AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Pahanlaatuinen luomi

Pahanlaatuinen luomi

6 Vastausta 7 400 Lukukertaa
Tänään poistettiin tuttavalta luomi, jonka lääkäri epäili olevan pahanlaatuinen. Tarkoittaako se automaattisesti melanoomaa (siis jos varmistuu pahanlaatuiseksi) vai onko olemassa muita vaihtoehtoja?

Kyllä se

melanoomaa tarkoittaa, sillä oka- ja tyvisolusyöpä ovat helposti diagnosoitavat, ihan noin silmämääräisesti, toki partologi nekin tutkii.
On olemassa kolme ihosyöpää; melanooma, tyvi- ja okasolusyöpä, melanooma on niistä pahin, valitettavasti.

Menitköhän välskäri asioiden edelle?

Sait ainakin yhden ihmisen ahdistuneeksi ennenaikaisella, ja siten vailla varmuutta olevalla diagnoosillasi. Leikitkö lääkäriä? Nyt sitten tuo lähimmäinen joutuu ansiostasi odottamaan kauhulla lopullisia laboratoriokokeita, joiden tulos voi olla aivan muuta kuin julistamasi.

LÄÄKÄRIHÄN

tapauksessa on JO epäillyt luomessa olevan syöpää, etkö osaa sisälukutaitoa!
Luehan UUDELLEEN alkuperäisen kirjoitus!
Siinä ei pelkkä kirjoittelija kysynyt että "olisikohan tälläinen ja tälläinen mahd.syöpää", vaan lääkäri on JO sanonut luomenpoistotilanteessa, että kyseessä mitä todennäköisimmin on syöpä.

Oletko kenties alan asiantuntija, jollain tasolla?
En leiki lääkäriä kun ei sellainen ole, olen ainostaan sairaanhoitaja, sattumoisin näidenkin asioiden kanssa tekemisissä oleva.

Totuus on se, että vasta patologin lausunto antaa lopullisen varmuuden, mutta kyllä asiansa osaava ihotautilääkäri (mikä ettei yleislääkärikin) erottaa jo silmämääräisesti selkeän melanooman.
Lääkäri EI edes lähde luomenpoistotilanteessa arvailemaan luomen laatua ELLEI siihen ole syytä.
Ja ap:n tapauksessa lääkäri on asian ottanut esille, joten.....

Jos ap. (jolla ei edes itsellä ole tätä mahd. syöpäepäilyä!) ei mahdollisesti kestäisi totuutta, tuskin hän tänne olisi kirjoittanut.

En ole julistanut todellakaan yhtään mitään, kirjoittanut ainoastaan tosiasioista, valitettavasti ihosyövät, etenkin melanooma, ovat jyrkässä nousussa.

Niin,

sen tarvitse välttämättä olla melanooma, pahanlaatuisia kun on jo edellämainitsemani,
Mutta, googlettamalla asiaa löytää netistä SELKEITÄ kuvia jokaisesta mainitsemastani ihosyövästä.

kiitos...

...teille vastauksista, ajattelin kyllä itsekin että nyt on "tosi kyseessä", kun lääkäri uskalsi sanoa ilman tutkimuksia, että pahanlaatuiselta vaikuttaa. Ei kai sitä sanota kovin heppoisin perustein. Nyt pitää odottaa varmistumista kolmisen viikkoa. Tekisi mieli kysellä enemmänkin melanoomasta, mutta jospa se aiheuttaa vain monenlaista ristiriitaista vastausta... Mutta kiitos nyt tästä. :)

"Pahanlaatuinen..."

Näköjään terminologiastakin voidaan keskustella. Itselläni oli basaliooma eli tyvisolusyöpä. Paikallinen ja vaaraton. Kuitenkin joissain yhteyksissä siitäkin käytetään kuvausta "pahanlaatuinen", jolloin sillä tarkoitetaan käsittääkseni syöpäkasvainta ylipäänsä.

http://personal.fimnet.fi/laakari/hannu.tapiovaara/basaliooma.htm
 /   /  /  / Pahanlaatuinen luomi
Norvital TESTOMAX

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta