AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
Suomi24-uudistus aiheuttaa käyttökatkon kaikkien palveluiden käytössä keskiviikkona 28.1.2015.
Miten uudistus muuten vaikuttaa? Lue uudistussivulta!

 /   /  /  / Matkaoppaan palkka?

Matkaoppaan palkka?

27 Vastausta 31 263 Lukukertaa
Heippa.
Onko jollain kokemusta matkaoppaan työstä? Minua hirveästi kiinnostaisi ko. työ mutta kiinnostaa myös palkka? Millaisissa summissa oppaiden palkat liikkuu? Huomasin Aurinkomatkoilla ilmoituksen että hakevat oppaita.
Kiitos etukäteen.

luulisin

ne paljoa minimipalkkaa enempää voi saada, kun pääsevät mukamas sinne matkalle mukaan. Hommassa muuten ei sitten ehdi itse nauttia nähtävyyksistä..

Oisko

Osaatko mitään "noin" bruttoa sanoa? Aika ympäri pyöree vastaus. Enkä olisikaan nähtävyyksien takia menossa, sitä saan tehdä lomillanikin ihan riittävästi:)

Matkaoppaan palkka

Onko työ nyt suhteessa palkaan? Mitä nyt olen vuosien mittaan katsonut oppaiden työta suhteessa määrään? Huonossa tapauksessa olet kaiken sotkujen kaatopaikka. Tietenkin mahdollisesti löydät kohteessa itsellesi ulkomaalaisen puolison ja opit lisää käytönnön kieltä

ei vastausta

Minua ei kiinnosta mikään ulkomaalainen puoliso, kysyin vaina että TIETÄÄKÖ JOKU "noin" arvioita matkaoppaan palkasta. Haluan tietää jonkin summan sillä jos vaihtaisin nykyisen työni niin tekisin sen VAIN JA AINOASTAAN rahasta, joten jos joku tietää niin pliis voisiko vain sanoa sen summan. En tarvitse mitään kuvausta matkaoppaan työstä, sen jo tiedän millaista seon. KIITOS.

palkkaus on huono

Aurinkomatkat maksaa matkanjärjestäjistä parhaimpia palkkoja mutta bruttopalkka on silti aloittavalla oppaalla alle 1000e/kk.
Pienemmät esim detur/dominatravelin palkkaus liikkuu vielä alemmissa summissa n. 500-600 e/kk
(Oppaathan saa majoituksen (soluasunto) työnantajalta mutta siitäkin käsittääkseni pitää maksaa joku verotusarvo..)
Ja huomioi että matkaoppailla on 6 päiväinen työviikko eli 1 vapaapv/vko joten tuntipalkka ei ole kummoinen. Mutta oppaaksi lähdetäänkin avartavan ja opettavaisen kokemuksen takia ei todellakaan palkkauksen vuoksi..

palkoista

Aurinkomatkat maksaa noin 1000 euroa, Finnmatkat alle sen, oliskohan nyt jotain 700,- Detur taitaa aloitteville maksaa nelisensataa, samoin Domina Travel Finland ja kokeneemmille 700-800,- Okmatkat ja Lomamatkat maksaa peruspalkkaa jotain 600 ja sitten lisäksi päivärahat kohteen hintatason mukaan joten niillä taitaa parhaiten tienata, rikastumaan ei pääse!

Asunnon verotusarvo

Asunnon verotusarvo käsittääkseni tarkoittaa luontoisedun eli tässä tapauksessa asunnon arvoa joka verotetaan samoin kuin rahapalkkakin.

nettopalkka

Niinpä. Paitsi, että osa matkanjärjestäjistä maksaa ns. nettopalkkaa. Eli palkasta ei pidätetä veroa, siitä ei makseta mitään muitakaan laksissäteisiä maksuja eikä työsuhde näin ollen kerrytä työssäoloehtoa.

tjäreborg

tjäreborgin sivuilla on ainakin sanottu heidän oppaansa palkat kruunuissa, näyttäs olevan aikalailla alle 800e (riippuu siitä monta vuotta on ollut palveluksessa)ja asuminen ilmaista.
toisaalta ihan hyvin jos et joudu maksaa vuokraa ja työtä on kuutena päivänä viikossa niin mihin sitä rahaa siellä edes menee...tuskin ainakaan shoppailuun ja bilettämiseen kun niihin ei tod ole aikaa.

Aurinkomatkojen palkat

Tässäpä Aurionkomatkojen infoa.
Jos olet työskennellyt aiemmin Aurinkomatkoilla tai Finnair-konsernissa asiakaspalvelutyössä, hyvitetään työkokemus peruspalkkaa määriteltäessä täysimääräisenä. Jos olet ollut töissä jonkun toisen matkanjärjestäjän tai matkatoimiston palveluksessa, huomioidaan ajasta puolet.

Palkkataulukko:
Työkokemus Kk-palkka
0 - 12 kk 980 e
3 - 5 v 1210 e
1 - 2 v 1100 e
5 - 7 v 1250 e
2 - 3 v 1170 e
7 v - 1300 e

Aurinkomatkojen oppailla on kaksi erillistä kannustinpalkkiojärjestelmää. Kaikkia yhtiön työntekijöitä koskeva kannustinpalkkio perustuu yhtiön taloudelliseen tulokseen ja asiakastyytyväisyyteen. Oppaat voivat lisäksi ansaita kohteessa myyntipalkkiota, joka perustuu kohteessa tapahtuvan myyntitavoitteen saavuttamiseen. Tavoitteet saavutettaessa opas voi saada kummastakin palkkiojärjestelmästä maksimissaan 100e kuukaudessa.

Työskentelykohteessasi asut Aurinkomatkojen hankkimassa ja kustantamassa asunnossa. Yleisin asumismuoto on kahden oppaan asunto, jossa on erilliset makuuhuoneet ja yhteinen oleskelutila, keittiö sekä kylpyhuone. Asunnon verotusarvo on tällä hetkellä 118,12e kuukaudessa.

Aurinkomatkojen oppaana tulet saamaan kotimaisen vakuutusturvan. Sosiaali- ja eläkemaksusi kertyvät tämän hetkisen järjestelmän mukaan Suomeen ja vuosilomaoikeutta ansaitset Suomen vuosilomalain nojalla. Oppaat tekevät 6-päiväistä työviikkoa.

Finnairin sairauskassan jäseneksi pääset kun työskentelysi on kestänyt 6 kuukautta.

Siirtymisestä työskentelykohteeseen ja takaisin Suomeen (Helsinkiin) vastaa Aurinkomatkat.

Alennuslippuoikeudet Aurinkomatkojen tilaus- ja lomareittilentoihin saa rajoitetusti jo 4 kuukauden yhtämittaisen työskentelyn jälkeen.

Saat maksutta käyttöösi Aurinkomatkojen monipuolisen työasun. Maksamme kahdesti vuodessa ns. kenkärahan työkenkien ostoon. Tuemme myös oppaittemme kieliopintoja ja harrastustoimintaa kohteissa.

heh

heheh

vitsi miten surkeet palkat

en ikinä rupeisi matkaoppaaksi

kyllä pitää 1500-2000 e saada vähintään että mitään teen ja vielä asua joutuu jossain solussa

en ikinä rupeisi

vai et rupeis...

Moi!

Olet ilmeisesti nuori/nuorehko ihminen? Asennetta kannattaa vaihtaa jos meinaat saada töitä ylipäätään. Ellet sitten satu olemaan rikkaasta perheestä, asut vielä kotona äidin lihapatojen äärellä etkä tiedä mitä eläminen oikeesti maksaa? Jos lukupäätä riittää, mene lukemaan liiketaloutta tai insinööriksi niin pääset neljän-viiden vuoden opintojen jälkeen sinne, missä suuremmat rahat liikkuu. Rupeisitko? ja eiku tsemppiä elämääsi!

haaveena oli matkaopas

Joskus haaveilin matkaoppaan ammatista, ja aloitin opiskelut matkailupuolella, nyt 4 vuoden jälkeen opinnot vieläkin kesken (eli täysin vailla ammattia) ja vakituinen työ paikka maissa. Palkka 1600e/kk ja parin vuoden jälkeen kokemus lisillä 2000e/kk....Että kyllä se elämä voi heitelle, nyt tiedän että ei tuo matkaopas olekaan minua varten,rakastan matkustamista ja haluan ottaa matkoillani kaiken ilon irti enkä tehdä töitä. Olen tälllä hetkellä täysin tyytyväinen elämääni =D
Palkallahan ei tee mitään, kun elättää itsensä pokerilla XD vitun pelle, luulekko, että joku oikeasti tekee sitä palkan takia? XD Eikä tarvitse asua solussa, kun ostaa oman talon? XD Painu vittuun suomalainen XDXDXDXDXD

Päivitystä?

Mikähän näiden matkaoppaan palkkojen tilanne on nyt kun elämme vuotta 2008? Onko minkääänlaista kehitystä tapahtunut?

Moi

Ei oo tapahtunut mitään kehitystä. Tiedän, koska piti hakea nyt matkaoppaaksi, enkä lähde noin surkeella palkalla raataan, vaikka saakin olla ulkomailla. Eli palkka 600 e - vähennykset. Retkimyynnistä korkeintaan 300 e/kk, asunto kohteessa soluasunnossa omalla makuuhuoneella, työvaatteet ja lennot kohteeseen ja kuukausittainen puhelinraha, ei muuta. Tuosta ei makseta lainoja jos niitä on Suomessa. Törkeetä koko palkkaus!!!

Matkaoppaasta kippariksi

Auts, mulla oli alustavasti suunnitelmissa maksaa 1000 e/viikko purjehdustaitoiselle matkaoppaalle, jos vaan sesonki suo. Mutta jos kerta vähempikin riittää, niin saako ylimääräisellä palkkauksella kuitenkaan yhtään sen parempaa lopputulosta?

Onko jo muuttunut ?

Onkos vuoteen 2010 nuo palkat muuttuneet ?

ei ei

Saat vaan enempi mustaa mulkkua .- ovat käyneet niin röhyhkeäksi
Seuraa suora lainaus aurinkomatkojen sivulta.

"Ansiotulon muodostavat kuukausipalkka, erilaiset lisät ja asunnon verotusarvo. Aurinkomatkat noudattaa oppaiden palkkauksessa työkokemukseen perustuvaa ikälisäjärjestelmää. Palkka määritellään työsuhteen alussa kulloinkin voimassa olevan palkkataulukon ja henkilön työkokemuksen perusteella. Oppaan alkupalkka on 1100 €/kk.

Peruspalkan lisäksi kohdehenkilökunta voi ansaita palkkioita asiakaspalvelun ja kohteiden myynnin perusteella. Alkupalkkaa nostaa joko Aurinkomatkojen tai Finnair-konsernin palveluksessa Suomessa tehty asiakaspalvelutyö. Työkokemuksesta toisen matkanjärjestäjän tai matkatoimiston palveluksessa huomioidaan kokemusta/palkkaa määriteltäessä puolet. Oppaille ei makseta erillisiä päivärahoja.

Aurinkomatkat maksaa kohdehenkilökunnan matkat työkohteeseen ja huolehtii asumisesta työkohteessa. Yhtiön vuokraamat asunnot ovat pääsääntöisesti kahden oppaan asuntoja, joissa kummallakin on oma makuuhuone, yhteinen oleskelutila, kylpyhuone ja keittiö."
Tietääkä joku, saako Aurinkomatkoilla lisäpalkkaa jos EI asu yrityksen järjestämässä asunnossa. Finnmatkoilla siinä tapauksessa on n. 200€ lisäansio.
Onko Finnmatkojen palkkauksesta uusimpia tietoja? Voiko tosiaan edelleen olla että Aurinkomatkat maksaisivat puolet enemmän oppailleen kuin esim Finnmatkat? Ja tietäisikö joku vaikuttaako Aurinkomatkojen Suomen konttoreiden irtisanomiset oppaiden työllistämiseen? Olen alku syksystä lähtien kytännyt milloin Aurinkomatkoille avautuisi opashaku mutta ei vieläkään näy. Onko heillä edes vuosittain hakua vai mennäänkö siellä tilanteen mukaan, että kun vanhat oppaat sanovat itsensä irti silloin vain laitetaan hakuja auki?
Hilpasen päälle tonni kuussa + solukämppä?! Aivan järkyttävän huonoja ovat matkaoppaiden palkat, nuohan häviävät kaupan kassalle! Nähtävästi auringon valo ja lämpö muodostavat huomattavan osan palkasta.
vitun pelle, kukaan ei tee sitä rahan takia XD Ekkö tajua, että itsensä voi elättää pokerilla? XD vitun pelle XDXDXDXDXD
Ei niillä oppailla ole aikaa edes pelata pokeria saatikaan osata voittavaa pokeria..
Onkohan nyt vuonna 2014 edelleen samanlaiset palkat? Siinä tonnin kieppeillä? :) Ja jos täällä matkaoppaita pyörii niin ois kiva kuulla kokemuksia, että millaista milläkin matkanjärjestäjällä on olla töissä... :)
Tonnin paikkeilla. Deturilla myös noussut palkat. Lisäksi tietysti komissiota retkimyynnistä..
 /   /  /  / Matkaoppaan palkka?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta