Valikko
Etsi

Pankit

Keskustele pankeista ja vertaile pankkien palveluita.

ALOITA UUSI KESKUSTELU

Keskustelut

Eilen 19.12
Rahan luominen tyhjästä syy talousongelmiin
http://www.aamulehti.fi/Talous/1195001619696/artikkeli/rahan+luominen+tyhjasta+syy+talousongelmiin+nain+rahan+hierarkia+rakentuu.html Rahan luominen tyhjästä syy talousongelmiin – Näin rahan hierarkia rakentuu netti_RAHA_pyramidiTALOUS | 11.10.2015 | 08:24 | PÄIVITETTY 08:271 Sari Miettunen Pankeilta on vietävä oikeus luoda rahaa tyhjästä myöntämällä lainoja. Ainoastaan keskuspankeilla tulisi olla rahanluontioikeus. Muun muassa tällaisia uudistuksia vaatii reformiliike, jolla on jäsenyhdistyksiä 23 länsimaassa. Meillä kansalaisjärjestön nimi on Suomen Talousdemokratia. Siihen kuuluva Ville Iivarinen on kirjoittanut Raha-nimisen kirjan nykyisen rahajärjestelmän ongelmista ja euromaiden epätoivoisesta kamppailusta. - On absurdia, että maailman rikkaimmat kansantaloudet ajautuvat yhtä aikaa kohti vararikkoa, Iivarinen sanoo. - Länsimaissa ei ole pulaa oikeista resursseista, kuten työvoimasta tai raaka-aineista. Yhteiskunta seisoo, koska kirjanpito sanoo, että rahat ovat lopussa. Nykyinen rahajärjestelmä on rakennettu niin, ettei kansantalouden kasvu ole mahdollista ilman velkaa. Rahareformista on alettu keskustella esimerkiksi Englannissa, Tanskassa ja Hollannissa. - Islannissa hallitus on jo tilannut raportin rahareformin toteuttamiskelpoisuudesta, kertoo Iivarinen. Rahan hierarkia on rakennettu velasta, jossa alempi taso velkaantuu ylemmälle tasolle. Katso kuvista, miten hierarkia rakentuu.
1
 
06.10.2015
Miksi tilisiirto kestää?
https://www.fkl.fi/ajankohtaista/tiedotteet/Sivut/tilisiirto.aspx "Finanssialan Keskusliiton johtava asiantuntija Inkeri Tolvanen kertoo, että tilisiirto maksajalta saajalle menee yhdessä pankkipäivässä kaikkiin yhtenäisen euromaksualueen maihin (SEPA). Käytäntö säädettiin lailla vuonna 2010. Maksut pankkien välillä kulkevat nykyisin Suomessakin eurooppalaisen maksujärjestelmän kautta. Jos maksajan ja saajan tilit ovat samassa pankissa, tieto maksusta välittyy pankin sisäisissä järjestelmissä, eikä rahaa siirretä pankkien välillä. Raha on välittömästi saajan käytettävissä. Tolvasen mukaan rahan siirtäminen toiseen pankkiin on mutkikkaampi tapahtuma, jossa sekä maksun tiedot että sen kate siirretään saajan pankille. Esimerkiksi remonttilaskun maksaminen maanantaiaamuna verkkopankissa lähtee pankista samana päivänä eurooppalaiseen maksujen selvityskeskukseen. Seuraavana yönä selvityskeskus laskee yhteen kunkin selvitysjärjestelmässä mukana olevan pankin muihin pankkeihin lähdössä olevat tilisiirrot ja pankin muista pankeista saamassa olevat tiilisiirrot. Laskutoimituksen jälkeen selvityskeskus siirtää nettosumman pankkien Suomen Pankissa olevien tilien välillä. Kun pankkien väliset rahansiirrot keskuspankissa olevien tilien välillä on aamuyöllä tehty, selvityskeskus lähettää remonttimaksun tiedot saajan pankkiin ja saajan pankki hyvittää remonttimiehen tiliä tiistaina vielä aamuyön aikana. ”Jotta euromääräiset maksut välittyisivät yhdessä päivässä kaikkiin SEPA-alueen pankkeihin esim. Suomeen, Saksaan tai Ranskaan, on sekä maksupäivän että saajan tilin hyvityspäivän oltava pankkipäiviä eli päiviä, jolloin pankkien omat ja pankkien väliset maksujärjestelmät ovat auki", Tolvanen selvittää. Pankkien väliset järjestelmät eivät ole auki viikonloppuisin. Jotta maksu välittyisi yhdessä päivässä saajalle, on maksu tehtävä lisäksi pankin asettamaan kellonaikaan mennessä. Sillä pankki varmistaa, että kaikki päivän aikana saadut maksutoimeksiannot ehtivät mukaan yöllä tapahtuvaan maksujen selvitykseen."
8
 
06.10.2015
Tuotto-osuuksilla ei ole pääomaturvaa
https://www.op.fi/op?cid=151778656&_pageLabel=page_sisaltoalue_levea "Tuotto-osuuksilla ei ole pääomaturvaa, sillä pankilla on osuuskuntalain mukainen oikeus kieltäytyä osuuksien palauttamisesta esimerkiksi taloudellisesti poikkeuksellisen haastavina aikoina. Tuotto-osuuksien takaisinmaksamiseen sisältyy tiettyjä ehtoja. Osuuspankilla tulee esimerkiksi olla riittävästi voitonjakokelpoisia varoja. Jos Tuotto-osuuksia ei voida palauttaa kokonaisuudessaan, osuuspankilla on sääntöjen mukaan mahdollisuus jälkipalautukseen vielä viiden seuraavan tilikauden tilinpäätösten perusteella viiden vuoden ajan, jonka jälkeen oikeus jälkipalautukseen päättyy. Tuotto-osuutta ei voi vapaasti luovuttaa eteenpäin, sillä osuus voidaan siirtää vain osuuspankin toiselle omistaja-asiakkaille. Tuotto-osuuksilla ei ole jälkimarkkinoita." Joten "mainiota kusetusta" sopisi paremmin mainos-lauseeksi koska et koskaan tule saamaan rahojasi takaisin osuuspankki nussii ne itselleen Kun menet pankkiin 4.1.2016 kysymään missä rahasi ovat niin saat vain vittuilua osaksesi ja käskyn poistua pankista välittömästi häiritsemästä Tiedän että omat rahani olen menettänyt mutta tahdon varoittaa muita etteivät lankea tähän kusetukseen vaikka sijoitusneuvojat kuinka soittelisivat ja pyytäisivät pankkiin käymään, jos pankkiin menet niin sijoitusneuvojat ovat kimpussasi kuin ihmispedot ja vanhemmat ihmiset sortuvat näiden silmittömään painostukseen ja uhkailuun
15
 
03.10.2015
Se siitä S-Pankin maksuttomuudesta
S-Pankkikin alkaa periä tähän asti maksuttomista palveluista maksuja. Lisäksi tulee hinnan korotuksia. Tässä S-Pankin tiedote: "S-Pankin Asiakaspalvelu 3.11.2014 Hyvä asiakkaamme Uudistamme palveluhinnastoamme maaliskuussa 2015. Alla olevasta taulukosta näet Visa-kortteihin liittyvät muutokset. Osuuskaupan asiakasomistajille peruspankkipalvelut eli käyttötili, S-Etukortti Visa ja pankkitunnukset säilyvät edelleen maksuttomina. Käteisen nostaminen ilman nostokertojen rajoituksia on edelleen maksutonta yli 1 000 S-ryhmän toimipaikan kassalla. Tilisi saldoa ja tilitapahtumia taas seuraat maksutta kätevästi joko S-Pankin verkkopankissa tai S-mobiililla. Muutoksia palveluhinnastossa Tilin saldo-/tapahtumakysely Ottopisteessä Uusi hinta 1.3.2015 alkaen: 0,75 eur Nykyinen hinta: 0,50 eur (ei veloiteta alaikäisiltä asiakkailta) Käteisnosto pankkitililtä Ottopisteessä Uusi hinta 1.3.2015 alkaen: 5 maksutonta nostoa kuukaudessa, sen jälkeen 1 eur/nosto Nykyinen hinta: Maksuton Euromääräinen käteisnosto luottotililtä Ottopisteessä tai muussa automaatissa Uusi hinta 1.6.2015 alkaen: 2 eur + 2,5 % noston määrästä Nykyinen hinta: 1 eur + 2 % noston määrästä Luottotililtä siirto verkkopankissa Uusi hinta 1.6.2015 alkaen: 2 eur + 2,5 % siirron määrästä Nykyinen hinta: 1 eur + 2% siirron määrästä Visa Credit tilinhoitomaksu/laskutuspalkkio Uusi hinta 1.6.2015 alkaen: 2 eur/lasku Nykyinen hinta: Maksuton Kolmas tai sitä useampi S-Etukortti Visa -kortti samalla asiakkaalla Uusi hinta 1.3.2015 alkaen: 2 maksutonta S-Etukortti Visa -korttia, sen jälkeen 2,50 eur kuukaudessa /kortti Nykyinen hinta: Maksuton Muutokset eivät edellytä sinulta toimenpiteitä. Jos et hyväksy muutoksia, sinun tulee ilmoittaa siitä meille korttiin liittyvien muutosten osalta 28.2.2015 mennessä ja luottoon liittyvien muutosten osalta 31.5.2015 mennessä verkkopankin viestillä tai soittamalla asiakaspalveluumme puh. 010 76 5800 arkisin klo 8-20 (0,0835 eur/puhelu + 0,1209 eur/min). Tällöin pankilla on oikeus irtisanoa kyseiset sopimukset. Lisätietoa tuotteistamme ja koko palveluhinnastomme löydät osoitteesta www.s-pankki.fi. Ystävällisin terveisin S-Pankki " Itseäni koskevat lähinnä, että 1.3.2015 alkaen saa tehdä vain 5 maksutonto nostoa Otto-automaatista. Lisäksi luottokortin käyttö tulee maksamaan 2 eur/lasku. Siis vaikka maksaisi aina 100 % eräpäivänä. Tyhmähän S-pankki tietysti olisi, jos ei olisi maksujen nostamiseen mennyt. Porukkkaa on saatu haalittua muista pankeista asiakkaiksi paljon juuri muiden pankkien palvelumaksujen takia. S-Pankki päättelee nyt, että eivät siirry muualle, jos siellä on samat tai kalliimmat maksut.
98
 

Sivu /340