AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  /  / Range - ikuinen ikoni?

Range - ikuinen ikoni?

25 Vastausta 5 101 Lukukertaa
Hei,

Itselläni on ollut muutama Range, viimeisen myin 330.000 ajettuna ja silloin se oli kuin uusi - joskin paljon huollettuna!
Kenellä on eniten ajettu?

Terveisin Rover ystäville/jjj
Kotisivut: http://jaguar.fiboy.com

Rankku -88 ja 498 tkm

Vanhemmillani on Voque Range vm. -88, sen omalla bensamoottorilla. Tällä hetkellä mittarissa taitaa tarkkaan ottaen olla 498 tkm, vain nokka-aksilat vaihdettu.

Itekin sillä ensimmäiset viralliset kilometrini ajoin kun kortin sain :) Tällä hetkellä alla Rover 200 Si, itse tehty + -malli (poisluettuna apukuskin Airbag :) ). Sitä ennen oli Englannista maahantuotu muuttoautona Rover Metro, jossa ratti niinsanotusti oikealla puolella. Auto on kyllä itsellä vieläkin, jos sen tässä uudelleen kilpiin laittaisi :)

Tuossa hetki sitten autokuume vaivasi, tähtäimessä oli Saksanmaalta tuotu -92 Rankku, ajettuna vain 167 tkm. Hyvä varustus siinä oli, 3.9L V8, 4-vaiht. autom.vaihteisto, visko, 4*s.lasit, k.lukko, s.säätöiset + lämmitteiset peilit, lasinen s.kattoluukku, ilmastointi, nahkasisustus, s.penkit, vakionop.säädin, ABS, autom. tummeneva taustapeili, s.lämmitetty tuulilasi, sähköllä aukeneva bensaluukku, jalopuuta enemmän kuin laki sallii...

Range Classic myös mulle

Itseäkin vaivaa Range kuume, ratkaisuksi en keksi muuta 90 luvun classic, ilmastoinnilla ja niukoilla kilometreillä. Vinkkejä hyvistä yksilöistä otetaan vastaan, muita kuin Lohjan "laatu"autoille suuntautuvia.

Ei kai tuo mainitsemasi Range ole tervajoella myynnissä ?

Rankku -92

No sehän se on... Piti sitä käydä koeajamassa, mahtavasti se pelasi. Varustus oli kyllä sellainen, että ei paljoa enempää voinut vaatia.

On kyllä kumma, miten tuonikäiset Ranget voivat olla tuollaisissa käsittämättömissä hinnoissa. Noi -90 luvun alun Rankut on todella hyvässä hinnassa vielä. Vaikka kilometrejä mittarissa olisi parikin sataa tuhatta, saa maksaa vm. -92 olevasta Rankusta yli 15t€.

eikö kyseinen range olekaan?

vuosimallia 1993?
Oliko siistikuntoinen noin muuten vai repsottiko sisustat?

Rankku -92

Joo ei se ollut vm -93, loppuvuotta -92 kylläkin. Tietysti tuonikäisessä käytetyssä on aina jotain pientä, mutta siisti se oli kaikinpuolin, katossa takapenkkien kohdalla oli jotain pieniä jälkiä, mutta ei mitään isoa ollut. Kaikki siinä tuntui pelaavan kattoluukkua myöden.

kyseisestä rangesta?

Oliko se siis tuo vihreä yksilö 167 tkm ajettuna, joka vieläkin myynnissä?

Oliko huoltokirja uskottavan oloinen?
Pitääköhän kilometrimäärät paikkaansa?

Oliko autolla ollut monta omistajaa, oliko kysessä ns. kiertopalkinto?

Rankku -92

Joo, se se on.

Hyvässä kunnossa se oli, ei ollut sikäli mitään sanomista. Huoltokirjaa en katsonut, kun sitä vain pikaisesti kävin kokeilemassa.

Myyjä on tuttuni, hän toimitti auton historian olevan suurinpiirtein seuraava: Jokin nainen on ko. Rankun entinen omistaja. Yksi ja sama mies huoltanut auton uudesta asti, eikä mitään kummempaa ollut koskaan sille tehty, normaalit huollot vain. Ja kun tämä nainen oli ostamassa uutta autoa, tämä huoltomies oli ottanut sen Rankun myyntiin kun se ei halunnut laittaa sitä vaihdossa pois.

Ainakin ulkoisesti ja muutenkin, vaikutti ainakin että ne kilometrit vaikuttivat aidoilta. Tietysti mikäänhän ei ole mahdotonta.

uskottava tarina...

tälläista voisi uskoakin, jokin nainen ajoi ja yksi mies huolti. Harmi vain kun ei ole dokumenttejä. Sadut pitää sittenkin jättää satukirjaan.

Saksan Rankku

Niinpä, eikähän jokainen tuontiauto ole riski kilometrien ja entisten omistajien suhteen.

Dokumenteistä on paha mennä sanomaan mitään, kun ei tullut niitä katsottua. Noi kilometrit on kyllä todella vähäiset nähden auton ikään. Mutta on niitä muitakin vähänajettua Rankkuja tullut vastaan, kerran tässä kesällä -04 oli Rinta-Joupilla myynnissä -89 ikäinen Rankku, jossa oli 160 tkm mittarissa.

Tämän auton historia oli tiedossa, yksi omistaja Vaasassa, jonkun vaateliikkeen pomo, vaihtoi tämän Rangen Seinäjoen Rinta-Joupilla olleeseen Range Rover 4.6 HSE:hin vm. -99. Joten ei tuon -92 Rangen yhden omistajan ja 167 000 kilometrin historia ihan mahdotonkaan yhtälö ole.

vähän kilometrejä???

miksi niissä on vähän kilometrejä?

no siksi, että kuka viitsii ajaa kömpelöllä hevoskärryllä,,,,, työauto,, ei vapaa-aikaan....

kömpelö ja jäykkä ja kuluttaa paljon!
---vanhaa tekniikkaa!

Vanhaat ukot muistelee , miten ennen ne oli kalliita.... ja muuta pskaa.
Range on mennen ajan auto.

luhmunen ja ylihintainen Range

Kyseinen auto on ulkoisesti ainakin tosi kehnossa kunnossa. Täynnä kaikenlaisia lommoja. Ei edes Lohjan laatuauto pyydä noin paljoa noin heikosta yksilöstä...

Just...

No ei taatusti ole. Hyvässä kunnossa se oli ainakin kun ite sitä kävin ajamassa. Tuo Rankku on hyvässä kunnossa ikäisekseen. Yksi kohta ulkopuolella jäi mieleen, ja se oli konepellin muistaakseni vasen reuna edestä katsottuna, maalipinnasta oli kummallisesti lakka irronnut. Ja kuskin ovessa oli ylimääräinen oven lukko, kuulema jälkiasennettu varashäly. Tyypillistä saksalaisuutta... niinkuin kaukosäätimellä oleva häly olisi ollut joko äly kallis tai vaikeampi asennettava kuin tuo...

Tuon ikäisissä autoissa ei ole mikään ihmeellisyys pari pientä lommoa jossain siellä täällä. Ja vieläpä maasturissa. On paljon uudempia autoja, jotka on paljon huonommassa kunnossa kuin tuo.

kas kas, miksi ei kauppa käy?

hintakin on humpsahtanut reilusti alaspäin. Taitaa olla vaikea löytää noinkin "hyväkuntoiselle" yksilölle ostajaa.

Itse kävin katsomassa auton, mutten vaivautunut edes koeajolle. Oli sen verta luhmuinen tuo yksilö.

On paljon vanhempia autoja, jotka on siistimmässä kunnossa kuin tuo. Ja vieläpä maastureita....

siellä näyttää vieläkin seisovan...

loistoyksilö mikä loistoyksilö...

ei vaan kauppa käy

Loistoyksilö ja seisoo häkkiautossa vuoden päivät...

Hyvän värinen on kyllä yksilö!

tahtoo rangen

mistä voisin sen saada, saabi ei tunnu hyvältä.

projekti alkamassa

Itsellä vm. 73 huippukuntoinen yksilö alkup. kilvillä ja historia tiedossa. Ollut ikänsä Lapissa eikä ruosteen pilkkaakaan.

Tuli vain mieleen kun kepössä oli n. 4-5 vuotta sitten myytävänä jonkin pohjanmaalaisen vpk:n 11 000 km ajettu 72 rankku. Hintapyyntö oli mk/ajettu km. Kukahan onnellinen tuon sai? Itsellä ei ollut mahdollisuutta tuolloin ostaa kyseistä vehjettä.

aika ajanut ohi jo

Range on jo vanha. Kömpelö ja ikävä ajaa.
Kulutus kaamee.
Sellainen jäykkä puuhevonen.
Oli kai 1970 moderni. Ei enää.

Lopettakaa turha onanointi.....

tosi on

totta puhut,vanhaa kamaa on ranget.
Jotain muisteloita noilta ukoilta,,,,,,,,,,,,,,

Huono ja vanhentunut automalli se on.

En kaipaa itsekään enää,, oli 70L ja 80L range,, se oli jo silloin vanhanaikainen.

totta puhut

Onneksi meitä varten on kehitetty nuo tojota korollat ja skoda superit. Ne on sentään uusia. Jo syntyessään, oli korolla mainio.

range-ikuinen pekoni ?

tosiaan, se on ikuinen ongelma.
Hyvä puoli on suuri paino, siinä on riittävästi romurautaa.

Olen huomannut minäkin, että joillekin jäävät vanhat asiat kiertämään mieleen, eikä ne huomaa, että tekniikka kehittyy!

Rangeton on onneton

Tervehdys vanha soppamies,

oikeassa olet tuossa Range asiassa. Classic Rangessa ei ole yhtä huikeita ajo-ominaisuuksia kuin vuonna 2001 tulleessa uusimmassa mallissa.

Rangen tekniikka on kehittynyt joo, mutta valitettavasti varallisuuteni estää uuden Rangen ostamisen. No onneksi on kiva tietää että oma vanha klassikkoni pesee matkustusmukavuudessa nämä 2000 luvun tojotat, datsunit ja mitsunit 6-0. Tyylistä puhumattakaan...

nyt 2005 huom!

Juu. Vanhat pierut muistelee, et oli se kyl sillo 1970 luvulla, kun kaikki oli niin hienoa.
Rangessakin (euroauto) päästiin jopa 20-25L / 100km kulutukseen.
Ajo oli kuin heinäkärrillä olisi päästellyt!
Voi sitä onnea!

Kun nyt saiai sellaista vanhaa rautaa ja romua taas!

Kyllä auto ja eukko pitäis vaihtaa joka 5v vuosi!

2001 ovat jo vaihtoiässä!

range rover 1973

Heips

Minulla on 1973 mallinen range jonka ostin 1990 ja ajoin sillä n 250 000 ennekuin vaihdoin moottorin ja vaihdelaatikon. Rangeni oli ollut ahvenanmaalla vuoteen 1989 ja mittariin oli ostettaessa kertynyt reilu 200 000.

Range on nyt harrastekäytössä ja mittariin tulee vain 5 000 km max nykyisin per vuosi. Koska auto on myös safarikaytössa määrittelisin sen siisti mutta kuhmuinen. Autossa normaali safari varustus vinssi, kattoteline, pohjan panssarointi, 2 tuumaa pidemmät jouset + iskarit, koria korotettu 5 cm yms. Tänä vuonna on vuorossa sisustus uusi katon sisäverhous on asennettu ja istuimien verhoilu juuri nyt työnalla.
1998 autoon hitsattiin uutta peltiä kaikkialle mistä vähänkin ruostetta löytyi. Eli tulen ajelemaan tuolla hamaan loppuun ja se on tuollaisenakin hyvä auto ajaa vaikka olisi 36" alla. Auto on muutoskatsastettu 33 tuuman renkaille joilla sillä yleisillä teillä ajetaan hyvin kulkee ja kiihtyy.

T:Aksu
Näinhän se menee, hyvä ja halpa auto palvelee kehdosta hautaan:)
Miten kallista hommaa tuo ylläpito on jos vertaa hektiseen auton vaihtamiseen?
 /   /  /  /  / Range - ikuinen ikoni?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta