Passat talvella?

Ihmettelevä

Olen harkitsemassa vaihtoa ja loppusuoralla ovat olleet Volvo V70, Passat ja Hondan CR-V.
Volvo jää hinnoiltaan pitkäksi (kaikki kun pitää ostaa lisävarusteena). Passat kiinnostaisi, hinta kun on kohdallaan varusteisiin nähden mutta on alkanut arveluttamaan muutamat kommentit sen ominaisuuksista talvella. Siis ongelmana tuntuu olevan tuo auton lämpiäminen (niin tuntuu olevan monella muullakin uudella autolla)!
Meillä on nyt Peugeot 406 ja siinä ei kyllä millään konstilla saa jalkoja pysymään kovilla pakkasilla lämpiminä. Seuraavalta autolta tähän toivoisi parannusta...
eli kertokaa ihmeessä kommentteja ja kokemuksia.

12

1949

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • julle

      Hankin tammikuun alussa passatin, ja olen ajanut
      7000 km ja kyllä ainakin omassa autossani lämpöä
      on piisannut jaloillekin.
      Auto on muutenkin ollut odotusteni mukainen.

    • Jaksu

      Vanhan testin mukaan (TM talvivertailu -98)Passatin lämpiäminen -7 asteen pakkasessa taajama-ajossa 0C = 2min,
      10C = 4,5 min.
      Maantieajossa -22..-34 pakkasessa lämpiämisaika 10C =10,5 ja 23C = 19 min.
      Nämä tulokset puhaltimet täysillä.

      Passat saa testissä arvosanan 9 lämmityslaitteestaan. Siis porukan parhaasta päästä. Moitteita saivat huurtuvat sivuikkunat.

      Ilmeiseti puhut kuitenkin uusista autoista, joten tämä testi ei välttämättä kerro mitään. Ilmastointi yms. on voinut tuoda mukanaan täysin toisenlaiset ominaisuudet. Mutta eikö maassa ole vielä talvi, ei kun koeajolle pakkaspäivänä ja lämpömittari mukaan ;-)

      Oletko ajatellut koeajavasi uutta Avensista?
      Vertailet/valikoit kokoluokaltaan/profiililtaan kolmea aika erilaista autoa, Honda on sisältä pieni sekä Volvoon että Passattiin verrattuna.

      Suunnilleen samassa koko/hintaluokassa olisivat kai Passat, Mondeo, Avensis(-03), Mazda6, Vectra. Jos italialaiset ja ranskalaiset( ja Nissan) unohdetaan...

      • Jaksu

        oli tietysti nuo tulokset. Nykydieselit ei pahojen puheiden mukaan lämpiä oikein millään, hukkalämpöä kun ei synny. Järkevämpää se toki onkin tuottaa sitä erillisellä lämmittimellä silloin kun tarvitaan, kun pohottaa koko ajan bensaa/löpöä menemään lämmöntuottoon. Mutta ongelma lienee, että monet dieselhenkilöautot myydään ilman "lisälämmitintä"???


      • pekka

        Bensakoneella varustettuna lämpö riittää. Ongelmat koskevat lähinnä TDI versioita joissa lämmötuotto on kyllä heikkoa...
        Taloudellisuudella on siis hintansa. Suosittelen diesliin webastoa/eberiä.


    • joops

      W-E-B-A-S-T-O

      Näiden vaihtoehtojen suhteen ei oo faktaa, mut itse ostaisin vw:n. Mutta lisävarustelistalla olisi ehdottomasti eber/webasto. Nykyinen moottoritekniikka on sen verta kohallaa etä hukkalämpöä syntyy kohtuullisen vähän. Etenkin TDI:ssä. Viimeyönä ajoin 00 TDI passattia ja lämppäri riitti -10 pakkasessa kun se oli täysillä. Siitä kylmemmässä se jää kylmäks.

      Vw:ssä pitkät huoltovälit. TDI koneet ihan ylivoimaisia. Hyvä jälleenmyyntiarvo

    • Roope

      Eli nelivetoistako olet hankkimassa? Kokemuksia Passat 4motionista Webastolla tämä talvi. Parempaa talviautoa on vaikea löytää, mutta kehotan ottamaan kauko-ohjatulla Webastolla. Ehdoton mukavuusvaruste, mielestäni menee jopa ilmastoinnin edelle.

      • mieltä

        Näin on. Kaukosäädin on ihan mieletön juttu noissa lämmittimissä. Ja tietyst suomes ei tarvi eriksee perustella miks auton pitäs olla neliveto. Pitäs olla aika selvää.

        Pienen ihmisen pieni mielipide


    • pietro

      Ajossa -00 115hv passat stw, automaatti ilmastointi ja eberi jälkiasennuksena. Lämpö riittää pakkasillakin ja automaatti poistaa säätämisen tarpeen kokonaan. MUTTA jos yli -25C pakkasilla ja talvinopeuksilla ajaa liki rajoitusten mukaan, ei koneen lämmöt ilman eberiä enää pysy normaalissa ja se tietysti tekee ongelmia manuaalilämppärissä. Lämpötilan osasi automaatti pitää kohdallaan jaloillekin, ainakin vuodenvaihteen paukkupakkasilla (-35C- -39C)ja kovempia kelejä ei taida useinkaan olla...
      Huurtuminen on sitten aivan oma juttunsa. Täydellä autolla eivät kaikki ikkunat pysy auki ellei puhallinta rukkaa itse liki täysille. Ei silti, taitaa samat ongelmat olla Mondeossakin.

      • masa

        ongelma on hidas lämpiäminen, mutta ainakin-25c tarkeni hyvin kunhan sai koneen lämpiämään. pohjoisempana kannattaa käyttää maskisuojusta.


    • Autoilija

      Terve,

      Kuten Honda-palstalla olleessa threadissa jo kirjoitin voin kokemuksesta sanoa että CR-V on todella lämmin auto. Kannattaa käydä itse kokeilemassa. Alussa tietenkin menee vähän aikaa ennenkuin kabiinin suuri ilmatilavuus saadaan lämmitetyksi, mutta sen jälkeen lämpöä riittää varmasti tarpeeksi. No sen verran disclaimeria perään että -25 C (Pohjoisnavallako nämä -39 asteen sankarit ovat ajelleet; noilla lukemilla saattaavat jo auto tai renkaat hajota, no onneksi täällä etelässä on ollut lauhempaa...) on toistaiseksi kylmin keli mitä olen kokeillut, mutta silloinkin puhallus oli todella hiljaisella ja lämmöt eivät olleet täysillä.

      t. A.

    • tarkenee

      Joo, ainakin bensavehkeessä (2.0 96kw) piisaa lämpöä päähän ja jalkoihin. Peffagrillit toimii myös hyvin. Sisätilan lämppäri tietysti parantaa asiaa aamuisin. Dieseli vaatii kuulemma webaston.

    • TDI 66kw

      Matka-ajossa tdi:lläkin lämpö riittää. Kaupunkiajo kovalla pakkasella vaatii karvalakin päähän. Yli 15 asteen pakkasella kaupunkiajossa moottorin lämpö putoaa jopa alle 70 asteeseen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2062
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1604
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe