lastani purtiin poskeen!

päiväkodissa

Tyttäreni, 2v, söi leipää välipalalla ja naapuripenkin tyttö oli jo lopettanut omansa. Halusi kuitenkin vielä lisää ja yritti ottaa väkisin tyttäreni kädestä siinä kuitenkaan onnistumatta. Tyttö suuttui, nappasi tytärtäni korvasta kiinni ja puraisi poskeen! Sillä seurauksena, että nyt neljän viikon jälkeenkin jäljet on nähtävissä poskessa!
Tarhassa vain ilmoitettiin, että näin kävi!
Mikä saa tuon ikäisen lapsen puremaan toista kasvoihin?

20

5383

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • käy niin

      äkkiä, ettei millään estämään ehdi ellei satu ihan vieressä istumaan. Tottakai se on todella ikävä tapaus, mutta mitä ajattelit, että tarhasta sanoittaisiin. Että ovat jo ilmoittaneet poliisille pahoinpitelystä... Uskoisin, että purijan vanhempien kanssa on puhuttu ja tapausta käsitelty lapsen kanssa kehitystason mukaisesti. Paljon muuta ei ole tehtävissä, valitettavasti.

    • usein...

      Pureminen on ihan tavallista alle kolmevuotiaiden ryhmässä. Ainoa tapa siltä välttyä takuuvarmasti on hoitaa lapset kotona siihen asti. Valitettavasti :( Ja kieltämisen tuonikäiset muistavat noin puoli minuuttia. Vai miksiköhän aina selitän näille kullannupuille samoja asioita 1000 kertaa päivässä, viisi kertaa viikossa...

    • äiti myös

      on useasti käynyt vahinkoja kotonakin, vaikka olen itse ollut ihan vieressä. viimeksi puolitoistavuotias tyttäreni laittoi kätensä ennen joulua kuumaan takan lasiin, vaikka olin ihan vieressä.
      ulkona kolme vuotias poikani liukastui ja huuli halkesi ja hampaat tummuivat, vaikka kävelin vieressä.
      kotonamme naapurin poika heitti leluauton poikamme silmäkulmaan.
      vahinkoja sattuu aina. ei niitä voi estää. myös poikamme on äkkipikainen, enkä ihmettelisi vaikka auto olisi lentänyt hänen kädestään naapurin otsakulmaan. nyt vaan kävi toisinpäin.
      asioista on kyllä puhuttu, mutta muistaako lapsi sitä kiukunpuuskassaan ja omistushimossaan?

      pointtini on, että niin kotona kuin maailmalla voi aina sattua kaikenlaista, varsinkin kun lapsista on kyse.
      itse olen kasvanut nelilapsisessa perheessä ja työskennellyt ennen lapsiani lastenhoitoalalla eri paikoissa (mm. tarhat, sairaalat, kodit,vastaanottokeskukset, huostaanottolaitokset jne jne) ja kaikissa on samaa: toiset lapset taistelevat viimeiseen pisaraan kaikesta (lelut, ruoka, vaatteet, syli jne jne), mutta tottakai lapsille pitää opettaa, mikä on rajana, jos ei haluamaansa saa. pureminen lyöminen jne on väärin, mutta aina ei vieressä oleva aikuinenkaan ehdi kaikkea estää.
      eikä lasten joka askelta voi seurata ei kotona eikä hoidossa.

    • äitee +4

      tuollaista ei tapahdu. Siis ainakaan jos on uskominen kasvatus-palstan keskusteluun väkivaltaisesta lapsesta...

      Pari juttua; kävitte näyttämässä lääkärissä? Otitte valokuvat? Tarhalla on vakuutus joka korvaa jos poskea joudutaan korjaamaan eli arpia tms joskus fiksaamaan..

      Meidän päiväkodista olisi soitettu heti töihin. Vakuutusasiat olisi hoidettu. Olisi kerrottu että lapsi on pyytänyt anteeksi jne ja tarvittaessa asiasta olisi ollut keskustelutilaisuus. Näin on aina tapahtunut jos jotakin erikoista on sattunut ja vahingot ei ole koskaan vain vahinkoja ja olan kohautuksia.. paikoissa on eroja! Oma lapseni on onnellisessa asemassa hoidossaan mukavassa ja välittävässä paikassa.

      Niin se syy; ylempään viitaten vanhemmat eivät ole osanneet oikein selittää lapselle että pureminen sattuu eikä niin saa tehdä. Syy on siis vanhemmissa jotka ovat taitamattomia...

      • katkeruus

        Taas on vääristelyt vauhdissa kun ei muutoin pärjätä.. MISSÄHÄN KASVATUSPALSTAN KIRJOITUKSESSANI (JONKA ALLE LAITOIT LINKIN TÄSTÄ KESKUSTELUSTA) KIRJOITIN, ETTÄ "TUOLLAISTA EI TAPAHDU"? Kuten siinäkin kirjoitin (ja senkin sujuvasti ohitit), olen yhden tavannut! Tämäkö kertomus nyt todistaa, että purijoita on PALJON? Heh heh he..

        Sinua taitaakin vain harmittaa kun et virkasi puolesta pääse puremaan takaisin. Sehän toisikin suuren nautinnon sinulla kun saisi vajota vielä alemmas.


      • haloo

        on, että ei kaksivuotias vielä osaa/muista kaikkia juttuja. En tarkoita, että pureminen on sallittua, mutta tämän ikäinen ei osaa asettua toisen ihmisen osaan. Eikä myöskään osaa ajatella tekojensa seurauksia.

        Yleensä varmaankin tapana on, että jos lapselle sattuu jotakin sellaista, että viedään vaikkapa siitä johtuen lääkäriin, niin silloin ilmoitetaan vanhemmalle töihin. Muuten se kertominen varmaankin tapahtuu kun haet lapsesi hoidosta.

        Myös omaani on purtu ollessaan alle 2 v. Se ei tunnu kivalta, mutta ei sille henkilökunta mitään voi. Tahallaan he eivät siellä anna purra! Lapset ovat lapsia ja kasvaessaan jää pureminenkin pois. Ensi viikolla saattaa olla, että sinun lapsesi on purrut jotakin toista... näin se vain on ...oli se kivaa tai ei!


      • julia77

        toivon sinulle lapsen joka osaa näyttää tunteensa ja heikkoutensa, jos 2 vuotias lapsi puree, se ei todellakaan tarkoita että lapsessa olisi vikaa ,saatikka vanhemmissa.Mene itseesi ja tutustu lapsen kehityskaareen.........Ai että ärsyttää...t:kahden lapsen äiti joista toinen puolustautui aikansa puremalla kunnes monen monen kiellon jälkeen ymmärsi että niin ei saa tehdä...Ja työskentelen pienten lasten parissa...


      • kommentoineille

        johan mammoilla pomppas! Ensin väännetään yhdessä paikassa ja kun toinen ottaa opikseen niin hyökätään seuraavassa paikassa.. Joku veti herneen nenään omasta kirjoituksestaan vaikka ymmärrän että viittaus oli koko keskusteluun joka käy aika kuumana.....

        Äitee ei käsittääkseni ole purrut ketään? Voihan olla että en minäkään ole ymmärtänyt kaikkea lukemaani oikein?

        Tuolla alempana taitaa olla lisää puremista!


    • Sami_

      Lapset on luonteeltaan erinlaisia, eikä heissä silti kenessäkään ole silti mitään "vikaa". Perheensä ainoalla ja monilapsisen perheen nuorimalla voi olla hyvinkin erilaiset keinot saada tahtonsa läpi. Parivuotiaat ei hirveästi vielä ajattele tekojensa seurauksia. Ei tuollaisessa tilanteessa voi paljon muuta, kuin olla pahoillaan.

      Ainakaan minä en odota päivähoidon henkilökunnalta parempaa hoitoa, kuin mitä itse voimme tehdä kotona. Vahinkoja sattuu ja lapsi myös oppii niistä, ei ne ole pelkästään huono asia.

      • äiti70

        Kyllähän näitä sattuu ja toiset lapset vain jostain syystä purevat tietyssä iässä.Tuttavallani on kaksoset joista toinen on useinkin ehtinyt puremaan toista ennenkuin kukaan ehtii huomata asiaa,toinen kaksosista ei taas pure ollenkaan.


      • famo
        äiti70 kirjoitti:

        Kyllähän näitä sattuu ja toiset lapset vain jostain syystä purevat tietyssä iässä.Tuttavallani on kaksoset joista toinen on useinkin ehtinyt puremaan toista ennenkuin kukaan ehtii huomata asiaa,toinen kaksosista ei taas pure ollenkaan.

        on aika tavallinen. Lapsenlapseni, ihana söötti tyttö aloitti päivähoidon, ja oli heti ensimmäisenä päivänä purrut yhtä tyttöä nenään. Äitiä hävetti, mutta mitä sinä voit Lapsi on lapsi, ja vaikka kuinka selittäisi ettei niin tehdä, niin äkkiä se on kuitnkin tehty.Eikä sitä aina voi edes olla estämässä, lapset ovat salaman nopeita!


    • aada

      Alle kolmevuotiaiden lasten ryhmässä on ymmärettävää että näillä lapsilla ei ole vielä riittävää saatika ollenkaan vielä kehittynyt taito ilmaista asiansa puheen avulla.

      Joten kun kieltä, sanoja ei ole käytetään käsiä, jalkoja tai hampaita. Jotkut vähemmän jotkut enemmän, ja se käy niin nopeasti ettei vaan voi sille mitään.

      Tottakai lapselle sanotaan ja on sanottu että se sattuu ja on väärin, mutta 2 vuotiaalta ei voida vaatia että hän sen täysin ymmärtäisi/muistaisi.

      Pienen lapsen käytös johtuu vaan siitä että hän tosiaan on vielä PIENI LAPSI eikä ole oppinut kommunikoimaan eikä ratkaisemaan ongelmia vielä aikuismaisesti, jotkut eivät opi sitä koskaan ja aikusenakin puree toista eikä puhu asiasta...

    • tuplaäiti

      Meidän kaksospojat purivat toisiaan kymmeniä kertoja ollessaan pieniä. Siinä meni poskea ja nenää, takamuksesta lähtien. Ei se pureminen ainoa "rangaistus" veljelle ollut, siinä myös revittiin tukasta ja lyötiin sillä, mikä käteen sattui, tönittiin, raavittiin... onneksi vältyttiin sen isommilta haavereilta. Semmoista on pikkulasten riitely, kun ei vielä ole sanoja, mitä käyttää. Aina ei aikuinen ehdi olemaan vieressä vahtimassa.

      • amethys

        Itse päiväkodissa työskentelevänä voin sanoa,että on aivan mahdotonta pari ihmisen voimin olla 15 lapsen vieressä vahtimassa ruokailutilanteessa, koita vaikka itse, käsiä ja silmiä kun luoja on suonut rajoitetusti, onneksi.Ikävä kyllä päväkodissa ei saa yksilöllistä ja vain sinun lapsellesi tarkoitettua hoitoa vaikka parhaamme yritämmekin.Ehdotan kuten joku aikaisemminkin keskustelua purevan lapsen vanhemman kanssa.


    • vierailija

      Kaksivuotias ei tiedä, että uutta vauvaa ei saa paukuttaa kauhalla päähän eikä tarhakaveria saa purra. Kyllä lapsi sitten oppii kun tilanne tulee eteen,mutta ei 2.V:n päähän vielä kaikkia kieltoja voi "kaataa" - omasta kokemuksesta oppineena voin kertoa.
      On lapsia, jotka eivät koskaan pure ja on lapsia jotka purevat usein. Niin vain on.

      Omaa poikaa purtiin ja oma poika puri toista lasta pari vuotiaana tarhassa - harmittihan se, kummallakin kerralla. Mitään arpia ko poskeen ei pojalle jäänyt, eikä poikakaan purijaa sen enempää myöhemmin karsastanut. Samassa ryhmässä jatkoivat ja tulivat toimeen.
      En todellakaan olisi voinut tehdä yhtään mitään vaikka tarhasta olisi kesken päivän soitettu että "teidän pojalla oli purema poskessa", tai että "poikanne puri toista kylkeen". Meillä tapahtumasta tiedotettiin kun poika haettiin ja kerrottiin miten tilanne oli paikan päällä hoidettu (pikkuasiasta olivat nämäkin tilanteet lähteneet liikkeelle).Kotona asiasta puhuttiin myös vakavaan sävyyn. Asiaa ei sen enempää jääty vatvomaan ja tikulla kaivelemaan...Puremia ei sen jälkeen tullut, eikä meidänkään poika tietojen mukaan muita sen jälkeen enää purrut.

      Joku kyseli valokuvien ottoa!? Olisikohan (amerikkalaisvaikutteita saanut) ylisuojeleva juristivanhempi uusien asiakkaiden toivossa ;-)?

      • äitee +4

        ihan totta hei! Tapahtu lapselle päivähoidossa tai koulussa mitä vaan niin kyseisillä paikoilla on vakuutukset sitä varten että tilanne voidaan korjata tarvittaessa. Pelkillä lääkärin lausunnoilla ei vakuutusyhtiö vielä reagoi ja alkaa mitä ja milloin keskustelut. Vahinkoilmoitus on tehtävä hetimiten ja varsinainen korvaus voi jäädä kokonaan tarpeettomaksi, mutta jos jotakin korvattavaa tulee kuten juuri arpien poistoa on korvauspäätös olemassa yhtiössä jo.

        Tästä esimerkkeinä mainittakoon vaikka kaatuminen koulumatkalla jolloin leukaan huomaamaton arpi. Arpi alkoi kasvaa murkkuiässä vaikka tapahtuma oli sattunut ekalla. Kuvia vertaamalla todettiin arven kasvaneen ja olevan se sama kuin alunperinkin. Lapsen arpi korjattiin vakuutuksen puolesta eikä hänelle jäänyt vammaa koko loppuiäkseen.. Omalla lapsella tärähti leuka eikä päällepäin muuta kuin haljennut huuli, vahinkoilmoitus kuvalla varustettuna oli koululta tehty. Seuraavassa hammastarkastuksessa paljastui katkennut rautahampaan juuri jota seurataan edelleen..

        Vakuutusyhtiölle ainakin yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa..


    • :) :)

      En sano että tietäisin asiasta mitään. Mutta meillä kun neuvon siskoani(3v) että mitä ei missään nimessä saa tehdä(esim. että kiuasta pitää varoa, hamsteria pitää varoa ettei tallaa sitä, hamsteria ei saa rutistaa ettei suihkussa saa juosta ym.) niin kerroin vain että miksi esim: "Kun hamsteri on vapaana, pitää kävellä rauhallisesti ja katsoa kokoajan mihin astuu, ettei astu hamsterin päälle. Tiedätkö miksi? Koska vaikka sun jalka onkin vielä pieni, niin jos astut varpaallasikaan hamsterin jalan päälle,niin hamsteria sattuu TOSI TOSI paljon, niin paljon että sen tekisi mieli kiljua.. se aiheuttaa niin paljon kipua sille ihanalle pikkuiselle pörröiselle eläimelle, ja jalka voi katketa, jolloin hamsteri kuolee, eikä elä enää ikinä, eikä meillä ole enää hamsteria" Kyllä toimi. Sen jälkeen on aina tarkasti katsonut ettei hamsterin päälle astu ym. Ja saman tyylisesti muutkin asiat selittänyt. Ja jos sisko lyö niin kysyn vaan että miksi sä lyöt? Mitä oon sulle tehnyt että haluat lyödä mua? Lyöminen on kyllä tyhmää. Yleensä lopettaa heti (esim. jos on kiukkuinen ja haluaa vaikkapa leikkiä vaikka pitäisi mennä nukkumaan tai jotain...) ei tietenkään aina toimi, eikä kaikilla, enkä väitä mitään asiasta tietäväni.. Mutta kuitenkin.. Kyllä lapsillakin älyä on!!! Ja paljon!!!

      • :D:D:D

        Niin on :) älyä :)


      • Just a bite
        :D:D:D kirjoitti:

        Niin on :) älyä :)

        On se totta jos lapselle todella malttaa kunnolla selittää miksi asiat hoidetaan tietyllä tavalla- hän oppii ja ymmärtää.
        Pelkkä kielto on turha.. Myös monelle aikuiselle ;) !
        Kiellon jälkeen on aina tultava selitys miksi ei, miten jatkossa jne..
        Toisaalta meitä on moneen junaan ja osa jää laiturillekin.
        Esimerkin malli on vahva.
        Jos perheen isä esim. lyö lasta ja äitiä kotona niin tuon esimerkin jälkeen ei ole kovin uskottavaa selittää kaksi vuotiaalle ettei lyöminen ole ok.
        Kaikkien kanssa ei tarvitse tulla toimeen ja kusipäiden kanssa ei onneksi tarvitse hengailla- vai hengailetteko itse?


    • Äippäpäippä

      Aloittajalle. Tässä juuri se syy miksi en lapsiani vie päiväkotiin kuin vasta eskariin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      64
      4406
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2219
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1734
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1478
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      25
      1411
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1278
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1207
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1126
    9. 22
      1076
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1004
    Aihe