AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Laituria mökille

Laituria mökille

8 Vastausta 2 651 Lukukertaa
Ajattelin rakentaa laiturin ja käyttää tällaisia ponttooneja: http://kauppa.taloon.com/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=JJ-49-59opgj

Koska tuo ponttooni on 50cm leveä, meinasin että teen laiturista 60cm leveän, eli "kehikko" painekyllästetystä 2x4:sta ja päälle laudoitus sopivankokoisesta painekyllästetystä.
Ensimmäinen osa olisi 230cm pitkä, eli ensin 1m ponttoonitonta osaa "sillaksi" ja loppupäähän ponttooni. Tämän perään sitten toinen osa 130cm pitkä johon 1 ponttooni. Tuleeko liian kiikkerä jos leveys on vain 60cm? Enempää leveyttä ei tarvitsisi eikä tilaakaan leveyssuunnassa oikein ole. Täytyykö laituri ankkuroida loppupäästään vai miten se muuten pysyy paikoillaan? Mitään tolppia en ajatellut laittaa.

Kiikkerä

Mitä tekee 60 cm leveällä laiturilla?
Eihän siinä sovi kaksi ihmistä ohittamaan toisiaan edes selvinpäin.
Vakaamman ponttoonilaiturin saa T-muotoisesta laiturista, jonka molemmissa reunoissa on ponttoonit

Ei mahdu eikä tarvi

Eh.. Ei laiturilla ole ketään tarvetta ohitellakaan. Ja kuten sanottu, tilaa on vähän joten mitään T-mallista siihen on turha haaveillla.

kokeile jotain

laiturina, jos meinaat 60 cm leveän ponttoonilaiturin tehdä. Kuten edellinen vastaaja totesi, päässä tarvitaan kaksi ponttoonia katamaraanin tavoin, jotta laituri olisi vakaa.

Jos laituriin ei kiinnity veneitä ja on suojaisella paikalla, riittää tukeva kiinnitys rantaan. Muuten pähään tolppapari tai ankkurointi kahdella ristiin menevällä ketjulla pohjaan.

tehkää laituri kivistä ja

eikä huoju,varsinkin jos tehdään sellaiseen paikkaan että jäät eivät keväisin vie mennessään

eipysypystyssä

Ei pysy pystyssä laituri edes silloin jos ponttooni poikittain, on kokemusta sillasta kiinteän laiturin ja kelluvan osan välisillasta. Kippaa kävelijän järveen. Tein 3 metriä leveän ja 4 metriä pitkän kelluvan osan, ja vasta 10 vastaavanlaista ponttoonia teki kelluvasta osasta riittävän tukevan ettei tarvitse keskellä kantta paikallaan seistä. välisillalla ei voi kävellä kun yksi ponttoni poikittain, käyttökelpoinen vasta kun kiinnitetty kelluvaan isoon osaan. Ainoa ratkaisu lienee tolpat pohjaan.

juu

Täytyy ilmeisesti sitten tuota T-mallista alkaa harkitsemaan, jos sen toiseen paikkaan saisi mahtumaan. Entäs jos pitäydyn tuossa alkuperäisessä 60cm leveässä suunnitelmassa, ja se toimisi siltana ja loppupäässä oli se T, niin kuinka leveä sen T-loppuosan tulisi olla jotta tuo laituri pysyisi vakaana. Kahdella noilla linkittämilläni ponttoneilla pitää pärjätä. Kun nuo ovat 50x120 kokoisia niin T-loppuosan kooksi tulee 130x(jotain). Eli molempiin päihin tuollaiset, kuinka suurelle etäisyydelle toisistaan, jotta tulee vakaa?

pienellä järvellä

on metrin leveä rantaan ja kahden päädyssä olevan kepin avulla kiinnitetty tynnyrilaituri, jossa tynnyrit ovat kummallakin sivuilla lähellä kantta. Toimii hyvin uimalaiturina.

Tee

Kun T-osan leveys on pari metriä, laiturista tulle melko vakaa.
 /   /  /  / Laituria mökille

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta