Kiusattu itse vaikea ihminen?

välimatkaa

En missään nimessä yleistä, mutta tiedossani on usea enemmän tai vähemmän kaverini, jotka ovat kokeneet työpaikallaan kiusaamista. Nämä kaikki ovat melko itseriittoisia ihmisiä: tietävät kaikesta kaiken, osaavat paukauttaa mielipiteensä ja osa ainakin juoruilee työkavereistaan selän takana pahaan sävyyn.

Äskettäin pitkäaikainen ystäväni kertoi kiusaamisongelmistaan työpaikalla. Tämä tapahtui samaan aikaan, kun jouduin ottamaan etäisyyttä tähän henkilöön. Hänestä on tullut mahdoton nyt myöhäisessä keski-iässä - vaihdevuosivaivoja? Hän töksäyttelee omituisia ja kylmäkiskoisia mielipiteitään asiaan kuin asiaan. Olipa aiheena terveyteni, stressi, lapsista huolehtiminen, hän toteaa besserwissermäisesti ja julmasti, kuinka minun kannattaisi tehdä. Tarkoittaa hänen omaa tunnekylmää insinöörimäistä otetta elämään. Keskustelusta ei oikein tule mitään, kun hän neuvoo joka asiassa - olen saman ikäinen nainen kuin hän. Hän ei koskaan kerro omista ongelmistaan aviomiehensä tai lastensa kanssa. Heillä ei ole koskaan mitään vaikeuksia, vain kiiltävä julkisivu.

Olen usein ajatellut, että jos hän laukoo työpaikallaankin noita viisauksiaan, ymmärrän jos hänen seuraansa kartetaan. Tekisi mieli joskus laukaista hänelle samaan tyyliin, millainen hän on ihmisenä :-) Ehkä luonteellani se ei onnistu. Tottapuhuen hieman vihjaisin kerran asiasta sähköpostissa: hän ei ymmärtänyt ollenkaan, vaan veti kamalat pultit ja taisi "huutaa" (isot kirjaimet) vastauksessaan ja puolustella itseään. Oikeasti säikähdin. Miten tällainen ihminen koskaan ymmärtää, että niin metsä vastaa kuin sinne huudetaan?

37

586

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • tarkennusta

      Ymmärtääkseni kirjoitat jostakin muusta asiasta kuin työpaikkakiusaamisesta.

      Työpaikkakiusaaminen ei ole oikeutettua millään perusteella. Useimmiten kiusatuksi joutuu hyvä, tunnollinen työntekijä, joka on myös hyväkäytöksinen.

      Kiusaaminen muuttaa ihmistä hänen sairastuttuaan.

      • 1+16

        Samat ajatukset minullekin tuli ap:n kirjoituksesta. Varmastikin hänen ystävänsä on hakalaksi käynyt ihminen. Joihinkin ikävuosien karttuminen vaikuttaa kuvatulla tavalla. Elämän varrella olen useita tapauksia nähnyt. Syndroomasta kärsivät rouvat eivät muutu, vaikka heille enkelien kielin annettaisiin palautetta. Heidän käytöksensä on kärkevää ja arvaamatonta mesoamista, eikä näitä rouvia todellakaan kiusata, vaan he kiusaavat muita! Onneksi useimmat naiset säilyttävät henkisen vetreytensä myös vaihdevuosissa.


      • t45v357
        1+16 kirjoitti:

        Samat ajatukset minullekin tuli ap:n kirjoituksesta. Varmastikin hänen ystävänsä on hakalaksi käynyt ihminen. Joihinkin ikävuosien karttuminen vaikuttaa kuvatulla tavalla. Elämän varrella olen useita tapauksia nähnyt. Syndroomasta kärsivät rouvat eivät muutu, vaikka heille enkelien kielin annettaisiin palautetta. Heidän käytöksensä on kärkevää ja arvaamatonta mesoamista, eikä näitä rouvia todellakaan kiusata, vaan he kiusaavat muita! Onneksi useimmat naiset säilyttävät henkisen vetreytensä myös vaihdevuosissa.

        Uskovainen narsistimme on saanut pauloihinsa yli 50kympisen iki-kuntalaisen.Nyt työpaikallamme he yrittävät järjestellä meille muille työntekijöille omia töitään.Molemmilla on tasan nolla käveria ja heidän elämäänsä mahtuu vain ja ainoastaan kiukuttelua ja kiukuttelua niin vapalla kuin töissä


    • välimatkaa

      Okei, ymmärrän pointin kyllä työpaikkakiusaamistermissä ja laajensin sen myös tällaisiin tapauksiin.

      Tässä on jonkinlainen ryhmä, jota ei välttämättä pysty auttamaan.

      • onmeille

        Jos ihminen on narsisti niin se on työpaikan hirviö.
        Tietää muka kaiken ja muut ei ole mitään.
        Narsisti tekee itsensä viattomaksi ja syyttää kaikesta muita.


    • ai sun kaveri

      Olet ajatellut, että hän laukaisee työpaikallaan. Et siis ole hänen työkaverinsa.
      Sinua nyt jurppii tämä itseriittoinen tyyppi henkilökohtaisesti. Haluat tehdä hänestä henkilön, joka valittaa, että häntä kiusataan. Ja kuitenkin väität että hän on suorasanainen ja itseriittoinen, sanoo suunsa puhtaaksi. Siis hänkö kokee olevansa kiusattu!

      Mitä?

      Yleensä henkilöiden välisissä suhteissa on kyse kummastakin tyypistä. Jos on ongelmia, niin silloin se viestintätapa on kummallakin puutteellinen. On kummankin asia sopeuttaa viestintäänsä. Ei pidä siis sinunkaan ottaa itseesi - ja sinun ystäväsihän hän on.....

      Kyllä se pultin ottaminen on jotain muuta kuin kiusaamiskokemusta. Teillä vain ei viestintä pelaa.

      Olenko minä hankala ihminen, kun olen työssä ja teen työni, olen kyllä sellainen vähemmän sosiaalinen, mutta työpaikalla minun ymmärtääkseni pääasia on työn tekeminen, työ on pääasia. No, sosiaalisessa kanssakäymisessä pitää tietysti ne perusasiat sujua, mutta itse olen sitä mieltä, että minun ei tarvitse istua vaikkapa kahvipöydässä koko porukan kanssa ja nauraa hekottaa heidän jutuilleen, voin viettää kahvituntini tai ruokatuntini yksikseni, se ei ole minulle ongelma, mutta ilmeisesti jollekin muulle on, "katsoo olevansa parempi, ettei meidän seura kelpaa - no, ei sille tarvitse työasioistakaan kertoa!" Näin mennään vähän lapsellisten akkojen porukassa.
      Tai itse en esim. jotain pikkuasiaa koe maailmaa kaatavaksi, mutta kun porukassa on joku jolle se on yks iso asia, etenkin kun hän itse ei tee koskaan virheitä, hän on nopea, hän on täsmällinen, hän on suorastaan paras, häneltä pitää kysyä, hänelle pitää tarjota, hän ja hän ja hän.... niin eihän siitä mitään tule... Olen siis vaikea ihminen. Meitä on monenlaisia, ja monesti se ongelma työpaikalla on suurin silloin, kun esimies on sellainen, jolle on yks ja lysti miten alaiset toimivat, tai oikeastaan parasta on se, että ne hoitavat homman keskenään, hän ei sekaannu, hän vain pistää nimen alle, hän ei ohjaa, hän ei valvo, hän ei sano, että meillä ei sorsita, vaan riittää kun työ hoituu, ja jos ei hoidu, niin sitten ulos ilman mutinoita,,,, niin silloin se ongelma on valmis, kun esimies on vain palkkansa takia töissä! Hän ei ole se pomo, vaan pomoja ovat porukan vahvat akat, tai ne jotka osaavat kylliä sen pomon vanavedessä oli se pomo sitten siellä esimiehen huoneessa tai porukan vanhin tai kokenein tai suulain tai pelottavin!

      • välimatkaa

        En ymmärrä tuota ryöppyäsi?

        Vähän pähkäilin kuin ääneen, että minä en taida voida auttaa ystävääni; hän on selkeästi muuttunut ilkeäksi kuittailijaksi. Tiedostan muutoksen. Eli sähköpostiviestissäni yritin ilmaista hänelle hänen loukkaavia sanojaan. Olen suvaitsevainen ja ymmärtävä, mutta moniin asioihin hän suhtautuu nykyään omituisen julmasti. En ymmärtänyt ollenkaan. Kun hän kertoi työpaikan asioitaan ylimalkaisesti, omassa mielessäni vain ajattelin, että onkohan hän sielläkin yhtä ilkeä ja sitä kautta joutunut kiusatuksi, vai mitä termiä tässä pitäisi käyttää.

        En jatka enää tätä keskustelua.


      • 16348955

        Hienosto kirj0itettu ja terveellä itseluottamuksella.Olen täysin samaa mieltä


    • tyydytystä kansalle

      http://www.tyoturva.fi/asiantuntija-_ja_toimistotyo/tyoyhteiso

      Muuten, kun tuossa on linkin artikkelissa on kaikenlaista lueteltu, niin on se vaan kumma, että Turun terveystoimessa voi joku käyttää sellaistakin kieltä kuin "leveät perseet" jostakin, toistuvasti, ja levittelee sitten ihmisestä pilapuheita, vitsejä, pistää halvalla,herjaa suoraan sanoen, mutta menee siis aivan ok-tyyppinä, ei mitään vikaa. Työnantaja antaa mieluusti tuollaisen häirikön touhuta! Ja vielä se, että joku isompikin työntekijä, lääkäri, rupeaa vielä vitsailemaan sille, jota häirikkö jo jahtasi siellä työpaikallaan omaksi ilokseen ja tyydytyksekseen. Lääkäri oikein nauraa päin naamaa! Hyvää käytöstä vissiin! Se on tämä terveydenhuollon maailma, ainakin heidän itsensä kertoman mukaan, ammattilaisia pullollaan, koulutettuja ihmisiä, jotka kohtelevat asiakkaitaankin ihmisarvon mukaan - heheh, taitaa olla eri ihmisillä erilainen arvo - niin jestas sentään, täytyy vain päivitellä. Että sillä lailla.... Yritäpä tässä sitten päästä palkannauttijaksi... kaikkensa tekevät että hauskaa olisi, heillä itsellään nimittäin, saati sitten se, että edes koskaan missään tilanteessa harkitsisi menemistä omissa asioissaan tuollaisen porukan eteen! Pelleksihän sitä itsensä tuntee näitten paskojen kanssa! Oho tuliko epäasiallista - no, eikös se aloittajakin sanonut, että sillai vastataan kuin huudetaan! P.s. kun tuonne töihin menin, niin en ketään tuntenut, joten en tiedä, mikä tarve sillä häiriköllä oli tulla sinne leikkimään, paitsi se oman tyydytyksen hakeminen! Kaikesta ihmiset ja tyydytystä saavatkin, mikähän perversio olisi kyseessä tuon tapauksessa?

    • jjjjjjtttt

      Mikä on toisesta kiusaamista, ei toisesta tunnu miltään. Suurin osa työpaikan ristiriidoista johtuu siitä, ettei asioista puhuta kunnolla, vaan asiat jätetään olemaan.. Mielestäni keskinäiset ristiriidat pitäisi hoitaa keskenään, ei siihen tarvitse vetää muita. Edellyttää siis, että molemmat ovat valmiita asioista keskustelemaan, joka on eri asia kuin riiteleminen. Tietysti on päällepäsmäreitä ja me hiljaisemmat jäämme hieman syrjään.

      • lupa123

        Narsujen kanssa ei voi keskustella.Eivät osaaa antaa tai pyytää anteeksi .Heidän kanssaan sopiminen tapahtuu heidän ehdoillaan,eivät kykene yhteistyöhön tai neuvottelemaan tai sopimaan eri mieltä olevien kanssa.Usein taustalla uskonnollinen herääminen,jolloin muut ovat alempiarvoisia.


    • niijjust!

      TAPe tille kaikki työ paikka kiusaajat ... siis niiden aivotkii!

    • laumaeläimet töissä

      On tyypillistä, että työpaikkakiusaaja mustamaalaa kiusaamaansa henkilöä ja vaikeuttaa hänen työntekoaan monin tavoin. Kiusatusta tulee viimeistään sairastumisen myötä ns. hankala ihminen. Ympäristö alkaa ajatella kiusatusta entistä kielteisemmin ja kuvittelee kiusatun ansainneen oman kohtalonsa.

      Sellainen on laumaeläin. Harva työntekijä kykenee, haluaa, uskaltaa katsoa tosiasioita silmiin ja toimia terveiden arvojen mukaisesti kiusattua tukien.

      • onko tietoa?

        "Kiusaaminen muuttaa ihmistä hänen sairastuttuaan. "

        "Kiusatusta tulee viimeistään sairastumisen myötä ns. hankala ihminen."

        Voiko kiusatusta tulla trolli? Sellainen kiusaajien kiusaaja?


      • elämä on ihanaa
        onko tietoa? kirjoitti:

        "Kiusaaminen muuttaa ihmistä hänen sairastuttuaan. "

        "Kiusatusta tulee viimeistään sairastumisen myötä ns. hankala ihminen."

        Voiko kiusatusta tulla trolli? Sellainen kiusaajien kiusaaja?

        Kyllä. Tunnistan nykyään itseni sellaiseksi. Teen kaikkeni, jotta kiusaaja työpaikalla saa maistaa omaa lääkettään. Olen jo onnistunut tuhoamaan hänen kulissiavioliittonsa. Nyt näyttää sille että tuo narsistipelle on sairastumassa syömishäiriöön. Muuta mukavaa on tulossa, ja minä vain nautin.


      • samallamitalla

        Omakohtainen kokemus sivusta seuranneena on kun esimies mustamaalasi ja alisti alaistaan muiden silmissä. Sanoin tuolle omahyväiselle esimiehelle suorat sanat ja käskin painua vittuun toimistostani. No siinä kävi sitten niin että tuo esimies alkoi piinaamaan minua samalla tavalla mutta sai aina takaisin samalla mitalla. En ollut huomaavinani tuota kusipäätä kun hän oli seurassani ja vähät välitin sen touhuista. Muutaman kerran olen sanonut sille vetäväni turpaan, jos se vielä mustamaalaa ja kiusaa työntekijöitä.


      • 1520
        onko tietoa? kirjoitti:

        "Kiusaaminen muuttaa ihmistä hänen sairastuttuaan. "

        "Kiusatusta tulee viimeistään sairastumisen myötä ns. hankala ihminen."

        Voiko kiusatusta tulla trolli? Sellainen kiusaajien kiusaaja?

        Kiusaajien näkökulmasta heidän uhrinsa saattaa hyvinkin näyttää kiusaajalta. Yleisimmin kai kyse on uhrin demonisoinnista. X:ää v..tuttaa vaikka Y:n hiljainen puheääni ja asiallisuus. Sosiaalisena tyyppinä X kyselee muilta, että eikös vaan Y ole rasittava. Porukalla aletaan etsiä viitteitä Y:n ällöttävyydestä ja julistetaan hänet sopimattomaksi työyhteisöön. Pian X ja kumppanit kokevat omassa todellisuudessaan, että Y loukkaa heitä jo pelkällä olemassa olollaan. X kavereineen kokee olevansa pakotettu aloittamaan todellisen "puolustusvyörytyksen".

        Jouduttuani tuollaisen toiminnan kohteeksi, olin lähellä menettää työni ja toimeentuloni. Ainoaksi avuksi osoittautui keino, jonka voi laskea kategoriaan "he eivät tienneet, mikä heihin iski". Se ei ollut laitonta, eikä liittynyt kenenkään yksityiselämään.


      • sairastasairaalasta

        Minulle kävi juuri kuvaamallasi tavalla. Kun sairastuin työpaikan henkisen väkivallan seurauksena, niin minua alettiin pilkata siitä. Kasvoni kivettyi, kalpenin, nielin kyyneleitäni ja tuijottelin seiniä. Minua pilkattiin sairauksieni oireista. Kaikki tämä tapahtui sairaalassa, jossa varmasti tiedettiin sairastumiseni. Toisin sanoen rampaa pilkattiin sairaalassa työntekijöiden toimesta siitä, kun rampa ei juokse enää kuten ´´ me muut´´. Rampa on erilainen , ei kuulu joukkoon eikä me häntä joukkoon haluta. Minut savustettiin ulos. Virkani annettiin yhdelle aktiiviselle savustajalle.


      • 234urti678
        samallamitalla kirjoitti:

        Omakohtainen kokemus sivusta seuranneena on kun esimies mustamaalasi ja alisti alaistaan muiden silmissä. Sanoin tuolle omahyväiselle esimiehelle suorat sanat ja käskin painua vittuun toimistostani. No siinä kävi sitten niin että tuo esimies alkoi piinaamaan minua samalla tavalla mutta sai aina takaisin samalla mitalla. En ollut huomaavinani tuota kusipäätä kun hän oli seurassani ja vähät välitin sen touhuista. Muutaman kerran olen sanonut sille vetäväni turpaan, jos se vielä mustamaalaa ja kiusaa työntekijöitä.

        Puhuttua asiaa.Näin voi toimia kun sinulla on hyvä itsetunto ja osaat oman ammattisi-tulee vielä päivä kun minunkin on aika tehdä oman narskumme kanssa tiit selväksi-.Veikkaan että hänen naamansa on näkemisen arvoinen.Täytyy odottaa sopiva tilaisuus,että on muutkin paikalla.


    • kokemustakokoaika

      Kyllähän se muuttaa ja varsinkin jos joutuu turvautumaan lääkitykseen.
      Jos on aiemmin ollut mukautuvainen kaikkeen ja alkaakin tuoda
      ilmi epäkohtia niin tottahan siitä saa hankalan maineen, mutta
      kannatan sitä silti että avataan se suu, vaikka tulee pomoltakin puukkoa
      selkään mikä taas kertoo johtamistaidoista JOTAKIN.

    • Tutte346

      Olen työskennellyt työpaikassa jossa muiden työhyvinvointia ja työviihtyvyyttä pilasi kuvaamasi kaltainen nainen.
      Tauoilla ja työn lomassa tämä henkilö puhui, viisasteli ja ylpeili omilla asioillaan, oli jatkuvasti äänessä suurella volyymilla.
      Jos naiselle ei ollut rapahtunut edellisen illan aikana mitään kummempaa, hän puhui vaikka pihaluudasta. Ihan täyttä diipdaapaa jossa ei päätä eikä häntää. Melusaastetta.

      Työyhteisössä oli myös toinen nainen, kova puhumaan hänkin, mutta työasioista ja työn kehittämisestä, meidän koko työyhteisön hyvinvoinnista ja kaikesta ihan asiallisesta sellaisesta.

      Kahvi- ja ruokatauot työpaikan tiloissa oli ikäänkuin tämän ensimmäisen hölöttäjänaisen esiintymistilaa. Sielä et kenenkään kanssa voinut vaihtaa kuulumusua kun hölöttäjä kiilasi väliin tai nousi seisomaan ja puhui suurella äänellä muiden yli " Hei kaikki, ette ikinä arvaa mitä meidän Heikki eilen sanoi".

      Muuramia kertoja hölöttäjä keskeytti tämän toisen suulaamman joka oli kertomassa kaikille jotain työtä koskevaa tärkeää.
      Keskeytetty suhahti yleensä, että odotatko hetken kun kerron tämän ensin.
      Suulas hölöttäjä koki tällaisen työpaikkakiusaamisena, kun hänet ohitettiin, hänen ylitseen käveltiin, kun keskeytettiin kun hän oli juuri kertomassa jotain traagista perhe elämänsä tai naapuruston tapahtumaa.
      Valitettavasti ketään ei kiinnostanut tuntemattomien ihmisten, hänen naapurustonsa asiat.

      Ennenpitkää hölöttäjä nainen vei asiat niin pitkälle, että uhriutui näyttävästi, varmaankin saadakseen täysin koko työyhteisön huomion itselleen ja veti mukaan niin työterveyden, työsuojelun, työyhteisön kuin kaikki työyhteisöä vähänkään sivuavat.
      Hän soitteli jopa vapaa ajalla milloin kellekin kotiin ja kertoi miten häntä on loukattu ja aikoo saada tuon toisen ulos työpaikalta. Muutamat jotka eivät halunneet sekaantua ja sivuuttivat asian keskittymällä töihin, hän repi mukaan vaahtoamalla että häntä ei arvosteta, hänelle käännetään selkä ja jengiydytään.

      Raskasta oli tulla vedetyksi mukaan kymmeniin työhyvinvointipalavereihin asian vuoksi, koska "tämä oli kaikkien asia josta kaikkien tuli jutella".
      Töissä oli aina kiire ja kova vastuu, silti jokaisen aikaa vaadittiin näihin palavereihin.

      Itse väsyin ja koin töihin menon isoksi taakaksi, niin varmaan muutama muukin koska väki alkoi liikehtimään ja äänestimme jaloillamme siirtyen muualle töihin.

      Varmaan tästäkään ei olisi tällaista loputonta vatkaamista tullut jos joku suorasuu olisi jo vuosia aiemmin uskaltanut olla se joka sanoo " Ootko nyt hetken edes hiljaa joskus".

      • Lp. kyl.

        Amen. Mistä näitä akkoja oikein tulee?


      • yksi täti-ihminen
        Lp. kyl. kirjoitti:

        Amen. Mistä näitä akkoja oikein tulee?

        Mahdottomia akkoja on paljon. He näkevät kostettavaa kaikkialla. Heitä saavat pelätä paitsi muut naiset, usein myös miehet sekä lapset. Naisten sekopäisyys on yleistä, mutta siitä puhuminen on edelleen tabu. Näillä naisilla on ikäänkuin oikeus mesota ja satuttaa muita ihmisiä.


    • anhavakka

      Hei! Meil kyl ukot on niit pahimpia selkäänpuukottajia ja
      ylimielisiä nälvehtelijöitä!!!

    • dfghrgjgfhjgh

      Pahinta kiusaamista on joutua silmätikuksi, narsistejen mariotiksi, kun haluaa vain tehdä työnsä kunnolla ja olla hyvin käyttäytyvä muille. Kaivetaan tietoja työntekijästä, kiusataan. Tapahtuu suuressa mediatalossa. Ei tervettä.

      • juuripa niin

        No tuopa juuri. Se sairas kiinnostuneisuus toisen ihmisen yksityisyyttä kohtaan, sen kaivelu, levittely ja kyttäily. Mustamaalaus, valehtelu, liioittelu, vääristely, puolitotuudet. Kyllä sen tietää ja tuntee, kun on narsistiin törmännyt, valitettavasti.


      • Samaa mieltä
        juuripa niin kirjoitti:

        No tuopa juuri. Se sairas kiinnostuneisuus toisen ihmisen yksityisyyttä kohtaan, sen kaivelu, levittely ja kyttäily. Mustamaalaus, valehtelu, liioittelu, vääristely, puolitotuudet. Kyllä sen tietää ja tuntee, kun on narsistiin törmännyt, valitettavasti.

        Samaa mieltä ed.kirjoittajan kanssa.
        Miksi niin harvoin suvaitaan toista ihmistä.
        Eikö sen todellakin pitäisi riittää, että työ tehdään hyvin, siitähän palkka maksetaan. Mutta kun ei, ei se riitä näköjään.


    • sarkastinen totuus

      Ei tarvitse suvaita. Kiusataan porukalla. Siinä se itsetunto paranee. Ja jos joku vaikka tekeekin työnsä hyvin niin ainakin sairaslomalle sellaisen pitää joutua. Kun se nyt vaan on niin että kaikilla pitäisi olla vaikea elämä.

    • kokemusta kiusattuna

      Komppaan edellistä. Hyvin työnsä tekevä, osaava ja tykätty työntekijä pitää kiusata pois. Eihän sellaista kukaan voi suvaita. Tehdään siitä ensin hullu ja sitten ajetaan työkyvyttömyyden kautta pois ihmisten silmistä. Siitä sitä vasta hyvän olon itselleen saa. Voi kokea olevansa todellinen sankari...

      ...ja mitään riskiähän siinä ei itselleen ota, koska on jo manipuloitu koko työyhteisö tuota yhtä kiusattua vastaan eikä työnantajakaan välitä tehdä mitään, koska työkyvyttömyyseläkkeelle ajo on niin paljon helpompaa.

      • perskutarallaa

        Pahan ja ilkeän ihmisen kanssa meillä ei halua kukaan olla samaan aikaan töissä.On kuulemma ollut työsuojelussa hakemassa apua asiaan vuosien ajan.Nyt alkaa henkilöltä menee hermot kun on huomannu ,ettei uudetkaan työntekijät halua samaan aikaan töihin.


      • uudettulokkaat
        perskutarallaa kirjoitti:

        Pahan ja ilkeän ihmisen kanssa meillä ei halua kukaan olla samaan aikaan töissä.On kuulemma ollut työsuojelussa hakemassa apua asiaan vuosien ajan.Nyt alkaa henkilöltä menee hermot kun on huomannu ,ettei uudetkaan työntekijät halua samaan aikaan töihin.

        Rallallaa meilläkin:) Kiusaajasta kerrottu nyt "ylemmälle taholle". Saimme itseriittoisen täydellisyyden (nainen) julkisesti kiikkiin, vaikka edelleenkin panettelee selkämme takana, yrittäen lyödä myös kiilaa työparini ja minun väliin:(. Onneksi: OHI ON!!!!!


    • pe5780uikku

      Säälittää katsoa meidän työpaikan ongelmanarskua,ikää tullu mittariin jo yli viisi10ntä mutta ei ainoastaan ala jalka painaan vaan alkaa muistikin meneen.Mutta yhtä reittiä ei ole se äijä unohtanu,pomon huoneeseen menevää porrasta..On nääs ollu päivittäin samalla matkalla useamman kerran ja yleensä puhumassa pahaa muista työntekijöistä

    • 12345ok678

      Muistakaa narsisti osaa aluksi miellyttää sen tähden muita työntekijöitä i,että iskee sitten heikkoon kohtaas kun tilanne sen vaatiii.Sitten hän vielä valitsee itselleen sopivan työkaverin /reita(hovi),jota voi pitää valtansa keppihevosena.Mielumin vielä sellainen työkaveri,jota pomo pitää hyvänä ja ahkerana työntekijän.Kun narsisti narsku on valinnut kohteensa pyrkii hän pitämään tämän henkilön huonossa maineessa kaiken aikaa työpaikalla ja eristämään hänet työyhteistöstä.Yksi yleisempiä tapoja vallankäytössä narsisteilla on puhumatomuus,eristäminen.pilkkaaminen,lavertelu .Meidän työpaikallamme narsistimme on pikku hiljaa jäänyt työyhteisömme ulkopuolelle.Nykyään hän yrittää uusille työkavereille esittää miellyttävää persoonaa ja vie heitä kahville.Mutta jo seuraavana päivänä nille uusillekkin kerrotaan ,että missä oikeasti mennään tämän henkilön suhteen.Narsistillamme on virka kunnalta ja vaikka hänet on jo kertaalleen siirretty toiselle osastolle työpaikkakiusaaminen on jatkunut entiseen tapaan.

    • turpakäräjät

      Yleensä työpaikkakiusaaja on ollut koulukiusaaja. Kiusaaja kun on savustanut ja vääntänyt valheita toisesta saa suurta tyydytystä. Tiedän muutaman entisen kiusaajan, kun on saanut kunnolla turpaan niin kiusaaminen loppuu kuin seinään! Kannattaa siis vetää kunnolla turpiin kiusaajaansa niin loppuu kiusaaminen. Ennen vanhaan mukuloita opetettiin puolustamaan itseään henkeen ja vereen eikä antaa periksi. Ehkä tuo tapa voisi tulla myös työpaikoille. Puhuminen on viisaita varten, ei kiusaajia eli idiootteja varten.

      • 221211

        Ehkä länsimaisen sivistyksen ongelma on, että emme pysty auttamaan näitä poikkeusyksilöitä, joille viesti menisi jakeluun ainoastaan fyysisen rökittämisen kautta.


      • käsilaukkuunvain

        Jes, tarvitsee ottaa ne nyrkkeilyhanskat käsilaukkuun mukaan työpaikalle.


      • 221211
        käsilaukkuunvain kirjoitti:

        Jes, tarvitsee ottaa ne nyrkkeilyhanskat käsilaukkuun mukaan työpaikalle.

        Voimaannuttava ajatus sinänsä. Käytännössä monellakaan ei sisu käyttää hanskoja jonkin 50 raakkuvan lonkkavikaisen tantan käytöskasvastukseen, vaikka tämä itse piru olisikin.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1957
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1692
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      53
      1609
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1537
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe