Mediavero nollatuloilla

140 euroa

Meneekö tänä vuonnakin mediavero 7000 euron vuositulolla täytenä, jos on maksanut yrittäjäeläkettä (YEL) 500 euroa kuukaudessa? Opiskelun vuoksi ei ole tuloja enempää.

18

113

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Hei ja kiitos kysymyksestä!


      Yle-vero on 0,68 % henkilön ansio- ja pääomatulojen määrästä, enintään 143 euroa.
      Yle-veroa ei tule maksettavaksi, jos yhteenlasketut ansio- ja pääomatulot ovat alle 7 500 euroa vuodessa, jolloin veron määrä jää alle 51 euron

      Lisätietoa löytyy täältä: http://www.vero.fi/fi-FI/Henkiloasiakkaat/Maksaminen/Ylevero


      Ystävällisin terveisin
      Sanni Verotiimistä

      • lakipykälää lukenu

        Ei pidä paikkaansa. YLE-vero menee joko YEL-työtulon mukaan tai todellisten ansioitten mukaan riippuen siitä kumpi on isompi. Eli maksamalla 500 euroa kuukaudessa YEL-vanhuuseläkkeeseen pääsee nauttimaan täydestä mediaverosta nollatuloilla. Tämä koskee YEL- ja MyEL-vakuutettuja.


    • yrittäjä nollatuloil

      2 §
      Henkilön yleisradiovero

      Tuloverolaissa (1535/1992) tarkoitetun Suomessa yleisesti verovelvollisen, joka viimeistään verovuoden aikana on täyttänyt 18 vuotta, on suoritettava yleisradioveroa 0,68 prosenttia tuloverolaissa tarkoitetun verovuoden puhtaan ansiotulon ja puhtaan pääomatulon yhteismäärästä tai sitä korkeammasta hänelle yrittäjän eläkelain (1272/2006) tai maatalousyrittäjän eläkelain (1280/2006) mukaan [vahvistetun työtulon yhteismäärästä.] ...

      Tuo "vahvistetun työtulon määrästä" on se, jonka mukaan nollatuloillakin maksetaan täysi Yle-vero, jos on maksanut vanhuuseläkkeeseen 500 euroa kuukaudessa. Todellisten tulojen kanssa ei tuolla vahvistetulla työtulolla ole tekemistä. Jos maksaa 170 euroa kuukaudessa vanhuuseläkkeeseen, pääsee maksamaan alarajan tuntumasta noin 60 euroa mediaveroa.

      Tätä asiaa naureskellaan, jotta miksi sitten yrittää, jos on nollatulot ja maksaa jotain eläkemaksua jos on nollatulot. Tämä on sitä vihailkkumista, kun huomataan, että yrittäjillä on jokin tilanne. Tilanne voi olla vaikka opiskelu työn ohessa tai sellainen vähemmän tunnettu asia kuin lama-aikaan liittyvä murrosvaihe. Ei yrittäminen ole mikään on-off-asia.

    • kummajainen

      "Veron perusteena käytetään henkilölle MYEL:n tai YEL:n mukaan vahvistettua työtuloa, jos se on puhtaan ansiotulon ja puhtaan pääomatulon yhteismäärää suurempi. Jos henkilölle on määrätty sekä MYEL:n että YEL:n mukaan vahvistettua työtuloa, perusteena käytetään ko. työtulojen yhteenlaskettua määrää, jos se on puhtaan ansiotulon ja puhtaan pääomatulon yhteismäärää suurempi."

      http://www.eskokiviranta.net/yleisradiovero-tuloverotuksen-kummajainen.htm

    • paremmin tietävä

      Tässä nähtiin verotiimin asiantuntemus.

    • Hei ja kiitos viesteistä!

      Jos yrittäjäeläkelain YEL:n tai maatalouden yrittäjäeläkelain MYEL:n mukainen vahvistettu työtulo on suurempi kuin puhtaiden ansio- ja pääomatulojen yhteismäärä, Yle-vero lasketaan vahvistetun yrittäjän työtulon määrän perusteella.

      Lisätietoa asiasta saa soittamalla henkilöverotus palveluumme puh. puh. 020 697 002.

      Ystävällisin terveisin Saija Verotiimistä

    • kompromissinen

      Ja tuo edellinen tarkoittaa sitä, että yrittäjä maksaa virtuaalisen "työtulon" mukaan riippumatta todellisista tuloista, jos ne ovat pienenmmät kuin virtuaalinen tulo. Ryöstö on tuon asian toinen nimitys. Mitään noin törkeää muuta ei ole tällä rintamalla.

      Olen ratkaissut asian niin, että teen harmaata ja mustaa taloutta vastapainoksi. Siirryin tähän kompensaatioon eli kompromissiin tasan tuon veroryöstön tullessa. Suosittelen kompromissia muillekin, joita asia riepoo. Kun laki ei ole kohtuus ei se voi olla lakikaan. Näin sanotaan lakikirjassa.

    • kiinnostunu

      Miksei tavalliselta tulonsaajalta veroteta vanhuuseläkkeen mukaan?

    • tuloton

      Riippuu tulojen määrästä paitsi YEL- ja MyEL-eläkemaksua maksavilla. Näillä maksuperuste onkin tuleva eläke todellisille tuloille kintaalla viitaten.

      • muutakikueläke

        Yel- ja myel-maksut ovat myös pohja etuuksille. Esim. sairauspäiväraha lasketaan määritellyn työtulon perusteella.


      • kunpa sairastuis
        muutakikueläke kirjoitti:

        Yel- ja myel-maksut ovat myös pohja etuuksille. Esim. sairauspäiväraha lasketaan määritellyn työtulon perusteella.

        Sekö on lain tarkoitus, että yrittäjillä tulkitaankin tuloksi se, mitä voi saada sairastuessaan? Olisi sen sitten voinut kirjata jonnekin perusteeksi, jotta YLE-verolla ulosmitataan mahdollista sairauskulukorvausta yrittäjiltä.


      • taparurma-altis
        kunpa sairastuis kirjoitti:

        Sekö on lain tarkoitus, että yrittäjillä tulkitaankin tuloksi se, mitä voi saada sairastuessaan? Olisi sen sitten voinut kirjata jonnekin perusteeksi, jotta YLE-verolla ulosmitataan mahdollista sairauskulukorvausta yrittäjiltä.

        Saman tien olisi voitu päättää, että tapaturmavakuutuksen peruste on myös YLE-veron peruste, jos tapaturmavakuutuksesta saa enemmän kuin olisi tienaamalla saanut. Tai oikeastaan ne pitäisi laskea yhteen. Yle-työtulo ja tapaturmavakuutuksen työtulo. Aivan yhtä hullua ryöstämistä tämä olisi.

        Mutta hällä väliä. Taidan olla nitkauttavinani selkäni hiihtoloma-ajan alla. Pari kuukautta kivaa liksaa kun kerran sitä ruinataan. Aletaan siis tienata sairastelemalla.


      • maksaja
        taparurma-altis kirjoitti:

        Saman tien olisi voitu päättää, että tapaturmavakuutuksen peruste on myös YLE-veron peruste, jos tapaturmavakuutuksesta saa enemmän kuin olisi tienaamalla saanut. Tai oikeastaan ne pitäisi laskea yhteen. Yle-työtulo ja tapaturmavakuutuksen työtulo. Aivan yhtä hullua ryöstämistä tämä olisi.

        Mutta hällä väliä. Taidan olla nitkauttavinani selkäni hiihtoloma-ajan alla. Pari kuukautta kivaa liksaa kun kerran sitä ruinataan. Aletaan siis tienata sairastelemalla.

        Minulla murtui ranne lasketteluonnettomuudessa. 6 viikkoa sairauslomaa. Täysi Kelakorvaus ja päälle tapaturmavakuutuksesta täysi palkka. Kyllä tuosta makselee mielellään.


    • joskus_eläkeläinen

      Yrittäjillä henkilökohtainen mediavero menee täytenä myös nollatuloilla. Laki on niin kuin se lueteaan. Eli jos on tulossa eläkettä sitten joskus niin maksat jo nyt.

    • mediamokuli

      Minulle tuli juuri viime vuoden tuloslaskelma. 2520 euroa tuli verotettavaksi tuloksi yritystoiminnasta. Osa-aikainen opiskelu ja huono aika aiheutti tuon. Yrittäjäeläkkeen olen maksanut normaalitulojen mukaan. On siis tullut eletyksi säästöillä. Mediamaksu menee täytenä.

    • nollatuloinen

      Nonniin. Olen kuitannut mediaveron pimeillä myynneillä. En kerro monikokertaisesti. Mutta näin se menee. Jos verottaja ryöstää, on minulla oikeus vastatoimeen. Mikä ei ole oikeus ja kohtuus ei voi olla lakikaan.

      • nollatuloinen

        Lisään. Olen aina hoitanut yhteiskuntavelvoitteeni pienituloisena yrittäjänä. Mutta tässä keittää yli. Voi sanoa, että millään ei ole mitään väliä, jos tämän lain hölmöyttä ei korjata. Vaikuttaa tosin siltä ettei hölmöyttä edes tajuta.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1913
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1486
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1408
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      16
      1398
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1375
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe