AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

Edullisin pellettikattila ja poltin?

12 Vastausta 6 471 Lukukertaa
Pellettikattiloita on pilvin pimein, mutta mikä edullisin ja hyvä? Tarjouksia ei kaikista malleista tunnu hevillä saavan.

Itelle tarjottiin;
Tulimaxin kattila 2.300,-
Velmaxin poltin 1.580,-

Suosituksia? Kiitos ja kumarrus!

Älä osta halvinta

Tulimaxin kattila on hyvä, mutta jos haluat hyvän polttimen kannattaa siitä maksaa vähän enemmän. Iwabo on vähän kalliinpi, mutta hintaerolla ei ole suurta merkitystä kun laskee että hyvä poltin palvelee seuraavat 20 vuotta

Huoltokulut

Edulllista valitessa on hyvä koittaa arvioida huoltokulut, jottei tule kallista "osamaksua". Iwabo on varmasti yksi hyvä vaihtoehto. Mulla on Laatuliekin poltin ja siihen olen tyytyväinen. Se on yksinkertaisella ja nokkelalla rakenteella -- vähän liikkuvia osia. Sytytystä ei ole (ja se ei mene rikki). Laatuliekin polttimen "mutta" on sen tarvitsema tila tulipesässä. 20kW polttimella korkeutta saisi olla n. 50cm. Silloin kaasut ehtii palamaan. Maljapolttimilla on vastaavat tilan vaatimukset. Kun on kattilaa etsimässä niin voi katsoa mikä olisi hyvä. Mulla on Lakan kattila ja se ei ole halvin, mutta laadusta tarvii maksaa.

Käytössä helppo putsattavuus on merkittävä tekijä ja se että kattila pysyy puhtaana -- poltin polttaa kunnolla. Jälkeenpäin näitä arvostaa. Sanoisin että ennen kuin päätyy halvimpaan on hyvä tietää mitä muut tarjoaa.

Tuota 20v aikaa ei taida halvin kestää. Jostain suorapolttoisesta palaa "putki" puhki parissa vuodessa. Onkohan edelleen ominaisuus?

Yksinkertaisella ja

... ja varmalla toiminnolla olisin kyllä päätynyt suorapolttoiseen... Noissa maljoissa on jos jonkin sortin ratasta jne.

Onko tuo puhkipalaminen tosiaan tuoretta tietoa, vai joskus viisi vuotta sitten..? Luulisi olevan helposti korjattavissa tehtaan puolelta.

Laatuliekin systeemi näytti melko hepposelta noin netistä käsin.. kummonen hyötysuhe mahtaa olla..?

Heppoisuudesta

Suoran putken puhkipalaminen ei tarvitse olla enää ongelma. Jos osat putkessa ei ole valurautaa, niin se puhkipalaminen tulee nopeammin vastaan. Sen tiedän että ainakin osassa suorapolttoisia polttimia putki on valurautaa.

Laatuliekin poltinta en sanoisi heppoiseksi -- kun sitä itse käyttää. Jos palopäähän jotain jämähtää kiinni, niin pää kyllä kestää vasaran ja taltan... Palopää ei ole tehty valuraudasta, mutta tässä se ei ole ongelma, kun puhallusilma jäähdyttää metalliosat ja liekki ohjautuu ylös.

Tulipesän puolella ei ole liikkuvia osia, jos ei lasketa ruuvia, joka kuljettaa pelletin polttimen uomaan (se pitää myös palotilassa pelletin liikkeessä vaikkei hiillos ole ruuvissa kiinni normaalisti).

Tämä poltin ei syötä samalla tavalla alapuolelta kuin maljapolttimet vaan enemmän sivulta. Käytännössä pellettin pinta on kumminkin ylempänä eli ruuvi työntää pelletin sivulta ylöspäin. Uoman alaosassa on "kylmä" pelletti ja päältä palaa tasaiseen tahtiin. Hiilloksen päälle ei pudoteta jäähdykettä.

Rakenne on ihan näppärä ja pitää itsensä puhtaana. Hyötysuhteen näkee, kun polttimen säätää analysaattorin kanssa. Joskaan tuo analysaattori ei pysty määrittään vuosihyötysuhdetta -- sillä näkee miten liekki palaa.

Laatuliekin ratas on polttimen ruuvin "kylmässä" päässä. Ketjun kautta moottori pyörittää syöttöruuvia.

toi on paras

Itsekin olen pellettikattilaa etsiskellyt ja tuohon olen päätynyt. Hinta ei ole ratkaisevassa roolissa. Kattilanvaihto kesällä, joten en ole vielä hommannut.
Tuo on toimiva ja hyväksi havaittu kuulopuheiden mukaan. Se on myös melko matala, joten helppo nuohota. Sama kattila eri väreillä on Pellettilämpö X20 (www.pellettilampo.com).

Kerrotko mistä sait tuon tarjouksen? K-Raudassa hinta oli 2800 €.

Halvimpia ja varmaan ihan toimiva on Thermian Biomatic. Myös Termaxin pellettikattila näyttää olevan kohtuuhintainen.

Paikallisesta

Paikallisesta LVI-liikkeestä sain nuo hinnat. Rahti 105,- päälle. Nii ja ruuvi tietty erikseen.

Itellekin kattilan mataluus on hyvästä. Kellariin tarkoitus kevväämmällä alkaa tempoa, jos Jämä jaksaa sinne asti...

Tuohon suorapolttoisen systeemiin.. Niin luulisi olevan toimintavarmempi, mutta onko siis keston kanssa ongelmia. Suorapolttoisesta olisi ruåttalaisetenkin malli ja sinänsä mallina kiehtoisi. Kehuivat vaan, että jokunen pelletti saattaisi pompsahtaa tuhkatilaan, mutta haittaako tuo.

Kuulisin mieluusti lisää, ettäkö ei suorapolttoinen kestä..??

suorapoltto

Itse kans olen tuon suorapolton kannalla. Ei kiinnosta maljamallien vasara&taltta-leikit.

Oilon alkaa kuulemma tuomaan Viking Bio:a Suomeen aivan näillä hetkillä. Halpa ja hyvä poltin, mitä mä olen saanut selville.

kattila

lokakuusta ollut käytössä thermian biomatic+20 ja
hyvin toimii. Hinta oli silloin, kattila + poltin ja 3m ruuvi n. 4200 €
Pellettikattila Komforts 20kW + pellettipoltin 8-20kW + pellettisiilo 300 l
Hinta 3300,-
www.hemeltron.fi
Vaikkakin ammatikseni asennan maalämpöpumppuja itselleni omakotitaloon valitsen puupelletin!!! Miksikä? Maalämpöpumppu ja kaivo maksavat n, 15 tonnia. Pellettilaitteet 3 tonnia. Maalämpö kuluttaisi minulla ok talossa sähköä 15 000 KW/vuosi (kompressori+nestekiertopumput). Pelletti 800KW ( kuljetin ja vesip.) Kannattaa laskeskella kuinka hyvän tuntipalkan tienaa pellettikattilan nuohouksella.
T Petex
katos tuolta kattila paketti :http://www.hemeltron.fi/
mulla on tän vuoden ollu PV20A enkä voi kun suositella,noin yksinkertainen ja toimiva vekotin..
hölmöjä te ootte, kun maksatte pelletista niin suurihinta ja pelletti maksaa.....
helpoin tapa on maakaasu ja se on halpa

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta