Hissi bisnes

Yrittäjä etelästä

Uskokaa huviksenne kun kunta on sekaantunut bisneksiin siitä ei hyvää seuraa, onhan tuo jo nähty Palosaaren erottaminen ,kunnanjohtajan erottaminen.

Sen paremmin taustoista tietämättä ihmettelin jo Palosaaren "vaarää" hissimerkkiä merkki jota oli käytetty aikaisemminkin ilmeisesti toimivana ratkaisuna?
Itsekkin yrittäjä kalliita koneita ostaessani en VOI aina ottaa halvinta ratkaisua myös hommassa on "mututuntumaa" mukana, tai kokemusta aikaisemmista koneista, huollosta, palvelusta.....

Jotenka Kunta tulee munimaan Levin laskettelubisnekset sekaan perinteinen Lappilainen kateus ja politikointi (taitamattomuus) homma oli siinä.

22

611

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • suhmurointi1

      Mitenköhän kunta on muninut bisnekset? Eihän tuo hissiyhtiö mikään kultakaivos ole mutta ei surkeakaan bisnes.

      Toisekseen, jos investoinnit on menneet jo 8 miljoona yli, kunta on per*aukinen, ja käytössä on tietty budjetti, niin silloin ostetaan se mihin on varaa. TJ:n tekemä kavereille suhmurointi ja asioiden piilottelu hallitukselta on aina tuomittavaa ja yrittäjän yhtiössä tj ois lähtenyt kuin nappi housusta.

      Ei yrittäjäkään investoi yli resurssien tai muuten menee lappu luukulle.

    • todellisuus

      Mutta mutta...

      Tämän nykyisen hissin kokonaiskustannukset tulivat sitten kuitenkin huomattavasti kalliimmaksi mitä Dobbelin hissi olisi maksanut. Tämä on juuri sitä pashaa, minkä takia mentiin perse edellä puuhun. Alku hinta saadaan näyttämään hyvältä vähentämällä esim. tuolien määrää, mutta ne lisäykset sitten tulikin maksamaan hiivatisti. Tämän lisäksi kaikki varaosat, jotka joutuu ottamaan varastoon, kun toisen hissin valmistajan pyörästöt laakerit yms. olisivat käyneet suoraan keskenään.

      Toivottavasti tämänkin miljoonan kämmin joku saa käännettyä suhmuroinniksi...

      Silti hienon hissin italiaanot rakensi paikallisten hissiyhtiön miesten avustuksella, joten eiköhän mennä kaikki rinteeseen ja nautitaan talven riemuista?

    • Liftmaker

      Varmasti totta, osille pitää olla varasto jotta toiminta varmistetaan. Missään ei ole tullut julki onko kaupan yhteydessä kilpailutettu ns. perusosat jotka kuuluvat kauppaan.

      Tämä ei ole viimeinen hissi joka tunturiin tulee ja siksi vanhalta hallitukselta viisas hankinta.
      Strategisesti yhtiön hankita avaa uutta mahdollisuutta oikeaan kilpailuun tulevista toimituksista. "Doppelin" yksipuolinen suosiminen on ollut oman oksan sahaamista jo pitkään. Miksi siihen on suostuttu on jo isompi kysymys?

      Koillisrinteen investointi tulee eteen, siinä on oltava puhtaat miehet puikoissa. Korruption luvatussa maassa muistetaan tämä kauppa, kuten myös hovihankkijan Doppelin johtotasolla, ja pitkään.

      Yhtiön hallitus ei ole terveellä pohjalla, toimarin soveliaisuudesta ollaan montaa mieltä. Ilmoilla on kantaa että tutkinnan ajaksi olisi ollut viisasta siirtyä sivuun, mutta kun on hallituksen luottamus erityistilintarkastuksesta ja tutkinnasta huolimatta on kyseessä kummallinen asia.

      Matkailukeskus tuskin tulee asiaa sietämään kovin pitkään. Entäs sitten?

      • toppeli1

        Näitä ei muista kukaan kun kevät aurinko porottaa. Samat vanhat jäärät valitaan hallituksiin ynm.luottamustehtäviin ja taputellaan olalle ollaan me hyviä ja kansa maksaa. Jolosaarella kaikki hyvin .


    • suhmurointi1

      Hissien hinnan laskenta niiden elinkaarelle ei ole ollenkaan yksioikoinen asia. Leitneriä ei varmasti valittu tj:n kiusaksi.

      Tämän jälkeen on aina vähintään kaksi vaihtoehtoa tulevissa hankinnoissa. Yhden valmistajan loukku ei ole koskaan halpa pitkällä juoksulla. Hehän voivat nostaa sekä uusien hintoja että ylläpitokuluja mielensä mukaan jos asiakkaalla ei ole vaihtoehtoja. Nytkin Doppelin tarjouksessa oli ilmaa miljoonan edestä.

      Kaikista kalleinta on kuitenkin jos halltus ei voi luottaa toimariin tai jos toimari ei pimittää tietoa. Tällöin on päämies-agentti-ongelma, ja rahaa palaa sekä valvonnan yrittämiseen, että toimarin oman edun tavoitteluun.

      Viimeistä ongelmaa ei ainakaan ole nykyisen hallituksen kanssa. Takinkääntäjä "äänestin erottamisen puolesta. En tiennyt että Palosaari siirrettiin syrjään. Eroan hallituksesta. Liityn hallitukseen. Allekirjoitin kunnanjohtajan erottamiseen tähtäävän prosessin. En tiedä siitä mitään. En mää tiiä, en ole perehtynyt asiaan" Tarmolle käy kaikki. Ainahan voi nostaa veroja tai ottaa lisää lainaa. Ja kuntalaiset maksaa.

    • Liftmaker

      Ei ole kompetenssia sanoa Takki-Tarmon hallitus osaamisesta juuta-ei jaata.

      Riskejä hän ei pelkää, osakkeen omistajien kanssa pelattu peli on huimaa. Takaisin hallitukseen PJ: pallille, toimarin kutsuminen takaisin tilintark.jlk., mahdollinen tutkinnan estäminen? jne.
      Samalla toiminta kunnahallituksessa on tosi huimaa. Mihin mies vielä yltää jos tuolia ei potkaista alta.

      Muisti vain on huono, sitä taitaa olla ilmassa.

    • tosi on

      Mihin ne 7 miljoonaa euroa budjetin ylityksiä ovat menneet.? Se on se kiinnostava kysymys? Ei ne rahat varmaan hissillä ole tunturiin menneet aivan itsestään. Jokuhan ne on saanut ne rahat.? Onko niillä tehty jotain yhtiölle? Onko niillä maksettu joitakin urakkoja yhtiölle? Onko kenties niillä maksettu jotain nimellisesti ja ei ole saatu vastinetta. Jos ne on tehty yhtiölle niin eikö ole osattu kustannuslaskentaa ollenkaan ja tietty mitä maksaa. Onko otettu alihintainen toimittaja joka on lisätyötarjouksilla lypsänyt yhtiötä?

      Onhan näitä kysymyksiä ilmassa. Ei se raha katoa jotakinhan sillä tehdään ja jostakin syystä sitä varmaan selvitetään. ?

    • suhmurointi1

      Johan se on selvitetty. Tj on antanut hallitukselle selvityksensä ja hallitus on sen hyväksynyt. Takki on hallituksessa kunnan edustaja, ja sääntöjen mukaan hissiyhtiön pöytäkirjat tulee toimittaa kuntaan. Näin ei ole tehty. Kunnanhallitus kuitenkin päätti että kunnan sääntöjä on noudatettu (äänin 8-1 vaikka on kristallinkirkasta että niitä sääntöjä ei ole noudatettu koska Takki pitää pöytäkirjat).

      Kunnan rahat kyllä kelpaa yhtiölle vaikka rahoittajat ja omistajat koetaan vihollisena ja pidetään pimennossa. Nyt Takki kunnan edustajana toimii kuntaa vastaan. Hämmentävää, eikä asialle voi mitään koska kunnanhallitus tämän hyväksyy sen enempiä kyselemättä.

      Lapetaan vaan lisää rahaa sisään. Kyllä se Jouni osaa ne käyttää...

      • suhmurointi1

        Niin, jos siis haluaa tietää, niin kannattaa kysyä valtuutetuilta. He saavat tiedon heti kun haluavat.


    • tympii

      Kyllä on lahjakas suhmuroija tässäkin ketjussa, ei järjen häivää- saatikka asiallista analyysia siitä mitä on tapahtunut. Jotenkin ajattelen, ettei edes Anna Mäkelä eikä Inkeri Yrityskään ole näistä kommentoinneista ylpeitä, vaikka ne kuinka olisivat tavallaan heidän puolesta annettuja.

    • suhmuroija1

      Tämä on ihan julkista tietoa. Esimerkiksi tästä löytyy suurin osa:
      http://dynasty.kittila.fi/kokous/2014941-4.HTM

      "hallituksen kokousten esityslistoja ei ole, Kittilän kunnan konserniohjeesta poiketen, toimitettu Kittilän kunnalle. Yhtiön hallituksen puheenjohtaja Tarmo Salonen on julkisuudessa kertonut, että erityistilintarkastuksen tuloksia on käsitelty ja että siinä esiin tulleisiin epäkohtiin on saatu toimitusjohtajalta vastine. Tätä aineistoa ei ole pyynnöstä huolimatta vielä toimitettu Kittilän kuntaan."

      Salonen 5.5 kokouksessa: "Levi Ski resort ei aio noudattaa Kittilän kunnan konserniohjetta"

      KH Päätös 25.8: "Oy Levi Ski Resort Ltd:n yhtiökokouksessa 25.3.2014 on noudatettu kunnan konserniohjetta"

      KH päätös menee valtuustoon, joten valtuutetut voivat vaikuttaa asiaan ja pyytää ne kunnalle kuuluvat pöytäkirjat.

    • Suhmurointia

      Kittilän Levillä on avattu tänään yleisön käyttöön Pohjoismaiden modernein hiihtohissi, joka käynnisti vuosi sitten laajan poliittisen kuohunnan Kittilässä.

      Hissikohu sai alkunsa, kun kunnanjohtaja epäili yhden laitevalmistajan suosimista tarjouskilpailussa - tämä johti lopulta hänen erottamiseensa. Nyt keskusrikospoliisi tutkii koko vyyhteä hissihankinnasta aina kunnanjohtajan potkuihin ja kuntapäättäjien toimiin. Kunnanhallitus puolestaan tutkii, toimiko erottamista vastustanut valtuuston puheenjohtaja oikein.

      Apua on haettu jo valtiovallaltakin, heikoin tuloksin.

      Kuntalaisten mielestä jotakin pitäisi tehdä.

      - Pitäisi saada vaihdettua joko ajatusmaailmaa, henkilöitä tai jotain, minusta tuntuu että tämä on mennyt jo niin isoksi, että tätä on aika vaikea saada mitenkään järjestettyä enää, kommentoi Pera Hussi Kymmenen Uutisissa.

      Kunnan matkailijavirtoihin kunnallispolitiikan kiemurat eivät ole toistaiseksi vaikuttaneet.

      Uusi hissi maksoi 11 miljoonaa euroa.

      MTV3

      • Yrittäjä eletästä

        Eikö kunnan pitäisi hoitaa ensisijaisesti: terveyshoito, lastenhoito, koulutus, vanhustyö, infrastuktuuri! Jätetään nuo bisnekset osaajille sinne ei mahdu politiikka ja hyvävelijärjestelmä!


    • Liftmaker

      Asialliset kommentit on Mäkelän kirjoittamia. Löytyy aiemmasta linkistä.
      Kunnanhallitus on ei välitä konserniohjeesta, asiat lykätäänpöydälle ja toivotaan parasta.
      Sitä kutsutaan poliittiseksi vastuuksi.

      Hissi pyörii hyvin, mutta ei sillä 11milj. kustannuksella, se on jotain muuta kuin hissin rakentaminen, ei sotketa.

      • Kaulustyöläinen

        Mikä mies se Takki-Tarmo on? Ymmärtääkö se jotain bisneksestä? Riskienhallinta on tainnut jäädä opiskelussa ohueksi. Yhtiön nähty yhteiskuntamoraali kipuilee hallituksen kautta, kun halutaan pitää rysän päältä narahtanut tj remmissä. Tj on varmasti tärkeä, onko hän korvaamaton toinen asia? Kilpailutuksen tekemättä jättäminen ei ole ainakaan osakkeen omistajien etu, tässä tapauksessa mahdolliset vahingot kohdistuvat suoraa kuntalaisiin sekä tietenkin yksityisiin osakkeen omistajiin.
        Osakkeen omistajat sanelevat tulevaisuudessa myös tj:n aseman, yhtiökokous tulee yhtä varmasti kuin kevätaurinko vaikka kuntapäättäjät venkoilevat. Jos Yritys olisi hallituksessa, saattaisin uskoa muutokseen, Takki-Tarmo taas edustaa sitä mädännäisyyttä joka näkyy kunnan luottamushenkilöille olevan jo arkipäivää.
        Hille ei varmasti ymmärrä tekniikasta, talous on opintojen ja yritystoiminnan kautta tuttua. Voisi kuvitella että hallituksessa pitäisi olla päteviä, ei sopivia.


      • Kirjanpito esiin
        Kaulustyöläinen kirjoitti:

        Mikä mies se Takki-Tarmo on? Ymmärtääkö se jotain bisneksestä? Riskienhallinta on tainnut jäädä opiskelussa ohueksi. Yhtiön nähty yhteiskuntamoraali kipuilee hallituksen kautta, kun halutaan pitää rysän päältä narahtanut tj remmissä. Tj on varmasti tärkeä, onko hän korvaamaton toinen asia? Kilpailutuksen tekemättä jättäminen ei ole ainakaan osakkeen omistajien etu, tässä tapauksessa mahdolliset vahingot kohdistuvat suoraa kuntalaisiin sekä tietenkin yksityisiin osakkeen omistajiin.
        Osakkeen omistajat sanelevat tulevaisuudessa myös tj:n aseman, yhtiökokous tulee yhtä varmasti kuin kevätaurinko vaikka kuntapäättäjät venkoilevat. Jos Yritys olisi hallituksessa, saattaisin uskoa muutokseen, Takki-Tarmo taas edustaa sitä mädännäisyyttä joka näkyy kunnan luottamushenkilöille olevan jo arkipäivää.
        Hille ei varmasti ymmärrä tekniikasta, talous on opintojen ja yritystoiminnan kautta tuttua. Voisi kuvitella että hallituksessa pitäisi olla päteviä, ei sopivia.

        Kiinnostaisi nähdä yrityksen kirjanpidosta edustuskulut.

        Voi löytyä vieraslistoista tuttuja nimiä.


      • Kaulustyöläinen
        Kirjanpito esiin kirjoitti:

        Kiinnostaisi nähdä yrityksen kirjanpidosta edustuskulut.

        Voi löytyä vieraslistoista tuttuja nimiä.

        Se on osakkeen omistajien oikeus, toteutuuko?

        Toisaalta kuntalaiset ovat osakkeenomistaji kunnan omistuksen kautta. Julkisen omistuksen pitää olla enemmän kuin läpinäkyvä. Yksityset osakkeenomistajat on huppu päässä, miksi?

        Nyt tilanne on hankala, hallitus tuntuu olevan pää puskassa ja kykenemätön toimimaan ns. sisäsiittoisuuden takia.


      • Yritetty toteuttaa
        Kaulustyöläinen kirjoitti:

        Se on osakkeen omistajien oikeus, toteutuuko?

        Toisaalta kuntalaiset ovat osakkeenomistaji kunnan omistuksen kautta. Julkisen omistuksen pitää olla enemmän kuin läpinäkyvä. Yksityset osakkeenomistajat on huppu päässä, miksi?

        Nyt tilanne on hankala, hallitus tuntuu olevan pää puskassa ja kykenemätön toimimaan ns. sisäsiittoisuuden takia.

        Toinen osaomistaja Levin matkailukeskus on vaatinut yhtiökokousta ja muuten asioiden selvittämistä taloudellisine tietoineen. Ei ole pääomistajalle kunnalle ja kunnanhallituksen edustajalla hissiyhtiön hallituksessa kelvannut. Sen sijaan matkailukeskus tiputettiin pois hissiyhtiön hallituksesta, vaikka omistaa 49%. Niin että yritetty on. Aika ennenkuulumatonta vallankäyttöä ja salailua hissiyhtiön tiimoilla.


      • suhmurointi1
        Yritetty toteuttaa kirjoitti:

        Toinen osaomistaja Levin matkailukeskus on vaatinut yhtiökokousta ja muuten asioiden selvittämistä taloudellisine tietoineen. Ei ole pääomistajalle kunnalle ja kunnanhallituksen edustajalla hissiyhtiön hallituksessa kelvannut. Sen sijaan matkailukeskus tiputettiin pois hissiyhtiön hallituksesta, vaikka omistaa 49%. Niin että yritetty on. Aika ennenkuulumatonta vallankäyttöä ja salailua hissiyhtiön tiimoilla.

        Samaa ovat vaatineet kunnan virkamiehet jotka joutuvat noudattamaan kunnan ohjeita. Ei vaan kelpaa kunnanhallitukselle. Ensin vallattiin hissiyhtiön hallitus, annettiin mandaatti vaikka mihin (en edes muista mitä kaikkea saavat tehdä), ja julistettiin asiakirjat salaisiksi.

        Harmittavasti vain se edellinen hallitus ehti tilata erityistilintarkastuksen.Tässä valitut palat kokouksista tilintarkastuksesta eteenpäin:

        Ensiksi asiat on selvitetty yhtiössä:
        1.4.2014 "lisäksi merkittiin, että pidetyn tauon aikana Oy Levi Ski Resort Ltd:n hallituksen puheenjohtaja Tarmo Salonen tiedotti kunnanhallitukselle yhtiön hallituksen käsitelleen erityistilintarkastusraportin 1.4.2014 kokouksessaan."

        Sitten alkaa salailu:
        14.4.2014 "Kunnanhallituksen jäsen Reijo Kyrö esitti varajäsen Vuokko Mäntymaan kannattamana, että koska erityistilintarkastusta ei ole suoritettu, asiaa ei käsitellä. Erityistilintarkastus asiakirjaa ei ole olemassa. Puheenjohtaja totesi kunnanhallituksen hyväksyneen Reijo Kyrön esityksen."

        Salonen 5.5 kokouksessa: "Levi Ski resort ei aio noudattaa Kittilän kunnan konserniohjetta"

        9.6.2014 avoin mandaatti touhukolmikolle yhtiökokoukseen:"kunnanhallitus päättää merkitä tiedoksi Levin Matkailukeskus Oy:n vaatimuksen Oy Levi Ski Resort Ltd:n ylimääräisen yhtiökokouksen koolle kutsumisesta. Kunnanhallitus valitsee kunnan edustajiksi kunnanhallituksen puheenjohtajat neuvottelemaan Levin Matkailukeskus Oy:n kanssa jatkosta"

        Ja lopun huipentaa järjenvastaiset päätökset 25.8:
        -Hissiyhtiön pöytäkirjat (eli selvitys erityistilintarkastuksesta) ei liity asiaan
        -tilintarkastaja oli syytä vaihtaa koska kunnan tilintarkastaja on esteellinen
        -konserniohjetta on noudatettu (ohjeessa sanotaan mm, että kunnan tilintarkastaja tarkastaa tilit ja pöytäkirjat tulee toimittaa kuntaan)
        -lakia on noudatettu
        -ei tarvetta yhtiäkokoukselle. Rikostutkinnan yhtiössä käynnistyttyä uudelleen yhtiön hallitus voi arvioida tilanteen. (ja vaikka olisikin tarvetta, niin kuntaa edustaa kunnanhallituksen kolmikko)
        -asia loppuunkäsitelty ja viedään koko asia valtuustoon homman sinetöimiseksi

        Eikä tässä ole puoliakaan. Näin ne valtuutetut edustavat kuntalaisia! Persujen kantava teema oli vielä suhmuroinnin lopettaminen.


    • mitmik

      Mihinkähän mökkiä on käytetty... Ketä kestitty...

    • Oma huoneisto

      Hissiyhtiössä on alppilajeissa oma edustushuoneisto, siellä on hoidettu. Asukaslistassa tuttuja henkilöitä täydellä ylöspidolla!

    • Liftmaker

      Tuosta pahaisesta korsusta ei kannata mieltään pahoittaa.

      Enemmän kannattaisi huolestua liikevoiton suhteesta liikevaihtoon. Se mittari on tärkeämpi kuin alppitalon yöpymiset makkaraperunoilla.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2217
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1738
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      40
      1553
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1469
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1440
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1371
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe