MIksi eri tulkintoja?

Jambra

Jos meillä uskovilla on Pyhä Henki , joka opastaa kaikkeen totuuteen ja avaa kirjoituksia , niin miksi meillä on niin suuri määrä tulkintoja eri keskeisistä Raamatun paikoista ja opetuksista?

Näitä asioita joista uudestisyntyneet jo vuosia uskossa olleet ovat erimieltä on kaste, kerranpelastettu aina pelastettu, mikä on syntiä, kuka pelastuu, saako nainen opettaa seurakunnassa jne. jne.

Nuo siis vain esimerkkejä mutta näitä on kymmeniä ellei satoja, miksi Pyhä Henki ei avaa näitä meille samalla lailla niin että meillä olisi totuus ja voisimme olla samanmielisiä?

Myöskään kukaan ei oikeasti puhu millään kielillä, vaan keksivät päästänsä koko jutun, on todella noloa ja minua hävettää kun aikuiset ihmiset hokevat omia kieliään seurakunnassa, hävetkää ja lopettakaa hokeminen .

" Dari diri diri daa , santi diri santo dari santo sitä ja diri santo tätä" mitä ihmeen hölynpölyä tämä on? Tuommoiset hokemat ovat itsekeksittyä höpöä, ja kaikki sen huomaavat eikö teitä hävetä?

Eli kysymys selkeästi: MIksi on eri tulkintoja vaikka ihmiset ovat olleet vuosia uskossa ja silti heillä eri tulkinnat, miksi ihmiset esittävät armolahjoja? Kiitos

28

57

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se on

      Sanakin sanoo, että tietomme on vajavaista, eli siinä vastaus.

    • vain usko

      Onko pyhähenki luonut jotain konkreettista.

      Kuvittelen ehkä, pyhähenki on näkymätön joka paikassa, melikuvissa, mistä tiedät varmasti se on olemassa, ei ole mitään todistetta vain usko.

      • Jambra

        Eli leikitään että sait jonkun sanoman ja leikitään että nyt sinun pitäisi tehdä näin kun musta tuntuu että Pyhä Henki sanoi?

        Sitäkö se on uskovan elämä? Arvailua, esittämistä , musta tuntuu leikkiä?

        ....turhauttavaa.


    • Lihasta syntyneet lihalliset uskovaiset tulkitsevat hengellisiä asioita "lihan mukaan", mutta Jumalan hengestä syntyneet hengellise uskovat tulkitsevat Hengen mukaan:

      1.. Korinttolaiskirje 2
      12 "Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
      13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.
      14 Mutta luonnollinen ihminen ei ota vastaan sitä, mikä Jumalan Hengen on; sillä se on hänelle hullutus, eikä hän voi sitä ymmärtää, koska se on tutkisteltava hengellisesti.
      15 Hengellinen ihminen sitä vastoin tutkistelee kaiken, mutta häntä itseään ei kukaan kykene tutkistelemaan."

      • Jambra

        1.. Korinttolaiskirje 2
        12 "Mutta me emme ole saaneet maailman henkeä, vaan sen Hengen, joka on Jumalasta, että tietäisimme, mitä Jumala on meille lahjoittanut;
        13 ja siitä me myös puhumme, emme inhimillisen viisauden opettamilla sanoilla, vaan Hengen opettamilla, selittäen hengelliset hengellisesti.


        Miksi viisauden henki kertoo opettaja x:älle eri asian kuin opettaja y:lle? Selittäen hengelliset hengellisesti tuntuu tarkoittavat n minulle että selittäen Raamattua "kaanaan kielellä" ja siinä se henkisyys on että keksitään vain hengelliset termit asioille.


    • Jambra

      Eli mistä tunnistat mikä tulkinta on oikea ? JOs sinulla on kaksi hyvän todistuksen omaavaa uskovaa miestä, ja molemmat ovat tunnettuja sananopettajia ja heidän vaelluksensa on todistetusti tuottanut paljon hyvää hedelmää Jumalan valtakunnalle, ja kuitenkin he ovat täysin erimieltä monessa kohtaa, niin missä on vika?

      Ei kai molemmat ole lihallisia enää 30 vuoden palveluksen jälkeen? Ei kai kaikki voi olla lihallisia kun opettavat erilailla kun toiset?

      Eräs sanoi "Raamatukin sanoo että tietomme on vajavaista"

      Niimpä sanoo, mutta sanoo myös että Henki johdattaa kaikkeen totuuteen ja avaa tekstit, joten miksi se on aina vaan vajavaista? Jos tietomme on vajavaista niin keneen Raamatun opettajaan voi luottaa ? Eikö heidänkin tieto ole vajavaista ja täten heiollä ei ole oikeutta vaatia keneltäkään mitään eikä kertoa mitä Raamattu opettaa sillä heidän tieto on vajavaista?

      Sitten uskovat tekevät hengellistä väkivaltaa toisilleen ja vaativat ties mitä heiltä tai potkivat ulos yhteydestään, vaikka ovat vajavaisia ja tulkitsevat erilailla Raamattua ja eivät tiedä mitä opettavat? Miten Raamattuun voi luottaa tai Raamatun opettajiin kun kaikki opettaa erilailla ja tulkitsee eritavalla?

      Olen syvästi turhautunut, kenelläkään ei ole totuutta, mitä Raamatulla tekee jos siihen ei voi luottaa ja kaikki löytävät siitä eri asian ja saaranaavat ja opettavat eriasioita? Olen todella pahassa kriisissä nyt uskon elämäni kanssa.

      • Lightning Star

        Kysymys ei ole tiedon määrästä, vaan sen laadusta, mikä on sisäistä.


      • Jambra
        Lightning Star kirjoitti:

        Kysymys ei ole tiedon määrästä, vaan sen laadusta, mikä on sisäistä.

        voisitko tarkentaa? En ymmärrä?

        Haluatko sanoa, että ei koko Raamatun ilmoitusta tarvita vaan pelkästään pari pätkää jotka sisäistää ja muille opetuksille piut ja paut?


      • Lightning Star
        Jambra kirjoitti:

        voisitko tarkentaa? En ymmärrä?

        Haluatko sanoa, että ei koko Raamatun ilmoitusta tarvita vaan pelkästään pari pätkää jotka sisäistää ja muille opetuksille piut ja paut?

        Tarkoitan sitä, että kaikkea voi katsoa siitä käsin, miten toiset opettavat ja yrittää löytää muiden kautta sitä omaa ymmärrystänsä asiaan, tai voi löytää sisäisen uskon, joka on Hengessä.

        Se on Elämä, yhteys Isään. Se on kulkemista tässä ja nyt hetkessä, saaden sen tiedon mikä annetaan, sitä mitä ei vielä tiedä, sitä ei tiedä.

        Usko ei ole pelkkää "kirjatietoutta", vaan sisäistä Elämää.

        Jeesus on Jumalan ilmoitus, Jumalan lähettämä Sana ihmiskunnan keskelle. Siitä on hyvä lähteä.

        Kirjoitukset aukeavat sitä mukaa kuin aukeavat, ja siitäkään ei tarvitse huolta kantaa, eikä tarvitse itsessään vaivaa nähdä, jos joku toinen toisin näkee asian.

        Toki on erilaisia tulkintoja raamatusta ja sen sisällöstä, niitä on varmaan tuhansittain, satojatuhansia.

        Tärkeintä olisi löytää kuitenkin se usko, joka muuttaa sisimmän, jonka kautta sisäinen "minuus" korjaantuu ja jonka kautta voi rakastaa lähimmäisiä, sillä rakkaudella, joka on olevaa. Tärkeintä ei siis loppuviimein ole se, kuinka paljon tietää, vaan kuinka paljon rakastaa.


      • Minulla on eräiden opetuksista kokemusta yli 50 vuoden takaa, heidän opetuksista on jäänyt mieleeni erittäin paljon hyvää hengenmukaista opetusta, mutta myös samojen 'opettakjien' sellaista opetusta, joka on paljastunut minulle myöhemmin lihan mukaisekksi opetuksiksi heidän vajavaisuutensa tähden,Kuitenkin kokonaisuutena pidän heidän opetustaan rakentsvana ja hyödyllisenä.


      • Lightning Star
        ekivaari kirjoitti:

        Minulla on eräiden opetuksista kokemusta yli 50 vuoden takaa, heidän opetuksista on jäänyt mieleeni erittäin paljon hyvää hengenmukaista opetusta, mutta myös samojen 'opettakjien' sellaista opetusta, joka on paljastunut minulle myöhemmin lihan mukaisekksi opetuksiksi heidän vajavaisuutensa tähden,Kuitenkin kokonaisuutena pidän heidän opetustaan rakentsvana ja hyödyllisenä.

        Olen huomannut ekivaari, että sinulla on paljon elämänkokemusta, uskontiellä.

        Näen, että tuomassasi asiassa on sellainen ongelma... kun ihminen syö ihmisen kädestä, voi alkaakin syömään ruokaa joka ei ole sitä hyvää ja oikeaa, ja kaikki väärä aina harhauttaa ihmistä pois ja sairastuttaa.

        Toki ymmärrän, että vain hyvä tulee ottaa ja muu jättää pois. Mutta näen todellisen ongelman siinä, että syödään vääriä oppeja ja ajaudutaan sen vuoksi uskontiellä haaksirikkoon. Enkä tällä vastusta sitä, ettäkö ei voisi toisen ihmisen kautta saada jotain arvokastakin tietoa, joka todentuu oikeaksi, mutta se todentuu aina Hengessä, se on erilaista kuin se että summassa luotetaan jonkun toisen ihmisen vain tietävän paremmin koska on "opettaja tai julistaja" jne.. henkilökohtaisesti koen, että se joka voi tuoda hyvää esiin, voi olla ihan tavallinen ihmisen mittapuulla, ihmiset asettavat toinen toisiaan paremmuusjärjestykseen, missä on todellinen keskinäinen yhteys ja rakentuminen silloin, kun se on jostain korkealta alhaalle päin puhumista?

        Tärkeintä on kuitenkin loppuviimein se että kasvaa rakkaudessa, kuin se että kasvaa tiedon määrässä. Tieto jossa ei ole rakkautta, kasvattaa pöyhkeyttä ja piittaamattomuutta ja sitä tässä maailmassa on aivan liikaa, uskovien keskenkin toinen toistansa kohtaan.


    • uskolla

      Yksi syy on se, että uskovainen alkaa harjoittaa uskontoa.
      Tarkoitan sitä että uskovainen alkaa katsella että mitä pitäisi alkaa tehdä. Vaikuttimena on useimmiten se yhteisö jonka piiriin on joutunut.
      Tässä vaiheessa hän alkaa tulkita ja koska tulkitsijoina on eri ihmisiä erilaisuuttahan siitä syntyy.
      Toinen syy tai tilanne on se, kun uskova alkaa luopua ja määritellä asioita itse tarkoitushakuisesti esittäen: onko Jumala todella sanonut niin.

      Mutta kielilläpuhumisesta kerron sen että tiedän kaksi tapausta läheltä, missä henkilö on kotonansa Pyhän Hengen vaikutuksesta voimakkaasti alkanut puhua kielillä hänelle itsellensä ensimmäisen kerran. Minulle asia on selvä, että se ei ole ollut omatekoista. Eivät ole tavoitelleet eivätkä tienneetkään tavoitella tuota tilannetta. Muuten on ollut vaihe sellainen että ovat tarvinneet tämän.

      Tulkinnoista voimakkaimmin uskovaisia jakava yksittäinen asia taitaa olla kaste. Aivan turhaan jakava. Ja vielä niin että pata kattilaa soimaa.
      Laajempi jakaja kuin yksittäinen opinkappale on kirkko ja seurakuntanäkemys.

      Kun ihminen on uskossa ja nousee kiitellen päiväänsä uskon luottamuksen säilyttäen ja syö leipänsä riemulla ja sydämen yksinkertaisuudella tekee ne tehtävät mitkä luonnostaa pitää ja eteen tulee eikä etsiskele mitään ylimääräisiä suoritustarpeita. Siinä se, kristityn vaellus.

      • Jambra

        Kiitos, tässä vastauksessa oli järkeä ja ajatusta sekä omakohtaista todistusta.

        Niin usko vaihtuu uskonnoksi, usko vaihtuu teoiksi...ehkäpä.

        Saatanan alkuperäinen lausehan oli myös "Onko Jumala todella sanonut niin...?"

        Mutta en kysy samaa kysymystä uskon kyllä että Jumala sanoi (raamatussa) mutta en usko että kaikenmaailman opettajat ymmärtävät tulkinnoillaan mitä Jumala sanoi. Eli kysymykseni onkin Mitä Jumala sanoi" enemmän kuin sanoiko Jumala...

        Uskon, että Jumala on ilmoittanut ja sanonut Raamatussa tahtonsa, mutta miksi ihmeessä se tahto on niin erilailla tulkittavissa?

        Pitääpä aprikoida ja miettiä tätä asiaa oikein nyt huolella. Mielenkiintoisia perusteluja sinulla.


      • Jambra
        Jambra kirjoitti:

        Kiitos, tässä vastauksessa oli järkeä ja ajatusta sekä omakohtaista todistusta.

        Niin usko vaihtuu uskonnoksi, usko vaihtuu teoiksi...ehkäpä.

        Saatanan alkuperäinen lausehan oli myös "Onko Jumala todella sanonut niin...?"

        Mutta en kysy samaa kysymystä uskon kyllä että Jumala sanoi (raamatussa) mutta en usko että kaikenmaailman opettajat ymmärtävät tulkinnoillaan mitä Jumala sanoi. Eli kysymykseni onkin Mitä Jumala sanoi" enemmän kuin sanoiko Jumala...

        Uskon, että Jumala on ilmoittanut ja sanonut Raamatussa tahtonsa, mutta miksi ihmeessä se tahto on niin erilailla tulkittavissa?

        Pitääpä aprikoida ja miettiä tätä asiaa oikein nyt huolella. Mielenkiintoisia perusteluja sinulla.

        Eräs teoriani on se että perkele on onnistunut eksyttämään ja sekoittamaan ja kiirehtimään monet uskovat, ja nyt he toimillaan ovat saaneet koko krsitikunnan hajalleen, omiin lokeroihinsa kiistelemään tulkinnoista.

        Miksi Jumala ei sano heille " Hei olette väärässä , ja nyt teette näin" miksi Jumala ei puhu suoraan omilleen Pyhällä Hengellä niin että sen typeryskin tajuaisi, nyt vain arvaillemme mikä oli Hengestä ja mikä lihasta ja arvaillaan väärin ja menee väärin. Miksi uskovat epäilee ja arvailee kun Hengen pitäisi meitä johdattaa?

        MIksi johdatus on arvailua ja fiilistelyä, eihän se ole mitään opastamista en minä lapsianikaan heikoilla jäillä varoita railoista ja rotkoista arvuuttelemalla vaan puhun lapsilleni niin että varmasti tajuavat ja kuulevat ja tarvittaessa sanon uduestaan, misksi siis uskovien sielu ja elämä on kuiskauksien ja arvailujen varassa? Ei kovin toimiva systeemi :(.

        Ne uskovat joita ei ole eksytetty ovat kuitenkin jossain piilossa bunkkereissaan eikä heitä tunnista. On kuin "armaa minkä kupin alla kivi on" peliä.

        Totuus (jota voi olla vain yksi) on kivi joka on laitettu tuhansien kuppien alle, pitäisi kaikki kupit jaksaa kumota jotta löytäisi missä kivi on.


      • erota
        Jambra kirjoitti:

        Kiitos, tässä vastauksessa oli järkeä ja ajatusta sekä omakohtaista todistusta.

        Niin usko vaihtuu uskonnoksi, usko vaihtuu teoiksi...ehkäpä.

        Saatanan alkuperäinen lausehan oli myös "Onko Jumala todella sanonut niin...?"

        Mutta en kysy samaa kysymystä uskon kyllä että Jumala sanoi (raamatussa) mutta en usko että kaikenmaailman opettajat ymmärtävät tulkinnoillaan mitä Jumala sanoi. Eli kysymykseni onkin Mitä Jumala sanoi" enemmän kuin sanoiko Jumala...

        Uskon, että Jumala on ilmoittanut ja sanonut Raamatussa tahtonsa, mutta miksi ihmeessä se tahto on niin erilailla tulkittavissa?

        Pitääpä aprikoida ja miettiä tätä asiaa oikein nyt huolella. Mielenkiintoisia perusteluja sinulla.

        Tuossa vastauksessa oli tosiaankin järkeä ja ihmisjärjen selitystä mutta Jumalan henkeä siinä ei ollut ja näin nähdään, miten vaikea on erottaa sellaisen, jolla sitä ei ole itselläänkään, todellinen hengessä tuoti tieto. Joka tuntee raamatun pystyy ilman henkeäkin näkemään että nimimerkin *uskolla* vastaus ei ollut raamatun hengen mukainen.


    • kummallista.

      Mitä merkitystä on kielillä puhumisella, kun siitä ei saa selvää.

      • Jambra

        Niin ja sitä ei saa edes harjoittaa ellei tilassa ole , joku toinen joka sitä tulkitsee, ja jos useampi saa sanan niin sitten yksi kerrallaan. Jumala on järjestyksen Jumala.

        MIksi Jumala ei sano heille " lopeta puhuminen tämä on kiellettyä" ? Tai anna tästä synnin tuntoa?


    • se siitä

      Usko on kuin tauti, kiihkouskovaisuus se lähentelee mielisairautta sekopäisenä puhutaan muka kieliä, näitä on elämäni varrellella kohdannut.

    • * Huomaan, että ei ole monia aitoja helluntailaisia tässäkään keskustelussa mukana. Puhutaan täysin sen tiedon sivusta, josta Paavali sanoo, " Te ette tiedä, niin kuin tietää tulee:" !
      * Tällä palstalla " tiedetään" aivan kamalasti Raamatusta, on todella kukematon määrä eri versioita monista opinasioista, ja kun tulkitaan Raamattua siinäkin, missä tulkintaa ei tarvita, Raamattu sisältää , varsinkin opeissa suoraa opetusta, ja kun näitä aletaan, esm. hengellistämään. Otetaan esimerkki, onko Jeesuksen ruumillinen ylösneminen todella kongkreettinen, että Hänen ruumiinsa , Jumalan voimasta muutettiin ja kirkastettii ianakikkisuus ruumiiksi, joka kuitenkin on ainetta, jota voi kosketella ja nähdä, jos Jeesus niin haluaa? Itse uskon, että näin juuri tapahtui.

      * Jeesuksen ylösnouseminen ruumiilliseti on tosiasia, eikä sitä pidä alkaa hengellistämään, silloin siinä samassa vesittyy moni muukin Raamatun tosiasia, joka on juuri niin kuin on kirjoitettu.

      * Toinen Jeesusta koskeva asia, joka myös usein hengellistetään, Hänen toinen tuleminen, ei uskota, vaikka Raamattu sanoo asian mitä selvimmällä Suomen kielellä, jota ei voisikaan tulkita miksikään muuksi. Kuitenkin on niitä, jotka sen tekevät, ja taas ollaan sekoittamassa Jumalan pelastusuunnitelmaa, kun tuodaan omia selityksiä , vaikka Raamattu kertoo asian todella selkokielellä !

      * Vesikaste on Raamatussa aivan sekeästi opetettu, kuka -koska -mitenkä kaste tapahtuu? Ja taas tämäkin, Raamatun opetus vesitetään, ja tulkitaan omantahdon mukaiseksi. Kaste kysymys on vesiselkeä ja selkeästi touteutettavissa, mutta taas , ei niinkään hengellistetä, vaan selitetään teologia hyväksikäyttäen, ja vääristetään se, mitä Raamattu opettaa selkokielellä, ollaan lapsellisia uskossa, uskotaan lapsellisesti mitä teologit opettaa, ja tämä on suurin epäkohta mitä Raamattua kohtaan koskaan on vääristymää tehty, ja täysin tietoisesti aikansa telogian kautta. Silloin Raamattu oli kielletty Kirja rahvaalta, vain papisto sai sitä lukea, ja hekin vain latinaksi. Tässä ajassa syntyi vauvakaste. Ja on todella piintytnyt kansan syviin riveihin, takuuden tavalla uskotaan sen pelalstavan ja uudestisynnyttänä ihmisen heti syntymän jälkeen uudesti. Tämä oli senaikaisten filosofi teologien taidonnäyte, se meni kansaan kuin kuuma puukko voihin ! Ja sitkeästi pysyy vieläkin, vaikka nyt on Raamattu jokaisen saatavilla ja luettavissa, lukemattomien sana ja tietokirjojen avulla tutkittavissa. Ja se johtuu siitä, että valtauskonnon, eli evankelisis luterilaisen uskon ylläpitäjä, valtion kirkko, jonka piispat ja papisto on suurelta osin uudestisyntymättömiä jumalisia teologeja, he eivät tunne Kristusta Jeesusta sisäisesti, ainoastaan kirjaimessa ja nimellisesti, ja samoin heidän uskonsa on inhimillisen ymmärryksen antamaa nimellis uskoa, ja kun elävä, Pyhän Hengen vaikuttama usko puutuu, siksi ollaan valtakirkon tuottamassa harhaisessa uskossa. ! Samassa, joka tälläkin palstalla eniten sekoittaa Raamatun totuudelista opetusta, Sen lisäksi on täysin Raamatun vastaiset opinmuodot ja harhaiset uskomukset lisäämässä opetuksen sekamelskaa.

      * Jokainen, joak ei ole kokeknut henkohtaista kohtaamista Jeesusken kanssa, joka johtaa aina Jumalan Hengen kasteessa uudestisyntymiseen, joka antaa Pyhän Hengen sinetin sisimpään, se on Jumalan todistus pojastaan, ja sanoo itsekullekin tämän kokeneelle, olen Jumalan lapsi, eli kokee pelalstusvarmuuden! Ellei tätä ole, EI SAISI OPETTAA, olkoonkin kuinka hyvä puhumaan ja karismaattinen ja puoleensa vetävä kuinka, häneltä puuttuu kuitenkin se valtuus puhua Raamatun sanaa, jonka saa vain edellä mainitun kokemisen ja todellisuuden kautta.

      * Tämän asian tietämättömyys, antaa monille itseluvan toimia opettajana, ja kun vielä on ihminen, joka nauttii yhteisön luottamusta ja on kunnioitettu henkilö, ja tämä vie ja eksyttää antamaan johtotehtäviä ja seurakunnan opettamiseen luvan, vaikka ei ole koskaan kokenut todellista uudistumista, ja Hengen antamaa valtuutusta, eikä Henki rinnassa vakuuta, että ole Jumalan lapsi, kuitenkin vaan jatketaan, ja todellisena voimana on ainoastaan omahyvyys ja ansiot ja saavutettu asema, kuitenkin paras, tai kaikki, mikä tarvitaan Sanan opetukseen puutuu !

    • Jambra

      Mohikaani, mistä tiedät että sinun tulkintasi ja opetuksesi noista laittamistasi Raamatun paikoista on nyt se oikea?

      Entäpä jos tulkitsit jotain lihallisesti tai olet eksytetty jossain ? Nyt jos minä uskon sinua niin minutkin on eksytetty.

      Tätä juuri tarkoitan, todella turhauttavaa.

      • * Olet turhautunut oman ajatusmaailaasi tai sen kautta ja epäusko on pahin vihollisesi, tuolla asenteella et koskaan voi kohdata Jeesusta henkohtaisesti?

        * Siksi, että sinulla ei ole Jumalan Henkeä, et voikaan tietää, onko sanomani evankeliumia vaiko ei ! Jos olisit uudestisynytnyt, tietäisit kyllä. Asian minkä perään haet, ei ole minusta kiinni, vaan omasata hengellisestä tilalstasi. Siihen ei kuulu Jeesus Kristus, eikä Hänen sisäinen tunteminen, siksi elät sumussa !


      • Jambra
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * Olet turhautunut oman ajatusmaailaasi tai sen kautta ja epäusko on pahin vihollisesi, tuolla asenteella et koskaan voi kohdata Jeesusta henkohtaisesti?

        * Siksi, että sinulla ei ole Jumalan Henkeä, et voikaan tietää, onko sanomani evankeliumia vaiko ei ! Jos olisit uudestisynytnyt, tietäisit kyllä. Asian minkä perään haet, ei ole minusta kiinni, vaan omasata hengellisestä tilalstasi. Siihen ei kuulu Jeesus Kristus, eikä Hänen sisäinen tunteminen, siksi elät sumussa !

        Aika vakavaa tekstiä Mohikaani latelet täällä ihmisille, jotka tunnet noin 8 kommentin matkalta, ja aika isoja ja vakavaia päätöksiä teet muutaman virkkeen perusteella...

        Jos olisin nuori uskossani ja maailma vetäisi minua puoleeni niin koska vakuutit minulle " sinulla ei ole Pyhää Henkeä, eikä hengelliseen tilaasi kuulu Jeesus Kristus ja et voi asenteellasi kohdata Jeesusta koskaan henkilökohtaisesti"

        Siis aivan hirveitä ja vaarallisia sanoja, parivuotta sitten olisin uskonut sinua ja palannut takaisin viinaan ja luottanut , että kyllä vanhempi uskova tietää nämä, turha yrittää enää tätä uskonelämää...

        Älä enää koskaan päästä suustasi ulos tuollaisia yhteenvetoja muutaman kommentin perusteella, ette vain syyllisty jonkun nuoren uskovan uskonrippeiden tuhoamiseen.

        Tee tästä parannus ja lopeta tuommoiset hölmöt puheet muutaman kommentin perusteella.

        Käsitätkö sinä ollenkaan mihin voit jonkun ajaa tuollaisilla muutamaan kommentiin perustuvilla yhteenvedoilla toisen uskonelämästä ja mahdollisuudesta kohdata Jeesusta?

        Tämä on aivan hirvittävä palsta, en enää jatka keskustelua täällä ja samaa suosittelen kaikille muillekin.


    • ei kirj.

      Jumala sallii meidän ymmärtää eri tavalla Raamatun kirjoituksia, vaikka olemme saman isän lapsia. Monet erot tulkinnoissa selittyvät seuraavilla seikoilla:

      - kasvuvaihe: äsken kääntynyt ei ymmärrä vielä kovinkaan paljon kirjoituksia verrattuna kauan uskossa olleeseen
      - pelko: helvetillä ja pyhien yhteydestä erottamisella ja jopa kuolemalla (kuoleman rangaistus eri tavalla uskoville) uhkailu saa aikaan sen, että ei uskalleta kyseenalaistaa isiltä perittyjä oppeja (tulkintoja) ja ajatella omilla aivoilla
      - ihmisessä vaikuttava synti ja lihallisuus estävät näkemästä totuutta (ylpeä ei esimerkiksi nöyrry tunnustamaan virheitään ja erehdyksiään; laiska ei viitsi nähdä vaivaa sanan tutkisteluun; jne.)
      - oppimattomuus tai opetuksen puute: kaikilla ei ole kykyä oppia samalla tavalla vaikeita kirjoituksiin liittyviä asioita ja vaikka kykyä ei olisi, niin kunnon välineet opiskeluun puuttuvat; (ikä ja älykkyys: vrt. lapset vs. vanhemmat ja terveet vs. kehitysvammaiset; kielitaito: koulutus, yhteisö, johon kuulutaan, nettiyhteys käytössä tai ei; historian tuntemus; interlineaarit, sanakirjat, selitysteokset; aika Raamatun tutkimiseen,...)
      - ihmisten seuraaminen herran seuraamisen sijasta: uskon isät, opettajat ja seurakunnan johtajat ovat auktoriteetteja, joita sokeasti seurataan; perinnäissäännöt ovat korvanneet Jumalan sanan opetuksen

      • ei kirj.

        ..."vaikka kykyä ei olisi"... piti olla: ..."vaikka kykyä olisi"...


      • ei kirj. kirjoitti:

        ..."vaikka kykyä ei olisi"... piti olla: ..."vaikka kykyä olisi"...

        * ei kirj, analyysisi ei nyt oikein natsaa ! Oikeasti uudestisyntynyt titää ja kokee Jumalan Hengen kautta , esm. sen, että Jeesus on Jumala, ilaman kirjeimesta opettelua, hän titää ja uskoo, että uskoon tulon jälkeen otetaan uskovien kaste, hän uskoo sen, kun saa lukea asian Raamatusta, hänellä o lapsenmielinen usko Jeesuskeen, hänen sisimmässään asuu USKO, eli Jeesus itse, ja siksi vasta uskoon tullutkin on jo, hengellisesti rikas, ja ymmätää Hengen kautta asioita, joita uskomaton ei ymmärrä koskaan, vakka luksisi Raamattua kuinka paljon !

        * Sinulla on nöyrtmätön mieli, syytät vähän jokaista, ne syytökset kääntyy vaan itseäsi vastaan, ja pelalstus, todellinen uudestisyntyminen sirtyy hamaan jonnekin, kunnes ymmärrät, että sun on kohdattava Jeesus henkohtaisesti, varo vaan, ettei etsikkoaikasi ole mennyt ohitsesi, ja jos vielä saat kutsun, vaikka kuinka heikonkin, älä sitten enää kuuntele paholaista, vaan usko Jeesukseen ehyellä sydämellä syyttelemättä ketään !


      • Jambra

        Sinä puhut täyttä asiaa mielestäni, kiitos vastauksestasi.

        Minä sain vastauksen tänään Herralta tähän pulmaani:

        2.Tim 3.

        14 Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
        15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
        17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.

        Pysyn siinä minkä tiedän varamasti olevan sanan väärentämätöntä maitoa ja hyvää sekä totta, ja etenen hitaasti ja pelkästään Raamattua lukien ilman mitään opetusta ties mistä lähteestä. Meen Herran aikataulussa tästä lähin ja luotan Hänen opetukseensa :).


      • Jambra
        Jambra kirjoitti:

        Sinä puhut täyttä asiaa mielestäni, kiitos vastauksestasi.

        Minä sain vastauksen tänään Herralta tähän pulmaani:

        2.Tim 3.

        14 Mutta pysy sinä siinä, minkä olet oppinut ja mistä olet varma, koska tiedät, keiltä olet sen oppinut,
        15 ja koska jo lapsuudestasi saakka tunnet pyhät kirjoitukset, jotka voivat tehdä sinut viisaaksi, niin että pelastut uskon kautta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa.
        16 Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa,
        17 että Jumalan ihminen olisi täydellinen, kaikkiin hyviin tekoihin valmistunut.

        Pysyn siinä minkä tiedän varamasti olevan sanan väärentämätöntä maitoa ja hyvää sekä totta, ja etenen hitaasti ja pelkästään Raamattua lukien ilman mitään opetusta ties mistä lähteestä. Meen Herran aikataulussa tästä lähin ja luotan Hänen opetukseensa :).

        Tämä viestini siis oli Ei.kirj -nimimerkille.

        Mohikaanin rakkauteen ja tukeen vastasinkin jo ylempänä...


      • Jambra
        Mohikaani_27 kirjoitti:

        * ei kirj, analyysisi ei nyt oikein natsaa ! Oikeasti uudestisyntynyt titää ja kokee Jumalan Hengen kautta , esm. sen, että Jeesus on Jumala, ilaman kirjeimesta opettelua, hän titää ja uskoo, että uskoon tulon jälkeen otetaan uskovien kaste, hän uskoo sen, kun saa lukea asian Raamatusta, hänellä o lapsenmielinen usko Jeesuskeen, hänen sisimmässään asuu USKO, eli Jeesus itse, ja siksi vasta uskoon tullutkin on jo, hengellisesti rikas, ja ymmätää Hengen kautta asioita, joita uskomaton ei ymmärrä koskaan, vakka luksisi Raamattua kuinka paljon !

        * Sinulla on nöyrtmätön mieli, syytät vähän jokaista, ne syytökset kääntyy vaan itseäsi vastaan, ja pelalstus, todellinen uudestisyntyminen sirtyy hamaan jonnekin, kunnes ymmärrät, että sun on kohdattava Jeesus henkohtaisesti, varo vaan, ettei etsikkoaikasi ole mennyt ohitsesi, ja jos vielä saat kutsun, vaikka kuinka heikonkin, älä sitten enää kuuntele paholaista, vaan usko Jeesukseen ehyellä sydämellä syyttelemättä ketään !

        Näyttääpä siltä , että Mohikaani antaa rakastavaa ja kannustavaa tukeansa myös ei.kirj nimimerkille, ja kertoo että hänen uskonsa ei ole pelastavaa ja että myöskään ei.kirj ei ole pelastavassa uskossa Mohikaanin mielestä.

        Aika vaarallista touhua Mohis, mitäpä jos Ei.kirj tai minä nyt palaisimme maailmaan sinun ilmoitettuasi parin palasta kommentin jälkeen että me emme ole uskossa? Kannatko siitä Herran edessä vastuun?

        Tee parannus hyvä mies tästä huutelustasi , että kuka on pelastavassa uskossa ja kuka ei, sinä et sitä tiedä parin kommentin perusteella mitenkään.

        Sananl. 27:19

        Niinkuin kasvot kuvastuvat vedessä, niin ihmisen sydän toisessa ihmisessä.

        Mohikaani, sinun sydämesi on kuvastunut nyt toisessa ihmisessä (minussa). Olisiko kuvassa korjattavaa?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe