi kertoa kun luottamuspulasta jauhettiin.

    • hilja

      Aikuisilla , myös niillä, jotka vihaavat jotakuta, on suuri vastuu mitä antaa suustaan ilmoille. Parempi olla hiljaa kuin puhua pahaa toisista ihmisistä varsinkaan lasten kuullen. Maailma alkaa parantua jo sillä. Lapset omaksuvat asenteet aikuisilta. Aikuiset pitäkää lärvi kiinni tai ajatelkaa tarkoin mitä puhutte.Edes joskus.

    • Villasukalla vauhtia

      Hienoa, joskin sinänsä ymmärrettävää logiikkaa kittiläläisiltä. Ensin rötöksistä ei saanut puhua koska asiat on ollut tapana hoitaa oman väen kesken. Sitten niistä ei saa puhua kun tutkinta on kesken. Nyt niistä ei saa puhua kun lapset ahdistuu. No milloin niistä saa puhua, ei milloinkaan? Vai olisiko parempi että mennään eteenpäin ja painetaan villaisella. Mäkelästä ja muusta Suomesta ei niin väliä kun ei ne ymmärrä meidän asioita kuitenkaan ja ovat muutenkin ulkopuolisia, joutavat kärsiäkin.

    • siin niin

      Reilua ei ole toisten mollaaminen julkisesti ja haukkuminen kuitenkaan.

    • Mollausta vain

      Ketä nyt mollataan, paitsi nyt Mäkelää mollattu suoraan viherfemakoksi ja ties miksi vuoden verran. Onko kuntapäättäjien mollausta uutisoida, että kuntapäättäjät ovat keskusrikospoliisin tutkinnan kohteena?

    • Pitää kertoa rikkeet

      Inkeri Yritys huomautti useasti valtuutettuja asiasta. Mahdollisesti olisivat KRP:N silmien alla muutenkin, nyt ainakin ottivat tietoisen riskin.
      Kunnanhallituksen päätökset vievät varmasti tikunnokkaan, jos eivät sitä ymmärtäneet on muumit hukassa.

      Yhteiskunnallinen keskustelu kunnasta puuttuu, sen paikka olisi mahdollisesti paikallisislehdessä, mutta lehden linjan takia sitä tuskin koskaan nähdään. Entiset kunnanjohtajan hyökkäykset eivät ole diskurssia vaan jotain muuta tarkoitushakuista, liki tilaustyötä.
      Ajatusta siitä ettei tahallista lain rikkomusta yhteiskunnan rakenteita kohtaan saa kertoa/uutisoida on erikoinnen.
      Pimitys kuuluu aivan toiseen kulttuuriin, tai siis pitäisi...kuulua

    • oikeutta

      Lapin Kansan toimittajat julkaisseet vanhentunutta ja KESKENERÄISTÄ TIETOA käräjäoikeudelta. Onko heille mitään lakia jos on herjattu ja loukattu syytöntä ihmistä? Ei ole laitettu viimeisintä oikeaa tietoa ilmeisesti tahallisesti.Kuka tietää tällaisesta, miten menetellään? Voiko toimittajaa vastaan tehdä poliisille ilmoituksen ja onko ennakkotapausta tällaisesta?

      • bob4

        Julkisen sanan neuvostoon vaan valitusta vetämään. Mutta tuskin on mitään relevanttia, kun tietämyksesi asioista on tuolla tasolla.


      • 830jiiu

        Mitä tarkoittaa keskeneräinen tieto? Ei sellaista termiä ole olemassakaan.


    • kokenut senkin

      Kyllä on. Samasta asiasta voidaan käräjöidä monta kertaa. Asiat muuttuvat todisteita kerättäesssä ja uusien todistajien lausuntojen myötä.

      • poticis

        Kirjoittaja ei tunne termiä " ne bis in idem". Samasta asiasta voidaan käräjöidä vain kerran, tämän jälkeen asia menee hoviin ja KKO:n, jos tämä antaa valitusluvan.

        Oikeudenkäynnin julkisuudella tarkoitetaan yleisimmin yleisön oikeutta olla läsnä oikeudenkäynnissä ja saada tietoja oikeudenkäyntiaineistosta eli ns. yleisöjulkisuutta. Lisäksi julkisuusperiaatteen piiriin luetaan oikeudenkäynnin osapuolena olevan asianosaisen vastaava oikeus, asianosaisjulkisuus.

        Oikeudenkäynnin julkisuus on yksi keskeisimmistä prosessiperiaatteista. Sen oikeus- ja prosessipoliittisena perusteena on ensinnäkin asianosaisten oikeusturvan tehostamispyrkimys erityisesti rikosasioiden oikeudenkäynnissä (oikeusturvafunktio eli kontrollifunktio). Julkinen oikeudenkäynti mahdollistaa sen, että kansalaiset voivat seurata tuomioistuinten toimintaa ja kontrolloida sitä. Tämä on omiaan estämään mielivaltaa ja väärinkäytöksiä lainkäytössä.

        Toiseksi julkinen oikeudenkäynti lisää yleisön luottamusta tuomioistuimiin (luottamusfunktio). Ihmiset ovat yleensäkin taipuvaisia pitämään rehellisenä sellaista toimintaa, joka tehdään avoimesti kaikkien nähden, kun taas julkisuudelta piilossa tapahtuvaa menettelyä pidetään helposti salakähmäisenä.

        Nykyään tiedotusvälineiden välittämällä oikeudenhoidon julkisuudella (välillinen yleisöjulkisuus) on suurempi merkitys kuin yleisön välittömällä läsnäololla oikeudenkäynnissä, joka on meillä poikkeuksellista. Edistykselliseen demokratiaan ja tietoyhteiskuntaan kuuluu olennaisena osana, että kansalaiset ovat perillä yhteiskunnassa tapahtuvasta päätöksenteosta. Lehdistön, radion ja television uutiset oikeudenkäynneistä lisäävät kansalaisten tietoa voimassa olevan oikeuden sisällöstä ja tulkinnasta (informaatiofunktio eli pedagoginen funktio). Tätä kautta julkiset oikeudenkäynnit voivat vaikuttaa myös ihmisten käyttäytymiseen (ohjausfunktio).

        Vastaavasti julkiset, suurta huomiota herättäneet oikeudenkäynnit saattavat saada aikaan laajan yhteiskunnallisen keskustelun havaituista puutteista ja epäkohdista. Tämä puolestaan voi johtaa huomattaviinkin lainsäädäntöhankkeisiin tilanteen korjaamiseksi.


    • Tutkitaan ensin

      Kunnan sivuilla on sitä tutkittavaa, faktaa kaikille riittävästi,

      Web parlamenntti voi tutustua siihen ensin ja verrata lehdistön totuuteen.

      Katsokaa liitteet 18 -19, jutun alku.

      http://dynasty.kittila.fi/kokous/2014983-8.HTM

      Kotijuristeille töitä...ja tämä on tosiaan keskeneräistä, näytöllä tutkitaan onko syytä, ei muuta.

    • tuomari turmio

      Eentä kun on syytön, itse tietää sen, joutuu riepoteltavaksi ja "tuomittavaksi" ja häväistyksi kesken oikeudenkäynnin? Yleensä mielletään että juu, se on tehnyt varmasti niin ja niin ja alkaa kyräily ja spekulointi lehdistössä ja tiedotusvälineissä, kylän raitilla ja kauppojen kulmilla. Miksi ei selvemmin tehdä rajaa tutkinnanajalta, ettei syyllistetä ennen tuomaripäätöstä? Kuinka paljon turhaa kärsimystä "syyllisenä" olo aiheuttaakaan myös läheisissä. Eikö se ole kenenkään mielestä julmaa ja epäoikeudenmukaista? Pitäisi juuri sitä julkisuudessa korostaa että asia on vasta tutkinnassa! Ei nykyinen käytäntö avoimuudessaan ole oikeudenmukaista. Ihmisarvo on viety pitkiksikin ajoiksi kun tutkinta jatkuu ja jatkuu pitkiäkin aikoja.

    • Torpanniva

      Meuhkaajat!Te puhutte kokoajan että fakta,fakta fakta että laittomuuksia,laitonpäätös,rikos yms. Näyttäkääpä yksikin tuomioistuimen päätös laittomuudesta tai rikoksesta mitä Kittilän kunnanpäättäjät on tehnyt Mäkelän erottamisessa.Nii-in ku ei niitä vaan ole.Josko sitte vaikenisitte syyttelyistä siihen asti että niitä tuomioita tulee jos on tullakseen.On todella MORAALITONTA täällä kokoajan syytellä ja osoitella henkilöitä ja päätöksiä joita ei ole tuomittu laittomiksi.En käsitä mitä saatte tuosta toiminnasta.Jos ahdistaa liikaa niin kunnalla on terveydenhuollossa henkilöitä jotka voivat auttaa.

      • retriit

        Hyvä Torpanniva. Tervetuloa keskustelemaan.

        Keskustelu on kahden tai useamman ihmisen spontaania kommunikointia ja ajatustenvaihtoa. Keskustelun vuorovaikutteisuus perustuu siihen, että osapuolet tuovat keskusteluun lisää asioita vastaukseksi aiemmin sanottuun. Keskustelun lajeja ovat vastavuoroinen tietojen välittäminen, informatiivinen yksisuuntainen keskustelu, ja ajanvietteenä käyty keskustelu. Keskustelun syntymiseen tarvitaan kolme elementtiä: keskustelun aihe, yhteinen kieli ja vuorovaikutus.

        Keskustelun tyyppejä

        Keskustelu on dialogia, jos keskustelun (kaksi) osapuolta vaihtavat ajatuksiaan kuuntelemalla toisen osapuolen ajatuksia ja vastaamalla niihin keskustelun pohjalta. Keskustelu etenee suotuisasti, kun kumpikin keskustelija asettaa sanansa siten, että toinen voi niihin vastata. Keskustelussa toinen osapuoli voi yrittää sijoittaa omaa arvomaailmaansa tai mielipiteitään toiseen osapuoleen, mutta se ei ole kypsää keskustelua. Jos toinen keskustelijoista kokee erilaisen mielipiteen uhaksi, sekään ei ole kypsää keskustelua.

        Monologi ei ole varsinaista keskustelua. Se on yhden ihmisen puhetta, eivätkä siihen vaikuta kuulijan tai kuulijoiden repliikit.

        Keskustelua tutkii kielitieteessä oma tutkimusalansa: keskustelunanalyysi.

        Keskustelulla voidaan nykyään tarkoittaa myös sosiaalisessa mediassa käytävää kirjoitettua ajatuksenvaihtoa.
        Lähde:Wikipedia


    • Totta vai ei.

      Torpannivalle:

      Totuus on tosiaan subjektiivinen käsite. Siitä johdettuna tullaan samaan tulokseen myös erityistilintarkastuksen huomioista, jotka ovat jonkun kirjoittamia.

      Faktalla tarkoitin erityistilintarkastuksesta johdettua numerotietoa jonka poiminta perustelut ovat tarkastuksen selitteessä.

      Tässä ketjussa on toistuvasti ollut keskustelua, ei syyttävää meuhkaamista. MORAALITONTA on unohtaa tapahtuneet ja vaikenemalla päästää lain vastaisiin tekoihin osallistuneet pälkähästä.
      Suomessa ei Keskusrikospoliisin tutkintaa pääse heppoisin perustein, nyt tarvittiin ylimmän syyttäjäviraston harkintaa ennen sen aloittamista.
      Kuntalaisilla on oikeus tietää mitä kunnan yrityksissä, ja kunnan elimissä on tehty mahdollisesti lainvastaisesti, sekä sen kuka teki ja mitä.

      Tutkinnan alla olevan osakeyhtiön pienosakkaat ovat varmasti myös kiinnostuneita tapahtumista, informaatio on ollut niukkaa.

      Kuten aiemmassa hyvin perustellussa kirjoituksessa mainittiin, jotkut asiat voivat synnyttää yhteiskunnallista keskustelua, tämä on yksi tapa.
      Foorumi vain on pieni.

    • Vertailua aiheesta

      Jos rikostutkinnasta ei saa puhua, miksi sen sijaan mäkelä oli vapaata riistaa ja häntä sai riepotella ja nimenomaan henkilökohtaisin solvauksin kuntalaisten toimesta. Mäkelä sentään oli eriävillä mielipiteillään huolissaan nimenomaan päätösten laillisuudesta. Ja siitä sitten solvattiin. Nyt sen sijaan ei saisi puhua sanaakaan kuntapäättäjien rikostutkinnasta.

    • Liikaa avoimuutta?

      Mielenkiintoista on että keskiössä ovat nyt valtuutetut, toisessa keskustelussa jutun juuret.
      Kukaan ei tunnu tietävän mikä on kunnanhallitukselle ohjeita antaneen rooli. TJ:n puolesta kampanjoinut sisko on hävinnyt jutun julkisuudesta kuin pieru saharaan.

      Avoimuuden takia kiinnostaa ketä kaikkia KRP - tutkii ja tiedottaako se jatkossa enemmän.

      KH:N ja Valtuuston työskentelyä selkeyttäisi jääviyden määrittely, nyt se on harmaa viiva.
      Osakeyhtiössä toistaiseksi epäiltyjä on yksi. KRP - voi ilmeisesti silti asiakokonaisuuden takia todeta olevan aihetta tarkempaan laillisuuden tutkiskeluun, ja silloin hallitus miettii toimiaan osakeyhtiö ja rikoslain kanssa.

      Onko yksilön oikeusturvan kannalta parempi että kerrotaan ketkä kaikki valtuustosta ovat tutkinnassa epäiltyinä esim.virkarikoksesta?
      Voiko tähän liittyä myös syytös työpaikka kiusaamisesta, onko se erikseen tehtävä kanne vai kuuluuko sekin tähän caseen?

      Mielestäni KRP - voisi kertoa mihin sen tutkinta rajoittuu, vai onko se "rajaton" jolloin syyte voi tulla mistä vain?

      • huhuhuhuh

        mikään ei ole tässä jutussa erillään vaan kaikki yhdessä klimpissä. kun irtisanominen ja matkailuyhtiön asiat on samassa tutkinnassa, niin syyte voi tulla ihan mistä vaan. asioita yhdistellään varmasti villisti. poliisi ei kerro mitään tutkinnan ollessa kesken.


    • Nimet julki

      KRP:n listat kunta tiedotteeseen! Se kun on virallinen kanava, vaikkakin nykyisin kunnanhallituksen sensuroima.

      • Poliisi on POP

        On liian rajua. Voi tulla vaikka lapsille kiusaamista yms koulussa. Ei kyllä tämmönen ole mistää kotosin kun kukkaan ei tiijä mitä ne tekevät siellä.poliisissa.


    • Tasa-arvoista

      Entä mäkelän lapset?

    • Pilkka osu ja sattu

      Mäkelä on ollut vapaata riistaa jo kauan, tosin on osannut itse myös kohentaa tulta allaan.
      Toisaalta ilman pökkeöjen heittoa nämä KH:n laittomat päätökset ja valtuutettujen nepotismi olisi jäänty piiloon.

      Mäkelän lapset saattavat saada osansa, ikävä kyllä sama koskee myös toisen sanavalmiin itsenäisen valtuutetun lapsia.

      Näissä tapauksissa pitää aikuisilla olla valmius "koko kylä kasvattaa", toleranssina "0", moni sen varmasti tekee oli asiasta mitä mieltä tahansa. Jäljelle jääviä taas ei pidättele mikään,ikävä kyllä.
      Varma on että muutamat toisinajattelijat yritetään eristää päätöksen teosta, siitä on jo nyt näyttöä mm. Hillen kohdalla.

      Kameralla kuva ja käytöksestä ilmoitus jos kohdalle sattuu.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1806
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      44
      1387
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe