Muovimaton asentaminen -itsekö?

typytsy

Miten vaikeaa on muovimaton itse asentaminen? Maaliliikkeissä varoittelivat että ei onnistu mattimeikäläiseltä. Mitä huomioitavaa asentamisessa on? Hyviä ja huonoja kokemuksia?

Kiittäen:-)

25

27320

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Liimari

      Rimaa vasten "puukolla" leikkaa oikean leveyden pituuden miettii mille kohti maton saumat tulee vähiten näkyviin jos niitä joudutaan tekemään kuten yleensä joutuu. Liimaa laittaessa tulee huomioida ettei laita liikaa liimaa sillä liika liima jättää mattoon epätasaisuutta kampalastalla liiman levitys.

      • Saumat

        Näkyviin jäävät saumankohdat leikataan koukun muotoisella mattoveitsellä, sauman kohdalla leikataan molemmat matot päällekkäin, näin leikkausjälki on täsmälleen samanlainen molemmissa matoissa, eikä saumakohta erotu lainkaan.


      • Liimari
        Saumat kirjoitti:

        Näkyviin jäävät saumankohdat leikataan koukun muotoisella mattoveitsellä, sauman kohdalla leikataan molemmat matot päällekkäin, näin leikkausjälki on täsmälleen samanlainen molemmissa matoissa, eikä saumakohta erotu lainkaan.

        Näkyy kuin vähän tarkemmin silmä sattuu mitä olen 1000 asennuksia nähnyt.


    • mattomies

      Eiköhän se onnistu jos ei peukalo ole aivan keskellä kättä. Jos matto on hitsattavaa laatua niin ehdotan että annat ammattimiehen tehdä työn. Sillain tarvitaan erikois työkaluja ja ammattitaitoa. Kaikissa matto asennuksissa on muuten tärkeätä tehdä pohjatyöt kunnolla ennen kuin ryhtyy mattoa kiinnittämään.

    • onnistuisi??

      Kaikista helpoin on sellainen muovimatto, jota ei tartte liimata kuin saumoista. Jos huone ei ole iso, voi selvitä kokonaan ilman saumoja, kun ostaa tarpeeksi leveää mattoa. Tällainen matto leikataan niin, että seinienvierille jää 5-7 mm venymisvaraa, annetaan rauhassa oieta paikoilleen ja pläjäytetään lista. Oviaukossa matto kannattaa panna kynnyksen alle ja jättää sinnekin elämisvara.
      Jos saumoja on pakko tehdä, leikataan liitettävät kohdat päällekkäin ja liimataan matot reunat toisiinsa tätä varten tarkoitetulla aineella (lienee se "hitsisauma?)
      Ihan mainiosti on pysynyt paikoillaan myös lyhyt sauma, jonka tumpelo remonttimies teki nurjalle puolelle tukkimallaan ilmastointiteipillä:)) Ei kovinkaan suositeltava vaihtoehto kumminkaan...

      Liimattava matto on varsinkin isossa tilassa aika työläs ja vaatii huolellisuutta, ettei tule kupruja tai tartunta jää paikoin liian huonoksi.

      • jos tietää ja osaa

        Ensinnäkin matto ei tarvitse elämisvaroja.Toiseksi nestesaumausta sanotaan juottamiseksi,hitsausauma on kuumailmapuhaltimella sulatettua muovilankaa esim kosteissa tiloissa.Toki voi itsekin asentaa jos on vähänkin näppäryyttä käsissä,varsinkin saumattoman ja irtoasennettavan maton.Liimausta en suosittele kokeilemaan,tulee melkovarmasti sutta.


      • venyi käytössä?
        jos tietää ja osaa kirjoitti:

        Ensinnäkin matto ei tarvitse elämisvaroja.Toiseksi nestesaumausta sanotaan juottamiseksi,hitsausauma on kuumailmapuhaltimella sulatettua muovilankaa esim kosteissa tiloissa.Toki voi itsekin asentaa jos on vähänkin näppäryyttä käsissä,varsinkin saumattoman ja irtoasennettavan maton.Liimausta en suosittele kokeilemaan,tulee melkovarmasti sutta.

        Matto oli asiallisen laatuista, pistettiin paikalleen ilman liimausta ja jätettiin venymisvaraa, kun myyjä niin neuvoi.

        Muutaman vuoden käytön jälkeen piti ottaa joitakin listoja irti ja oikoa reunat. Listat oli pantu niin tiukkaan, ettei venymä luistanut alta vaan teki patin listan viereen. Matto meni operaation jälkeen seinästä seinään ja on sittemmin pysynyt suorana. Oishan sitä tietty voinut tässäkin vaiheessa leikata, mut helpompaa oli näin.


    • vaikeaa-

      Ei maton laittaminen vaikeaa ole jos vaan on huolellinen. Ja jos vaan jaksaa nostaa rullan taloon ja levittää lattialle ja leikata puukolla paikoilleen.
      Ostat vaan niin leveää mattoa ettei tule saumoja kuin huoneiden välille mihin tulee kynnyslista. Pienet saumat saa tuolla esitetyllä ilmastointiteippi tempulla ja isommat mattoteipillä. Hitsata ei kannata normaaleissa huonetiloissa eikä missään nimessä liimata mattoa lattiaan.

      • ja löpölöpö

        Matto nimenomaan kannattaa aina liimata lattiaan.Ei veny eikä kupruile ja kestää kolhuja paljon paremmin kuin irtoasennettu.Rakennuksilla matot liimataan aina alustaansa ja syystäkin.Ja joustovinyyliä ei voi hitsata!


      • simmone

        edellämainitut huonoja ..tai puutteellisia..pyydä myyjältä kirjalliset ohjeet---tai tilaa mattomies- meille se on helppoa ---viimekädessä turvaudu valokuvattuun pahviin "lanimaatti"vai mikäsenyton..niinkuin muutkin teeseitseensin tyypit
        mieti antaisitko hallitsemasi auton maalauksen itsellesi...jos et o automaalari jne,,,


      • lattiata
        ja löpölöpö kirjoitti:

        Matto nimenomaan kannattaa aina liimata lattiaan.Ei veny eikä kupruile ja kestää kolhuja paljon paremmin kuin irtoasennettu.Rakennuksilla matot liimataan aina alustaansa ja syystäkin.Ja joustovinyyliä ei voi hitsata!

        meillä liimattiin - ja huonosti. Kupruja on ja ottaa päähän! Huone on iso, joten joka kupru näkyy hyvin. Liima pitää kuivua tarpeeksi ennen maton laittamista. Nyt ehkä sanoisin, ettei liimata.


    • Tiniii

      Lattianpäällystäjänä on helvetin hauska lukea näitä "tee se itse" vinkkejä xD Mä niin hajoon tänne xD

    • RemonttiPirjo.

      Jep. Hauskoja on jotkut "Ilmastointiteippi" virittäjät.
      "Matto pannaan kynnyksen alle ja jätetään sinne elämisvaraa" Heh.
      "Kampalastalla Liiman levitys". Ehkä Liimalasta olisi sopivampi.
      "Laminaatti on puuta" Heh.
      Jne...

      • dvfgbdfn

        Heillä sentään oli rakentavia ehdotuksia, toisin kuin teillä tyhjännaurajilla.


    • Ole sit vastaamati.

      Miksi vastata jos ei tiedä asiasta yhtään mitään ?

      Häh ?

    • Emeritus mattoasenta

      Heippa! Hauskoja mielipiteitä,jos jonkinlaisia,mutta nyt tulee totuuksia tee se itse-
      miesten matto-asennuksesta. Kyllä totuus on,että se onnistuu vain aniharvalta.
      Ehkä noin 1 kymmenestä selviää jollain tavalla oh mh maton asennuksesta,
      jos alustana on betoni(imevä alusta). Mutta jos alustana on vanha muovimatto,
      silloin on parasta jättää liimapurkki hyvin kauaksi työmaasta. Silloin nimittäin
      pajastuu kokemattomuus asiasta....."..KUN PISTÄN KUNNOLLA LIIMAA ,NIIN
      EIKÖHÄN PYSY KIINNI" , mutta siinäpä käykin niin,että lattia on tunnin-viiden
      jälkeen , KUIN" pässin otsaa",eli ilmakuplia täynnä,mitkä tulevat kaasuuntuneesta
      liimasta.Lähes korjaamaton paikka?????? Sitten nämä kosteantilan matot,,,,,,JÄTÄ
      suosiolla AMMATTI miehelle. Että tämmöisiä pähkäilin 40v kokemuksella,eikä
      sekään vielä takaa,että aina onnistuisi

    • Jos osaat, tee itse

      Olen täysi amatööri ja olen asentanut onnistuneesti muovimattoja. Se on paljon helpompaa kun parketin asentaminen.

      Kerran vuosia sitten edellisessä kämpässäni näin, että naapurille asennettiin parkettia käytävän vastapäisessä asunnossa. Mainitsin että minäkin asensin itselleni parketin. Tämän ammattilaisen kommenteista päättelin, että hän oletti sen olevan surkea, kun se oli itse tehty. Pyysin katsomaan. Mies tuli mutta ei sanonut mitään. Hänen poistuttua kuulin oven läpi, kun toinen asentaja kysyi toiselta, että miltä näytti. Toinen vastasi, että sehän oli ihan hieno.

      Priimaa tuli, mutta ammattilainen olisi tehnyt sen paljon nopeammin. Laadussa ei ollut eroa.

      Näistä tee se itse miehistä sen verran, että moni törppö ei tajua olevansa törppö. Parkettia lähdin asentamaan itse, kun kaveri väitti että se on helppoa ja lupasi tulla auttamaan. Hän teki niin kelvotonta jälkeä, että kielsin häntä auttamasta enää yhtään ja tein lopulta kaiken yksin.

    • teeseitseensinmies..

      Tein se itse ensin ..sponsori (lainan takaaja.. tuttavallisemmin appi-ukko) käski...
      niin säästetään .....

      tälläisiä kuulee....kun kakki on mennyt tuulettimeen ..mattoasennuksissa....laittakaa sitä puristettua pahvia vaan mitälie lanimaattia ..sen saa vaihtaa parin vuoden välein ..ja on mukava käsitellä.....

    • Tavis ammattimies

      Helppoa hommaa tuo on, mitä sitä maksamaan monta kymmentä euroa tunnista jollekin "ammattilaiselle" kun tuo onnistuu itseltäkin.

      Nimim. lähes "ammattilainen"

    • Liimata?

      Miksi muovimatto pitäis liimata?
      Ei se lentoon lähde ilman liimaakaan ja helpottaa jos joskus haluaa vaihtaa,itsellä on muovimatto joka paikassa mutta vain kylpyhuone on liimattu.

      • Kyllä!

        Jos muovimattoa ei liimaa, niin se imeytyy helposti imurin suulakkeeseen, tavaroita liikuteltaessa matto saattaa työntyä mukana, jos maton päällä on raskaita esineitä, niin lämpötilan vaihteluissa matto laajenee ja saattaa nousta irti lattiasta ym.


    • Matto-Liima

      Liimaamaton Muovimatto on sellainen vuoden kestävä hätäapulattia.
      Kävellessä kuuluu ilkeä ääni kun ilma tussahtelee Maton alla.
      Repeää helposti kun vähän Pöydän jalka tökkäsee.
      Venyy ja muodostaa kupruja...

      Liimaten kestää kolhuja paremmin ja on äänetön eikä viru ja vanu.

    • EIKÖMIKÄÄNKELPAA

      571

    • mgdsgaldskjaghla
    • Anonyymi

      Löydät alueesi muovimaton asennusta tarjoavat palveluntarjoajat yhdellä tarjouspyynnöllä http://kodinplaza.fi/

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1893
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1456
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1411
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      16
      1399
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      11
      1369
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1365
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1337
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1280
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe