AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Hyvä ruohonleikkuri?

Hyvä ruohonleikkuri?

15 Vastausta 8 893 Lukukertaa
Työnnettävä, tarpeeksi keveä työntää naisihmiselle, helppo käynnistää ja muutenkin riittävän yksinkertainen (emme aivan blondeja ole)? Suositelkaa jotain merkkiä/mallia! Ihannehinta olisi max. 200e.

Entinen ruohonleikkuri lopetti toimintansa viime syyskesällä.

Vähän hintaa lisää niin löytyy

Jotain tiedän leikkureista ja mielestäni Husqvarnan M145 on hintaluokassaan laadun ja ominaisuuksien puolesta ehdottomasti paras. Kaikki mainitsemasi toiveet ainakin täyttyy. Leikkuria myydään 280 euron kieppeillä.

- todella kevyt ja näppärä käsitellä
- hyvä, pehmustettu työntöaisa säätöineen
- isot, kuulalaakeroidut pyörät
- riittävän tehokas moottori (4 hp)
- leikkuukorkeuden pikasäädöt
- sekä bioleikkaus, että bio + sivulleheitto
- letkuliitäntä leikkuukotelon pesua varten

http://ulkotuotteet.husqvarna.fi/node1556.aspx?pid=12777

Viking

- itävaltalainen
- metallirunko
- kuulalaakeroiduilla pyörillä
- 3,5 hv B&S
- maksaa tosin yli 200 € ,jotain 285 €
- 2 vuoden takuu
- ruohon vihreä ,maastoutuu pihaan
- maailman suurimmalta pienkonevalmistajalta
- ei kannata ostaa halpaa kiinalaista, eivät kestä kun kesämökkikoneena ja joutuu pian ostamaan toimivan leikkurin

Aika heppoinen peli

Verrattuna tuohon Husqvarnaan ominaisuuksia puuttuu ja tehokin on pienempi, kuitenkin hinta on sama. Kävin joskus itsekin hypistelemässä tuota konetta mutta jätin ostamatta. Tuntui tosi rimpulalta, vaikka kevyt se oli kyllä. Työntöaisa oli myös onneton, ei työntökulman säätöä tai aisan vapautusta alhaalla, eikä mitään muutakaan säätöä. Eli todella kömpelö leikata loivaakin rinnettä kun työntöaisa nousee taivaisiin .

Samaa runkoa kuin tuossa Vikingissä myydään monilla eri merkeillä, usein tehokkaammalla koneella. Eipä silti ihan käypä perusleikkurin varmaan jos on valmis tinkimään perusominaisuuksista.

Totta kyllä että muovirunkoista ei kannata ikinä ostaa. Niistä ei saa kuin harmia.

Leikkuri

Tuplatkaa budjetti niin saatte itsevetävän Gardol-merkkisen leikkurin Bauhausista.
-B&S moottori
-Itsevetävä
-Sähkökäynnistys!
Se on siinä!

Surkeita vehkeitä

Ostin bauhaussista leikkurin ja palautin saman tien. Piti itse koota konetta ja terän kiinnitystä lukuunottamatta. Ei lähtenyt käyntiin ja muutakin vikaa oli. Kone oli myös eri merkkinen mitä mainoksessa luvattiin. 400 euroon saa hyviä koneita, mutta ei bauhaussista. Kannattaa pysyä tunnetuissa ja luotettavissa merkeissä.

Myöskään vetävää ei kannata hankkia pieneen pihaan. Se on hidas ja vie noin 25-30% moottorin tehoista. Vetävissä pitää olla vähintään 5 hp jotta päästään kohtalaiseen leikkuujälkeen. Mieluummin enemmän. Työnnettävissä järkevä minimiteho on 4 hp. Mitä enempi sen parempi leikkuujälki.

Nykyisissä koneissa kun on tuo puolipuristussysteemi niin pikku lapsikin nykäisee koneen käyntiin.

Kerro lisää?

Kerropa minkä merkkinen ja malli vielä niin tiedetään varoa tuota 400euron konetta.

Kuinkas paljon tätä kyseistä mallia oikein piti kasata itse, kun yleensä niissä pitää vain laittaa aisa paikoilleen ja kasata kerääjä..

Hurricane on yksi merkki Bauhaus myy, sitä saa kolmen eri valmistajan moottorilla (B&S, Honda ja GGP) GGP kuulostaa oudolta, mutta on samaa firmaa kuin Stiga ja vieläpä Ruotsalaisten kehittämä kone.

McCullochia taas maahan tuo Husqvarna, samaa laitetta myydään myös Gardolin ja Partnerin nimellä.

Minkä tahansa ruohonleikkurin saa rikki käsittelemällä sitä väärin, mutta Bauhausin koneissahan on 5 vuoden takuu.

haha!

käykö täällä bauhaussin työntekijät pätemässä? :D:D ei hyvänen aika.

Sähkökäyttöinen...

Jos leikattavaa nurmikkoa on reilusti alle tuhat neliötä, niin osta sähkökäyttöinen leikkuri. Ja sellainen jossa leikkausleveys on yli 40cm. Olen käyttänyt sähköleikkuria jo yli 20v (toinen leikkuri menossa) ja en bensavehkeeseen kyllä koskaan vaihda! Juuri äsken ajon nurmikon eka kertaa tänä suvena; sähköjohto kiinni ja kahvasta puristus ja leikkuri pyörii. Helppoa kuin heinänleikkuu...

hei

gardol ruohonleikkuri olisi myytävänä? hyvä ja kallis merkki,aika uusi leikkuri 110e,jos kiinnostaa ni soita 0449330976 pasi
Ostin vuonna 2003 viking mb2r leikkurin. Meillä maalla leikattava alue 1 hehtaari. Toukokuun lopussa aloitetaan leikkaushommat aina tuonne lokakuun alkuun. 2 kertaa viikossa leikataan kun maaperä on niin kosteaa, että ruoho kasvaa hyvin. Jos yhteenmenoon leikkaa menee n.6 tuntia. Laskekaapa tuosta paljonko vikingille on tullut tunteja. Öljyt olen vaihtanut 2krt kesässä. Kerran vain vaihdettu kalvot. Tulppa champion j19lm joka kevät. Ja paras öljy mielestäni tuohon on teboil pienkoneöljy. Terää tahkoan useasti, ett leikkuu menisi nopeasti. Ai miksi en ole ostanut päältäajettavaa? Kunto kohenee työnnettävällä leikkurilla.
Boschilla on kivoja akkukäyttöisiä leikkureita http://www.verkter.fi/Ruohonleikkurit/Akkukayttoiset-ruohonleikkurit/Ruohonleikkuri-Bosch-ROTAK-32-Li-Ergo-Flex-36-V-1x2-6-Ah-akku.html?gclid=CK-b2-btkb4CFbShtAod1CwAEg Samat 36 v akut käy myös ketjusahaan, lehtipuhaltimeen jne
Sitten ne vvasta kivoja olisi jos niissä olisi voimaa. Sähköleikkuri hyytyy nurmikkoon jos leikkuu hetki menee päivän pitkäksi.
Akut ne vasta kivoja on Aina tyhjiä kun pitäisi leikata. Talven jälkeen ne ei toimi ollenkaan jos unohtui pakkaseen varaston perukoille. Ja uudet maksaa saman tai enemmän kuin uusi leikkuri...
Kukaan ei mainitse Hondaa, mutta se johtuu varmaankin rahapulasta. Siinä on firma, jonka tuotekehitys ja sitä myöten laitteet ovat aina luokkaa A1.
Useilta merkeiltä löytyy seuraavat kriteerit täyttäviä koneita:
-Valettu alumiinirunko
-EI itsevetävä
-laakeroidut pyörät metallivanteilla
-korkeudensäätö yhdellä vivulla
-terä jonka voi terottaa itse
-B&S moottoriin saa osia mistä vaan

-öljyn tarkistus ennen käyttöä ja öljynvaihto tarvittaessa
-ilmansuodattimen puhdistus/vaihto vuosittain
-käytetään 98-oktaanista bensaa
Kunhan ei ole brigs&stratton moottoria.
 /   /  /  / Hyvä ruohonleikkuri?

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta