Juhannus Helsingissä?

Nimimerkki

Kun on jokainen Juhannus tullut vietettyä mökeillä ja leirintäalueilla, niin voisi välistä kokeilla jotain muuta. Mitä Helsingissä tapahtuu Juhannuksena? Onko kaikki paennut maalle vai onko siellä vielä jotain elämää, terasseja auki jne?

36

11493

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Huolestunut stadilainen

      on parista juhannuksesta kokemuksia ja karseen tyhjä tuppukylä tämä silloin on.
      Ainoat elolliset taitaa olla Mustikkamaalla (tanssivat ja jahdissa olevat) ja Seurasaaressa (lapsiperheet).
      Terasseista en tiedä, mutta eihän kukaan Suomessa juhannuksena dokaakaan.;)

    • ......

      baareja on auki, joskaan ei välttämättä jonoksi asti väkeä. Pari kertaa olen jäänyt stadiin jussia viettämään ja hauskaa on ollut. Mustikkamaalla on myös juhannusbileet perinteisesti ollut bändeineen. Liput aika tyyriit enkä tiedä, onko enää järjestetty.

    • nauttii

      Kyllä on aika hiljaista, iiiiihanaa. Stadilaiset paljon veneilee, laiturit aika tyhjät.
      Terassit, ne mitkä on auki, aika hiljaista. Matka mikä normaalisti vie 1/2h = 10min
      jopa uimarannoille mahtuu, ja jonot poissa., en lähtis pois, veneellä joskus, muuten nautin kotona, uudet potut, silliä, lohta, mansikoita, aah ihanaa rauhaa.

      • Kerrankin rauhallinen hiljainen kaupunki. Ravintola jossain auki. Mutta rannalle voisi mennä ja puistoihin sinerfykoffin, kaivarin ranta ym.
        Olen viettänyt yhden parhaimmista juhannuksista keskellä hiljaista helsinkiä fiksun pienen porukan kanssa....Eväineen.


      • Harmaakarhu.
        maagikko kirjoitti:

        Kerrankin rauhallinen hiljainen kaupunki. Ravintola jossain auki. Mutta rannalle voisi mennä ja puistoihin sinerfykoffin, kaivarin ranta ym.
        Olen viettänyt yhden parhaimmista juhannuksista keskellä hiljaista helsinkiä fiksun pienen porukan kanssa....Eväineen.

        Olin kerrann yhden lkaverini kanssa aikeissa viettää juhannusyön kaupungilla kameravarustuksen kanssa.Sitten vaan saatiin päähämme mennä Tähtitorninmäelle.Mentiin sinne kaverin kanssa.Ja muinkas kävikään?Siellä oli paikallisia sasukkaita viettämässä oma juhannustaan.Meidät pyydettiin mukaan ja menimme sinne.


    • Harmaakarhu.

      Seurasaaressa on keski-ikäiseen makuun juhannustapahtuma.Sitten on Ravintola Klippanilla ainakin illanvietto.Sitten pitäisi olla niissä siirtolapuutarhoissa kaikissa jonkinlainen tapahtuma.Kyllä Stadissa riittää menoa.Yhtenä vuonna oli Mustikkamaalla menoa.

    • kille

      Suomenlinnassa olen käynyt piknikillä melkein joka vuos. Melko paljon porukkaa ja hyvä meno, tosin jengi omissa piireissään.

      • Kiiramiira

        Miten tyhjä Helsinki mahtaa olla juhannuksen aikaan? Riittääkö ihmisiä terasseilla? Onko ruokaravintolat ja kahvilat pääsääntöisesti auki vai kiinni keskusta-alueella?


    • Myös täällä

      Entä Pihlajasaari, mitäs sieltä löytyy? Onko kovinkin paljon porukkaa? (toiveena on, että ei olisi :))

    • hemmo

      Onko tietoa mitkä ravintolat / terassit on auki Juhannuksena 2012?

      • hemmo

        Siis Helsingissä?


    • r0xer

      mitä yksinäinen voi tehdä jussina? Istua kotona? Jotain muuta kaipaisin. Kapakkaan en halua.

      • -Kerberos-

        Kannattaa seurata juhannusta edeltävinä päivinä Helsingin Uutisten, metro.fi:n ja vastaavien nettijulkaisujen uutisia. Helsingissä on runsaasti erilaisia kesätapahtumia. 12.6. on Helsinki-päivä, jolloin kaupungissa on runsaasti ohjelmaa, avointen ovien päiviä yms. Tällaisiin valmistautuminen on menossa monella taholla ja juhannus tulee sitten myöhemmin ja menee vähän niin kuin vanhasta muistista omalla painollaan.

        Mene taksiin, katso että on ns. kantasuomalainen kuski, joka tuntee kaupungin meininkiä ja kysy, että missä olisi säpinää näin jussina.


    • naikkonen

      kiinnostaisi myös tietää ravintoloiden aukiolot juhannuksena 2012 ja mitä on auki yleensäkin. ne kun ei tuppaa paljoa jussia mainostaa...

    • okkigaam

      Vieläkö kivinokan asukkaan järjestää kokkoa ym. Ainakin enen oli myös tassit "riihessä"
      Olisi kiva jos joku vastaisi.
      ,maagikko

    • torstai-ilta

      Kuinka on mahdollista että jussina täytyy maksaa 18 euroa "pääsymaksua" Seurasaareen, joka on kaupungin saaria, ja näinollen pitäisi olla kaikkien käytettävissä?! Suositelkaa vielä jotain juhannustekemistä Hgissä mitä ei ole vielä mainittu.

      • Hagnäääs

        Eiköhän se Suurasaaren veloitus perustu saaressa tarjottuun ohjelmaan.

        Magic man, Kivinokassa mellastetaan entiseen tyyliin
        http://kivinokka.fi/


    • Indi....

      Ihan sama ,missä sen jussin viettää.
      Pääasia on kuitenkin että saa naida,ainakin minulle.
      Tosin se ei onnistu suunnilleen kuin joka 10. vuosi kun vaimo sattuu olemaan frigidi.......eli ei tarvitse ihmetellä miksi ikuisesti on naiminen mielessä.
      Suurin kokko olisi kunnon orkku ja upein muisto parterin rinnat :)
      No joo...näin se menee vuodesta toiseen - haaveissa - mutta ehkä joskus tämäkin poika repäisee ja uskaltaa oikeasti nauttia.
      Ihanaa juhannusta kaikille.

    • poulssen

      Cafe piritta tokoinrannassa,retrojuhannus,terassi sekä muuta mukavaa ohjelmaa,kokko klo:23:00.

    • -Kerberos-
      • -Kerberos-

        Tarkoitan tällä keskustaa. Jos tietää oikeat paikat minne ihmiset kerääntyvät vuosi toisensa jälkeen niin ei tätäkään päivää tarvitse yksin viettää.

        Juhannusvinkit ovat jokseenkin samat vuodesta toiseen.

        http://blog.visithelsinki.fi/archives/5400

        http://nyt.fi/20120622-mene-naein-sujuu-juhannus-helsingissae/

        Kaikkein perinteisintä juhannuksenviettoa löytyy varmaan Seurasaaresta, jossa juhannusjuhla on kesän kohokohta. Täältä löytyy kansantansseja, kokonpolttamista, perinneleikkejä jne. Jos tällainen "isänmaallisempi", perinteisempi juhannuksenvietto kiinnostaa niin siitä vaan. Yksi kerta kyllä riittää tätä "herkkua"

        Kaupunkilaiset katoavat harvinaisen tehokkaasti maalle juurilleen eli mökkeilemään ja sukuloimaan. Osa jää toki kaupunkiin ja vetäytyy omiin viherkeitaisiinsa. Nuorempi porukka viettää baarijuhannusta.

        Näitä viherkeitaita ovat saaret, siirtolapuutarhat ja määrätyt merenrantakohteet. Seurasaari tulikin jo mainittua ja toinen kohde on Pihlajasaari, jonne pääsee myös lautalla. Suomenlinnassa eli Suokissa en ole tullut käyneeksi jussina mutta luulisi pussikaljaporukkaa riittävän jussinakin.

        Talin siirtolapuutarhassa on perinteinen juhannuksenvietto. Se tarkoittaa, että siirtolapuutarhan väki plus runsaslukuinen tuttavapiiri sekä sekalaisete "kuokkavieraat" bailaavat alueen kulmassa. Mitähän siellä tehtiinkään viimeksi... En muista, oliko kokkoa. Sen sijaan jonkinlaista tanssimusiikkia siellä oli, taisi olla musiikkia levyltä ja olisiko ollut hanuristi. Sitten siellä oli ihmisillä jokseenkin runsaasti alkoholia mukanaan mutta meininki oli kuitenkin siistiä ja leppoisaa vaikkakin osa oli nauttinut itsensä ns. festarikuntoon. Sellaista menneitten aikojen tanssilavameininkiä ehkäpä.

        Muillakin siirtolapuutarha-alueilla vietetään jussia. Nämä löytää googlettelemalla Helsingin siirtolapuutarha-alueita ja etsimällä niiden fb- tai kotisivut. Ainakin Marjaniemen (joka on Roihuvuoren ja Itäkeskuksen välissä, tämä siirtolapuutarha siis) ja Kumpulan siirtolapuutarhoissa on juhannusjuhlat. Kumpulassa käyn itse usein ja siellä on mukavan leppoisaa meininkiä. Kotisivujen perusteella Vallilankin siirtolapuutarhassa on juhannusjuhlat. En tiedä, kaivataanko sinne ulkopuolista porukkaa - se selviää käymällä katsomassa.

        Jos on auto käytössä niin silloinhan voi käydä useammassakin paikassa fiilistelemässä ja jäädä sinne, missä on mukavaa. Julkisillakin pääsee ja miksipä ei myös fillarilla. Suosittelen useamman paikan kiertämistä ja kytkimen nostamista, jos tuntuu että meininki ei miellytä.

        Kivinokassa Herttoniemen kupeella vietetään joka vuosi juhannusjuhlaa. Kivinokan alueella on perinteinen kesämajayhteisö. Kesämajat ovat "tavallisia" kesämökkejä huomattavasti kevyttekoisempia rakennelmia vuokramaalla. Täällä on aina todella mukava meininki. Kokonpolttoa, makkaranpaistoa, tanssia sun muuta. Sellaistahan se perinteinen juhannuksenvietto on eikä siihen kai ihan hirveästi uusia tuulahduksia yleisemmin kaivatakaan.

        Lauttasaaren eteläkärjessä Itälahden uimarannalta muutaman sadan metrin päässä länteen päin eli Särkiniemen kärjessä venesataman tuntumassa poltellaan illalla kokkoa ja myydään ainakin sitä makkaraa. Täälläkin on laaja kesämajayhteisö ja asukkailla viettävät jussia kesämajoillaan ja käyvät yhteisessä juhannussaunassa, joka on vain alueen mökkien omistajille tarkoitettu. Sen sijaan kokon polttoa voi tulla ihailemaan ja voihan kyseisellä alueella viettää muutenkin mukavan illan, jos vain sää suosii.

        Ravintolapuolella on joskus ollut hyvin hiljaista mutta nuorempi polvi on alkanut viettää juhannusiltaa kaupungissaan. Huomattavasti hiljaisempaa on kuin normaalina viikonloppuna mutta onpahan tilaa chillailla rauhassa. Mitään hurjaa bailausmeininkiä ei nimenomaan juhannuksena ehkä kannata kuvitella löytävänsä Hgin ravintoloista.

        Pana mennä sanomaan, mitkä mestat ovat auki ja mitkä kiinni. Yleisesti voisi sanoa, että harvat ruokapaikat panostavat juhannukseen, koska pyhäliksat ja vähän asiakkaita. Helsingin edustan saarilla saattaa olla juhannusmenyytä tai vastaavaa. Ravintoloita kannattaa kysellä taksikuskeilta, koska heillä on yleensä hallussa kaupungin meiningin tilanne. Itse uskallan vinkata, että Kallion baareissa on porukkaa niin arkena kuin sunnuntaina eli juhannuksenakin väkeä löytyy. Täällä asuva ja sinne kerääntyvä sanoisinko boheemi väestönosa ei vaivaudu lähtemään juhannuksena "minnekään böndelle". On kokonaan toinen juttu, haluaako juhannuksensa viettää tavanomaisena baari-iltana. Yleensä juhannuksena baareissa on melko rauhallinen ja rento meininki.


      • -Kerberos-
        -Kerberos- kirjoitti:

        Tarkoitan tällä keskustaa. Jos tietää oikeat paikat minne ihmiset kerääntyvät vuosi toisensa jälkeen niin ei tätäkään päivää tarvitse yksin viettää.

        Juhannusvinkit ovat jokseenkin samat vuodesta toiseen.

        http://blog.visithelsinki.fi/archives/5400

        http://nyt.fi/20120622-mene-naein-sujuu-juhannus-helsingissae/

        Kaikkein perinteisintä juhannuksenviettoa löytyy varmaan Seurasaaresta, jossa juhannusjuhla on kesän kohokohta. Täältä löytyy kansantansseja, kokonpolttamista, perinneleikkejä jne. Jos tällainen "isänmaallisempi", perinteisempi juhannuksenvietto kiinnostaa niin siitä vaan. Yksi kerta kyllä riittää tätä "herkkua"

        Kaupunkilaiset katoavat harvinaisen tehokkaasti maalle juurilleen eli mökkeilemään ja sukuloimaan. Osa jää toki kaupunkiin ja vetäytyy omiin viherkeitaisiinsa. Nuorempi porukka viettää baarijuhannusta.

        Näitä viherkeitaita ovat saaret, siirtolapuutarhat ja määrätyt merenrantakohteet. Seurasaari tulikin jo mainittua ja toinen kohde on Pihlajasaari, jonne pääsee myös lautalla. Suomenlinnassa eli Suokissa en ole tullut käyneeksi jussina mutta luulisi pussikaljaporukkaa riittävän jussinakin.

        Talin siirtolapuutarhassa on perinteinen juhannuksenvietto. Se tarkoittaa, että siirtolapuutarhan väki plus runsaslukuinen tuttavapiiri sekä sekalaisete "kuokkavieraat" bailaavat alueen kulmassa. Mitähän siellä tehtiinkään viimeksi... En muista, oliko kokkoa. Sen sijaan jonkinlaista tanssimusiikkia siellä oli, taisi olla musiikkia levyltä ja olisiko ollut hanuristi. Sitten siellä oli ihmisillä jokseenkin runsaasti alkoholia mukanaan mutta meininki oli kuitenkin siistiä ja leppoisaa vaikkakin osa oli nauttinut itsensä ns. festarikuntoon. Sellaista menneitten aikojen tanssilavameininkiä ehkäpä.

        Muillakin siirtolapuutarha-alueilla vietetään jussia. Nämä löytää googlettelemalla Helsingin siirtolapuutarha-alueita ja etsimällä niiden fb- tai kotisivut. Ainakin Marjaniemen (joka on Roihuvuoren ja Itäkeskuksen välissä, tämä siirtolapuutarha siis) ja Kumpulan siirtolapuutarhoissa on juhannusjuhlat. Kumpulassa käyn itse usein ja siellä on mukavan leppoisaa meininkiä. Kotisivujen perusteella Vallilankin siirtolapuutarhassa on juhannusjuhlat. En tiedä, kaivataanko sinne ulkopuolista porukkaa - se selviää käymällä katsomassa.

        Jos on auto käytössä niin silloinhan voi käydä useammassakin paikassa fiilistelemässä ja jäädä sinne, missä on mukavaa. Julkisillakin pääsee ja miksipä ei myös fillarilla. Suosittelen useamman paikan kiertämistä ja kytkimen nostamista, jos tuntuu että meininki ei miellytä.

        Kivinokassa Herttoniemen kupeella vietetään joka vuosi juhannusjuhlaa. Kivinokan alueella on perinteinen kesämajayhteisö. Kesämajat ovat "tavallisia" kesämökkejä huomattavasti kevyttekoisempia rakennelmia vuokramaalla. Täällä on aina todella mukava meininki. Kokonpolttoa, makkaranpaistoa, tanssia sun muuta. Sellaistahan se perinteinen juhannuksenvietto on eikä siihen kai ihan hirveästi uusia tuulahduksia yleisemmin kaivatakaan.

        Lauttasaaren eteläkärjessä Itälahden uimarannalta muutaman sadan metrin päässä länteen päin eli Särkiniemen kärjessä venesataman tuntumassa poltellaan illalla kokkoa ja myydään ainakin sitä makkaraa. Täälläkin on laaja kesämajayhteisö ja asukkailla viettävät jussia kesämajoillaan ja käyvät yhteisessä juhannussaunassa, joka on vain alueen mökkien omistajille tarkoitettu. Sen sijaan kokon polttoa voi tulla ihailemaan ja voihan kyseisellä alueella viettää muutenkin mukavan illan, jos vain sää suosii.

        Ravintolapuolella on joskus ollut hyvin hiljaista mutta nuorempi polvi on alkanut viettää juhannusiltaa kaupungissaan. Huomattavasti hiljaisempaa on kuin normaalina viikonloppuna mutta onpahan tilaa chillailla rauhassa. Mitään hurjaa bailausmeininkiä ei nimenomaan juhannuksena ehkä kannata kuvitella löytävänsä Hgin ravintoloista.

        Pana mennä sanomaan, mitkä mestat ovat auki ja mitkä kiinni. Yleisesti voisi sanoa, että harvat ruokapaikat panostavat juhannukseen, koska pyhäliksat ja vähän asiakkaita. Helsingin edustan saarilla saattaa olla juhannusmenyytä tai vastaavaa. Ravintoloita kannattaa kysellä taksikuskeilta, koska heillä on yleensä hallussa kaupungin meiningin tilanne. Itse uskallan vinkata, että Kallion baareissa on porukkaa niin arkena kuin sunnuntaina eli juhannuksenakin väkeä löytyy. Täällä asuva ja sinne kerääntyvä sanoisinko boheemi väestönosa ei vaivaudu lähtemään juhannuksena "minnekään böndelle". On kokonaan toinen juttu, haluaako juhannuksensa viettää tavanomaisena baari-iltana. Yleensä juhannuksena baareissa on melko rauhallinen ja rento meininki.

        http://www.youtube.com/watch?v=8qD_Rw2_rvE


      • Jeesus ohjaa?

      • vainen....
        -Kerberos- kirjoitti:

        Tarkoitan tällä keskustaa. Jos tietää oikeat paikat minne ihmiset kerääntyvät vuosi toisensa jälkeen niin ei tätäkään päivää tarvitse yksin viettää.

        Juhannusvinkit ovat jokseenkin samat vuodesta toiseen.

        http://blog.visithelsinki.fi/archives/5400

        http://nyt.fi/20120622-mene-naein-sujuu-juhannus-helsingissae/

        Kaikkein perinteisintä juhannuksenviettoa löytyy varmaan Seurasaaresta, jossa juhannusjuhla on kesän kohokohta. Täältä löytyy kansantansseja, kokonpolttamista, perinneleikkejä jne. Jos tällainen "isänmaallisempi", perinteisempi juhannuksenvietto kiinnostaa niin siitä vaan. Yksi kerta kyllä riittää tätä "herkkua"

        Kaupunkilaiset katoavat harvinaisen tehokkaasti maalle juurilleen eli mökkeilemään ja sukuloimaan. Osa jää toki kaupunkiin ja vetäytyy omiin viherkeitaisiinsa. Nuorempi porukka viettää baarijuhannusta.

        Näitä viherkeitaita ovat saaret, siirtolapuutarhat ja määrätyt merenrantakohteet. Seurasaari tulikin jo mainittua ja toinen kohde on Pihlajasaari, jonne pääsee myös lautalla. Suomenlinnassa eli Suokissa en ole tullut käyneeksi jussina mutta luulisi pussikaljaporukkaa riittävän jussinakin.

        Talin siirtolapuutarhassa on perinteinen juhannuksenvietto. Se tarkoittaa, että siirtolapuutarhan väki plus runsaslukuinen tuttavapiiri sekä sekalaisete "kuokkavieraat" bailaavat alueen kulmassa. Mitähän siellä tehtiinkään viimeksi... En muista, oliko kokkoa. Sen sijaan jonkinlaista tanssimusiikkia siellä oli, taisi olla musiikkia levyltä ja olisiko ollut hanuristi. Sitten siellä oli ihmisillä jokseenkin runsaasti alkoholia mukanaan mutta meininki oli kuitenkin siistiä ja leppoisaa vaikkakin osa oli nauttinut itsensä ns. festarikuntoon. Sellaista menneitten aikojen tanssilavameininkiä ehkäpä.

        Muillakin siirtolapuutarha-alueilla vietetään jussia. Nämä löytää googlettelemalla Helsingin siirtolapuutarha-alueita ja etsimällä niiden fb- tai kotisivut. Ainakin Marjaniemen (joka on Roihuvuoren ja Itäkeskuksen välissä, tämä siirtolapuutarha siis) ja Kumpulan siirtolapuutarhoissa on juhannusjuhlat. Kumpulassa käyn itse usein ja siellä on mukavan leppoisaa meininkiä. Kotisivujen perusteella Vallilankin siirtolapuutarhassa on juhannusjuhlat. En tiedä, kaivataanko sinne ulkopuolista porukkaa - se selviää käymällä katsomassa.

        Jos on auto käytössä niin silloinhan voi käydä useammassakin paikassa fiilistelemässä ja jäädä sinne, missä on mukavaa. Julkisillakin pääsee ja miksipä ei myös fillarilla. Suosittelen useamman paikan kiertämistä ja kytkimen nostamista, jos tuntuu että meininki ei miellytä.

        Kivinokassa Herttoniemen kupeella vietetään joka vuosi juhannusjuhlaa. Kivinokan alueella on perinteinen kesämajayhteisö. Kesämajat ovat "tavallisia" kesämökkejä huomattavasti kevyttekoisempia rakennelmia vuokramaalla. Täällä on aina todella mukava meininki. Kokonpolttoa, makkaranpaistoa, tanssia sun muuta. Sellaistahan se perinteinen juhannuksenvietto on eikä siihen kai ihan hirveästi uusia tuulahduksia yleisemmin kaivatakaan.

        Lauttasaaren eteläkärjessä Itälahden uimarannalta muutaman sadan metrin päässä länteen päin eli Särkiniemen kärjessä venesataman tuntumassa poltellaan illalla kokkoa ja myydään ainakin sitä makkaraa. Täälläkin on laaja kesämajayhteisö ja asukkailla viettävät jussia kesämajoillaan ja käyvät yhteisessä juhannussaunassa, joka on vain alueen mökkien omistajille tarkoitettu. Sen sijaan kokon polttoa voi tulla ihailemaan ja voihan kyseisellä alueella viettää muutenkin mukavan illan, jos vain sää suosii.

        Ravintolapuolella on joskus ollut hyvin hiljaista mutta nuorempi polvi on alkanut viettää juhannusiltaa kaupungissaan. Huomattavasti hiljaisempaa on kuin normaalina viikonloppuna mutta onpahan tilaa chillailla rauhassa. Mitään hurjaa bailausmeininkiä ei nimenomaan juhannuksena ehkä kannata kuvitella löytävänsä Hgin ravintoloista.

        Pana mennä sanomaan, mitkä mestat ovat auki ja mitkä kiinni. Yleisesti voisi sanoa, että harvat ruokapaikat panostavat juhannukseen, koska pyhäliksat ja vähän asiakkaita. Helsingin edustan saarilla saattaa olla juhannusmenyytä tai vastaavaa. Ravintoloita kannattaa kysellä taksikuskeilta, koska heillä on yleensä hallussa kaupungin meiningin tilanne. Itse uskallan vinkata, että Kallion baareissa on porukkaa niin arkena kuin sunnuntaina eli juhannuksenakin väkeä löytyy. Täällä asuva ja sinne kerääntyvä sanoisinko boheemi väestönosa ei vaivaudu lähtemään juhannuksena "minnekään böndelle". On kokonaan toinen juttu, haluaako juhannuksensa viettää tavanomaisena baari-iltana. Yleensä juhannuksena baareissa on melko rauhallinen ja rento meininki.

        "Huomattavasti hiljaisempaa on kuin normaalina viikonloppuna ..."

        Olen ollut useana juhannuksena töissä,yövuorossa, mm.kaksi viimeistä.

        Kävelin Espan kautta Katajanokalle klo 23 jälkeen ja meno oli ihan kuin normi viikonloppuna.

        Joskus 25 vuotta sitten juhannusaattoiltana saattoi kävellä keskustan läpi näkemättä oikeastaan ketään;)


    • hesanfriidu29v

      Heippa,

      Oon just käyny läpi mitä voi tänä vuonna tehdä ja tässä pieni lista ravintoloista jotka on auki (ainaski lauantaina), voi olla että joitain puuttuu esim Kallion baareja tässä ei ole mukana.

      Havis, Casino, Macu, Nuevo, Teatteri, Strindberg Café, Kämp Café, Lasipalatsin Laituri, Carlitos, Raffaello, König, Gaselli, La Famiglia, Savotta, Saaristo, Kappeli, Casa Largo, Amarillo (ei yökerho), Praha, Sports Academy, Vltava, Zetor, Sailor's, Salve, Café Piritta, Milli-klubi, LeBonk (pe), Kuudes Linja/ Kaiku (pe-la), Tavastian disko (la).

      Perjantaina voi mennä joko Seurasaareen (18 € !) tai Pihlajasaareen (5 € matkasta) jos haluaa juhlia perinteisesti kokkoa katsellen ja tanssien. Myös siirtolapuutarhoissa on omat juhlansa, ainakin Talissa on muutkin kuin asukkaat tervetulleita. Olen myös ymmärtänyt että Café Piritta järjestää jonkinlaisen juhlan joka vuosi, mutta heidän sivuillaan ei vielä ollut mitään mainintaa.

      Että kyllä täällä löytyy tekemistä, ainakin perjantaille. Lauantaina on vähän hiljaisempi tarjonta jos haluaisi jotain perinteistä juhannustekemistä mutta jos on hieno ilma niin eikun ulkoilemaan! Esim Keskuspuisto on aivan ihana ja sieltä löytyy hyviä piknik-paikkoja esim Pitkäkosken Ulkoilumaja Vantaan rajalla. Uskoisin, että myös kaikki rannat meren äärellä on täynnä ihmisiä jos on hyvä ilma.

    • -Kerberos-

      Matkailutoimiston kootut ohjeet:

      http://www.visithelsinki.fi/en/whats-on/events-in-helsinki/midsummer-opening-hours

      Tuolta löytyy mm. risteilyjen aikataulut. Juhannussää vaikuttaa pääkaupunkiseudulla TODELLA lupaavalta ja yksi tapa viettää juhannusaattoiltaa on tällainen "lähivesiristeily", jolla kierrellään näitä kokonpolttelupaikkoja ja varmaan napostellaan ateriaa botskissa.

      Cafe Pirittan "cityjuhannusta" Tokoinrannalla eli Kalliossa ei järjestetä. Mesta auki -20. Saman omistajan Ursulassa Kaivarissa kahvila auki -02 ja kokko palaa tuollakin.

      Kivinokassa juhannuksenvietto alkaa 18. Lavatanssit 20 ja kokonpolttoa sään salliessa 22.

      http://kivinokka.fi/tervetuloa-juhannusjuhliin/

      http://www.vallilanspy.net/

      Vallilan siirtolapuutarhan juhannus:

      Juhannusaatto pe 21.6.:

      Lipunnosto klo 18
      Kokon sytytys klo 20 (kokoaminen alk. klo 15)
      Juhannussauna:
      naiset klo 12-15
      miehet klo 15-18
      makkaranmyyntiä
      kahvila avoinna klo 22 asti

      http://siirtolapuutarhat.net/marjaniemi/tiedostot/juhannus.pdf

      http://www.kolumbus.fi/tali.spy/sivut/tapahtumat/2013/juhannus_ilm_2013_h600.jpg

    • neitinorppa

      Onko jollain tietoa kokkopaikoista ja moneltako niitä sytytellään? Ei löytynyt netistä infoja....Lähinnä olisin kiinnostunut Laajasalon kokosta/kokoista (Tahvonlahdenniemellä yksi?). Ja Mustikkamaan kokosta kun se näkyy Laajasalon kallioilta. Ja tietenkin muistakin Juhannuskokoista ja menoista Laajasalossa, ja mihin aikaan tapahtuu...

    • -Kerberos-

      "Tervetuloa Kivinokan Perinteisille Juhannusjuhlille PE klo 18-23. Los Laajasalos tanssittaa porukkaa ja kokko sytytetään klo 22.

      Nauti löylyt ennen juhlia Kulosaaren kartanon juhannussaunassa klo 13-17."

      Muita juhannussaunoja:

      -Kotiharjun sauna Harjutorilla 12-16 (aattona siis)

      http://www.kotiharjunsauna.fi/index.html

      -Sauna Hermanni Hämeentiellä 12-16 (aatto)

      http://www.saunahermanni.fi/index.html

      -Arlan Sauna Hesarin ja Kaarlenkadun kulmassa 14-20 läpi juhannuksen

      http://www.arlansauna.net/

      -Merihaan Kulttuurisauna 16-20 (aatto)

      http://www.hs.fi/paivanlehti/kaupunki/Rantasauna tuli Merihakaan/a1368164108514

      http://www.kulttuurisauna.fi/

      -Jurttasauna Töölönlahden rannalla " Women - 3-4pm, 5-6pm, 7-8pm / Men 4-5pm, 6-7pm, 8-9pm" tieto facebook-seinältä

      "The yurt sauna will be back at Töölönlahti again from Wednesday 12 - Saturday 22 June (Juhannus).

      During 12-14 June sauna sessions are FREE, everything has been paid for by the city of Helsinki. During 15-22 June a 1-hour sauna session will cost 5e per person.

      Sauna times are as follows:
      12-14 June: Women - 3-4pm, 5-6pm, 7-8pm / Men - 4-5pm, 6-7pm, 8-9pm
      15-21 June: Women - 3-4pm, 5-6pm, 7-8pm / Men 4-5pm, 6-7pm, 8-9pm

      The sauna may be privately hired by a group each evening from 9-10pm for 50e.

      Swimming costumes should be worn during public sauna times. It is recommended to keep footwear on if you swim because there can be sharp objects underfoot.

      This is a strictly non-alcohol event. And yes, that includes beer :)"

      Tämä jurtta-/telttasauna löytyy Töölönlahden rannalta suunnilleen Oopperatalon kohdalta.

    • -Kerberos-
    • juhannusruusu4

      Miehen kanssa käytiin tänään sibeliuksen puistossa minigolfaamassa ja grillattiin siellä samalla. Vähän kuin mökillä mut Töölössä :D ovat kuulemma huomennakin auki.

    • apteekkireissulla
    • Anonyymi

      koskas mustikkamaalla on ollut juhannusjuhlat viimeks 1994 vai..... rock-konsertit ilmeisesti loppunu seinään

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ruumis ojassa

      Kukahan lie ollu, mistä lie löydetty. No ikävä tataus.
      Oulainen
      17
      2373
    2. Mitä piirteitä rakastat

      Eniten kaivatussasi?
      Ikävä
      44
      1261
    3. Piilorikollisuutta Puolangan päätöksentekoelimissä? Kyllä! Julkisesti todistettu!

      Kyösti (kesk) rehenteli julkisissa tiedotusvälineissä tehneen jo ennen vaaleja sopimuksen kokoomuksen ehdokkaiden kanssa
      Puolanka
      70
      907
    4. Miten suomalaiset miehet

      On usein niin aikaansaamattomia? Odottavat prinsessapalvelua. Odottavat, että nainen tekee aloitteen, että nainen pyytää
      Ikävä
      135
      838
    5. Anna mulle vielä tilaisuus

      näyttää kuinka susta tykkään.
      Ikävä
      45
      831
    6. Mitkä asiat tekevät

      kaivatustasi vetovoimaisen?
      Ikävä
      59
      797
    7. Muistatko vielä

      Missä nähtiin ensimmäisen kerran? Miehelle.
      Ikävä
      42
      766
    8. Eräs läheinen sanoi

      Että mies kyllä ottaa aina itse yhteyttä, jos on kiinnostunut. Oli tilanne mikä hyvänsä. Kuulemma kuvittelin koko jutun.
      Ikävä
      44
      735
    9. Eduskunnassa valmistaudutaan jo persujen täydelliseen romahdukseen - Koko paska kaatuu hetkessä

      – On mahdollista, että käy kuin Assadin Syyrialle tai Ceaușescun Romanialle: koko paska kaatuu aivan hetkessä, kun tarpe
      Perussuomalaiset
      164
      722
    10. Iloista ja aurinkoista pääsiäistä kaikki palstan kivat sinkut :)

      Täällä on näköjään vähän huono meininki tarttunut kuin tuolta muualta mutta pidetään edelleen tämä puoli suht positiivis
      Sinkut
      130
      684
    Aihe