Mitä entäs jos kuulet Jumalan äänen päässäsi...

Siinä mietittävää!

...ja menet hakemaan apua/lääkkeitä koska luulet että olet tulossa hulluksi?

Mutta entäs jos Jumala *todellakin* puhui sinulle, mutta kieltäydyt näin ollen jyrkästi kuuntelemasta Häntä?

Kummasta on silloin enemmän haittaa, lääkkeiden ottamisesta tai niiden ottamatta jättämisestä?

23

67

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • terve neuvo

      Yleensä taitaa olla niin että siinä vaiheessa kun ihmisellä alkaa esiintyä kuuloharhoja, hän on niin pihalla että uskoo mielummin niitä. Tämä tekee hoitoon ohjautumisen haasteelliseksi.

      On selvä että mitä varhaisemassa vaiheessa hoitoa ja lääkitystä päästään aloittamaan, sitä peremmat on potilaan näkymät. Valitettavasti juuri esimerkiksi uskonnolliset käsitykset saattavat aiheuttaa sen että potilas voi kokea vaikeaksi mieltää sen että äänet ovat vain harhaa koska uskonnollisiin tarinoihin liittyy vastaavia kuvauksia kuulemiskokemuksista. Mitä potilas ei ymmärrä ajatella on se, että niiden vanhojen tarinoiden pohjalla hyvinkin voi olla kuvaus prossikautisesta psykoositapauksesta.

      Eli: jos "jumala" alkaa puhua pääsi sisällä, hakeudu nopeasti hoitoon.

      • sairaat neuvot

        "Eli: jos "jumala" alkaa puhua pääsi sisällä, hakeudu nopeasti hoitoon."

        Mistä tiedät että hoitoon tulee hakeutua tällöin? Mistä sait sen ohjeen että hoitoon tulisi hakeutua?

        Jos ohjeistat meitä hakeutumaan hoitoon, toimitko valelääkärinä tai valepsykologina, vai onko sinulla esittää todistus siitä että olet riittävän pätevä neuvoaksesi meitä miten meidän tulisi hoitaa sairauttamme?

        Mitä siellä hoidossa tapahtuu? Jos et tiedä, miten tiedät että hoito on hyväksi potilaalle? Johtuuko se siitä ettet välitä siitä mitä potilaalle tehdään hoidossa? Haluat ainoastaan antaa väärän kuvan siitä että potilaan tulisi hakeutua hoitoon vaikka todellisuudessa hoidosta on vain haittaa potilaalle? Entä jos potilaalle määrätään pillereitä joiden avulla potilaan pää menee ihan sekaisin ja potilas hyväksyy oravanpyörän jossa hänen on pakko mennä kaheksaksi töihin maksaakseen vuokran ja sitten pitää kuolla 10 vuoden kuluttua kun on päässyt eläkkeelle? Se on ihan yleinen fakta että pillereillä pää menee sekaisin.

        http://yle.fi/uutiset/vanhuksille_syotetaan_pilleria_pillerin_peraan/5644831
        http://www.hs.fi/tiede/a1408594799983

        Miksi sinne hoitoon pitäisi hakeutua nopeasti? Johtuuko se siitä että ihminen uskoo jumalan puhuvan itselle, jolloin myös psykiatrit näkevät että potilas on aivan hullu joka pitää laittaa suljetulle osastolle tai antaa vähintään hyvin vahvoja pillereitä jotta potilas ei uskoisi omia harhojaan? Entä jos potilas ei menekään nopeasti psykiatrin juttusille vaan jää kotiin pohtimaan: "Olikohan toi jumalan ääni vai kuvittelenko omia?" No siitähän voi seurata katastrofi koska tällöin potilas menee vasta 2 viikon kuluttua psykiatrille jolloin potilas kertoo psykiatrille epäilleensä omia harhakuuloja jolloin psykiatri ei lukitsekaan suljetulle osastolle koska psykiatri katsoo potilaan olevan ihan tavallinen ihminen joka ajattelee ajatuksia oman pään sisällä. Jotkut ihmiset jopa puhuvat omia ajatuksiaan ääneenkin. Tällöinhän ei tule sitä toivottua tapahtumaa jossa potilas teljettäisiin suljetulle osastolle ja häntä nimiteltäisiin hulluksi. Oikeastaan juurikin tämän vuoksi tulee pitää kiirettä kun kuulee niitä jumalan ääniä. Sen vuoksi pitää hakeutua NOPEASTI hoitoon!


      • Hoitoon joka iikka

        "Eli: jos "jumala" alkaa puhua pääsi sisällä, hakeudu nopeasti hoitoon."

        Samoin, jos juttelet ajatuksissasi joko itsellesi tai jollekin täsmentämättömälle henkilölle, jota ei ole missään näkyvissä, niin kiireesti hoitoon. Selvästi irrationaalista.


      • rakastuminentyhjyyteen

        Uskonto synnyttää skitsofrenian. Vuoropuhelua omassa pääkopassa "jumalan" kanssa. Ehkä mielen defenssimekanismi kun on rakkaudenpuutteessa. Tuttavani sairastui siihen ja sairaalahoidolla tuli terveeksi ja nyt kasvattaa omaa perhettään. Silloinhan päässä on useampi persoona jos siellä on se keskusteleva "jumala" ja pahimmassa tapauksessa demonit. Voi itku kun teitä on niin vaikea saada ymmärtämään tilanne.


      • arvosta-ystävääsi
        rakastuminentyhjyyteen kirjoitti:

        Uskonto synnyttää skitsofrenian. Vuoropuhelua omassa pääkopassa "jumalan" kanssa. Ehkä mielen defenssimekanismi kun on rakkaudenpuutteessa. Tuttavani sairastui siihen ja sairaalahoidolla tuli terveeksi ja nyt kasvattaa omaa perhettään. Silloinhan päässä on useampi persoona jos siellä on se keskusteleva "jumala" ja pahimmassa tapauksessa demonit. Voi itku kun teitä on niin vaikea saada ymmärtämään tilanne.

        Skitsofrenia on sairaus, ei uskonasia.


    • 777

      Jumala pysyy aina Sanassaan ja Raamatun ilmoituksessa.

      • fda

        Lähteekö Jeftat ja amalekilaiset silloin kun puhuu?


      • ei-sinun-asiaa

        JOs kuulisin jotain päässäni, niin tuskinpa asia kuuluisi sinulle!


    • siitä tiedät

      777: näin on.

    • Voiceof

      Minulla on vain yksi ohje heille jotka kuulee ääniä pään sisällä. Ottakaa selvää millainen sanoma on, jos ääni pään sisällä kertoo että tapa tai kosta tai jotain muuta jumalan tahtojen vastaista niin silloin hakeudu hoitoon koska paholainen on sinun päässäsi. Mutta jos sanoma on hyvä, niin silloin ei tarvitse mihinkään hoitoon hakeutua. kuuntele sanoma ja jaa se eteenpäin.

      • VoiceOfFinland

        "jos ääni pään sisällä kertoo että tapa tai kosta tai jotain muuta jumalan tahtojen vastaista niin silloin hakeudu hoitoon"

        Entä jos jumalan sanoma on sellainen missä jumala sanoo ettei hän tullut tuomaan rauhaa vaan miekan?

        Entä jos jumalan ääni sanoo että on parempi hukuttaa sellaiset ihmiset avomereen, kuin että antaa niiden ihmisten elää jotka eksyttävät ihmisiä vääränlaisilla opeilla?

        Onko se kostamista jos tekee jotain toiselle ihmiselle sen vuoksi että toinen ihminen on toiminut tavalla josta jumala ei pidä?

        Haluatko sinä muuten asettua jumalan tilalle kertoen mikä on jumalan tahto, vai aiotko antaa jumalan päättää siitä mikä on jumalan tahto?


      • Voiceof

        Jumala ei opeta sinua kostamaan tai satuttamaan muita. Jumala opettaa meitä rakastamaan toinen toistamme jopa vihollisiamme. Jumala on rakkaus. Ei ole meidän paikka mennä tuomitsemaan ihmisiä, sitä valtaa ei ole meille annettu. Se valta on annettu jeesukselle. Evankeliumi Matteuksen mukaan 7: 1. "Älkää tuomitko, ettei teitä tuomittaisi;
        2. sillä millä tuomiolla te tuomitsette, sillä teidät tuomitaan; ja millä mitalla te mittaatte, sillä teille mitataan.
        3. Kuinka näet rikan, joka on veljesi silmässä, mutta et huomaa malkaa omassa silmässäsi?
        4. Taikka kuinka saatat sanoa veljellesi: 'Annas, minä otan rikan silmästäsi', ja katso, malka on omassa silmässäsi?
        5. Sinä ulkokullattu, ota ensin malka omasta silmästäsi, ja sitten sinä näet ottaa rikan veljesi silmästä.
        6. Älkää antako pyhää koirille, älkääkä heittäkö helmiänne sikojen eteen, etteivät ne tallaisi niitä jalkoihinsa ja kääntyisi ja repisi teitä.
        7. Anokaa, niin teille annetaan; etsikää, niin te löydätte; kolkuttakaa, niin teille avataan.
        8. Sillä jokainen anova saa, ja etsivä löytää, ja kolkuttavalle avataan.
        9. Vai kuka teistä on se ihminen, joka antaa pojallensa kiven, kun tämä pyytää häneltä leipää,
        10. taikka, kun hän pyytää kalaa, antaa hänelle käärmeen?
        11. Jos siis te, jotka olette pahoja, osaatte antaa lapsillenne hyviä lahjoja, kuinka paljoa ennemmin teidän Isänne, joka on taivaissa, antaa sitä, mikä hyvää on, niille, jotka sitä häneltä anovat!
        12. Sentähden, kaikki, mitä te tahdotte ihmisten teille tekevän, tehkää myös te samoin heille; sillä tämä on laki ja profeetat.
        13. Menkää ahtaasta portista sisälle. Sillä se portti on avara ja tie lavea, joka vie kadotukseen, ja monta on, jotka siitä sisälle menevät;
        14. mutta se portti on ahdas ja tie kaita, joka vie elämään, ja harvat ovat ne, jotka sen löytävät.
        15. Kavahtakaa vääriä profeettoja, jotka tulevat teidän luoksenne lammastenvaatteissa, mutta sisältä ovat raatelevaisia susia.
        16. Heidän hedelmistään te tunnette heidät. Eihän orjantappuroista koota viinirypäleitä eikä ohdakkeista viikunoita?
        17. Näin jokainen hyvä puu tekee hyviä hedelmiä, mutta huono puu tekee pahoja hedelmiä.
        18. Ei saata hyvä puu kasvaa pahoja hedelmiä eikä huono puu kasvaa hyviä hedelmiä.
        19. Jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, hakataan pois ja heitetään tuleen.
        20. Niin te siis tunnette heidät heidän hedelmistään.
        21. Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.
        22. Moni sanoo minulle sinä päivänä: 'Herra, Herra, emmekö me sinun nimesi kautta ennustaneet ja sinun nimesi kautta ajaneet ulos riivaajia ja sinun nimesi kautta tehneet monta voimallista tekoa?'
        23. Ja silloin minä lausun heille julki: 'Minä en ole koskaan teitä tuntenut; menkää pois minun tyköäni, te laittomuuden tekijät'.
        24. Sentähden on jokainen, joka kuulee nämä minun sanani ja tekee niiden mukaan, verrattava ymmärtäväiseen mieheen, joka huoneensa kalliolle rakensi.
        25. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksyivät sitä huonetta vastaan, mutta se ei sortunut, sillä se oli kalliolle perustettu.
        26. Ja jokainen, joka kuulee nämä minun sanani eikä tee niiden mukaan, on verrattava tyhmään mieheen, joka huoneensa hiekalle rakensi.
        27. Ja rankkasade lankesi, ja virrat tulvivat, ja tuulet puhalsivat ja syöksähtivät sitä huonetta vastaan, ja se sortui, ja sen sortuminen oli suuri."
        28. Ja kun Jeesus lopetti nämä puheet, olivat kansanjoukot hämmästyksissään hänen opetuksestansa,
        29. sillä hän opetti heitä niinkuin se, jolla valta on, eikä niinkuin heidän kirjanoppineensa.

        Siinä on miettimistä. Mutta paholainen haluaa sinun tekevän pahoja asioita, ei jumala. Ei ole meidän paikka tuomita.


    • Hei mieti nyt!

      Ei Jumala käske ketään tappamaan tai hukuttamaan, ei sellainen tule Jumalasta.

      • hei varo vähän!

        Paholaisen palvojien jumala on pääpiru, jos et sitä tiennyt?


      • ååppå
        hei varo vähän! kirjoitti:

        Paholaisen palvojien jumala on pääpiru, jos et sitä tiennyt?

        Jumalat, paholaiset ja pirut ovat moisiin uskovien ongelmia. Ei muiden.


      • totuus-on-olemassa
        ååppå kirjoitti:

        Jumalat, paholaiset ja pirut ovat moisiin uskovien ongelmia. Ei muiden.

        Niinhän sinä luulet.


    • ttkkl

      Noudata Kymmenen Käskysanan Lakia vain!

    • Yrjö9

      Kun ääniä kuulet, silloin on matot läjässä yläkerrassa, ja pahasti! Tiedän, että mitä korkeammin koulutettu, sitä paremmin pystyy selviytymään päivittäisestä elämästä. Mutta jos uskonnon vielä hulluuteen sekoitat, ei ole toivoa.

      • eikö-riitäkkin

        Matoistasi en osaa sanoa mitään, mutta jokaiselle nyt varmaankin RIITTÄÄ se oma pää, ei tarvitse huolehtia siitä kuuleeko joku jotain ääniä vai eikö?


      • ihan-tiedoksi-vaan
        eikö-riitäkkin kirjoitti:

        Matoistasi en osaa sanoa mitään, mutta jokaiselle nyt varmaankin RIITTÄÄ se oma pää, ei tarvitse huolehtia siitä kuuleeko joku jotain ääniä vai eikö?

        Ja jos et tiennyt niin on olemassa ääni kuuleville omat liitot joissa niistä keskustellaan, koska se on erittäin monen ongelma, ei harvinainen.


      • mieti-elämääs-ensin
        ihan-tiedoksi-vaan kirjoitti:

        Ja jos et tiennyt niin on olemassa ääni kuuleville omat liitot joissa niistä keskustellaan, koska se on erittäin monen ongelma, ei harvinainen.

        Ja se, mitä joku päässään kuulee, ei ole toisten asia, pitäisi ensin huolehtia siitä omasta elämästä ja mihin menet kun se päättyy, ja miettiä vasta sen jälkeen toisten.


    • erttkk

      Kannattaa NOUDATTAA Kymmenen Käskysanan Lakia tuolaisissa. Sillä Jumala ei kehoita ketän tappamaan, tai huoraamaan, tai varastamaan, tai valehtelemaan esimerkiksi!

    • siunaustaelämään

      Usein, ei aina; kyse pään sisällä kuuluvista äänistä on oma mielikuvitus ja sitä ei sovi sekoittaa jumalan ääneen jonka jokainen tuntee omassa tunnossaan kun miettii hyvää ja pahaa ja erottaa oikean ja väärän. Ainakin uskoisin järjen äänen myös päässäni sanovan mikä milloinkin on oikein. Kun kuuntelen ääntä mielessäni niin kuuntelen itseäni. Minä tiedän sen mutta kun käyn keskustelua ääneen itseni kanssa ulkona niin vastaan tulijapa ei sitä tiedä että minä tiedän kyseessä olevan mielikuvitukseni äänen ja oman itseni.
      Minun jumalani on herra sebaot ja uskon koko raamatun. Jos haluan kuulla jumalan äänen niin rukoilen ja luen Raamattua. Sitten ajattelen mikä on oikein ja usein kun olen pyytänyt että jumala vaikuttaisi tahtomisen ja tekemisen niin huomaan pienen ihmeen elämässä tapahtuneen kuten sen, että tiedän oikean ja väärän ratkaisun eron ja niiden seuraukset. Jumala sitten siunaa hyvän.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      42
      2197
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      51
      1728
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      37
      1548
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      43
      1511
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      3
      1459
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      4
      1430
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      3
      1361
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1281
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      8
      1245
    Aihe