AA
A A A
Opastus ja palaute
liity jäseneksi!
 /   /  /  / "Mitään äänentoistolaitetta ei ole asennettuna"

"Mitään äänentoistolaitetta ei ole asennettuna"

30 Vastausta 5 576 Lukukertaa
Elikkä minulla on Windows Vista Basic.
Ja minulla ei kuulu näytön kaiuttimista yhtään mitään.
Näytön alakumlmassa on kaiuttimen kuva jossa on punainen rasti.
Sitten kun likkaan äänen toistamisesta niin se ilomittaa ettei
äänilaitetta ole asennettu.
Miten asennan sellaisen ja mistä ihmeestä?
Olisin todella kitollinen jos joku vois auttaa!!

Liian vähän tietoa

Tuo "Äänilaitetta ei asennettu" herja viittaa siihen, että äänikortin ajurit puuttuu tai ovat asentuneet virheellisesti. Annoit vaan niin vähän tietoja, ettei tuolla voi lähteä oikein auttamaan, eli lisää tietoja tarvitaan. Onko kyseessä joku merkkikone, HP, IBM, Acer, Compaq tai joku erillisosista kasattu paketti?

merkki ja malli

kone on fujitsu siemens ja malli amilo li 1705b

Tällä tavalla löytyy

Eipä tuohon malliin näyttäny löytyvän, kuin yksi äänipiiri ajuri. http://www.fujitsu-siemens.com/home/products/notebooks/amilo_li_1705.html
Tossa on konetyypin mukainen sivu, ja ajureita pääsee lataamaan Drivers&Downloads alta löytyvän Drivers linkin alta. Oikeat ajurit pääset lataamaan, kun annat seuraavat tiedot: Kohtaan 1: Notebooks 2: AMILO 3: Amilo Li 4: Li1705
Oikea ajuri löytyy kohdasta Audio.

kiitoksia

kiitos paljon! Auttaisikohan tuo myös mikrofoniin joka ei myöskään toimi?

Juu

Mikrofoni on yksi äänilaitteista, ja mikäli ajureita ei ole, tai ne ei toimi ei mikrofonikaan pelitä. F-S:n tukisivut vaan on todella sekavat, eli pitää tietää mitä etsii.

hmmm

käynnistin koneen uudelleen ja rasti näyttää vieläkin olevan kaiuttimen päällä.. mikä nyt neuvoksi?

Outoa

Latasit tuon paketin, ja purit sen sisällön koneelle, ja ajoit Setup.exe tiedoston? Tämänkin jälkeen äänet edelleen mykkänä?

jotakuinkin

en tiedä purinko mutta avasin tuon audio kansion ja sitten painoin setup(joku monitorin ja levykkeen kuva, käynnisti jonkun launcherin?) mutta lataan sen vielä niin kokeillaan. sori tuplapostaus

Jatkan omaani

Tuossa voi olla mahdollisuus, että ajurit täytyy päivittää käsin Laitehallinnan kautta. Eli mene Laitehallintaan, ja etsi sieltä Äänilaitteet tjsp. oleva kohta. Siellä saattaa näkyä huutomerkillä oleva laite, ja tuo laite on se äänipiiri. Sitä tuplaklikkaamalla aukeaa ikkuna, mistä löytyy Ohjain niminen välilehti, ja painike Päivitä ohjain. Tuon alta pääsee päivittämään ajurit käsin osoittamalla kansion minne purit tiedostot, ja ajurit vaikuttaisi löytyvän VIAHDAud\Drivers\HDVista32 alta. Mikäli siellä olevista tiedostoista joku on oikea, pääset etenemään, ja asennus menee loppuun automaattisesti.

vieläkin

näyttää että paras mahdollinen päivitys on koneessasi tms.

outoa

tarkalleen ottaen on joku via hd audio uaa mutta kun painoin seuraavan niin tossa tulee toi komponentin asennus mutta en voi jatkaa seuraavaan kohtaan

hmm

käynnistin koneen uudelleen mutta rasti näyttää vieläkin olevan kaiuttimen päällä... mikä nyt neuvoksi?

huhhuh

huhhuh kun menee vaikeaksi. Toivotaan että onnistun:D

Joo-o

Vaikeelta näyttää tosiaankin. Tietty voisit vielä yrittää poistaa ääniajurit Ohjauspaneelin Lisää/Poista Sovelluksia alta. Asennus pyytää varmaankin käynnistämään uusiksi, ja tämän jälkeen asentaa ne ajurit ihan perinteisesti.

outoa

kylläkin kun eilen päivällä toimi mutta sitten koitin saada sen mikin toimimaan niin sen jälkeen ei toiminut

ohjelmat ja toiminnot

tuolla ohjelmat ja toiminnot listassa ei ole mitään muuta ääniin liittyvää muutakuin tuollainen hd audio soft data fax modem with smartcp

2 johtoa

Katso että myös ääntä varten menee oma johto monitoriin.

Mul oli sama

ihan sama ongelma oli mullakin vistan kanssa mutta sitten keksinkin että kun menet siihen punasen rastin päälle paina hiiren oikealla ja mene kohtaan toistolaitteet siinä ei ole mitään mutta painat hiiren oikealla ja valitset siitä "näytä käytöstä poistetut laitteet" sitten se löytää ne kaiuttimet sitten vaan taas hiiren oikealla kaiuttimet kuvakkeen kohdasta ja "ota käyttöön" sitten käynnistää uudelleen niin mulla toimi ainakin:D
kaiuttimet kuvake?
Kiitos TikkiZ, toimii.
Itellä kävi samoin..ollut jo monta kuukautta näin, yhtenä päivänä ne välillä toimikin ja sitten taas ei.. Kokeilin tuota TikkiZin juttua, mutta mun oma ei siltikään löytänyt mitään..
Juu elikkäs samaa ongelmaa pukkaa ku Wtf124. "Mitään äänentoisolaitetta ei ole asennettuna". Koneena on Hp pavilion dv6000 läppäri Windows 7:lla höystettynä.

Apua aloittelijalle?!
kun menet sinne laitehallintaan ja siitä alhaalta ääni video ja peliohjaimet ja klikkaat sitä kolmiota siinä niin mitä siihen aukeaa ja mitä siinä tarkalleen lukee?
Ongelmanahan on että koneessa ei näy laitehallinassa näitäääni video ja peliohjaimet linkkiä...
Kokeile palauttaa kone palautuspisteiden avulla siihen aikaan, jolloin ongelmaa ei vielä ollut.
Joo en tehnyt koneelle mitään, vaan käynnistin uudelleen nii alkoi heti toimimaan. Ennenkin on näin käynyt ja olen yrittänyt kaynnistää uudelleen ilman tulosta, mutta onko kenelläkään vinkkiä miten tämän saisi sitten toimimaan jatkuvasti?..
Tietotekniikka / elektroniikka on välillä aika ihmeellistä ja käsittämätöntä.....
Jossain ohjelmassa saattaa olla joku pieni bugi (ohjelmointi/syntaksivirhe), joka estää jonkun toisen ohjelman toimimisen, tai sitten rautapuolella pöly, lika, jännitepiikit yms. aiheuttavat piirilevyllä pieniä oikosulkuja, jotka sitten johtaa esim. tässä tapauksessa äänen häviämiseen.
Tällä hetkellä joka kerta, kun käynistän tietokoneen äänet kuuluu jonkin aikaa sitten yhtäkkiä kaikki äänet häviää. Tietokoneen käynnistäminen uudelleen yleensä auttaa tähän, mutta vain vähäksi aikaa. Voisiko vika korjautua, jos päivttäisi tuon äänentoistojärjestelmän ajurin? Kenelläkään tietoa?
Varmaan siitä ei haittaakaan ole. Löysin tällaisen artikkelin aiheesta:

http://neptunet.net/blogi/2012/11/05/aanet-kadonneet-miten-aanet-takaisin-tietokoneeseen/
Joo pitää alkaa ratkasee ton avulla. kiitoksia.
 /   /  /  / "Mitään äänentoistolaitetta ei ole asennettuna"

Asiantuntijat

  • SincityNaisille ja pariskunnille sunnattu intiimituotteiden erik...

Keskusteluhaku

Laaja hakuLisää keskusteluja aiheesta

Tietoa mainosten kohdentamisesta