Papan joulu huolto ohjeet

en ole ennen joulu ohjeita antanut joten sellaisella on varmasti kysyntää jouluna mennään muuten antamillani talvi ohjeilla mutta on muutamia asioita joita pitää ottaa huomioon talvi huoltoohjeet vielä neljän minuutin tyhjäkäyttö jotta öljyt sopukoissa auto pitää olla roikassa tai tallissa ja vähintään kerran viikossa pesu lämpimällä vedellä ja sitten tallissa ovet ja peräluukku auki jotta kuivahtaa ja sisävalo pois. Joulun aikana jouluostoksilla ja jos iso vanhempia käy haudalla katsomassa niin auto pitää jättää parkki paikan reunoille siellä hunsvotit euroräppänä liisinki autoilla kolhivat huoletta ovet ja eivät kyllä pirskutti jätä lappua toisekseen pitää mennä hiukan poikkeavina aikoina jotta ei tule turhaa rytkyttävää ajoa jossa voimansiirto ja nivelet ovat kyllä kovilla haudalle aikaisin aatto aamuna ja sen jälkeen Toyota lepäämään huljuttelun jälkeen.

26

231

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Tojomuori

      Minua otsikko hämäsi aika pahasti, kun odotin niitä papan jouluhuolto-ohjeita enkä siis auton. Miten on, voisiko joku asiaan perehtynyt antaa myös ohjeita kuinka pappaa huolletaan ja hoidetaan jouluna?

      • Corolla papan vaimo

        Vaihdetaan puhtaat tenat kun alkaa haisemaan, muutenkin pari-kolme kertaa päivässä. Jos alkaa höpisemään Toyotasta ja sen huolloista/pesuista/tms, laitetaan isompi annos rauhoittavia. Syötetään pari -kolme kertaa päivässä löysää velliä, syönnin jälkeen pestään papan leuka ja vaihdetaan puhdas paita.Jouluna voidaan antaa kahvin kanssa pala rusinapullaa, että tulvahtaa papalle hyvät muistot mieleen. Tosin tässä vaarana, että alkaa taas höpöttää Toyotasta ja luottomyyjästä, joten pidetään ne rauhoittavat käsillä. Muuten helppohoitoinen kun pistää sitten sänkyyn lukemaan Toyota Plus- lehtiä ja säännöllisesti syöttää rauhoittavia. Tietokoneen lähelle ei saa päästää, muuten on Suomi24:ssä kirjoittelemassa peräluukun tuuletuksesta, sitten on hankala saada taas papalle housut jalkaan.


      • Tojomuori
        Corolla papan vaimo kirjoitti:

        Vaihdetaan puhtaat tenat kun alkaa haisemaan, muutenkin pari-kolme kertaa päivässä. Jos alkaa höpisemään Toyotasta ja sen huolloista/pesuista/tms, laitetaan isompi annos rauhoittavia. Syötetään pari -kolme kertaa päivässä löysää velliä, syönnin jälkeen pestään papan leuka ja vaihdetaan puhdas paita.Jouluna voidaan antaa kahvin kanssa pala rusinapullaa, että tulvahtaa papalle hyvät muistot mieleen. Tosin tässä vaarana, että alkaa taas höpöttää Toyotasta ja luottomyyjästä, joten pidetään ne rauhoittavat käsillä. Muuten helppohoitoinen kun pistää sitten sänkyyn lukemaan Toyota Plus- lehtiä ja säännöllisesti syöttää rauhoittavia. Tietokoneen lähelle ei saa päästää, muuten on Suomi24:ssä kirjoittelemassa peräluukun tuuletuksesta, sitten on hankala saada taas papalle housut jalkaan.

        Kiitoksi kovasti ohjeista, nimittäin varsin tuoreena varttuneemman Toyota-miehen puolisona nämä joulu ajan proseduurit olivat vähän hakusessa. Mutta kiitos Suomi24:n tästäkin joulusta selvitään niin papan kuin auton osalta. Hyvää joulun odotusta kaikille.


    • Per Saukko

      Tämä auton vikuuttaminen parkki paikalla on ongelma. Itse olen suunnitellut pika asennus systeemin millä laitan 360 asteen valvonnan riistakameroilla autolle sen sisäpuolelle. Iiskiöt tunnistettuani voinkin laittaa laskun kuvan kera ja periä pienlaskutuslisän.

      Mutta se mikä on joulu ja muussakin sesonki liikenteessä tärkeää oikea valmistautuminen. Ennen liikkeelle lähtöä tehdään lähtö tarkastus että kaikki on mukana ja auto toimii. Minulla on semmoinen kymmenen A4 sivuinen protokolla kirja johon kuitataan kysymys ja vastaus. Vasta perusteellisen lähtö- ja turvatarkastuksen jälkeen ajoneuvon päällikkö eli kapteeni voi siirtyä tien päälle. Ostin naapurin hiaceen follow me valot ja hän ajaa edelläni saattaen minut valtatien rampille missä suoritan lähtökiihdytyksen muun liikenteen mukaan. Sen jälkeen ajetaan rauhallisesti ottaen huomioon keliolosuhteet, yleensä olen pitänyt maksimi tilannenopeutena talvella 80 km:ä tunnissa. Samoin koitan ehdottomasti välttää tienlaidassa ajamista ettei auto likaantuisi irtolumesta tai pöllyttäisi jalankulkijoiden päälle sitä. Kuitenkin kaiken varalta minulla on talviaikana yleensä takasumuvalo päällä kaiken varalta. Noita eurokopperoita viritellään kaikin tavoin, itse repisin nuo ilmatorjunna valopatteristot keulalta pois, niitä vain vilkutellaan häritäkseen edellä ajajia. Samoin tuo tukka putkella ajelu, aina ajetaan ylinopeutta (tarkastettu tojotan nopeusmittarista) ohitellen kuin shlalom radalla. Mihinkä noilla on kiire, 10 sekunttia ajansäästöä. Turvallisessa premium tojotassa mallista riippumatta matkustaa onnellinen tojota yhteisö, eurojopperossa on tuntien hammasten kiristys ja itku. Tojotassa on kaikilla matkanteko hauskaa rentouttavaa, eurokopperoissa riidellään ja ihmissuhteet ovat koituksella.

      Turvallista joulumatkailua kaikille tojotisteille ja hei ollaan siellä ulkona varovaisia.

    • tässä jotakin

      No tuota, eikös se järvivedellä pesu joulusaunassa ja sitä ennen hyvä takaluukun tuuletus ole a ja o, vahaus myös ja kunnon Korrekilla eikä mitään brasilialaista ja jonkunlainen herkistely on kanssa paikallaan.

    • Nipponkamapertti

      Kyllä vanhemman polven semi ori tojotisti on varannut esim. Neste kontteja missä on priimaluokan sykkeen tutkimaa ja hyväksi havaittua järvivettä toyotan pesua varten ellei ole mahdollista pumpata järvestä suoraan. Voi sitä riemua kun saa perheen ja suvun voimalla pestä tojotan ehdalla tavaralla sisältä ja ulkoa, samalla sulaa luottomyyjän ja oman perheasentajan lahjaksi antama kinkku. Kinkku on sangen suussa sulavaa toyotan huippusalaisen reseptin mukaan suomeen lokalisoidun tojota sinapin kera. Kun sitten mamman kanssa jäädään kahden mamma vilauttaa toyota villasukkia kammariin menessä siinä kuulkaas vanhakin semi ori toyotisti nuortuu ja hirnahtaa. Tojota perheen elämä on kuohkeaa ja iloista, naapurissa eurorotteloissa on itku ja hammasten kiristys. Takaisin kutsuja, aina jotakin rikki, naapurin rouva sanoi että isäntä asuu autokorjaamolla ja hän on bmw leski. Aikoi huolehtia että heillekkin ostetaan tojota avio onnen palauttajaksi. Tämä sen jälkeen kun tojota rouva kertoi miksi joskus istuminen on niin vaikeaa hymyillen kuin moonaliisa louvressa.

    • Älykäs nuori

      Pappa ajeleppa se vanha ritsasi suohon ja lue vaikka kirjallisuutta. Junttiutesi paistaa aurinkoon asti. Sivistystä tai viisautta ei sinun vanhaan kajuuttaasi ole tarttunut, ainoastaan Toyotaan kohdistuvaa fanaattisuutta.

      • sivusta seuraaja

        Sivistys ja viisaus sinusta on yhtä kaukana kuin aurinkon valo risukasastasi. Täys pelleksi luokiteltava kummajainen olet.


      • gorillapappa
        sivusta seuraaja kirjoitti:

        Sivistys ja viisaus sinusta on yhtä kaukana kuin aurinkon valo risukasastasi. Täys pelleksi luokiteltava kummajainen olet.

        Alku peräinen corollapappa antaa hyviä joulun ajan neuvoja vastuullisille Toyota autoilijoille ja etenkin niille hieman nuoremman ikä luokan kuljettajille joilla ei ole vielä niin sanottua hiljaista tietoa siitä kuinka kallis arvoisesta Toyotasta tulee pitää huolta ja yhtä lailla kunnioitettavaa on myös Per Saukon ja Nipponkamapertin viisaat sanat ja pyyteetön työ paremman autoilu kokemuksen puolesta mutta koska meitä semi ori toyotisteja on monen laisia niin samalla myös joulu ajan huolloissakin on tiettyä variaatiota kuten se että alle kirjoittaneella on ollut tapana tarkasti seurata sää ennustuksia ja jos ilma tieteen laitos on luvannut aatto illalle rönttä kelejä niin silloin olen kyllä lainannut naapurin lanko miehen euro rotteloa haudalla käyntiin vaikka se onkin edellyttänyt tarkkaa etu käteis valmistelua ja naamioitumista sillä kukapa Toyota mies sitä kehtaisi euro rottelolla ajella ja tavallaan olenkin tuntenut huonoa oma tuntoa tästä aate petturuudesta mutta olenpahan säästellyt sitten Toyotaa itse joulu päivän ja tapanin päivän ajoja varten ja tehnyt vielä aatto iltana viimeiset vahaukset ja jarrujen herkistelyt niin on se ollut komeaa ajella sitten joulu aamuna kirkkoon kiiltävällä Toyotalla samoin kuin lähteä turvalliselle tapanin ajelulle sukulaisiin viimeisen päälle puunatulla Toyotalla ja vaikka vähän kehaisenkin niin on sitä Toyotan kuntoa aina ihailtu vaikka nykyiselläkin Corollalla on ikää jo kohta kaksi vuotta ja melkein 10 000 kilo metriä mittarissa niin kiiltää vielä monin kertaisesti paremmin kuin uusi euro rottelo.


    • avensis 1,6 -01

      Minun tojota kyllä syö kaikki öljyt noin pitkällä moottorin käytöllä ei sitä minuuttia pidempään, jäi se moottori vaihdattamatta takuuaikana kun ne oli ju...autosta loppuneet suuren kysynnän takia

    • Corolla pappa

      Nooh sanosin notta joulu ja Toyota sopivat yhteen. Molemmat ovat mahtavia juttuja. Joulu ohjeista ensin: muista ottaa se joulu kinkku ajoissa sulamaan ja huljuttele ennen uunia järvi vedellä. Laita lämpö mittari kamaraan ja paista. Kuorruttele korppu jauholla ja sinapilla. Hommaa muutkin ruoka aineet ajoissa marketista ja mieluusti aamusella ettei ole parkki paikka täysi ja toiset ei kolhi ovellaan kylkiä autosta. Kuusi on aina haettu koti metsästä kun on tuota maata tullut ostettua ja Toyota mahdollistaa varallisuuden kasvun.

      Toyotaan kannattaa laittaa myös joulun aikaan talvi kaudeksi keula peite. Niitä saa luotto myyjältä mutta voi rakentaa myös vaikka pahvista. Auttaa moottoria saavuttamaan normi lämmöt nopsaan ja säästää konetta eikä tule niin sitä metalli purua. Tyhjä käyttöä kannattaa pitää nolla kelissä 4 min ja pakkasella 10 min niin ehtii öljy kiertämään. Pesu aina järvi vedellä siinä on paras ph sanoi luotto myyjä ja maali säilyy priimana. Perä luukku kannattaa tuuletella räntä kelissä vaikka viikottain ja pakkasilla pari kertaa talvi. Joulu lomilla kannattaa vetää Korrekin vaha pintaan niin ei pure suola.

      Näillä ohjeilla joulu on auvoisaa aikaa ja Toyota kehrää ainoana laatu autona.

      • Corolla papan muori

        Voivoi sentään, taas on jonkun pappa päässyt livahtamaan koneelle vailla valvontaa. Noh, kyllä se siitä, kunhan saa papalle parit Diapamit syötettyä. Sitten pisulle ja pesulle, yötenat ja yöpuku päälle, joku vanha Toyota- lehti käteen ja peitellä sänkyyn, siinä se pappa alkaa jo hetken päästä herttaisesti tuhista ja näkemään unia luottomyyjästä ja Toyotan pesusta, saattaapi mumista hymyillen "Corolla... takaluukku... tuuletus..."

        Tässä kannattaa muistaa, että varsikin näin talvisaikaan kannatta käyttää papalla pitkiä kokovillaisia yöpukuja, jottei pääse papan virtsatieinfektio uusiutumaan. Mielellään joku sellainen kuluneen kauhtuneen ruskea tai harmaa, niin tulee papalle sitten vielä siitäkin vanha Corolla mieleen.


    • Tero 1

      Kyllä "pappa tietää"

      • Per Saukko

        Oikein nuori mies, kun muistaa kuunnella mitä me semi ori tojotistit kerromme on viisauden alku. Pyörää kun ei kannata keksiä uudestaan. Huomaan että tässä on tuleva semi ori tojotisti.


      • Anonyymi

        Pappa on kaikkien terojen idoli.
        Hönöön verrattuna pappa on paljon parempi trollaaja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pappa on kaikkien terojen idoli.
        Hönöön verrattuna pappa on paljon parempi trollaaja.

        Hönön trollit nyt ovat ihan luokattomia, niihin verrattuna Papan turinat ovat veikeän kekseliäitä.


    • Anonyymi

      Olipas sekava aloitus. Onkohan alkuperäinen kirjoittaja vieläkin sekaisin?

      • Anonyymi

        Avaajan verbaalinen ulosanti on normaalia teron tasoa. Näitä hitaalla käyviä näkee välillä liikenteessä, kun tero on lähtenyt ulkoilluttamaan Tojoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Avaajan verbaalinen ulosanti on normaalia teron tasoa. Näitä hitaalla käyviä näkee välillä liikenteessä, kun tero on lähtenyt ulkoilluttamaan Tojoa.

        Pappa on kinkun ystävä ;)


    • Anonyymi

      Milloin pappa antaisi minulle ohjeet, joilla pääsisin uudella Corolla 2.0 Hybridillä alle 5,3 litran keskikulutukseen?

      • Anonyymi

        Talvirajoitukset armahtavat ja pelastavat. Maantiellä ajelet 70 ja moottoritiellä 90 nopeuksia.


      • Anonyymi

        Eco-asento valitsimesta ja hoplaa, kulutus nippanappa yli neljän litran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eco-asento valitsimesta ja hoplaa, kulutus nippanappa yli neljän litran.

        Eco-asento valitsimesta ja hoplaa, kulutus nippanappa yli neljän litran.

        ***********

        Kun hybridi-Tojotalla ( 1,8 L Auris) halutaan päästä mahdollisimman pieneen kulutukseen, niin kannattaa ehdottomasti valita ECO-moodi. Jos ECO-moodi ei ole päällä, niin kaasua painettaessa auto kiihdyttää liian nopeasti, jolloin hetkellisen kulutuksen mittari näyttää välittömästi hyvin suuria lukemia. Kiihtyvyys on silloin kyllä paras, mutta teho otetaan silloin pääasiassa polttomoottorista, eikä akkuun varastoitunutta jarrutusenergiaa käytetä tarpeeksi hyväksi.

        Hetkellisen kulutuksen mittaria tarkkailemalla olen havainnut, että auton ollessa ECO-moodissa kiihdytysvaiheessa sähkömoottori on enemmän mukana, jolloin kulutusmittari ei nouse läheskään niin äreästi kuin muuten. ECO-moodissa tietokone siis päättää, miten nopeasti kannattaa kiihdyttää, jotta paras taloudellisuus ajossa saavutetaan. ECO-moodissakin hybridi-Tojota lähtee valoista liukkaammin kuin tavalliset käsivaihteiset autot, joten liikenteen rytmissä pysyy hyvin mukana.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eco-asento valitsimesta ja hoplaa, kulutus nippanappa yli neljän litran.

        ***********

        Kun hybridi-Tojotalla ( 1,8 L Auris) halutaan päästä mahdollisimman pieneen kulutukseen, niin kannattaa ehdottomasti valita ECO-moodi. Jos ECO-moodi ei ole päällä, niin kaasua painettaessa auto kiihdyttää liian nopeasti, jolloin hetkellisen kulutuksen mittari näyttää välittömästi hyvin suuria lukemia. Kiihtyvyys on silloin kyllä paras, mutta teho otetaan silloin pääasiassa polttomoottorista, eikä akkuun varastoitunutta jarrutusenergiaa käytetä tarpeeksi hyväksi.

        Hetkellisen kulutuksen mittaria tarkkailemalla olen havainnut, että auton ollessa ECO-moodissa kiihdytysvaiheessa sähkömoottori on enemmän mukana, jolloin kulutusmittari ei nouse läheskään niin äreästi kuin muuten. ECO-moodissa tietokone siis päättää, miten nopeasti kannattaa kiihdyttää, jotta paras taloudellisuus ajossa saavutetaan. ECO-moodissakin hybridi-Tojota lähtee valoista liukkaammin kuin tavalliset käsivaihteiset autot, joten liikenteen rytmissä pysyy hyvin mukana.

        Eikös kuskin pitäisi tarkkailla liikennettä eikä jotakin hiton eco-mittaria?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös kuskin pitäisi tarkkailla liikennettä eikä jotakin hiton eco-mittaria?

        Miksi?


    • Anonyymi

      Hyvät ohjeet, näillä mennään jouluna.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      1986
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      52
      1720
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      56
      1626
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe