Sampo ja Saatana alkavat isolla S:llä

Savua ilman tulta

Sampo pankilla on ongelmia. Sampo pankin asiakkaalla on vielä isompia ongelmia.

Amerikkalaista oikeuskäytäntöä jaksetaan aina parjata ja naureskellaan että sikäläisten autojen taustapeileihinkin pitää kirjoittaa varoitusteksti että se takana tuleva on lähempänä kuin uskotkaan vedoten amerikkalaisten tyhmyyteen. Jos tekstiä ei ole niin välittömästi kolarin ajettuaan umpityhmä ratinheiluttaja on oikeutettu miljoonakorvauksiin autovalmistajalta.

Vähän samanlaista meininkiä on nyt tässä Sampo jupakassa. Vaikka kenellekään ei mitään harmia olisikaan tietojärjestelmäongelmien vuoksi tapahtunut niin varmasti siitä halutaan korvausvaateita esittää ja ehdottomasti jonkun pää pitää vadille saada. Laskunmaksujen myöhästyminen ei ole mikään ongelma. Ruokakaupan kassalla pankkikortin toimimattomuus on ongelma, myönnetään.

Tässä kohtaa myönnän myös että olen ihan toisen pohjoismaisen pankin asiakas. Oma tilipankkini oli joskus suomalainen ja on sekin vuosien varrella sössinyt jutun jos toisenkin. Ei kuitenkaan niin pahasti että minulle olisi siitä mitään taloudellisia seuraamuksia ollut. En siis ole Sampo pankin asiakas.

Nykyisin tuo pankkitoiminta tuntuu olevan sen verran löyhästi muuhun huseeraamiseen liittyvää liiketoimintaa että on enää vaikea tietää onko esim. Euromaster pelkästään autonrenkaita ym. palveluita tarjoava liike vai onko sekin mahdollisesti nykyisin myös pankki. Tai ehkäpä lähikauppani on nykyisin myös pankin konttori, tiedä häntä.

Nykyisinhän vakuutusyhtiöissä tyrkytetään vakuutusten sijaan pankkipalveluja ja toisaalta pankissa käydessään ei voi välttyä vakuutustarjoukselta. Seuraavaksi kaiketi kännykkäoperaattorit myöntävät asuntolainan jos katsastat autosi heidän katsastusasemallaan ja lisäetuna saat Fortumilta 200kWh sähköä esittämällä kuitin siitä että olet pelannut biljardia Kouvolan Esson vieressä sijaitsevassa kebabravintolassa iltakuuden jälkeen tai jotain vastaavaa.

Mutta me asiakkaathan sen päätämme! Jos aina juostaan sulovileeninä halvimman perässä ja millään muulla ei ole väliä niin seinä tulee tylysti vastaan! Kilpailuttamista toitotetaan joka tuutista mutta kenelle on tullut mieleen kilpailuttaa se oma pankkinsa? Minä kilpailutin oman pankkini tuossa muutama vuosi sitten kun alkoi tulla näitä vakuutusyhtiö-pankki-lähikauppa-konserni-jäätelökioskeja ja totesin että ei kannata.

Oma pankkini halusi pitää minut asiakkaanaan. Ei kilpaillut hinnalla vaan tarjosi laatua. Halvalla.

Jostain luin että Sampo pankilla olisi noin miljoona asiakasta. Miten hemmetissä pankiksi muuttunut vakuutusyhtiö on saanut niin paljon asiakkaita? No, jos miljoona koukkua on nielty niin nyt on sitten koukun nielijän ongelma oksentaa se ulos...

Ja vielä tuosta otsikosta sen verran että vaikka provosoiva onkin, en ole todellisesti sitä mieltä. Myös S-pankki alkaa saatanalla mutta en aio sitä vetää tähän keskusteluun ;)

2

299

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Usean pankin asiakas

      Katsopa vähän tätä ketjua, mitä harmia Sampopankin toimimattomuus on aiheuttanut. Rahat eivät näy tilillä. Et voi käyttää niitä, vaikka olisi tarpeen. Osakkeet eivät näy tilillä. Et voi myydä niitä. Laskut jäävät maksamatta. Maksat tästä ehkä vain korkoja ja muistutusmaksuja. Kenties kauppa purkaantuu tämän takia. Nettikaupankäyntiä et voi tehdä, jne.

      Kilpailutus on yleistä pankkialalla. Yrityksille tämä on päivänselvää. Yksityiset ihmiset kilpailuttavat asuntolainojaan. Tallettajat etsivät edullisimmat määräaikaistalletukset. Pörssikauppaa käyvät etsivät edullisimman välittäjän. Jne.

      Oletko koskaan kuullut seuraavaa: Postisäästöpankki -> Postipankki -> Leonia, josta fuusioitumalla vakuutusyhtiö Sammon kanssa Sampo konserni, josta vuosi sitten myytiin Sampo Pankki Danske Pankille. Tätä kautta Sampo Pankin asiakkaat ovat tulleet.

      Sampo Pankin ongelmat kaatuvat asiakkaille. He niistä joutuvat kärsimään ja ovat jo kärsineet. Kaiken ydin on korvata suunnilleen testaamattomalla uudella järjestelmällä vanha toimiva. Pankin johdon taitamattomuus on aivan ilmeistä. Tähän vielä liittyneenä tiedotuksen kömpelyys on saanut aikaan tilanteen, joka on vienyt umpikujaan.

    • Mua ainakin kyrsii

      Sun mielestä ei siis ole mikään ongelma, kun eräänä aamuna totesin, että pankkitililtäni on hävinnyt kaikki rahat ja sekään ei riittänyt, tili oli vedetty miinukselle.

      Itse jouduin jonottamaan pankissa ja selvittelemään tilannetta. Kirjaukset VisaElectron kortilla tehdyistä ostoista oli tehty kolmeen kertaan, mistä seurauksena oli kyseinen tapahtuma.

      Sampopankista luvattiin ottaa yhteyttä, kun he saavat selvitettyä asiaa. Lisäksi he lupasivat lähettää tarkat ajat, milloin ostoksia on suoritettu, jotta voisin verrata niitä korttini käyttötapahtumiin. Nyt asiasta on kulunut tasan kaksi viikkoa. Yhteydenottoa ei ole kuulunut, eikä rahoja ole palautettu.

      No, hyvä kun ilmoitit, ettei mitään ongelmaa ole. Mukavaa, että joku on noin viisas!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3075
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      106
      2431
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      367
      2227
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2005
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1827
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1267
    7. 166
      1255
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1176
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      957
    Aihe