Isä meidän, joka olet taivaissa

näkymätön ninni

Tämä aihe nousi tänään veljeni Jarmon inspiroimana. Kiitos Jarmo! ;)

"Isä meidän, joka olet taivaissa"

Isä meidän rukous on Jeesuksen opettama rukous, joka alkaa lohdullisella puhuttelulla. Näin Jeesus vakuuttaa meillekin, että häneen uskovat saavat puhutella taivaan ja maan Luojaa Isäksi. Jumalaa voisi toki puhutella Valtiaaksi, Herraksi, Luojaksi tai vaikkapa Tuomariksi eikä mikään niistä olisi väärin, mutta isäksi puhuttelu tuo aivan toisenlaisen tunnun rukoukseen. Siinä on kysymys lapsen puheesta vanhemmille. Tällä puhuttelulla me myös tunnustaudumme taivaallisen Isän lapsiksi.

Ilmaisu, "joka olet taivaissa" tuo rukoukseen mukaan Jumalan ylivertaisuuden. Taivaassa oleminen ei kerro Jumalan kaukaisuudesta, vaan hänen mahdollisuuksiensa suuruudesta. Näin rukoillessamme me tunnustamme, että Jumalalla on valta, meillä maan rajoituksen alla elävillä ei.

Näin jo aivan rukouksen alusta alkaen kerromme Isällemme, että me tarvitsemme häntä tälläkin hetkellä. Puhuttelu kertoo myös lapsen halusta päästä lähemmäksi Isää. Me elämme tässä maailmassa monien vaarojen, ahdistusten ja ongelmien keskellä. Siksi tarvitsemme apuaan häneltä, jolla on tälläkin hetkellä kaikki valta. Näin rukoillessamme me asetumme oikeaan asemaan suhteessa Jumalaamme.

Rukouksen monikkomuoto, Isä meidän, muistuttaa siitä, että kristitty on osa laajempaa kokonaisuutta. Kristuksen ruumista. Siinä kaikki jäsenet ovat yhteydessä toisiinsa. Siksi emme rukoile vain itsemme puolesta, vaan ajattelemme kaikkia muitakin kristittyjä, jotka myös ovat tulleet Jumalan lapsiksi. Näin Isä meidän -rukous jo alkusanoissaan muistuttaa meitä myös vastuustamme suhteessa toisiin ihmisiin ja erityisesti niihin, joita yhdistää usko Herraan Jeesukseen. (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

73

154

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -jarmo-

      Hienoa Ninni. Amen!

    • näkymätön ninni

      "Pyhitetty olkoon sinun nimesi"

      Pohdimme aluksi, mitä rukous opettaa Jumalasta.

      Eninnäkin huomio kiinnittyy siihen, ettei ihmisestä ja hänen tarpeistaan puhuta vielä mitään. Rukoilija viedään aluksi katselemaan Jumalan pyhyyttä. Raamatun perusteelle tiedämme, etä Jumala on pyhä, vaikka emme sitä rukoilekaan. Hänen pyhyytensä täyttää taivaan, ja hänen pyhyytensä valossa jokainen ihminen paljastuu syntiseksi. Kukaan ei voi omassa varassaan lähestyä Jumalan pyhyyksiä.

      Mutta miksi rukoilemme Jumalan nimen pyhittämistä? Ilmaisun taustalla on heprealainen tapa puhua nimestä. Siinä nimeä ja nimen kantajaa ei varsinaisesti eroteta toisistaan. Jos ihmisen nimeä pilkataan, silloin pilkataan koko ihmistä.

      Rukous vie minut pohtimaan, tuleeko kaikki se, mitä Jumala on ja tekee, pyhitetyksi myös omassa elämässäni ja asenteissani sekä seurakunnan elämässä tämän maailman keskellä.

      Nelinkertaisen seppeleen toisen kohdan mukaisesti kiitämme Jumalaa siitä, että hän on tällä tavalla vienyt ajatuksemme siihen, mikä on tärkeintä. Hän tahtoo siunata minun ja läheisteni elämää auttamalla minua näkemään, ettei oman kunniani etsintä olekaan tässä maailmassa tärkeintä, vaan se, ettei Jumalan pyhyyttä loukattaisi. Tärkeintä maailmassa ei ole ihminen vaan Jumala.

      Seppeleen komannen kohdan mukaisesti tunnustan, että olen etsinyt omaa kunniaani enemmän kuin Jumalan kunniaa. Olen lähtenyt liikkeelle toimissani ja ajatuksissani omista tarpeistani enkä Jumalan pyhyyden etsimisestä.

      Neljänneksi rukoilen, että Jumala jatkossa auttaisi minua ja koko kristikuntaa tomimaan niin, että Jumalan kunnian etsintä olisi mielessämme ensimmäisenä, niin ettemme elämällämme loukkaisi hänen nimensä pyhyyttä.

      (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

    • Kiitosta

      Ihanaa lukea todellista asiaa.

      • ...

        ....


    • näkymätön ninni

      "Tulkoon Sinun valtakuntasi"

      Nelinkertaisen seppeleen mukaisesti pohdimme aluksi, mitä rukous opettaa Jumalasta.

      Rukouksella Jumalan valtakunnan tulemisesta Jeesus suuntaa katseemme tulevaisuuteen ja siihen päivään, jolloin Hän palaa maan päälle kunniassaan ja kirkkaudessaan. Toisaalta Jumalan valtakunta on läsnä jo nyt kaikkialla siellä, missä Evankeliumia julistetaan ja missä Jeesus Kristus on saanut tulla ihmisten Vapahtajaksi. Missä Jumalan valtakunnan periaatteet alkavat saada sijaa, siellä myös ihmiset voivat paremmin. Juuri siksi me tahdommekin taivaaseen, sillä siellä Jumalan valtakunta eli hallintavalta on jo täydellistä.

      Toiseksi on syytä kiittää Jumalaa siitä, että hän julistuttamansa Evankeliumin avulla tahtoo johtaa meitä ja koko ihmiskuntaa kohti pysyvää iloa ja vapautta. Hän ei tahdo meidän jäävän pimeyteen ja kuolemaan, vaan pääsevän elämän valoon Herran Jeesuksen yhteydessä.

      Nelinkertaisen seppelen rakenne vie meidät seuraavaksi pohtimaan omaa haluttomuuttamme vaikuttaa Jumalan valtakunnan leviämiseen. Joudun tunnustamaan, että oma toimintani on usein kummunnut itsekkäistä asenteista ja oman mukavuuteni etsimisestä eikä Jumalan valtakunnan edistämisestä.

      Neljänneksi pyydän Jumalaa johtamaan minua ja muita kristittyjä niin, että jatkossa voisimme paremmin palvella Evankeliumin välittämisessä.
      Rukoilen siis, että voisin omalla paikallani olla paremmin viemässä, taivasten valtakuntaa eteenpäin. Tässä yhteydessä voin pyytää Jumalalta menestystä ja johdatusta oman seurakuntani työlle, lähetystyöntekijöille eri puolilla maailmaa ja myös kaikelle sähköisten laitteiden sekä painotuotteiden avulla tehtävälle kristilliselle työlle. (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

      Ja myös johdatusta tänne netti maailmaan!!! (ninni :) )

    • näkymätön ninni

      "Tapahtukoon Sinun tahtosi myös maan päällä niin kuin Taivaassa."

      Tämä rukous auttaa meitä näkemään Jumalan tarkoituksen tässä maailmassa. Koko ihmiskunnalle on hyväksi, että Jumalan tahto tapahtuu tässä maailmassa. Samalla rukous paljastaa, ettei Jumalan tahto ole vielä saanut tapahtua maan päällä. Jumala kuitenkin tahtoo sen toteutumista niin maailmanlaajuisesti kuin myös minun elämässäni. Hän tahtoo sen tulevan todellisuudeksi ihmissuhteissani, työssäni, kodissani, puheissani, asenteissani sekä myös siinä, missä vietän ikuisuuteni.

      Rukouksen loppuosa vie ajatuksemme taivaaseen, jossa Jumalan tahto on jo tapahtunut. Siellä ei ole murheen eikä itkun aiheita. Sitä taivaan tuntua Jumala tahtoisi välittää meille jo tämän elämän keskellä. Esimakua taivaasta voi siis kokea maan päällä niinä hetkinä, kun oman tahtomme sijasta toimimme Jumalan tahdon mukaan.

      Toiseksi kiitän Jumalaa siitä, että Jeesus tässä rukouksessa auttaa minua ymmärtämään, kuinka monipuolisesti Jumala tahtoo varjella elämääni. Hän ei tahdo, että antaisin omien toiveideni ja käsitysteni viedä minua elämää tuhovaan suuntaan. Sen sijaan hän ohjaa minua etsimään sitä, mikä on sekä minun että läheisteni kannalta kaikkein parasta.

      Kolmanneksi minun on syytä painaa pääni ja tunnustaa, että elämäni on todellisuudessa yhä uudelleen sujunut toisin kuin olisi ollut Jumalan tahto. Kovin usein olen korottanut omat päätelmäni ja toiveeni Jumalan tahdon yläpuolelle, mistä on ollut seurauksena pahonvointia läheisissäni ja omassa elämässäni.

      Neljänneksi jääkin pyyntö, että Jumalan tahto voisi tapahtua jatkossa paremmin ja että Jumala antaisi minulle ja muillekin kristityille siihen voimaa, halua ja viisautta.
      (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

    • Pysykää aiheessa!

      Tämäkään ketju ei ole keskustelua profetioista!

      • näkymätön ninni

        Ja höpö höpö! ;)

        Isä meidän rukous on Jeesuksen opettama rukous, joka löytyy Jumalan Sanasta siis Raamatusta. Raamattu on kokonaisuudessaan profetiaa eli Jumalan Ilmoitusta!

        Isä meidän rukous on siis profetiaa!!!


      • Inhottava realisti
        näkymätön ninni kirjoitti:

        Ja höpö höpö! ;)

        Isä meidän rukous on Jeesuksen opettama rukous, joka löytyy Jumalan Sanasta siis Raamatusta. Raamattu on kokonaisuudessaan profetiaa eli Jumalan Ilmoitusta!

        Isä meidän rukous on siis profetiaa!!!

        Raamattu on kokonaisuudessaan Jumalan sanaa?

        Millä ensinnäkin todistat sen?

        Millä perustelet sitten sen, että et noudata KAIKKIA Raamatun ohjeita, jotka löytyvät vaikkapa Vanhasta Testamentista?


      • Ei mene läpi tuo
        näkymätön ninni kirjoitti:

        Ja höpö höpö! ;)

        Isä meidän rukous on Jeesuksen opettama rukous, joka löytyy Jumalan Sanasta siis Raamatusta. Raamattu on kokonaisuudessaan profetiaa eli Jumalan Ilmoitusta!

        Isä meidän rukous on siis profetiaa!!!

        Seli seli. Kyse on nyt vain siitä, että kristityt kuvittelevat voivansa puhua mistä vain profetiapalstalla, mutta jos kirjoittajaa epäillään muuksi, niin satelee syytöksiä väärällä palstalla olemisesta. Onhan se jo heti kättelyssä käynyt selväksi, että kyse on vain tästä, että haluatte omia tämän palstan hihhuloinnillenne. Mutta nyt kun jäitte tuosta niin selvästi kiinni, niin entistä vapaammin tänne voi kutsua väkeä kirjoittelemaan vähän laveammin profetiasta.


      • näkymätön ninni
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Raamattu on kokonaisuudessaan Jumalan sanaa?

        Millä ensinnäkin todistat sen?

        Millä perustelet sitten sen, että et noudata KAIKKIA Raamatun ohjeita, jotka löytyvät vaikkapa Vanhasta Testamentista?

        Ei minun tarvitse perustella eikä todistaa sinulle yhtään mitään rakas Inhottava realisti. Minun Herrani on Jeesus Kristus. Muuta sanottavaa ei ole!

        Tiedän turhaksi lähteä väittelemään! Se ei rakenna ketään!


      • Niinkö?
        Ei mene läpi tuo kirjoitti:

        Seli seli. Kyse on nyt vain siitä, että kristityt kuvittelevat voivansa puhua mistä vain profetiapalstalla, mutta jos kirjoittajaa epäillään muuksi, niin satelee syytöksiä väärällä palstalla olemisesta. Onhan se jo heti kättelyssä käynyt selväksi, että kyse on vain tästä, että haluatte omia tämän palstan hihhuloinnillenne. Mutta nyt kun jäitte tuosta niin selvästi kiinni, niin entistä vapaammin tänne voi kutsua väkeä kirjoittelemaan vähän laveammin profetiasta.

        Krislam on muslimien helvetistä, joten lue muslimien huuto ketjua. Se on laveasti sinulle.

        Onkin tainnut poistua pyhän järjestyksen ketju ihan vaan asiattomana.


      • -jarmo-
        näkymätön ninni kirjoitti:

        Ei minun tarvitse perustella eikä todistaa sinulle yhtään mitään rakas Inhottava realisti. Minun Herrani on Jeesus Kristus. Muuta sanottavaa ei ole!

        Tiedän turhaksi lähteä väittelemään! Se ei rakenna ketään!

        Juuri näin Ninni, Amen!

        1. joh. 5:7-12 Sillä kolme on, jotka todistavat: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa. Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa. Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.


      • Inhottava realisti
        näkymätön ninni kirjoitti:

        Ei minun tarvitse perustella eikä todistaa sinulle yhtään mitään rakas Inhottava realisti. Minun Herrani on Jeesus Kristus. Muuta sanottavaa ei ole!

        Tiedän turhaksi lähteä väittelemään! Se ei rakenna ketään!

        Ei tietenkään tarvitse.

        Ongelma on siinä, että olet KESKUSTELUpalstalla. Esität mielipiteitäsi. Pyrit - ainakin toivottavasti - perustelemaan ne jotenkin.

        Mikäli ET kykene tai uskalla esitellä perustelujasi, et oikeastaan keskustele siinä mielessä, missä minä ymmärrän verbin "keskustella". Tekstisi jää julistukseksi, jonka paikka taas on ehkä jossakin muualla.

        Kun tämän tyyppiselle avoimelle foorumille tuotat sisältöä, on olemassa melkoisen suuri riski, että joku kommentoi ajatuksiasi. Ihan jokainen ehkä ei ole edes samaa mieltä kanssasi. Tämä mielipide saattaa tulla esille.

        "Ei minun tarvitse perustella eikä todistaa sinulle yhtään mitään rakas Inhottava realisti. Minun Herrani on Jeesus Kristus. Muuta sanottavaa ei ole!"

        Kuulostaa valitettavasti ylimieliseltä. Tuon tyyppisiä argumentteja voi kuka vain heitellä mihin tahansa. Keskustelua siitä vain ei synny. Sekö on tavoitteesi?


      • Inhottava realisti
        -jarmo- kirjoitti:

        Juuri näin Ninni, Amen!

        1. joh. 5:7-12 Sillä kolme on, jotka todistavat: Henki ja vesi ja veri, ja ne kolme pitävät yhtä.Jos me otamme vastaan ihmisten todistuksen, niin onhan Jumalan todistus suurempi. Ja tämä on Jumalan todistus, sillä hän on todistanut Pojastansa. Joka uskoo Jumalan Poikaan, hänellä on todistus itsessänsä; joka ei usko Jumalaa, tekee hänet valhettelijaksi, koska hän ei usko sitä todistusta, jonka Jumala on todistanut Pojastansa. Ja tämä on se todistus: Jumala on antanut meille iankaikkisen elämän, ja tämä elämä on hänen Pojassansa. Jolla Poika on, sillä on elämä; jolla Jumalan Poikaa ei ole, sillä ei ole elämää.

        -jarmo-...

        Onko näkymätön ninni Jumala?

        Jos hän EI ole, hän todistaa vain omista näkemyksistään. Hän "todistaa" vain niistä, ei Jumalasta.


      • -jarmo-
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Ei tietenkään tarvitse.

        Ongelma on siinä, että olet KESKUSTELUpalstalla. Esität mielipiteitäsi. Pyrit - ainakin toivottavasti - perustelemaan ne jotenkin.

        Mikäli ET kykene tai uskalla esitellä perustelujasi, et oikeastaan keskustele siinä mielessä, missä minä ymmärrän verbin "keskustella". Tekstisi jää julistukseksi, jonka paikka taas on ehkä jossakin muualla.

        Kun tämän tyyppiselle avoimelle foorumille tuotat sisältöä, on olemassa melkoisen suuri riski, että joku kommentoi ajatuksiasi. Ihan jokainen ehkä ei ole edes samaa mieltä kanssasi. Tämä mielipide saattaa tulla esille.

        "Ei minun tarvitse perustella eikä todistaa sinulle yhtään mitään rakas Inhottava realisti. Minun Herrani on Jeesus Kristus. Muuta sanottavaa ei ole!"

        Kuulostaa valitettavasti ylimieliseltä. Tuon tyyppisiä argumentteja voi kuka vain heitellä mihin tahansa. Keskustelua siitä vain ei synny. Sekö on tavoitteesi?

        Sä et taida olla tietoinen siitä ettemme me halua keskustella täällä sellaisten ihmiset kanssa Jumalasta, puhumattakaan rukouksesta, joka on keskustelua Jumalan kanssa, jotka eivät kunnioittavasti edes asiaan suhtaudu. Katsos jos haluaa keskustella, niin siihen kuuluu jonkinlainen diplomatia, eikä kaltaisesi junttimainen hyökkäys asiassa, jossa emme edes keskustele siitä, onko Jumalaa olemassa vai ei. Keskustelu rukouksesta lähtökohtaisesti perustuu siihen että keskusteluun osallistuvat kunnioitavat lähtökohtaisen suhtautumisen, eli sen että keskustelussa oletetaan vähintään se, että Jumala on.


      • Inhottava realisti
        -jarmo- kirjoitti:

        Sä et taida olla tietoinen siitä ettemme me halua keskustella täällä sellaisten ihmiset kanssa Jumalasta, puhumattakaan rukouksesta, joka on keskustelua Jumalan kanssa, jotka eivät kunnioittavasti edes asiaan suhtaudu. Katsos jos haluaa keskustella, niin siihen kuuluu jonkinlainen diplomatia, eikä kaltaisesi junttimainen hyökkäys asiassa, jossa emme edes keskustele siitä, onko Jumalaa olemassa vai ei. Keskustelu rukouksesta lähtökohtaisesti perustuu siihen että keskusteluun osallistuvat kunnioitavat lähtökohtaisen suhtautumisen, eli sen että keskustelussa oletetaan vähintään se, että Jumala on.

        Missä kohti tämän osion sääntöjä määritellään noin se, ketkä täällä saavat keskustella?

        Miksi ihmeessä rukoileminen edes nousee esille tässä keskustelussa, vaikka sille on oma keskustelunsa?

        Raamattu joko on kokonaan Jumalan sanaa tai sitten ei ole. Yksinkertaista? Jos olette sitä mieltä että se sitä on, teillä täytyy olla jotakin konkreettisia todisteita sille. Jos ei ole, on rehellistä todeta se esim. tyyliin "Uskon Raamatun olevan..." Siinäkin tapauksessa väitteen esittäjällä LUULISI olevan pokkaa seisoa sanojensa takana ja perustella kunnolla mielipiteensä.

        Mitään uuttahan siinä ei tietenkään ole, että fundamentalistin pirtaan ei keskustelu sovi. Kun tutkit Raamattuasi, löydät välittömästi sieltä oman viiteryhmäsi: fariseukset. Hekin "tiesivät"!


      • Ei mene läpi tuo
        Niinkö? kirjoitti:

        Krislam on muslimien helvetistä, joten lue muslimien huuto ketjua. Se on laveasti sinulle.

        Onkin tainnut poistua pyhän järjestyksen ketju ihan vaan asiattomana.

        Öh. No minua ei erityisesti kiinnosta krislam, mutta hyväksyn siihen liittyvät keskustelut tietysti siinä missä muutkin. Tämähän on profetiapalsta - kaikille profetioille! Noh, jos nyt haluat metakeskustelua, niin sen verran on tuosta nimimerkistä Pyhä järjestys sanottava, että hän saisi esittää tyypillisimmät asiansa mielummin linkkeinä ja lyhyinä kuvauksina suoran kopioimisen sijaan. Palsta pysyisi näin selkeämpänä.


      • mene ateistikeskuste
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Missä kohti tämän osion sääntöjä määritellään noin se, ketkä täällä saavat keskustella?

        Miksi ihmeessä rukoileminen edes nousee esille tässä keskustelussa, vaikka sille on oma keskustelunsa?

        Raamattu joko on kokonaan Jumalan sanaa tai sitten ei ole. Yksinkertaista? Jos olette sitä mieltä että se sitä on, teillä täytyy olla jotakin konkreettisia todisteita sille. Jos ei ole, on rehellistä todeta se esim. tyyliin "Uskon Raamatun olevan..." Siinäkin tapauksessa väitteen esittäjällä LUULISI olevan pokkaa seisoa sanojensa takana ja perustella kunnolla mielipiteensä.

        Mitään uuttahan siinä ei tietenkään ole, että fundamentalistin pirtaan ei keskustelu sovi. Kun tutkit Raamattuasi, löydät välittömästi sieltä oman viiteryhmäsi: fariseukset. Hekin "tiesivät"!

        Nimimerkille inhottava realisti ei mene perille . Raamattu on profetia kokonaisuudessaan. Raamatusta voidaan keskustella monella tavalla. Tällä palstalla keskustellaan vain ja ainoastaan profetioista, sellaisistakin, joita NYT Jumala antaa samoin kuin Raamatussakin. Tämä ei ole milliäkään ATeisti-palsta. Tervemenoa sinne.


      • Inhottava realisti
        mene ateistikeskuste kirjoitti:

        Nimimerkille inhottava realisti ei mene perille . Raamattu on profetia kokonaisuudessaan. Raamatusta voidaan keskustella monella tavalla. Tällä palstalla keskustellaan vain ja ainoastaan profetioista, sellaisistakin, joita NYT Jumala antaa samoin kuin Raamatussakin. Tämä ei ole milliäkään ATeisti-palsta. Tervemenoa sinne.

        Onko Raamattu profetiaa kokonaisuudessaan?

        Ovatko profetiaa nekin kohdat, jotka kertovat juutalaiskansan historiasta?


      • -jarmo-
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Onko Raamattu profetiaa kokonaisuudessaan?

        Ovatko profetiaa nekin kohdat, jotka kertovat juutalaiskansan historiasta?

        Nimenomaan on.


      • Hyvä on

        Kiitos Ninni. Profetallinen Jeesuksen opetus.


    • näkymätön ninni

      Tähän mennessä Isä meidän - rukouksessa ei ole puhuttu kovinkaan paljon ihmisestä ja hänen tarpeistaan. Mistähän tämä mahtaa johtua?

      Kerrataanpa hieman. Jeesus on aluksi opettanut seuraajiaan kutsumaan Jumalaa Isäksi. Ihmisen suhteessa Jumalaan on kysymys Isän ja lapsen väleistä. Niin kuin lapsi saa lähestyä hänestä huolehtivaa vanhempaa, myös Jeesuksen seuraaja saa tulla huolineen ja murheineen taivaallisen Isänsä luo.

      Isä meidän -rukous koostuu seitsemästä pyynnöstä, mutta ne eivät lähde liikkeelle ihmisestä. Ennen kuin ajatellaan ihmisen tarpeita, huomiomme kiinnitetään kolme kertaa pelkästään Jumalaan ja hänen suuruuteensa. Kun rukoilija on aluksi pyytänyt, että Jumalan nimi eli itse Jumala voisi olla pyhä ja kunnioitettu myös tämän maailman keskellä, hän rukoilee, että Jumalan valtakunta voisi tulla myös lopullisesti ja nähtävällä tavalla maan päälle. Sen jälkeen hän vielä rukoilee, että asiat tässä maailmassa voisivat olla yhtä hyvin kuin taivaassa, jossa iloitaan Jumalan tahdon täyttymistä riemussa.
      (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

    • näkymätön ninni

      Kun olen pohtinut, miksi Jeesus aloitti kristikunnan tärkeimmän rukouksen niin kuin aloitti, olen päätynyt kolmeen nökökohtaan.

      Ensinnäkin Isä meidän- rukouksen alkupuolen kolme rukousta kiinnittävät katseemme tämän ajan yli tulevaisuuteen ja siihen, kuinka Jumalan tahto tulee kerran tapahtumaan tässä maailmassa myös näkyvällä tavalla.

      Toiseksi pyyntöjen järjestys auttaa meitä ymmärtämään, mikä koko maailmankaikkeudessa on keskeisintä. Jos olisimme itse laatineet rukouksen, siinä olisi todennäköisesti lähdetty liikkeelle ihmisestä ja ihmisen tarpeista. Nyt Jeesus opettaa jo pyyntöjen järjestyksellä meitä näkemään, mikä maailmassa on kaikkein tärkeintä. Maailman tärkeimmät asiat eivät liity ihmiseen vaan Jumalaan. Näin rukous näytää ihmiselle hänen paikkansa tässä maailmankaikkeudessa. Ihminen rukoilee kolme kertaa Jumalan suuruuteen ja kunniaan liittyviä asioita ennen kuin ainoatakaan ihmisen tarpeista edes mainitaan.

      Kolmas näkökohta liittyy edelliseen. Ajattele, että Isä meidän-rukouksen tärkeä opetus on juuri siinä, että enen kuin ihminen alkaa ladella Jumalalle tarpeitaan ja toiveitaan, hän on joutunut ajattelemaan omaa paikkaansa maailmassa. Hän on ikään kuin saanut uudet silmälasit, joiden läpi katsella maailmaa ja omaa elämäänsä siinä. Olennaisinta onkin Jumalan tarkoitus ja tahto. Ei ollenkaan niin kovin tärkeää, että kaikki se, mitä itse tahdon voisi toteutua. Tärkeintä on, että itse kukin voisi löytää oman paikkansa tässä suuressa Jumalan mahtavuutta korostavassa kokonaisuudessa.

      Isä meidän -rukous toisin sanoen piirtää aivan aluksi eteemme koko luomakunnan Jumalan mahdollisuuksien läpi katsottuna. Vasta kun Jumalan ihminen on saanut katsella tätä todellisuutta ja on voinut asettaa omat tarpeensa oikeaan suhteeseen siinä kokonaisuudessa, on aika tuoda Jumalan eteen ihmisen tarpeet.
      (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

      • näkymätön ninni

        Jatketaan huomenna, jos Luoja suo!
        Siunausta ja varjelusta kaikille!


      • psalmi 105
        näkymätön ninni kirjoitti:

        Jatketaan huomenna, jos Luoja suo!
        Siunausta ja varjelusta kaikille!

        Kiitos ninni ja varjelusta sinullekin.
        Ihmisen tarpeetkin sitten jo muuttuvat entisestään, kun on ensin saanut katsella omaa paikkaansa ja alkaa kysellä, mikähän on Jumalan tahto minun elämässäni.
        Sen jälkeen kyllä tulee monenlaista tarvetta, tahdon toteutumisen tielle. Esim ei voi lähteä evankelioimaan tuosta vaan. Vaatii aina resurssien valmistelun.

        Ennenkuin tämä ketju tuli eteeni, niin Psalmi 105 tuli eteeni ja nimenomaan Herran suuruus siinäkin esille:1 Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimeänsä, tehkää hänen suuret tekonsa tiettäviksi kansojen keskuudessa.
        2 Laulakaa hänelle, veisatkaa hänelle, puhukaa kaikista hänen ihmeistänsä.
        3 Hänen pyhä nimensä olkoon teidän kerskauksenne; iloitkoon niiden sydän, jotka etsivät Herraa.
        4 Kysykää Herraa ja hänen voimaansa, etsikää alati hänen kasvojansa.
        5 Muistakaa hänen ihmetöitänsä, jotka hän on tehnyt, hänen ihmeitänsä ja hänen suunsa tuomioita,
        6 te Aabrahamin, hänen palvelijansa, siemen, Jaakobin lapset, te hänen valittunsa.
        7 Hän, Herra, on meidän Jumalamme; hänen tuomionsa käyvät yli kaiken maan.
        8 Hän muistaa liittonsa iankaikkisesti, säätämänsä sanan hamaan tuhansiin polviin,
        9 liittonsa, jonka hän teki Aabrahamin kanssa, ja Iisakille vannomansa valan.
        10 Hän vahvisti sen käskyksi Jaakobille, Israelille iankaikkiseksi liitoksi.
        11 Hän sanoi: "Sinulle minä annan Kanaanin maan, se olkoon teidän perintöosanne".
        12 Heitä oli vähäinen joukko, vain harvoja, ja he olivat muukalaisia siellä.
        13 Ja he vaelsivat kansasta kansaan ja yhdestä valtakunnasta toiseen kansaan.
        14 Hän ei sallinut kenenkään heitä vahingoittaa, ja hän rankaisi kuninkaita heidän tähtensä:
        15 "Älkää koskeko minun voideltuihini, älkää tehkö pahaa minun profeetoilleni".
        16 Ja kun hän kutsui nälänhädän maahan ja kokonaan mursi leivän tuen,
        17 oli hän lähettänyt heidän edellänsä miehen: Joosef oli myyty orjaksi.
        18 Hänen jalkojansa vaivattiin kahleilla, hän joutui rautoihin,
        19 siksi kunnes hänen sanansa kävi toteen ja Herran puhe osoitti hänet puhtaaksi.
        20 Niin kuningas lähetti ja päästätti hänet, kansojen hallitsija laski hänet irti.
        21 Hän pani hänet talonsa herraksi ja kaiken omaisuutensa haltijaksi,
        22 sitomaan mielensä mukaan hänen ruhtinaitansa ja opettamaan viisautta vanhimmille.
        23 Niin joutui Israel Egyptiin, Jaakob muukalaiseksi Haamin maahan.
        24 Ja Herra teki kansansa hyvin hedelmälliseksi ja väkevämmäksi heidän vihamiehiänsä.


      • psalmi 105
        psalmi 105 kirjoitti:

        Kiitos ninni ja varjelusta sinullekin.
        Ihmisen tarpeetkin sitten jo muuttuvat entisestään, kun on ensin saanut katsella omaa paikkaansa ja alkaa kysellä, mikähän on Jumalan tahto minun elämässäni.
        Sen jälkeen kyllä tulee monenlaista tarvetta, tahdon toteutumisen tielle. Esim ei voi lähteä evankelioimaan tuosta vaan. Vaatii aina resurssien valmistelun.

        Ennenkuin tämä ketju tuli eteeni, niin Psalmi 105 tuli eteeni ja nimenomaan Herran suuruus siinäkin esille:1 Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimeänsä, tehkää hänen suuret tekonsa tiettäviksi kansojen keskuudessa.
        2 Laulakaa hänelle, veisatkaa hänelle, puhukaa kaikista hänen ihmeistänsä.
        3 Hänen pyhä nimensä olkoon teidän kerskauksenne; iloitkoon niiden sydän, jotka etsivät Herraa.
        4 Kysykää Herraa ja hänen voimaansa, etsikää alati hänen kasvojansa.
        5 Muistakaa hänen ihmetöitänsä, jotka hän on tehnyt, hänen ihmeitänsä ja hänen suunsa tuomioita,
        6 te Aabrahamin, hänen palvelijansa, siemen, Jaakobin lapset, te hänen valittunsa.
        7 Hän, Herra, on meidän Jumalamme; hänen tuomionsa käyvät yli kaiken maan.
        8 Hän muistaa liittonsa iankaikkisesti, säätämänsä sanan hamaan tuhansiin polviin,
        9 liittonsa, jonka hän teki Aabrahamin kanssa, ja Iisakille vannomansa valan.
        10 Hän vahvisti sen käskyksi Jaakobille, Israelille iankaikkiseksi liitoksi.
        11 Hän sanoi: "Sinulle minä annan Kanaanin maan, se olkoon teidän perintöosanne".
        12 Heitä oli vähäinen joukko, vain harvoja, ja he olivat muukalaisia siellä.
        13 Ja he vaelsivat kansasta kansaan ja yhdestä valtakunnasta toiseen kansaan.
        14 Hän ei sallinut kenenkään heitä vahingoittaa, ja hän rankaisi kuninkaita heidän tähtensä:
        15 "Älkää koskeko minun voideltuihini, älkää tehkö pahaa minun profeetoilleni".
        16 Ja kun hän kutsui nälänhädän maahan ja kokonaan mursi leivän tuen,
        17 oli hän lähettänyt heidän edellänsä miehen: Joosef oli myyty orjaksi.
        18 Hänen jalkojansa vaivattiin kahleilla, hän joutui rautoihin,
        19 siksi kunnes hänen sanansa kävi toteen ja Herran puhe osoitti hänet puhtaaksi.
        20 Niin kuningas lähetti ja päästätti hänet, kansojen hallitsija laski hänet irti.
        21 Hän pani hänet talonsa herraksi ja kaiken omaisuutensa haltijaksi,
        22 sitomaan mielensä mukaan hänen ruhtinaitansa ja opettamaan viisautta vanhimmille.
        23 Niin joutui Israel Egyptiin, Jaakob muukalaiseksi Haamin maahan.
        24 Ja Herra teki kansansa hyvin hedelmälliseksi ja väkevämmäksi heidän vihamiehiänsä.

        jatkuu.....

        25 Hän käänsi näitten sydämen vihaamaan hänen kansaansa, kavalasti kohtelemaan hänen palvelijoitaan.
        26 Hän lähetti Mooseksen, palvelijansa, ja Aaronin, jonka hän oli valinnut.
        27 Nämä tekivät hänen tunnustekonsa heidän keskellään, tekivät ihmeitä Haamin maassa.
        28 Hän lähetti pimeyden ja pimensi kaiken, eivätkä he vastustaneet hänen sanojansa.
        29 Hän muutti heidän vetensä vereksi ja kuoletti heiltä kalat.
        30 Heidän maansa vilisi sammakoita aina kuningasten kammioita myöten.
        31 Hän käski, ja paarmoja tuli ja sääskiä koko heidän alueellensa.
        32 Hän antoi heille rakeita sateen sijaan, tulen leimauksia heidän maahansa.
        33 Ja hän hävitti heidän viini-ja viikunapuunsa ja murskasi puut heidän alueeltansa.
        34 Hän käski, ja heinäsirkkoja tuli ja tuhosirkkoja lukematon joukko;
        35 ne söivät kaiken ruohon heidän maastansa, söivät hedelmän heidän vainioiltansa.
        36 Ja hän surmasi kaikki heidän maansa esikoiset, kaikki heidän miehuutensa ensimmäiset.
        37 Sitten hän vei Israelin sieltä varustettuna hopealla ja kullalla, eikä ollut hänen sukukunnissaan kompastuvaista.
        38 Egypti iloitsi heidän lähdöstänsä, koska sen oli vallannut pelko heidän tähtensä.
        39 Hän levitti suojaksi pilven ja tulen valaisemaan yötä.
        40 He pyysivät, ja hän pani tulemaan viiriäiset, ja hän ravitsi heitä taivaan leivällä.
        41 Hän avasi kallion, ja vettä vuoti; se juoksi virtana kautta erämaan.
        42 Sillä hän muisti pyhän sanansa, muisti Aabrahamia, palvelijaansa.
        43 Niin hän vei kansansa pois sen iloitessa, valittunsa heidän riemuitessaan.
        44 Ja hän antoi heille pakanain maat, ja he ottivat omaksensa kansojen vaivannäöt,
        45 että he noudattaisivat hänen käskyjänsä ja ottaisivat hänen laeistansa vaarin. Halleluja!


      • Inhottava realisti
        psalmi 105 kirjoitti:

        jatkuu.....

        25 Hän käänsi näitten sydämen vihaamaan hänen kansaansa, kavalasti kohtelemaan hänen palvelijoitaan.
        26 Hän lähetti Mooseksen, palvelijansa, ja Aaronin, jonka hän oli valinnut.
        27 Nämä tekivät hänen tunnustekonsa heidän keskellään, tekivät ihmeitä Haamin maassa.
        28 Hän lähetti pimeyden ja pimensi kaiken, eivätkä he vastustaneet hänen sanojansa.
        29 Hän muutti heidän vetensä vereksi ja kuoletti heiltä kalat.
        30 Heidän maansa vilisi sammakoita aina kuningasten kammioita myöten.
        31 Hän käski, ja paarmoja tuli ja sääskiä koko heidän alueellensa.
        32 Hän antoi heille rakeita sateen sijaan, tulen leimauksia heidän maahansa.
        33 Ja hän hävitti heidän viini-ja viikunapuunsa ja murskasi puut heidän alueeltansa.
        34 Hän käski, ja heinäsirkkoja tuli ja tuhosirkkoja lukematon joukko;
        35 ne söivät kaiken ruohon heidän maastansa, söivät hedelmän heidän vainioiltansa.
        36 Ja hän surmasi kaikki heidän maansa esikoiset, kaikki heidän miehuutensa ensimmäiset.
        37 Sitten hän vei Israelin sieltä varustettuna hopealla ja kullalla, eikä ollut hänen sukukunnissaan kompastuvaista.
        38 Egypti iloitsi heidän lähdöstänsä, koska sen oli vallannut pelko heidän tähtensä.
        39 Hän levitti suojaksi pilven ja tulen valaisemaan yötä.
        40 He pyysivät, ja hän pani tulemaan viiriäiset, ja hän ravitsi heitä taivaan leivällä.
        41 Hän avasi kallion, ja vettä vuoti; se juoksi virtana kautta erämaan.
        42 Sillä hän muisti pyhän sanansa, muisti Aabrahamia, palvelijaansa.
        43 Niin hän vei kansansa pois sen iloitessa, valittunsa heidän riemuitessaan.
        44 Ja hän antoi heille pakanain maat, ja he ottivat omaksensa kansojen vaivannäöt,
        45 että he noudattaisivat hänen käskyjänsä ja ottaisivat hänen laeistansa vaarin. Halleluja!

        Mitä HYÖTYÄ Raamatun copypastettamisesta on? Onko se keskustelua?


      • -jarmo-
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Mitä HYÖTYÄ Raamatun copypastettamisesta on? Onko se keskustelua?

        Sinun keskustelusi on läpensä "antikeskustelua" eli lähinnä puhdasta trollaamista.


      • Sivuhuomio
        -jarmo- kirjoitti:

        Sinun keskustelusi on läpensä "antikeskustelua" eli lähinnä puhdasta trollaamista.

        Väärin. Nimim. Inhottava realisti sentään esittää kommenteissaan väitteitä ja kysymyksiä, mitkä liittyvät aina kulloiseenkin aiheeseen. Lisäksi hän vastailee hänelle esitettyihin kommentteihin. Profetia-palstallahan on kyllä tyypillistä tehdä rapuväistö heti kun on jauhot suussa - mielummin copypastetaan muiden kommentteja taas uuteen ketjuun. Sitten kun ne argumentatiivisesti torpataan, copypastetaan taas joku sekamelska uudeksi ketjuksi. Se ei ole keskustelua.


      • Päähuomio
        Sivuhuomio kirjoitti:

        Väärin. Nimim. Inhottava realisti sentään esittää kommenteissaan väitteitä ja kysymyksiä, mitkä liittyvät aina kulloiseenkin aiheeseen. Lisäksi hän vastailee hänelle esitettyihin kommentteihin. Profetia-palstallahan on kyllä tyypillistä tehdä rapuväistö heti kun on jauhot suussa - mielummin copypastetaan muiden kommentteja taas uuteen ketjuun. Sitten kun ne argumentatiivisesti torpataan, copypastetaan taas joku sekamelska uudeksi ketjuksi. Se ei ole keskustelua.

        Sivuhuomio
        Ja paskat.
        Kommentteja, väitteitä ja kysymyksiä. (trollin eväitä)
        Valitettavasti niillä ei keskustella, vaan asiallisuudella, jota inhottavalla ateistilla ei ole palstan aiheeseen nähden.


      • Inhottava realisti
        -jarmo- kirjoitti:

        Sinun keskustelusi on läpensä "antikeskustelua" eli lähinnä puhdasta trollaamista.

        Minä olen aina valmis keskustelemaan. Se, että tänne latelee loputtomia pätkiä Raamatun jakeita, ei vain ole keskustelua. Se on kopiointia. Sitä osaa kuka vain.


      • näkymätön ninni
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Minä olen aina valmis keskustelemaan. Se, että tänne latelee loputtomia pätkiä Raamatun jakeita, ei vain ole keskustelua. Se on kopiointia. Sitä osaa kuka vain.

        Raamattu on kokonaisuudessaan Jumalan sanaa?

        Millä ensinnäkin todistat sen?

        Millä perustelet sitten sen, että et noudata KAIKKIA Raamatun ohjeita, jotka löytyvät vaikkapa Vanhasta Testamentista?

        Rakas Inhottava realisti esitit minulle tuolla ylempänä nämä kolme kysymystä. Ja vastasin sinulle näin: Ei minun tarvitse perustella eikä todistaa sinulle yhtään mitään rakas Inhottava realisti. Minun Herrani on Jeesus Kristus. Muuta sanottavaa ei ole!

        Tiedän turhaksi lähteä väittelemään! Se ei rakenna ketään!

        Tiedän, että tuo vastaus kuullostaa varmasti hyvinkin ylimieliseltä. Mutta olen huomioinut sinutkin rakas inhottava realisti tällä palstalla jo useamman vuoden ajan, eikä kommenttisi ja keskusteluyrityksesi uskovien kanssa ole olleet oikeastaan muuta kuin yrityksiä mitätöidä toisten uskoa. Sinä koetat vakuuttaa uskovia siitä, etteivät he todella usko siihen, mihin luulevat uskovansa, eivätkä edes ymmärrä sitä.

        On aina vaarallista koettaa sanoa muille ihmisille, mihin tai miksi he uskovat, ja erityisen epäviisasta on olettaa, että uskovat ovat ihmislaji, joka ei arvioi uskoaan jatkuvasti uudelleen. Jokainen, joka elää uskovien joukossa, tietää, että tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Uskovia ei silti ole järkevää vaatia perustelemaan uskoaan, jollei kysyjä ole valmis mukautumaan odotuksiaan siihen, minkä tyyppisiä heidän väittämänsä ovat.

        Vaikka sinulle on tuotu tälläkin palstalla uskovien tunnustuksia ja henkilökohtaisia kokemuksia, ihmeitä, unia, armon vaikutusta elämään, kokemuksia Pyhän Hengen läsnäolosta jne. Ei mikään näistä tee vaikutusta sinuun rakas realisti (vannoutunut epäilijä). Eikä mikään riitä sinulle hyväksi uskon perusteeksi.

        Sinä ajattelet pystyväsi arvioimaan toisen ihmisen kokemusten luonnetta tai uskottavuutta niiden ulkopuolelta. Jos sinä rakas Inhottava realisti haluat ryhtyä tutkimaan uskoa "tieteellisesti", sinun tulisi lopettaa yrityksesi kuvailla uskontoa ja pyrkiä sen sijaan astumaan sisälle uskon maailmaan voidaksesi punnita sen ilmiöitä sisäpuolelta.

        Ensimmäinen askel olisi varmasti se, että sinun tulisi pelkästään tieteellisen perusteellisuuden ja empiirisen täsmällisyyden vuoksi, alkaa rukoilla ja jatkaa sitä kohtalaisen hellittämättömästi. Tämä on epäilemättä raju ja yllättävä ohje, mutta se on ainoa tapa, jolla sinun olisi mahdollista saada minkäänlaista tietoa siitä mitä usko on ja mitä se ei ole.


      • näkymätön ninni
        Sivuhuomio kirjoitti:

        Väärin. Nimim. Inhottava realisti sentään esittää kommenteissaan väitteitä ja kysymyksiä, mitkä liittyvät aina kulloiseenkin aiheeseen. Lisäksi hän vastailee hänelle esitettyihin kommentteihin. Profetia-palstallahan on kyllä tyypillistä tehdä rapuväistö heti kun on jauhot suussa - mielummin copypastetaan muiden kommentteja taas uuteen ketjuun. Sitten kun ne argumentatiivisesti torpataan, copypastetaan taas joku sekamelska uudeksi ketjuksi. Se ei ole keskustelua.

        Aamen

        -kiitos tästä mahtavasta psalmin tekstistä-

        1 Kiittäkää Herraa, julistakaa hänen nimeänsä, tehkää hänen suuret tekonsa tiettäviksi kansojen keskuudessa.
        2 Laulakaa hänelle, veisatkaa hänelle, puhukaa kaikista hänen ihmeistänsä.
        3 Hänen pyhä nimensä olkoon teidän kerskauksenne; iloitkoon niiden sydän, jotka etsivät Herraa.
        4 Kysykää Herraa ja hänen voimaansa, etsikää alati hänen kasvojansa.
        5 Muistakaa hänen ihmetöitänsä, jotka hän on tehnyt, hänen ihmeitänsä ja hänen suunsa tuomioita,


      • näkymätön ninni
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Minä olen aina valmis keskustelemaan. Se, että tänne latelee loputtomia pätkiä Raamatun jakeita, ei vain ole keskustelua. Se on kopiointia. Sitä osaa kuka vain.

        https://www.youtube.com/watch?v=Pm0v3AwENuo


      • Metahuomio
        Päähuomio kirjoitti:

        Sivuhuomio
        Ja paskat.
        Kommentteja, väitteitä ja kysymyksiä. (trollin eväitä)
        Valitettavasti niillä ei keskustella, vaan asiallisuudella, jota inhottavalla ateistilla ei ole palstan aiheeseen nähden.

        Paskat ovat housussasi, nimittäin kuka tahansa voi lukea tältä palstalta mitä täällä on kirjoitettu. Et sinä voi sitä valehdella kumoon. Eräät fundikset nyt vain luulevat vallanneensa tämän palstan leikkikentäkseen, mutta se ei muuta keskustelun ja asiallisuuden käsitteiden keskeistä sisältöä. Ei tuollainen temppusi yrittää kääntää asia päälaelleen yksinkertaisesti onnistu enää päiväkoti-ikäisiä edistyneempien kanssa.


      • Inhottava realisti
        näkymätön ninni kirjoitti:

        Raamattu on kokonaisuudessaan Jumalan sanaa?

        Millä ensinnäkin todistat sen?

        Millä perustelet sitten sen, että et noudata KAIKKIA Raamatun ohjeita, jotka löytyvät vaikkapa Vanhasta Testamentista?

        Rakas Inhottava realisti esitit minulle tuolla ylempänä nämä kolme kysymystä. Ja vastasin sinulle näin: Ei minun tarvitse perustella eikä todistaa sinulle yhtään mitään rakas Inhottava realisti. Minun Herrani on Jeesus Kristus. Muuta sanottavaa ei ole!

        Tiedän turhaksi lähteä väittelemään! Se ei rakenna ketään!

        Tiedän, että tuo vastaus kuullostaa varmasti hyvinkin ylimieliseltä. Mutta olen huomioinut sinutkin rakas inhottava realisti tällä palstalla jo useamman vuoden ajan, eikä kommenttisi ja keskusteluyrityksesi uskovien kanssa ole olleet oikeastaan muuta kuin yrityksiä mitätöidä toisten uskoa. Sinä koetat vakuuttaa uskovia siitä, etteivät he todella usko siihen, mihin luulevat uskovansa, eivätkä edes ymmärrä sitä.

        On aina vaarallista koettaa sanoa muille ihmisille, mihin tai miksi he uskovat, ja erityisen epäviisasta on olettaa, että uskovat ovat ihmislaji, joka ei arvioi uskoaan jatkuvasti uudelleen. Jokainen, joka elää uskovien joukossa, tietää, että tämä ei yksinkertaisesti ole totta. Uskovia ei silti ole järkevää vaatia perustelemaan uskoaan, jollei kysyjä ole valmis mukautumaan odotuksiaan siihen, minkä tyyppisiä heidän väittämänsä ovat.

        Vaikka sinulle on tuotu tälläkin palstalla uskovien tunnustuksia ja henkilökohtaisia kokemuksia, ihmeitä, unia, armon vaikutusta elämään, kokemuksia Pyhän Hengen läsnäolosta jne. Ei mikään näistä tee vaikutusta sinuun rakas realisti (vannoutunut epäilijä). Eikä mikään riitä sinulle hyväksi uskon perusteeksi.

        Sinä ajattelet pystyväsi arvioimaan toisen ihmisen kokemusten luonnetta tai uskottavuutta niiden ulkopuolelta. Jos sinä rakas Inhottava realisti haluat ryhtyä tutkimaan uskoa "tieteellisesti", sinun tulisi lopettaa yrityksesi kuvailla uskontoa ja pyrkiä sen sijaan astumaan sisälle uskon maailmaan voidaksesi punnita sen ilmiöitä sisäpuolelta.

        Ensimmäinen askel olisi varmasti se, että sinun tulisi pelkästään tieteellisen perusteellisuuden ja empiirisen täsmällisyyden vuoksi, alkaa rukoilla ja jatkaa sitä kohtalaisen hellittämättömästi. Tämä on epäilemättä raju ja yllättävä ohje, mutta se on ainoa tapa, jolla sinun olisi mahdollista saada minkäänlaista tietoa siitä mitä usko on ja mitä se ei ole.

        Näkymätön ninni.

        Et valitettavasti vieläkään vastannut kysymyksiini mitenkään. Koetan nyt kuitenkin esitellä ajatusteni perusteluja ja syitä sille, miksi edes kirjoittelen tänne.

        Minä toden totta haluan kyseenalaistaa sen maailmankuvan, jota täällä muutama kirjoittelija viljelee. Eniten minua uskovaisissa ärsyttää se, että ihmiset oikeasti yrittävät väittää subjektiivisten kokemustensa väistämättä olevan totta vain siksi, että he uskovat niin.

        Otetaan tähän esimerkkejä muutamista uskovaisten kliseistä ja väittämistä.

        1. "Pyhä Henki ohjasi minua!"

        Miten niin? Mistä sitä kukaan tietää? Pyhä Henki on ohjannut väitteiden mukaan lukemattomia ihmisiä läpi vuosisatojen. Heistä moni on ollut varma siitä, että esim. Aikojen Loppu on ollut tulossa. No, pieleen on mennyt. Voiko tuosta mitään oppia? Kovasti eri tavoin se Pyhä Henki näyttää myös ihmisiä ohjaavan...

        Kun se Pyhä Henki ohjaa, onkin sitten uskon asioissa lähes erehtymätön?

        Väite vailla MITÄÄN pohjaa.

        2. Raamattu on Jumalan sanaa, muuttumaton ja oikea totuus.

        Millä kriteerillä arvioiden? Asiasta ei ole MITÄÄN todistetta. Ei mitään. Mitä enemmän ihmiset ovat asioita puolueettomasti (!) tutkineet, sen enemmän asioita on kyseenalaistettu. Suuri osa johtavista uskontotieteilijöistä on skeptikkoja ja ateismiin taipuvaisia. Miksiköhän? Eivätkö he oikeasti älyä mistään mitään?

        3. Skeptikko tai ateisti ei voi "ymmärtää" Raamattua tai uskoa, koska ei ole uskossa.

        Miten joku voi vakavissaan väittää näin? Voiko uskovainen tarkastella omaa uskoaan edes vähäisessä määrin kriittisesti? Jos koko elämänsä on määritellyt uskon kautta, rohkeneeko sitä kovin helposti pohtia tarkemmin? Onko uskallusta kyseenalaistaa oma todellisuus - varsinkin, jos uskoon on esim. ajautunut ongelmien kautta?

        4. Maailma on muuttunut huonompaan suuntaan. Ennen kaikki oli paremmin.

        Tällekään väittämälle ei ole mitään perusteluita. Maailmassa on ollut aikakausia, jolloin asiat ovat olleet huomattavasti pahemmin kuin ennen. "Ennen" kaikki oli paremmin, mutta kun asioita alkaa tutkiskella tarkemmin, se ei olekaan totta. Väitteitä entisaikojen ihanuudesta nousee esiin täälläkin usein, mutta tosiasioiden edessä väitteet sitten katoavat. MIKSIKÖHÄN?

        5. Uskovaiset eivät tuomitse.

        Täyttä soopaa. Kaiken idea juuri ON tuomita ja todeta se, että se oma elämäntapa on oikea. Helvetillä uhkaillaan, vaikka uhkaus puetaankin ehkä kauniisiin vaatteisiin. Näennäinen nöyryys on vain näennäistä, vaikka mitä väitettäisiin. "Minä olen tehnyt oikeat valinnat! Minä olen uskossa! Minä pelastun! Sinä ET!" Näistä teeseistä käsin sitten sievistellään.

        Lisäksi:

        6. Raamatun pätkien taakse piiloudutaan.

        Totta. Raamatulla todistetaan itseään. Raamattu on totta, koska se on Raamattu. Raamatusta voi ottaa osia umpimähkään ja selittää ne halutulla tavalla. Kun riittävästi yhdistelee tekstejä, niistä syntyy haluttu vaikutelma.

        7. Raamatusta otetaan halutut osat.

        Kyllä. Muut vaietaan kuoliaaksi. Selityksiä kehitetään sille, miksi jokin osa on olennainen, toinen ei. Näinhän ovat asiat esim. UT:N ja VT:n tekstien välillä. Raamattu on kokonaan Jumalan sanaa, mutta kaikki ei olekaan ihan niin olennaista?

        Ja lopuksi:

        8. Ihmeitä tapahtuu ja puhutaan kielillä. Ihmeparantumisia on.

        Ei mitään kestävällä pohjalla olevia todisteita. Kun ilmiöitä on PUOLUETTOMASTI tutkittu, ne ovat paljastuneet huuhaaksi. Silti usko juttuihin on kova.,..

        Tässä aluksi. Toki sinä ET väittele...

        Taidanpa tehdä tästä avauksen...


      • Inhottava realisti

      • -jarmo-
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Niinpä niin...

        Tämä se on nyt sitten sitä KESKUSTELUpalstan tyypillistä toimintaa...

        Älä tule tänne latelemaan sääntöjäsi, koska oma keskustelusi on kaukana vuorovaikutteisesta ja hedelmää tuottavasta rakentavasta keskustelusta.


      • näkymätön ninni
        Inhottava realisti kirjoitti:

        Niinpä niin...

        Tämä se on nyt sitten sitä KESKUSTELUpalstan tyypillistä toimintaa...

        En ole pyytänyt poistamaan ketjujasi, enkä aio niin myös tehdä. Mutta en myöskään aio vastata ketjuusi, koska tiedän turhaksi lähteä perustelemaan sinulle yhtään mitään. Muuta sanottavaa minulla ei sinulle enää olen. Sanottavani olen jo sanonut. Niinkuin ovat muutkin uskovat tällä palstalla jo useaan otteeseen ja monien vuosien aikana tehneet.


      • Inhottava realisti
        näkymätön ninni kirjoitti:

        En ole pyytänyt poistamaan ketjujasi, enkä aio niin myös tehdä. Mutta en myöskään aio vastata ketjuusi, koska tiedän turhaksi lähteä perustelemaan sinulle yhtään mitään. Muuta sanottavaa minulla ei sinulle enää olen. Sanottavani olen jo sanonut. Niinkuin ovat muutkin uskovat tällä palstalla jo useaan otteeseen ja monien vuosien aikana tehneet.

        Totta kai jätät vastaamatta. Se on luonnollista. Niin tämä homma toimii. Olennainen osa sanomaa on todeta myös se, että LUKUISAT uskovaiset ovat samaa mieltä kanssasi. Eikö niin?

        Se OIKEA keskustelutyyli on sen sijaan spämmätä tänne ketjussa Raamatun kohtia ja rukouksia ja sitten muutamalla lauseella selittää, miten IHANAA on, kun on uskossa.

        Mitään halua oikeasti vaihtaa mielipiteitä tai ottaa riski siitä, että jotakin joutuisi ajattelemaan, ei ole. "Keskustelua"? Joopa joo...


      • Inhottava realisti
        -jarmo- kirjoitti:

        Älä tule tänne latelemaan sääntöjäsi, koska oma keskustelusi on kaukana vuorovaikutteisesta ja hedelmää tuottavasta rakentavasta keskustelusta.

        Annatko -jarmo- esimerkkejä siitä omasta "vuorovaikutteisuudestasi"? Missä teksteissäsi se näkyy?


    • EksyttäjäLahkolaiset

      ninni, jarmo, jouko piho, monimuu täällä evlut tai ekumenia lahkolaisia, ekumenian eri suuntauksen jäseniä

      • Älä keksi omiasi

        EksyttäjäLahkolaiset. Puhut vain itsestäsi.

        Vain niin kuin kirjoitettu on.

        Gal. 1:9
        Niinkuin ennenkin olemme sanoneet, niin sanon nytkin taas: jos joku julistaa teille evankeliumia, joka on vastoin sitä, minkä te olette saaneet, hän olkoon kirottu.

        5Moos. 4:2 Älkää lisätkö mitään siihen, mitä minä teille määrään, älkääkä ottako siitä mitään pois, vaan noudattakaa Herran, teidän Jumalanne, käskyjä, jotka minä teille annan.

        Sananl. 30:6 Älä lisää hänen sanoihinsa mitään, ettei hän vaatisi sinua tilille ja ettet valhettelijaksi joutuisi.

        Ilm. 22:18 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan

        Ilm. 22:19 ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu.


    • näkymätön ninni

      "Anna meille tänä päivänä meidän jokapäiväinen leipämme."

      Tämä rukous paljastaa, että Jumala ajattelee myös meidän ajallisia tarpeitamme ja kehottaa meitä pyytämään niitä. Samalla se kertoo, kuinka riippuvainen ihminen on Jumalasta. Tällä rukouksella Jeesus opettaa opetuslapsiaan ja samalla myös oman aikamme kristittyjä ymmärtämään, että kaikki tulee viime kädessä Jumalalta. Siksi saamme pyytää häneltä kaikkea tarvitsemaamme, niin ruokaa, asuntoa, työtä, ystäviä kuin virkistyksen hetkiäkin.

      Rukouksen monikkomuoto "anna meille" muistuttaa minua siitä, että itseni lisäksi kannan Jumalani eteen myös toisten ihmisten tarpeet, kuten sairaudet, ihmissuhdeongelmat ja työttömyyden. Kun on aluksi katsonut maailmaa Jumalan antamien silmälasien lävitse, ei minun rukouksessanikaan voi olla kysymys vain minusta ja minun asioistani.

      Nelinkertaisen seppeleen avulla muistamme kiittää Jumalaa, että hän tahtoo antaa meille myös ajallista hyvää. Hän on luonut meille ruumiin, jonka tarpeista hän kantaa huolta.

      Jokapäiväisen leivän pyytäminen muistuttaa minua myös synnistäni. Vaikka rukoilen elämän tarpeita meille, usein käy niin, että pidän sitä, mitä olen saanut omanani. Rukoilen kyllä ensin taivaalliselta Isältäni: "Anna meille", mutta kun Isä on vastannut antamalla mitä olen tarvinnut, se mitä pyysin "meille" onkin muuttunut sellaiseksi, josta käytän nimitystä "minun".

      On helppoa rukoilla Isältä: "Anna meille" mutta kuinka vaikeaa onkaan pitää yhteisenä sitä hyvää, jonka Isä on antanut juuri minulle! Ja vastaavasti kuinka helppoa onkaan ryhtyä ajattelemaan, että se omaisuus, koulutus, terveys tai vaikkapa aika, jonka Jumala on minulle antanut, myös kuuluu minulle. Ja kuitenkin Jeesus opetti rukoilemaan: "Anna meille meidän jokapäiväinen leipämme".

      Neljänneksi minun onkin syytä rukoilla, että jatkossa osaisin paremmin jakaa myös muille sitä, mitä itse olen ensin saanut.

    • näkymätön ninni
    • näkymätön ninni

      "Ja anna meille meidän syntimme anteeksi, niin kuin mekin anteeksi annamme niille, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet."

      Rukous opettaa Jumalasta, että hän tietää hyvin, millaisia me olemme. Hän tietää ja tuntee että haluamme ajatella omia tarpeitamme ennen lähimmäistemme parasta. Hän on tietoinen myös tapipumuksestamme nostaa omat valintamme hänen tahtonsa edelle. Samalla rukous opettaa, että Jumalan valtakunta on ateeksiannon todellisuutta. Hän tahtoo, että jaamme samaa anteeksiantoa, josta itse olemme osalliset, myös niille, jotka tekevät meille vääryyttä.

      Tästä rukouksessa on paljon aihetta kiittää. Jeesus rohkaisee meitä tulemaan synteinemme Isän luokse, joka tahtoo antaa meille meidän vääryytemme anteeksi. Tämä pyyntö on lohdullinen, koska minun ei tarvitse olla enempää kuin mitä olen. Saan luottavaisesti kertoa Isälleni, etten ole kyennyt tätä parempaan elämään.

      Kolmanneksi on jälleen kerran syytä kertoa Isälle, ettei elämäni ole todellakaan ollut hänen tahtonsa mukaista. En ole rakastanut häntä yli kaiken enkä lähimmäistäni niinkuin itseäni. Siksi tarvitsen anteeksiantoa, jonka hän on Herrassa Jeesuksessa valmistanut myös minulle.

      Neljänneksi on aihetta rukoilla, että hyvä Jumala antaisi minulle voimaa ja halua etsiä vastaisuudessa paremmin lähimmäisteni hyvää ja Jumalan tahdon toteutumista elämässän. (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

    • näkymätön ninni

      "Äläkä saata meitä kiusaukseen,"

      Rukous kertoo Jeesuksen suuresta realistisuudesta. Hän ei suinkaan kuvittele, että hänen seuraajiensa elämä tässä maailmassa olisi helppoa. Hän tietää, että joudumme monenlaisiin koettelemuksiin. Rukouksessa pyydämme, ettei vaikea elämäntilanne, johon olemme joutuneet, veisi meitä eroon Jumalasta. Rukouksesta opimme, että Jumala tahtoo varjella meitä tämän maailman keskellä pysymään Hänen yhteydessään.

      Jälleen kerran meillä on aihetta kiittää. Jumala ei tahdo kiusausten ja koettelemusten, joita tässä maailmassa tulee vastaamme, koituvan meidän tuhoksemme, vaan hän tahtoo meidän selviävän niistä. Koetuksen kestäminen merkitsee lisääntynyttä rohkeamielisyyttä mennä eteenpäin.

      Tiedän kuitenkin, että aina en ole kiusauksissa pysynyt vahvana, vaan usein olen langennut uskomaan kiusaajan kuiskutuksia. Sen kaiken saan tunnustaa rakastavalle Isälleni, ja niin tehdessäni myös rukoilen, että Isä vahvistaisi minua jatkossa kestämään paremmin erilaisia koettelemuksia, joihin joudun.
      (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

    • näkymätön ninni

      "Vaan päästä meidät pahasta."

      Rukouksen lopuksi Jeesus kertoo pahan ja paholaisen todellisuudesta. Syytä on huomata, että paholaisen toiminnasta puhutaan vasta tässä vaiheessa. Näin opimme, ettei kristityn ajattelussa pahalla, kiusauksilla eikä edes synneillä ole ensimmäistä sijaa. Kaikkein enimmäiseksi huomiomme kiinnittyy Jumalaan ja Hänen suuruuteensa.

      Nelinkertaisen seppeleen mukaisesti kiitämme Jumalaa siitä, että Hän on jo voittanut pahan vallan ja tahtoo siksi rohkaista meitä rukoilemaan omaan elämäämme samaa vapautusta.

      Isä meidän -rukous on edellä opettanut meitä näkemään, kuinka paljon pimeyttä elämässämme on edelleenkin. Siksi tässä vaiheessa tunnustan, että usein olen toiminut paholaisen houkutusten mukaisesti ja siten edistänyt puheillani, asenteillani ja teoillani hänen asiaansa. Sitä kaikkea pyydän anteeksi Vapahtajani, Jeesuksen Kristuksen, tähden

      Neljänneksi rukoilen, että jatkossa elämäni olisi toisenlaista. Olen edellä oppinut, että kaikesta pahasta varjeltumiseen liittyy se, että pidämme elämässämme Jumalan niemä pyhänä. Myös hänen valtakuntansa on tultava keskuuteemme, ja samaan viittaa myös hänen tahtonsa toteutuminen. Isältä otamme vastaan myös kaiken sen, mitä elämiseen tarvitsemme ja hän on valmistanut myös syntiemme anteeksiantamuksen. Hän varjelee meitä synnistä ja kaikesta muustakin, mikä tuottaa meille tuskaa ja on meille vahingoksi.

      Siksi pyydän, että taivaallinen Isä vapauttaisi niin minut kuin muutkin Jeesuksen omat kaikesta pahasta, koskipa se ruumistamme, sieluamme tai vaikkapa sitä omaisuutta, jota Jumala on uskonut hoitoomme. Ajattelen myös ikuista kohtaloani, ja rukoilen, että Jumala ottaisi myös minut lopulta luokseen taivaaseen, jossa millään pahan ilmenemismuodolla ei ole sijaa. Ei edes minun kauttani.

      Seitsemännen rukouksen jälkeen Isä meidän -rukous päättyy vielä muistutukseen, kenellä on valta ja kunnia tässä maailmankaikkeudessa. (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

    • näkymätön ninni

      "Sillä Sinun on valtakunta ja voima ja kunnia iankaikkisesti. Aamen."

      Rukouksen päätössanat vahvistavat sitä, mistä pyynnöissäkin on ollut kysymys: Taivaan Isältä, jonka puoleen hänen lapsensa saa turvallisesti kääntyä, on kaikki valta. Rukoilijan ei tarvitse jäädä epävarmuuden valtaan. Lapsi on tuonut Isän eteen koko elämänsä ja saa jäädä hänen turvalliseen hoitoonsa.

      Jeesuksen opettamin sanoin rukoiltuaan lapsi voi olla varma, että Isä on kuullut hänen rukouksensa.

      Totisesti nii on. Sitä Aamen tarkoittaa.

      (Jukka Norvanto: Tahtoisin rukoilla: Isä meidän)

    • näkymätön ninni

      Isä meidän -rukous

      Isä meidän, joka olet taivaissa.
      Pyhitetty olkoon sinun nimesi.
      Tulkoon sinun valtakuntasi.
      Tapahtukoon sinun tahtosi,
      myös maan päällä niin kuin taivaassa.
      Anna meille tänä päivänä
      meidän jokapäiväinen leipämme.
      Ja anna meille meidän syntimme anteeksi,
      niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
      jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.
      Äläkä saata meitä kiusaukseen,
      vaan päästä meidät pahasta.
      Sillä sinun on valtakunta
      ja voima ja kunnia iankaikkisesti.
      Aamen.

      (Matt. 6:9–13; Luuk. 11:2–4)

      • näkymätön ninni

    • sinettisormus1

      Totisesti, niin se on, iankaikkisesti, Aamen! Kiitos ninni siskoni. :) Siunattu olet Herran nimeen!

      • näkymätön ninni

        Suuresti olet siunattu rakas siskoni sinettisormus1.

        Nyt on käsi puuduksissa paljosta kirjoittamisesta, joten vetäydyn hetkeksi arkisiin puuhiin. ;)

        Siunausta ja Varjelusta kaikille palstalla oleville!


    • sinettisormus1

      Huomenta rakas siskoni, ninni. Oikein teet, kun jätät kommentoimatta sen mikä ei ole rakentavaa. Meitä on vuosia täällä nöyryytetty, mutta sitä vahvemmiksi timanteiksi tulemme. Aikanaan sai yksin armosta tuntea tuota turhuutta, mikä ei johtanut, eikä johda tänäänkään mihinkään, vaikka rautalangasta vääntäisi. Mutta annetaan heille anteeksi, jotka ovat meitä vastaan rikkoneet, että mekin saamme anteeksi, sillä samalla mitalla jota itse olemme elämämme aikana käyttäneet. Miksi joidenkin täytyy kaikki kaunis tahrata ja liata, miksei he halua sitä samaa hyvää, miksi heidän sydämensä ovat niin kylmät, ylpeyttä täynnä. Koska heitä puuttuu jotain oleellista sydämestä ja se on rakkaus, eikä mikä tahansa rakkaus, vaan Jeesuksen rakkaus ja Pyhä Henki. Sinulla on ninni tuo rakkaus. Kiitos ja Kunnia Herralle, rakkaasta siskostani ninnistä. Katso ninni vain voittajaan, vaikka ympärillä tapahtuu mitä. Herran Rauhaa ja Siunausta sinulle!

      https://www.youtube.com/watch?v=J4xM9QB2HS0

      • Kaunista on

    • sinettisormus1

      Anteeksi anto on joskus todella vaikeaa, mutta se kannattaa. Anteeksiantamattomuus tekee meistä katkeria ja sielumme levottomaksi. Niin kuin Isä meidän rukouksessa sanotaan:

      Anna meille meidän syntimme anteeksi,
      niin kuin mekin anteeksi annamme niille,
      jotka ovat meitä vastaan rikkoneet.

      Anteeksianto auttaa, se helpottaa. Anteeksianto saa mielemme rauhoittumaan ja on parantava voima. Anteeksianto on kristityille suuri ja tärkeä voima. Anteeksianto ei tarkoita, että unohtaisimme meitä kohtaan tehdyn vääryyden vaan se aloittaa prosessin jonka avulla ehkä joskus pääsemme asiasta yli, ehkä unohdamme sen ja ehkä pystymme rakentamaan luottamuksemme uudelleen. Minullekkin anteeksianto on vaikeaa.. mutta kun vähän aikaa olen asiaa pohdiskellut, totean näin: Vihan pito on toisen tuomitsemista – kuka minä olen ketään tuomitsemaan? Ei ole minun tehtäväni tuomita toisia, tuomitkoon Jumala, Kuka itsensä maan päällä korottaa se taivaassa alennetaan.

      Näin Raamattu puhuu anteeksiannosta:

      Matt. 18: 21-22
      Silloin Pietari tuli Jeesuksen luo ja sanoi:
      Herra, jos veljeni yhä uudestaan tekee väärin minua kohtaan,
      niin kuinka monta kertaa minun on annettava hänelle anteeksi?
      Peräti seitsemän kertaako?
      Ei seitsemän, vaan seitsemänkymmentäseitsemän kertaa. Vastasi Jeesus.

      Mark. 11:25-26
      Ja kun te seisotte rukoilemassa,
      antakaa anteeksi kaikki mitä teillä on jotakuta vastaan.
      Silloin myös teidän Isänne, joka on taivaassa,
      antaa teille rikkomuksenne anteeksi.
      Jos ette anna anteeksi, ei teidän taivaallinen Isännekään
      anna anteeksi teidän rikkomuksianne.

      Anteeksianto saa teidät pysymään maltillisena ja tyynenä vaikeuksien kohdatessa meitä.

      No, entä kosto sitten? Varmaan osaattekin jo päätellä ettei se ole suotavaa. Koston ajattelu ja kostonhimo saa meidät nopeasti valtaansa ja meistä tuntuu, että meillä on siihen oikeus, että meillä muka on oikeus satuttaa toista niinkuin hän on satuttanut minua. Mutta tällöin otamme oikeuden omiin käsiimme – ei kosto ole meitä varten, meidän pitää rakastaa lähimmäisiämme ja lähimmäisiin kuuluvat myös vihamiehemme. Olkaamme armollisia toinen toisellemme niinkuin Jumala on meille armollinen. Raamattu puhuu kostosta näillä sanoilla:

      Matt. 5:43-48

      Teille on opetettu: Rakasta lähimmäistäsi ja vihaa vihamiestäsi.
      Mutta minä sanon teille: Rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa
      vainoojienne puolesta, jotta olisitte taivaallisen Isänne lapsia.
      Hän antaa aurinkonsa nousta niin hyville kuin pahoille
      ja lähettää sateen niin hurskaille kuin jumalattomille.
      Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä,
      minkä palkan te siitä saatte?
      Eivätkö publikaanitkin tee niin?
      Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on?
      Eivätkö pakanatkin tee niin?
      Olkaa siis täydellisiä, niin kuin teidän taivaallinen Isänne on täydellinen.

      Olkaa siis armolliset toinen toisillenne, rakastakaa lähimmäisiänne ja vihamiehiänne niinkuin itseänne.

    • sinettisormus1

      Ja vielä minä osoitan teille tien, verrattoman tien. Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä, mutta minulla ei olisi rakkautta, olisin minä vain helisevä vaski tai kilisevä kulkunen. Ja vaikka minulla olisi profetoimisen lahja ja minä tietäisin kaikki salaisuudet ja kaiken tiedon, ja vaikka minulla olisi kaikki usko, niin että voisin vuoria siirtää, mutta minulla ei olisi rakkautta, en minä mitään olisi. Ja vaikka minä jakelisin kaiken omaisuuteni köyhäin ravinnoksi, ja vaikka antaisin ruumiini poltettavaksi, mutta minulla ei olisi rakkautta, ei se minua mitään hyödyttäisi. ” 1 Kor. 11:31-12:3

    • sinettisormus1
    • näkymätön ninni

      Kiitos Herralle Jeesukselle sinusta rakas sisareni Sinettisormus1! :)

      Kiitos erityisesti tästä vahvistuksesta:
      "Oikein teet, kun jätät kommentoimatta sen mikä ei ole rakentavaa."
      Koska näin koin Herran minulle puhuvan!

      Rauha on edelleen sydämessä kaikesta huolimatta, ja siitä kuuluu kiitos Herralle Jeesukselle Kristukselle. Mutta sääliksi käy noita ikuisia epäilijöitä. Ja suuri kysymys Miksi???

      Hyvin kirjoitit tämänkin rakas sisareni sinetti:

      Miksi joidenkin täytyy kaikki kaunis tahrata ja liata, miksei he halua sitä samaa hyvää, miksi heidän sydämensä ovat niin kylmät, ylpeyttä täynnä. Koska heitä puuttuu jotain oleellista sydämestä ja se on rakkaus, eikä mikä tahansa rakkaus, vaan Jeesuksen rakkaus ja Pyhä Henki.

      Laitan tähän vahvistukseksi kaikille vielä Sanan paikkaa Raamatusta:

      Roomalaiskirje 12

      1 Niin minä Jumalan armahtavan laupeuden kautta kehoitan teitä, veljet, antamaan ruumiinne eläväksi, pyhäksi, Jumalalle otolliseksi uhriksi; tämä on teidän järjellinen jumalanpalveluksenne.
      2 Älkääkä mukautuko tämän maailmanajan mukaan, vaan muuttukaa mielenne uudistuksen kautta, tutkiaksenne, mikä on Jumalan tahto, mikä hyvää ja otollista ja täydellistä.
      3 Sillä sen armon kautta, mikä minulle on annettu, minä sanon teille jokaiselle, ettei tule ajatella itsestänsä enempää, kuin ajatella sopii, vaan ajatella kohtuullisesti, sen uskonmäärän mukaan, minkä Jumala on kullekin suonut.
      4 Sillä niinkuin meillä yhdessä ruumiissa on monta jäsentä, mutta kaikilla jäsenillä ei ole sama tehtävä,
      5 niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä;
      6 ja meillä on erilaisia armolahjoja sen armon mukaan, mikä meille on annettu; jos jollakin on profetoimisen lahja, käyttäköön sitä sen mukaan, kuin hänellä uskoa on;
      7 Jos virka, pitäköön virastaan vaarin; jos joku opettaa, olkoon uskollinen opettamisessaan;
      8 jos kehoittaa, niin kehoittamisessaan; joka antaa, antakoon vakaasta sydämestä; joka on johtaja, johtakoon toimellisesti; joka laupeutta harjoittaa, tehköön sen iloiten.
      9 Olkoon rakkaus vilpitön, kammokaa pahaa, riippukaa hyvässä kiinni.
      10 Olkaa veljellisessä rakkaudessa helläsydämiset toisianne kohtaan; toinen toisenne kunnioittamisessa kilpailkaa keskenänne.
      11 Älkää harrastuksessanne olko veltot; olkaa hengessä palavat; palvelkaa Herraa.
      12 Olkaa toivossa iloiset, ahdistuksessa kärsivälliset, rukouksessa kestävät.
      13 Pitäkää pyhien tarpeet ominanne; harrastakaa vieraanvaraisuutta.
      14 Siunatkaa vainoojianne, siunatkaa, älkääkä kirotko.
      15 Iloitkaa iloitsevien kanssa, itkekää itkevien kanssa.
      16 Olkaa keskenänne yksimieliset. Älkää korkeita mielitelkö, vaan tyytykää alhaisiin oloihin. Älkää olko itsemielestänne viisaita.
      17 Älkää kenellekään pahaa pahalla kostako. Ahkeroikaa sitä, mikä on hyvää kaikkien ihmisten edessä.
      18 Jos mahdollista on ja mikäli teistä riippuu, eläkää rauhassa kaikkien ihmisten kanssa.
      19 Älkää itse kostako, rakkaani, vaan antakaa sijaa Jumalan vihalle, sillä kirjoitettu on: "Minun on kosto, minä olen maksava, sanoo Herra".
      20 Vaan "jos vihamiehelläsi on nälkä, ruoki häntä, jos hänellä on jano, juota häntä, sillä näin tehden sinä kokoat tulisia hiiliä hänen päänsä päälle".
      21 Älä anna pahan itseäsi voittaa, vaan voita sinä paha hyvällä.

      • sinettisormus1

        Aamen, totisesti se on juuri näin, tätä olen usein toistanut sanoessani: Älkää tuomitko vaan jättäkää se jumalan tehtäväksi, me emme voi astua Jumalan saappisiin, niin juuri tuossa sanassa meitä ohjeistetaan.


    • näkymätön ninni

      1.
      Sinä, Jeesus, ymmärrät parhaiten,
      kun katsot sydämeen,
      miten pelkään, valoa väistelen
      ja kaipaan pyhyyteen.
      Anna anteeksi, pese puhtaaksi,
      tee uudeksi kokonaan.
      Minä tahdon kuunnella ääntäsi,
      se kutsuu seuraamaan.

      2.
      Sinä, Jeesus, Mestari hiljainen,
      et vaatimuksiin vie.
      Tulet vastaan seuraasi pyytäen
      ja itse olet tie.
      Enkä leipää, laukkua, sauvaakaan
      saa turvaksi matkalle.
      Otan yhden askelen kerrallaan
      ja pääsen perille.

      3.
      Sinä, Jeesus, vallasta riisuuduit
      ja suostuit nöyryyteen.
      Isän tahdon täyttäen antauduit
      maan kaikkeen köyhyyteen.
      Sido, Jeesus, nyt minut itseesi,
      suo usko ja rakkaus!
      Ota kaikki voimani käyttöösi,
      luo matkaan tarkoitus.

      https://www.youtube.com/watch?v=Q5baseJ80oo

    • Siunaten

      Ihana ketju. Tässä riittääkin lukemista kun joku eksyy palstalle ns. vahingossakin.

    • Hyvää tekee

      Kiitos Ninnille.

    • näkymätön ninni
    • Inhottava realisti

      Jassoo, "ninni"... Näin sitä asioita alkaa ymmärtää, kun palstaa seurailee.

      Et ehdi keskustelemaan kanssani, mutta aikaa riittää siihen, että nostelet tänne eri nikeillä näitä Vähäsarjan saarnoja?

      Ei sitä "kristitty" taida muuta ehtiäkään, kun aika menee multinikkeilyssä.

      • näkymätön ninni

        Noin kovastiko sinua harmitta, kun en halua vastata kysymyksiisi?

        Sinä olet kyllä minulle hyvin rakas, vaikka näkemyksemme poikkeavatkin toisistaan erittäin paljon. Mutta Jeesukselle sinä olet vieläkin rakkaampi, muista se!!!

        En kyllä nyt ihan ymmärtänyt mitä tarkoitit tuolla eri nikeillä??? Samaa "näkymätöntä ninniä" olen käyttänyt koko ajan. Ja Juha Vähäsarjalla on uskoa rakentavaa tekstiä, sen tähden nostelen hänen saarnojaan tänne.

        Ja mitä tulee tuohon multinikkeilyyn, jos nyt termin oikein ymmärrän, niin olen aina käyttänyt samaa nikkiä: näkymätön ninni. Eilen en ollut täällä netti-maailmassa ollenkaan, ja nyt tarkoituksena oli laittaa vain nuo kolme Juha Vähäsarjan tekstiä tänne. Loppupäiväksi on muita suunnitelmia. Käyn jos ehdin.

        Älä turhaan käytä aikaasi minun seuraamiseeni, lähde seuraamaan Jeesusta Kristusta ja katso Häneen. Älä ihmeessä minuun!!! :)


      • Inhottava realisti
        näkymätön ninni kirjoitti:

        Noin kovastiko sinua harmitta, kun en halua vastata kysymyksiisi?

        Sinä olet kyllä minulle hyvin rakas, vaikka näkemyksemme poikkeavatkin toisistaan erittäin paljon. Mutta Jeesukselle sinä olet vieläkin rakkaampi, muista se!!!

        En kyllä nyt ihan ymmärtänyt mitä tarkoitit tuolla eri nikeillä??? Samaa "näkymätöntä ninniä" olen käyttänyt koko ajan. Ja Juha Vähäsarjalla on uskoa rakentavaa tekstiä, sen tähden nostelen hänen saarnojaan tänne.

        Ja mitä tulee tuohon multinikkeilyyn, jos nyt termin oikein ymmärrän, niin olen aina käyttänyt samaa nikkiä: näkymätön ninni. Eilen en ollut täällä netti-maailmassa ollenkaan, ja nyt tarkoituksena oli laittaa vain nuo kolme Juha Vähäsarjan tekstiä tänne. Loppupäiväksi on muita suunnitelmia. Käyn jos ehdin.

        Älä turhaan käytä aikaasi minun seuraamiseeni, lähde seuraamaan Jeesusta Kristusta ja katso Häneen. Älä ihmeessä minuun!!! :)

        Ei minua harmita. Enemmänkin huvittaa tämä touhu täällä. Tuntuu, että ainoa järkevä toimi taitaisi olla taas lopettaa koko touhun seurailu ja kirjoittaminen.

        Vähäsarjan tekstejä tänne on noussut aikaisemminkin. Toisten tekstien tänne nosteleminen ei ole vähäisessäkään määrin keskustelua. Sen enemmän keskustelua ei ole myöskään Youtube-linkkien laittaminen tänne.

        Multinikkeily täällä on noussut sellaisiin sfääreihin ettei täällä oikeastaan voi sanoa enää keskustelua olevan.

        Olettaisin sinun ymmärtävän keskustelun ja uskon nostattamisen erot?

        Siitä minulla ei ole pienintäkään epäilystä, harrastatko multinikkeilyä vaiko et.


    • kesää kohti

      Kiitos ninni aloituksesta. Se on ihana:)
      Huolinemme ja murheinemme unohdamme helposti pienen lapsen jolle isä ja äiti ovat kuitenkin maailman rakkaimpia.

      YÖ JOUTUU

      Hyvä Jumala taasen on ilta
      yö joutuu ja nukutaan.

      Surut lievitä vanhemmilta
      ovat joskus he murheissaan.

      Kotieläimet läävässä makaa
      nuo lempeät, kiltit niin
      hyvä Jumala tähtien takaa
      katso niidenkin vuoteisiin.
      Koko maailman kansoja siunaa.
      Uni rauhaisa kaikille suo.

      (Pikku Leenan iltarukous, Helli Hannula)

    • Amen

      Kiitämme taivaan Isää tästäkin päivästä. Samoin hänen lapsiaan, joita ketjuun kirjoittanut viestejään.
      Olkaa siunattuja kaikki Jumalan lapset.

    • näkymätön ninni

      Kiitos Kesää kohti ja Amen ja kaikki te muut Jeesuksen omat, jotka jaksatte täälläkin olla ja toisia tukea!!! Olette ihania.

      Tuo on niin totisinta totta mitä kirjoiti kesää kohti!!!

      Meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen armo olkoon teidän kaikkien kanssa siskot ja veljet.

    • näkymätön ninni

      Ja kun seisotte rukoilemassa, antakaa anteeksi kaikki mitä teillä on jotakuta vastaan. Silloin myös teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa teille rikkomuksenne anteeksi. Mark. 11:25

      Anteeksiantaminen on Jumalan valtakunnan elämä ja perusta. Jumala on antanut meille meidän pohjattomat syntimme ja syvän syyllisyytemme anteeki viimeistä myöten.

      Annettuaan anteeksi hän ei enää koskaan muistele syntejämme eikä kaivele niitä esiin. Mikä on annettu anteeksi, se on poissa, niin kuin sitä ei olisi ollutkaan.

      Kun me olemme saaneet omat syntimme anteeksi, on meidän armahdettava toisia. Jos emme anna anteeksi, emme ole vielä oivaltaneet omaa syntisyyttämme emmekä Jumalan armoa, vaan elämme edelleen pimeässä.

      Anteeksiantava tai anteeksiantamaton mieli on kirkas kuva omasta uskosta tai sen puutteesta. (Lähde. Juha Vähäsarja; Lupaus kantaa)

      Toivotan kaikille Jeesuksen Kristuksen antamaa Rauhaa ja Armoa sydämeen!
      Ja loistakoon Jeesuksen Kristuksen Rakkaus tänä jouluna kaikkien meidän sydämissämme!

      Hyvää Joulua kaikille tasapuolisesti! T:Ninni

    • rauhaisaa joulua

      Nosto ohi palstaterroristien.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe