Ei tunnu missään

myykkeli

Minä käyn salilla 2-3 krt/vko, teen pt:n tekemällä yksijakoisella ohjelmalla. Teen aina niin isoilla painoilla kuin jaksan. Hiki vähän virtaa. Mikään paikka ei koskaan "huuda hoosiannaa". Noin puoli tuntia treenin jälkeen ei enää tunnu miltään. Ei hyvältä eikä pahalta. Proteiinia syön liian vähän.

Mistähän moinen voisi johtua? Tätä ohjelmaa olen nyt tehnyt kuukauden, uusi ohjelma on tarkoitus tehdä tammikuussa. Mitään varsinaista tavoitetta ei ole, tarkoitus on vain pysyä kunnossa.

15

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • raw

      Tee ohjelma loppuun ja tammikuussa kysy pt:ltä samalla kun teette uuden ohjelman:) kuukausi on kuitenkin aika lyhyt aika ja varsinkin jos olet vasta aloittanut kuntosali harrastuksen.

    • myykkeli

      raw, sen kivunhan pitäisi vissiin tulla aloittaessa? taikuri78, koitan kyllä tuota, vaikken ihan kohderyhmään kuulukaan, olen lihavahko nainen. Jatkan yritystä!

      • raw

        Kyllähän se pitäs siel lihaksessa tuntua mitä treenataan. Eli sillä hetkellä kun treenaat ja sit se on "jumissa" pari seuraavaa päivää. Mut tosiaan jos sul on pt niin suosittelisin keskustelemaan hänen kanssaan ja esim. Kävisitte treenin läpi ihan liike, liikkeeltä ja perehtyisitte että liikkeet tehdään oikein, vastukset ovat oikeat. Joku tavoite olisi myös hyvä olla, koska se motivoi vaatimaan itseltään enemmän...:)


    • 4uehb

      > Teen aina niin isoilla painoilla kuin jaksan... Mikään paikka ei koskaan "huuda hoosiannaa". Noin puoli tuntia treenin jälkeen ei enää tunnu miltään. Ei hyvältä eikä pahalta...Mistähän moinen voisi johtua?

      Monissa liikkeissä rajoittavaksi muodostuu jokin tietty kohta, jossa liikevoima on heikoimmillaan. Jos suhde suurin liikevoima/pienin liikevoima on suuri, niin maksimikuorma, jolla liikkeen saa läpi, on melko pieni liikeradan muilla osuuksilla kuin heikoimmassa kohdassa. Eli lihastyö kokonaisuudessaan jää vähäiseksi. Tällöin ei muodostu aineenvaihduntakuormaa eli lihas ei hapotu. Myöskin hermostollinen ja mekaaninen kuormitus jää pieneksi. Minulla on tällainen tilanne kyykyssä, jossa mitään ei oikeastaan tapahdu, jos teen sitä kuormalla, jolla pääsen alas asti. Pienillä kuormilla pumppailu ei myöskään ole kovin hyödyllistä minulle, ei voiman eikä hypertrofian suhteen. Selvästi hyödyllisempää näyttäisi olevan tehdä isolla kuormalla vajaita toistoja ja pienellä kuormalla täysiä toistoja. Nimenomaan tässä järjestyksessä, jossa iso kuorma kääntää hermoston gainit täysille, mitä voi sitten hyödyntää pienillä kuormilla tehdessä. No, tämä oli tämmöinen oma teoriani, ei mitenkään loppuun asti mietitty.

      • -.,.-

        "Teen aina niin isoilla painoilla kuin jaksan"-tämä kohta pamahti, kuin nyrkki silmään.
        Yleensä aloittelijoiden näkee riuhtovan aivan liian isoilla painoilla ja tekniikka sen mukaista. Et ole ensimmäinen, joka kyselee samasta asiasta. Jos mahdollista pyydä pt:tä mukaan treeniin.
        Ainakin 2/3 painoista pois ja paljon rauhallisia toistoja. Ylisuurilla painoilla pistät vain paikat p@skaksi.


      • Waldemar Hagert

        Samma här!
        Toistojen määrää, kuormitusta, liikkeitä, otteita, liikeratojen laajuuksia, sarjojen määriä, palautuksen kestoja, suorituskärjedtystä , suoritusnopeutta jne kannattaa vaihdella "adaptoitumisen" välttämiseksi ja uusien ärdykkeiden saamiseksi kropalle/ lihaksille


    • myykkeli

      Kiitoksia viesteistä! Aloitin pienemmillä painoilla, ja nostin niitä vähän kerrallaan. Nyt ne tuntuisivat olevan "tapissa", mutta taidan niitä nyt sitten vähän vähentää toistaiseksi. Toistoja on 2*15 lähes joka liikkeessä. Lisäksi olen pitänyt taulukkoa painoista, joten siinä on helppo ottaa vähän takaisin. Mutta jatketaan yritystä:)

    • 6+4

      Toinen vaihtoehto on, että et oikeasti tee riittävän isoilla painoilla, vaikka niin luuletkin. Monesti on nähty, että kun täysin liikuntaa harrastamaton henkilö alkaa treenaamaan, ei vain tiedä rajojaan. Se että vähän lihaksissa tuntuu jotain, voi pään sisällä muuntua ajatukseksi siitä että tehdään maksimipainoilla. Kannattaa siis kokeilla niitä rajojaan, lisätä painoja siihen asti kun liike ei ihan oikeasti onnistu enää. Eihän niitä rajojaan voi tietää jos ei ole ikinä kokeillut.

      • raw

        Juuri tämän takia se pt on siinä vieressä seuraamassa. Liike tehdään oikein ja tsemppaamassa...


      • raivotoisto

        Mielestäni liikaa ihannoidaan kovaa treeniä jonka jälkeen paikat on paskana puoli viikkoa. Paljon terveempää treenausta tehdä itselleen raskaita liikkeitä puhtaasti niin, että puolen tunnin päästä tai viimeistään seuraavana päivänä voisi ottaa uudestaan. Kuinka moni raivolla paikkansa rikki treenaavista on terveenä vielä kymmenen vuoden jälkeen? Raivotoistollekin on paikkansa, mutta se ei ole tavallisen terveys/kuntohakuisen ihmisen peruslihaskuntoharjoittelussa.


      • raw
        raivotoisto kirjoitti:

        Mielestäni liikaa ihannoidaan kovaa treeniä jonka jälkeen paikat on paskana puoli viikkoa. Paljon terveempää treenausta tehdä itselleen raskaita liikkeitä puhtaasti niin, että puolen tunnin päästä tai viimeistään seuraavana päivänä voisi ottaa uudestaan. Kuinka moni raivolla paikkansa rikki treenaavista on terveenä vielä kymmenen vuoden jälkeen? Raivotoistollekin on paikkansa, mutta se ei ole tavallisen terveys/kuntohakuisen ihmisen peruslihaskuntoharjoittelussa.

        Kroppa ajetaan siihen treeniin sisään. Eli progressiivisesti lisätään rasitusta joka viikko. Samoin kovien treeni viikkojen jälkeen pitää ottaa kevyempiä viikkoja... Niitä taju pois ja oksu treenejä ei vedetä koskaan kylmiltään. Olen itse treenannut liki 20vuotta ja kaikki paikat kunnossa:)


      • 6+15

        Molempia.


    • myykkeli

      No nyt tuntuu. Kokeilin vähän teidän ohjeita salilla, ja lisäsin painoja jalkaprässiin (istuvilteen) ja askelkyykkyihin. Nyt tuntuu vähän jaloissa, ihan normaalisti pystyy liikkumaan. Sitten taas vähensin sivutaivutuksissa ja ylätaljassa, ne on olleet sellaiset vähän hankalammat liikkeet. Toistot pidin samassa. Ja kun siinä tehdessäni kuulostelin vähän tarkemmin tuntemuksiani, ja ajattelin että kaikkia muita paitsi vatsoja olisin vielä pystynyt muutaman tekemään. Kyllä tämä tästä.

      Vanhaa pt:tä en oikein voi näillä asioilla enää vaivata, kun vaihdoin salia ja se vanha pt oli siellä vanhalla salilla töissä. Alkuvuodesta olen ajatellut tilata netistä uuden ohjelman.

      Mutta jatketaan. Kiitos neuvoista!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1903
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1476
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      13
      1384
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe