AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!

 /   /  /  / Irtisanomisajan palkka...

Irtisanomisajan palkka...

6 Vastausta 4 440 Lukukertaa
Työnantaja sanoi minut irti sairausloman aikana ja syyksi tuli ns. Työntekijän henkilöön liittyvät irtisanomisperusteet. Irtisanomisaika on 2 viikkoa. Olen ilmeisesti sairauslomalla koko irtisanomisajan. Kuuluuko työnantajan maksaa minulle palkka tältä ajalta tai voiko hän vedota johonkin syyhyn että jättää minut täysin palkatta, eikä maksa edes lomarahoja.
Kiitos jo etukäteen vastauksista...

Oletko jo saanut

Oletko jo saanut irtisanomisilmoituksen kirjallisena, vai mistä tiedät tulleesi irtisanotuksi?

Irtisanomisajalta saat normaalin palkan, vaikka oletkin sairauslomalla, edellyttäen, että muutenkin saisit sairausloman ajalta palkkaa eli että et ole ollut niin pitkään sairaana, että olisit "pudonnut" sairauspäivärahoille. Lomakorvaukset saat myös normaalisti, ellet ole sairastanut todella pitkään.

Kiitos vastauksestasi...

Olen saanut irtisanomisilmoituksen kirjallisena.
Työsuhteeni päättyessä tulen olleeksi sairauslomalla 18 arkipäivää.
Kysymyksessäni ajattelin nimenomaan sitä että kun työnantaja näköjään voi tehdä melkein mitä huvittaa niin voiko hän myös kiertää tuon palkanmaksun. Täs on aika epävarma ja ahdistunut olo näitten asioitten kanssa. En kuulu liittoon ja työsuojelupiiristä ei kyllä kauheesti apua heru. Et ois ehkä helpottavaa tietää tää juttu.

Myös mua ihmetyttää se, että työnantaja voi irtisanoa sairausloman aikana ja panna syyksi tuollaisia ns. henkilöön liittyviä seikkoja. Mun oikeustaju jotenkin sanoo et työnantajan ois todistettava ne, mut tää onkin niin et jos haluan oikeutta itselleni niin mun pitää viedä asia oikeuteen.

Sairauslomasi on

Sairauslomasi on niin lyhyt, ettei sillä lain mukaan pitäisi olla mitään vaikutusta esim. lomakorvauksiin.

Kirjoituksesi mukaan sinut on irtisanottu ns. henkilöön liittyvällä syyllä. Lainsäädäntö edellyttää, että sinua olisi pitänyt kuulla ENNEN irtisanomisilmoituksen antamista. Sinulle olisi siis pitänyt kertoa tuo henkilöön liittyvä irtisanomisperuste ja sinulle olisi pitänyt antaa mahdollisuus kertoa oma näkemys kyseisestä irtisanomisperusteesta. Näin ei ole ilmeisestikään käynyt.

Harmi, ettet kuulu liittoon, sillä jos yksin yrität taistella lakeja noudattamatonta työnantajaa vastaan, jäät luultavasti kakkoseksi.

Sinuna soittaisin työsuojelupiiriin, vaikka kirjoititkin, ettet usko sieltä paljon apua heruvan. Kannattaa yrittää, jos ne siellä vaikka yllättäisivät sinut. Toivottavasti.

Koeta kestää!

Työsuojelupiiristä

Työsuojelupiirit antavat lainopillista neuvontaa, mutta eivät hoida riita-asioita työnantajien tai oikeusasteiden kanssa. Tätä tehtävää tekevät vain liitot.

Toki monesti pelkkä lakiapu on tyhjää parempi, mutta kuten mainitsit, yksin jää helposti toiseksi.

Mitä opimme

Tässä taasen hyvä esimerkki Loimaankassalaisille, että miten käy kun ei liittoon kuulu. Ehkäpä kannataa liiton jäsenyyttä harkita. Saman sanon avaajalle miksi et kuulu liittoon?.Ehkä tämä on opiksi.

Apua kyllä löytyy...

vaikka ei kuuluisikaan liittoon? Voit hakea maksutonta oikeudenkäyntiä itsellesi. Kannattaa etsia itsellesi sellainen asianajaja jolla on kokemusta irtisanomistilanteiden ajamisesta!

Mikäli irtisanomisesi on todellakin johtunut henkilöön liittyvistä syistä ja pystyt tämän myös todistamaan, niin työnantaja on todella heikoilla itse oikeuskäsittelyssä... Muista, että työnantajalla on korkeampi toditustaakka mitä työntekijällä.

Ja muista se, että haet heti vähintään 24 kk. palkkaasi vastaavaa korvausta laittomasti ja henkilöstä johtuvista syistä irtisanotuksi tulleeksi.

Ja eikun asianajajaa etsimään...
 /   /  /  / Irtisanomisajan palkka...

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta