Vuokralaisen oikeudet, makuuhuone kylmänä!

kiristää

Hermot menee vuokranantajaan!!

Olemme muuttaneet kerrostalo kaksiosta rivitalohuoneistoon. Laitoimme tori.fi ilmoituksen "lapsiperhe etsii kolmiota. Tämä mies soitti meille ja kävimme katsomassa asuntoa. Kaikki näytti olevan kunnossa ja kirjoitettiin sopimus. Sopimuksessa lukee 2h keittiö, wc käyttöparvi. Eli oletettiin tämän olevan kuitenkin kolmio ja kysyttiin vielä erikseen puhelimessa voiko yläkerran parvesta tehdä makuuhuoneen. Vastasi että tottakai voi.
Nyt muutettuamme huomasimme ettei siellä ole minkäänlaista lämmitystä, parvi on aivan jääkylmä ja se on ainut huone joka voi tilavuuden puolesta olla makuuhuone. Jos siellä nyt kylmä niin mitä sitten kun on -20c? Soitimme vuokranantajalle ja kysyimme tästä asiasta niin sanoi että se huone nyt vaan on sellainen että edellinen vuokralainen on käyttänyt sähköpatteria siellä. Meidän mielestä asiasta olisi kuitenkin pitänyt ilmoittaa sopimusta tehdessä. Vuokra on kuitenkin 800e/kk ja jos laitamme talveksi sähköpatterin niin sähkölasku nousee aika paljon. Meidän mielestä vuokraa edes pitäisi laskea jos yksi huone on ns pelkkä kylmä "varasto"
Onko vuokralaisella tässä mitään oikeuksia?

7

157

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • parvikas too

      Käyttöparvi voi olla vaikka vaaterekkitilana.Käyttöparvi ei ole asuintilaa.Jotenka sen ilmanlämpöä jne eivät koske samanlaiset terveysmääräykset kuin tavallista huonetilaa."1m korkealta keskellä huonetta lämpöä on oltava 19-21 astetta"

      Hyväksyessänne asunnon teidän olisi pitänyt osata ajatella asiaa aiemmin,ettei parvella ole kiertovesipatteria ja että joudutte käyttämään esim lämpöpuhallinta.
      Jos ette tienneet mitä sana tarkoittaa,niin olisi kannattanut googlata.

      Minulla on itselläni vastaava "käyttöparvi",jossa nukun.Lämpötila vaihtelee 14 ja 20 asteen välillä.Tosin itse olen sitä mieltä että viileässä nukkuu paremmin.
      Jos haluan viettää aikaa parvella futonilla lueskellen on minulla 10e:n lämpöpuhallin.Siitä tulee jatkuvassa käytössä parikymppiä lisää sähkölaskua kuukaudessa.

      Tosin parven ongelma on myös kesällä.Sitä ei saa viileäksi.Lämpö kun hehkuu sekä katosta,että nousee ylöspäin alhaalta tupakeittiöstä.

      Joululaatikoita ja pullia uunissa paistellessa parvelle myös grillaantuu.
      Lämpötila riippuu siitä mitä teette alakerrassa.Paljon ruokaa laittavilla ja telkkaria tuijottavilla ihmisillä ei ole parviongelmia.

      Ehkä teidän kuitenkin kannattaisi etsiä teille paremmin sopiva asunto?

      • kiristää

        Niin ja olemme juuri viikko sitten muuttaneet tähän ja sopimus on sellainen että joudumme maksamaan siitä tietyn verran jos irtisanotaan puolenvuoden sisällä tai vuoden sisällä. Takuuvuokraakin kiinni 1600e meidän pitäisi remontoida vielä koko asunto


    • Lämmin ullakko?

      Tuli vaan mieleen teidän tilanteesta kun kaveripariskunta kyseli tulevalta vuokranantajaltaan ullakon käytöstä.Voiko siellä nukkua kysyivät ja vuokranantaja vastasi että "kah mikäpä sen estää".Heillä on ullakko puolittain eristetty mutta on luokiteltu nk kylmäksi tilaksi.Mutta pariskunta aikoo käyttää tilaa kesällä vieraiden majoittamiseen.
      Ullakko on mainittu ullakkona vuokrasopimuksessa ja heillä sopimuksessa seisoo 3h keittiö ja ullakko.Ei määritystä lämpimästä tai kylmästä tilasta.
      -En nyt tiedä aikovatko valittaa asiasta että ovat ymmärtäneet ullakon olevan makuuhuone.Pitänee seurata tilannetta.

    • kiristää

      Meillekkin sanottiin että yläkerrasta voi tehdä makuuhuoneen. Nyt tuntuu tosi tyhmältä maksaa melkein 900e kuussa pienestä kaksiosta ja isosta varastotilasta eli "parvesta" yläkerrassa. Ei ole edes mitään erikoisen tasokasta asuinaluetta

    • Myöhäistä haukotella

      No oliskohan aika kurkistaa peiliin? Miksi ihmeessä menee pistämään nimensä vuokrasoppariin ilman kunnollista perehtymistä asunnon realiteetteihin? Kävittekö edes katsomassa koko kämppää, vai otitteko sian säkissä?! Kyse kuitenkin jollain tavalla määräaikaisesta sopparista ja isot vuokratakuutkin sisässä, luulis nyt yksinkertaisemmanki perehtyvän siinä vaiheessa tarkkaan vuokraamaansa kämppään. Tuo patteriasiakaan ei voinu tulla yllärinä, jos niinku olis vaivautunu pitämään silmänsä auki ja järjen päässä. Hommaa marketista sellainen 2000W:n pieni sähköpatteri sinne tilaan, niin pysyy lämpösenä. Tokihan tuo nostaa sähkölaskua, niin se kuule nostaa monella muullakin, jotka lämmittää kämppäänsä sähköpattereilla... Meilläkin on tässä asunnossa kaukolämpö ja joka huoneessa keittiötä & eteistä lukuunottamatta sähköpatterit vesipattereiden lisäksi, tehoa yhteensä 4000W, sähkölaskut huitelee talvikuukausina reilussa 60€:ssa, kesäkuukausina noin 30€:ssa, ei nuo sähköpatterit tuon enempää kustannuksia nosta. Itse patterit maksaa uutena tehosta riippuen noin 20-35€/kpl, suosittelen googlettelemaan "öljytäytteinen lisälämmitin"

    • kiristää

      Kyllä kuule käytiin asunto katsomassa, luuletko että siinä ulkovaatteet päällä huomaa jotain lämmönvaihteluita ylä ja alakerran välissä! Me nimenomaan kysyttiin vielä puhelimessä ennenkuin tultiin katsomaan asuntoa että voihan yläkerrasta tehdä sitten makuuhuoneen. Olemme nuori perhe eikä heti ensimmäisenä tullut mieleen että vuokranantaja on joku sairas kusettaja!!

    • Parvinen

      >>>Nyt muutettuamme huomasimme ettei siellä ole minkäänlaista lämmitystä, parvi on aivan jääkylmä ja se on ainut huone joka voi tilavuuden puolesta olla makuuhuone.

      >>>Kyllä kuule käytiin asunto katsomassa, luuletko että siinä ulkovaatteet päällä huomaa jotain lämmönvaihteluita ylä ja alakerran välissä!

      Olette nyt sitä mieltä että vuokranantaja on vastuussa jos välttämättä haluatte parvella nukkua LÄMPIMÄSTI? Eikös parvi nimenomaan tarkoita sitä että sitä ei virallisesti edes luokitella huoneeksi, koska huonekorkeus ei täytä huoneen kriteeriä?

      Minusta reiluin kompromissi olisi että vuokranantaja tulee vastaan vaikkapa laskemalla vuokraa 20e kuussa sähkölämmityksen takia ja hankkii jonkun alle 100e lisäpatterin, koska teillä on näkemysero asiasta. Varmaan alle puolet vuodesta tarvitsette oikeasti lämmitystä myös parvella eli noin 20e/kk ympäri vuoden voisi olla lähellä todellisia VUOTUISIA kuluja?

      Ja jos se parvi olisi todellakin JÄÄKYLMÄ kuten kirjoitit niin varmaan jompikumpi teistä olisi jotain eroa huomannut esim. kasvoillaan. Taidat puhua kenties jostain 5 asteen erosta oikeasti joka on suuttumuksesi takia tuntuu jääkylmältä kun pitää paljain jaloin parvella kävellä?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe