KOTIMME ON TÖRKYINEN. Mistä aloittaa?

haluaa olla siisti

Elikkä. Olen kotona asuva lukiolainen ja minua häiritsee todella se, että meillä on niin likaista. Meillä on ollut vaikka kuinka monta kissaa ja pissanhajua/-länttejä on lähes koko talossa. (Tällä hetkellä viisi, joista on pakko lopettaa kolme pentua. Ei ole saanut aikaiseksi leikata isompia.) Meillä on aivan liikaa tavaraa, äitini on vissiin aikamoinen hamstraaja. Roskalava olisi tarpeen, mistä niitä saa ja paljonko maksaisi? Olisi ihanaa voida joskus kutsua kavereita kylään ja parin vuoden päästä pitää jopa YO-juhlat kotona! Voisitteko antaa vinkkejä siivoamiseen liittyen. Miten saa kissojen aiheuttamat tummentumat lattiasta pois? KIITOS TODELLA PALJON, JOS VIITSITTE VASTATA!

13

4334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • marrtta

      Hei
      Älä suotta kissoja lopeta, varsinkin pennuille luulisi löytyvän uusi koti! Vie pennut viimekädessä (suomen) eläinsuojeluyhdistykselle tms.

      Kodin siistinä pysyminen edellyttää, että kaikille tavaroille on omat paikkansa.
      Kannattaa hankkia säilytyskoreja, hyllyjä, sängynaluslaatikoita, jätesäkkejä jne.

      Koristeita ja muuta tavaraa jota halutaan säästää, mutta jota ei käytetä, kannattaa viedä varastoon. Huonot/käyttämättömät vaatteet heittää jätesäkissä kierrätyskeskukseen (tai risat roskiin).
      Vaatteita karsimalla saa jo ihmeitä aikaan.
      Tarve-esineissäkin kannattaa katsoa vähän tarviiko perhe todella 3 siivilää, 11 kattilaa jne.
      Tuossa ne pääpiirteet siistin kodin edellytyksistä näin äkkiseltään mitä tulee mieleen.

      Helpoin tapa tehdä nopeesti siistiä hirveässä kaaoksessa on mielestäni nostella ensin kaikki vaatteet pyykkiin, sit KAIKKI romu jatkoselvitystä odottamaan pöydille ja IMUROIN.
      Lopuksi selvitellään pöydät..

      En osaa sanoa lattiapinnoista enempää kun en tiedä materiaalista..
      Mutta voipi olla mahdoton enää millään pesukonstein pelastaa.
      Hajua voit yrittää saada pois etikka-fairyseoksella, päälle sitte vaikka matto piilottamaan...?

    • ajoissa

      Käy tänä vuonna komero/kaappi kerrallaan läpi. Poista kaikki, mitä ei ole vuoteen tarvittu. Varaa kaupasta pari isoa pahvilaatikkoa. Toiseen ehjä, siisti ja puhdas vaatetavara ja toiseen muu kierrätykseen menevä. Lasitavarat lasinkeräykseen ja lehdet lehtikeräykseen. Jätesäkkiin roskikseen menevät. Perkaa ankaralla kädellä. -- Nyt kun komeroissa on tilaa, voit siirtää huoneista turhan mutta tarpeellisen tavaran siisteihin laatikoihin ja komeroon pois pölyyntymästä.

      Ensi vuonna voit katsella sillä silmällä seiniä, joskos voisi maalata pahimmat. (Pesu maalarinpesulla, kittaus, hionta, maalaus; selviät
      itsekin).

      Ennen juhlia sitten peset matot ja verhot hyvissä ajoin. Laitat ne vasta juuri ennen juhlia pestyihin ikkunoihin ja lattioille. - Välissä leivot pari kakkua.

      VIETÄ HIENOT JUHLAT; OLET NE ANSAINNUT!

      PS. Yritä hokutella muukin perhe talkoisiin! Ja aloittakaa ajoissa (varaatte esim. yhden päivän kuukaudessa näitä talkoita varten).

    • Puhdistettu

      Siivousfirmalle he saavat ihmeitä aikaan vuokralaiseni sotki asuntoni hän lupasi asunto puhdistetaan siivousfirman toimesta
      asunto tuli "puhtaammaksi"mitä oli kuin luovutin sen.Tosin parketille jäi pari tummentumaa mistä sovimme korvauksen.

      • ...

        kiitos paljon jo tulleista vinkeistä :) pitääpä ruveta siivoamaan kun aikaa löytyy... minkä hintaisia on siivousfirman palvelut?


      • puhdasta tulee kun siivotaan
        ... kirjoitti:

        kiitos paljon jo tulleista vinkeistä :) pitääpä ruveta siivoamaan kun aikaa löytyy... minkä hintaisia on siivousfirman palvelut?

        tuosta summasta saat kotitalousvähennyksen. Vähennyksessä 100:n euron omavastuu. Eli Maksat siivousfirman laskun ja säästä se ja tosite maksusta... Laitat sit veroilmoitukseen siitä maininnan. Laitat verottajalle laskun ja tositteen maksusta. Saat verovähennysta 60% saksamastasi laskusta vahennettynä 100 euron omavastuulla.


    • Yx vaan 1

      Kaapeista ei kannata ensimmäisenä huolestua...näkyvin törky on aina sitä epämääräistä pikkusälää (muovipusseja, paperilappuja, vaatteita, leluja, kirjoja, lehtiä yms. ), jota lojuu ympäri huushollia. reippaasti siivoamaan pöytäpinnat, hyllyt ja huoneiden nurkat ja kas, siistiä on. Lattiat voi peittää matoilla, jos ei muuta keksi.raakasti ylimääräinen roina roslikseen ja koriste-esineet pois....

    • ajax professional

      kokeile vahan poisto ainetta kaaada suoraan tahralle anna vaikuttaa hetki harjaa juuriharjalla ja huuhtele, muista varmistaa että ostamasi vahanpoistoaine sopii pinnalle,muista että kiiltokin eli vaha tai lakka häviää myös

    • mami-mami

      Teit mieleni niin iloiseksi, kun luin tekstiäsi. Että sinulta riittää ajatus siivoamiseen, on todella ihmeellistä tänä aikana, kun kaikki vain hankkivat lisää ja lisää vaatetta, meikkejä, ja kaikkea, mitä' ei niin paljon tarvitse. Olet saanut erinomaisia ohjeita. Tsemppiä siivouksiisi ja lukemisen intoa opiskeluusi. Sinusta saattaisi tulla mainio kotitalousopettaja tai jokin siivousguru, olisit ainakin vaistoiltasi niihin sopivaa sorttia.

    • sossutäti

      Miten mahtoi AP:n ylppärijuhlat onnistua? Olen työskennellyt sosiaalitoimessa ja nähnyt monenlaisia koteja..... yleensä siivottomuuteen aina liittyy jonkinasteinen masennus. Jos perheen miesväki masentuu se ei näy juuri missään, jos perheen äiti on masentunut kaikki on mullinmallin.....

      Toivottavasti asiat ovat muuttuneet paremmaksi. Jos ei, voisit toimittaa äitisi mielenterveyspalvelujen piiriin. Masentunut itse huomaa masennuksensa viimeisenä.......

      Tsemppiä elämäänne!

    • ashhk

      Tomaatin mehulla pitäisi lähteä haju pois

    • Kirvesmiehen muija

      Ensinnä muista se on äitisi koti. Joten sinulla ei ole oikeutta heittää hänen tavaroita pois vaikka ne kuinka sinua häiritsisi. Ja hyvä kun lopetatte ne kissanpennut joita ette voi pitää. Vaikka se kuulostaa julmalta niin se on kuitenkin parempi. Kissan pissan hajua sinä et tule saamaan pois jos kissoja ei hävitetä tai niiden elämäntavat ei muutu. Syyt miksi ne tekevät tarpeensa muualle kuin pissa-astiaan voi olla monia.
      Enkä lähde sitä arvioimaan. Kissan pissan haju jos pissa on kerinny olla jo jonkin aikaa ei lähde millään. Matot ja muut tekstiilit pitäisi vaihtaa. Mutta onko siitä hyötyä jos ne taas pissaa niille.
      Eli jälleen, keskustele äitisi kanssa. Mutta jos kuitenkin ette löydä tilanteeseen ratkaisua niin seuraavat ohjeet annan. Jos kissoista ei pidetä hyvää huolta voit ilmoittaa niistä paikkakuntasi eläinsuojeluun. Ja jos mielestäsi kodin elinolosuhteet on sinusta sellaiset ettei siellä ole terveellistä tai turvallista asua voit ottaa paikkakuntasi lastenvalvojaan yhteyttä. Mutta jos olet täysi-ikäinen 18v niin sitten ei auta kuin kärsiä tai muuttaa pois. Muista että täysi-ikäisenä sinä olet vastuussa tekemisistäsi. Etkä voi aiheuttaa vahinkoa toisen omaisuudelle. Tässä tapauksessa äitisi omaisuudelle.

      • mbngfln

        Kannattaa joskus katsoa noi päivämäärät milloin alkuperäinen viesti on kirjoitettu. Tässä tapauksessa vuonna 2008. Ihan kaikella ystävyydellä sanon... :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe