vanin abs pois

kepa

Hämmästyttää kummastuttaa.koitin ottaa vanistani (6.5d -99)abs pois päältä poistamalla sulakkeen (no 18 brake ylhäältä toinen oikealta).Mielenkiintoista en taida tota sulaketta takaisin laittaa.Koitin eileen monella pinnalla (asvaltti jää,ja myös irtolumessa).En mitannut matkoja mutta väittäisin jarrutusmatkat paljon lyhyemmäksi.Varsinkin jää asvaltti niin pysähtyi todella nopeasti lukkojarrutuksella.Irtolumessa huomasin takajarrujen ottavan liian aikaisin/voimakkaasti"meinasi lukkojarrutuksessa heittää perää.Säätämistä?Abs:llä kyllä hakkaa joten luulisin sen olevan kunnossa mutta en ikinä tiedä minkälaisen jarrutusmatkan tarvin.Ilman abs:ää toi jarrutusmatka helpompi hahmottaa.Käyttöohjekirja sanoo että jarrut toimivat ilman abs:ää niinkuin normaalijarrut.Tarvitsisin jostain sähkökaavio kyseiselle autolle,mistä?huono asiahan tos on että mittaristossa abs hälyyttää sulakkeesta johtuen.Itse ajattelin laittaa ton sulakkeen jälkeen kytkin jolla saan abs on/off.Pitää vaan viel keksiä miten saan hälyytykset pois häiritsemästä off asennossa.Kokeilkaa ja kommentteja vinkkejä ja toi sähkökaavio.Kirjoitellaan!!!!

11

2736

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Ex-Transit

      Tuo takapään lukkiutuminen kuulostaa tutulta. Rumpujen kanssa tahtoo vanhemmiten tulla ongelmia sinne kertyvän lian ja kosteuden kanssa. Aikanaan katsastuksessa todettiin sama vika, jolloin katsastusmies heitti rundin talon ympäri käsijarrua laahaten ja heti lähti toimimaan. Auto tosin oli -92 Transit. Mieleen tulee myös jokin kuorman mukaan säätyvä jarruventtiili, mutta enpä tiedä onko siellä sellaista. Kokeile laahata pikku pätkä, jos ei auta niin joku muu saa auttaa.

    • VANIFANI

      mulla on kanssa -99 vani ja abs:sät on tosi surkeat, ei mitään tuntumaa tiehen kun on liukasta ja otta aivan liian herkästi jarrutehoa pois tuo abs, olen itsekin ajatellut ottaa sulakkeen pois.

      "viisas" kaverini kertoi että ongelma voisi olla siinä kun vanin abs jarrujen tunnistimet jarrulevyissä ja rummuissa on liian harvassa niin se ei palauta jarruja päälle tarpeeks ajoissa???

      onko joku myös ottanut sulakkeen pois, onko jotain haittaa???

      kyllä pohjelihas on parempi abs jos auto muuten pysyy käsissä!!

      • kepa

        Joo ota rohkeesti pois vaan eli se oli se no.18 10 ampeeria luulempa et yllätyt.Ku täs funtsin niin toi takajarrujen lukkiutuminen tapahtui auto "kylmänä".Samaa en huommannut enää myöhemmin pitää tutkia.Uskon et säätökin löytyy takaakselin läheisyydestä venttiilistä joka hoitaa jarrutehoa kuorman mukaan?Tönäisin tos taannoin toista autoa joka mielestäni johtui juuri abs:stä joten suosittelen ennen kuin liian myöhään.


    • vanvan

      rupesin eilen kokeilemaan oman autoni jarruja tarkemmin (van 99) kun luin juttusi abs:sstä , tajusin että olen aina jarruttanut siten poljinvoimaa säätämällä ettei abs pääse säätämään jarruja, auto pysähtyy niinkuin ilman abs:ssää , heti kun painaa jarrua vähän kovemmin auton jarrutus matka pitenee varmaan kaksinkertaiseksi. Muistaakseni viimeisissä vanhakoppaisissa vaneissa oli lukkiutumattomat jarrut vain takapyörissä, mahtaisikohan ne saada tästä uusikoppaisesta pois pelistä vain etupyöristä

      • kepa

        En nyt oo 100%varma mutta kyllä tolla sulakkeen poistolla poistuu kokonaan abs toiminnasta sekä taka että eturenkailta.Katsoin sen jarrutusjäljistä ja huomaahan sen muutenki.Ymmärtääkseni ton sulakkeen takana ei ollu muita "käyttäjiä"et harmittomasti pois vaan.Käyttöohjeessa oli maininta et voi samassa olla vakionopeudensäädin mutta mulla se ainaski toimi.Jarruista abs:n kera oot tehnyt samat havainnot kuin minä.


      • Ex-Transit

        Tuo jarrujen äkkinäisyys kylmänä johtuu ihan siitä, että rumpuihin on tullut kosteutta; huurretta, kondessia tai vast. "Uudet" asbestittomat palaset tulee nappaviksi hiukan kastuttuaan, huomaat varmasti saman sadesäällä ensimmäisissä jarrutuksissa, aikaisemmin ABS "piilotti" tätä ominaisuutta.


    • Subbis6.5TD

      Mielestäni tuo on yleinen toisiasia kaikilla autoilla, että lukkojarrutus on tehokkain jarrutustapa. Mutta auton ohjattavuus on nolla...

      Ja käytännön mahdottomuus säädellä sopivasti poljinvoimaa niin, että toisessa etupyörässä on jarruvoima eri - käytännössä usein tie on osittain luminen. Omissa absittomissa nelikoissa tuo takapää on varsin kiusallinen ollut varsinkin lyhenakselivälin vehkeissä. Eikä asiaa paranna se, että alla nastattomat M S BFG A/T:t - käytännössä lukkiutuva takapää pyrkii lukitsemaan loputkin pyörivät pyörät kiinteän etu-/takasuhteen takia, helpottuu ku heittää 2WD:lle.

      Oma valintani on kyllä abs, vaikka jarrutusmatka hieman pitenee, mutta ohjattavuus säilyy... Ja poljin on painettava "isolla jalalla" kun rutina alkaa ja este lähenee, niin jarrupaine lisääntyy ja takapyörätkin tulevat paremmin mukaan (tuon takiahan "hätäjarrutehostin" keksittiin).

      Suburbanin abs:it toimivat moitteetta, liekö samat tunnistimet, mutta isommat pyörät?

    • täh

      otapa seuraavaksi turvavyöt pois. Tämän jälkeen voit ottaa jarrut pois toiminnasta. Sen jälkeen jarruvalot. Ajovalotkin lienevät sinulla turhia, kun valopääsi loistaa ohjaamossa.

      • kepa

        Tähä lienee turha vastata koska et ilmeisesti pysty tästä järkevästi keskustelee.Itsekkin jos en olisi koittanut pitäisin abs:ää hyvänä keksintönä tai pidänkin mutten chevyssä.En tiedä mikä mättää koska kevyemmissä henkilöautoissa tiedän sen toimivan hyvinkin eli pidän tota chevyn abs:ää keskeneräisenä tai raskaampaan kulkuneuvoon sopimattomana.hmmm en tiedä mikä siinä mättää.Jos jollakin on kokemuksesta yhdistelmästä chevy abs hyvää sanottavaa niin olis kiva kuulla.....Muuten turvavyöpakkoo ei kyseises autos ole....


      • vani99
        kepa kirjoitti:

        Tähä lienee turha vastata koska et ilmeisesti pysty tästä järkevästi keskustelee.Itsekkin jos en olisi koittanut pitäisin abs:ää hyvänä keksintönä tai pidänkin mutten chevyssä.En tiedä mikä mättää koska kevyemmissä henkilöautoissa tiedän sen toimivan hyvinkin eli pidän tota chevyn abs:ää keskeneräisenä tai raskaampaan kulkuneuvoon sopimattomana.hmmm en tiedä mikä siinä mättää.Jos jollakin on kokemuksesta yhdistelmästä chevy abs hyvää sanottavaa niin olis kiva kuulla.....Muuten turvavyöpakkoo ei kyseises autos ole....

        joo. taidan kokeilla omaan vaniin vinkkiäsi. Tuli meinaan kalliiksi tämä chevyn 2x pidennetty jarrutusmatka abseilla. Meni portista läpi kun alle sattui huhtikuun viimeisinä liukkaina jäätä. Useamminkin on ollut läheltä piti tilanteita. Ei voi ennakoida jarrumatkaa kun hidastempoinen abs alkaa jarrutella omaan rytmiinsä.


      • kepa
        vani99 kirjoitti:

        joo. taidan kokeilla omaan vaniin vinkkiäsi. Tuli meinaan kalliiksi tämä chevyn 2x pidennetty jarrutusmatka abseilla. Meni portista läpi kun alle sattui huhtikuun viimeisinä liukkaina jäätä. Useamminkin on ollut läheltä piti tilanteita. Ei voi ennakoida jarrumatkaa kun hidastempoinen abs alkaa jarrutella omaan rytmiinsä.

        Kuulostaa tutulta.Talvella mulla oli kans paljon ongelmia kunnes kytkin abs kytkimen ja releen taakse ja pidin abs pois päältä (kyllä pysähtyy!!!).Kuvittelin et kesällä toi abs toimisi pitävällä pinnalla mut tuli tos hiekkatiellä paniikkijarrutus kun naapurin emäntä ajoi bemarinsa eteen niin eipä hiekallakaan toi abs toimi edukseensa.Onneksi pääsin kiertään.Turvallisuussyistä kyllä kytkimestä pistän abs kesälläkin off tilaan.Jos tarvit ohjeita niin kirjoittele voinhan antaa yhteystietojakin tarvittaessa niin voidaan soitella.Katsastuksessa pitää muistaa abs päälle!!


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe